facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Έρχεται ψυχρή εισβολή με πτώση της θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς

Απότομη αλλαγή αναμένεται να σημειώσει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να πέφτει έως και -12 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, τα επόμενα 24ωρα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια να αναμένεται σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή -πιθανώς μέχρι και την Τρίτη.

Στη συνέχεια, όμως, θα υπάρξει απότομη μεταβολή.

Ήδη από χθες, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε ότι ο καιρός θα «φορέσει» τα χειμωνιάτικά του μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, κατά το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στη μεταβολή του καιρού αναφέρθηκε, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, σύμφωνα με τον οποίο, ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» τιμές των 19 και 20 βαθμών Κελσίου.

Από την Τρίτη, ωστόσο, η κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα δεχθεί μια ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει και τον καιρό της χώρας μας.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, «τμήμα αυτής της ψυχρής μάζας θα κατέβει, μετά τις 5 με 6 του Φλεβάρη νοτιότερα» με συνέπεια να ρίξει τη θερμοκρασία και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με τη μεταβολή του καιρού, η θερμοκρασία -συγκριτικά με τα 20άρια της Δευτέρας και της Τρίτης- θα υποχωρήσει «πάνω από 10 με 12 βαθμούς».

Σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα του καιρού εκείνες τις ημέρες, ο κ. Αρναούτογλου σημείωσε ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και πως δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για βροχές και -τυχόν- χιονοπτώσεις.

Δείτε την πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες:



mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news