facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Λέσβος: Εντοπίστηκαν 51 αλλοδαποί σε βάρκα στη Μήθυμνα

Στον εντοπισμό 51 αλλοδαπών προέβησαν, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας Λέσβου.

Οι ανωτέρω είχαν αποβιβαστεί στην περιοχή «Κόρακας» της Σκάλας Συκαμινέας από λέμβο, ο χειριστής της οποίας συνελήφθη μεταξύ αυτών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Εντοπίστηκαν 51 αλλοδαποί σε βάρκα στη Μήθυμνα"

Νέα ψυχρή εισβολή τα επόμενα 24ωρα – Χιόνια ακόμα και στην Αττική

Ο χειμώνας ήρθε για τα καλά καθώς σε πολλές ορεινές περιοχές της χώρας σημειώνονται χιονοπτώσεις ενώ και ανήμερα των Χριστουγέννων το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη ανήμερα τα Χριστούγεννα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αργότερα θα υπάρξει μετατόπιση των φαινομένων προς τα ανατολικά. Από την Πίνδο και πιο ανατολικά ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές στις πιο πεδινές περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ μέσα στο Αιγαίο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 και 7 μποφόρ και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν ψυχρές βόρειες μάζες από τα βόρεια τμήματα της χώρας. Μάλιστα σε αρκετές περιοχές η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή το κρύο θα παραμείνει κυρίως στα ανατολικά ενώ προς το Σαββατοκύριακο έρχεται μία νέα και ισχυρή κακοκαιρία από τα Βόρεια Βαλκάνια με αποτέλεσμα την πτώση του υδραργύρου. Μάλιστα οι νιφάδες χιονιού θα εμφανιστούν ακόμα και στην Αττική.

Σημαντικά προβλήματα εξακολουθεί να προκαλεί η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα στην Κυλλήνη τα κύματα κατάπιαν ακόμα και ένα αυτοκίνητο με την οδηγό του να σώζεται από θαύμα. Συγκεκριμένα η γυναίκα αποβιβαζόταν από το πλοίο όταν οι κάβοι έσπασαν. Δύο λιμενικοί με κίνδυνο της ζωής τους κατάφεραν και να την βγάλουν από αυτοκίνητο λίγα δευτερόλεπτα πριν αυτό βυθιστεί.

«Οι δύο άνθρωποι του λιμενικού άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού την ώρα που έπεφτε το αυτοκίνητο στη θάλασσα. Γλίτωσα από δέκα μέτρα βάθος. Με έσυραν έξω και με έσωσαν. Αν με είχαν πάρει τα ρεύματα δεν ξέρω που θα βρισκόμουν. Ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν» ανέφερε η Μέμη Γεράκη μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κεφαλονιάς.

Η κακοκαιρία έπληξε και πολλές περιοχές στην Κρήτη. Κύρια χαρακτηριστικά η καταρρακτώδης βροχή και η έντονη χαλαζόπτωση. Αρκετοί δρόμοι στο Ηράκλειο μέσα σε λίγα λεπτά καλύφθηκαν από το χαλάζι, ενώ στον Άγιο Νικόλαο η θάλασσα βγήκε στη στεριά. Το συγκεκριμένο φαινόμενο οφείλεται στους ισχυρούς νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

Σοβαρά προβλήματα και ζημιές προκλήθηκαν και στην Άρτα. Οι δήμοι Νικολάου Σκουφά και Γεωργίου Καραϊσκάκη κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από τις υπερχειλήσεις χειμάρρων πλημμύρισαν εκτάσεις και χωράφια με καλλιέργειες, ενώ πολλές επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές.

Τέλος λόγω της χιονοθύελλας κλειστό παραμένει προληπτικά το χιονοδρομικό κέντρο στο Καιμάκτσαλαν. Όσο για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν το κέντρο θα ανοίξει ανήμερα των Χριστουγέννων για να υποδεχθεί τους επισκέπτες του.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ψυχρή εισβολή τα επόμενα 24ωρα – Χιόνια ακόμα και στην Αττική"

Επικοινωνία Μητσοτάκη - αλ Σίσι για το θέμα της Λιβύης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Στη διάρκειά της έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με έμφαση στη Λιβύη.

Επιβεβαιώθηκε η κοινή θεώρηση μεταξύ των δύο χωρών σε κρίσιμα θέματα και τονίστηκε η σημασία της στενής μεταξύ τους συνεργασίας αλλά και του τετραμερούς σχήματος Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου και Γαλλίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επικοινωνία Μητσοτάκη - αλ Σίσι για το θέμα της Λιβύης"

Η Άγκυρα καλεί τη Μόσχα σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ

Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία σε μια προσπάθεια να εφαρμοστεί νέα κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ, είπε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας.

«Παρακολουθούμε από κοντά τη διαδικασία με στόχο τον τερματισμό των βομβαρδισμών. Αυτοί οι βομβαρδισμοί πρέπει να σταματήσουν αμέσως για χάρη μιας νέας κατάπαυσης του πυρός. Αυτή είναι η κυρία προσδοκία μας από τη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

«Αναμένουμε η Ρωσία να καταβάλει προσπάθειες προς το (συριακό) καθεστώς τις επόμενες 24 ώρες προκειμένου να τερματιστούν οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ», συμπλήρωσε ο Καλίν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια τουρκική αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών είχε χθες στη Μόσχα συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη, την ώρα που χιλιάδες άμαχοι φεύγουν προς την Τουρκία εξαιτίας των ρωσικών και συριακών επιθέσεων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα καλεί τη Μόσχα σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ"

ΝΔ: Επίθεση αγνώστων στα γραφεία στο Χαϊδάρι - Κατέστρεψαν τρόφιμα που προορίζονταν για φιλανθρωπικούς οργανισμούς

Στόχος επίθεσης έγιναν παραμονές Χριστουγέννων τα γραφεία της Νέας Δημορατίας στο Χαϊδάρι.

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος ενημέρωσε για το περιστατικό, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως οι δράστες κατέστρεψαν τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί από το υστέρημα εθελοντών για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Χριστοδούλειο Ίδρυμα.


Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Επίθεση για άλλη μια φορά απο τους τραμπούκους σε γραφεία του κόμματός μας, αυτή τη φορά στο Χαϊδάρι.

Ακόμη και την παραμονή Χριστουγέννων κάποιοι δεν μπορούν να κρύψουν το μίσος τους. Δεν είναι μόνο οτι προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές. Αυτή τη φορά έστρεψαν το μίσος τους έναντι των συνανθρώπων μας, καθώς κατέστρεψαν τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί από το υστέρημα εθελοντών για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Χριστοδούλειο Ίδρυμα.

Πιστεύουμε στις άγιες μέρες και ευχόμαστε και σε αυτούς, όπως και σε όλο τον κόσμο, Καλά Χριστούγεννα!»


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Επίθεση αγνώστων στα γραφεία στο Χαϊδάρι - Κατέστρεψαν τρόφιμα που προορίζονταν για φιλανθρωπικούς οργανισμούς"

Η Άγκυρα αναζητά «δίοδο» για ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη

Η Τουρκία ενδέχεται να χρειαστεί να συντάξει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη και η Εθνοσυνέλευσή της εργάζεται επί του θέματος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ενδέχεται να υπάρξει ανάγκη μιας εξουσιοδότησης σύμφωνα με τις εξελίξεις εκεί. Το κοινοβούλιο εργάζεται επί του θέματος», σημείωσε ο Τούρκος αξιωματούχος σε δηλώσεις του από την Άγκυρα, έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παράσχει την αναγκαία στήριξη στην κυβέρνηση του Φάγιεζ αλ Σάρατζ.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τη νόμιμη, διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης και δεν θα εγκαταλείψει τον λιβυκό λαό», επισήμανε ο Καλίν προσθέτοντας ότι «αυτή η στήριξη μπορεί να γίνει υπό όρους στρατιωτικής εκπαίδευσης ή σε άλλους τομείς, όπως η πολιτική στήριξη».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα αναζητά «δίοδο» για ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη"

Έκθεση τουρκικού ΥΠΕΞ με τις επίσημες θέσεις για ΑΟΖ σε ανατ.Μεσόγειο/ΧΑΡΤΕΣ

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσιεύει την εργασία του αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλίας-Αεροπορίας-Συνόρων, Πρέσβη Τσαγατάι Ερτζίγιες, με τις ζώνες θαλάσσιων δικαιοδοσιών που έχει κηρύξει ή διεκδικεί η Άγκυρα., όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.
Το πόνημα με ημερομηνία 20.12.2019 και τίτλο: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Οριοθέτηση Ζωνών Θαλάσσιων Δικαιοδοσιών
Οι πολιτικές και νομικές θέσεις της Τουρκίας εξηγεί με χάρτες τις θαλάσσιες ζώνες που διεκδικούν όλες οι πλευρές στην ανατ. Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και του ψευδοκράτους.
Η έκθεση αποκαλεί μάλιστα τις θαλάσσιες διεκδικήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου «μαξιμαλιστικές» και «παράνομες» από άποψη διεθνούς δικαίου (σελ. 4).
Στη συνέχεια (σελ. 5) παρουσιάζει σε ποια σημεία γύρω από την Κύπρο συγκρούονται τα όρια της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της κάθε πλευράς, αλλά και πού διατηρεί αυτή τη στιγμή ερευνητικά πλοία και γεωτρύπανα η Τουρκία.
Ο Τσαγατάι Ερτζίγες παρουσιάζει επίσης χάρτη (σελ. 6) με όλα τα τεμάχια, όπως τα έχει κατατμήσει, η Τουρκία και το ψευδοκράτος, καλύπτοντας όλη σχεδόν την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ της Κύπρου και του Καστελορίζου δεν αναγνωρίζονται στο χάρτη του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Στην 28σέλιδη έκθεση παρατίθενται επίσης αποφάσεις (με χάρτες) διεθνών δικαστηρίων σχετικά με την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών άλλων χωρών τις προηγούμενες δεκαετίες, ενώ στο τέλος παρουσιάζεται το ιστορικό της αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας για την ΑΟΖ στην ανατ. Μεσόγειο.
Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ
sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση τουρκικού ΥΠΕΞ με τις επίσημες θέσεις για ΑΟΖ σε ανατ.Μεσόγειο/ΧΑΡΤΕΣ"

Τρεις ληστείες σε παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα στην Αττική - Συνελήφθη ανήλικος

Τρεις ληστείες σε ανήλικους που έλεγαν τα κάλαντα σημειώθηκαν σήμερα στην Αττική, ενώ ένας από τους δράστες, μόλις 15 ετών, συνελήφθη.

Η πρώτη ληστεία έγινε στις 7:30 στην οδό Βαθυκλέους, στο Παγκράτι. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 15χρονος, με την απειλή μαχαιριού, απέσπασε τις εισπράξεις από τα κάλαντα από δύο άλλους ανήλικους, οι οποίοι όμως κάλεσαν σε βοήθεια και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν τον δράστη και τον συνέλαβαν.

Επίσης, στις 10:00, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Περιστέρι, έξι νεαροί ακινητοποίησαν δύο ανήλικους και με τη χρήση σωματικής βίας τούς άρπαξαν τις εισπράξεις από τα κάλαντα, ενώ το ίδιο έγινε στις 12:30 στην πλατεία Καβάφη στην Ηλιούπολη, όπου τρεις άγνωστοι λήστεψαν άλλους τρεις ανήλικους.

Οι δράστες, οι οποίοι διαφεύγουν, αναζητούνται, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις ληστείες σε παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα στην Αττική - Συνελήφθη ανήλικος"

ΑΔΕΔΥ: Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει ν/σ για περιορισμό των διαδηλώσεων

Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ότι «το βασικό μήνυμα με το οποίο πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία είναι ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος από 50 άτομα» και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «αφορά τον Σεβασμό στο Δημόσιο Χώρο», σχολιάζει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως υποστηρίζει, «ο πρωθυπουργός για δεύτερη φορά στρέφεται ενάντια στο κατοχυρωμένο, συνταγματικά, δικαίωμα της απεργίας με το πρόσχημα ότι οι λίγοι ταλαιπωρούν τους πολλούς. Με αφορμή την πρόσφατη απεργία στο Μετρό, η κυβέρνηση δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της.

Μετά το δικαίωμα στην απεργία, την παρέμβαση στα εσωτερικά και τα καταστατικά των συνδικάτων, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βάλει στο στόχαστρο και τις διαδηλώσεις, επενδύοντας στη διαπόμπευση των συνδικάτων και των απεργών, μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού».

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί από την κυβέρνηση να αφήσει «τις υποκρισίες». Όπως υποστηρίζει, η Η ταλαιπωρία στους δρόμους, οι καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς, η αναδουλειά στα μικρομεσαία εμπορικά καταστήματα «οφείλονται στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, τα τελευταία χρόνια, στα μνημόνια και τη δημοσιονομική "κανονικότητα". Η ίδια πολιτική θέλει τώρα να βάλει στον γύψο τις διαδηλώσεις. Να επιβάλει στην κοινωνία και τους εργαζόμενους σιγή νεκροταφείου. Για αυτόν τον σκοπό θα χρησιμοποιήσει αντιλαϊκές νομοθετικές τροποποιήσεις και αλλαγές.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι θα σταματήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως σημειώνει, οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα «δεν θα ανεχτούμε τέτοιες πρακτικές, που είναι επικίνδυνες για την ίδια τη δημοκρατία και θα υπερασπιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Οι αντιλαϊκές προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ δεν θα περάσουν. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Θα τον ακυρώσουμε στην πράξη».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει ν/σ για περιορισμό των διαδηλώσεων"

Καιρός: Ψυχρή εισβολή πριν την Πρωτοχρονιά - Δείτε χάρτες με τις θερμοκρασίες

Ηλιοφάνεια, αλλά και φυσιολογικό για την εποχή κρύο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τα Χριστούγεννα, ωστόσο ψυχρή εισβολή αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από τις 28 του Δεκέμβρη και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι το τσουχτερό κρύο και οι δυνατοί και ψυχροί βοριάδες.

Το κρύο θα εισβάλει πρώτα στα βόρεια την Κυριακή και θα επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας.

protoxronia

protoxronia_kiriaki
Παρακολουθήστε στον χάρτη πώς επηρεάζει η κακοκαιρία τη χώρα, ξημερώματα Κυριακής

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, γράφει: «Αρχές Δεκέμβρη σας είχα αναφέρει ότι μετά τα Χριστούγεννα όλα είναι ανοιχτά από πλευράς καιρού! Ετσι λοιπόν την πρώτη ουσιαστική επεκτατική του κίνηση από τα βόρεια της Ευρώπης προς τη χώρα μας ετοιμάζει ο φετινός χειμώνας σταδιακά από το ερχόμενο Σάββατο ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ και με τη μορφή κλασικού τύπου για Δεκέμβρη μήνα ψυχρής εισβολής».

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό, η ψυχρή εισβολή θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια της χώρας και κατά τη διάρκεια της Κυριακής και μετέπειτα στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας». Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις, ο κ. Αρναούτογλου εκτιμά ότι θα είναι σχετικά περιορισμένες και ότι θα «εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές όμως ακόμα και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα».

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο και την Κυριακή θα σχηματιστεί παγετός, τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση μέχρι και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-12-2019 (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το
απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά
ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές
ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 26-12-2019
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα
ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις
πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-12-2019
Στο Αιγαίο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα
αυξηθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα
σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές
και βραδινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-12-2019
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-12-2019
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.
Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

temp_greece
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Ψυχρή εισβολή πριν την Πρωτοχρονιά - Δείτε χάρτες με τις θερμοκρασίες"

Στέλιος Πέτσας: Δευτέρα ή Τρίτη πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα

Σε επιπλέον 50.000 οικογένειες περίπου θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, καθώς όπως δήλωσε στον Ant1 το ποσό έχει αυξηθεί κατά 40 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να δοθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ στις περιπτώσεις όπου δικαιούχοι υπέβαλλαν ένσταση, αυτή θα εξεταστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία για τις διαδηλώσεις και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι οι διαδηλώσεις που γίνονται ατάκτως και αιφνιδιαστικά κλείνοντας τους δρόμους και προκαλώντας χάος και ταλαιπωρία στους πολίτες. Αυτό θα σταματήσει, με τη θεσμοθέτηση του οργανωτή από την πλευρά των διαδηλωτών που θα συνεργάζεται με τον αστυνομικό διαμεσολαβητή, αλλά και την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου εγκαίρως θα δηλώνονται χώρος και μέγεθος της κινητοποίησης.

Ερωτηθείς για το αν θα διατηρηθεί η 13η σύνταξη, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε 13η σύνταξη, αλλά ένα ποσό που δόθηκε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η σημερινή Κυβέρνηση έχει ήδη προβλέψει στον Προϋπολογισμό το αντίστοιχο ποσό που θα δοθεί και το 2020 στους συνταξιούχους, δημιουργώντας ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.


Σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του Πρωθυπουργού για αύξησε σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι να φτάσουμε στο ποσό των 700 ευρώ και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει με την εξέλιξη του καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράμετροι.

Αναφερόμενος στο θέμα της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται απολύτως κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της Ιταλίας και ότι η υπογραφή από πλευράς της θα ακολουθήσεις τις υπογραφές από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ που θα μπουν στις 2 Ιανουαρίου.

Στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν φοβάται κάποιο θερμό επεισόδιο κι ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες, αλλά αυτό που περιμένει η ελληνική πλευρά, είναι ενέργειες από την πλευρά της Άγκυρας που θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί:

-Έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας

-Έχουμε τη στήριξη των συμμάχων μας

-Διαθέτουμε την ισχύ για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τόνισε ότι αποτελεί μεν μια επιλογή, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθούν πολλά βήματα, όπως η οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, να ακολουθήσουν διερευνητικές συνομιλίες και συνυπογραφή υποσχετικού πριν καν οδηγηθούμε στη Χάγη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέλιος Πέτσας: Δευτέρα ή Τρίτη πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα"

ΕΕ: Να υποδεχθούν οι χώρες μέλη ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες από την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέτρεψε χθες Δευτέρα τη Γερμανία και άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδεχθούν παιδιά από κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα όπου καταγράφεται πρόβλημα υπερπληθυσμού.

«Η Κομισιόν ανησυχεί για τη δύσκολη κατάσταση ως προς τους ασυνόδευτους ανήλικους στην Ελλάδα και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, ειδικά σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νησιά όπου καταγράφεται οξύ πρόβλημα υπερπληθυσμού [στα κέντρα υποδοχής] και η κατάσταση στα κέντρα αυτά εγείρει πολλές προκλήσεις», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

«Ιδιαίτερα όσον αφορά τους 5.000 και πλέον ασυνόδευτους ανήλικους, η Κομισιόν έχει καλέσει επανειλημμένα τα κράτη μέλη να συνεχίσουν τη μετεγκατάστασή τους από την Ελλάδα, σε εθελοντική βάση, με κεφάλαια που προσφέρει γι’ αυτό η Κομισιόν», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

«Η πολιτική πρωτοβουλία που ανέλαβε για τον σκοπό αυτό η Ελλάδα τον Οκτώβριο, η οποία υποστηρίζεται από την Επιτροπή, συνεχίζει να έχει μέχρι στιγμής περιορισμένη ανταπόκριση από τα κράτη μέλη», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καλέσει τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ να μοιραστούν το βάρος της υποδοχής των ασυνόδευτων ανήλικων, ωστόσο σημειώνει πως μόλις μία χώρα ανταποκρίθηκε στην έκκληση αυτή μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ, στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στη Λέρο και στην Κω έχουν καταγραφεί 1.922 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες (ως την 20ή Δεκεμβρίου). Συνολικά στην Ελλάδα, είχαν καταγραφεί 5.276 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες στα τέλη του Νοεμβρίου. Το 9% εξ αυτών είναι κάτω των 14 ετών και επομένως παιδιά, με βάση τον ορισμό της διεθνούς νομοθεσίας για την προστασία του παιδιού. Το 92% του συνόλου των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι αγόρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ: Να υποδεχθούν οι χώρες μέλη ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες από την Ελλάδα"

Ζόραν Ζάεφ: Και εγώ λέω το κράτος Μακεδονία, είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά…

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δεν αμφιβάλλει ότι η ηγέτης του VMRO-DPMNE θα κάνει ό, τι μπορεί για να ακυρώσει τις συμφωνίες με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, εάν νικήσει στις εκλογές και κερδίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων, είπε σχολιάζοντας τη δήλωση του Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE είπε ότι με 80 βουλευτές θα επιστρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Ωστόσο, αυτές ακριβώς οι απόψεις του Μίτσκοσκι και του VMRO-DPMNE είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν θα κερδίσει στις εκλογές», πιστεύει ο Ζάεφ.

Τόνισε ότι οι συμφωνίες είναι ένα σοβαρό θέμα και ότι εάν το VMRO-DPMNE και ο Μίτσκοσκι σκοπεύουν να ακυρώσουν ή να παρανομήσουν μονομερώς, τότε πρέπει να εξηγήσουν ειλικρινά στους πολίτες ότι αυτό θα απομακρύνει τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μια πορεία η οποία θα ανακοπεί πάλι από τους γείτονες.

«Ο Μίτσκοσκι θα πρέπει επίσης να πει ποιες είναι οι συνέπειες για την οικονομία και για ολόκληρη την περιοχή», πρόσθεσε ο Ζάεφ.

«Τον βλέπω σε όλες αυτές τις συνεντεύξεις να λέει: «αποκαλώ των εαυτό μου Μακεδόνα, μιλάω μακεδονικά και ονομάζω το κράτος Μακεδονία».

Εγώ, ως Ζόραν Ζάεφ, αποκαλώ επίσης το κράτος Μακεδονία, είμαι Μακεδόνας, μιλάω τη μακεδονική γλώσσα.

Αλλά, ως πρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, το κράτος είναι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και είμαι Μακεδόνας που μιλάει τη μακεδονική γλώσσα. Αυτό είναι το έγκυρο (υπεύθυνο)», είπε ο πρωθυπουργός.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζόραν Ζάεφ: Και εγώ λέω το κράτος Μακεδονία, είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά…"

Προκλητικός ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ: «Πιστεύουν οι Έλληνες ότι είμαστε τόσο αδύναμοι; - Δεν θα δεχτούμε καμία πίεση»

Προκλητικός απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός του κυβερνητικού μορφώματος της Τρίπολης Φαγιέζ αλ Σαράτζ σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο αλ Σαράτζ ουσιαστικά προκάλεσε την Ελλάδα αναρωτώμενος:

«Μα καλά πιστεύουν οι Έλληνες ότι η Λιβύη είναι τόσο αδύναμο κράτος; Τους προειδοποιούμε: Δεν θα ανεχθούμε κανενός είδους πίεση ή προσπάθεια χειραγώγησης».

Παράλληλα ο αλ Σαράτζ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις της Ελλάδας, για τις συμφωνίες με την Τουρκία, εκτός τόπου και χρόνου και υπερβολικές.

Σε ερώτηση για την άρνηση της Ιταλίας να δώσει όπλα στην Λιβύη ο αλ Σαράτζ δήλωσε:

«Έχουμε ζητήσει όπλα από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας, η οποία έχει επίσης το δικαίωμα να επιλέγει σε ποιους θα δίνει όπλα. Στην πραγματικότητα δεν λάβαμε ποτέ επίσημη απάντηση από την Ρώμη στο αίτημά μας. Είχαμε μια πλούσια ανταλλαγή απόψεων με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Di Maio.


Από την άλλη πλευρά οι αντίπαλοί μας στην Βεγγάζη δεν λένε κάτι το ουσιαστικό, εκτός από γενικευμένες θέσεις περί ειρήνης και φιλίας οι οποίες όμως την επόμενη ώρα δείχνουν να ξεχνιούνται. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν χώρες που θέλουν να εξοπλίσουν τους εχθρούς μας. Υπάρχουν όμως και οι χώρες, όπως η Ιταλία, οι οποίες πιστεύουν στην πολιτική διευθέτηση του ζητήματος και στο διάλογο.

Σημειώστε όμως ότι είμαστε κάτω από στρατιωτική επίθεση και ο πληθυσμό μας υποφέρει, από θανάτους, τραυματισμούς και εκτοπισμένους».

Ερώτηση: Ο Χ.Χαφτάρ προελαύνει χάρη στους Ρώσους στρατιώτες. Οι πολιτοφυλακές της Τρίπολης εφοδιάζονται με τουρκικά όπλα. Τελικά είναι ο Πούτιν και ο Ερντογάν που θα υπαγορεύσουν τους νόμους του παιχνιδιού;

Σαράτζ: «Πρόκειται για ένα δύσκολο σενάριο, το οποίο έχει γίνει πολύπλοκο από την επέμβαση των ξένων δυνάμεων.

Παρ΄όλα αυτά πιστεύω ότι το θέμα δεν μπορεί να λυθεί μέσω των όπλων σε μια αναμέτρηση Ερντογάν και τ Πούτιν.

Πιστεύουμε σε μια διαδικασία με συνεχείς διμερείς συνομιλίες και διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν τέτοιες φωνές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τον ΟΗΕ που είναι αφοσιωμένες στην διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο εχθρός μας έχει ήδη αποτύχει.

Όταν εξαπέλυσε τις πρώτες επιθέσεις εναντίον μας στις 4 Απριλίου, είπε: “Σε 48 ώρες θα είμαι στην Τρίπολη”. Τώρα 9 μήνες μετά ο πόλεμος συνεχίζεται. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα επικρατήσουμε και σύντομα θα αποφασιστεί ποιος θα είναι αυτός που θα διαπραγματευτεί το μέλλον της Λιβύης και ποιος θα δικαστεί για εγκλήματα πολέμου από το διεθνές δικαστήριο»

Ερώτηση: Η Ρώμη και άλλες χώρες έχουν ασκήσει κριτική στη συμφωνία με την Τουρκία. Το ίδιο και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών

Σαράτζ: «Καταρχάς η Λιβύη και η Τουρκία είναι χώρες μέλη του ΟΗΕ με κυρίαρχες και ανεξάρτητες κυβερνήσεις.

Αυτές οι συμφωνίες ήταν απόλυτα δικαίωμά μας. Ειλικρινά εκτιμώ την ειλικρινή συνεργασία που έχουμε με την Ιταλία και ελπίζω ότι αυτή θα ενταθεί και άλλο στο μέλλον.

Αλλά δεν έχουμε καμιά υποχρέωση προς την Ιταλία. Οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία διεξάγονται από το 2004. Οποιοσδήποτε με αντιρρήσεις σε αυτό μπορεί να απευθυνθεί στα διεθνή δικαστήρια.

Αυτό έχει γίνει τόσο με την Κύπρο όσο και με την Μάλτα και τη Λιβύη και το θέμα έχει λυθεί ειρηνικά.

Θεωρώ τις ελληνικές αντιδράσεις υπερβολικές και εκτός τόπου και χρόνου. Πραγματικά πιστεύουν ότι είμαστε τόσο αδύναμοι, ώστε να δεχτούμε πιέσεις και χειραγώγηση; Δεν πρόκειται να δεχτούμε τίποτα από αυτά».

Ερώτηση: Γίνεται η Λιβύη μέρα με τη μέρα σαν τη Συρία όπως ήταν πριν από λίγα χρόνια;

Σαράτζ: «Έχουμε σημειώσει τον κίνδυνο για τις ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις εδώ και χρόνια.

Μιλάω για τον κίνδυνο του πολέμου δια αντιπροσώπων πολύ πριν τις 4 Απριλίου του 2019 και δεν έχει σημασία εάν αυτοί είναι Αιγύπτιοι, Ρώσοι ή άλλοι.

Τώρα μας κατηγορούν γιατί δεχόμαστε τουρκικά άρματα μάχης. Συγνώμη, αλλά τι περιμένετε από την κυβέρνηση αυτή; Να κάνει τίποτα την ώρα που βομβαρδίζεται η πρωτεύουσα και χύνεται αίμα;

Κανένας υπεύθυνος αξιωματούχος δεν μπορεί να μείνει απαθής την ώρα που ο πληθυσμό μας υποφέρει.

Όποιος μας επικρίνει για αυτό, καλύτερα είναι να σκεφτεί τι θα έκανε στη θέση μας και θα ανακαλύψει ότι δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή.»



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικός ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ: «Πιστεύουν οι Έλληνες ότι είμαστε τόσο αδύναμοι; - Δεν θα δεχτούμε καμία πίεση»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news