facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Bild: Ο Ερντογάν πίεσε την Μέρκελ να αποκλειστεί η Ελλάδα από το Βερολίνο

Αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της Γερμανίας έχουν προκληθεί από τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη λιβυκή κρίση.

Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της Bild, η οποία αναρωτιέται, αν η Καγκελάριος Μέρκελ έκανε το… χατίρι στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος άσκησε πιέσεις για τον αποκλεισμό της Αθήνας από τις επικείμενες διεργασίες. «Ο Ερντογάν άσκησε πίεση στην Καγκελάριο» διερωτάται, χαρακτηριστικά, το επίμαχο δημοσίευμα και συνεχίζει: «Υπάρχει εκνευρισμός για τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη. Και το ερώτημα είναι το εξής: Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όρισε στην οικοδέσποινα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, τη λίστα των προσκεκλημένων;».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται η ΕΡΤ, ο Ερντογάν εκβίασε εμμέσως πλην σαφώς την Γερμανίδα Καγκελάριο με το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι ΕΕ και Τουρκία έχουν υπογράψει συμφωνία και συνεργάζονται για το προσφυγικό, σημειώνοντας με νόημα, ότι η Τουρκία φιλοξενεί ακόμη εκατομμύρια πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Bild, ο Ερντογάν από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε ότι δεν θα πρέπει να προσκληθεί αντιπρόσωπος από την Ελλάδα.

«H Ελλάδα όμως, είναι ο κοντινότερος γείτονας της Λιβύης» ήταν το σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news