facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ανησυχεί για την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο και μιλάει για διεθνές δίκαιο

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε τις ενέργειες της Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως η μόνη οδός είναι η επίλυση αντιθέσεων μέσα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

«Η θέση μας ως προς έναν ακόμη γύρο έντασης στην ανατολική Μεσόγειο παραμένει αναλλοίωτη. Ανησυχούμε από την κατάσταση στην περιοχή αυτή και την εκεί συσσώρευση συγκρουσιακού δυναμικού. Θωρούμε ότι όλα τα εμπλεκόμενα κράτη πρέπει να επιδείξουν πολιτική βούληση με σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης και την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων προς το συμφέρον της κατοχύρωσης της σταθερότητας και ασφάλειας», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ως προς την επίλυση των αντιθέσεων, η Μόσχα υπογραμμίζει τη σημασία στα ειρηνικά μέσα και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική οδός από την επίλυση αντιθέσεων με ειρηνικά μέσα. Την ίδια στιγμή πρέπει σε υποχρεωτική βάση να υπάρχει θεμελίωση στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, επεξεργασία αποτελεσματικών μέτρων ενίσχυσης της εμπιστοσύνης κι αυτοσυγκράτηση από μονομερή βήματα, που εγκυμονούν όξυνση της κατάστασης», πρόσθεσε.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news