facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Κακοκαιρία: «Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική

Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται και στην Αττική, με την κακοκαιρία να αφήνει την Κυριακή τα... σημάδια της κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 19:00 της Κυριακής, κατεγράφησαν στην Ήπειρο.



Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Κυριακής 22/12/2019 (έως τις 19:00).

Παράλληλα θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων πνέουν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 22/12, με τη μεγαλύτερη ριπή του ανέμου, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, να καταγράφεται στο μετεωρολογικό σταθμό στο Μαυρολιθάρι με 116 km/h. Οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου, έως τις 19:00 της Κυριακής 22/12:



Οι υψηλότερες ριπές ανέμου, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Κυριακής 22/12/2019 (έως τις 19:00).

Προβλήματα στην Κρήτη

Προβλήματα με αεροπορικές πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια, έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και το λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δύο πτήσεις για Ηράκλειο, μία από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, ενώ μια ακόμη πτήση που είχε ξεκινήσει από το Ελ. Βενιζέλος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί, λόγω των ανέμων, που σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης φτάνουν μέχρι και τους 40 κόμβους.

Μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων, απαγορεύτηκε και ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου εκατοντάδες επιβάτες, και λόγω των ημερών, είχαν φτάσει για να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία: «Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική"

Ερντογάν: Απειλεί την Ευρώπη με κύματα προσφύγων αν δεν σταματήσει η βία στο Ιντλίμπ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε απόψε την Ευρώπη ότι θα αισθανθεί τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού κύματος αν δεν σταματήσει η βία στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, λέγοντας ότι είναι «αναπόφευκτο» να υπάρξουν συνθήκες παρόμοιες με εκείνες της μεταναστευτικής κρίσης του 2015.

Ο Ερντογάν είπε ότι 80.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από την επαρχία Ιντλίμπ λόγω των βομβαρδισμών του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας. Η Τουρκία, πρόσθεσε, δεν μπορεί να διαχειριστεί άλλο ένα μεταναστευτικό κύμα από τη Συρία, σημειώνοντας ότι «κάνει ό,τι μπορεί» σε συνεργασία με τη Ρωσία ώστε να σταματήσουν οι επιχειρήσεις αυτές. «Δεν θα φέρουμε μόνοι μας το βάρος 80.000 μεταναστών από το Ιντλίμπ της Συρίας που πορεύονται προς την Τουρκία», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Είναι αναπόφευκτο για την Ευρώπη να βιώσει συνθήκες παρόμοιες με εκείνες της μεταναστευτικής κρίσης του 2015 αν δεν βοηθήσει να σταματήσει η βία στην περιοχή, συνέχισε.

Όπως είπε, μια τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί αύριο στη Μόσχα για συζητήσεις γύρω από το θέμα της Συρίας και η Άγκυρα. «Το αποτέλεσμα (αυτών των συνομιλιών) θα καθορίσει τα επόμενα βήματά μας», πρόσθεσε στην ομιλία του αυτή, σε μια τελετή απονομής βραβείων στο Μέγαρο Ντολμάμπαχτσε της Κωνσταντινούπολης, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Το Ιντλίμπ και ορισμένοι τομείς όμορων επαρχιών της Συρίας ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από τη τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) και άλλες ισλαμιστικές και ανταρτικές μικρότερες ομάδες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Απειλεί την Ευρώπη με κύματα προσφύγων αν δεν σταματήσει η βία στο Ιντλίμπ"

Συνάντηση Δένδια -Χριστοδουλίδη: «Έχουμε κοινούς στόχους και κοινές προσεγγίσεις»

Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20.40 στη Λάρνακα και οι δυο υπουργοί προέβησαν ακολούθως σε δηλώσεις.

Το αεροσκάφος με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών προσγειώθηκε νωρίς το βράδυ (19.50) της Κυριακής στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο υπουργών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συντονισμού των ενεργειών Λευκωσίας – Αθήνας για τη διαχείριση των εξελίξεων μετά την υπογραφή των μνημονίων Τουρκίας – Λιβύης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέμενε την ολοκλήρωση της συνάντησης ώστε να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών για το περιεχόμενο της.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετέβη νωρίτερα την Κυριακή στη Βεγγάζη, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. Ο κ. Δένδιας μετέβη στη συνέχεια στην Αίγυπτο όπου στο αεροδρόμιο Καϊρου συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα των τουρκολιβυκών μνημονίων.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έφθασε στη Λάρνακα, για να ενημερώσει τον Κύπριο ομόλογό του για τις επαφές του και για συντονισμό των επόμενων ενεργειών στην εξωτερική πολιτική των δύο χωρών.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση επιστρέφει στην Αθήνα.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Νίκο Δένδια και πως τα δύο υπουργεία συντονίζονται, καθώς «έχουμε κοινές προσεγγίσεις και στόχους».

Πρόσθεσε παράλληλα πως «δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές για αντιμετώπιση των οποιοδήποτε κινήσεων κάποιων που επιθυμούν αποσταθεροποίηση. Η Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα κινούνται πάντα στη λογική των συνεργασιών, χωρίς να αποκλείεται κανένας».

Ο Νίκος Δένδιας, δήλωσε από τη μεριά του, πως ενημέρωσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τόσο για τις σημερινές επισκέψεις του σε Λιβύη και Αίγυπτο, όσο και για αυτές στον Κολπο.

Σημείωσε ακόμα πως με τον Νίκο Χριστουλιδη συζήτησαν για την προετοιμασία υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed.

Είπε πως αντάλλαξαν απόψεις για καλύτερο συντονισμό ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι στο πλαίσιο πάντοτε του διεθνούς δικαίου.

Σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως «το διεθνές δίκαιο είναι επαρκές για να απαντούμε σε κάθε αυθαίρετη τοποθέτηση του Ερντογάν».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Δένδια -Χριστοδουλίδη: «Έχουμε κοινούς στόχους και κοινές προσεγγίσεις»"

Ηράκλειο: Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία, ακυρώσεις πτήσεων στο Ν. Καζαντζάκης

Προβλήματα με αεροπορικές πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια, έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και το λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δύο πτήσεις για Ηράκλειο, μία από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, ενώ μια ακόμη πτήση που είχε ξεκινήσει από το Ελ. Βενιζέλος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί, λόγω των ανέμων, που σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης φτάνουν μέχρι και τους 40 κόμβους.

Μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων, απαγορεύτηκε και ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου εκατοντάδες επιβάτες, και λόγω των ημερών, είχαν φτάσει για να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία, ακυρώσεις πτήσεων στο Ν. Καζαντζάκης "

Έλεγχοι ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή-μαμούθ σε βενζινάδικα και ελαιοτριβείο

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε απο ελέγχους που έκανε η ΑΑΔΕ σε πρατήρια υγρών καυσίμων και ένα ελαιοτριβείο στην Πελοπόννησο και στην Ηπειρο.
‘Ειδικότερα σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ:

Α. Σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου η οποία αφορά τις χρήσεις 2015 έως και 2018 διαπιστώθηκαν τα εξής:

Κατά τις χρήσεις 2015 έως 2017 καθώς και για το διάστημα από 1.1.έως 22.1.2018, δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία εσόδων από πωλήσεις υγραερίου, συνολικής αξίας 203.000 ευρώ.

Επίσης, για τις ίδιες περιόδους, διαπιστώθηκε ότι η ελεγχόμενη οντότητα προέβει σε διενέργεια πράξεων λαθρεμπορίας, καθώς παρέλαβε, τουλάχιστον 268.000 λίτρα υγραερίου χωρίς να λάβει και να εκδώσει παραστατικά παραλαβών – αγορών.

Επιπλέον, δεν καταχωρήθηκαν στα βιβλία της επιχείρησης και δε συμπεριλήφθηκαν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α των ετών 2015 έως 2017, έσοδα από πωλήσεις υγρών καυσίμων συνολικής καθαρής αξίας 719.000 ευρώ, για τις οποίες είχαν εκδοθεί παραστατικά μέσω του συστήματος εισροών – εκροών του πρατηρίου.
Δεν είχαν συμπεριληφθεί στις δηλώσεις Φ.Π.Α έσοδα ύψους 82.000 ευρώ

Τέλος, δεν είχαν συμπεριληφθεί στις δηλώσεις Φ.Π.Α των ετών 2015 έως 2017 έσοδα ύψους 82.000 ευρώ, τα οποία είχαν καταχωρηθεί στα τηρούμενα βιβλία και συμπεριληφθεί στις αντίστοιχες δηλώσεις εισοδήματος.

Β. Από έλεγχο σε επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας ελαιοτριβείο και πώληση ελαιολάδου, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Στις χρήσεις 2016 έως 2018 δεν συμπεριελήφθησαν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ακαθάριστα τα έσοδα που υπερβαίνουν τα 2.700.000 ευρώ.

Για τις χρήσεις 2014 έως 2018 δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις ΦΠΑ με χρεωστικό ποσό για καταβολή 397.000Euro.

Για το Α’ τρίμηνο χρήσης 2019 έχουν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία αξίας 289.000Euro χωρίς ωστόσο να έχει υποβληθεί δήλωση η προβλεπόμενη περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. με χρεωστικό ποσό για καταβολή 37.600Euro.

Γ. Από έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου για τις χρήσεις 2013 έως 2017 διαπιστώθηκε η μη έκδοση 1.643 φορολογικών στοιχείων για την πώληση υγραερίου συνολικής αξίας 280.000ευρώ.

Δ. Από έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου για την χρήση 2016 διαπιστώθηκε ότι δεν συμπεριελήφθησαν στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος ακαθάριστα έσοδα 116.000 ευρώ και στις δηλώσεις Φ.Π.Α. 5.300 ευρώ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλεγχοι ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή-μαμούθ σε βενζινάδικα και ελαιοτριβείο"

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά παρέμβαση Τασούλα για δηλώσεις Παπαδημητρίου - Λοβέρδου

Παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ζητεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδου.

Όπως έγινε γνωστό, «με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, επικοινώνησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, για να του ζητήσει να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στους βουλευτές της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδο, προκειμένου αυτοί να ανακαλέσουν και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για τις απαράδεκτες - για μέλη του Κοινοβουλίου- δηλώσεις τους».

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «οι δυο βουλευτές, μέσω δημόσιων παρεμβάσεων τους, συκοφάντησαν πολίτες που υπέστησαν αστυνομική βία και δικαιολόγησαν έκνομες ενέργειες μιας μειοψηφίας εντός της ΕΛ.ΑΣ, όπως η διαπόμπευση πολιτών. Μιας μειοψηφίας που, όπως όλα δείχνουν, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της πολιτικής ηγεσίας και του κ. Μητσοτάκη αφού οι ενέργειες αυτές, όχι μόνο δεν έχουν καταδικαστεί, αλλά μέσω ψεμάτων επιχειρήθηκε να εμφανιστούν ως σύννομες και επιστροφή στην "κανονικότητα" όπως δυστυχώς την αντιλαμβάνεται η ΝΔ».

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης είχε ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του. «Δηλώσεις οι οποίες αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη Αστυνομία, που δημοσίως πλέον ενθαρρύνεται από τη ΝΔ του κ. Μητσοτακη, να παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ραγκούσης υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού- ΠΔ 254/2004, ΦΕΚ 238/Α΄) με απόλυτη σαφήνεια προβλέπεται ότι:

Αρθρο 2. Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δραση. Δ (Ο αστυνομικός) Σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Για fake news μιλά ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, σχετικά με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε που τον δείχνουν να δικαιολογεί την αστυνομία για το «ξεβράκωμα» πολιτών.

«Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι όμως το ίδιο αποκαρδιωτικό. Τα ίδια πάντοτε κυκλώματα διασποράς ψεύτικων ειδήσεων «κόβουν και ράβουν» λέξεις και ατάκες από δημόσιες κουβέντες με σκοπό τη διαστρέβλωση και την βρώμικη επίθεση εναντίον της προσωπικότητας των πολιτικών αντιπάλων τους. Στο στόχαστρο της καθαρά φασιστό-γκεμπελικής μεθόδου βρίσκονται συστηματικά όσοι πιστεύουν ότι η προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων δεν είναι ιδιοκτησία συγκεκριμένης μερίδας του πολιτικού κόσμου. Ιδίως μάλιστα ορισμένων δήθεν ‘αριστερών’», σχολιάζει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.
protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά παρέμβαση Τασούλα για δηλώσεις Παπαδημητρίου - Λοβέρδου"

Υπουργός Εξωτερικών Χαφτάρ: Θα χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις στις τουρκικές προκλήσεις

Σκληρή γλώσσα τόσο κατά της Τουρκίας όσο και κατά του Σάρατζ χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Χαφτάρ Αμπντούλ Χάντι Χαουϊτζ. Σε συνέντευξή του στον Alpha αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ενώ σχολίασε και την επίσκεψη στη Λιβύη του Νίκου Δένδια.

Στην περίπτωση που η Τουρκία στείλει ερευνητικό νότια της Κρήτης o Αμπντούλ Χάντι Χαουϊτζ ήταν κατηγορηματικός. «Είναι απολύτως απορριπτέο και θα χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ολόκληρος ο λαός της Λιβύης είναι κατά αυτής της συμφωνίας και εμείς είμαστε η εκλεγμένη κυβέρνηση. Μια υπεύθυνη κυβέρνηση και σεβόμαστε τους γείτονές μας, αλλά και τις δεσμεύσεις μας. Από την άλλη υπάρχει μια κυβέρνηση που υποστηρίζεται από παρακρατικούς και δεν είναι εκλεγμένη. Δεν είναι μόνο ενάντια στον Λιβυκό λαό αλλά και ενάντια σε όλες τις γειτονικές μεσογειακές χώρες».


Για την επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Λιβύη ο Χαουϊτζ σχολίασε: «Είναι μια σημαντική επίσκεψη για εμάς και υπάρχει ιστορική σχέση μεταξύ Ελλάδας – Λιβύης. Και φυσικά η σχέση μας πάντα ήταν θετική. Συζητήθηκαν τα κοινά συμφέροντα των χωρών και η επίσημη σχέση είναι καλή τα τελευταία 60 χρόνια».

Μίλησε και για το μνημόνιο που υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν με τον Σάρατζ. «Πρόκειται για μια άκυρη συμφωνία γιατί η κυβέρνηση που την πραγματοποίησε δεν είναι νόμιμη και η τουρκική κυβέρνηση δεν ακολουθεί τους διεθνείς κανονισμούς που υπεγράφησαν στην Τζαμάικα το 1980»



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργός Εξωτερικών Χαφτάρ: Θα χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις στις τουρκικές προκλήσεις"

Δηλώσεις Ν.Δένδια μετά τις συναντήσεις στη Λιβύη: «Συμπίπτουν οι απόψεις μας με αυτές του Χ.Χαφτάρ»

Την ικανοποίησή του ότι οι θέσεις του αρχηγού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ για τα δύο σύμφωνα ένα για την ΑΟΖ και ένα για την στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης Τρίπολης, συμπίπτουν με τις ελληνικές εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του από το Κάιρο, όπου μετέβη αμέσως μετά τη Βεγγάζη.

Οπως τόνισε ο Ελληνας ΥΠΕΞ η σύμπτωση απόψεων με Χαφτάρ συνίσταται «στην απόλυτη ακυρότητα των συγκεκριμένων μνημονίων και το πόσο επιβλαβή είναι και για τον λαό και την κοινωνία της Λιβύης, και βεβαίως, για τη σταθερότητα στην περιοχή».

Συγκέκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών από το ταξίδι-αστραπή υπό άκρα μυστικότητα σε Λιβύη, Αίγυπτο, Κύπρο, δήλωσε:

«Είχα σήμερα τη χαρά να επισκεφθώ τη Βεγγάζη και να συναντηθώ με τον Στρατάρχη Khalifa Haftar, τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), με τον οποίο είχαμε μια συζήτηση για τα ευρύτερα θέματα, αλλά και για τα θέματα των δύο memoranda που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία.


Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα τις θέσεις του, οι οποίες συμπίπτουν στο ζήτημα αυτό με τις δικές μας, δηλαδή την απόλυτη ακυρότητα των συγκεκριμένων μνημονίων και το πόσο επιβλαβή είναι και για τον λαό και την κοινωνία της Λιβύης, και βεβαίως, για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Αμέσως μετά, ήρθα εδώ, στο Κάιρο, όπου είδα τον φίλο μου, τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, τον κ. Sameh Shoukry, με τον οποίο συζητήσαμε αφενός μεν τα αποτελέσματα της πρωινής μου επίσκεψης στη Λιβύη, αλλά και γενικά τον ενημέρωσα και για τις επαφές μου στον Κόλπο την προηγούμενη εβδομάδα, με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μετά, με την Ιορδανία. Θα ήθελα επίσης να σας πω ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Λιβύη, υπήρξε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του λιβυκού Κοινοβουλίου, τον κ. Aguilah Saleh Eissa, ο οποίος μας είχε επισκεφθεί πρόσφατα στην Αθήνα.».

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση στη Λάρνακα με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δηλώσεις Ν.Δένδια μετά τις συναντήσεις στη Λιβύη: «Συμπίπτουν οι απόψεις μας με αυτές του Χ.Χαφτάρ»"

Lufthansa: Δρομολογούν απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Το συνδικάτο που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι οι συνομιλίες με τη διεύθυνση της εταιρείας κατέρρευσαν και τα μέλη του μπορεί να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε, οι εργαζόμενοι δεν προτίθενται να υποβάλουν σε ταλαιπωρία τους επιβάτες κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

«Μολονότι συμφωνήσαμε να μην αποκαλύψουμε το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών, δυστυχώς πρέπει να πούμε ότι δεν βρέθηκε λύση και επομένως αποτύχαμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Ufo, Νικολάι Μπάουμπλις.

Ο εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι θα γίνει απεργία, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να προκηρυχθεί ακόμη και για αύριο Δευτέρα, αλλά πρόσθεσε: «Το μόνο πράγμα που μπορούμε να αποκαλύψουμε στους επιβάτες μας είναι ότι θα εξαιρέσουμε (σ.σ. από τις κινητοποιήσεις) τις διακοπές των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα τις 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Lufthansa: Δρομολογούν απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι"

Νέες προκλήσεις Ερντογάν – Δεν θα μας περιορίσουν στις ακτές μας

Επίδειξη ισχύος στην ανατολική Μεσόγειο έκανε με δηλώσεις του στην τελετή καθέλκυσης των δύο πρώτων εκ των έξι υποβρυχίων που κατασκευάζονται σε τουρκικό ναυπηγείο, έκανε με δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ανυποχώρητος τόσο έναντι της Ελλάδας, όσο και έναντι του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν είπε: «Η Ελλάδα επιδιώκει επί μακρόν να κάνει την Τουρκία, να υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις της στη θάλασσα. Παρόμοιες προσπάθειες έχει κάνει και το Ισραήλ. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σφετεριστούμε τα δικαιώματα κανενός. Αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να διατηρήσουμε την χαμηλών τόνων πολιτική. Αν εγκαταλείψουμε την διαδικασία που ξεκινήσαμε με την "Τουρκική Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" και τη Λιβύη, θα περιοριστούμε στις ακτές μας και δεν θα μπορούμε να βγούμε ούτε στη ζώνη αλιείας».

Συνέχισε δε λέγοντας, ότι «αυτοί που κάνουν σχέδια να περιορίσουν την Τουρκία, που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, επικαλούμενοι νησιά και νησάκια που δεν τους ανήκουν, να ξέρουν ότι το πεδίο δεν είναι ελεύθερο». Επανέλαβε δε, ότι η συμφωνία με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες συμβαδίζει με το Διεθνές Δίκαιο. Υποστήριξε μάλιστα, ότι αυτή η διαδικασία είχε ξεκινήσει πριν από 10 χρόνια από την Άγκυρα, από την εποχή του Καντάφι, με τον οποίο όπως ισχυρίστηκε, είχαν φθάσει πολύ κοντά σε συμφωνία.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες προκλήσεις Ερντογάν – Δεν θα μας περιορίσουν στις ακτές μας"

Σάρατζ: «Αν η Ελλάδα ή η Ιταλία έχουν ενστάσεις μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια»

Εάν Ελλάδα και Ιταλία έχουν ενστάσεις σχετικά με το μνημόνιο που υπέγραψε η Λιβύη με την Τουρκία, ας προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια», δηλώνει ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Στα μνημόνια με την Τουρκία και στη στάση της κυβέρνησής του αναφέρεται σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera o πρόεδρος της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στην Λιβύη, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

«Είμαστε μια κυρίαρχη κυβέρνηση, έχουμε δικαίωμα να αμυνθούμε», δηλώνει σε απόσπασμα τηλεοπτικής συνέντευξης που η ιταλική εφημερίδα ανήρτησε στην διαδικτυακή της πύλη σήμερα το απόγευμα.

«Αν η Ελλάδα ή η Ιταλία έχουν ενστάσεις σχετικά με το μνημόνιο μας με τον Ερντογάν, το οποίο αφορά τα χωρικά ύδατα, μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια», συνεχίζει.

«Εσείς οι Ιταλοί τι περιμένετε; Να παραμείνουμε παθητικοί, ενώ αυτοί που μας επιτίθενται καταστρέφουν την πρωτεύουσά μας, δολοφονούν άμαχο πληθυσμό και βομβαρδίζουν τα σπίτια μας;», ρωτά παράλληλα ο Αλ Σάρατζ.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ θεωρεί ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, αλλά εκτιμά ότι δεν διαφαίνονται, ακόμη, ουσιαστικά αποτελέσματα».

Τέλος, «χρησιμοποιεί σκληρά λόγια κατά της Ελλάδας, η οποία έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών της να συνομιλήσει με την κυβέρνησης της Βεγγάζης και του Τομπρούκ, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από την διεθνή κοινότητα, ενώ ο Χάφταρ διατάσσει την κατάσχεση τουρκικού πλοίου απέναντι από την πόλη Ντέρνα».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάρατζ: «Αν η Ελλάδα ή η Ιταλία έχουν ενστάσεις μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια»"

Κικίλιας: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε παιδιά έως 4 ετών

Υποχρεωτικό εμβολιασμό σε παιδιά έως 4 ετών, πληροφόρηση ακόμα και με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο για τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις και δωρεάν τσεκ απ, θα περιλαμβάνει το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί με το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους, αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο κ. Κικίλιας κάνει λόγο για τρεις ρηξικέλευθες αλλαγές του συστήματος δημόσιας υγείας που περιγράφονται στο νομοσχέδιο:

- Η πρώτη αφορά τη χαρτογράφηση όλων των πιθανών κινδύνων υγείας των πολιτών με βάση τις συνήθειές τους (όπως κάπνισμα, αλκοόλ, κλπ).

- Η δεύτερη αλλαγή θα περιλαμβάνει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις (προσυμπτωματικός έλεγχος) για όλους τους πολίτες με βάση την ηλικία τους αλλά και τον «χάρτη» των κινδύνων που θα δημιουργηθεί.

- Η τρίτη αλλαγή προβλέπει τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών υγείας που υπάρχουν σε δήμους και περιφέρειες τον οποίο αναλαμβάνει πλέον το υπουργείο Υγείας, ώστε να ακολουθείται ένα ενιαίο πρόγραμμα πρόληψης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, όλοι οι γιατροί της χώρας θα είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο του κάθε πολίτη. Όσοι ήδη διαθέτουν φάκελο, (περίπου 1,5 εκατ. πολίτες) αυτός θα ενισχυθεί με τα επιπλέον στοιχεία και τις συνήθειες τους, ώστε να μπορούν να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι για κάθε έναν ξεχωριστά.

Μόλις γίνει η χαρτογράφηση όλων των πολιτών της χώρας, θα ξεκινήσει η προσωποποιημένη ενημέρωση για τις προληπτικές εξετάσεις που θα πρέπει να κάνουν, οι οποίες θα είναι δωρεάν και θα γίνονται είτε σε δημόσιες δομές είτε στον ιδιωτικό τομέα με την πλήρη κάλυψη του ΕΟΠΥΥ.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε παιδιά έως 4 ετών"

Στις 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα η υπογραφή της συμφωνίας για EastMed

Στις 2 Ιανουαρίου θα υπογραφεί στην Αθήνα διακρατική συμφωνία από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου, τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον ενεργειακό αγωγό EastMed.

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία.

O αγωγός φυσικού αερίου East Med σχεδιάζεται να μεταφέρει αέριο από τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου, μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου ενέργειας τόνιζαν το Σάββατο ότι και οι τέσσερις χώρες είναι δεσμευμένες για την υλοποίηση του έργου και υπενθυμίζουν τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yuval Steinitz κατά την οποία οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για τη στήριξη τόσο του East Med όσο και της ηλεκτρικής διασύνδεσης από την Κρήτη μέχρι το Ισραήλ, μέσω Κύπρου.

Στην ίδια συνάντηση εξάλλου ο κ. Χατζηδάκης είχε εκφράσει «τις ευχαριστίες της Ελληνικής Δημοκρατίας για την υποστήριξη της ισραηλινής πλευράς προς την Ελλάδα σε σχέση με το προσφάτως υπογραφέν νομικά ανυπόστατο Μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Αλ Σαράτζ (κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη».

Οι προκαταρκτικές μελέτες που έχουν γίνει για τον αγωγό Εast Med δείχνουν ότι το έργο είναι τεχνικά εφικτό αλλά και οικονομικά βιώσιμο καθώς το κόστος μεταφοράς του αερίου είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τις εναλλακτικές επιλογές.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του το Σάββατο στον τ/σ Σκάι, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι ο αγωγός EastMed θα προχωρήσει ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν, σημειώνοντας ακόμη ότι «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά με βάση το διεθνές δίκαιο».

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά με βάση το διεθνές δίκαιο.», σημείωσε. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει όλα τα ενεργειακά σχέδια που ενισχύουν τη χώρα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα η υπογραφή της συμφωνίας για EastMed"

Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν την έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι

Στην ανακατάληψη της έπαυλης Κουβέλου που βρίσκεται στο Μαρούσι, προχώρησαν αντιεξουσιαστές το πρωί της Κυριακής.

Μάλιστα, σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το κτίριο είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις την περασμένη Τρίτη.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν την έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι"

Θ.Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει μόνιμο βοήθημα για τους συνταξιούχους το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στη σύνταξη»

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σήμερα (22/12), γνωστοποίησε την ένταξη νέων κατηγοριών δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύπου» τόνισε ότι έγιναν ήδη διορθωτικές κινήσεις από την ΗΔΙΚΑ και έτσι πολλοί από όλους όσοι έχουν κάνει την ένσταση, μέσω της πλατφόρμας, μπορούν να δουν ότι είναι πλέον δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι, σύμφωνα με τον υφυπουργό, άτομα με ειδικές ανάγκες, δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ, που αρχικά είχαν αποκλειστεί. Τόνισε δε ότι το 50% όσων έχουν κάνει την ένσταση, θα λάβουν τελικά το κοινωνικό μέρισμα.

Ο κ. Σκυλακάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια σειρά αδικιών, τις οποίες χαρακτήρισε αναπόφευκτες. «Δεν υπάρχει πραγματική εικόνα της φοροδιαφυγής και εξακολουθούμε να φορολογούμε με βάσει πλασματικά στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε: «Αυτού του είδους οι αδικίες μας εμποδίζουν να κάνουμε σοβαρή κοινωνική πολιτική». Σημείωσε δε ότι τα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα δόθηκαν προεκλογικά.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μόνιμο βοήθημα για τους συνταξιούχους, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στη σύνταξη.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θ.Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει μόνιμο βοήθημα για τους συνταξιούχους το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στη σύνταξη»"

Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια Ζακύνθου και Κεφαλονιάς

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει από σήμερα το πρωί για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζακύνθου-Κυλλήνης και Πόρου Κεφαλονιάς-Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδων ανέμων που πνέουν στη περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας που δραστηριοποιείται στα δύο νησιά, το απαγορευτικό ισχύει έως τις 6:00 το απογευμα της Κυριακής.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια Ζακύνθου και Κεφαλονιάς"

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Παρέμβαση Ινστιτούτου Καταναλωτών μετά από καταγγελίες

Μετά από συνεχείς καταγγελίες, τόσο μελών του, όσο και λοιπών Καταναλωτών πολιτών για μη καταβολή κοινωνικού μερίσματος, ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις, ΑΜΕΑ η γονέων ΑΜΕΑ με πολύ χαμηλό εισόδημα και από μηδενικά έως πολύ χαμηλής αξίας περιουσιακά στοιχεία, καθώς και μελών μας μακροχρόνια ανέργων αρχηγών μονογονεϊκών οικογενειών (σε μία μάλιστα περίπτωση 44 μηνών άνεργη), που συνοδεύονται από την εκτύπωση της απορριπτικής αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2019, το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας παρενέβη στους αρμόδιους φορείς.

Να σημειωθεί ότι νέες καταγγελίες φθάνουν καθημερινά στην aftodioikisi.gr αναφορικά με το Κοινωνικό Μέρισμα 2019. Πολίτες διαμαρτύρονται έντονα γιατί οι αιτήσεις τους απορρίπτονται, παρόλο ότι οι ίδιοι θεωρούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Την ίδια ώρα άνοιξε χθες, όπως είχε προαναγγείλει το υπουργείο Οικoνομικών, η πλατφόρμα για τις ενστάσεις στο koinonikomerisma.gr.

Μετά τις παρεμβάσεις του το ΙΝ.ΚΑ. Κορινθίας αναφέρει τα εξής:

1. Οι τηλεφωνικοί αριθμοί της ΑΑΔΕ για το κοινωνικό μέρισμα 2131621000, δεν είναι ειδικοί τηλεφωνικοί αριθμοί, όπως αναληθώς υποστήριξε ο υπουργός οικονομικών με δελτίο τύπου, αλλά τηλεφωνικός αριθμός που ανέκαθεν διέθετε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για δικαιούχους επιδομάτων.

2. Ο παραπάνω τηλεφωνικός αριθμός είναι μονίμως κατειλημμένος, όσες φορές και αν προσπαθήσει καταναλωτής να επικοινωνήσει με αυτόν και μόνο ο τηλεφωνικός αριθμός της ΗΔΙΚΑ ,213 2168400, εξυπηρετεί τους καταναλωτές, έστω και με δυσκολία.

3. Οι δικαιολογίες που αναφέρονται από τους αρμόδιους φορείς για το μπάχαλο και την ταλαιπωρία (ιδίως των ατόμων ΑΜΕΑ και των μακροχρόνιων ανέργων), όπως προέκυψε από την υπεύθυνη πληροφόρηση της ΗΔΙΚΑ, είναι απαράδεκτες και τη μόνη ευθύνη φέρει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ο Διοικητής της και ο Υπουργός Οικονομικών που όφειλαν να έχουν προβεί σε υπεύθυνο σχεδιασμό μετά από την απόφαση της Κυβέρνησης να θεσπίσει συγκεκριμένα -πολύ περιοριστικά κριτήρια- για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.

4. Στα πλαίσια αυτά, σας ζητούμε άμεσα -εντός της σήμερον- να έχετε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως έχετε καθήκον άλλωστε, για να αποδοθεί άμεσα το κοινωνικό μέρισμα σε όλους όσους το δικαιούνται, έστω και με αυτά τα πολύ περιοριστικά κριτήρια για τη χορήγηση του.

5. Καλούμε τον Πρωθυπουργό ως αρχηγό της Κυβέρνησης να ενεργήσει τα νόμιμα εντός της ημέρας, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση.

6. Το ΙΝΚΑ Κορινθίας δεν αντιδικεί με κανέναν , δεν διακατέχεται από εμπάθεια για κανέναν και ό,τι πράττει, το πράττει στα πλαίσια της προάσπισης του δικαιώματος των Καταναλωτών που εκπροσωπεί νόμιμα.

7. Στα πλαίσια αυτά ,αναμένουμε την κινητοποίηση σας για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα της ΚΥΑ που εκδόθηκε.

8. Ενημερώστε μας γραπτά μέσω email για τις ενέργειές σας.

9. Η διάθεση συνεργασίας που επιδεικνύετε, είναι πολύ χρήσιμη για το ΙΝΚΑ Κορινθίας και την λαμβάνει υπόψη του για να συνεχίσει την προσπάθειά του προάσπισης των δικαιωμάτων των καταναλωτών και εφαρμογής των Νόμων.

10. Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (ν. 2672/1998, άρθρο 14, παρ. 6, ν. 3979/2011 ,αρθ.10, 12, 16,21,22,23) δηλώνεται ότι η παρούσα θα διακινηθεί ηλεκτρονικά.

Κόρινθος 20/12/2019

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Παρέμβαση Ινστιτούτου Καταναλωτών μετά από καταγγελίες"

Βρούτσης: Οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν με το νέο ασφαλιστικό σύστημα

Αύξηση στις επικουρικές συντάξεις προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με το ύψος της αύξησης να υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 99,5 ευρώ, με βάση το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Έως το τέλος του χρόνου, όπως είπε, θα δοθεί και η αναλογιστική μελέτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις και στις κύριες συντάξεις, για ασφαλισμένους από 33 χρόνια και πάνω, ενώ η αύξηση θα αφορά στο σύνολο των συνταξιούχων, αφού θα υπάρξει επανυπολογισμός.

«Θέλω να αποστείλω ένα μήνυμα, μετά τις αλλαγές με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Ιανουαρίου, η Ελλάδα αποκτά ένα από τα καλύτερα ασφαλιστικά συστήματα με απόλυτη βιωσιμότητα και απόλυτα διασφαλισμένο όσον αφορά την επάρκεια του αλλά και την απόδοση του σε επίπεδο συντάξεων», είπε ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις. Επίσης, προανήγγειλε μόνιμο μηχανισμό στήριξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ έκανε γνωστό πως κάθε χρόνο θα ενισχύεται το ασφαλιστικό με το 0,5 του ΑΕΠ.

Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη ασφάλιση τόνισε ότι θα καταβάλλουν μία εισφορά.

Με ακρίβεια αποτυπώνονται οι παραβάσεις και τα πρόστιμα

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι έγραψε την Παρασκευή μια υπουργική απόφαση, που αποτυπώνει με ακρίβεια τις παραβάσεις και τα πρόστιμα στο πλαίσιο προστασίας της εργασίας. «Θα επηρεάσει όλους τους εργαζόμενους της χώρας υπό την έννοια του προστατευτικού πλαισίου αλλά και όλες τις επιχειρήσεις της χώρας.», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν χρέος και καθήκον μου συνέχισε ο υπουργός εξηγώντας πως όλο αυτό το διάστημα αυτός κι οι συνεργάτες του εργάζονταν για αυτό, καταγράφοντας χρόνιες παθογένειες και στρεβλώσεις στο σύστημα ποινών και κυρώσεων που επιβάλλονταν σε επιχειρήσεις λόγω αβελτηρίας ή λαθών ή καταστρατήγησης εργατικής νομοθεσίας.
«Δεν είχε ασχοληθεί κανένας ποτέ και μετά από δέκα με δεκαπέντε χρόνια έρχεται πλέον αυτή η υπουργική απόφαση- νέα αρχιτεκτονική στο πλαίσιο κυρώσεων και προστίμων του εργατικού δικαίου.», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως από 1-1-2020 όλες οι επιχειρήσεις της χώρας θα ξέρουν επ’ ακριβώς, εάν πραγματοποιήσουν κάποια παράβαση, τι πρόστιμο θα πληρώσουν.

«Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά οι επιθεωρητές θα μπορούν με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο να προσδιορίζουν τις παραβάσεις με τις αντίστοιχες κυρώσεις.» πρόσθεσε.
«Είναι διαρθρωτική αλλαγή η οποία έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των αλλαγών που κάνουμε ως κυβέρνηση, υπέρ των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα υπέρ των εργαζόμενων.».

«Όλες οι επιχειρήσεις πια, με καθαρούς κανόνες θα γνωρίζουν το πλαίσιο. Στόχος μας είναι η συμμόρφωση, κι η υπεράσπιση του εργατικού δικαίου της χώρας ώστε κανείς να μην κάνει παραβάσεις.» κατέληξε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν με το νέο ασφαλιστικό σύστημα"

«Βόμβα» Τσαβούσογλου: Ανοιχτό ενδεχόμενο για κοινή προσφυγή Ελλάδας- Τουρκίας στο δικαστήριο της Χάγης!

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το ενδεχόμενο για μια κοινή προσφυγή της Τουρκίας με την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προκειμένο οι δύο χώρες να λύσουν τις διαφορές τους με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

«Η Άγκυρα δεν είναι αντίθετη, από θέση αρχής, με το πνεύμα της Συμφωνίας των Ηνωμένων Εθνών και το Δίκαιο της Θάλασσας», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Το Βήμα. «Η επιλογή να αχθούν οι διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν συζητήθηκε ανοικτά στη συνάντηση του προέδρου μας με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη στο Λονδίνο, καθώς είναι ένα ζήτημα που αφορά μεταγενέστερο στάδιο. Δεν αναγνωρίζουμε αυτόματα την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου και η Ελλάδα έχει διατυπώσει επιφύλαξη επί της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις. Ωστόσο παραμένουμε ανοιχτοί σε όλες τις επιλογές που είναι αποδεκτές για τις δύο πλευρές, αλλά πρέπει να έχουμε μια διαδικασία διαλόγου για να φτάσουμε σε ένα αμοιβαία αποδεκτό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «ηθελημένα παρουσιάζονται οι θέσεις της Άγκυρας από τα ελληνικά ΜΜΕ ως εχθρικές, επιθετικές ή παράλογες». «Ωστόσο, στην Τουρκία, δεν τρέφουμε αρνητικά αισθήματα για την Ελλάδα και η τουρκική κοινή γνώμη, όπως και ο Τύπος εστιάζουν σε γεγονότα παρά στην προπαγάνδα αρνητικών απόψεων», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου.

Όσον αφορά τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, για τα θαλάσσια σύνορα, ο Τσαβούσογλου υποστήριξε πως τα σύνορα αποτελούν περίπλοκα προβλήματα της περιοχής, για τα οποία κάθε πλευρά έχει τη δική της ερμηνεία. «Από την αρχή η Τουρκία υιοθέτησε πάντοτε μια πολιτική, επιδιώκοντας διάλογο για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Δυστυχώς οι εκκλήσεις μας για διάλογο έχουν πέσει σε ώτα μη ακουόντων. Η Τουρκία, όπως έπραξε και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην περιοχή αυτή», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας, ότι δεν είναι αυτόματο το δικαίωμα των νησιών να έχουν θαλάσσιες ζώνες, αλλά αυτό υπόκειται σε περιορισμούς, με βάση τις ειδικές περιστάσεις και τη νομολογία. Μάλιστα, δεν αποκλείει την αποστολή ερευνητικού σκάφους στην περιοχή που οριοθετήθηκε με τη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» Τσαβούσογλου: Ανοιχτό ενδεχόμενο για κοινή προσφυγή Ελλάδας- Τουρκίας στο δικαστήριο της Χάγης!"

Στη Λιβύη μεταβαίνει εκτάκτως ο Νίκος Δένδιας

Στη Λιβύη μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός μεταβαίνει εκεί με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες απογειώθηκε πριν από λίγο από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τη Βεγγάζη.

Οι πληροφορίες που μεταδίδουν αραβόφωνοι και λιβυκοί λογαριασμοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις αυτές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί σήμερα Κυριακή την Βεγγάζη.

Από το υπουργείο Εξωτερικών ούτε επιβεβαιώνεται, αλλά ούτε και διαψεύδεται η είδηση αυτή

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Λιβύη μεταβαίνει εκτάκτως ο Νίκος Δένδιας"

Τα οικονομικά κέρδη της ΔΕΗ από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

Κατά 400 εκατ. ευρώ το χρόνο μειώνεται ο λογαριασμός της ηλεκτρικής ενέργειας με την απόσυρση της πλειονότητας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ως το 2023 που προβλέπει το πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο.

Στο διάστημα αυτό οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ προβλέπεται να μειωθούν κατά 15 εκατ. τόνους ή 75%, από 20 εκατ. τόνους το 2019, σε 5 εκατ. τόνους το 2023.

Η μέση τιμή των δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, διαμορφώνεται εφέτος κοντά στα 26 ευρώ ανά τόνο, που σημαίνει ότι ο περιορισμός των εκπομπών κατά 15 εκατ. τόνους οδηγεί σε μείωση του κόστους παραγωγής ρεύματος κατά 390 εκατ. ευρώ. Ποσό που μπορεί να είναι μεγαλύτερο αν – σύμφωνα με τις προβλέψεις – οι τιμές των δικαιωμάτων αυξηθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Η εκτόξευση του κόστους για τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (οι τιμές του CO2 αυξήθηκαν από τα 6 ευρώ περίπου το 2017 στα 15 ευρώ το 2018) ήταν μία από τις βασικές αιτίες του οικονομικού εκτροχιασμού της ΔΕΗ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 η συνολική δαπάνη της ΔΕΗ για δικαιώματα CO2 διπλασιάστηκε σε 279,5 εκατ. ευρώ, από 141,6 εκατ. το 2017.

Το business plan που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, προβλέπει ότι το μερίδιο του λιγνίτη στην παραγωγική βάση της ΔΕΗ θα μειωθεί σε 8% το 2024, από 37% το 2019, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές θα ανέβουν στο 17% από 2% και το φυσικό αέριο μαζί με τα υδροηλεκτρικά στο 74% από 61%.

Η ηλικία των μονάδων της ΔΕΗ κλιμακώνεται σήμερα μέχρι τα 40 χρόνια, ενώ τη χρονιά που θα αποσυρθούν θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με την Άδεια Παραγωγής της ΔΕΗ:

-Οι μονάδες 1 και 2 του Αμυνταίου που θα αποσυρθούν το 2020 εντάχθηκαν το 1987.

-Οι μονάδες Καρδιάς 3 και 4 εντάχθηκαν το 1990 και το 1991 αντίστοιχα και θα αποσυρθούν το 2021.

-Η Μεγαλόπολη 3 είναι η παλαιότερη μονάδα με έτος ένταξης το 1980. Άρα, το 2022 που θα αποσυρθεί, θα έχει συμπληρώσει 43 χρόνια. Την ίδια χρονιά αποσύρονται οι 4 μονάδες του Αγίου Δημητρίου που εντάχθηκαν σταδιακά από το 1984 ως το 1986.

-Το 2023 αποσύρονται οι Μεγαλόπολη 4 (έτος ένταξης το 1991), Μελίτη (2003) και Άγιος Δημήτριος 5 (1997).

Διευκρινίζεται ότι σε κάθε περίπτωση υπολογίζεται το ισοδύναμο έτος ένταξης για το οποίο λαμβάνονται υπόψη και οι επενδύσεις εκσυγχρονισμού των μονάδων που έχουν μεσολαβήσει.

Πέρα από τη μείωση του κόστους, ο επικεφαλής της ΔΕΗ έθεσε και θέμα «αποζημίωσης» της επιχείρησης για τις υπηρεσίες διασφάλισης του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, λέγοντας ότι η ΔΕΗ θα διατηρήσει σε λειτουργία τα επόμενα χρόνια λιγνιτικές μονάδες – παρά το γεγονός ότι είναι ζημιογόνες – για λόγους διασφάλισης της ενεργειακής επάρκειας της χώρας και θα πρέπει να αποζημιωθεί για αυτό.

Τόνισε, δε, ότι το θέμα θα τεθεί σε συζήτηση με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ. Πηγές της ΡΑΕ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το θέμα θα μπορούσε να τεθεί στο πλαίσιο των μηχανισμών εφεδρείας που εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες της ΕΕ, σε κάθε περίπτωση όμως ο μηχανισμός που θα εφαρμοστεί θα πρέπει να κοινοποιηθεί στην Κομισιόν για έγκριση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα οικονομικά κέρδη της ΔΕΗ από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news