facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στον ΘΕΜΑ 104,6: 27.000 μετανάστες στη Λέσβο, απροσπέλαστα τα ΑΤΜ όταν παίρνουν το επίδομα

Ως «χειροβομβίδα που έχει απασφαλιστεί» χαρακτήρισε το μεταναστευτικό και την κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε οι κάτοικοι των νησιών «βλέποντας ότι οι αφίξεις είναι συνεχείς δεν πιστεύουν ότι θα αρκέσει το νέο κλειστό κέντρο. Επειδή έχουν ακούσει πολλές εξαγγελίες και δεν υλοποιήθηκε καμία, όλοι είναι δύσπιστοι καθώς πιστεύουν ότι είναι ένας τρόπος να χτιστεί μια άλλη δομή».

Παρατήρησε, δε, ότι «όταν ήταν το απαγορευτικό απόπλου πριν από 10 ημέρες, σε μια ημέρα είχαμε 283 αφίξεις με καρυδότσουφλα ενώ τα μεγάλα πλοία δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν».

Περιγράφοντας, εξάλλου, τις εικόνες που ζουν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης από την παρουσία των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων είπε ότι «όταν παίρνουν το βοήθημα οι μετανάστες τα ΑΤΜ είναι απροσπέλαστα για 4-5 ημέρες, μέρα-νύχτα».

Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη σε όλη την Μυτιλήνη ζουν 27.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ από αυτούς 22.000 είναι στη Μόρια.

«Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα που η κυβέρνηση το πήρε επιπόλαια. Χρειάζονται μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προς τους πολίτες. Απτά και εφαρμοσμένα μέτρα πρέπει να υπάρξουν» κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news