facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ταχύπλοο εμβόλισε αλιευτικό σκάφος με έναν τραυματία στην Γλυφάδα

Με ελαφρά τραύματα νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας ένας 49χρονος Έλληνας ερασιτέχνης ψαράς, όταν ταχύπλοο σκάφος εμβόλισε τη βάρκα στην οποία επέβαινε, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Γλυφάδας.

Ο 49χρονος ψαράς βρισκόταν σε ερασιτεχνικό αλιευτικό πλαστικό σκάφος 4.5 μέτρων, όταν το σκάφος, που αναζητείται έως και αυτή την ώρα, τον εμβόλισε.

Το θύμα διασώθηκε από άλλους ερασιτέχνες ψαράδες που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση και τον μετέφεραν στην Β μαρίνα Γλυφάδας. Εκεί, ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το λιμενικό αναζητεί το ταχύπλοο σκάφος και τον χειριστή του που προκάλεσε το ατύχημα και εξαφανίστηκε.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταχύπλοο εμβόλισε αλιευτικό σκάφος με έναν τραυματία στην Γλυφάδα"

Χρυσή Αυγή: Θα λάβει κρατική επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ, εάν απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι

Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής εφόσον γίνει δεκτή και το δικαστήριο απαλλάξει τους κατηγορουμένους σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανοίγει το δρόμο για την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης στο κόμμα. Η κρατική επιχορήγηση διακόπηκε το 2013 από τη Βουλή. Μάλιστα το 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η απόφαση της Βουλής είναι σωστή, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητα που είναι αντίθετη στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με τον ANT1 στην περίπτωση που υπάρξει απαλλακτική απόφαση ή δεν πάρει το χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης από την απόφαση του δικαστηρίου τότε η Χρυσή Αυγή υπάρχει πιθανότητα να γίνει το πλουσιότερο κόμμα της Bουλής. Και αυτό διότι θα πάρει μαζεμένα 8 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα για το 2019 το ποσό της επιχορήγησης είναι 1.060.000 ευρώ ενώ υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα για το κράτος καθώς η απόφαση πρέπει να είναι τελεσίδικη. Παράλληλα εάν υπάρξει έφεση σε αυτή την απόφαση τότε θα αναβληθεί για αργότερα η καταβολή της κρατικής επιχορήγησης.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσή Αυγή: Θα λάβει κρατική επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ, εάν απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι"

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2020 με 158 «ναι»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού του 2020. Ο κρατικός προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 158 «ναι» έναντι 139 «όχι» ενώ συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές.

Η συζήτηση στη Βουλή διήρκησε 5 ημέρες και το λόγο έλαβαν 224 βουλευτές όλων των κομμάτων.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%.

Με ευρύτατη πλειοψηφία 250 βουλευτών (39 όχι, 8 «παρών») ψηφίστηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Άμυνας, ενώ οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας ψηφίστηκαν από 242 βουλευτές (55 όχι). Οι δαπάνες των υπολοίπων υπουργείων ψηφίστηκαν επίσης από 158 βουλευτές (139 κατά) με μόνη διαφοροποίηση στις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών που ψηφίστηκαν από 159 βουλευτές (138 κατά).

Κατά την ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη μετά την ολοκλήρωση της 5ης συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, 139 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον προϋπολογισμό. Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές σε σύνολο 300. Απουσίαζαν 3 βουλευτές, ενώ δύο εξ αυτών οι κκ Κ. Ζουράρις και Κ. Μάλαμα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν με επιστολή τους πρόθεση καταψήφισης του προϋπολογισμού.

Στις πέντε ημέρες και 50 ώρες, που διήρκεσε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, τον λόγο έλαβαν 224 βουλευτές όλων των κομμάτων. Μίλησαν επίσης 34 μέλη της κυβέρνησης καθώς και οι έξι αρχηγοί. Συνολικά δηλαδή, μίλησαν 264 μέλη του κοινοβουλίου.-

«Ο προϋπολογισμός δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την μεσαία τάξη και για τους μισθωτούς. Ξέρω ότι μέχρις στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές μας στο βαθμό που θα περίμεναν. Αυτό όμως αλλάζει.

Καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Πρέπει να πληρώνουν και τα ακριβά ακίνητα της Μυκόνου και αλλού» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2020 με 158 «ναι»"

Η Ιταλία προτρέπει την Τρίπολη να παγώσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία

Οι ιταλικές εφημερίδες αναφέρουν ότι η επίσκεψη του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο στη δυτική και ανατολική Λιβύη, την Τρίτη, προκλήθηκε πρωτίστως από τους φόβους για ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική επέμβαση και ώθησε τους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας υπό την ηγεσία του Φαγιέζ αλ Σαράτζ να παγώσουν τα δύο μνημόνια συνεργασίας με την Άγκυρα, όσον αφορά τα θαλάσσια σύνορα και τη συνεργασία για την ασφάλεια, γράφει η λιβυκή «The Libyan Address».

Ο Ντι Μάιο ήταν σαφής στις συναντήσεις του στην Τρίπολη με τους αξιωματούχους της Εθνικής Συμφωνίας, καθώς τόνισε ότι η «Τουρκία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στρατιωτικά και δεν πρέπει (εσείς) να τους επιτρέψετε να εισέλθουν», σύμφωνα με την La Stampa.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η υπόθεση της τουρκικής στρατιωτικής παρέμβασης είναι κοινή ανησυχία της Ρώμης, του Παρισιού και του Βερολίνου, παρά τις πολλές διαφορές στις θέσεις τους σχετικά με την κρίση στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση που δημοσίευσε η κυβέρνηση της Τρίπολης μετά τη συνάντηση αλ Σαράτζ και Ντι Μάιο, ήταν απολύτως σαφής όσον αφορά οποιαδήποτε αναφορά στα δύο μνημόνια συμφωνίας με την Τουρκία.

Κατά την επιστροφή του από τη Λιβύη, ο Ντι Μάιο μίλησε για τη δυνατότητα να επισκεφθεί ξανά τη Λιβύη στο εγγύς μέλλον, αλλά σε ένα «ευρωπαϊκό πλαίσιο» συνοδευόμενος από τον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ισπανό πολιτικό Γιόσεφ Μπορέλ.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ιταλία προτρέπει την Τρίπολη να παγώσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία"

«Μποναμάς» Μητσοτάκη: Ανακοίνωσε μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και εισφορά αλληλεγγύης

Νέες ελαφρύνσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020.
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τη μείωση των βαρών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ της τάξης του 8%. Πρόκειται για την δεύτερη μείωση ΕΝΦΙΑ της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς προηγήθηκε μείωση 22% του συγκεκριμένου φόρου τον Αύγουστο.
Επίσης ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για νέες μειώσεις σε εισφορά αλληλεγγύης.
Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκεται στο στάδιο του θυμού και ευχήθηκε να φθάσει σύντομα στο στάδιο της αποδοχής της ήττας.
Είπε πως «ο φετινός προϋπολογισμός δεν περιέχει εκπλήξεις και πυροτεχνήματα. Αποτυπώνει σε αριθμούς τις πολιτικές για τις οποίες λάβαμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.
«Είχα δεσμευτεί απέναντι στον Ελληνικό λαό για τρεις κεντρικές προτεραιότητες. Θα μειώσω τους φόρους, θα δημιουργήσω πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές, και θα αποκαταστήσω το αίσθημα της ασφάλειας. Και αυτό ακριβώς κάνω γιατί οι πολίτες επιβραβεύουν την συνέπεια λόγων και έργων. Ο προϋπολογισμός ανακουφίζει την μεσαία τάξη και φροντίζει τους ασθενέστερους με ένα οργανωμένο πρόγραμμα μείωσης των φόρων. Αλλά και δημιουργεί ζωτικό χώρο ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου».
Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης είπε:
«…Ξέρω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές μας στο βαθμό που θα περίμεναν. Αυτό όμως αλλάζει. Καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες».
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μποναμάς» Μητσοτάκη: Ανακοίνωσε μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και εισφορά αλληλεγγύης"

Άγνωστος έβαλε φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων που λίγες ώρες πριν ο δήμος Αθηναίων στόλισε, κάηκε από από «έναν ερασιτέχνη Νέρωνα» που… δυσαρεστήθηκε με την προοπτική οι κάτοικοι της περιοχής να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα όπως οι υπόλοιποι πολίτες της Αθήνας.

Το περιστατικό κατέγραψε κάτοικος της περιοχής και στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφίες στο Facebook.

«Ένας ερασιτέχνης Νέρων φούντωσε με έναν αναπτήρα το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Εξαρχείων, έτρεξαν καταστηματάρχες το έσβησαν. Στέκει τώρα ελαφρώς καψαλισμένο, αντί φάτνης στη βάση του έχουν συγκεντρωθεί σκουπίδια – τα φωτάκια που είχαν τοποθετηθεί σε κορμούς δέντρων και κολόνες φυσικά ξηλώθηκαν ήδη. Η φωτογραφία ελήφθη πριν από λίγο υπό τους ήχους μιας δυσοίωνης άγνωστης μουσικής που ξερνούσε ένα ογκώδες μηχάνημα, θα έλεγα κασετόφωνο, αλλά μάλλον θα μελαγχολήσω με την ηλικία μου» αναφέρει η κάτοικος της περιοχής.


mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγνωστος έβαλε φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων"

Καταδρομική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας

Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ, ομάδα αγνώστων έκανε καταδρομική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες αλυσίδας καφέ, σούπερ μάρκετ και ΑΤΜ τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως.
Με βάση τις ίδιες πηγές, επρόκειτο για ομάδα περίπου 50-100 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης πέταξαν τρικάκια, στα οποία έγραφαν συνθήματα αλληλεγγύης στις καταλήψεις και κατά του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Παράλληλα, έγραψαν με σπρέι σύνθημα υπέρ των καταλήψεων στον Ι. Ν. της Μητρόπολης Αθηνών.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό τους.






news
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδρομική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας"

Δικηγόρος συλληφθέντων από το Κουκάκι: Δεν με αφήνουν να επικοινωνήσω μαζί τους, οι αστυνομικοί βιαιοπράγησαν

Ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς έκανε γνωστό πως δεν του επιτρέπεται η επικοινωνία με τους εντολείς του, οι οποίοι βρίσκονται στη ΓΑΔΑ μετά τα όσα έγιναν το πρωί της Τετάρτης (18/12) στο Κουκάκι.

«Δεν μου έχει επιτραπεί η είσοδος στο κτίριο της ΓΑΔΑ Και με αυτό τον τρόπο έχει παρεμποδιστεί η επικοινωνία μου με τους εντολείς μου», είπε ο συνήγορος των συλληφθέντων από το Κουκάκι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Θεόδωρος Μαντάς τόνισε πως: «Από τις 8 το πρωί και μετά οι εξηγήσεις που μου δόθηκαν από τη ΓΑΔΑ είναι ότι οι εντολείς μου είχαν απλώς προσαχθεί και όχι συλληφθεί, οπότε δεν μου επέτρεψαν την επικοινωνία.

Από νωρίς το απόγευμα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να διαπιστωθούν τα τραύματά του και η νύχτα θα είναι πολύ μεγάλη» και συμπλήρωσε: «Είμαι διαρκώς με τη μητέρα και σύζυγο. Νωρίς σήμερα τα ΜΑΤ εισέβαλαν χωρίς εντολή εισαγγελέα στην παρακείμενη κατοικία μιας μεσοαστικής οικογένειας στο Κουκάκι. Εκεί βρισκόταν ο πατέρας και οι δύο γιοι, όπου οι αστυνομικοί βιαιοπράγησαν εις βάρος τους».

Ο κ. Μαντάς ξεκαθάρισε πως: «Δεν υπήρχε ένταλμα. Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε την είσοδο, ασκώντας το συνταγματικό του δικαίωμα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γ. Καλλιακμάνης, είπε: «Δεν απαιτείται ένταλμα για την έρευνα. Η διαδικασία γίνεται με την παρουσία εισαγγελέα και μπαίνουν στο σπίτι όπου τελείται αδίκημα.

Για την συμπεριφορά των αστυνομικών διερευνώνται τα πάντα. Και εγώ όταν είδα μια εικόνα με μία κυρία με κουκούλα αισθάνθηκα άσχημα, αλλά όμως όταν μίλησα με τους συναδέλφους μου είπαν ότι δεν υπήρχε καμία γυναίκα με κουκούλα. Ο κύριος που φαίνεται στο βίντεο με μία μαύρη μπλούζα είχε συλληφθεί επειδή προσπάθησε να αρπάξει όπλο από αστυνομικό».



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικηγόρος συλληφθέντων από το Κουκάκι: Δεν με αφήνουν να επικοινωνήσω μαζί τους, οι αστυνομικοί βιαιοπράγησαν"

Κατηγορηματικά αντίθετοι οι εργαζόμενοι στην παραχώρηση έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

Κατηγορηματικά αντίθετοι στην εκχώρηση έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, με τον πρόεδρο του συνδικάτου τους, Δημήτρη Τσερμενίδη, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «μιλάμε για το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου του οργανισμού. Αυτό δεν θα περάσει. Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και μέσω των νομικών μας γίνονται όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για να το διασφαλίσουμε».

Στο μεταξύ, με αφορμή δημοσιεύματα, με σημερινή ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καταγγέλλει παραποίηση δηλώσεων του προέδρου του οργανισμού και επινόηση «σύμφωνης γνώμης του Δημήτρη Τσερμενίδη» για την εκχώρηση συγκοινωνιακού του έργου στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το συνδικάτο με την ανακοίνωσή του, καταγγέλλει παραπληροφόρηση και δημιουργία εντυπώσεων από «γνωστά φερέφωνα» και κάνει λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο την πρόσκαιρη δημοσιότητα, καθώς και την επίτευξη πλήγματος στη συνοχή των εργαζομένων. Με την ανακοίνωσή του το συνδικάτο διαψεύδει τα περί σύμφωνης γνώμης και απαντά, μεταξύ άλλων, ότι η συγκοινωνία πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό στην υπηρεσία του πολίτη.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν τις ευθύνες τους έναντι του κοινωνικού συνόλου αντιμετωπίζοντας με σύνεση και υπευθυνότητα τα προβλήματα της συγκοινωνίας και του μοναδικού -δυστυχώς για την πόλη μας- μέσου μαζικής μεταφοράς» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στην ανακοίνωσή τους.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατηγορηματικά αντίθετοι οι εργαζόμενοι στην παραχώρηση έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ"

Σκόπια: Η αντιπολίτευση μπλοκάρει την αλλαγή ονομασίας του στρατού

Το εθνικιστικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE στα Σκόπια αντιτίθεται στην αλλαγή της ονομασίας του αποκαλούμενου «Στρατού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ARM)», το οποίο σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να ονομαστεί «Στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (ARMV)» .

Oπως μεταδίδει το IBNA, το νομοσχέδιο στο οποίο εκφράζει τις αντιρρήσεις του το VMRO - DPMNE σχετίζεται με τη διαδικασία οριστικοποίησης της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Θα αποδεχθούμε οτιδήποτε συμβαδίζει με την εναρμόνιση των διαδικασιών του ΝΑΤΟ. Διαφωνούμε με το άρθρο που προβλέπει την αλλαγή του ονόματος του ARM, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν είναι απαραίτητο και δεν έχει προθεσμία για την εφαρμογή του. Αυτό είναι ακόμα ένα τεστ για το SDSM για να δούμε αν θέλουν απλώς να αλλάξουν το όνομα του ARM», δήλωσε ο συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας VMRO-DPMNE, Νίκολα Μιτσέφσκι.

Ωστόσο, το SDSM του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ επιμένει ότι η αντιπολίτευση εμποδίζει την ευρωατλαντική πορεία της χώρας και αντιτίθεται στο ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση του νόμου απαιτείται η έγκριση από τα δύο τρίτα των βουλευτών στη Συνέλευση της Βόρειας Μακεδονίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Η αντιπολίτευση μπλοκάρει την αλλαγή ονομασίας του στρατού"

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν υπήρξε αστυνομική βία στο Κουκάκι - ΣΥΡΙΖΑ: Συνέβησαν τερατώδη

Απάντηση στον Νίκο Αλεβιζάτο δίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την επιστολή τού επικεφαλής της επιτροπής για τη Διερεύνηση της Αστυνομικής Βίας, με σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο εκκένωσης από την ΕΛΑΣ των υπό κατάληψη κτηρίων στο Κουκάκι και τις καταγγελίες για αστυνομική βία.

Ειδικότερα, ο κ. Αλιβιζάτος, τον οποίο είχε ορίσει ο ίδιος ο υπουργός στη θέση αυτή, αναφέρεται με σκληρή γλώσσα για όσα έχουν καταγγελθεί για εισβολή αστυνομικών χωρίς εισαγγελέα σε ιδιωτική κατοικία και βίαιη συμπεριφορά και υπογραμμίζει ότι «η επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές», ενώ ζητεί την άμεση λήψη μέτρων από τον υπουργό για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα.

Ο υπουργός διαβεβαιώνει κατηγορηματικά τον κ. Αλιβιζάτο ότι η επιχείρηση εκκένωσης έγινε παρουσία εισαγγελέα και δεν υπήρξαν πράξεις αστυνομικής βίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνει πως είναι αυτονόητο ότι η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον Συνήγορο του Πολίτη, από τη στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες, και τονίζει πως «οι αστυνομικοί, ακόμη και αν κινδυνεύουν οι ζωές τους, οφείλουν να κινούνται σε αυστηρά πλαίσια νομιμότητας, χωρίς ίχνος ανεξέλεγκτης ή μη αναγκαίας βίας».

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρει:

«Αγαπητέ κύριε Αλιβιζάτο,

Εκτιμώ βαθειά τη δημοκρατική ευαισθησία σας και το ειδικότερο ενδιαφέρον σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τους λόγους αυτούς άλλωστε, και σε συνάρτηση με το επιστημονικό κύρος σας, θεώρησα ότι είστε το καταλληλότερο πρόσωπο να αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής για την παρακολούθηση των πορισμάτων του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας, που υπάγεται στον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με πειθαρχικά παραπτώματα της αστυνομίας. Η ανταπόκρισή σας στην πρότασή μου, με τιμά.

Την ίδια ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα διακρίνω και στην επιστολή που μου απευθύνατε σήμερα, με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι. Σας διαβεβαιώ ωστόσο κατηγορηματικά ότι η επιχείρηση εκκένωσης έγινε με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κι ότι δεν υπήρξαν πράξεις αστυνομικής βίας. Παραθέτω προς ενημέρωσή σας το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου καθώς και τις δηλώσεις νωρίτερα του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας.

Είναι τέλος αυτονόητο ότι, από τη στιγμή που υπάρχει καταγγελία για παραβίαση δικαιωμάτων, η υπόθεση θα παραπεμφθεί προς διερεύνηση τόσο στον Συνήγορο, όσο και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως τονίζεται και στο Δελτίο Τύπου οι αστυνομικοί, ακόμη και αν κινδυνεύουν οι ζωές τους, οφείλουν να κινούνται σε αυστηρά πλαίσια νομιμότητας, χωρίς ίχνος ανεξέλεγκτης ή μη αναγκαίας βίας.

Είμαι σίγουρος πως κατανοείτε απολύτως την σοβαρότητα και κρισιμότητα των γεγονότων. Και το επαναλαμβάνω, είναι απολύτως επαινετό, πως χωρίς κανένα όφελος, αναλαμβάνετε να συμβάλλετε με το κύρος και τις γνώσεις σας, ώστε η δημοκρατία μας τελικά να βρει μέτρο, θεσμική δύναμη και συναινετικές πολιτικές αντιμετώπισης φαινομένων βίας και ανομίας.

Με εκτίμηση.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

ΣΥΡΙΖΑ: Φριχτό να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα ο κ. Χρυσοχοΐδης

«Η "απάντηση" του κ. Χρυσοχοΐδη μαρτυρεί το οριστικό διαζύγιο της κυβέρνησης από την πραγματικότητα και την αλήθεια, λόγω της ιδεοληπτικής της προσήλωσης στο δόγμα του αυταρχισμού» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωσε, «όποιος έχει στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα, βλέπει αυτό που είδε όλη η χώρα: πάνοπλοι αστυνομικοί παραβίασαν το οικιακό άσυλο, έσυραν πολίτες στην ταράτσα, τους έδεσαν πισθάγκωνα και, σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, τους χτύπησαν».

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί «φριχτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη του κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο περί "δήθεν δικαιωμάτων", την ίδια μέρα που συνέβησαν όλα αυτά τα τερατώδη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνολικά, επιχειρούν να στήσουν μια οργουελιανή δυστοπία. Δεν θα τους περάσει» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν υπήρξε αστυνομική βία στο Κουκάκι - ΣΥΡΙΖΑ: Συνέβησαν τερατώδη"

Συλλαλητήριο κατά του προϋπολογισμού στα Προπύλαια - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας από συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνδικάτων και σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον νέο προϋπολογισμό «καρμανιόλα» όπως τον χαρακτήρισαν καθώς μειώνει την χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικές Παροχές. 

Χιλιάδες εργατών έδωσαν το παρών στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια προκειμένου να δείξουν την αντίθεση τους στο προϋπολογισμό της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλοντας την πως κοροϊδεύει τα λαϊκά στρώματα αφού στην ουσία οι φοροελαφρύνσεις που δίνονται ως βοήθεια είναι ψεύτικες μιας και με τον ίδιο προϋπολογισμό να παίρνει πίσω με άλλους τρόπους. 

Ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, προέβη πριν λίγο στην εξής δήλωση:

«Ταυτόχρονα με την μάχη που δίνουμε μέσα στην Βουλή ενάντια σε έναν αντιλαϊκό προουπολογισμό, δίνουμε και την μάχη στους δρόμους της Αθήνας και όλης της Ελλάδας. Μάχη, η οποία πρέπει να συνεχιστεί και από αύριο και τους επόμενους μήνες γιατί προβλέπεται ένα ζοφερό 2020 γύρω από όλα τα ζητήματα».

Ο κ. Κουτσούμπας ήταν «καταπέλτης» και στο σχόλιο που κλήθηκε να κάνει για την εισαγγελική πρόταση στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Αποτελεί πρόκληση- σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας- για το λαϊκό αίσθημα, όπως επίσης αποτελεί και μεγάλη προσβολή η αγόρευση της κυρίας Εισαγγελέως απέναντι στα θύματα, σε όλους τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους από αυτή την ναζιστική εγκληματική οργάνωση».





IMG_2683
IMG_2684
IMG_2685
Συγκεκριμένα τονίζουν πως μέσα από τον προϋπολογισμό παγιώνονται και μειώνονται οι παροχές για τους ανέργους, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που αφορά ουσιαστικά την πρόληψη. Προβλέπονται περικοπές 4 εκατ. ευρώ, όταν ήδη οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας είναι τραγικές, ενώ με επιπλέον 800 εκατ. ευρώ φορολογία επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα, που σηκώνουν σχεδόν το 93% των φορολογικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Παράλληλα μείωση υπάρχει στις συνταξιοδοτικές δαπάνες καθώς μειώνεται κατά 192 εκατ. ευρώ το κονδύλι για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο φόντο του νέου ασφαλιστικού που θα λειτουργεί με όρους ατομικής ευθύνης και ρίσκου. Επίσης μειώσεις κατά 173 εκατ. προβλέπονται ακόμα και για τα επιδόματα των αναπήρων. Στον αντίποδα οι πρόσθετες «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο καταγράφονται στα 616 εκατ. ευρώ. Η εισφοροελάφρυνση από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών φτάνει τα 123 εκατομμύρια ευρώ. Η συνολική «απλοχεριά» προς τους επιχειρηματικούς ομίλους από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια για τη στήριξη των επενδύσεων τους, δίνεται με επιπλέον 6 δισ. ευρώ. Προβλέπεται μεταξύ άλλων: Περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% σε 24%. Επίσης, μείωση του φόρου επί των μερισμάτων στους μετόχους των επιχειρήσεων στο 5% από 10%. Για τους τραπεζικούς ομίλους προωθούνται απαλλαγές στις εταιρίες που θα αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια και πολλές άλλες φοροαπαλλαγές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο κατά του προϋπολογισμού στα Προπύλαια - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας"

Βίντεο με την παγίδα από την κατάληψη τής Ματρόζου

Παγίδα με βίδες για να αποτρέψουν την εκκένωση τής κατάληψης στην οδό Ματρόζου χρησιμοποιήσαν οι αντιεξουσιαστές.

Διαβάστε τί είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θόδωρος Χρονόπουλους:

Σημειώνεται ότι, στη μεταλλική σκάλα που οδηγεί από το κτίριο της κατάληψης στην ταράτσα, είχε προσαρμοστεί ειδική κατασκευή με καρφιά - βίδες, για να αποκλείεται η πρόσβαση στην ταράτσα.

Η κατασκευή αυτή είναι πραγματικά παγίδα θανάτου, καθώς λειτουργεί με μηχανισμό καταπέλτη, ικανού να προκαλέσει ακόμα και θάνατο από τα καρφιά – βίδες που προεξέχουν περισσότερο από δέκα πόντους, τα οποία όπως θα δείτε πέφτουν με δύναμη με την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Σημειώνεται ότι κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε χρήση της κατασκευής αυτής.

Δείτε βίντεο του μηχανισμού:



bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο με την παγίδα από την κατάληψη τής Ματρόζου"

Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά: Σε ποιες εθνικές οδούς απαγορεύεται η κυκλοφορία σε φορτηγά

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, από ώρα 16:00 έως 21:00, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, από ώρα 08:00 έως 13:00 και την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, από ώρα 16:00 έως 21:00, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, από ώρα 16:00 έως 21:00, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, από ώρα 08:00 έως 13:00, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, από ώρα 16:00 έως 21:00, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, από ώρα 16:00 έως 21:00, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, από ώρα 08:00 έως 13:00 και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου:
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
  • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
  • Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).
  • Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).
Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019, από ώρα 15:00 έως 21:00, την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020, από ώρα 15:00 έως 21:00, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, από ώρα 15:00 έως 21:00 και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, από ώρα 15:00 έως 21:00, για το ρεύμα εισόδου:
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960)
  • Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).
  • Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).
  • Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
  • Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
  • Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
  • Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
  • Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
  • Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
  • Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
  • Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
  • Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
  • Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
  • Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.
Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, έχει προγραμματίσει τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας.
Επιπλέον, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:
  • Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
  • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
  • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
  • Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
  • Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
  • Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
  • Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά: Σε ποιες εθνικές οδούς απαγορεύεται η κυκλοφορία σε φορτηγά"

Την παρέμβαση Μ. Χρυσοχοΐδη ζητά ο Ν. Αλιβιζάτος για περιστατικά «αστυνομικής βίας»

Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητά ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος για περιστατικά «αστυνομικής βίας», όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό.

Ο κ. Αλιβιζάτος που είναι πρόεδρος στην επιτροπή, την οποία συνέστησε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, για την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων» της Αστυνομίας, παίρνει αφορμή από το περιστατικό στο Κουκάκι και καλεί τον υπουργό να διατάξει τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ολόκληρη η επιστολή Αλιβιζάτου με αποδέκτη τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, έχει ως εξής:

«Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας περιήλθε σε γνώση μου: για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι, σήμερα το πρωί, τα ΜΑΤ εισήλθαν χωρίς εντολή εισαγγελέα σε παρακείμενη κατοικία και κακοποίησαν άγρια τον πατέρα και τους δυο γιούς του. Και αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν την χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής.

Κοινοποιώ την παρούσα στον Συνήγορο του Πολίτη για να επιληφθεί πάραυτα της υπόθεσης, σύμφωνα με τον νόμο. Σας καλώ, εν τούτοις, να διατάξετε άμεσα και τη διεξαγωγή ΕΔΕ.

Κύριε Υπουργέ, διαπιστώνω με λύπη μου ότι η σύσταση της υπό την προεδρία μου Επιτροπής συμπίπτει με την αύξηση των περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Η εν λόγω Επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Επιβάλλεται ως εκ τούτου να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε αυτές να σταματήσουν.

Επί του παρόντος, δεν υποβάλλω την παραίτησή μου από την εν λόγω Επιτροπή, διότι πιστεύω στη χρησιμότητά της. Επί πλέον, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι βέβαιος για την άμεση αντίδρασή σας», καταλήγει η εν λόγω επιστολή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Την παρέμβαση Μ. Χρυσοχοΐδη ζητά ο Ν. Αλιβιζάτος για περιστατικά «αστυνομικής βίας»"

Κρίτων Αρσένης: Οι «πεθαμένοι» του ΓΑΠ «τραγουδάνε» ακόμα...

«Ξερούς» με τις... φαεινές του ιδέες άφησε ο βουλευτής του ΜεΡΑ, Κρίτων Αρσένης, δημοσιογράφους και καλεσμένους σε τηλεοπτικό πάνελ.

Ο λόγος; Η απάντηση του σε ερώτηση του παρουσιαστή για το ποιον θα προτιμούσε να εκλεγεί ως πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη πρότεινε να βάλουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατία μία «αλλοδαπή μετανάστρια» για λόγους όπως ανέφερε «συμβολικούς».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει, καθώς το Σύνταγμα ορίζει και οι δύο Έλληνες του εκλεγέντος Προέδρου πρέπει να είναι Έλληνες, αλλά μία τέτοια επιλογή θα ένωνε τους Έλληνες.

Κρίτων Αρσένης: Θα ήθελα ένα πρόσωπο. Μια επιτυχημένη μετανάστρια στην Ελλάδα, που να έχει την ελληνική υπηκοότητα.

Δημοσιογράφος: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει πολιτικό υπόβαθρο, πρέπει να μπορεί να συναντάει ξένους ηγέτες. Να μιλήσει με διπλωματικό τρόπο

Κρίτων Αρσένης: Ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται γιατί δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα που επιβάλει ότι και οι δύο γονείς πρέπει να είναι Ελληνες. Κακώς το απαγορεύει. Αυτό θα ήθελα. Μια γυναίκα που έχει έρθει στην Ελλάδα και έχει ενσωματωθεί στην Ελλάδα…

Βασίλης Οικονόμου: Δηλαδή αλλοδαπό πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλετε; Εγω νόμιζα οτι θέλετε Έλληνα που έχει επιστρέψει στην Ελλάδα από το εξωτερικό.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρίτων Αρσένης: Οι «πεθαμένοι» του ΓΑΠ «τραγουδάνε» ακόμα..."

Σκόπια: «Καλώς ήρθατε στη Μακεδονία» αναφέρουν τα sms της ΤelecomMK παρά τις Πρέσπες

Παρά τη Συμφωνία των Πρεσπών, «Καλώς ήρθατε στη Δημοκρατία της Μακεδονίας» εξακολουθούν ν’ αναφέρουν τα sms της που λαμβάνουν όσοι και όσες εισέρχονται στη γειτονική χώρα, ή προσεγγίζουν τα σύνορά της. 

Πρόκειται για sms που αποστέλλει αυτοματοποιημένα η «ΤelecomMK», η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα τα Σκόπια, η οποία σήμερα αποτελεί θυγατρική του διεθνούς ομίλου «Deutsche Telekom».

Στα sms δίνονται πληροφορίες στους ξένους επισκέπτες για θέματα ασφαλιστικής κάλυψης αλλά και τουριστικές πληροφορίες.


Η «Makedonski Telekom» συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των δέκα κορυφαίων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα και ως το 2001 που ιδιωτικοποιήθηκε, λειτουργούσε υπό κρατικό έλεγχο.

Επίσης στην επίσημη ιστοσελίδας της εταιρείας, εμφανίζεται το moto: «Το καλύτερο δίκτυο στη Μακεδονία».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: «Καλώς ήρθατε στη Μακεδονία» αναφέρουν τα sms της ΤelecomMK παρά τις Πρέσπες"

Προανακριτική: Ζητούνται έγγραφα για τυχόν παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Noor1

Τα μέλη της προκαταρκτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου και Ευαγγελία Λιακούλη κατέθεσαν προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής αίτημα έρθουν στην πληροφόρηση της Προανακριτικής τυχόν στοιχεία από την έρευνα της Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που διεξάγεται σχετικά με την γνωστή υπόθεση του πλοίου Noor 1 και εάν έχουν υπάρξει στοιχεία – που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατατεθεί- και που αφορούν παρέμβαση και στην υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Υπέρ τάχθηκαν εκτός από το Κίνημα Αλλαγής, η Νέα Δημοκρατία και η Ελληνική Λύση. Κατά τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε ζητώντας το αίτημα να γίνει πιο συγκεκριμένο.
αίτημα προκαταρκτική
Για τους επόμενους μάρτυρες που αποφασίσθηκαν από το νέο έτος να κληθούν στην Επιτροπή για να καταθέσουν θα είναι οι:
1. Εμμανουήλ Βουλκίδης
2. Ελένη Ράικου

Διαβάστε Περισσότερα » "Προανακριτική: Ζητούνται έγγραφα για τυχόν παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Noor1"

Κατάληψη στο Κουκάκι: Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία περί αστυνομικής βίας

Δεκατέσσερις προσαγωγές και συλλήψεις έχουν γίνει συνολικά από το Κουκάκι όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των τριών υπό κατάληψη κτηρίων.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι εννέα είναι από την επιχείρηση στα κτήρια και οι πέντε είναι αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν πάει στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες. Οι τρεις από τους προσαχθέντες είναι από τα δύο κτίρια της οδού Ματρώζου, το ένα στον αριθμό 45 που τελούσε υπό κατάληψη και το διπλανό του, στο 47, όπου η επιχείρηση που έγινε έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος που βρίσκεται δίπλα στο υπό κατάληψη κτίριο, κατήγγειλε πως όταν αρνήθηκαν σε αστυνομικούς να μπουν στο σπίτι τους για να περάσουν στο επόμενο ζητώντας τους εισαγγελική εντολή, εκείνοι τους έριξαν στο πάτωμα, τους φόρεσαν χειροπέδες και τους έδειραν.
Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, είδε έναν αστυνομικό να έχει πατήσει με το γόνατό του το κεφάλι του γιου της που ήταν πεσμένος στο πάτωμα.
Στη συνέχεια,  πατέρας και γιος προσήχθησαν στην Γ.Α.Δ.Α. με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.
Εν τω  μεταξύ, τον γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί μια φωτογραφία που δείχνει στην εν λόγω ταράτσα που διαδραματίστηκε το περιστατικό, ένα από τα μέλη της οικογένειας να βρίσκεται στο έδαφος, να φοράει πισθάγκωνα χειροπέδες και να έχει καλυμμένο το πρόσωπο του με μαύρη σακούλα ή κουκούλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, η φωτογραφία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα social media και με αρνητικά σχόλια για την αστυνομία, έχει προκαλέσει προβληματισμό και έντονη δυσαρέσκεια σε υψηλόβαθμους κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς έρχεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε χαρακτηριστικά ««Αν δεν αντέχουν την πίεση της στιγμής, αν δεν έχουν αυτοσυγκράτηση, δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά».
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάληψη στο Κουκάκι: Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία περί αστυνομικής βίας"

Είχαν φτιάξει εργαστήρια σε διαμερίσματα για κάνναβη όλο τον χρόνο - Περίμεναν να εισπράξουν €1 εκατ.!

Σπείρα η οποία διακινούσε ναρκωτικά σε όλη την Αττική εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ο 43χρονος αρχηγός της σπείρας καθώς και δύο συνεργοί του ηλικίας 38 και 37 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία η σπείρα τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, καλλιεργούσε και διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας.

Μετά τις συλλήψεις των τριών μελών του κυκλώματος, την Δευτέρα, ακολούθησε έρευνα τόσο στο σπίτι του 43χρονου αρχηγού όσο και σε άλλα τρία διαμερίσματα που χρησιμοποιούσε η σπείρα όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση δύο καλά οργανωμένων «εργαστηρίων υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου να υπάρχει παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η σπείρα, μάλιστα, φρόντιζε να «κλέβει» και ρεύμα προκειμένου να λειτουργούν τα εργαστήρια.

ast1
ast2
ast3


Η εκτίμηση της ΕΛΑΣ είναι ότι η σπείρα με την παράνομη παραγωγής της υπολόγιζε να εισπράξει περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν:

957 δενδρύλλια κάνναβης
1 κιλό και 160 γραμμάρια ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης
1 κιλό και 28 γραμμάρια γραμμάρια MDMA
11 κιλά και 600 γραμμάρια ημιαποξηραμένα κλαδιά δενδρυλλίων κάνναβης
3 κιλά και 230 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης
πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενος από συστήματα εξαερισμού, φωτισμού και λίπανσης, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους δύο διαμερισμάτων
υλικά για τη συσκευασία των ναρκωτικών
συσκευή απορρόφησης αέρα και δοχεία με αρωματικά τζελ με σκοπό την αποτροπή διάχυσης οσμής από τα καλλιεργούμενα φυτά
4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Κονιορτοποιητής κάνναβης
Μηχάνημα με μοτέρ για κατεργασία κάνναβης
Ηλεκτρονική συσκευή πρόκλησης διακοπής τηλεπικοινωνιακών σημάτων (κινητών τηλεφώνων, συστημάτων γεωεντοπισμού κ.λπ.)
Χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών
8 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της δράσης τους και
2 οχήματα ως μέσα μετακίνησης των μελών του κυκλώματος, αλλά και μεταφοράς των ναρκωτικών ποσοτήτων.

ast4
ast5
ast6
ast7
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Είχαν φτιάξει εργαστήρια σε διαμερίσματα για κάνναβη όλο τον χρόνο - Περίμεναν να εισπράξουν €1 εκατ.!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news