facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Πρώτος νεκρός από τη γρίπη φέτος -Ενας 61χρονος που δεν είχε εμβολιαστεί

Τον πρώτο νεκρό στην Ελλάδα απο την γρίπη ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ ένα παιδί μόλις 9 ετών νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω της επιδημίας.

Ο ασθενής που έχασε την ζωή του, ήταν ένας άνδρας, 61 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στην Εντατική, όπου και κατέληξε. Δεν είχε εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη αν και ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, κατά την εβδομάδα 09–15 Δεκεμβρίου 2019, οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στονε λόγω διάστημα, στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και Β' Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.), στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Ε.Κ.Π.Α και στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 76 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία. Τα 5 (6,6%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α. Τα 2 στελέχη τύπου Α που υποτυποποιήθηκαν ανήκαν στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09.
Απο την αρχή της χειμερινής περιόδου έως και τις 15 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν τέσσερα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.  Κανένα από τα κρούσματα δεν είχε εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη αν και ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του
Υπουργείου Υγείας. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκε ενας θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ασθενή με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

Με βάση τα ανωτέρω, επισημαίνεται απο τον ΕΟΔΥ, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.: Πρόκειται για τρείς άνδρες και μια γυναίκα, από 9 έως 71 έτη, μέση ηλικία 52 έτη και διάμεση 64 έτη. Τα 3 (75%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και το 1 στον ιό γρίπης τύπου Β.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτος νεκρός από τη γρίπη φέτος -Ενας 61χρονος που δεν είχε εμβολιαστεί"

Κουκάκι: Τρεις εισαγγελείς ήταν παρόντες κατά την επιχείρηση -Διατάχθηκε έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Οι καταγγελίες για αστυνομική βία κατά τη διάρκεια της εκκένωσης τριών κτιρίων σε κατάληψη στο Κουκάκι, προκάλεσαν την παρέμβαση προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και μάλιστα κατεπείγουσας, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν βάση οι καταγγελίες και αν τυχόν έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι, σε τρία διαφορετικά σημεία ήταν παρόντες τρεις διαφορετικοί εισαγγελείς.
Δημήτρης Ινδαρές; Δεν είχαμε καμία ανάμιξη στο Κουκάκι

Το παράπονό του ότι κατηγορήθηκε για θέμα στο οποίο δεν είχε καμία ανάμιξη ο ίδιος και οι γιοί του, εξέφρασε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές για το περιστατικό στο Κουκάκι.Ο σκηνοθέτης, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τους δύο γιους του στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε δηλώσεις του στο thebest.gr ο γνωστός σκηνοθέτης επεσήμανε: «Έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό θα μπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διατάσεις όμως το να υπάρχει μία πόλωση εξωφρενική, οδηγεί στο να χαθεί το νόημα και πολλά άλλα πράγματα».

Πόλεμος κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις πλαστικές σφαίρες στο Κουκάκι
Την ίδια στιγμή, «πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι και το αν χρησιμοποιήθηκε αστυνομική βία και πλαστικές σφαίρες.

Μετά την δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση της οικογένειας Ινδαρέ, του γνωστού σκηνοθέτη και των δύο παιδιών του οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν μαζί με έξι ακόμη συλληφθέντες στις καταλήψεις όπου και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΖΑ χτύπησε κόκκινο.

Η Κουμουνδούρου κατήγγειλε χρήση πλαστικών σφαιρών στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου στο Κουκάκι και μάλιστα ότι τραυματίστηκε μια γυναίκα. Ωστόσο η ΕΛΑΣ και το υπ. Προστασίας του Πολίτη αντέκρουαν τις κατηγορίες Ραγκούση διευκρινίζοντας ότι οι αστυνομικοί δεν χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες, αλλά ελαστικές μπάλες με δύναμη μικρότερη της γροθιάς και βεληνεκές περίπου δεκαπέντε μέτρων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουκάκι: Τρεις εισαγγελείς ήταν παρόντες κατά την επιχείρηση -Διατάχθηκε έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας"

Σταϊκούρας: Παράταση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα 6 νησιά του Αιγαίου

Παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα 6 νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από τις μεταναστευτικές ροές προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2020. Απαρίθμησε επίσης παροχές 2,2 δισ ευρώ που διατέθηκαν σε 6 μήνες, τη στιγμή που παρέλαβε δημοσιονομικό κενό, όπως απέδειξαν τα στοιχεία που παρουσίασε -όπως είπε- το ΓΛΚ, στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του έτους οφείλεται στη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΕΝΦΙΑ, στην καλύτερη απόδοση του ΦΠΑ, στη συμμετοχή στη ρύθμιση των 120 δόσεων, στην προσεκτική δημοσιονομική διαχείριση και σε άλλες παρεμβάσεις. «Ο δημοσιονομικός χώρος δημιουργήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και οφείλεται αποκλειστικά στους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού και αυτός ο δημοσιονομικός χώρος είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ ή αν βάλουμε και τις ελαφρύνσεις του 2020 πάνω από 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ» ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, αποτιμώντας το ποσό προς διανομή φέτος και τον επόμενο χρόνο.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «εκτιμούμε ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα το 2020 γιατί με την υλοποίηση του φορολογικού νομοσχεδίου ενσωματώνονται πολιτικές με πολλαπλασιαστικές επιδράσεις». Μίλησε έτσι, για τη δυνατότητα εντός του 2020 να «διεκδικήσουμε τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι «ο Προϋπολογισμός έχει θετική δυναμική, δυναμική που σταθεροποιείται βελτιώνεται και κινητοποιεί δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδος, εγχώριες και ξένες. Μετά τη μακροχρόνια περιπέτεια η οικονομία φαίνεται ότι σταδιακά βγαίνει στο ξέφωτο».

«Γνωρίζουμε βέβαια ότι μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν, δεν υπάρχουν σύντομα μονοπάτια. Λάθη γίνονται και θα γίνονται, αναγνωρίζονται όμως και στο πλαίσιο του εφικτού και των περιορισμών διορθώνονται. Αβεβαιότητες υπάρχουν, κίνδυνοι παραμονεύουν, δομικά προβλήματα συνεχίζουν να υφίσταται. Εφησυχασμός δεν δικαιολογείται» ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.

«Φρονώ ότι όλες και όλοι κατανοούν ότι η πραγματικότητα επιβάλλει ένα εθνικό σχέδιο και σκληρή δουλειά με ρεαλισμό και αίσθηση δικαιοσύνης. Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε το νέο σύγχρονο βιώσιμο εγχώριο ολιστικό υπόδειγμα που μπορεί να ωθήσει την οικονομία και την κοινωνία σε έναν ενάρετο κύκλο ευημερίας για όλους τους πολίτες, σε μία ισχυρή και διεθνώς αξιοπρεπή Ελλάδα» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Γι’ αυτόν το λόγο ο Υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν του Προϋπολογισμού του 2020, «στον πρώτο ουσιαστικά αναπτυξιακό προϋπολογισμό της τελευταίας δεκαετίας, έναν Προϋπολογισμό που έθεσε ως στόχο την ισχυροποίηση της χώρας». «Έχουμε κάνει τη βασική επιλογή μας, προχωράμε με τους πολλούς για τους πολλούς» ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Παράταση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα 6 νησιά του Αιγαίου"

Κτηματολόγιο: Για ποιές περιοχές δίνεται παράταση

Παράταση έως και την 31η Ιανουαρίου 2020 δίνεται με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δ. Οικονόμου, στην υποβολή των δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου για τους κατοίκους της ημεδαπής και της αλλοδαπής σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Νήσων και Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, περιλαμβάνονται οι περιοχές που ανήκουν στους καλλικρατικούς δήμους:

- Κυθήρων (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Αντικυθήρων, Αρωνιάδικων, Καραβά, Καρβουνάδων, Κοντολιάνικων, Κυθήρων, Λιβαδίου, Λογοθετιάνικων, Μητάτων, Μυλοποτάμου, Μυρτιδίων, Ποταμού, Φρατσίων, Φριγκιλιάνικων),
- Μεθάνων (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Κουνουπίτσης, Κυψέλης Μεθάνων, Λουτροπόλεως Μεθάνων, Μεγαλοχωρίου),
- Τροιζήνος (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Άνω Φαναρίου, Γαλατά, Δρυόπης, Καρατζά, Τακτικουπόλεως, Τροιζήνος),
- Πόρου,
- Σπετσών,
- Ύδρας,
- Αγκιστρίου.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, η απόφαση αφορά τις περιοχές που ανήκουν στους καλλικρατικούς δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Βιλλίων, Ερυθρών).

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Για ποιές περιοχές δίνεται παράταση"

ΕΦΚΑ: Κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων προχωρούσε σε παράνομες πληρωμές (βίντεο)

Άλλη μία περίπτωση απάτης στον ΕΦΚΑ με εμπλοκή υπαλλήλων του οργανισμού και με ζημία για ταμεία του αποκάλυψε το Open TV και ο δημοσιογράφος Θόδωρος Βγενής. Υστερα από έλεγχο της επιθεώρησης υπηρεσιών του ΕΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι σε περιφερειακό κατάστημα μισθωτών του ταμείου κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων είχε προχωρήσει σε παράνομες πληρωμές προς δήθεν δικαιούχες μητέρες.

Σύμφωνα με το πόρισμα που έχει το Open TV στο συγκεκριμένο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται 22 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ οι οποίοι ουσιαστικά εξέδιδαν αποφάσεις είτε υπέγραφαν ως ταμίες, διευθυντές αλλά και προϊστάμενοι. Οι επίορκοι υπάλληλοι εξέδωσαν παράνομες 270 αποφάσεις. Στο μεταξύ η ζημιά φτάνει τα 100.438,69 ευρώ.


aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΚΑ: Κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων προχωρούσε σε παράνομες πληρωμές (βίντεο)"

Κοινωνικό μέρισμα: Ανοίγει συμπληρωματική σελίδα για ενστάσεις

Τη δημιουργία συμπληρωματικής σελίδας στην ΗΔΙΚΑ για την υποβολή ενστάσεων από όσους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, μετά τις αντιδράσεις πολιτών και φορέων.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται υποκριτικά για το κοινωνικό μέρισμα, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το προεκλογικό επίδομα που ονόμασε "13η σύνταξη"».

Αποτέλεσμα, σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκατ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020.

Οπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας.

Επιπρόσθετα, διαθέτει έκτακτη ενίσχυση ύψους 175 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 250 χιλιάδες νοικοκυριά. Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν ήδη κάνει επιτυχημένα αίτηση 150.000 νοικοκυριά.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών, στον διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ θα ανοίξει αύριο συμπληρωματική σελίδα, δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.

Επίσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δύο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ, στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό μέρισμα: Ανοίγει συμπληρωματική σελίδα για ενστάσεις"

Ντι Μάιο: Η Ιταλία θα πάει στα Ηνωμένα Έθνη για να αποτρέψει την εγγραφή της συμφωνίας Σαράτζ με Τουρκία

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σαλέχ συναντήθηκε χθες με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο.

Ο Σαλέχ επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η επίλυση της κρίσης στη Λιβύη είναι μόνο με σεβασμό στη βούληση του λαού της Λιβύης και των αντιπροσώπων του με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα δώσει τη δυνατότητα μιας δίκαιης κατανομής του πλούτου στο λαό της χώρας.

Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την απόρριψη από τη χώρα του, της συμφωνίας που συνήφθη μεταξύ του αλ Σαράτζ και του Τούρκου προέδρου, αναφέροντας ότι η Ιταλία θα πάει στα Ηνωμένα Έθνη για να αποτρέψει την εγγραφή της.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντι Μάιο: Η Ιταλία θα πάει στα Ηνωμένα Έθνη για να αποτρέψει την εγγραφή της συμφωνίας Σαράτζ με Τουρκία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news