facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Τουρκία: Στέλνει φρεγάτες ανοιχτά της Λιβύης λίγο πριν την Διάσκεψη στο Βερολίνο

Σε μια ακόμα κίνηση με σκοπό να ενισχύσει την παρουσία της στη Μεσόγειο έκανε η Τουρκία, καθώς στέλνει τέσσερις φρεγάτες ανοιχτά της Λιβύης κοντά στη Τρίπολη.

Πιο συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Τρίπολης υπήρχαν δύο τουρκικές φρεγάτες και πλέον ενισχύεται η παρουσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με δύο πολεμικά πλοία και ένα πλοίο υποστήριξης.

Η συγκεκριμένη περίοδος αποτελεί μια κρίσιμη καμπή, καθώς μετά την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, όλο και περισσότερο αυξάνεται η παρουσία της γειτονικής χώρας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Και όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη Διάσκεψη στο Βερολίνο για την κατάσταση στη Λιβύη, παρουσίας του αναγνωρισμένου πρωθυπουργού της χώρας Φαγιέζ αλ Σάρατζ και του αντιπάλου του, στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Η Ελλάδα απαντά σε συνεργασία με το Παρίσι που επιθυμεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελληνική φρεγάτα θα πλεύσει στον γαλλικό ναύσταθμο της Τουλόν και μαζί με άλλα γαλλικά πλοία θα πάρει μέρος στην αρμάδα που θα συνοδεύσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ στο ταξίδι του στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Ιανουαρίου.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news