facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Αχαΐα: Λήστευαν κι έκλεβαν σε Πάτρα, Αίγιο, Ακράτα - Δεκατρείς συλλήψεις

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση που από τον Δεκέμβριο του 2017 διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε κατοικίες, καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων, φαρμακεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ και Δημόσιες Υπηρεσίες στην στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών-Αιγίου-Ακράτας εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας.

Σε περιοχές της Αιγιαλείας συνελήφθησαν 13 μέλη της, άνδρες, ηλικίας από 16 έως και 41 ετών, κι έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον άλλοι τρεις συνεργοί τους, άνδρες ηλικίας από 19 και 33 ετών.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 67 υποθέσεις ληστειών και κλοπών, που είχαν διαπραχθεί σε περιοχές της Πάτρας, της Αιγιαλείας και της Ακράτας, με λεία που ξεπερνά τις 315.000 ευρώ.

Πρόκειται για επτά ληστείες, η μία σε απόπειρα (σε φαρμακείο, πρατήρια υγρών καυσίμων, κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και τρεις πεζούς), 31 διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, πέντε διαρρήξεις σε κατοικίες, τρεις διαρρήξεις σε δημόσια κτήρια- οργανισμούς (ΔΕΔΔΗΕ Αιγίου, Δημαρχείο Αιγίου και ΕΦΚΑ Αιγίου), 19 κλοπές οχημάτων, δύο παραβιάσεις οχημάτων, μία υπόθεση εμβολισμού υπηρεσιακού οχήματος και τέσσερις ψευδείς δηλώσεις κλοπών πινακίδων.

Σε έρευνες σε κατοικίες και σε καταυλισμούς όπου διέμεναν οι δράστες, στην Αιγιάλεια, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο οχήματα, 15 κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση, δύο tablet, 240 ευρώ, δύο πιστόλια τύπου replica, κλεμμένη καραμπίνα, τρεις πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, πλήθος ειδών αμφίεσης (καπέλα γάντια, σκούφους, κουκούλες τύπου full face κ.α.), διαρρηκτικά εργαλεία, κατσαβίδια και βαριοπούλα.

Με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες, εμπρησμό και παράβαση του νόμου για τα όπλα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news