facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Δολοφονία Σουλεϊμανί : Οργή του Ιράν για τις απειλές Τραμπ περί «52 στόχων»

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις Ουάσινγκτον – Τεχεράνης μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ενώ οι Ιρανοί θρηνούν τα θύματα της αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής, ο Ντόναλντ Τραμ εξαπολύει νέες απειλές λέγοντας ότι η χώρα του έχει στο στόχαστρο 52 ιρανικούς στόχους, με τον αριθμό να συμβολίζει τους 52 αμερικανούς πολίτες που είχαν κρατηθεί όμηροι για 444 ημέρες στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη από το 1979 έως το 1981. Ωστόσο, η απάντηση από την Τεχεράνη δεν άργησε να έρθει από σειρά κορυφαίων αξιωματούχων.

«Τρομοκράτη με κουστούμι» χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ ο υπουργός Πληροφοριών και Επικοινωνιών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί Τζαχρομί, σε μήνυμά του στο Twitter.

«Όπως το ISIS, όπως ο Χίτλερ, όπως ο Τζένγκις (Χαν)! Όλοι μισούν τους πολιτισμούς. Ο Τραμπ είναι «τρομοκράτης με κουστούμι». Θα μάθει πολύ σύντομα την ιστορία ότι κανείς δεν μπορεί να νικήσει το Μεγάλο Ιρανικό Έθνος και Πολιτισμό» έγραψε ο Τζαχρομί.

Ζαρίφ: Εγκλημα πολέμου η στοχοθέτηση πολιτιστικών μνημείων


Οι αναφορές του Τραμπ προκάλεσαν την αντίδραση και του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η στοχοθέτηση πολιτιστικών μνημείων είναι έγκλημα πολέμου.

Ο Ζαρίφ ανέφερε ότι μετά την παραβίαση του διεθνούς δικαίου την Παρασκευή με τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, ο Τραμπ «απειλεί να διαπράξει ξανά νέες παραβιάσεις του δεσμευτικού διεθνούς δικαίου».

«Η στοχοποίηση πολιτιστικών μνημείων είναι έγκλημα πολέμου. Είτε κλωτσούν είτε βουλιάζουν, το τέλος της αμερικανικής κακοήθους παρουσίας στη Δυτική Ασία έχει αρχίσει» πρόσθεσε.

​Αρχηγός ιρανικού στρατού: Αμφιβάλω ότι οι ΗΠΑ έχουν το θάρρος να χτυπήσουν το Ιράν


Αντιδρώντας στα όσα έγραψε ο Τραμπ, ο αρχηγός του ιρανικού στρατού, υποστράτηγος Αμπντολραχίμ Μουσαβί, εξέφρασε την αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ έχουν το θάρρος να χτυπήσουν το Ιράν.

«Λένε αυτά τα πράγματα για να εκτρέψουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης από την απάνθρωπη και αδικαιολόγητη πράξη τους», δήλωσε ο Μουσαβί. «Αμφιβάλλω ότι έχουν το θάρρος», πρόσθεσε.

in









Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news