facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΜέΡΑ25: Ο Βαρουφάκης προτείνει -εν αγνοία της- τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Όχι» στην πρόταση του πρωθυπουργού για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας είπε το ΜέΡΑ25, διά του επικεφαλής του Γιάνη Βαρουφάκη, που αντιπρότεινε τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα για το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα.

Μετά τη συνεδρίαση της διευρυμένης Πολιτικής Γραμματείας, ο κ. Βαρουφάκης, σε δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής, μαζί με βουλευτές του κόμματος τόνισε ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα πρέπει να συμβολίσει την ενότητα των Ελλήνων.

«Το ΜέΡΑ25 κρίνει ότι αυτήν την ενότητα δεν μπορεί να την εκφράσει κάποιο πρόσωπο εκτός από τη Μάγδα Φύσσα, μια γυναίκα που χωρίς να το έχει επιδιώξει, σηκώνει στους ώμους της τον αγώνα των Ελλήνων κατά του φασισμού, της μισαλλοδοξίας, του αυταρχισμού», τόνισε. Η πρόταση του κ.Βαρουφάκη έγινε εν αγνοία της κυρίας Φύσσα.

Όπως είπε, το ΜέΡΑ25 δεν έχει τη δύναμη να επιβάλλει την επιλογή του, ωστόσο θεωρεί ότι εφόσον και άλλοι βουλευτές συνυπογράψουν, θα έχει γίνει μια σημαντική δήλωση ενότητας.

Αναλυτικά, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε:

«Κλείνουμε δεκαετία από την χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού.

Η δεκαετία τελειώνει, η κρίση όμως συνεχίζεται για τους πολλούς. Η διχόνοια, η μισαλλοδοξία κι ο αυταρχισμός εξακολουθούν να γιγαντώνονται.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία -μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό.

Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο εκτός από τη Μάγδα Φύσσα. Τη γυναίκα που χωρίς να το έχει προσπαθήσει, χωρίς να το έχει επιδιώξει, σηκώνει στους ώμους της τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον του αυταρχισμού, εναντίον του φασισμού, εναντίον της μισαλλοδοξίας.

Είναι μία στιγμή που μπορούμε ως Έλληνες να ενωθούμε πίσω από αυτό το πρόσωπο ως υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη για να επιβάλλει μια τέτοια επιλογή, όμως αν και άλλοι βουλευτές από άλλα κόμματα συνυπογράψουν και ψηφίσουν μαζί μας την Μάγδα Φύσσα για ΠτΔ, πιστεύω ότι όλοι μαζί θα έχουμε κάνει μία σημαντικότητα δήλωση ενότητας εναντίον της μισαλλοδοξίας, εναντίον του φασισμού, εναντίον του αυταρχισμού που γέννησε αυτή η κρίση»

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news