facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΔΔΗΕ: «Μάχη» για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Βίλια Αττικής

Σκληρή «μάχη» δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσει πλήρως την ηλεκτροδότηση στα Βίλια Αττικής. Η περιοχή επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έφερε μαζί της η κακοκαιρία «Ζηνοβία».

Η ανακοίνωση

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι μέχρι αυτή την ώρα, τα συνεργεία του εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να προσεγγίσουν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο στα Βίλια Αττικής και στους πέριξ οικισμούς από χθες το απόγευμα, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν.

Το έργο αποκατάστασης των ζημιών είναι εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει μέχρι αυτή την ώρα τις προσπάθειες με τη συνδρομή του Στρατού και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να προσεγγίσει και να αποκαταστήσει τις ζημιές, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί όλη η περιοχή.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΔΔΗΕ: «Μάχη» για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Βίλια Αττικής"

Ακαρ: Θέλουμε «δίκαιο διαμοιρασμό» του φυσικού πλούτου στην Κύπρο

«Η Τουρκία δεν θα μείνει αδιάφορη στην θυματοποίηση των Λίβυων αδελφών της», υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χολούσι Ακάρ προσθέτοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αναλάβουν οποιοδήποτε καθήκον τους ανατεθεί.

«Με το υπόμνημα (για τη Λιβύη) θα ανατεθούν καθήκοντα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και στο Υπουργείο Άμυνας. Στο πλαίσιο των προετοιμασιών μας έχει ξεκινήσει η διαδικασία, θα κάνουμε αυτό που πρέπει», ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ σε συνέντευξή του στο NTV, λέγοντας ότι οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ διεξάγουν επιθέσεις και πολλές χώρες έχουν ήδη παρέμβει.

«Η Λιβύη είναι φίλη μας, αδελφή μας. Δεν τίθεται θέμα να μείνουμε αδιάφοροι στις επιθέσεις κατά των πολιτών. Έφτασε επιστολή – πρόσκληση στον Πρόεδρό μας, δεν είναι δυνατόν να μείνουμε αδιάφοροι», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μετά την έγκριση του υπομνήματος θα πράξουν τα δέοντα.

Στην ερώτηση εάν Τουρκία και Ρωσία παίρνουν διαφορετικούς δρόμους στο θέμα της Λιβύης, ο Τούρκος Υπουργός απάντησε ότι «μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας υπάρχουν καλοί δίαυλοι διαλόγου». Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία ανακοίνωσε πως δεν βλέπει θετικά το υπόμνημα για τη Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι «κρατικό θέμα, είναι εθνικό θέμα».

Ερωτηθείς για την βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην κατεχόμενη Κύπρο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας. Επιθυμούμε τον δίκαιο διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου εκεί. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Αναμένουμε το συντομότερο οι πλευρές εκεί να σεβαστούν τις εγγυήσεις μας. Ως εγγυήτρια δύναμη εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να τις εκπληρώσουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον που μας αναλογεί. Θέλουμε ειρήνη, θέλουμε δίκαιο διαμοιρασμό».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακαρ: Θέλουμε «δίκαιο διαμοιρασμό» του φυσικού πλούτου στην Κύπρο"

ΟΜΕ-ΟΤΕ : Ο ΟΤΕ προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς

Μαύρα μαντάτα στη χαραυγή του νέου έτους έλαβαν έξι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, τους οποίους ο Οργανισμός αποφάσισε να απολύσει, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΜΕ-ΟΤΕ η διοίκηση γράφει την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού, ενώ παραβίασε ακόμη και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας μέλος Δ.Σ.

Η ανακοίνωση
Μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του η Διοίκηση έβαψε τα χέρια της με αίμα προβαίνοντας σε ομαδικές απολύσεις έξι εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας πως όλη η εθελουσία ήταν μια συγκεκαλυμμένη ομαδική απόλυση.

Έγραψε η διοίκηση αυτή την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού μέχρι σήμερα. Ντροπή!

Δεν δίστασαν ακόμη να παραβιάσουν και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας μέλος ΔΣ.

Αυτό το βράδυ στα πολυτελή τους σαλόνια κάποια στελέχη μπορούν να διηγούνται τα επιτεύγματα στα παιδιά τους, διδάσκοντας τα να γίνουν ίδιοι. Καλή σας νύχτα.

Κάποια άλλα παιδιά, την ίδια ώρα, θα κοιτούν με τα δακρυσμένα μάτια τους γονείς τους που θα τους μιλούν για λέξεις όπως περηφάνια και αξιοπρέπεια.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και αρκετές ημέρες με βασικά αιτήματα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και την ανάκληση των απολύσεων οκτώ εργαζομένων στον τομέα της φύλαξης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΜΕ-ΟΤΕ : Ο ΟΤΕ προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς"

Πρεμιέρα της ολοκληρωμένης λειτουργίας του 112 τα μεσάνυχτα

Νέα δεδομένα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα στην δυνατότητα ταχύτατης εξυπηρέτησης των πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο ή χρήζουν οποιασδήποτε βοήθειας, καθώς και στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την Πολιτεία, σηματοδοτεί η αλλαγή του χρόνου σήμερα τα μεσάνυχτα, καθώς, εκτός των άλλων, αρχίζει και επίσημα πλέον η ολοκληρωμένη λειτουργία του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης «112».

Παράλληλα, από χτες το απόγευμα δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση και το σχέδιο νόμου για την Πολιτική Προστασία, το οποίο περιλαμβάνει και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από αύριο αναλαμβάνει ως αρμόδιος φορέας την χρήση του «νέου 112», η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και πλέον τα κέντρα θα είναι σε πλήρη λειτουργία 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα.

Η ολοκληρωμένη λειτουργία του 112 σημαίνει ότι, πέραν των κλήσεων για βοήθεια, που και πριν μπορούσαν να κάνουν οι πολίτες, τώρα θα αποστέλλονται και μηνύματα από την συγκεκριμένη υπηρεσία προς τους πολίτες, σε περιπτώσεις πολύ σοβαρού κινδύνου, για απομάκρυνση από περιοχές που διατρέχουν τέτοιο κίνδυνο, ή άλλες οδηγίες για την προστασία τους, ενώ επιπλέον θα υπάρχει και η δυνατότητα αυτόματου γεωεντοπισμού του καλούντος.

Ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνει το 112, υπογράμμισε όμως ότι η χρήση του πρέπει να γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο και με νηφαλιότητα, καλώντας τους πολίτες να σταθούν αρωγοί στο έργο της ΓΓΠΠ.

«Το «νέο 112» θα μπορεί να ενημερώσει πολίτες σε πολύ στοχευμένες και συγκεκριμένες περιοχές αν αυτό κριθεί απαραίτητο» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «Θέλω όμως σε αυτό το σημείο να τονίσω δύο πράγματα, να βάλω το γενικό πλαίσιο και να προλάβω τυχόν παρανοήσεις. Πρώτον, το νέο σύστημα δεν θα χρησιμοποιείται με το παραμικρό».

«Το «νέο 112» είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας, στην υπηρεσία του πολίτη και της Πολιτικής Προστασίας. Η χρήση του όμως πρέπει να γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο, όταν και μόνο κρίνεται απαραίτητο από τις αρχές, καθώς σε μία φυσική καταστροφή το πρώτο που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψιν του είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, δηλαδή οι συντεταγμένες αντιδράσεις που πρέπει να υπάρχουν. Και σε αυτό καλούμε όλους να σταθούν αρωγοί στο έργο μας, προκειμένου να αποφεύγονται παρανοήσεις τόσο στο κομμάτι της ενεργοποίησης του 112 όσο και στη διαφύλαξη της ηρεμίας και της νηφαλιότητας των πολιτών τις κρίσιμες στιγμές».

Ο κ. Χαρδαλιάς θα εγκαινιάσει την έναρξη της ολοκληρωμένης λειτουργίας του «νέου 112», αλλάζοντας το χρόνο μαζί με τους εργαζόμενους στο κέντρο των κλήσεων, που στεγάζεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι και θα ευχηθεί καλή χρονιά σε όλες τις βάρδιες.

Την Τετάρτη στις 07.30 το πρωί, ο γγ θα μεταβεί με ελικόπτερο «σούπερ πούμα» της Πυροσβεστικής για συμβολικούς λόγους στους Παξούς όπου θα μιλήσει με το προσωπικό του πυροσβεστικού σταθμού, που είναι στο πιο απομακρυσμένο δυτικό σημείο της Ελλάδας, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον δήμαρχο.

Οι νέες δυνατότητες και πως λειτουργεί το 112

Το 112 αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, η οποία περιλαμβάνει εισερχόμενο και εξερχόμενο σκέλος. Ως προς το εισερχόμενο σκέλος, οι πολίτες μπορούν να καλέσουν δωρεάν το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα και στην ΕΕ, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική. Ως προς το εξερχόμενο σκέλος, μπορούν να λαμβάνουν προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά σας, προκειμένου να λάβει οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;

Όσοι έχουν έξυπνο κινητό (smartphone) θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (μήνυμα Εκπομπής Κυψέλης (Cell Broadcast – CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους.

Όσοι δεν έχουν έξυπνο κινητό, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.

Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.

Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.

Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).

Η κλήση προς το 112 μπορεί να γίνει και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα.

Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Αν η περιοχή του συμβάντος δεν καλύπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του καλούντος, η κλήση προς το 112 πραγματοποιείται μέσω άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας που καλύπτουν τη συγκεκριμένη περιοχή (λειτουργία υπηρεσίας εθνικής και διεθνούς περιαγωγής).

Πολύ σημαντικό όμως είναι ότι η κλήση στο 112 παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του καλούντος.

Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.

Το κέντρο του «νέου 112» μπορεί να δεχτεί πάρα πολλές κλήσεις και απασχολεί 100 άτομα. Κάθε βάρδια θα έχει τηλεφωνητές του ΟΤΕ και αξιωματικούς συνδέσμους του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, ενώ υπάρχει και ένας ανώτατος αξιωματικός, συντονιστής βάρδιας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρεμιέρα της ολοκληρωμένης λειτουργίας του 112 τα μεσάνυχτα"

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Ολοκληρώθηκε σήμερα, η συγχώνευση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε.) με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., με απορρόφηση της πρώτης από την δεύτερη και καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., αποκτά πλέον τη δική της τεχνική βάση, μια εξέλιξη που σηματοδοτεί σημαντικές βελτιώσεις στην εικόνα του σιδηροδρόμου και περισσότερες, αναβαθμισμένες υπηρεσίες, τόσο στο επιβατικό όσο και στο εμπορευματικό της έργο.Επιπλέον, με συνολικό προσωπικό που ξεπερνά τους 1225 εργαζόμενους, η Εταιρεία καθίσταται ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. καλωσορίζει τους συναδέλφους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. και δεσμεύεται για μία νέα δυναμική και παραγωγική εποχή, με την συμμετοχή όλων, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς».

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε."

Μήνυμα Αραβικού Συνδέσμου σε Τουρκία: Να εμποδιστούν οι ξένες παρεμβάσεις στη Λιβύη

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε την Τρίτη ο Αραβικός Σύνδεσμος, ο οποίος συνεδρίασε εκτάκτως κατόπιν αιτήματος της Αιγύπτου, αναφορικά με την πρόθεσή της να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος που αποτελείται από 22 χώρες (δεν συμμετέχει σε αυτόν η Τουρκία) έκρινε αναγκαίο «να εμποδιστούν οι παρεμβάσεις στη Λιβύη». όπου η κυβέρνηση της Τρίπολης (GNA) υπέγραψε πρόσφατα μια συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

Στο ψήφισμα που ενέκριναν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του Συνδέσμου, ο παναραβικός οργανισμός υπογραμμίζει «την ανάγκη να εμποδιστεί κάθε παρέμβαση που θα μπορούσε να διευκολύνει την άφιξη στη Λιβύη ξένων εξτρεμιστών τρομοκρατών μαχητών».

Οι χώρες μέλη του Συνδέσμου εξέφρασαν επίσης την έντονη ανησυχία τους για τη στρατιωτική κλιμάκωση που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Λιβύη και «απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα των γειτονικών χωρών και ολόκληρης της περιοχής».

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία υπέγραψε μνημόνιο με την κυβέρνηση της Τρίπολης (GNA) για τη στρατιωτική συνεργασία των δύο πλευρών. Η Τουρκία, η οποία κατηγορείται πως έσπασε το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στην Λιβύη ενισχύοντας κρυφά την πλευρά της κυβέρνησης της Τρίπολης, αναμένεται να ψηφίσει στις 2 Ιανουαρίου νόμο με τον οποίο θα επιτρέπει την επίσημη αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα της βόρειου Αφρικής. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε τη Δευτέρα προς ψήφιση στην τουρκική εθνοσυνέλευση έρχεται μετά από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης της Τρίπολης, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την προέλαση των δυνάμεων του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Στρατού (LNA), του Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος πολιορκεί την πρωτεύουσα της Λιβύης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα Αραβικού Συνδέσμου σε Τουρκία: Να εμποδιστούν οι ξένες παρεμβάσεις στη Λιβύη"

Προκλητικός και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης ακόμη και αν πρόκειται για πρωτοχρονιάτικο μήνυμα.

Ο Ερντογάν στο μήνυμά του προς τον τουρκικό λαό που δημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μίλησε για το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη και πως με την στήριξη που θα παρέχουν στην κυβέρνηση της Τρίπολης, θα εξασφαλίσουν την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών.

Παράλληλα σύμφωνα με τον Ερντογάν με αυτό το μνημόνιο συνεργασίας απέκτησε στρατηγικό πλεονέκτημα και απεγκλωβίστηκε από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μεσόγειο.

«Τα σχέδια για τον πλήρη αποκλεισμό της Τουρκίας από τη Μεσόγειο εξουδετερώθηκαν τελείως με τα τελευταία βήματα που κάναμε. Η Τουρκία θα διασφαλίσει την εφαρμογή κάθε πτυχής των μνημονίων συνεργασίας που υπέγραψε με τη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης» και πρόσθεσε πως «κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει από τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ακόμη ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως «η Τουρκία θα διαβεβαιώσει ότι το 2020 θα ισχύσουν όλες οι παράμετροι της συμφωνία με την Λιβύη, σε υποστήριξη της νόμιμης κυβέρνησης της Τρίπολης» και πως «η συμφωνία που υπόγραψε με την Λιβύη χάλασε τα σχέδια τους για να εξαιρέσουν την χώρα μας από τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο».

«Σήμερα, η Τουρκία κοιτάζει το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ και με αίσθηση ελπίδας. Η χώρα θα συνεχίσει να διατηρεί την ενότητα, την σταθερότητα και την ευημερία της έναντι των επιθέσεων που δέχεται», κατέληξε ο Ερντογάν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικός και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Ερντογάν"

Κτηματολόγιο: Ποιες περιοχές πήραν παράταση έως τέλη Φεβρουαρίου

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημητρίου Οικονόμου, δίνεται παράταση έως και την 28η Φεβρουαρίου 2020, για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησιών (του άρθρου 2 του ν. 2308/1995) στο Εθνικό Κτηματολόγιο, από κατοίκους εσωτερικού και εξωτερικού, σε περιοχές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, περιλαμβάνονται οι περιοχές που ανήκουν στους καλλικρατικούς δήμους:

Α) Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης: Δήμος Ιθάκης,

Β) Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας: Δήμος Κεφαλονιάς προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΚΩΝΟΣ, ΑΘΕΡΟΣ, ΑΝΤΙΠΑΤΩΝ ΕΡΙΣΟΥ, ΑΡΓΙΝΙΩΝ, ΑΣΟΥ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΥ, ΒΑΡΕΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΙΑΔΩΝ, ΒΛΑΧΑΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ, ΓΡΙΖΑΤΩΝ, ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΝΤΩΝ, ΖΟΛΩΝ, ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΩΝ, ΚΑΡΑΒΑΔΟΥ, ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ (ΒΛΑΧΑΤΩΝ), ΚΑΡΥΑΣ, ΚΑΤΩΓΗΣ, ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ, ΚΟΘΡΕΑ, ΚΟΜΙΤΑΤΩΝ, ΚΟΝΤΟΓΕΝΑΔΑΣ, ΛΑΚΗΘΡΑΣ, ΛΟΥΡΔΑΤΩΝ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΥΡΑΤΩΝ, ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ, ΜΕΤΑΞΑΤΩΝ, ΜΟΝΟΠΟΛΑΤΩΝ, ΜΟΥΣΑΤΩΝ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΝΥΦΙΟΥ, ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΜΑΛΩΝ, ΠΑΣΤΡΑΣ, ΠΑΤΡΙΚΑΤΩΝ, ΠΕΡΑΤΑΤΩΝ, ΠΕΣΑΔΑΣ, ΠΛΑΓΙΑΣ, ΠΟΡΟΥ, ΠΟΥΛΑΤΩΝ, ΠΥΡΓΙΟΥ, ΡΙΦΙΟΥ, ΣΑΜΗΣ, ΣΒΟΡΩΝΑΤΩΝ, ΣΚΑΛΑΣ, ΣΚΙΝΕΩΣ, ΣΠΑΡΤΙΩΝ, ΤΟΥΛΙΑΤΩΝ, ΤΡΩΙΑΝΑΤΩΝ, ΦΑΒΑΤΑΤΩΝ, ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ, ΧΑΒΔΑΤΩΝ, ΧΑΒΡΙΑΤΩΝ, ΧΑΛΙΩΤΑΤΩΝ, ΧΙΟΝΑΤΩΝ,


Γ) Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου: Δήμος Ζακύνθου προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΑΛΑ, ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ, ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΑΛΙΚΑΝΑ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑΣ, ΑΝΩ ΒΟΛΙΜΩΝ, ΑΝΩ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ, ΒΑΝΑΤΟΥ, ΒΟΛΙΜΩΝ, ΒΟΥΓΙΑΤΟΥ, ΓΑΙΤΑΝΙΟΥ, ΓΑΛΑΡΟΥ, ΓΥΡΙΟΥ, ΕΞΩ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΛΙΠΑΔΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ, ΚΑΤΩ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ, ΚΕΡΙΟΥ, ΚΟΙΛΙΩΜΕΝΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ), ΚΥΨΕΛΗΣ, ΛΑΓΚΑΔΑΚΙΩΝ, ΛΑΓΩΠΟΔΟΥ, ΛΙΘΑΚΙΑΣ, ΛΟΥΧΑΣ, ΜΑΡΙΩΝ, ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ, ΜΕΣΟΥ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ, ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΜΠΟΧΑΛΗΣ, ΟΡΘΟΝΙΩΝ, ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ, ΠΛΑΝΟΥ, ΡΟΜΙΡΙΟΥ, ΣΑΡΑΚΗΝΑΔΟΥ, ΣΚΟΥΛΗΚΑΔΟΥ, ΤΡΑΓΑΚΙΟΥ, ΦΙΟΛΙΤΗ.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, περιλαμβάνονται οι περιοχές που ανήκουν στους καλλικρατικούς δήμους:

Α) Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου: Δήμος Λήμνου και Δήμος Αγίου Ευστρατίου,

Β) Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου: Δήμος Λέσβου και προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΓΙΑΣΟΥ, ΑΓΡΑΣ, ΑΚΡΑΣΙΟΥ, ΑΜΠΕΛΙΚΟΥ, ΑΝΕΜΟΤΙΑΣ, ΑΝΤΙΣΣΗΣ, ΑΡΓΕΝΝΟΥ, ΑΣΩΜΑΤΟΥ, ΑΦΑΛΩΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, ΒΑΤΟΥΣΣΗΣ, ΒΡΙΣΑΣ, ΕΡΕΣΟΥ, ΙΠΠΕΙΟΥ, ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΚΑΠΗΣ, ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ, ΚΛΕΙΟΥΣ, ΚΩΜΗΣ, ΛΑΜΠΟΥ ΜΥΛΩΝ, ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ, ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΡΜΗΣ, ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΜΗΘΥΜΝΗΣ, ΜΙΣΤΕΓΝΩΝ, ΜΥΧΟΥ, ΝΑΠΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΝΕΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΜΦΙΛΩΝ, ΠΕΛΟΠΗΣ, ΠΕΤΡΑΣ, ΠΗΓΗΣ, ΠΛΑΓΙΑΣ, ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ, ΠΤΕΡΟΥΝΤΟΣ, ΠΥΡΓΩΝ ΘΕΡΜΗΣ, ΣΙΓΡΙΟΥ, ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΤΥΨΗΣ, ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ, ΣΥΚΟΥΝΤΟΣ, ΤΡΥΓΟΝΑ, ΥΨΗΛΟΜΕΤΩΠΟΥ, ΦΙΛΙΑΣ, ΧΙΔΗΡΩΝ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Ποιες περιοχές πήραν παράταση έως τέλη Φεβρουαρίου"

Μυτιλήνη: Μετανάστες έκλεισαν τον δρόμο στη Μόρια! Ζητούν ρεύμα και θέρμανση

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης πρόσφυγες και μετανάστες, ζητώντας ρεύμα και θέρμανση.

Ο νέος «οικισμός» που έχει αναπτυχθεί αριστερά της εισόδου του Κέντρου Υποδοχής δεν έχει καθόλου ηλεκτροδότηση. Ενώ όπως, επεσήμανε το ρεπορτάζ του «Ν», το ηλεκτρικό ρεύμα δεν φτάνει για τους 18.604 αιτούντες άσυλο του ΚΥΤ.

Φτάνει για τους 6.000 που μένουν εντός του ΚΥΤ (σ.σ. σε χωρητικότητα για 2.800 ανθρώπους!) και για κάποιους ακόμα απ’ έξω. Αλλά για τους νεοεισερχόμενους που στήνουν μόνοι τους τις σκηνές τους με το που φτάσουν ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση δεν προβλέπεται.

Στα εφτά οικόπεδα- χωράφια ιδιωτών που έχουν καταπατηθεί, χιλιάδες άνθρωποι στερούνται ρεύματος και θέρμανσης μέσα στον χειμώνα.

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΚΥΤ, Δημήτρης Βαφέας εξηγεί στο «Ν» ότι ήταν πολύ σημαντική η παρέμβαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή να ενισχυθεί το ρεύμα για να μην παγώσει ο κόσμος. Ωστόσο, προσθέτει ότι δεν είναι δυνατόν να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρη «πόλη», ειδικά σε καταπατημένη περιοχή.

stonisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Μετανάστες έκλεισαν τον δρόμο στη Μόρια! Ζητούν ρεύμα και θέρμανση"

Μεταφορικό ισοδύναμο για τα καύσιμα: Παράταση έως τις 30 Απριλίου 2020

Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου των καυσίμων.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου, χωρίς να θιγούν οι κάτοικοι των νησιών, να αξιολογηθεί το μέτρο και να μελετηθούν στρεβλώσεις που επισημάνθηκαν από τους εκπροσώπους των αντίστοιχων φορέων. Στόχος να υπάρξει συνεργασία και διάλογος με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις προκειμένου το μέτρο να γίνει περισσότερο λειτουργικό με άμεσα ωφελούμενους τους νησιώτες.

Στόχος η διασφάλιση της παροχής ουσιαστικών αναπτυξιακών κινήτρων που εγγυώνται τη σωστή λειτουργία της αγοράς και την κοινωνική συνοχή ιδίως στα μικρά νησιά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταφορικό ισοδύναμο για τα καύσιμα: Παράταση έως τις 30 Απριλίου 2020"

Καρατομήθηκε ο Διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής

Καρατομήθηκε ο διοικητής του Β' τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας που είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας και να ταλαιπωρηθούν επί ώρες οι ταξιδιώτες.

Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης, κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών μετά το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού. Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την "ακώλυτη λειτουργία του έργου". Το Υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Επίσης με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.

"Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν" διαμηνύεται από το Μαξίμου.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρατομήθηκε ο Διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής"

Χωρίς νερό παραμένει η Χαλκίδα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επανέλθει

Άγνωστο πότε θα επανέλθει το νερό στην πόλη της Χαλκίδας καθώς σημειώθηκε κι άλλη βλάβη πέραν της χθεσινής.

Εκτός δηλαδή από την βλάβη που συνέβη στο Υδραγωγείο Παραλιμνίων λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης παρουσιάστηκε και νέα βλάβη στο υδραγωγείο Ερίων, που υδροδοτεί την υπόλοιπη Χαλκίδα.

Αυτό συνέβη λόγω βυθίσεων τάσης της ΔΕΗ και έτσι σταμάτησε η λειτουργία σε 3 από τις 6 γεωτρήσεις και διακόπηκε η επικοινωνία με το Κέντρο Έλεγχου. Η πρόσβαση σ’ αυτές έχει καταστεί αδύνατη λόγω της υπερχείλισης του παρακείμενου ποταμού, αποκλείοντας τη χειροκίνητη επανεκκίνησή τους έως τώρα.

Τα έντονα καιρικά και κυρίως πλημμυρικά φαινόμενα , τα οποία δημιουργούν συνεχείς βλάβες στην ηλεκτροδότηση των συγκεκριμένων περιοχών υδροληψίας, δεν επιτρέπουν στη Δημοτική Αρχή Χαλκιδέων να εκτιμήσουν τον χρόνο αποκατάστασης των βλαβών.

Να σημειωθεί ότι χωρίς νερό είναι και τα Ψαχνά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Έχει σπάσει ο κεντρικός αγωγός από την δύναμη των νερών του Μεσσάπιου ποταμού. Πιθανότατα μέχρι το μεσημέρι να έχει τακτοποιηθεί το πρόβλημα

tvstar
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς νερό παραμένει η Χαλκίδα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επανέλθει"

Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν - Όμηροι πέντε Έλληνες ναυτικοί

Ένοπλη επίθεση το πρωί της Τρίτης δέχθηκε το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο 'HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν με συνέπεια την απαγωγή οκτώ εκ των 28 μελών του πληρώματος του.

Μεταξύ των απαχθέντων είναι πέντε Έλληνες υπήκοοι. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

Από το περιστατικό τραυματίστηκε ένας Έλληνας, ο οποίος έχει διακομισθεί σε τοπικό νοσοκομείο και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο τραυματισμός του οφείλεται σε εξοστρακισμό σφαίρας.

Ακόμη, ανάμεσα στους απαχθέντες είναι δύο Φιλιππινέζοι και ένας Ουκρανός.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία East Med του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και μετέφερε καύσιμα. Δεν επέβαιναν σ' αυτό ένοπλοι φρουροί.

Πλέον οι πειρατικές επιθέσεις έχουν μεταφερθεί στη δυτική Αφρική και πιο συγκεκριμένα στον Κόλπο της Γουινέας. Εκεί εφαρμόζεται το τρίτο μοντέλο πειρατείας. Η απαγωγή πληρωμάτων για λύτρα ή η κλοπή του φορτίου, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Οπως επισήμαναν στο «ΘΕΜΑ» έμπειροι καπετάνιοι, οι πειρατές καταλαμβάνουν τα πλοία, κυρίως δεξαμενόπλοια, και φέρνουν δίπλα τους άλλα μικρότερα στα οποία γίνεται η μεταφόρτωση είτε μέρους του φορτίου είτε όλου.
Οταν απάγουν ναυτικούς τούς πάνε στη ζούγκλα έως ότου καταβληθούν τα λύτρα.
Επιθέσεις γίνονται πλέον όχι μόνο κοντά στις ακτές και σε πλοία που βρίσκονται στο αγκυροβόλιο, αλλά και σε απόσταση 100 μιλίων μακριά.
Οσον αφορά στην καταβολή λύτρων, εφαρμόζεται μία, σε γενικές γραμμές, συγκεκριμένη πολιτική. Οι απαγωγείς κάποια στιγμή, είτε άμεσα είτε μετά από λίγες ημέρες, επικοινωνούν με τη ναυτιλιακή εταιρεία. Τότε μπαίνει στο παιχνίδι ο ενδιάμεσος, που συνήθως είναι δικηγορικά γραφεία από το Λονδίνο ή το Ντουμπάι, ενώ υπάρχουν φορές που εμπλέκονται ειδικοί ιδιώτες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν για την πειρατεία και αφορούν το 2018, παγκοσμίως σημειώθηκαν 201 επιθέσεις. Στις 56 από αυτές έγινε χρήση όπλων και 36 επιθέσεις υπό την απειλή μαχαιριών.

Η αλλαγή περιοχής όπου γίνονται οι επιθέσεις άλλαξε και οι αριθμοί αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Στη Νιγηρία υπήρξαν 48 επιθέσεις στην Ινδονησία 36 ενώ στη Σομαλία μόλις δύο.Το κόστος μόνο από την πειρατεία στην Σομαλία έφθασε τα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν - Όμηροι πέντε Έλληνες ναυτικοί"

Πώς εξηγεί η Νέα Οδός το χάος στην Εθνική τη Δευτέρα

Η Νέα Οδός, αναφορικά με τα συμβάντα της 30ης Δεκεμβρίου 2019, θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:
«Αρχικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί και να επισημάνουμε ότι πάντα εργαζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να διασφαλίσουμε την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.
Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου 28/12 μέχρι τη Δευτέρα 30/12, προβλέπονταν επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Η Νέα Οδός, έλαβε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και ενεργοποίησε το σχετικό Σχέδιο Αποχιονισμού. Ειδικά στο τμήμα του Α.Θ.Ε. από Μεταμόρφωση έως και Σκάρφεια ενεργούσαν 80 εκχιονιστικά, υπήρχαν διαθέσιμοι 4 τόνοι αλατιού και περισσότερα από 100 άτομα ήταν σε υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικότερα στην επίμαχη περιοχή Καπανδριτίου – Μαλακάσας επιχειρούσαν διαρκώς 20 εκχιονιστικά. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές για τη Σύγκληση Συντονιστικών Οργάνων στο Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας και υλοποιήθηκαν ενέργειες ενημέρωσης των οδηγών. (σχετικό Δελτίο Τύπου απεστάλη στα ΜΜΕ και αναρτήθηκε στην εταιρική ιστοσελίδα την Παρασκευή 27/12, Σάββατο 28/12 ξεκίνησε διανομή Φυλλαδίων με συμβουλές Οδικής Ασφάλειας σε περιπτώσεις Έκτακτων καιρικών Φαινομένων από όλους τους σταθμούς διοδίων ενώ παρέχονταν διαρκής ενημέρωση από την αρμόδια Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελάτων για τις συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο σε κάθε οδηγό)
Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 9:00, η Τροχαία λόγω έντονης χιονόπτωσης σε Θήβα, Υλίκη και Μαρτίνο ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας σε βαρέα οχήματα και λεωφορεία και υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ΙΧ. Αξίζει σε αυτό να σημείο να αναφερθεί ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων και των γειτονικών Βαλκανικών χωρών, στην Ελλάδα δεν είναι υποχρεωτική από το Νόμο η χρήση χειμερινών ελαστικών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ως εκ τούτου, τίθεται υποχρεωτική όπως επέβαλε και η Τροχαία, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων με χιονοπτώσεις.
Παρά την ανακοίνωση της απαγόρευσης όμως, βαρέα οχήματα και λεωφορεία που βρίσκονταν σε κίνηση εντός του δικτύου, είτε συνέχισαν την πορεία τους κανονικά, είτε ακινητοποιήθηκαν παρουσία τροχαίας, κυρίως στη ΛΕΑ των μετωπικών σταθμών διοδίων.
Επιπλέον, πολλά ΙΧ, ειδικά κατά μήκος του τμήματος Καπανδρίτι Μαλακάσα, ακινητοποιήθηκαν σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας, είτε διότι δεν έφεραν καν αντιολισθητικές αλυσίδες, είτε διότι προσπαθούσαν εκ των υστέρων να προχωρήσουν στην τοποθέτηση τους εκείνη τη στιγμή, καθώς τα καιρικά φαινόμενα ειδικά στην περιοχή της Μαλακάσας συνέχισαν να είναι εντονότατα. Λόγω δε εορταστικής περιόδου η ροή της κυκλοφορίας αυξάνονταν σημαντικά.
Στη συνέχεια, με αποφάσεις των κατά τόπους τμημάτων Τροχαίας, πραγματοποιούνταν τεχνητές ανασχέσεις (διακοπή κυκλοφορίας), μικρής διάρκειας σε σταθμούς διοδίων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας με στόχο την εξυπηρέτηση και προστασία των ακινητοποιημένων ΙΧ που έπρεπε να απεγκλωβιστούν κυρίως για την προστασία των ίδιων οδηγών, καθώς και για τη διευκόλυνση του έργου των εκχιονιστικών που λόγω των διάσπαρτων ακινητοποιήσεων δυσκολεύονταν να προχωρήσουν στις εργασίες τους.
Στις 17:00, η Τροχαία προχώρησε σε πλήρη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στο σταθμό διοδίων Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα στους σταθμούς διοδίων Θήβας και Τραγάνας, ενώ 20 λεπτά αργότερα προχώρησε σε πλήρη διακοπή κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας για τα ΙΧ.
Τα καιρικά φαινόμενα ειδικά στην περιοχή της Μαλακάσας παρέμεναν εντονότατα και οι ακινητοποιήσεις σχεδόν απαγόρευαν το αποχιονιστικό έργο. Με ακινητοποιημένα οχήματα σε όλες τις λωρίδες και ειδικά στη ΛΕΑ τα εκχιονιστικά αδυνατούσαν να προσεγγίσουν τα σημεία.
Οι εκτροπές που αποφασίστηκαν μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν οι εξής:
Στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία: Στους οδηγούς υποδεικνύονταν αναστροφή στο ρεύμα προς Αθήνα.
Στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Στους οδηγούς υποδεικνύονταν αναστροφή στο ρεύμα προς Λαμία.
Στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Αθήνα: Στους οδηγούς υποδεικνύονταν αναστροφή στο ρεύμα προς Χαλκίδα.
Ωστόσο, σημαντικός αριθμός οδηγών αρνούνταν να προχωρήσει σε αναστροφή και ανέμενε εντολή τροχαίας για λήξη των εκτροπών. Σταδιακά σχηματίστηκαν ουρές στους σταθμούς διοδίων.
Παράλληλα, στο τμήμα Καπανδρίτι- Μαλακάσα και παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας ο αριθμός ΙΧ συνέχισε να αυξάνεται σημαντικά, ειδικά στο ρεύμα προς Αθήνα και τα ακινητοποιημένα οχήματα πλήθαιναν. Η ουρά που σχηματίστηκε άγγιξε τα 10 χιλιόμετρα ενώ τα καιρικά φαινόμενα παρέμεναν σε υψηλή ένταση.
Τα περίπολα οδικής ασφάλειας & τα οχήματα των οδικών βοηθειών της εταιρίας σε πλήρη συνεργασία με την Τροχαία και την Πυροσβεστική , εργάζονταν με στόχο τον απεγκλωβισμό αυτών των ακινητοποιημένων οχημάτων και τη δημιουργία διαδρόμων περάσματος των εκχιονιστικών.
Στις 19:56 στο ρεύμα προς Λαμία η κυκλοφορία των ακινητοποιημένων οχημάτων στο τμήμα Καπανδρίτι - Μαλακάσα ξεκίνησε να ομαλοποιείται. Στο ρεύμα προς Αθήνα επίσης, τα ακινητοποιημένα οχήματα ξεκίνησαν να κινούνται όμως στο 39.8 χλμ. και παρά την απαγόρευση που ήταν σε ισχύ από τις 9:00 το πρωί, βρίσκονταν εγκλωβισμένα 4 επικαθήμενα φορτηγά σε ΛΕΑ και δεξιά λωρίδα. Η κυκλοφορία ήταν δυνατή μόνο από την αριστερή λωρίδα και καθυστερούσε επιπλέον η αποσυμφόρηση.
Στις 20:00 στο ρεύμα προς Λαμία και στις 20:53 στο ρεύμα προς Αθήνα, η Τροχαία προχώρησε σε άρση των εκτροπών και επέτρεψε ξανά την πλήρη κυκλοφορία στα ΙΧ και στα βαρέα οχήματα & λεωφορεία. Η κίνηση των οχημάτων που ανέμεναν στους σταθμούς διοδίων ξεκίνησε με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Στις 21:40 η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί πλήρως.
Σε όλους τους σταθμούς διοδίων δεν εισπράττονταν διόδια κατά διαστήματα έως τις 17:00 και ανάλογα με τις διακοπές κυκλοφορίας που υποδείκνυε η τροχαία, ενώ από τις 17:00 και μετά θέσαμε σε ισχύ πλήρη αναστολή είσπραξης.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε και πάλι την λύπη μας για την ταλαιπωρία των οδηγών και να συμπληρώσουμε ότι σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων με έντονες χιονοπτώσεις, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, η αποφυγή στάθμευσης στη ΛΕΑ, ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες και η πλήρης συμμόρφωση με τις υποδείξεις της Τροχαίας συμβάλλουν τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια και στην εξέλιξη του αποχιονιστικού έργου», καταλήγει η ανακοίνωση.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς εξηγεί η Νέα Οδός το χάος στην Εθνική τη Δευτέρα"

Ο αντικαπνιστικός νόμος «έσβησε» στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας

Ο αντικαπνιστικός νόμος έχει καθολική εφαρμογή σύμφωνα με την κυβέρνηση. Τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι πολύ αυστηρά. Και η νέα «μόδα» της χώρας είναι το κάπνισμα στα πεζοδρόμια.

Όμως φαίνεται ότι ένα δημόσιο κτίριο εξαιρείται από τον κανόνα. Το βράδυ της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισκέφτηκε το κέντρο επιχειρήσεων στο Καπανδρίτη λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία στην Εθνική Οδό και εκεί βγήκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες τις οποίες ανέβασε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα Social Media.

Αυτές όμως αποκάλυψαν πως σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα που, ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται εκεί. Στο συγκεκριμένο δημόσιο κτίριο το τσιγάρο πάει σύννεφο!

Κάτι που γίνεται μάλιστα μπροστά στα μάτια του Περιφερειάρχη, κρίνοντας από σβησμένα τσιγάρα που υπάρχουν σε τουλάχιστον δύο τασάκια που είναι πάνω στο τραπέζι. Αλλά και ένα πακέτο τσιγάρα που χάσκει εκεί γύρω… Προφανώς η αγωνία και ένταση της στιγμής …έσπασαν το νόμο! Ή μήπως όχι και το κάπνισμα στο συγκεκριμένο χώρο επιτρέπεται σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα…



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο αντικαπνιστικός νόμος «έσβησε» στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news