facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Πώς αντέδρασαν τα κόμματα στην υποψηφιότητα της για ΠτΔ

Με καλά λόγια μιλούν τα κόμματα για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τη θέση της προέδρου της Δημοκρατίας, αποφεύγουν ωστόσο, να πάρουν κάποια επίσημη θέση. Περιμένουν να μιλήσουν τα αρμόδια όργανα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας και μιλούν για αντιπερισπασμό.

Μετά τη σύγκληση των οργάνων του κόμματος θα ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τη στάση του, στο ζήτημα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σακελλαροπούλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πηγές αφήνουν αιχμές για την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης και συνδέουν τη σημερινή ανακοίνωση με επικοινωνιακές στοχεύσεις λόγω της συγκυρίας. Συγκεκριμένα αναφέρουν: “Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό”.

ΚΚΕ: Δεν στεκόμαστε στο πρόσωπο

Θέση για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου πήρε το ΚΚΕ. Δεν στέκεται στο πρόσωπο, αλλά αναφέρει πως τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας τον κρίνουμε αποκλειστικά με βάση το ρόλο και τις αρμοδιότητες του θεσμού.

«Το ΚΚΕ ποτέ δεν έχει επικεντρώσει -ούτε τώρα επικεντρώνει- στο πρόσωπο το οποίο κάθε φορά προτείνεται να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας τον κρίνουμε αποκλειστικά με βάση το ρόλο και τις αρμοδιότητες του θεσμού, που είναι αυτές του θεματοφύλακα της κυρίαρχης πολιτικής και της επικύρωσης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης.

Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, με την πρόταση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Ελληνική Λύση: Αξιοσέβαστη η κ. Σακελλαροπούλου

Με αφορμή την ανακοίνωση του ονόματος της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως υποψηφίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει:

Όταν, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως το όνομα του υποψηφίου προέδρου θα είναι έκπληξη, όλοι χαρακτήριζαν την δήλωση “ό,τι νά ΄ναι”!

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου αποδεικνύει την “αριστεροφοβία” της ΝΔ! Μία ερώτηση. Ποιος την γνωρίζει στον πλανήτη, ώστε να ληφθεί υπ’ όψιν η άποψή της στα διεθνή θέματα;

Δεν αναφερόμαστε στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία είναι αξιοσέβαστη αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι κατάλληλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Θα συσκεφθούν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουμε σύντομα, αφού “ζυγίσουμε” το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον.

Συνεδριάζουν την Πέμπτη ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25

Την Πέμπτη (16.01.2020) στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη 50.

Αργά αύριο το απόγευμα (16.01.2020), μετά την διευρυμένη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, θα δοθεί η απάντηση-πρόταση του ΜέΡΑ25 για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανέφεραν κομματικές πηγές.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news