facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Κτηματολόγιο: Αντίστροφη μέτρηση για 726.000 ακίνητα στην Αθήνα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αθήνα και την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου ξεκινάει η ανάρτηση στο Κτηματολόγιο για τον Δήμο Αθηναίων

Η ανάρτηση από το Κτηματολόγιο για την Αθήνα ξεκινά μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου και αυτή θα διαρκέσει δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και 4 για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων μένουν στο εξωτερικό. Στη διάρκεια αυτής της φάσης, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ελέγξουν πως έχει καταγραφεί η περιουσία τους και αν υπάρχουν λάθη θα πρέπει να διατυπωθούν οι απαραίτητες αντιρρήσεις.

Η ανάρτηση του Κτηματολογίου για την Αθήνα αφορά 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα (Δημόσιο, εταιρείες κ.λπ.) που έχουν 726.000 ακίνητα και 65.277 γεωτεμάχια στον Δήμο Αθηναίων, τα οποία δήλωσαν το 2008 στο Κτηματολόγιο πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα.

Η ανάρτηση διαρκεί δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων μένουν στο εξωτερικό. Στη διάρκεια αυτής της φάσης, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ελέγξουν πώς έχει καταγραφεί η περιουσία τους και αν υπάρχουν λάθη θα πρέπει να διατυπωθούν οι απαραίτητες αντιρρήσεις. Σε αυτό το στάδιο οι αντιρρήσεις και οι αλλαγές γίνονται από αρμόδιες επιτροπές. Αυτό σημαίνει πως όσο προχωρούν τα στάδια της κτηματογράφησης τόσο μεγαλώνουν και οι δυσκολίες για τους αμελείς ιδιοκτήτες.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news