facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Τραμπ: Απόπειρα πραξικοπήματος η παραπομπή μου σε δίκη

Την παραμονή της ψηφοφορίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων επί των άρθρων παραπομπής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, με μια βιτριολική επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο μεγιστάνας προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς βουλευτές πως αν ψηφίσουν να παραπεμφθεί σε δίκη αυτό θα συνιστά «κήρυξη πολέμου κατά της αμερικανικής δημοκρατίας».

Στην εξασέλιδη επιστολή του προς την Πελόζι, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διαδικασία για την πιθανή καθαίρεσή του «παράνομη απόπειρα πραξικοπήματος» του Δημοκρατικού Kόμματος.

«Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια παράνομη, κομματική απόπειρα πραξικοπήματος που με βάση τις τελευταίες εντυπώσεις, θα αποτύχει άσχημα στην κάλπη», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές του 2020 που επιδιώκει να κερδίσει.

«Προχωρώντας με τη διαδικασία σας για άκυρη παραπομπή, παραβιάζετε τον όρκο σας στο αξίωμά σας, παραβιάζετε την υπακοή σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην Αμερικανική Δημοκρατία», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Όπως έκανε γνωστό νωρίτερα σήμερα ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή, Στένι Χόγιερ, το νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει αύριο Τετάρτη επί των δύο άρθρων παραπομπής του προέδρου Τραμπ σε δίκη.

«Κοιτάξτε, αυτό ήταν από την αρχή μια απόλυτη απάτη», τόνισε ο μεγιστάνας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, λίγο μετά τη δημοσίευση της επιστολής του.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραμπ: Απόπειρα πραξικοπήματος η παραπομπή μου σε δίκη"

Έξαλλη η Τουρκία με την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η δρομολογούμενη άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από το Αμερικανικό Κογκρέσο.

«Οι προσπάθειες για άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο δεν θα φέρουν κανένα άλλο αποτέλεσμα από το να εμποδίσουν τη λύση του Κυπριακού και να ανοίξουν τον δρόμο για μια επικίνδυνη ένταση», υποστηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για ασέβεια και παράλογη στάση προς την Τουρκία.

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι στο νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες για το 2020 που πέρασε από την αμερικανική Βουλή των αντιπροσώπων και το Κογκρέσο περιέχει και πάλι εχθρικά στοιχεία εναντίον της Τουρκίας. «Τα μέλη του Κογκρέσου που λόγους εσωτερικής πολιτικής βρίσκονται υπό την επίδραση εχθρικών προς την Τουρκία κύκλων, συνεχίζουν να βλάπτουν το όραμα βελτίωσης των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η άδικη παρεμπόδιση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F35 παρόλο που έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, η επανάληψη της έκκλησης για κυρώσεις στη χώρα μας σε σχέση με την προμήθεια των S400, κατά τον ίδιο τρόπο η συμπερίληψη και του προγράμματος Turkish Stream στο πλαίσιο αυτού του νόμου, δείχνει ότι συνεχίζεται η ασεβής και παράλογη εχθρική στάση του Κογκρέσου στις αποφάσεις που λαμβάνουμε ως κυρίαρχο κράτος».

«Όσο για τις προσπάθειες για άρση προς την κατεύθυνση της ‘ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’ του εμπάργκο όπλων που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ στην Κύπρο, δεν θα φέρουν κανένα άλλο αποτέλεσμα από το να εμποδίσουν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και να ανοίξουν τον δρόμο για μια επικίνδυνη ένταση», αναφέρει.

Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι οι απειλές και η γλώσσα των κυρώσεων δεν θα αποτρέψει ποτέ την Τουρκία από το να λαμβάνει με αποφασιστικότητα τα απαραίτητα βήματα για την εθνική της ασφάλεια». «Να μην αμφιβάλλει κανείς ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς εναντίον της Τουρκία», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαλλη η Τουρκία με την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ"

Χρυσοχοϊδης: Ανακοίνωσε ταμείο υποτροφιών για τα παιδιά των αστυνομικών που αριστεύουν

Την δημιουργία ταμείου υποτροφιών για τα παιδιά των αστυνομικών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον χαιρετισμό του κατά την διάρκεια μουσικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, με τη συμμετοχή της λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαι βέβαιος ότι του χρόνου τέτοια εποχή, το ταμείο θα λειτουργεί. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουν δοθεί οι πρώτες υποτροφίες τον Σεπτέμβριο του 2020 και είμαι βέβαιος πως πολλές οικογένειες, μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας, θα νιώσουν ότι υπάρχει έστω και μία μικρή συνδρομή στην προσπάθεια που κάνουν για να βοηθήσουν τα παιδιά τους», δήλωσε ο υπουργός. Όπως διευκρίνισε, κάθε χρόνο το ταμείο αυτό θα δίνει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό υποτροφιών για παιδιά τα οποία θα αριστεύουν, και που θα διακρίνονται, είτε από το λύκειο προς το πανεπιστήμιο, είτε από το πανεπιστήμιο προς τις μεταπτυχιακές τους σπουδές, «ώστε να εκπληρώσουν το όνειρό τους, την προοπτική τους, το μέλλον τους, να εκπληρώσουν την αποστολή της οικογένειας η οποία κάνει τόσο μεγάλες θυσίες».

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι το σπίτι μου, εσείς ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά, η προσπάθεια που κάνουμε όλοι εδώ μαζί, να νιώθει ο Έλληνας πολίτης ότι είμαστε μαζί του, ότι είναι ασφαλής», είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης και συμπλήρωσε: «Όλοι εμείς οι Έλληνες ξέρετε, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ένα πράγμα έχουμε ως προτεραιότητα στη ζωή μας, και τώρα και πριν και οι προηγούμενες γενιές και οι γονείς μας και αύριο τα παιδιά μας, να σπουδάσουν τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας να εκπληρώσουν την αποστολή τους στην κοινωνία ακόμα καλύτερα από εμάς, να γίνουν καλύτεροι και περισσότερο χρήσιμοι στην κοινωνία από εμάς. Να υπάρξει μία Ελλάδα η οποία θα τρέξει με μεγάλες ταχύτητες τα επόμενα χρόνια, μετά τη δοκιμασία της κρίσης που περάσαμε».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους, και τόνισε: «Η σημερινή μουσική βραδιά αφιερώνεται σε όλα τα στελέχη μας, τα οποία ευχαριστώ ολόψυχα για τη δυναμικότητα και τον επαγγελματισμό τους, τον άοκνο αγώνα και την προσφορά τους, ενώ, επίσης, αφιερώνεται και στις οικογένειές τους, που αγόγγυστα υπομένουν αυτή την αδιαμφισβήτητη προσφορά, και τους στηρίζουν στην ιδιαιτέρως σημαίνουσα επαγγελματική τους προσπάθεια».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσοχοϊδης: Ανακοίνωσε ταμείο υποτροφιών για τα παιδιά των αστυνομικών που αριστεύουν"

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό

Tην αντίθεση τους στην απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στη λεωφόρο Βενιζέλου, εξέφρασαν οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατία με Βενιζέλου.

Οι πολίτες κρατούσαν πανό και πλακάτ που έγραφαν μεταξύ άλλων «Βενιζέλου και Εγνατία η δική μας Πομπηία» και «Τα αρχαία δεν πάνε περίπατο», ενώ ξεχωριστό παλμό έδωσε σχήμα κρουστών. Διαδηλωτές σχημάτισαν με ρεσώ τις λέξεις «in situ» (κατά χώραν). Στην κινητοποίηση πήραν μέρος και «μετρόπληκτοι» καταστηματάρχες.

Κλειστές παρέμειναν για αρκετή ώρα η Βενιζέλου και η Εγνατία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα.

«Καταστροφική» χαρακτήρισε τη διαδικασία της απόσπασης των αρχαιοτήτων η ομότιμη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, μέλος της Κίνησης Πολιτών, Αλέκα Αλεξοπούλου. Πρόσθεσε δε, ότι μέλη της Κίνησης θα παραστούν και στην αυριανή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην Αθήνα, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό"

Νέες πρόκληση από την Τουρκία: «Δεν λογοδοτούμε, αν χρειαστεί στέλνουμε στρατό στην Ανατολική Μεσόγειο»

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, με τον αντιπρόεδρο της χώρας Φουάτ Οκτάι να τονίζει ότι αν χρειαστεί θα στείλουν στρατό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι επανέλαβε σήμερα 17 Δεκεμβρίου πως η Άγκυρα θα κάνει ό,τι κρίνει αναγκαίο στη διεθνή σκηνή.

«Αν είναι αναγκαίο, η Τουρκία στέλνει στρατό, γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο και εξαπολύει διασυνοριακή επιχείρηση, κάνει οτιδήποτε απαιτείται», ανέφερε ο Οκτάι σε Τούρκους βουλευτές κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020.

«Λογοδοτούμε μόνο στο έθνος μας», συμπλήρωσε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες πρόκληση από την Τουρκία: «Δεν λογοδοτούμε, αν χρειαστεί στέλνουμε στρατό στην Ανατολική Μεσόγειο»"

Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν, καταψηφίζετε 113 εκατ. ευρώ πρόσθετα για την Παιδεία

Στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στην παιδεία και τον προϋπολογισμό του 2020 και στην προηγούμενη τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπης Τζούφη απάντησε η η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως από το βήμα της βουλής.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κ. Κεραμέως: «Η κα. Τζούφη είπε επί λέξει: «καθηλωμένες δαπάνες για την Παιδεία» και «δημοσιονομική υποχώρηση», έτσι θεωρείτε στον ΣΥΡΙΖΑ τα πρόσθετα 113 εκατ. ευρώ που δίνουμε στην Παιδεία; Εκλαμβάνω, λοιπόν, από αυτή την παρέμβασή σας, ότι και τις, σχεδόν, 10.000 προσλήψεις του 2020 – μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, που δεν έχουν γίνει για πάνω από μία δεκαετία- τις θεωρείτε και αυτές ως υποχώρηση! Κάτι το οποίο δεν κάνατε ποτέ εσείς!
▪ Δεύτερον: είπατε για τις προσλήψεις ότι δεν προβλέπονται. Σας κατευθύνω στον ειδικό φορέα 1019-206-0000000. Θα δείτε εκεί τις σχετικές εγγραφές. Αλλά επειδή ο κόσμος σας βλέπει, ο κόσμος κρίνει.
▪ Τρίτον: χάθηκαν, λέτε, 22 εκατομμύρια ευρώ (κονδύλι για μόνιμους διορισμούς ειδικής αγωγής). Είστε αδιάβαστη κυρία Τζούφη, λυπάμαι πολύ, το ποσό έχει μεταφερθεί.
▪ Τέταρτον: αναφερθήκατε στα Πανεπιστημιακά συγγράμματα. Εγκαλείτε εμάς κα Τζούφη, ενώ εσείς, το 2017 πληρώσατε μόλις 33 εκατ. ευρώ από τα 60 που έπρεπε για τα Πανεπιστημιακά συγγράμματα κι ερχόμαστε εμείς να πληρώσουμε τα δικά σας σπασμένα. Λίγη εγκράτεια δεν θα έβλαπτε.
▪ Πέμπτον: μιλήσατε για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, και για το σχέδιό μας να καθορισθούν, επιτέλους, αντικειμενικά κριτήρια, αριθμός φοιτητών, γεωγραφική διασπορά ιδρύματος και αξιολογικά κριτήρια αλλά και κριτήρια ποιότητας.

Εσείς τι λέτε; Όχι! Προτιμάμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Υπουργός Παιδείας αποφάσιζε κατά το δοκούν, να δίνει, πελατειακά, προνομιακά, σε συγκεκριμένα Πανεπιστήμια κρατικές επιχορηγήσεις. Αυτό προτιμάτε κυρία Τζούφη, αφού δεν συμφωνείτε με αυτό. Με πολύ ενδιαφέρον ακούμε ότι θα καταψηφίσετε, άρα, τον προϋπολογισμό! Και για να καταλάβει ο κόσμος, καταψηφίζετε 113 εκατ. ευρώ πρόσθετα για την Παιδεία και 10.000 μόνιμους διορισμούς για την Εκπαίδευση. Οι μάσκες έπεσαν»



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν, καταψηφίζετε 113 εκατ. ευρώ πρόσθετα για την Παιδεία"

Διαμαρτυρία Τρίτεκνων: Μένουν εκτός κοινωνικού μερίσματος -Ζητάνε ρύθμιση

Την έντονη δυσαρέσκεια της, εκφράζει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΟΤΤΕ) σχετικά με τη διανομή του κοινωικού μερίσματος και σε ανακοίνωση της, σημειώνει:

«Οι τρίτεκνοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται… σαν πλούσιοι.!!!

Παρά τις δεσμεύσεις για κοινωνική ευαισθησία, για θετική αντιμετώπιση του έντονου δημογραφικού προβλήματος από την κυβέρνηση, οι τρίτεκνοι μένουν εκτός της κυβερνητικής ρύθμισης για το «κοινωνικό μέρισμα».

Έξω ακόμα και από τη ρύθμιση για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που αγόρασαν οι πολυμελείς οικογένειες με παρότρυνση του κράτους για να μπορούμε να μεταφέρουμε τις οικογένειες μας.

Όταν υπάρχει δυνατότητα φορολογικών ελαφρύνσεων για τις ΠΑΕ, δεν μπορεί να μην υπάρχουν για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Απαιτούμε – δεν επαιτούμε – να συμπεριληφθεί ρύθμιση για τις τρίτεκνες οικογένειες με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Καλούμε τον πρωθυπουργό – που είναι τρίτεκνος – την κυβέρνηση, τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, σε μια Ελλάδα που γερνάει, σε μια διαρκή λιτότητα, που για πολλά χρόνια και η πολυμελής οικογένεια στενάζει από τα οικονομικά βάρη, την ανεργία, τη μετανάστευση των παιδιών της.

Διεκδικούμε να ζήσουμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια!».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία Τρίτεκνων: Μένουν εκτός κοινωνικού μερίσματος -Ζητάνε ρύθμιση"

Β. Κικίλιας: Επιπλέον 100 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό των νοσοκομείων

Την διάθεση επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων το 2020 προανήγγειλε από τη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως το 2020 θα είναι η χρονιά των νοσοκομείων.

«Πήραμε παραπάνω πιστώσεις για το 2019 αναμορφώνοντας τα όρια και τα πλαίσια, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν και να τα βγάλουν πέρα τα νοσοκομεία μας. Και ο αρχικός προϋπολογισμός και οι πιστώσεις για το ’20 είναι της τάξης των 100 εκατομμυρίων παραπάνω και ενδεχομένως να φτάσουν στα 2,461 δις ευρώ» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως θα δρομολογηθούν νέες προσλήψεις στον τομέα της υγείας το 2020. «Προκηρύξαμε 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, 50 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, δρομολογήσαμε την πρόσληψη 950 μονίμων ιατρών. Μετά από πολλά – πολλά χρόνια, από το 2012, συμφωνήσαμε με τον ΠΙΣ και υπογράφουν συμβάσεις έργου με τον ΕΟΠΥΥ 800 νέοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων που έχουν πάρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά το 2012προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Και ακολουθούν και 1.500 ειδικευόμενοι νοσηλευτές» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Για πολιτική του υπουργείου στα φάρμακα, ο κ. Κικίλιας τόνισε «τη μηδενική αύξηση στις τιμές των φαρμάκων για το 2020 και αντιθέτως μειώσεις μέχρι 7% για πολλά από αυτά. Εκδώσαμε άμεσα δελτίο τιμών φαρμάκων το οποίο και ανακοινώθηκε, με συνολικό όφελος 180 εκατομμύρια για το κράτος και την πολιτεία και 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως υπολογίζει ο ΕΟΦ με βάση τα στοιχεία του προηγούμενου έτους, μείωσης της συμμετοχής των ασφαλισμένων και των πολιτών στα φάρμακα αυτά. Απευθείας, 50 εκατομμύρια μείωση» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε, επίσης, στην έκδοση του δελτίου τιμών φαρμάκων, με το οποίο επιτυγχάνεται όφελος 180 εκατ. ευρώ για την Πολιτεία και 50 εκατ. ευρώ για τους ασφαλισμένους μέσω μείωσης της συμμετοχής, με βάση τους υπολογισμούς του ΕΟΦ.

Αναφορικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως «προχωράμε με σχέδιο και πολιτική βούληση και σταθερά βήματα σε μικρές νίκες για μία καλύτερη, ποιοτική δημόσια υγεία για όλους» σημειώνοντας πως «η βλάβη που προκαλεί το κάπνισμα φτάνει 700.000 ημέρες νοσηλείας με το κόστος να φτάνει το 1 δισ. ευρώ».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Κικίλιας: Επιπλέον 100 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό των νοσοκομείων"

Κοινωνικό μέρισμα: Καταγγελίες για απόρριψη αιτήσεων! Τι απαντά το υπουργείο

Μερική αναστάτωση έχει προκληθεί σε γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίοι ενώ κατά την δική τους άποψη πληρούν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, εντούτοις το σύστημα τους απορρίπτει.
Το newsit.gr επικοινώνησε με τους αρμόδιους στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι και διαβεβαίωσαν σε όλους τους τόνους ότι εφόσον κάποιος πληρεί τα κριτήρια θα λάβει το κοινωνικό μέρισμα και δεν πρόκειται να απορριφθεί.
Η “μικρή παρεξήγηση” για το κοινωνικό μέρισμα
Σημείωναν με έμφαση ότι έχει δημιουργηθεί μόνο μία μικρή παρεξήγηση την οποία και ανέφεραν. Ποια είναι αυτή; Εφόσον κάποιο παιδί ΑΜΕΑ, είχε κωδικούς taxis για τον οποιονδήποτε λόγο, το αίτημα θα πρέπει να υποβάλλεται με τους κωδικούς taxis του γονέα και όχι του παιδιού.
Κατά τα άλλα σημειώνουν οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ότι ισχύουν αυτοί οι κανόνες που έχουν περιληφθεί στην σχετική ρύθμιση. Ότι δηλαδή:
Ο γονέας υποβάλλει φορολογική δήλωση συνεχώς για τα επτά τελευταία χρόνια και
Οι καταθέσεις δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ.
Ανοιχτή… επιτέλους η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα
Εν τω μεταξύ, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsit.gr, άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους. Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί φέτος σε 253.000 νοικοκυριά, ενώ οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα έως και τις 26 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet, να ανοίξουν την ειδική εφαρμογή υποβάλλοντας ταυτόχρονα αίτηση, η οποία αυτόματα ελέγχεται και γίνεται αποδεκτή ή μη.

κοινωνικό μέρισμα
Αναλυτικότερα, δικαιούχοι είσπραξης των 700 ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα είναι οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:
– Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
– Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
– Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ’ αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
– Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).
Πρόσθετες προϋποθέσεις για να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα θα είναι οι εξής:
– Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο συζύγους ή το ένα από τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης θα πρέπει να έχει διαμείνει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 7 έτη. Το γεγονός αυτό θα επαληθεύεται με βάση τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκαν κατά την τελευταία επταετία.
– Και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.
– Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του έτους 2019, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από καταθέσεις υψηλότερες των 20.000 ευρώ.
– Για την καταβολή του μερίσματος θα λαμβάνονται υπόψη, σε όσες περιπτώσεις προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια, τα στοιχεία των εισοδημάτων των νοικοκυριών όπως αυτά αποτυπώνονται στις αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που αφορούν το έτος 2018 και έχουν υποβληθεί έως τις 30 Νοεμβρίου 2019.
– Δικαιούχος του μερίσματος θεωρείται το ενήλικο άτομο που έχει υποβάλει αίτηση για λογαριασμό νοικοκυριού (οικογένειας) που έχει κριθεί ότι πληροί τα κριτήρια είσπραξης της συγκεκριμένης εισοδηματικής ενίσχυσης. Το ενήλικο αυτό άτομο είναι, σε περίπτωση έγγαμης συμβίωσης ένας εκ των δύο συζύγων ή σε περίπτωση συμφώνου συμβίωσης ένα εκ των δύο μερών.

κοινωνικό μέρισμα
Το κοινωνικό μέρισμα και οι ανάπηροι δικαιούχοι
– Όσον αφορά τους αναπήρους, δικαιούχοι του μερίσματος είναι όσοι λαμβάνουν επιδόματα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα της ΗΔΙΚΑ στις 30/11/2019.
– Ως βραχυχρόνια άνεργος δικαιούχος θεωρείται ο εγγεγραμμένος στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για χρονικό διάστημα κάτω ή ίσο των 12 μηνών, κατά την 30ή/11/2019.
– Ως μακροχρόνια άνεργος δικαιούχος θεωρείται ο εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ για αδιάλειπτο χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών, κατά την 30ή/11/2019.
– Ως «φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα» λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα του φορολογητέου εισοδήματος όλων των μελών της οικογένειας, με βάση τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έτους 2019, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων θα λειτουργήσει έως τις 26 Δεκεμβρίου.
– Σε κάθε νοικοκυριό θα καταβληθεί εφάπαξ έως τις 31 Δεκεμβρίου ποσό μερίσματος ύψους 700 ευρώ. Το ποσό των 700 ευρώ θα δοθεί μία φορά σε κάθε νοικοκυριό. Ωφελούμενοι που ανήκουν σε περισσότερες της μίας κατηγορίες δικαιούχων δεν δικαιούνται πολλαπλό επίδομα. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους θα ανέλθει σε 175 εκατ. ευρώ.
Προσοχή στην αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα
– Κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης της αίτησης ο αιτών δικαιούχος θα πρέπει απαραιτήτως να αναγράψει τον αριθμό λογαριασμού IBAN. O αιτών πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει. Εάν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος στον αριθμό λογαριασμού που θα έχει δηλώσει, δεν θα κρίνεται δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος και δεν θα πραγματοποιείται η σχετική πληρωμή, ακόμα και αν κατά τα λοιπά πληρούνται τα κριτήρια χορήγησής του.
– Σε περίπτωση που αριθμός IBAN που δηλώθηκε δεν είναι ενεργός, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πίστωση του λογαριασμού στον οποίο ο ενδιαφερόμενος είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος, θα πρέπει ο ίδιος να μεταβεί στο οικείο πιστωτικό ίδρυμα τήρησης του εν λόγω λογαριασμού και να διευθετήσει το ζήτημα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Εάν ο ίδιος IBAN εμφανίζεται να έχει δηλωθεί δύο ή περισσότερες φορές σε διαφορετικές αιτήσεις και για διαφορετικούς δικαιούχους, ισχύει και είναι έγκυρη μόνο η πρώτη χρονικά υποβληθείσα αίτηση.
– Σε περίπτωση που προκύψει ασυμφωνία στοιχείων μεταξύ ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ο αιτών ή το μέλος του νοικοκυριού στου οποίου τα στοιχεία εμφανίζεται η ασυμφωνία, πρέπει εντός της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων να αιτηθεί την αλλαγή στοιχείων του ΑΜΚΑ του στα ΚΕΠ και κατόπιν αυτού να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής της αίτησης.
– Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, ο αιτών θα ενημερώνεται αυτόματα για την έγκριση ή την απόρριψή της.
– Η αίτηση δύναται να ακυρωθεί από τον αιτούντα εντός της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων -ανεξάρτητα του αν έχει υποβληθεί οριστικά ή όχι- και να υποβληθεί νέα.
*Του Θανάση Παπαδή
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό μέρισμα: Καταγγελίες για απόρριψη αιτήσεων! Τι απαντά το υπουργείο"

Τουρκικά ΜΜΕ: Στρατιωτική βάση στη Λιβύη ετοιμάζει ο Ερντογάν

Τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στη Λιβύη φέρεται να σχεδιάζει πλέον η Τουρκία, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αλλά και της Λιβύης, προκειμένου να υποστηρίξει στρατιωτικά την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φαγέζ αλ-Σαράτζ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα, ότι η στρατιωτική βάση θα εγκατασταθεί στην Τρίπολη και ότι η Άγκυρα είχε ήδη αρχίσει να προετοιμάζει και να παρέχει τον αναγκαίο εξοπλισμό στη βάση για την υποστήριξη της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, υπό την καθοδήγηση του Φαγέζ αλ-Σαράτζ.

Η Τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak επικαλέστηκε στρατιωτικές πηγές, αναφέροντας ότι η Άγκυρα είχε ζητήσει από τις ένοπλες δυνάμεις να εξοπλίσουν πλοία και αεροπλάνα, προετοιμάζοντάς τα για τη μεταφορά τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η διαδικασία μεταφοράς στην Τρίπολη έχει ήδη ξεκινήσει, με τα πλοία να μεταφέρουν αεροσκάφη, άρματα, ειδικές δυνάμεις και δυνάμεις κομάντο.

Πηγές αποκάλυψαν επίσης ότι μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα έχουν προετοιμαστεί και ειδοποιηθεί για την απογείωση προς το αεροδρόμιο της Misrata, που έχει στην κατοχή της η GNA.

Μια μέρα νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνομιλίες με τον Σαράτζ στην Κωνσταντινούπολη, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου, που έλεγε ότι είναι έτοιμος να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, κατόπιν αιτήματος της Τρίπολης.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών στην Κωνσταντινούπολη, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, η Άγκυρα και η Τρίπολη υπέγραψαν συμφωνία σχετικά με την ενισχυμένη ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικά ΜΜΕ: Στρατιωτική βάση στη Λιβύη ετοιμάζει ο Ερντογάν"

Χρυσοχοΐδης για διαδηλώσεις: Οι δρόμοι θα σταματήσουν να είναι κλειστοί

Πρόταση νόμου για διαδηλώσεις προανήγγειλε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ξεκαθαρίζοντας πως «οι δρόμοι θα σταματήσουν να είναι κλειστοί».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 επανέλαβε ότι τη κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της βίας και των μπαχαλάκηδων και την κατάργηση των άβατων ανομίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με το νέο σχεδιασμό για το μεταναστευτικό ενισχύεται η φύλαξη των συνόρων και εξήγησε πως οι πρωτοβουλίες ξεκινούν απο τον Εβρό ο οποίος “σε λίγες ημέρες θα είναι εντελώς κλειστός”.

Απευθυνόμενος δε στον ΣΥΡΙΖΑ που το τελευταίο διάστημα καταγγέλλει φαινόμενα καταστολής και αστυνομικής βίας είπε: “Στις ακραίες κουβέντες πως τάχα η Δημοκρατία κινδυνεύει γιατί εμείς συμμαζεύουμε τις αθλιότητες απαντώ: Οχι άλλα συνθήματα. Κανείς δεν ανέχεται να του μετρούν την δημοκρατικότητα αυτόκλητοι ταγοί χωρίς πτυχία ζωής. Έχουμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα και όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα”.

Απαντώντας δε σε παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση είπε: “Να πάτε να επισκεφτείτε τον Δήμο απο την Πατησίων και κάτω. Έχετε να πατήσετε εκεί εσείς και η αστυνομία πάνω απο χρόνο […] Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπηρετεί τις λαϊκές τάξεις να πάτε στις λαϊκές συνοικίες της Α' Αθήνας, στα Σεπόλια, Κυψέλη, πλατεία Βικτωρίας στην πλατεία Πέτρουλα όπου εκεί αφήσατε 2 εκατ πολίτες στο έλεος των κακοποιών και σε αυτό διαφέρουμε. Σήμερα σε κάθε πλατεία υπάρχουν 5-6 αστυνομικοί της ομάδας Πάνθηρες με Βαν και κάνουν περιπολία κάθε ημέρα. Εσείς ήσασταν απόντες. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Εμείς αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη των φτωχών ανθρώπων που θέλουν ασφάλεια” για να προσθέσει σε άλλο σημείο “Εσείς τώρα ανακαλύψατε την αστυνομική βία; Εγώ σας καταθέτω το αποτέλεσμα έρευνας του Συνηγόρου Πολίτη που λέει ότι απο το 2 εξάμηνο 2017 και όλο 2018 εντοπίστηκαν 321 περιστατικά βίας για τα οποία δεν τοποθετηθήκατε. Εσείς πόσα απο αυτά πήγατε στον εισαγγελέα; Για κανένα και καμώνεστε διότι ανακαλύψατε την αστυνομική βία [...] Εσείς έχετε πάει στον εισαγγελέα εκείνους που κατέστρεψαν πάνω απο 100 λεωφορεία που κατέστρεψαν μαγαζιά φτωχών ανθρώπων και ακυρωτικά μηχανήματα; Ποτέ. Συνέλθετε”.

“Διαμορφώνεται από την κυβέρνηση μια νέα πρόταση για την άσκηση των δικαιωμάτων της πολιτικής διαμαρτυρίας και του συνέρχεσθε. Το σχέδιο προκρίνει την νομιμότητα και όχι την καταστροφή. Οριοθετεί την ΕΛΑΣ στην λογοδοσία για το πως περιφρουρεί το δικαίωμα έκφρασης. Σε αυτή την κατεύθυνση θα έρθει πρόταση νόμου για τις συναθροίσεις. Οι δρόμοι θα σταματήσουν να είναι κλειστοί” τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης για να προσθέσει “Στην ίδια κατεύθυνση προχωρούμε και στον Αθλητισμό. Αλλάξαμε τον τρόπο για την αθλητική βία”.

Ο υπουργός είπε ότι τα πρώτα αποτελέσματα για το νέο σχέδιο για την ασφάλεια είναι ενθαρρυντικά. “Στους δρόμους υπάρχουν περιπολίες, οι γειτονιές καθαρίζουν απο την εγκληματικότητα. Τα άβατα στην δυτική Αθήνα σπάνε. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καθαρίσουμε τις πόλεις και να περπατάμε άφοβα και να κοιμόμαστε ήσυχοι” είπε ο υπουργός για να προσθέσει “οι εκδηλώσεις σε Πολυτεχνείο και Αλ. Γρηγορόπουλο κύλησαν χωρίς να ματώσει και καεί η Αθήνα. Εχει αναπτυχθεί μια αντίληψη και κουλτούρα βίας όπου η πολιτική διαμαρτυρία έχει συνδυαστεί με βία και καταστροφή. Δεν σχετίζεται με πολιτική και δεν ταυτίζεται με το πεδίο της Δημοκρατίας. Χαίρομαι που όλες οι πτέρυγες της Βουλής καταδικάζουν το φασιστικό σύνθημα “Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι””

Αναφορικά με τα Εξάρχεια είπε “δεν είναι άβατο. Δεν τελειώσαμε αλλά είμαστε περα από τα μισά του δρόμου. Οι κουκούλες με βαριοπούλες δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια”.

Ο υπουργός απάντησε και για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας λέγοντας ότι “Οι μηχανισμοί υπάρχουν αλλά δεν αρκούν. Υπάρχει κάτι πιο αποτελεσματικό που είναι ο Συνήγορος του Πολίτη που είναι κλειδί. Η εμπλοκή μιας ανεξάρτητης αρχής είναι απαραίτητη και θα είναι για πάντα. Αποτελεί πρόσθετο εχέγγυο προστασίας δικαιωμάτων και εγρήγορσης αστυνομίας για έλεγχο υπερβάσεων”.

“Είναι σαφές ότι οι πολίτες ζητούν συνθήκες για να ξαναφτιάξουν τα σχέδια ζωής. Αυτό είναι η λεγόμενη κανονικότητα. Η κοινωνία δεν έγινε πιο δεξιά ή αριστερή. Δεν συγκροτούν πολιτικές διακυβέρνησης και δεν βελτιώνουν ζωές αυτές οι λογικές. Η πολιτική που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας είναι κοινωνική πολιτική και εργαλείο για τους πολλούς. Οι πολιτικές που καταργούν άβατα είναι αυτονόητες. Το αντίθετο είναι αδιανόητοι. Δεν δέρνουμε καθηγητές στο πανεπιστήμιο όταν διαφωνούμε. Δεν είναι δικαίωμα και λεβεντιά όταν καίμε αστυνομικούς και κατεβάζουμε τζαμαρίες. Αυτό το παραλογισμό πρέπει να τον αφήσουμε πίσω” είπε ο υπουργός.

Η τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοϊδη προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Νϊκλου Βούτση που είπε “γνωρίζετε και συνομολογείτε ότι η Αθήνα που έχει 6 εκατ τουρίστες αποτελεί μια απο τις ασφαλέστερες πρωτεύουσες της Ευρώπης που δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση ασφάλειας απο άλλες χώρες;” ενώ ρώτησε και ποιο είναι το νέο πλαίσιο για το μεταναστευτικό μετά την τοποθέτηση εθνικού συντονιστή.

“Ασφαλώς η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη η οποία έγινε με τις προσπάθειες των κατοίκων, Δημάρχων και με την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα ώστε να εκλείψουν φαινόμενα εγκληματικότητας” απάντησε αρχικά ο κ. Χρυσοχοϊδης για να προσθέσει απευθυνόμενος στον κ. Βούτση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ “Να πάτε να επισκεφτείτε τον Δήμο απο την Πατησίων και κάτω. Έχετε να πατήσετε εκεί εσείς και η αστυνομία πάνω απο χρόνο. Το ξέρω καλά γιατί είμαι κάθε μέρα εκεί. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπηρετεί τις λαϊκές τάξεις να πάτε στις λαϊκές συνοικίες της Α Αθήνας, στα Σεπόλια, Κυψέλη, πλατεία Βικτωρίας στην πλατεία Πέτρουλα όπου εκεί αφήσατε 2 εκατ πολίτες στο έλεος των κακοποιών και σε αυτό διαφέρουμε. Σήμερα σε κάθε πλατεία υπάρχουν 5-6 αστυνομικοί της ομάδας Πάνθηρες με Βαν και κάνουν περιπολία κάθε ημέρα. Εσείς ήσασταν απόντες. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Εμείς αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη των φτωχών ανθρώπων που θέλουν ασφάλεια. Όμως κ. Βούτση η όλη αντιπαράθεση για το θέμα της ασφάλειας δεν γίνεται γι αυτό που είπατε αλλά γιατί καταγγέλλετε και στιγματίζετε ολόκληρο σώμα γιατί εμφανίστηκαν λίγα περιστατικά βίας που δεν έχουν εξιχνιαστεί αλλά εμείς τα παραπέμψαμε. Εσείς τώρα ανακαλύψατε την αστυνομική βία; Εγώ σας καταθέτω το αποτέλεσμα έρευνας του Συνηγόρου Πολίτη που λέει ότι απο το 2 εξάμηνο 2017 και όλο 2018 εντοπίστηκαν 321 περιστατικά βίας για τα οποία δεν τοποθετηθήκατε. Εσείς πόσα απο αυτά πήγατε στον εισαγγελέα; Για κανένα και καμώνεστε διότι ανακαλύψατε την αστυνομική βία και -τους στιγματίζετε. Όταν υπάρχει ζήτημα παράβασης του νόμου θα είμαστε σκληροί και άτεγκτοι. Εσείς έχετε πάει στον εισαγγελέα εκείνους που κατέστρεψαν πάνω από 100 λεωφορεία που κατέστρεψαν μαγαζιά φτωχών ανθρώπων και ακυρωτικά μηχανήματα; Ποτέ. Συνέλθετε. Κάντε μια στροφή στο εσωτερικό σας και δείτε τα προβλήματα που δεν αντιμετωπίσατε ποτέ”

Αναφορικά τέλος με το μεταναστευτικό είπε “Το καλοκαίρι του 2015 λέγατε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Στην συνέχεια άνοιξαν τα σύνορα και πλημμυρίσαμε από δυστυχισμένους ανθρώπους. Η γείτονα Τουρκία για δικούς της λόγους τροφοδοτεί με δυστυχισμένους ανθρώπους και στοιχειώδης υποχρέωση δική μας είναι η προστασία συνόρων που δεν γινόταν. Για να προστατέψει τα σύνορά η κυβέρνηση όρισε ενιαίο φορέα και ενιαίο συντονιστή. Άρχισε στον Εβρο και σε λίγο θα είναι απολύτως κλειστός”.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης είπε “αν άκουγαν στο Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων όσα είπατε θα τους σηκώνονταν οι τρίχες. Εμείς ήμασταν πάντα και παντού και στις λαϊκές γειτονιές και φαίνεται και από το εκλογικό αποτέλεσμα. Τιμούμε την ελληνική αστυνομία αλλά δεν σιωπήσαμε σε αυτά τα κρούσματα ούτε θα το κάνουμε”.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσοχοΐδης για διαδηλώσεις: Οι δρόμοι θα σταματήσουν να είναι κλειστοί"

Χαιρετούν τον Στρατάρχη Χαφτάρ οι Κούρδοι - Με χάρτη της κυπριακής ΑΟΖ

Δημοσιογράφοι που εκφράζουν την Κουρδική Ροτζάβα, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, «χαιρετούν» στο Twitter τις προελαύνουσες δυνάμεις του Στρατάρχη Χαλιφά Χαφτάρ στη Λιβύη.
 
Στον επίσημο τους λογαριασμό δημοσιεύουν φωτογραφίες με Κούρδους που πανηγυρίζουν καθώς και χάρτες των ορίων των ΑΟΖ Ελλάδος, Λιβύης, Κύπρου, Αιγύπτου, Ισραήλ, Λιβάνου και Συρίας, με τρόπο που να ακυρώνουν το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης. 
 
Οι Κούρδοι γράφουν «στηρίζουμε τους μαχητές του ηρωικού Λιβυκού Εθνικού Στρατού που πολέμησε για την απελευθέρωση της Τρίπολης από τους Τούρκους τρομοκράτες» και «ρίξτε τους Τούρκου στην θάλασσα». Επίσης, στα κουρδικά γράφουν «azadiye te!» και «τώρα έρχεται η λευτεριά!». 
 
 
 
 
sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαιρετούν τον Στρατάρχη Χαφτάρ οι Κούρδοι - Με χάρτη της κυπριακής ΑΟΖ"

Δώρο Τραμπ στον Ερντογάν: Δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων και θα συνεχίσει να τηρεί την πάγια στάση επί του ακανθώδους αυτού ζητήματος.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στο «Ψήφισμα της Γερουσίας 150», με το οποίο επικυρώθηκε η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Η θέση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει. Οι θέσεις μας εκφράζονται από την ανακοίνωση που είχε κάνει ο πρόεδρος τον περασμένο Απρίλιο» επισημαίνει η εκπρόσωπος.

Η Γερουσία επικύρωσε την απόφαση στις 12 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας τα εμπόδια που έθεσαν αρκετές φορές Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές.

Είχε προηγηθεί, στις 30 Οκτωβρίου 2019, η έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία του σχετικού ψηφίσματος, μια συμβολική αλλά ιστορική ενέργεια που πυροδότησε νέες εντάσεις με την Τουρκία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δώρο Τραμπ στον Ερντογάν: Δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων"

Κοινωνικό μέρισμα: Aνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για το «κοινωνικό μέρισμα 2019». Το ποσό του κοινωνικού μερίσματος ορίζεται στα 700 ευρώ ανά ωφελούμενη μονάδα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ είναι η ίδια με αυτήν μέσω της οποίας υποβλήθηκαν οι αιτήσεις και για το περσινό κοινωνικό μέρισμα. Από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι ο ΟΑΕΔ διαθέτει τα στοιχεία για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία σε συνδυασμό με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον ΑΦΜ και τα εισοδήματα, δείχνουν ποιοι είναι οι δικαιούχοι του μερίσματος των 700 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τα στοιχεία για τις πολύτεκνες οικογένειες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό το οποίο πρέπει να δηλωθεί από τους δικαιούχους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι κυρίως το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους προκειμένου να γίνει η καταβολή του ποσού.

Οι τέσσερις κατηγορίες νοικοκυριών με 953.000 μέλη που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:

1. Οικογένειες με 4 ή περισσότερα παιδιά και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις έτους 2019, έως 20.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 19.140 νοικοκυριά.

2. Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή άνω των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες ενώ ο αριθμός των νοικοκυριών ανέρχονται σε 163.778.

3. Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι, κάτω δηλαδή των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή λαμβάνονται υπόψη μονογονεϊκές οικογένειες, με τον αριθμό των νοικοκυριών που θα ωφεληθούν να υπολογίζονται σε 40.927.

4. Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ, δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος, έως 24 ετών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 25.632 νοικοκυριά.

Για να λάβουν τα νοικοκυριά την έκτακτη ενίσχυση θα πρέπει επιπλέον να πληρούν τα εξής κριτήρια:

- Τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να διαμένει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία.

- Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

- Το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, καθώς και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών, να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό μέρισμα: Aνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων"

Νέες κακουργηματικές διώξεις για τη Folli Follie

Δεκαέξι πρόσωπα που εμφανίζονται να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση της Folli Follie είναι αντιμέτωπα με νέες κακουργηματικές διώξεις, οι οποίες ασκήθηκαν μετά από παραγγελία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Η υπόθεση αφορά στην περίοδο από το 2009 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2018 όταν οι κατηγορούμενοι φέρονται, σύμφωνα με την κατηγορία, να πλαστογράφησαν τραπεζικά στέιτμεντ τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να συνταχθούν ανακριβείς ισολογισμοί.

Οι νέες διώξεις έρχονται λίγο μετά την απομάκρυνση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, μοναχογιού της οικογένειας των ιδρυτών και βασικών μετόχων, από τη διοίκηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διώκονται ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης , ο επικεφαλής, η υπεύθυνη οικονομικών και ένας υπάλληλος στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία αλλά και ο Έλληνας οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.

Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται συνολικά έξι άτομα. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, τον οικονομικό διευθυντή, ένα μέλος του ΔΣ και ένα υπάλληλο της εταιρείας.

Ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία ενώ είναι αντιμέτωποι και με το αδίκημα της χειραγώγησης για το οποίο διώκονται συνολικά 13 άτομα. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι η Κατερίνα Κουτσολιούτσου και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, την περίοδο 2016-2017.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες κακουργηματικές διώξεις για τη Folli Follie"

Παυλόπουλος για Τουρκία: Διατείνονται ότι είναι Ευρωπαίοι - Μακάρι να το εννοούσαν

«Το να είσαι Ευρωπαίος είναι θέμα Ευρωπαϊκής συνείδησης και πίστης στις Αρχές της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας στις πρόσφατες αναφορές της Τουρκικής ηγεσίας, για την σχέση τους με τον χώρο της Ευρώπης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή παρουσίασης και ένταξης της Ενδυμασίας της Θράκης στο Αρχείο των Εθνικών Παραδοσιακών Ενδυμασιών της Προεδρικής Φρουράς.

«Διατείνονται ότι είναι Ευρωπαίοι. Μακάρι να το εννοούσαν» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε ότι η γειτονική μας Τουρκία απομακρύνεται, δυστυχώς, ολοένα και περισσότερο από αυτές τις Αρχές και τις Αξίες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «το πράττει χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες, οι οποίες αφορούν όχι μόνο την ειρήνη στην περιοχή, αλλά ακόμα και τον Λαό της».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «Είμαστε εδώ για να συνυπάρξουμε και να δημιουργήσουμε από κοινού. Αλλά, είμαστε εδώ και για να υπερασπισθούμε αυτό που μας αναλογεί, όχι μόνο σύμφωνα με την Ιστορία μας αλλά σύμφωνα με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο». Μάλιστα, επισήμανε ότι «Ως εγγυητές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου θα επιβάλλουμε την εφαρμογή του. Και σ' αυτό δεν είμαστε μόνοι, το γνωρίζουν όλοι. Και δεν είμαστε μόνοι γιατί αναγνωρίζουν όλοι το Δίκαιο της Ελλάδας, που είναι ταυτοχρόνως Δίκαιο Ευρωπαϊκό, Δίκαιο Διεθνές».

Με την ευκαιρία της σημερινής τελετής παρουσίασης και ένταξης της Ενδυμασίας της Θράκης στο Αρχείο των Εθνικών Παραδοσιακών Ενδυμασιών της Προεδρικής Φρουράς, σημείωσε ότι τιμώντας την Ιστορία της Θράκης και των Θρακών στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι

«Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά, αλλά είμαστε αποφασισμένοι εμείς, οι Έλληνες - και μαζί, βεβαίως, αυτό το πολύτιμο κομμάτι του Εθνικού μας Κορμού, η Θράκη - να υπερασπισθούμε τον Τόπο μας, να υπερασπισθούμε την Ευρώπη, να υπερασπισθούμε την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα, να υπερασπισθούμε την Διεθνή Νομιμότητα».

Επανέλαβε, επίσης, ότι θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, σημειώνοντας ότι «Εμείς, οι Έλληνες, στα μεγάλα και σημαντικά είμαστε πάντα ενωμένοι. Έχουμε διδαχθεί από το παρελθόν. Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε τα λάθη μας. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Και τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια όχι απλώς θα τα υπερασπισθούμε όπως πρέπει, αλλά θα το πράξουμε και με τρόπο ώστε να διδαχθούν οι επόμενες γενιές. Γιατί πρέπει να αφήσουμε ανεξίτηλα αποτυπωμένο αυτό το σημάδι μνήμης για τις επόμενες γενιές, προκειμένου να γνωρίζουν και εκείνες ποια είναι η Ιστορία μας, αλλά και ποιο είναι και το δικό τους χρέος».

Έκανε, παράλληλα, λόγο για μια σημαντική στιγμή και για την Προεδρική Φρουρά και για την Θράκη, υπογραμμίζοντας, ότι «σήμερα, αποδίδουμε στην Θράκη αυτό που της αναλογεί. Και το πράττουμε στο πλαίσιο μιας εμβληματικής, κυριολεκτικώς, Επετείου: Συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση και την ένταξη της Θράκης μας στον Εθνικό μας Κορμό».

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε, ότι η ένταξη της Ενδυμασίας της στις Ενδυμασίες της Προεδρικής Φρουράς είναι ένα οφειλόμενο χρέος, το οποίο σήμερα όλοι μαζί εκπληρώνουμε και πρόσθεσε «Με τον τρόπο αυτόν αναγνωρίζουμε τι είναι εκείνο το οποίο σηματοδοτεί διαχρονικά και, ιδίως, στους σημερινούς ταραγμένους καιρούς μας η ακριτική Θράκη. Αυτό το ακραίο Φυλάκιο της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Όπως ανέφερε «η Θράκη είναι ακραίο όριο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Και αυτό το οποίο εκπέμπει είναι κατά πρώτο λόγο τις Αρχές της Ειρήνης, της Ειρηνικής Συνύπαρξης, της Φιλίας και της Καλής Γειτονίας. Οι Θράκες το έχουν αποδείξει μέσα στον χρόνο. Αντιλαμβάνονται τι θα πει Ειρήνη, τι θα πει Φιλία, τι θα πει Ειρηνική Συνύπαρξη μεταξύ των Λαών».

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «Οι Θράκες έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν, επίσης, να υπερασπίζονται το Έδαφος, τα Σύνορα και, μαζί μ' αυτά, τις Αρχές και τις Αξίες του Πολιτισμού μας και της Δημοκρατίας μας. Και με τον ίδιο τρόπο τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, μαζί βεβαίως με τα Σύνορα και το Έδαφος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος για Τουρκία: Διατείνονται ότι είναι Ευρωπαίοι - Μακάρι να το εννοούσαν"

Δήμαρχος Σάμου στους μετανάστες «Go! Go now! Φύγετε όλοι από εδώ» (βίντεο)

«Go! Go now! Φύγετε όλοι από εδώ, τώρα!». Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, κατέβηκε το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα και εκδίωξε τους μετανάστες που βρίσκονταν εκεί. Όπως ανέφερε, είχαν επιχειρήσει να κάνουν κατάληψη της πλατείας, κάτι που αποτράπηκε με την επέμβαση της αστυνομίας και τη συνδρομή του ίδιου.
Στο βίντεο, που καταγράφηκε από το Samos 24, ο δήμαρχος ακούγεται να χρησιμοποιεί και υβριστικούς χαρακτηρισμούς απευθυνόμενος σε έναν από τους μετανάστες και φαίνεται να τον απωθεί με τα χέρια του, ζητώντας του να αποχωρήσει από την πλατεία.
«Ξανά κατάληψη της κεντρικής πλατείας. Τους απομάκρυνε η αστυνομία. Πλέον θα αναλάβουμε εμείς δράση, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Θέλουμε λύση αυτή τη στιγμή. Να φύγουν από το νησί! Τέλος! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τέλος!».
Ο δήμαρχος έδειξε έναν από τους αλληλέγγυους που συνόδευαν τους πρόσφυγες, λέγοντας πως είναι αυτός που μεταφράζει τις ανακοινώσεις στα αραβικά, ενώ νωρίτερα ο ίδιος και μια συνεργάτιδά του είχαν έντονο διάλογο με μια γυναίκα που δήλωνε τουρίστρια.

Ο κ.Στάντζος εξέφρασε, παράλληλα, την διαμαρτυρία του για τις «συνθήκες θερμοκηπίου», όπως είπε, στις οποίες σήμερα η Σάμος υποδέχεται τους υψηλούς της επισκέπτες: τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμένο, και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, ειδικό συντονιστή για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, Αλκιβιάδη Στεφανή. Διαμαρτυρήθηκε για το ότι δεν είχε προγραμματιστεί συνάντηση μαζί του.
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός βρέθηκε στη Σάμο για να συναντηθεί με το πλήρωμα της πορτογαλικής ακτοφυλακής που συμμετέχει στην δύναμη της FRONTEX και περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο για τον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Στο ΚΥΤ του Βαθέος στη Σάμο και στους χώρους περιμετρικά από αυτό διαβιούν σήμερα κάτω από άθλιες συνθήκες 7.435 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ η δυναμικότητα της δομής δεν ξεπερνά τα 648 άτομα.
samos24
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Σάμου στους μετανάστες «Go! Go now! Φύγετε όλοι από εδώ» (βίντεο)"

Πέτσας: Τα χρήματα από την επιδότηση των εφημερίδων θα πάνε για το επίδομα θέρμανσης

Στην ανακοίνωση ότι τα χρήματα που θα δίνονταν για την επιχορήγηση εφημερίδων θα διατεθούν για το επίδομα θέρμανσης προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε οι αιτήσεις για το επίδομα αναμένεται να αγγίξουν τις 600.000.

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για την αντίδραση της κυβέρνησης μετά την ταλαιπωρία των πολιτών από την αιφνιδιαστική στάση των εργαζομένων στο Μετρό το πρωί της Τρίτης απαντώντας ότι «υπάρχει μια ξεκάθαρη συγγνώμη του πρωθυπουργού για την ταλαιπωρία και η αποφασιστικότητα ότι αυτή η ταλαιπωρία δεν θα επαναληφθεί. Θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για προσωπικό ασφαλείας με βάση τις βέλτιστες πρακτικές αλλα και όσα ισχύουν σε άλλα μέσα μεταφοράς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα με τον Στέλιο Πέτσα να παραπέμπει στην δήλωση Μητσοτάκη ότι «τα καλά νέα σταδιακά θα ανακοινώνονται» και διευρκινίζοντας ότι «εφόσον υπάρχουν περιθώριο για περισσότερα χρήματα όσον αφορά το μέρισμα αυτό θα το ακούσετε από το στόμα του πρωθυπουργού».

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενημέρωση για γαλλικό ωκεανογραφικό νότια της Κρήτης ενώ ειδικά για την Τουρκία και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου απάντησε ότι «δεν φοβόμαστε θερμό επεισόδιο αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων».

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης και απάντησε ότι «για το ζήτημα της Χάγης η κυβέρνηση διατηρεί πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων για ό,τι αποφασίσει να πράξει».

Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να επεξεργάζεται η κυβέρνηση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας».

Επανέλαβε δε τη στήριξη της κυβέρνησης στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο ίδιος νωρίτερα για δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών λέγοντας ότι «η επίθεση στον Αλκιβιάδη Στεφανή είναι μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της».

Στην εισαγωτική του τοποθέτηση ο κ. Πέτσας έκανε και έναν απολογισμού για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι ψηφίστηκαν 32 νομοσχέδια και το νέο Σύνταγμα και κάνοντας ονομαστική αναφορά για:

την ψήφο των αποδήμων, το σχέδιο Ηρακλής, τον νόμο για τις αμυντικές δαπάνες, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με ελαφρύνσεις 1,2 δισ. ευρώ για νοικοκυριά για επιχειρήσεις, τον νόμο για τη ΔΕΗ, τον νόμο για τη χορήγηση ασύλου, στον νόμο για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, στον αντικαπνιστικό νόμο, στον νόμο για μείωση ΕΝΦΙΑ και την επέκταση 120 δόσεων, στον νόμο για πανεπιστημιακό άσυλο κ.α.

Σημείωσε επίσης ότι υπήρξε πλήρης άρση των capital controls, αποπληρώθηκε το ΔΝΤ, ξεμπλόκαραν μεγάλα επενδυτικά σχέδια, απενεργοποιήθηκε η ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ.

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκσεφθεί το κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας για την πλήρη λειτουργία του 112, την Παρασκευή θα μεταβεί στα Τρίκαλα για τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου ενώ την επόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας: Τα χρήματα από την επιδότηση των εφημερίδων θα πάνε για το επίδομα θέρμανσης"

Ερντογάν: Εισέβαλα στη Συρία γιατί η ΕΕ δεν μου έδωσε χρήματα για τους πρόσφυγες

Κυνική παραδοχή Ερντογάν από το βήμα του Παγκοσμίου Φόρουμ για τους Πρόσφυγες που διεξάγεται στην Γενεύη, αφού συνέδεσε την εισβολή με την χρηματοδότηση της ΕΕ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε την επανεγκατάσταση ενός εκατομμυρίου Σύρων προσφύγων σε «ειρηνευτική ζώνη» στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σε εθελούσια βάση, αλλά σε «πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Από το βήμα του Παγκοσμίου Φόρουμ για τους Πρόσφυγες στην Γενεύη, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε: «Πρέπει να βρούμε μία φόρμουλα για να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες που ταξίδεψαν στην Τουρκία να επανεγκατασταθούν την πατρίδα τους».

Η Τουρκία ήταν «υποχρεωμένη» να επέμβει στρατιωτικά στην Συρία εξαιτίας της ανεπάρκειας της διεθνούς βοήθειας υπέρ των Σύρων προσφύγων, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. «Αφού δεν λάβαμε την βοήθεια που περιμέναμε από την διεθνή κοινότητα, είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε για την προστασία μας», εξήγησε. «Πραγματοποιήσαμε επιχειρήσεις για να εκδιώξουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού YPG και το PKK που βρίσκονταν στις ζώνες αυτές», διευκρίνισε.

Οικίες και σχολεία μπορούν να κατασκευασθούν στην ζώνη αυτή, όπου περί τους 371.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν ήδη επιστρέψει, μετά τις τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις για την εκκαθάριση των «τρομοκρατικών οργανώσεων», ισχυρίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Πιστεύω ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να φθάσει το ένα εκατομμύριο σε πρώτη φάση, εάν μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο που έχω καταθέσει στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο Ερντογάν.

«Χώρες με περισσότερα μέσα θέτουν όρια για τους πρόσφυγες, ενώ η Τουρκία άνοιξε την αγκαλιά σε όλους χωρίς διακρίσεις», υποστήριξε ακόμη ο Ερντογάν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκε συνολικά 6 δισεκατομμύρια στην Τουρκία για να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες , αλλά δεν έδωσε παρά 2 δισεκατομμύρια», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Εισέβαλα στη Συρία γιατί η ΕΕ δεν μου έδωσε χρήματα για τους πρόσφυγες"

Προανακριτική Novartis - Αγγελής: «Συγκεκριμένα δημοσιεύματα εξυπηρετούν σκοπιμότητες προς όφελος εμπλεκομένων»

Την αντίθεσή του σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα αντιπολιτευομένων εφημερίδων και ιστοσελίδων (τα οποία δεν ονοματίζει) εξαπολύει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, λίγες μέρες μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η οποία ερευνά τυχόν εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη σκευωρία της Novartis.

Ο κ. Αγγελής, ο οποίος παραιτήθηκε από εποπτεύων εισαγγελέας της Εισαγγελίας Διαφθοράς με δήλωσή του, αναφέρεται σε δημοσιεύματα συγκεκριμένων εντύπων και ιστοσελίδων, τα οποία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εξυπηρετούν σκοπιμότητες και στοχεύουν στην παραποίηση της αλήθειας, προς όφελος συγκεκριμένων – εμπλεκομένων προσώπων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής περιγράφει συγκεκριμένα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «αντιφάσεις, παλινωδίες και ψέματα στην κατάθεσή του», τα οποία θεωρεί -προφανώς- ότι θέλουν να αποδομήσουν όσα είπε, ενώ παράλληλα επιδιώκουν τη στήριξη εμπλεκομένων προσώπων.

Η δήλωση του κ. Αγγελή έχει ως έξης:

«Αναφορικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε έντυπα του γραπτού και του ηλεκτρονικού τύπου ως δήθεν κατατεθέντων από εμένα για την υπόθεση Novartis, κατηγορηματικά δηλώνω ότι, η αλήθεια και η πραγματικότητα για την εν λόγω υπόθεση, στον βαθμό που με αφορά εμπεριέχεται:

α) στις από 7-1-2019 και 21-2-2019 υπηρεσιακές αναφορές μου,

β) στην από 12-9-2019 ένορκη κατάθεσή μου ενώπιον του αντεισαγγελέως Α.Π. κ. Ζαχαρή,

γ) στην τριήμερη ένορκη κατάθεσή μου ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων,

δ) στις από 21-11-2019 έγγραφες εξηγήσεις μου προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σέβομαι την ελευθερία του Τύπου, πλην όμως οφείλω να δηλώσω ότι ερμηνείες και διαρροές επιλεγμένων και επιμέρους στοιχείων, που είδαν το φως της δημοσιότητας (και μάλιστα πριν υπογράψω τα πρακτικά της ένορκης κατάθεσής μου) σε συγκεκριμένα έντυπα και sites, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εξυπηρετούν σκοπιμότητες και στοχεύουν στην παραποίηση της αλήθειας, προς όφελος συγκεκριμένων – εμπλεκομένων προσώπων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προανακριτική Novartis - Αγγελής: «Συγκεκριμένα δημοσιεύματα εξυπηρετούν σκοπιμότητες προς όφελος εμπλεκομένων»"

Μητσοτάκης για απεργία στο μετρό: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται – Συγγνώμη από τους Αθηναίους

Αγανάκτησαν οι Αθηναίοι εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης των εργαζομένων στο μετρό να προχωρήσουν σε στάση εργασίας μέχρι τις 10 το πρωί. Η απεργιακή κινητοποίηση έφερε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας και απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν το μετρό τις πρωινές ώρες για να πάνε στις δουλειές τους.

Μήνυμα στους εργαζομένους του Μετρό έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω Twitter: «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων» αναφέρει στο tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυστηρό ύφος ήταν το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ.Καραμανλής. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί εκβιασμούς και «νταβατζηλίκια», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύρια πολίτες, είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί ‘νταβατζηλίκια’ και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας, όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία» δήλωσε.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης για απεργία στο μετρό: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται – Συγγνώμη από τους Αθηναίους"

Η Lidl Ελλάς αποσύρει τα πλαστικά μιας χρήσης

Η Lidl Ελλάς ανακοίνωσε ότι αποσύρει οριστικά από τα καταστήματά της στις 31.12.2019 τα πλαστικά μίας χρήσης, όπως καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπήρουνα και μπατονέτες.

Μέχρι το 2025 η Lidl Ελλάς δεσμεύεται για περαιτέρω μείωση του πλαστικού κατά 20% και τη χρήση 100% ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Schwarz για το πλαστικό, στην οποία συμμετέχει και η Lidl Ελλάς.

O όμιλος Schwarz, στον οποίο ανήκουν οι αλυσίδες λιανικής Lidl και Kaufland και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο, αναγνωρίζει και αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για το περιβάλλον. Με την πρωτοβουλία REset Plastic, έχει αναπτύξει μια ολιστική, διεθνή στρατηγική που περιλαμβάνει πέντε τομείς δράσης: την αποφυγή, τον (επανα)σχεδιασμό, την ανακύκλωση, την απομάκρυνση και την έρευνα. Έτσι μειώνεται η χρήση του πλαστικού και κλείνει ο κύκλος στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Τα πεδία δράσης της πρωτοβουλίας REset Plastic είναι τα εξής:

- REduce / Αποφυγή

Αποφυγή χρήσης πλαστικού όπου είναι εφικτό και βιώσιμο

- REdesign / (Επανα)σχεδιασμός

(Επανα)σχεδιασμός προϊόντων ώστε να είναι ανακυκλώσιμα και να κλείνει ο κύκλος στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας

- REcycle / Ανακύκλωση

Συλλογή, διαλογή, ανακύκλωση και κλείσιμο του κύκλου ζωής των πρώτων υλών

- REmove / Απομάκρυνση

Υποστήριξη εκστρατειών απομάκρυνσης πλαστικών απορριμμάτων από το περιβάλλον

- REsearch / Έρευνα

Επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και ενημέρωση για την ανακύκλωση και την προστασία των φυσικών πόρων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Lidl Ελλάς αποσύρει τα πλαστικά μιας χρήσης"

Τραπεζική στάση εργασίας την Πέμπτη

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για τις 24 απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ.

Ειδικότερα, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ στη Συνεδρίασή της στις 16/12/2019 αποφάσισε:

- Προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην Tράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 19/12/2019.

- Προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας στον κλάδο την ίδια ημέρα, από τις 12:00 μέχρι τις 15:15.

- Συγκέντρωση των απεργών από το πρωί στο κτίριο της Διοίκησης στην οδό Αμερικής και το μεσημέρι στις 13:30 μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει η 3η Τριμερής συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τράπεζας.

- Διάβημα της ΟΤΟΕ στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραπεζική στάση εργασίας την Πέμπτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news