facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στον Τραμπ για να εκταμιεύσει 3,6 δισ. δολάρια για το τείχος στα σύνορα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του σήμερα για την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης που του δίνει το πράσινο φως να εκταμιεύσει 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για την οικοδόμηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, μια υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας του, που δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει.

Τον Δεκέμβριο, ομοσπονδιακό δικαστήριο μπλόκαρε τη χρήση αυτών των κονδυλίων, που προορίζονταν για την ανέγερση τείχους μήκους 8000 χλμ στα νότια σύνορα της χώρας, με το κριτήριο ότι η κήρυξη από τον Τραμπ της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο είναι παράνομη.

Έπειτα από επείγουσα προσφυγή της αμερικανικής κυβέρνησης, εφετείο της Νέας Ορλεάνης ανέστειλε σήμερα την ισχύ της απόφασης εν αναμονή της εξέτασης επί της ουσίας της υπόθεσης.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλόκαρε πρόσφατα μια ανάλογη απόφαση που ελήφθη από ένα άλλο δικαστήριο» εξήγησε το δικαστήριο, αναφερόμενο στην απόφαση που είχε λάβει τον Ιούλιο το πλέον υψηλόβαθμο δικαστικό ίδρυμα της χώρας, το οποίο έχει ήδη επιτρέψει τη χρήση στρατιωτικών κονδυλίων 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή τμήματος του τείχους.

Η δικαιοσύνη «μας έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουμε ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του τείχους, που είναι απολύτως απαραίτητο για τα νότια σύνορα» έγραψε περιχαρής ο Ντόναλντ Τραμπ σε ένα tweet.

«Ολόκληρο το τείχος βρίσκεται πλέον υπό κατασκευή ή είναι έτοιμο να ξεκινήσει» διαβεβαίωσε ο δισεκατομμυριούχος, που ελπίζει σε μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

«Πρόκειται για μια νίκη για το κράτος δικαίου» σημειώνει ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των συνόρων μας και θα ολοκληρώσουμε το τείχος» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news