facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΟΤΕ: Πρόσκληση για συνέχιση διαλόγου για νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ

Τριμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας (γ.γ. Άννα Στρατινάκη, γ. διευθυντής Κώστας Αγραπιδάς), του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ σχετικά με την κατάργηση του αντικειμένου της φυσικής φύλαξης στον ΟΤΕ και τη λύση των συμβάσεων εργασίας των έξι φυλάκων που δεν αποδέχθηκαν τα σχετικά κίνητρα αποχώρησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, στο πλαίσιο της συμφιλιωτικής διαδικασίας, από την εκπρόσωπο του υπουργείου προτάθηκε, σε περίπτωση αδυναμίας αξιοποίησης των έξι φυλάκων σε άλλο αντικείμενο, η εταιρεία να εξετάσει τη δυνατότητα, έστω και εκπρόθεσμα, να ενταχθούν στα πακέτα αποχώρησης.

Ακόμη, σε συνέχεια της λήξης της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ χθες, η διοίκηση απέστειλε στην ομοσπονδία εργαζομένων πρόσκληση σε συνάντηση για συνέχιση του διαλόγου, με αντικείμενο την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως υπενθυμίζει ο ΟΤΕ, τον περασμένο Μάρτιο προσέφερε στους εργαζομένους στη φύλαξη, το αντικείμενο των οποίων καταργήθηκε, «ιδιαίτερα γενναιόδωρα πακέτα, ύψους έως και 280.000 ευρώ μικτά, και, επιπλέον, τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται σε ανάλογη θέση και συνθήκες εργασίας σε προμηθευτή, εγγυημένα για 3 έτη. Από τους 74 εργαζόμενους στη φυσική φύλαξη, οι 68 αποδέχτηκαν τα κίνητρα και αποχώρησαν από την εταιρεία, ενώ έξι αποφάσισαν να μην επωφεληθούν του πακέτου κινήτρων και αποχώρησαν στις 31/12/19 με τη νόμιμη αποζημίωση».

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) επισήμανε ότι οι απολύσεις των έξι φυλάκων «ήταν απολύτως αδικαιολόγητες, εκδικητικές για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της επιχείρησης και καταχρηστικές στο σύνολό τους».
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο ΟΤΕ «υποστήριξε χωρίς να αιτιολογήσει την άποψή του ότι δεν θα μπορούσε να απασχολήσει περαιτέρω τους έξι συναδέλφους μας, γεγονός ωστόσο που τελικά εξαναγκάστηκε να πράξει, λέγοντας ότι ήταν πλεονάζον προσωπικό, μετά από αίτημα του υπουργείου προς τη διοίκηση του ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα εξετάσει και θα απαντήσει αν μπορεί να απασχολήσει τους συναδέλφους σε θέσεις εργασίας.

Η θέση μας παραμένει αδιαπραγμάτευτη: σε μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση, είμαστε απολύτως ενάντιοι στις απολύσεις εργαζομένων. Ο ΟΤΕ οφείλει να επανεξετάσει τη θέση του, όπως σωστά επισήμανε το υπουργείο Εργασίας. Η σημερινή θέση του υπουργείου Εργασίας είναι μια πρώτη επιτυχία των αγώνων μας και της συμμετοχής των συναδέλφων σ’ αυτούς» αναφέρει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Στη σημερινή τριμερή συνάντηση παρενέβησαν υπέρ των απολυμένων εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και τον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, μέλη του οποίου είναι οι έξι απολυμένοι.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news