facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Πάει και το δεύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων: Το έκαψαν και αυτό

Για δεύτερη φορά το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων κάηκε από αγνώστους το βράδυ της Παρασκευής.

Το πρώτο δέντρο που είχαν τοποθετήσει συνεργεία του Δήμου Αθηναίων πυρπολήθηκε και κάηκε στις 18 Δεκεμβρίου.

Απόψε άγνωστοι πυρπόλησαν και το δεύτερο δέντρο που αντικατέστησε, δύο μόλις μέρες αφού είχε καταστραφεί και το προηγούμενο.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ η φωτιά στο δέντρο είχε ήδη σβήσει.

Στην πλατεία Εξαρχείων βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ για να φυλάξουν τα... αποκαΐδια.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάει και το δεύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων: Το έκαψαν και αυτό"

«Χοντρό» οικονομικό αλισβερίσι μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης! Τα ντοκουμέντα της συναλλαγής

Έγγραφα που φέρνει στο φως η αντιπολίτευση της Λιβύης δείχνουν απευθείας οικονομικές συναλλαγές μεταξύ της κυβέρνησης Σάρατζ της Λιβύης και της Άγκυρας.
Σύμφωνα ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ πρόκειται για οκτώ έγγραφα που φέρουν τη σφραγίδα του υπουργείου Εσωτερικών της Λιβύης. Οι ημερομηνίες αρχίζουν από τις 13 Μαΐου και τελειώνουν στις 3 Νοεμβρίου. Τα έγγραφα αποδεικνύουν ροή τεράστιων χρηματικών ποσών στην Τουρκία, που εάν αθροιστούν, φτάνουν στα 570 εκατ. ευρώ.


Τα χρήματα αυτά καταλήγουν στην εταιρεία SSTEK, δηλαδή την Τουρκική Εταιρεία Κυβερνοασφάλειας – εταιρεία παραγωγής συστημάτων υψηλής τεχνολογίας σύμφωνα με την ταυτότητά της η οποία υπάγεται στη γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας που υπάγεται στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας δηλαδή απευθείας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Η Τουρκία “εκβίασε” τη Λιβύη! Τι ντοκουμέντα έχει στα χέρια της η Ελλάδα

Με “εκβιασμό” φαίνεται πως κατάφερε η Τουρκία να πείσει τη Λιβύη να υπογράψει τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στην ανατολική Μεσόγειο, ένα μνημόνιο που “σβήνει” από τον χάρτη ελληνικά νησιά όπως η Κρήτη, η Κάρπαθος, η Ρόδος και το Καστελόριζο και η οποία έχει βάλει φωτιά στα ελληνοτουρκικά και έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.
Η Αθήνα φαίνεται πως έχει στα χέρια της φωτογραφίες ντοκουμέντο που δείχνουν τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού με τουρκικό πλοίο στην Τρίπολη, κατά παράβαση του στρατιωτικού εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Λιβύη. Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, οι φωτογραφίες αυτές φανερώνουν τον πραγματικό λόγο που η κυβέρνηση της Λιβύης προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με τη Τουρκία!
Ουσιαστικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Τουρκία προσέφερε στη Λιβύη ως αντάλλαγμα της υπογραφής της συμφωνίας για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, την αποστολή στρατιωτικού υλικού!
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο, το φως της δημοσιότητας είχαν δει φωτογραφίες από τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό και οχήματα προς την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ενώ ύστερα οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας είχαν «καυχηθεί» για την παραλαβή του εξοπλισμού που παραβιάζει το εμπάργκο όπλων που υπάρχει στην Λιβύη.
Χαρακτηριστικά, οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας είχαν ενισχυθεί με τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και ποιοτικά όπλα», όπως ανέφεραν οι στρατιώτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ωστόσο να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση του εν λόγω στρατιωτικού εξοπλισμού.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χοντρό» οικονομικό αλισβερίσι μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης! Τα ντοκουμέντα της συναλλαγής"

Πρόκληση – αμφισβήτηση της Τουρκίας στην περιοχή Ρόδου – Καστελορίζου

Παιχνίδια της Τουρκίας με ασκήσεις Έρευνας και διάσωσης, με την Άγκυρα να συνεχίζει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο.

Νέα πρόκληση της Τουρκίας, όπως αναφέρει το news.gr, με προσπάθεια καπελώματος άσκησης Έρευνας και Διάσωσης της Ελλάδας στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.

Ενώ η Αθήνα μέσω του σταθμού του Ηρακλείου που έχει την σχετική δικαιοδοσία εξέδωσε NAVTEX την Πέμπτη δεσμεύοντας την σχετική περιοχή η Τουρκία μέσω του σταθμού της Αττάλειας που δεν έχει καμιά σχετική δικαιοδοσία εξέδωσε αντιNAVTEX με την οποία αναφέρει πως η οδηγία προς ναυτιλομένους της Αθήνας εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό.



Πάει δε ένα βήμα πιο κάτω και λέει ότι επαναμεταδίδεται από τον σταθμό της Αττάλειας για την ασφάλεια των ναυτικών.



Την ίδια μέρα εξέδωσε άλλες δύο, η μία με τις ίδιες συντεταγμένες με την ελληνική και η επόμενη με μεγαλύτερη περιοχή.





Σήμερα προχώρησε σε νέα έκδοση οδηγίας προς ναυτιλομένους για το ερευνητικό barbaros με το οποίο δεσμεύει περιοχή νοτιοανατολικά της Κύπρου για το χρονικό διάστημα από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Μαΐου.





Αναστασιάδης: Είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε στις οποιεσδήποτε επιβουλές

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Κυπριακή Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη, επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Σταύρος Στυλιανίδης», στον Κόρνο.

Από εκεί δήλωσε πως «ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε στις οποιεσδήποτε επιβουλές»

Μιλώντας στους αξιωματικούς και οπλίτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θέλω από τα βάθη της ψυχής μου να εκφράσω θερμότατες ευχές για ευτυχισμένες οικογενειακές και προσωπικές γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και ταυτόχρονα να επισημάνω το πόση σημασία έχει η νέα χρονιά να φέρει υγεία και ευτυχία.

Ιδιαίτερα να τονίσω το πόσο προσβλέπουμε στο να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο θα οδηγηθούμε σε μια λύση που πραγματικά θα δημιουργεί τις συνθήκες ενός λειτουργικού, βιώσιμου κράτους που να εδράζεται στις αρχές και αξίες της ΕΕ, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών.

Ενός κράτους πλήρους ανεξάρτητου και απεξαρτημένου από την οποιαδήποτε τρίτη δύναμη. Το έχουμε πει κατ΄επανάληψη, θα το επαναλάβω και τώρα, διότι τις τελευταίες μέρες άκουσα να λέγονται πολλά. Δεν επιδιώκουμε τη στρατικοποίηση όσο και αν προκαλούμαστε. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αποφύγουμε την οποιαδήποτε πρόκληση ή απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας. Νιώθουμε την ίδια ώρα ασφαλείς ότι η Εθνική Φρουρά είναι σε θέση να προασπίσει την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκείνο το οποίο συμβαίνει στην πραγματικότητα, και είναι αυτό που αξιώνουμε, είναι επιτέλους εκείνοι που μας καλούν να αποφεύγουμε τη στρατικοποίηση να θυμηθούν ότι από το 1974 το 37% της πατρίδας μας κατέχεται από 43 χιλιάδες τουρκικά στρατεύματα, ενώ δυστυχώς οι προκλήσεις ακόμα συνεχίζονται μέχρι και σήμερα και καθημερινά, και στην ξηρά με τη δημιουργία μιας επί του παρόντος Βάσεως υποδοχής drones ή με τους σχεδιασμούς για το Μπογάζι, ή στη θάλασσα μέσα από τη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όχι μόνο παραβιάζοντας την ΑΟΖ μας, αλλά και με τις καθημέραν navtex και ασκήσεις εκεί και όπου θα έπρεπε να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγήν των εντάσεων.

Υπάρχει μια προσπάθεια από πλευράς Τουρκίας να δημιουργηθεί μια κρίση. Δεν θα ακολουθήσουμε την οδό που επιλέγουν. Θα συνεχίσουμε να εμμένουμε ότι το διεθνές δίκαιο, τα διεθνή βήματα, η ΕΕ, οι φίλες χώρες μπορεί να αποτελέσουν και το αποκούμπι και ιδιαίτερα η Ελλάδα, αλλά και την αποτρεπτική εκείνη δύναμη ώστε κάθε έκνομη ενέργεια από πλευράς Τουρκίας να αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

Και γίνονται όλα τούτα την ώρα που μια νέα πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ έλαβε χώρα στις 26 Νοεμβρίου στο Βερολίνο με προοπτική να ακολουθήσει μια διάσκεψη στην οποία να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς ώστε να δοθεί η ευκαιρία επανάληψης του διαλόγου.

Δηλώσαμε την αποφασιστικότητα και τη βούληση μας για να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια του ΓΓ αλλά και έχω ξεκαθαρίσει ότι για να μπορεί να αρχίσει ένας διάλογος δεν είναι αρκετές κάποιες συμφωνίες των όρων αναφοράς. Είναι ανάγκη η Τουρκία επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να σταματήσει τις έκνομες ενέργειες, αλλά και τις προκλήσεις, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μιας χώρας μέλους των ΗΕ, μιας χώρας μέλους της ΕΕ.

Θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Ταυτόχρονα δεν είναι δυνατόν να αναμένουν κάποιοι από εμάς ότι θα πάμε σε διάλογο κάτω από τις απειλές των τουρκικών κανονιοφόρων ή της τουρκικής αεροπορίας ή των τετελεσμένων που προσπαθούν να δημιουργήσουν, έτσι ώστε να εδραιώσουν αυτά που διεκδικούσαν και στο Κραν Μοντανά. Διεκδικούσαν στρατιωτική Βάση και μόνιμη παρουσία του τουρκικού στρατού. Σήμερα προσπαθούν να δημιουργήσουν τα τετελεσμένα με την αξιοποίηση του Λευκονοίκου ως Βάση, προς το παρόν για drones, που δεν αποκλείεται μελλοντικά να αποτελέσει αεροπορική Βάση, με τη δημιουργία στο Μπογάζι ναυτικής Βάσης, έτσι ώστε να φιλοξενούνται τουρκικά πολεμικά.

Η Κύπρος δεν έχει ανάγκη της παρουσίας ανάλογων στρατιωτικών δυνάμεων, δεν κινδυνεύει από τους γείτονες της. Η Κύπρος έχει άριστες σχέσεις με όλους τους γείτονες. Χωρίς να αποκλείει κανένα. Αρκεί να συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο.

Θέλω να μεταδώσω σε εσάς το μήνυμα ότι είστε έτοιμοι, ότι ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι όχι να επιτεθούμε αλλά να αμυνθούμε στις οποιεσδήποτε επιβουλές.

Απέχουμε και πολιτευόμαστε κατά τρόπο αποτρεπτικό μιας αναλόγου εξελίξεως, και εκείνο που εύχομαι είναι η νέα χρονιά επιτέλους να είναι μια χρονιά που θα επικρατήσει η λογική του διεθνούς δικαίου και όχι η λογική του οθωμανικού δικαίου.

Θέλω να επαναλάβω πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έτσι ώστε η Εθνική Φρουρά να ενισχύεται για λόγους άμυνας, να εκσυγχρονίζεται και οι στρατευμένοι μας να διαβιούν κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Εύχομαι με τον πιο έντονο τρόπο να είναι μια χρονιά απελευθέρωσης της πατρίδας μας».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόκληση – αμφισβήτηση της Τουρκίας στην περιοχή Ρόδου – Καστελορίζου"

Λιβύη: O Σάρατζ ζητά τη βοήθεια πέντε χωρών για να απωθήσει τον Χαφτάρ

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, ζήτησε σήμερα από πέντε «φίλες χώρες», ανάμεσα στις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες, τη σύναψη διμερών συμφωνιών ασφάλειας για να τη βοηθήσουν να απωθήσει την επίθεση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στην Τρίπολη.

Χθες η ΚΕΕ ανακοίνωσε ότι «έθεσε σε εφαρμογή» τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψε πρόσφατα με την Τουρκία, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιο άμεση επέμβαση της Άγκυρας στη Λιβύη.

Σε επιστολές που απευθύνονται στους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Αλγερίας και της Τουρκίας, ο επικεφαλής της ΚΕΕ, Φάγεζ αλ-Σάρατζ, προτρέπει αυτές τις «φίλες χώρες να ενεργοποιήσουν τις συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας», σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Σκοπός είναι να «απωθηθεί η επίθεση κάθε οργάνωσης η οποία επιχειρεί εκτός της κρατικής νομιμότητας, προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη και να επιτευχθεί η σταθερότητα της Λιβύης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕ, που εδρεύει στην Τρίπολη.

Ο Σάρατζ κάλεσε τις πέντε χώρες «να συνεργαστούν και να συντονιστούν» με την ΚΕΕ στη μάχη κατά «των τρομοκρατικών οργανώσεων, κυρίως του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα».

Η επίθεση που εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου ο στρατάρχης Χάφταρ έδωσε στις οργανώσεις αυτές «την κατάλληλη ευκαιρία και το κλίμα προκειμένου να επιστρέψουν στη Λιβύη όπου οι δραστηριότητές τους αυξήθηκαν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕ.

Ο Σάρατζ καλεί επίσης να ενταθεί η συνεργασία στη μάχη κατά της παράτυπης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ανθρώπων.

Στον λογαριασμό της στο Twitter, η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (Manul) αντέδρασε στην ανακοίνωση της έναρξης εφαρμογής της συμφωνίας με την Άγκυρα, εκφράζοντας λύπη για την «αυξανόμενη ξένη ανάμιξη στη Λιβύη» εκτιμώντας ότι μια «πολιτική λύση είναι η μοναδική λύση στην κρίση».

Η Τουρκία υποστηρίζει ήδη την ΚΕΕ στον πόλεμό της κατά των αντίπαλων δυνάμεων του στρατάρχη Χάφταρ, ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, παρέχοντάς του κυρίως τεθωρακισμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone).

Από την άλλη πλευρά, οι δυνάμεις υπέρ του Χάφταρ υποστηρίζονται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο. Η Ρωσία και η Γαλλία κατηγορούνται επίσης ότι υποστηρίζουν τον στρατάρχη, τουλάχιστον στο διπλωματικό μέτωπο.

Σύμφωνα με τα πιο προσφατα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ, οι μάχες έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 284 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 363 μεταξύ των αμάχων, αφότου ξεκίνησε στις 4 Απριλίου η ένοπλη σύρραξη που οδήγησε στον εκτοπισμό τουλάχιστον 140.000 Λίβυων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: O Σάρατζ ζητά τη βοήθεια πέντε χωρών για να απωθήσει τον Χαφτάρ"

Αιφνίδια κρίση με Λίβανο: «Ελληνικό πλοίο παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα και την κυριαρχία μας»!

Αιφνιδιαστική κρίση μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου ξέσπασε με αφορμή τα όρια των ΑΟΖ, κάτι που η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί.

Όπως ανέφεραν πριν από λίγο τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Λίβανος προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Ελλάδας για την αποστολή ελληνικού πλοίου το οποίο, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουν οι Λιβανέζοι, εργάζεται για το ισραηλινό Ναυτικό και το οποίο παραβίασε τα εθνικά τους χωρικά ύδατα.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Λιβάνου Michel Avn δήλωσε ότι «η είσοδος ελληνικού πλοίου το οποίο είναι στην υπηρεσία του ισραηλινού Ναυτικού στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου συνιστά παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ΝΝΑ. Ο Λιβανέζος πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών David Hale στην Βυρηττό.

Στο τέλος της συνάντησης ο Avn είπε τα ακόλουθα:

«Η πράξη της εισόδου του ελληνικού πλοίου που εισήλθε στα χωρικά μας ύδατα, της δικής μας ΑΟΖ συνιστά παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου.

Ζητούμε από τον ΟΗΕ να προχωρήσει στην διερεύνηση του συμβάντος», είπε ο Λιβανέζος πρόεδρος.

Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, καθώς τιτλοφορούν τη συγκεκριμένη είδηση:

«Αυξάνεται η ένταση στην περιοχή: Αραβική χώρα προειδοποιεί την Ελλάδα». .


Yeni Akit Gazetesi

@yeniakit
Bölgede gerilim tırmanıyor! Arap ülkesi Yunanistan'ı uyardıhttps://www.yeniakit.com.tr/haber/bolgede-gerilim-tirmaniyor-arap-ulkesi-yunanistani-uyardi-970769.html …

Προβολή εικόνας στο Twitter
4
4:26 μ.μ. - 20 Δεκ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Yeni Akit Gazetesi


pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιφνίδια κρίση με Λίβανο: «Ελληνικό πλοίο παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα και την κυριαρχία μας»!"

Χαρακόπουλος: Η Βουλή εκδίδει στα αγγλικά τον τόμο για τη Γενοκτονία των Ποντίων

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση του προέδρου της Βουλής στο αίτημά μας για την επανέκδοση, της από καιρού εξαντληθείσης, έκδοσης της Βουλής των Ελλήνων για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και την υλοποίηση της εκκρεμούσης έκδοσης στην αγγλική».

Αυτό δήλωσε μετά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, στον οποίο ενεχείρησε σχετική επιστολή. Όπως σημείωσε «η έκδοση αυτή, ως αδιάσειστο τεκμήριο, είναι απαραίτητη για την εκστρατεία της διεθνούς αναγνώρισης του αποτρόπαιου εγκλήματος στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία. Όσοι έχουμε ρίζες από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής είμαστε ευγνώμονες στον Πρόεδρο της Βουλής, που διακρίνεται για την ευαισθησία στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του ελληνισμού που βρέθηκε εκτός του εθνικού κορμού. Η έκδοση αυτή είναι μια απάντηση στη “Γενοκτονία της Μνήμης”, που συστηματικά εφαρμόζει η γειτονική μας χώρα».

Στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής και συγγραφέας του βιβλίου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας» σημειώνει τα εξής:

«Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και λόγω της αναθέρμανσης διεθνώς του ζητήματος της Γενοκτονίας όλων των Χριστιανών της Ανατολής, από το οθωμανικό και το τουρκικό κράτος εν συνεχεία, ζητούμε την παρέμβασή σας για την περαιτέρω ανάδειξή του.

Ως γνωστόν, το Ελληνικό Κοινοβούλιο από το 1994 έχει επισήμως αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ενώ ανέθεσε στον καθηγητή, και εμβριθή μελετητή της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού, Κωνσταντίνο Φωτιάδη τη συγγραφή ενός τόμου που τεκμηριώνει το γεγονότος της Γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου.

Η συγκεκριμένη έκδοση ολοκληρώθηκε, τελικώς, το 2004 και τα δικαιώματα του έργου και των μεταφράσεών του παραχωρήθηκαν εφ' όρου ζωής στη Βουλή των Ελλήνων. Παράλληλα, η Βουλή προχώρησε στη μετάφραση αυτού του τόμου σε έξι γλώσσες με σκοπό τη διανομή του σε κοινοβούλια, διπλωματικές υπηρεσίες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα. Έκτοτε, όμως, αφενός τα αντίτυπα της ελληνικής έκδοσης έχουν εξαντληθεί και αφετέρου δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα τα μεταφρασμένα κείμενα.

Βέβαιος ότι συμμερίζεστε την θέση μας ότι η Γενοκτονία των Ποντίων πρέπει να τύχει διεθνούς προβολής για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, παρακαλούμε για την επανέκδοση στην ελληνική, όπως επίσης και την έκδοση των μεταφράσεων με άμεση προτεραιότητα την έκδοση του τόμου στην Αγγλική».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρακόπουλος: Η Βουλή εκδίδει στα αγγλικά τον τόμο για τη Γενοκτονία των Ποντίων"

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές έπειτα από εισβολή στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ3

Ομάδα ατόμων εισέβαλε μετά το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3, επί της οδού Αγγελάκη, στη Θεσσαλονίκη.

Τα άτομα αυτά, που σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας ανήκουν σε αναρχικές συλλογικότητες, πέταξαν φειγ-βολάν, ενώ φαίνεται να πραγματοποίησαν και παρέμβαση στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προαγωγές υπόπτων και εξετάζεται η συμμετοχή τους στο συμβάν.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές έπειτα από εισβολή στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ3"

Βίντεο: Ο Ρουβίκωνας παρουσιάζει το ΒΟΞ για να προλάβει τυχόν εκκένωσή του

Τους εσωτερικούς χώρους του κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ περιγράφει στον λογαριασμό της στο youtube η «Αναρχική Ομοσπονδία», θέλοντας να προλάβει τυχόν εκκένωση της κατάληψης από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ένα βίντεο 15 λεπτών, μέλη του Ρουβίκωνα δείχνουν πώς λειτουργεί το κοινωνικό κέντρο, κάνοντας αναδρομή από τον Απρίλιο του 2012, οπότε και έγινε η πρώτη εκκένωση και τι ακολούθησε.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα ξεναγούν τους θεατές του βίντεο στους χώρους της κατάληψης και περιγράφουν τις ενέργειες που πιστεύουν ότι θα κάνουν οι αρχές, όταν προσπαθήσουν να εκκενώσουν το ΒΟΞ.

Σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα, η Αστυνομία θα φτάσει με μεγάλες δυνάμεις, περιμετρικά των Εξαρχείων, που θα αποκλείσουν την περιοχή και θα εισβάλουν στον χώρο. Όπως λένε, τα κανάλια θα μεταδώσουν από νωρίς το πρωί ότι η αστυνομία μπήκε στο αρχηγείο του Ρουβίκωνα.

Μάλιστα, το βίντεο δείχνει τα κράνη που βρίσκονται στον χώρο, που όπως λένε τα μέλη της συλλογικότητας, η αστυνομία θα αναφέρει ότι το φορούν για επιθέσεις κατά αστυνομικών. Παράλληλα, θα μαζέψουν μαύρες σημαίες, που θα χαρακτηρίσουν ως όπλα και άδεια μπουκάλια, που θα πουν ότι είναι μολότοφ.

«Παλούκια, σημαίες, κράνη, θα τα βάλουν όλα μαζί και θα έχουμε τίτλους “πολλά πολεμοφόδια βρέθηκαν στο στρατηγείο του Ρουβίκωνα”. Η ΕΛΑΣ θα κάνει δήλωση ότι βρέθηκε πλήθος πολεμοφοδίων», ενώ οι πολίτες θα θεωρήσουν ότι γλίτωσαν «από ένα κέντρο ανομίας».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Ο Ρουβίκωνας παρουσιάζει το ΒΟΞ για να προλάβει τυχόν εκκένωσή του"

Υπόθεση Novartis: Υπό άκρα μυστικότητα κατέθεσαν δύο προστατευόμενοι μάρτυρες

Κάτω από άκρα μυστικότητα δύο προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν στους δύο αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, οι οποίοι διερευνούν τους δικονομικούς χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Αναλυτικότερα, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, έλαβαν τις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, χωρίς όμως να γίνει γνωστό εάν κλήθηκαν στον ‘Αρειο Πάγο ή οι καταθέσεις τους έγιναν σε άλλο χώρο, λόγω του ειδικού καθεστώτος προστασίας που τους διέπει.

Οι εν λόγω δύο εισαγγελικοί λειτουργοί με την είσοδο του νέου έτους θα καλέσουν νέους μάρτυρες να καταθέσουν.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Υπό άκρα μυστικότητα κατέθεσαν δύο προστατευόμενοι μάρτυρες"

Κοτζιάς: Ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την απάτη επί δικαστηρίω

Η Athens Review of Books έκανε γνωστό πως, σύμφωνα με τη Διάταξη 3159/2019 του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, «για την έτερη πράξη, η οποία έχει τελεστεί με την κατάθεση προτάσεων ενώπιον του Εφετείου Αθηνών στις 4.3.2015 από τον εδώ εγκαλούμενο [Ν. Κοτζιά], θα ασκηθεί σχετική ποινική δίωξη».




Σε σχετική της ενημέρωση, αναφέρει επίσης:

Ας θυμηθούμε τι είχε καταθέσει στις Προτάσεις του ο τότε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

1. «…εξελέγην αναπληρωτής Καθηγητής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο [Μαρβούργου]… Συν τοις άλλοις, το θέρος του 2001, λόγω της θέσης Καθηγητού που κατείχα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την ανάληψη καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ…». Αυτούς τους ισχυρισμούς διέψευσαν και τα τρία πανεπιστήμια, τις απαντήσεις των οποίων μάλιστα έφερε στη Βουλή η κα Ντόρα Μπακογιάννη.


2. Ότι βαλθήκαμε να τον συκοφαντήσουμε, όταν αποφασίσαμε να στηρίξουμε με πάθος το μνημόνιο και μάλιστα «από σημαντικές κρατικές θέσεις» ‒ εμείς διωκόμενοι και χωρίς καμιά κρατική θέση κι αυτός κορυφαίος υπουργός!

Η ιδιοκτήτρια και ο διευθυντής της Athens Review of Books είχαν καταθέσει μήνυση εναντίον του Κοτζιά στις 4.6.2015, αφενός μεν για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και, αφετέρου, για την απάτη επί δικαστηρίω που διέπραξε με απύθμενα ψεύδη όπως τα παραπάνω. Όσον αφορά το σκέλος της συκοφαντικής δυσφήμησης, αφέθηκε να παραγραφεί λόγω 18μήνου καθώς ο Πολυκαθηγητής Κοτζιάς τότε ήταν πανίσχυρος υπουργός, ωστόσο η απάτη επί δικαστηρίω κατά την εν λόγω διάταξη παραμένει.


Τέλος, παρότι μη αξιόποινο αλλά χαρακτηριστικό της όλης διανοητικής καταστάσεως του Πολυκαθηγητή, για λόγους αναψυχής αξίζει να αναφέρουμε ότι έγραφε ανάμεσα στα καθηγητικά του παραληρήματα και τα παρακάτω:

«(…) προέρχομαι από μεγαλοαστική οικογένεια με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Ειδικώτερον επισημαίνεται ότι η οικογένειά μου είναι κομμάτι της οικογένειας του Παλαιών Πατρών Γερμανού, κατά κόσμο Κοτζιά, και ο πατέρας μου, Άγγελος Κοτζιάς, ήταν ιδιοκτήτης τόσον της αντιπροσωπείας όσον και μονάδας παραγωγής της εταιρείας “LM Erics[s]on Τηλεπικοινωνίες” στην Αθήνα».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς: Ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την απάτη επί δικαστηρίω"

Συρία: Τρέχουν να σωθούν από τους βομβαρδισμούς χιλιάδες άνθρωποι

Τραγική είναι η κατάσταση στη Συρία όπου χιλιάδες άνθρωποι τρέπονται σε φυγή για να γλυτώσουν τους βομβαρδισμούς στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας,. Κατευθύνονται στα σύνορα με την Τουρκία.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέφυγαν σήμερα στα σύνορα με την Τουρκία προερχόμενοι από το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της αντιπολίτευσης στη βορειοδυτική Συρία, το οποίο σφυροκοπούν οι ρωσικές δυνάμεις και ο συριακός στρατός.

Μια μεγάλη ουρά οχημάτων ήταν ορατή σήμερα λόγω της μαζικής εξόδου των κατοίκων από την πόλη Μααράτ αλ Νούμαν, που ελέγχει η αντιπολίτευση κι η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο επιθέσεων, μεταξύ άλλων και αεροπορικών πληγμάτων.

Βρίσκεται σε εξέλιξη «η έξοδος χιλιάδων ανθρώπων. Πρόκειται για μια ανθρωπιστική καταστροφή, βλέπουμε ανθρώπους να περπατούν στους δρόμους και ανθρώπους να περιμένουν κοντά στα σπίτια τους προκειμένου να τους πάρουν τα αυτοκίνητα για να φύγουν» είπε ο Οσάμα Ιμπραχίμ, ένας διασώστης από το Μααράτ αλ Νούμαν.

Από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Μααράτ αλ Νούμαν και 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε χωριά της ευρύτερης περιοχής, αναφέρουν οι ομάδες διάσωσης.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί φέτος στις επιθέσεις που εξαπολύονται εναντίον κατοικημένων περιοχών στην περιοχή, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ, ο συριακός στρατός προωθήθηκε σε διάφορα χωριά νοτιοανατολικά της Ιντλίμπ.

Οι αντάρτες αναφέρουν ότι χωριά έχουν καταληφθεί, όπως το Ουμ Τζαλάλ στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και τα Ραμπέα και Χαρμπίγια στην ανατολική Ιντλίμπ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συρία: Τρέχουν να σωθούν από τους βομβαρδισμούς χιλιάδες άνθρωποι"

Λιβύη: Τρεις μέρες προθεσμία δίνει ο Χαφτάρ στις φιλοτουρκικές δυνάμεις να φύγουν από την Τρίπολη

Τρεις ημέρες προθεσμία έδωσαν την Παρασκευή οι στρατιωτικές δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ στις φιλοτουρκικές δυνάμεις της Μισράτα (έχουν πάρει την ονομασία τους από την ομώνυμη πόλη της δυτικής Λιβύης, στην οποία πραγματοποιήθηκαν μεγάλες μάχες το 2011, οδηγώντας και στον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι) για να εγκαταλείψουν την Τρίπολη και τη Σύρτη.

Μάλιστα, απείλησαν πως αν δεν υλοποιηθεί το αίτημά τους, τότε θα συνεχίσουν τους βομβαριδσμούς «κάθε μέρα, ασταμάτητα και με τέτοιο έντονο τρόπο που δεν έχει προηγούμενο».

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ώρες σημειώθηκαν προειδοποιητικά χτυπήματα, όταν μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικές τοποθεσίες με τουρικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην πόλη της Μισράτα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA). Μάλιστα, πρόσθεσε πως από τις επιθέσεις, έχασαν τη ζωή τους πολίτες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Arab News, η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη ανέφερε στο Twitter πως λυπάται για την πρόσφατη κλιμάκωση των μαχών και την ξένη παρέμβαση και προέτρεψε τους Λίβυους να επιστρέψουν στην πολιτική διαπραγμάτευση.

Σημειώνεται πως, μετά την επικύρωση της συμφωνίας για παροχή στρατιωτικής βοήθειας από την Τουρκία στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, ο Εθνικός Στρατός του Χαφτάρ προειδοποίησε ότι θα χτυπήσει τυχόν δυνάμεις της Τουρκίας που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στη Λιβύη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Τρεις μέρες προθεσμία δίνει ο Χαφτάρ στις φιλοτουρκικές δυνάμεις να φύγουν από την Τρίπολη"

Αυστηρή προειδοποίηση Δένδια στην Τουρκία!

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί τις απόπειρες σφετερισμού ή παραβίασης της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην ημερίδα πρέσβεων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών, τέτοιες απόπειρες αποτελούν τα δύο τελευταία μνημόνια Τουρκίας -κ υβέρνησης Τρίπολης. Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επανέλαβε τη βασική, διαχρονική θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ότι η Ελλάδα επιθυμεί την οικοδόμηση μίας σχέσης βασισμένης στις αρχές της καλής γειτονίας και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου με την Τουρκία.

Όπως σημείωσε, από τη μία πλευρά «επιδιώκουμε να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία» και από την άλλη πλευρά αντιμετωπίζουμε τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, είτε στο Αιγαίο είτε στον ευρύτερο χώρο των θαλασσίων ζωνών της Κύπρου είτε τελευταία μέσω των δύο μνημονίων που υπεγράφησαν μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης. «Αυτό προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με μία πολυεπίπεδη δραστηριότητα. Καταρχήν στο πλαίσιο του ΟΗΕ» ξεκαθάρισε, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε την προηγούμενη Δευτέρα με τον γγ του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Γενεύη. Από εκεί και πέρα, ανέδειξε τη γενικότερη στάση της Ελλάδας στην ΕΕ και χαρακτήρισε ικανοποιητικά τα συμπεράσματα για το θέμα στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών προέταξε τις προσπάθειες οικοδόμησης ενός πλέγματος συμμαχιών και αλληλοκατανόησεων φιλικών χωρών που συμμερίζονται τις ελληνικές ανησυχίες. Σε αυτό το σημείο μίλησε για τις επισκέψεις του στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία και προανήγγειλε ότι προσεχώς θα επισκεφτεί, μεταξύ άλλων, το Μαρόκο.
Ειδική αναφορά έκανε στις σχέσεις της Ελλάδας με την Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς τις αδελφικές. Αναφέρθηκε στις τακτικές συνομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, όσο και του ιδίου με τον ομολόγό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μιλώντας για τα ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Δένδιας τόνισε πως η Ελλάδα έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στήριξης της προσπάθειας να δοθεί ημερομηνία ένταξης διαπραγματεύσεων στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, διαμηνύοντας πως «δεν έχουμε πάψει να υπογραμμίζουμε και στις χώρες αυτές, αλλά και στην ΕΕ, ότι υπάρχει σαφής αιρεσιμότητα». Όσον αφορά τη Βόρεια Μακεδονία, επισήμανε την ανάγκη την απόλυτης συμμόρφωσης με το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Γαι την Αλβανία υπογράμμισε την ανάγκη συμμόρφωσης με την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Χαρτογραφώντας τη δομική λειτουργία του υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε την ανάγκη συνολικού σχεδιασμού. Διευκρίνισε πως η πολιτική φιλοσοφία της κυβέρνησης, αλλά και η νέα φιλοσοφία, είναι η ενοποίηση του φορέα άσκησης της εξωτερικής πολιτικής με τον φορέα της εξωστρέφειας της χώρας και της οικονομικής διπλωματίας. Όπως πρόσθεσε, η πρόκληση είναι η σύζευξη να φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο που να μπορέσει όχι μόνο να λειτουργήσει αποδοτικά αλλά και να μην είναι δυνατόν να ανατραπεί στο μέλλον.

Καταληκτικά, απευθυνόμενος στο σύνολο του διπλωματικού Σώματος, ο κ. Δένδιας εξήρε τον πατριωτισμό τους και τη διαρκή προσπάθειά τους, απηύθυνε έκκληση να διατυπώνουν και να καταθέτουν την αιτιολογημένη και διαφορετική άποψή τους και δήλωσε εξαιρετικά υπερήφανος που είναι υπουργός στο υπουργείο Εξωτερικών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρή προειδοποίηση Δένδια στην Τουρκία!"

Αυτοί είναι οι δέκα εγκληματίες που λήστευαν ηλικιωμένους στην Αττική

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες δέκα ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Αττικής. Σημειώνεται ότι η σπείρα εξαρθρώθηκε την περασμένη Παρασκευή από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η δημοσίευση των στοιχείων έγινε κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στην εξιχνίαση άδηλων υποθέσεων παρόμοιων κλοπών από παθόντες, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο της επιτήρησης χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692931 και 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
20122019dhmosiopoihsh001
ΤΣΑΚΙΡΗ Ηλία του Εμμανουήλ και της Παναγιώτας, γεννηθέντα 23-3-1995 στην Αθήνα
20122019dhmosiopoihsh003
ΤΣΑΚΙΡΗ Παναγιώτη του Βασιλείου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 2-10-1994 στην Αθήνα
20122019dhmosiopoihsh005s
ΤΣΑΚΙΡΗ Νικόλαο του Βασιλείου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 27-9-1988 στην Αθήνα
20122019dhmosiopoihsh007s
ΤΣΑΚΙΡΗ Βασίλειο του Εμμανουήλ και της Παναγιώτας,, γεννηθέντα στις 19-4-1991 στην Αθήνα
20122019dhmosiopoihsh009s
ΡΑΜΟ Εμμανουήλ του Απόστολου και της Μαριάννας, γεννηθέντα στις 29-10-1995 στην Αθήνα
20122019dhmosiopoihsh011s
ΡΑΜΟ Απόστολο του Ιωάννη και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα στις 8-4-1974 στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας
20122019dhmosiopoihsh013s
ΣΙΑΜΠΑΝΗ Κωνσταντίνο του Παναγιώτη και της Δωροθέας, γεννηθέντα στις 21-1-1989 στην Αθήνα
20122019dhmosiopoihsh017s
ΜΟΥΣΤΑΦΑ Κωνσταντίνο του Χρυσοβαλάντη και της Ιωάννας, γεννηθέντα στις 31-10-1996 στην Αθήνα
20122019dhmosiopoihsh015s
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Νικόλαο του Πέτρου και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 25-1-1992 στην Αθήνα
20122019dhmosiopoihsh019s
ΒΕΛΗ Αριστείδη του Γεράσιμου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 18-6-1993 στην Αθήνα
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι δέκα εγκληματίες που λήστευαν ηλικιωμένους στην Αττική"

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Δε θα δεχθούμε καμιά απόλυση στον υπερκερδοφόρο Όμιλο

Από αύριο, Σάββατο, ξεκινά τις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, έως και τις 12 Ιανουαρίου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, που ζητεί την υπογραφή ΣΣΕ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Τη Δευτέρα και ώρα 10:00 οργανώνει και συγκέντρωση στο Διοικητικό Μέγαρο του Οργανισμού, «για να σηματοδοτήσουμε την αντίδρασή μας στην απαξίωση που δείχνει η διοίκηση της εταιρείας προς τους εργαζομένους της».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η διοίκηση του ΟΤΕ, «εμφανώς θορυβημένη από το κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα μας και την ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα της ΟΜΕ-ΟΤΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις, προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό».

Όπως διαμηνύουν οι εργαζόμενοι, «το δικαίωμα στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν θα δεχθούμε καμιά απόλυση στον υπερκερδοφόρο Όμιλο ΟΤΕ».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΜΕ-ΟΤΕ: Δε θα δεχθούμε καμιά απόλυση στον υπερκερδοφόρο Όμιλο"

Ληστεία Αμυγδαλεώνα: η καταπακτή, το σπιτάκι με τα 4,2 εκατομμύρια € και αυτό που «κάρφωσε» τους δράστες"

Όταν η αστυνομία ερευνούσε την «ληστεία της χρονιάς» σε χρηματοκιβώτιο της εταιρίας σεκιούριτι στον Αμυγδαλεώνα, 11 μήνες πριν, στο kavalanews.gr είχαμε γράψει ότι η εξιχνίαση θα καθυστερήσει αρκετά. Δεν είχε συλληφθεί κανείς αλλά την ίδια ώρα όλοι θεωρούνταν ύποπτοι.

To Casa de Badem είχε τρωτά σημεία

Η «τέλεια ληστεία» ή το «Casa de Badem» όπως σατιρικά σχολιαζόταν στα social media, είχε τελικά ορισμένα τρωτά σημεία. Αν και το ένα σχεδόν έτος που πέρασε για την εξιχνίαση, είναι ενδεικτικό του πόσο καλά οργανωμένη ήταν η ληστεία.

Ο συνεργός από την Αθήνα

Οι έρευνες δεν σταμάτησαν ποτέ και δεν έχουν σταματήσει ούτε και τώρα. Άλλωστε αναζητείται ο συνεργός από τα κεντρικά της εταιρίας σεκιούριτι στην Αθήνα, με τη βοήθεια του οποίου παρακάμφθηκαν όλα τα πρωτόκολα ασφαλείας, οι κλειδάριθμοι για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου και λοιπές ασφαλιστικές δικλείδες.

Η έφοδος στα Αμισιανά

Το πρωί της Πέμπτης, μεγάλη αστυνομική δύναμη έκανε έφοδο σε επιχείρηση εμπορίας και επισκευής αυτοκινήτων στα Αμισιανά. Σύντομα εμφανίστηκε και μπουλντόζα που άρχισε να σκάβει ψάχνοντας… θαμμένα χρήματα στο έδαφος.

Οι πρώτοι συλληφθέντες

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έχει πνευματική συγγενική σχέση με στέλεχος της εταιρίας σεκιούριτι όπου είχε σημειωθεί η ληστεία τον Ιανουάριο του 2019. Και οι δύο συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν από την αστυνομία. Φαίνεται ότι είτε αυτοί, είτε συγγενείς τους, τελικά λύγισαν κι έδωσαν στοιχεία.

Τους παρακολουθούσαν για μήνες 

Η αστυνομία τους παρακολουθούσε εδώ και μήνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιχείρηση πήγαιναν αστυνομικοί για επισκευές τα υπηρεσιακά ή ιδιωτικά τους οχήματα. Κάπως έτσι έγινε μια πρώτη, στενή παρακολούθηση, χωρίς να κινηθούν υποψίες.

Οι τακτικές επισκέψεις κίνησαν υποψίες

Το στέλεχος της εταιρίας σεκιούριτι επισκεπτόταν την επιχείρηση αυτή πολύ τακτικά, ίσως παραπάνω από όσο δεν θα κινούσε υποψίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρισκόταν εκεί σχεδόν καθημερινά.

Έρευνες σε όλη την Καβάλα

Εκτός από τους δύο βασικούς υπόπτους, προσήχθησαν πολλοί κοντινοί συγγενείς και ανακρίθηκαν για ώρες, αφού η αστυνομία προσπάθησε να εντοπίσει πιθανούς συνεργούς αλλά να λάβει και πληροφορίες για το που ήταν κρυμμένα τα κλοπιμαία (όσα εν πάσει περιπτώσει δεν έχουν ξοδευτεί ακόμη).

Κορυφή του παγόβουνου η έρευνα στα Αμισιανά

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή, του ελέγχου στην επιχείρηση των Αμισιανών, διεξάγονταν ταυτόχρονες έρευνες σε πολλά σημεία, σε σπίτια και ιδιοκτησίες συγγενικών και φιλικών προσώπων των δύο βασικών υπόπτων. Αυτό που συνέβαινε στα Αμισιανά ήταν η κορυφή του παγόβουνου στις αστυνομικές έρευνες.

Ο σάκος με τα 500 χιλιάρικα 

Σε πρώτη φάση η έρευνα της αστυνομίας ήρθε μπροστά σε ένα σάκο με 500.000€ σε χαρτονομίσματα των 50€ και 100€ που ήταν κρυμμένα μέσα σε μια καταπακτή (φρεάτιο). Ήταν η πρώτη πολύ αξιόλογη πληροφορία που είχε λάβει η αστυνομία από τις ανακρίσεις υπόπτων και η επαλήθευση έγινε άμεσα.

Ακολούθησε το σκάψιμο της μπουλντόζας στο οικόπεδο της μάντρας αυτοκινήτων, από το πρωί έως το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού τα ευρήματα υπολείπονταν πολύ από τα 4,2 εκ. ευρώ που είχαν κλαπεί στις αρχές του χρόνου.

Που βρέθηκαν τα περισσότερα χρήματα 

Στην πορεία των ανακρίσεων φαίνεται ότι κάποιος έδωσε με μεγαλύτερη ακρίβεια το σημείο που είχαν κρυφτεί (τα περισσότερα) χρήματα. Επρόκειτο για έναν μεταλλικό οικίσκο (αποθήκη) ακριβώς πίσω από το σημείο όπου έσκαβε η μπουλντόζα. Εκεί βρέθηκαν πολλά χρήματα σε σάκους, τα οποία εντόπισε η αστυνομία και τα κατάσχεσε.
Το ποσό και πάλι υπολείπεται από αυτό που κλάπηκε αλλά η αστυνομία είναι αισιόδοξη ότι θα εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση έως το βράδυ της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου. Η έρευνα όμως θα συνεχιστεί γιατί εδώ δεν πρόκειται για μια υπόθεση που χειρίστηκαν ως δράστες μόνο δύο άτομα.

Τι οδήγησε στην τελική εντολή για έφοδο 

Η αστυνομία είχε ήδη από καιρό συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία για να προχωρήσει σε έφοδο. Έλειπε όμως κάτι. Δεν είχε ξοδευτεί (εμφανώς τουλάχιστον) χρήμα από την ληστεία.
Πριν λίγες ημέρες ωστόσο άρχισαν να γίνονται αγορές μεσαίας αξίας, όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, σε επιχείρηση της περιοχής.
Σε αυτές τις συναλλαγές φαίνεται ότι εντοπίστηκαν αριθμοί χαρτονομισμάτων που είχαν συσχετιστεί με τη ληστεία. Πρόκειται για χρήματα «χαρτογραφημένα» πριν τη ληστεία, που προέρχονταν από σειρές χαρτονομισμάτων που διακινούν οι τράπεζες.
Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι εις εκ των δραστών αγόρασε αεροπορικά εισιτήρια για πολύ μακρινό ταξίδι και υπήρχαν φόβοι για διαφυγή κατά την περίοδο των εορτών. Έτσι επισπεύθηκε η έφοδος.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ληστεία Αμυγδαλεώνα: η καταπακτή, το σπιτάκι με τα 4,2 εκατομμύρια € και αυτό που «κάρφωσε» τους δράστες""

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news