facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Στο Κολωνάκι ο Ρουβίκωνας - «Πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους»

Πορεία στην πλατεία Κολωνακίου πραγματοποίησαν σήμερα (14/12), το βράδυ μέλη του «Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με ανάρτηση ηγετικού στελέχους, «100 περίπου σύντροφοι-ες πραγματοποιήσαμε πριν λίγο πορεία στην πλατεία Κολωνακίου και στους γύρω δρόμους. Πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους. Αποχωρήσαμε όλοι χωρίς πρόβλημα».

Η ομάδα ανάρτησε αργότερα κείμενο στην ιστοσελίδα της, εξηγώντας τους λόγους της παρέμβασης.

Ολόκληρη η ανάρτηση:
Ρουβίκωνας – Λ.Α.Δ. – Α.Ο. Περιφέρεια Αθήνας: Μαζική παρέμβαση στους δρόμους του Κολωνακίου

Υπάρχει μια τελείως λανθασμένη πεποίθηση ότι τα «Εξάρχεια» είναι μια περιοχή στον χάρτη που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Αλεξάνδρας , Χαριλάου Τρικούπη και τον λόφο του Στρέφη. Εκεί είναι όντως μια περιοχή της μητρόπολης που για την ώρα ονομάζεται Εξάρχεια, εκεί επίσης για δεκαετίες έχει υπάρξει μια μερική εδαφικοποίηση ριζοσπαστικών πολιτικών κινημάτων μια υπερσυσσώρευση οργανωμένων ή αυθόρμητων πολιτικών ή πολιτισμικών αρνήσεων. Αυτό όμως είναι προϊόν μιας ιστορικότητας και οι ιστορικότητες αναδιαμορφώνονται. Τίποτα δεν βεβαιώνει ότι τα «Εξάρχεια» για πάντα θα παραμείνουν εκεί που είναι, θα είναι μόνον εκεί ή θα έχουν το ίδιο μέγεθος. Κι όταν βάζουμε τα Εξάρχεια σε εισαγωγικά αναφερόμαστε, όχι στην γειτονιά αλλά σε ένα πολιτικό φαινόμενό: ένα εδαφικοποιημένο κέντρο υπερσσυσσώρευσης αρνήσεων μέσα στην μητρόπολη.

Για να μην παρεξηγηθούμε. Την στιγμή αυτή τα Εξάρχεια, ως αυτό που είναι στον χάρτη έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το κράτος, αν θελήσει να πληρώσει το κόστος μπορεί να σπάσει κέντρα αγώνα όπως οι καταλήψεις. Έχει μια γκάμα εργαλείων επιβολής μέσω βίας που ξεκινάνε από τα ΥΜΕΤ και φτάνουν στα ΟΥΚ. Ολόκληρη κοινωνία ελέγχει, αν θέλει τόσο πολύ τα κτίρια θα τα πάρει. Αλλά τα «Εξάρχεια» δεν θα τα πάρει από εκεί που είναι σήμερα. Ας μας συγχωρεθεί η έπαρση αλλά μπορούμε να πούμε με κάθε βεβαιότητα ότι για πολύ καιρό ακόμα κανένας Πλεύρης δεν θα μπορεί να πιεί τον καφέ του στην μεσημεριάτικη λιακάδα της πλατείας χωρίς να τον προστατεύουν διμοιρίες ΜΑΤ και σωματοφύλακες. Γιατί αυτός είναι ο δείκτης ότι «έπεσαν» τα Εξάρχεια, να πάψει να υπάρχει μια περιοχή που οι ισχυροί, αυτοί που οπουδήποτε αλλού βρίσκουν κόκκινα χαλιά, δεν είναι καλοδεχούμενοι…

Αναγνωρίζοντας όμως ότι τα «Εξάρχεια» εκφράζονται σε μια δεδομένη ιστορικότητα είμαστε υποχρεωμένοι να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Ασφαλώς και σε αυτό παίζει ρόλο η κατασταλτική και «επικοινωνιακή» επίθεση του κράτους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πρέπει να κοιτάμε παραπέρα, αν δεν κάνουμε βήμα πίσω τότε βήμα μπορεί να γίνει μόνο μπροστά. Ένα κέντρο υπερσυσσώρευσης αρνήσεων δεν είναι-για-τον-εαυτό-του άλλωστε.

Κατά μία διαβολική σύμπτωση δίπλα στην γειτονιά των Εξαρχείων υπάρχει μια άλλη εξίσου εμβληματική γειτονιά της μητρόπολης, το Κολωνάκι. Προϊόν κι αυτή μιας ιστορικότητας μοιράζεται πολλές ομοιότητες με τα Εξάρχεια. Έχει κι αυτή ας πούμε λόφο, αν και πολύ ψηλότερο, είναι το ίδιο μουντό αστικό τοπίο, αν και πιο τακτοποιημένο, είναι γεμάτη μαγαζιά και χώρους διασκέδασης, αν και πολύ ακριβότερα, ανθεί κι εκεί η εμπορία ναρκωτικών αν και πολύ καλύτερη ποιότητας, υπάρχουν και εκεί διάφορες νόμιμες ή παράνομες μαφίες αν και ασχολούνται με την χοντρική σε αντίθεση με την λιανική των Εξαρχείων. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι Εξάρχεια και Κολωνάκι είναι αντεστραμμένα είδωλα. Το ένα για τους προλετάριους, την βάση, το άλλο για τους αστούς, την κορυφή. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε το γεγονός ότι και οι δύο γειτονιές εξυπηρετούνται με τα ίδια ΜΜΜ, κάτι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους της τάξης μας… Το Κολωνάκι είναι ένας προφανής πειρασμός.


Φυσικά μια τέτοια επέκταση δεν γίνεται ούτε τεχνητά, ούτε βολονταριστικά. Οι ιστορικές συνθήκες είναι που θα καθορίσουν την βιωσιμότητα μιας τέτοιας προοπτικής, τα υποκείμενα όμως, παίζουν τον δικό τους ρόλο. Αυτό τον ρόλο αποφασίσαμε να παίξουμε κι εμείς του βράδυ του Σαββάτου 14/12/2019. Ένα μπλοκ συντρόφων/ισσων, εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι αποφασίσουμε «να ρίξουμε μια ματια» σε μια τόσο συμβολική περιοχή ακριβώς δίπλα στα Εξάρχεια που για χρόνια αντιμετωπίζονταν με σνομπισμό. Ήρθε όμως η ώρα να ανοίξουμε τα φτερά μας και οι πρώτες εικόνες είναι θετικές. Παρά την τόση εγκληματικότητα στο Κολωνάκι, παρά το ότι είναι το αληθινό άβατο ανομίας στην Αθήνα, δεν υπάρχουν διμοιρίες σε κάθε στενό, η αστυνομία δεν ξεβρακώνει και δεν εξευτελίζει κόσμο, υπάρχουν γνώριμοι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, ωραίες μικρές πλατείες, τοίχοι για συνθήματα και τόσα άδεια σπίτια.

Δεν είμαστε βέβαια οι πρώτοι που σκεφτήκαμε το Κολωνάκι, και στο παρελθόν κομμάτια του κινήματος είχαν παρέμβει στην περιοχή. Και δεν είμαστε και οι πρώτοι που σκεφτήκαμε ότι ο αγώνας της περιόδου είναι διμέτωπος. Από την μία να υπερασπιστούμε τα Εξάρχεια και από την άλλη να επεκτείνουμε τα «Εξάρχεια» και σε άλλες γειτονιές, κι αυτό δεν είναι απλά μια τακτική αναγκαιότητα είναι στρατηγική επιλογή. Ενας διμέτωπος αγώνας ενός κινήματος που φάνηκε τόσο την 17η Νοέμβρη όσο και την 6η Δεκέμβρη.

Ο αγώνας αυτός θα κρατήσει χρόνια, κρατάει ήδη χρόνια. Η προσπάθεια να χτυπηθούν τα πιο μαχητικά κομμάτια της κοινωνικής βάσης, στο όνομα της κοινωνικής βάσης έχει μικρό χρονικό παράθυρο. Όταν ο κόσμος αρχίσει να κατεβαίνει στο δρόμο, όταν καταναλωθεί το κεφάλαιο κοινωνικής ειρήνης που εξασφάλισε ο Σύριζα και καρπώνεται η ΝΔ, τότε οι όροι θα αντιστραφούν γιατί τότε η σύγκρουση θα εκδηλωθεί στην αληθινή της διάσταση. Όχι ως μια σύγκρουση της δεξιάς με τον κόσμο του αγώνα αλλά ως μια σύγκρουση κοινωνικής βάσης και κράτους, μια σύγκρουση εργαζόμενων με το κεφάλαιο.

Εμείς εκεί θα είμαστε, τα Εξάρχεια εκεί θα είναι.

Δεν είναι αγώνας σπριντ, είναι μαραθώνιος…

Ρουβίκωνας

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)

Λαική Αντιφασιστική Δράση

Σύντροφοι/συντρόφισες

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Κολωνάκι ο Ρουβίκωνας - «Πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους»"

ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ θα αποκτήσουν πρόσβαση στις συνομιλίες σε Viber και WhatsApp

Η ΕΥΠ, και η ΕΛ.ΑΣ, αναμένεται να αποκτήσουν ένα πανάκριβο σύστημα το οποίο έχει στόχο να αρχίσει να παρακολουθεί άμεσα το Viber, το WhatsΑpp και άλλες δεκάδες εφαρμογές επικοινωνιών μέσω Internet.

Στα τέλη Οκτωβρίου κλιμάκιο στελεχών της ΕΥΠ μετέβη στην Αγγλία όπου φαίνεται να παρακολούθησε επίδειξη ενός τέτοιου συστήματος, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Παρόμοια συστήματα διαθέτουν οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες.

Η προμήθεια αυτών των συστημάτων, που έχει κριθεί απολύτου προτεραιότητας από τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες, αναμένεται ν’ αλλάξει τα δεδομένα στις έρευνες για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν κατά 70-80% τέτοιου είδους διαδικτυακές εφαρμογές για την επικοινωνία τους.

Ωστόσο, θα αλλάξει και τον τρόπο επικοινωνιών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που γνώριζαν ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης του Viber και χρησιμοποιούσαν τις συγκεκριμένες διαδικτυακές πλατφόρμες για συνομιλίες εμπιστευτικού χαρακτήρα και για ανταλλαγή αρχείων και άλλων δεδομένων.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ θα αποκτήσουν πρόσβαση στις συνομιλίες σε Viber και WhatsApp"

Στην Ελλάδα ο 20χρονος ναυτικός που απήχθη στο Τόγκο

Αίσιο τέλος για την υπόθεση πειρατείας και απαγωγής σε ελληνόκτητο τάνκερ με 4 θύματα, μεταξύ των οποίων και ενός Έλληνα φοιτητή.

Χαρούμενος επίλογος γράφτηκε στην υπόθεση του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές στην περιοχή του Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου και βρισκόταν όμηρος για 40 ημέρες. Ο νεαρός Έλληνας δόκιμος βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα και επέστρεψε στην οικογένειά του.

Το βράδυ του Σαββάτου, περί τις 20:30, έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας ο 20χρονος ναυτικός.
Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν συγκινημένα τα μέλη της οικογένειάς του, με τη μητέρα του να του δίνει μια ελληνική σημαία.

Ο Έλληνας ναυτικός έφτασε στο αεροδρόμιο, συνοδευόμενος από τον αδερφό του. Τον υποδέχτηκαν οι γονείς του και η μικρή του αδερφή, κρατώντας λουλούδια. Δακρυσμένος αγκάλιασε τους γονείς του και η μητέρα του τον αγκάλιασε, κρατώντας την «γαλανόλευκη».

«Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι’ αυτούς ήμουν το χρήμα», είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί στο Τόγκο
Η οικογένεια αναχώρησε ήδη για το σπίτι τους στο Μεσολόγγι. Η οικογένεια, παρά το γεγονός ότι για περισσότερο από έναν μήνα δεν είχε νέα από το παιδί της, παρέμενε αισιόδοξη ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά και θα γυρίσει στο σπίτι τους, όπως και έγινε.

Η απελευθέρωση του νεαρού, καθώς και δύο ακόμη από τους απαχθέντες έγινε την Παρασκευή. Ο τέταρτος ναυτικός δυστυχώς έχασε τη ζωή του, όπως όλα δείχνουν, από πρόβλημα υγείας που τον επιβάρυνε κατά τη διάρκεια της ομηρείας του.



Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ελλάδα ο 20χρονος ναυτικός που απήχθη στο Τόγκο"

Novartis: Μήνυση του Αβραμόπουλου για πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, καταγγέλλοντας «συκοφαντικό και άθλιο» πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας.

Πρόκειται για δημοσίευμα, το οποίο εμπλέκει τόσο τον ίδιο, όσο και τον γιο του στην υπόθεση της Novartis.

«Όλο το διάστημα αυτής της βρώμικης ιστορίας, σεβόμενος τον θεσμικό μου ρόλο απέφυγα οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι εμποδίζει την απονομή της δικαιοσύνης. Μέχρι εδώ» ανέφερε σε επίσημη δήλωσή του, ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος.

Και πρόσθεσε: «Τώρα οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της σκευωρίας θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη και την τιμωρία που τους αξίζει».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος αποτελούσε ένα απ’ τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis.

Ωστόσο, οι εισαγγελικές αρχές – κατόπιν έρευνας – έκλεισαν την υπόθεση, καθώς δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενοχοποιητικών στοιχείων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Novartis: Μήνυση του Αβραμόπουλου για πρωτοσέλιδο εφημερίδας"

Τρίκαλα:Υπερχείλισε ο Ληθαίος στο ύψος των Κουτσομηλίων (video-φώτο)

Εκ νέου δοκιμάζονται οι αντοχές του ποταμού που διατρέχει την πόλη των Τρικάλων.
Όπως καταγράφει το  trikalavoice.gr  τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου ο Ληθαίος υπερχείλισε στο ύψος της γέφυρας των Κουτσομηλίων και σε συγκεκριμένα σημεία μάλιστα μοιάζει να ακουμπά τον δρόμο πάνω από αυτόν.
Ο μηχανισμός του Δήμου Τρικκαίων, κατ’ εντολήν του αρμοδίου αντιδημάρχου Γιώργου Ζιώγα παραμένει σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία καθώς τα φαινόμενα και οι βροχοπτώσεις περιορίζονται.
trikalavoice
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίκαλα:Υπερχείλισε ο Ληθαίος στο ύψος των Κουτσομηλίων (video-φώτο)"

Αποκάλυψη από Χαφτάρ: Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα στο ναυτικό αποκλεισμό μεταξύ Κρήτης και Λιβύης

Την αποκάλυψη, ότι Λιβύη και Ελλάδα συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά σε στρατιωτικό (για την ακρίβεια ναυτικό) επίπεδο, για τον έλεγχο και αποκλεισμό των τουρκικών πλοίων που πλέουν σε λιβυκά λιμάνια έκανε ο αρχηγός του Ναυτικού της Λιβύης ναύαρχος Φαράζ αλ Μαχντάουι (Faraj al-Mahdawi).

Πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό των ΗΑΕ al-Ain TV, δήλωσε ότι Ελλάδα και Λιβύη συμφώνησαν από εδώ και στο εξής να ελέγχουν αυστηρά όλη τη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από την Κρήτη έως τις λιβυκές ακτές, προκειμένου να ελέγχουν τον θαλάσσιο αυτό χώρο από κινήσεις τουρκικών πλοίων.

«Υπάρχει μια άριστη συνεργασία μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας ούτως ώστε να επιτηρείται η κίνηση τουρκικών σκαφών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ναύαρχος αλ Μαχντάουι στον αραβικό τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα πάντα με τον αλ Μαχντάουι το ΠΝ θα προχωρά σε νηοψίες και κατάσχεση του φορτίου (εάν πρόκειται για φορτηγό) κάθε τουρκικού πλοίου που θα παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα , την ώρα που το Ναυτικό της Λιβύης θα βυθίσει κάθε τουρκικό ερευνητικό σκάφος το οποίο θα επιχειρήσει να πραγματοποιεί έρευνες εντός των λιβυκών χωρικών υδάτων, ή θα επιχειρεί να μεταφέρει όπλα στο φιλότουρκο καθεστώς της Τρίπολης.

Αυτά αναφέρει τουλάχιστον ο Λίβυος ναύαρχος, αλλά μένει να αποδειχθεί εάν οι δηλώσεις τους αυτές ισχύουν ή αποτελούν απλά ευσεβή πόθο του ιδίου καθώς δεν υπάρχει καμία ανάλογη αναφορά από ελληνικής πλευράς για οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία .



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη από Χαφτάρ: Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα στο ναυτικό αποκλεισμό μεταξύ Κρήτης και Λιβύης"

Αχαϊα: Στο «κόκκινο» ο ποταμός Πείρος – Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του νερού

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκύπτουν μετά το νέο κύμα κακοκαιρίας – εξπρές, που πλήττει σήμερα την χώρα, με το όνομα «Ετεοκλής».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απειλητική άνοδος της στάθμης του νερού στον Πείρο ποταμό στην Αχαΐα, που έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές Αρχές, οι οποίες βρίσκονται σε επιφυλακή, για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να παρέμβουν.

Oπως αναφέρει το patrastimes.gr σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στην Αχαΐα, καθώς το ύψος της στάθμης του νερού στον ποταμό Πείρο έχει ανέβει επικίνδυνα, αγγίζοντας τα όρια ασφάλειας, ενώ η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, μάλιστα, ο ποταμός μεταφέρει λάσπη, αλλά και μπάζα.

Ορατός διαφαίνεται ο κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού, στο Δήμο της Δυτικής Αχαΐας, στο ύψος της παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου. Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας –Πυροσβεστικής και Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαϊα: Στο «κόκκινο» ο ποταμός Πείρος – Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του νερού"

Καιρός: Φεύγει ο Ετεοκλής, έρχονται ανοιξιάτικα μεσημέρια από Δευτέρα - Οι προβλέψεις για τα Χριστούγεννα

Για «ανοιξιάτικα μεσημέρια» που έρχονται από Δευτέρα, έκανε λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος.

Ο κ.Καλιάνος επισημαίνει ότι καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια μεγάλα και η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 19-20 βαθμούς, αλλά όπως εξηγεί  μετά τις 6-7 μέρες, ο καιρός αρχίζει και παρουσιάζει χαοτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για τη συνέχεια.

Ο κ. Καλλιάνος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι: 
«Όσο πλησιάζει η ημέρα των Χριστουγέννων τόσο θα πυκνώνουν οι απόψεις ερασιτεχνών ή και ορισμένων επαγγελματιών Μετεωρολόγων για τον καιρό των Χριστουγέννων. Άλλοι θα μιλάνε για βροχές, άλλου για ήλιο και άλλοι για παγωνιά. Αν συνθέσουμε δε όλες αυτές τις απόψεις, μάλλον θα καταφέρουμε να μπερδευτούμε και όχι να προβλέψουμε τον καιρό».

Για τον καιρό τις επόμενες ημέρες ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει ότι: 

«Το μόνο που μπορούμε να ξέρουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι, μετά τις συνεχόμενες κακοκαιρίες που έπληξαν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, έρχονται σχεδόν ανοιξιάτικες συνθήκες τα μεσημέρια. Αυτό σημαίνει ότι καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια μεγάλα, η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 19-20 βαθμούς και μάλιστα στα δυτικά και λίγο παραπάνω και οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι.

Για το μετά διαφαίνεται μια πιθανότητα για έλευση πάλι βροχοπτώσεων αλλά και πάλι δεν το γνωρίζει κανείς. Μπορεί για παράδειγμα η καλοκαιρία να συνεχιστεί ή και πράγματι ο καιρός την παραεπόμενη εβδομάδα να καταστεί πάλι άστατος.

Πάντως, ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα που τα μεσημέρια θα είναι πολύ γλυκός και καιρός, νωρίς τα πρωινά ή και αργά τα βράδια θα επικρατεί μια σχετική ψύχρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και παγωνιά για τα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Άρα, ναι μεν έρχεται σχεδόν η άνοιξη (για τα μεσημέρια) από την ερχόμενη εβδομάδα αλλά για μετά δεν ξέρει κανείς. Εγώ προσωπικά θα σας δώσω τον καιρό των Χριστουγέννων περί της 20 Δεκέμβρη. Ακόμη δεν έχω κάνει σεμινάρια για να χειρίζομαι γυάλινες σφαίρες ώστε να σας πω με απόλυτη ακρίβεια τον καιρό για μετά από 10 μέρες...»

Ο «Ετεοκλής» σκέπασε την Αττική - Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε όλη την Αττική, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στα νότια και βόρεια του νομού.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Παράλληλα, προβλήματα έχουν προκληθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Στο κεντρικό Αιγαίο και το Στενό Καφηρέα οι άνεμοι φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ ενώ στο νότιο Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ. Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Κλειστοί δρόμοι στη Μακεδονία

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα στο Νομό Ημαθίας με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Νάουσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από το το 9 χλμ – μέχρι το 26ο χλμ και στην επαρχιακή οδό Νάουσας/Τρία Πέντε Πηγάδια από το 10ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο.

Στο Νομό Πέλλας οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας/Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας και Κερασιάς/Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, παραμένει σε ισχύ από τις 22 Νοεμβρίου η διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο 31ο χλμ. της επαρχιακής οδού Πολυγύρου - Ιερισσού στο Πλατανόρεμα λόγω καθίζησης οδοστρώματος.

Στο Νομό Χαλκιδικής διακοπή κυκλοφορίας είναι επίσης σε ισχύ στον οικισμό Γαλήνη, στην Καλλικράτεια λόγω καθίζησης της χωμάτινης οδού, από το 8,1ο χλμ έως το 11,7ο χλμ της επαρχιακής οδού Βαρβάρας - Ολυμπιάδας λόγω πτώσης πετρωμάτων και στο 1ο χλμ Ορμύλιας - Βραστάμων λόγω υπερχείλισης του ρέματος και στο 1ο χλμ δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μουδανιών - Σιθωνίας με το δημοτικό διαμέρισμα Ολύνθου λόγω υπερχείλισης ρέματος από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Στο Νομό Ημαθίας διακοπή της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ στην επαρχιακή οδό Κορυφής - Λιανοβεργίου, από την έξοδο του οικισμού Λιανοβεργίου έως την είσοδο του οικισμού Κορυφής, λόγω καθίζησης οδοστρώματος και στα τμήματα Βέροιας - Λαζοχωρίου και Βέροιας - Ταγαροχωρίου λόγω ανόδου των υδάτων του Τριποτάμου.

Ηλεία: Κόπηκε ο δρόμος τη νύχτα στο Μουζάκι
Από τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από κατολισθήσεις λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, «κόπηκε» ο δρόμος που οδηγεί από το Καράτουλα στο Μουζάκι.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα έγινε αντιληπτό πως είχε διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία στην περιοχή και με το πρώτο φως της ημέρας κινητοποιήθηκαν οι Αρχές ώστε να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Η πρώτη παρέμβαση που έγινε ήταν να καθαριστεί ο δρόμος από τους όγκους της λάσπης που «έπνιξαν» το σημείο.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει και νέα κατολίσθηση και λασποροές να κλείσει ξανά ο δρόμος.

Ο καιρός την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
Στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Φεύγει ο Ετεοκλής, έρχονται ανοιξιάτικα μεσημέρια από Δευτέρα - Οι προβλέψεις για τα Χριστούγεννα"

Ξεπέρασαν τις 20.000 οι αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε δομές της Λέσβου

Συνολικά 18.200 αιτούντες άσυλο διαμένουν σήμερα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Ενώ στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Μυτιλήνης στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Μόρια και στην οποία διαμένουν 40.000 κάτοικοι, επίσημα από χθες ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που διαμένουν σε διάφορες δομές ξεπέρασε τις 20.000.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ροές προς τα νησιά ακόμα και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου στη Λέσβο, πέρασαν 1.859 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη Χίο 404 και στη Σάμο 477.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασαν τις 20.000 οι αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε δομές της Λέσβου"

Σεισμός στην Αλβανία: Σε συλλήψεις υπευθύνων για τα κτίρια προχωρούν οι αλβανικές Αρχές

Το καταστροφικό αποτέλεσμα του ολέθριου σεισμού στην Αλβανία ήταν, εν μέρει, συνέπεια των κακών κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες δεν θα έπρεπε να έχουν λάβει ποτέ έγκριση για χρήση από τους υπευθύνους.

Η εισαγγελία του Δυρραχίου, μια από τις σοβαρότερα πληγείσες περιοχές από το φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξέδωσε 17 εντάλματα συλλήψεων για άτομα που ευθύνονται για την ελλιπή ασφάλεια των κτιρίων, τα οποία κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού παρασύροντας στο θάνατο πολλούς ανθρώπους.

Μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας και της αστυνομία του Δυρραχίου, 9 άτομα συνελήφθησαν, ενώ 8 ακόμη καταζητούνται.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι εισαγγελίες των Τιράνων, αλλά και σε άλλους νομούς που επλήγησαν από τον σεισμό.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Αλβανία: Σε συλλήψεις υπευθύνων για τα κτίρια προχωρούν οι αλβανικές Αρχές"

Από σήμερα η πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020

Με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων αρχίζει το απόγευμα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2020 και στην έναρξη της συζήτησης θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο προϋπολογισμός του 2020, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «σηματοδοτεί την επιστροφή της Πατρίδας μας στο μέλλον. Ενσωματώνει όλες τις μεταρρυθμίσεις που νομοθετήσαμε, είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που, όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς ενσωματώνει όλες τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ. και αποδεικνύει πως, ό,τι είπαμε, το κάνουμε. Ο προϋπολογισμός του 2020 κάνει την αρχή για να κλείσει ο φαύλος κύκλος της υπερφορολόγησης. Αντιμετωπίζει ταυτόχρονα το αναπτυξιακό και επενδυτικό κενό που διατηρούσε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ουραγό στις επενδύσεις και πρωταθλήτρια στην ανεργία.
Προβλέπει σημαντική αύξηση του Α.Ε.Π., από το 2,2% που καταγράφηκε σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το πρώτο 9μηνο του 2019, στο 2,8% το 2020.
Οδηγεί έτσι το Α.Ε.Π. της Ελλάδας, μετά από πολλά χρόνια, κοντά στα 200 δισ. ευρώ. Αυξάνει δηλαδή το Εθνικό Εισόδημα σε σχέση με φέτος κατά 7 δισ. ευρώ περίπου, ή 1.600 ευρώ περίπου κατά νοικοκυριό.
Ο προϋπολογισμός αυτός αποδεικνύει ότι η «ευημερία για όλους» δεν έρχεται από μόνη της, ούτε με συνθήματα. Απαιτείται σχέδιο, πολλή δουλειά και συνέπεια, που αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη και καλλιεργούν προσδοκίες ρεαλιστικής αισιοδοξίας» ανέφερε ο κ.Πέτσας.

Η συζήτηση θα κορυφωθεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και των αρχηγών των κομμάτων και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία -κατά παράδοση- λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020» έχει ήδη γίνει δεκτό, κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίζει υπέρ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να το καταψηφίζουν, και την Ελληνική Λύση να επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Από σήμερα η πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020"

Ανακαλείται η απόφαση για την ενίσχυση των εφημερίδων

Ανακοινώθηκε, χθες, Παρασκευή, από την κυβέρνηση η κατανομή της επιδότησης που θα λάβουν οι εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας ως ενίσχυση με μια προσπάθειας ενίσχυσης και στήριξης του Τύπου.

Μέσω της υπουργικής απόφασης που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, φάνηκε πως το κράτος επιχορηγεί πλέον όλες τις εφημερίδες με το ποσό των 6.701.775,00 ευρώ.

Η σχετική υπουργική απόφαση η οποία έφερε τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος ανέφερε ότι «η χθεσινή υπουργική απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σ. Πέτσας, προβλέπει ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι θα ενισχύσουν οικονομικά όχι μόνο το Μακελειό, αλλά και εφημερίδες για τις οποίες δεν έχει εξακριβωθεί από τις αρμόδιες αρχές αν πληρώνουν τους εργαζόμενους, όπως απαιτούν οι κείμενες διατάξεις του εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου» και ρωτά ακόμη: «Με ποια επίσης λογική και ποιο αίσθημα δικαιοσύνης, μια εφημερίδα που απασχολεί έναν εργαζόμενο θα εισπράξει το ίδιο ανώτατο ποσό των 200.000 με μια εφημερίδα που απασχολεί 300 εργαζόμενους, ενώ μια εφημερίδα με 4 εργαζόμενους θα λάβει 36.000; Δεν διάβασαν τι υπέγραψαν; Οφείλουν εξηγήσεις».

Η αντίδραση αυτή έφερε την ανάκληση της υπουργικής απόφασης για το πρόγραμμα της ενίσχυσης υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την ανάκληση της απόφασης και κάλεσε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30 πμ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους».

Ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ' αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α' και παρ. 7 της υπ' αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β' ΚΥΑ)».

Συμπλήρωσε πως «επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι «ξέχασαν» τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν» ανακαλείται η απόφαση.

Αναλυτικά τα ποσά τα οποία αναφερόντουσαν στην ανακληθείσα απόφαση

DOCUMENTO - 200.000,00

ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - 200.000,00

Super Στοίχημα - 36.303,63

KING BET - 163.696,37

Η ΠΡΑΣΙΝΗ - 200.000,00

ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ - 200.000,00

ΚΕΦΑΛΑΙΟ - 200.000,00

SPORTDAY - 200.000,00

ΜΑΚΕΛΕΙΟ - 200.000,00

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ - 200.000,00

MATCH MONEY - 200.000,00

AGRENDA - 101.775,00

LIVE SPORT - 200.000,00

ΤΗΕ NEW YORK TIMES - 200.000,00

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - 200.000,00

ΕΣΤΙΑ - 60.113,15

ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ - 200.000,00

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ - 200.000,00

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - 200.000,00

Ο ΛΟΓΟΣ - 200.000,00

Η ΑΥΓΗ - 200.000,00

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - 200.000,00

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ - 200.000,00

ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ - 200.000,00

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - 200.000,00

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - 200.000,00

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - 200.000,00

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ESPRESSO - 139.886,85

STARPRESS, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - 200.000,00

Η ΕΠΟΧΗ - 200.000,00

ΜΠΑΜ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ - 200.000,00

REALNEWS - 200.000,00

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ - 200.000,00

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - 200.000,00

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ - 200.000,00

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ - 200.000,00

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλείται η απόφαση για την ενίσχυση των εφημερίδων"

Χαλκίδα: “Δεν αντέχουμε άλλους μετανάστες”! Στους δρόμους οι κάτοικοι της Αυλίδας για το προσφυγικό [video]

Συμβολικό κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας στη Χαλκίδα, που κράτησε λίγα λεπτά, πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι από την Αυλίδα μαζί με την Δημοτική Αρχή Χαλκιδέων.

Διαμαρτύρονται για το νέο Κέντρο Υποδοχής που κατασκευάζεται στην Ριτσώνα και για τις κλοπές που γίνονται από πρόσφυγες του υπάρχοντος κέντρου στα γειτονικά χωράφια και επιχειρήσεις. Ζητούν από την πολιτεία να δώσει αποζημιώσεις στους αγρότες για τις ζημιές που έχουν υποστεί, να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και να μην έρθει νέο κύμα προσφύγων στην περιοχή τους.



tvstar
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκίδα: “Δεν αντέχουμε άλλους μετανάστες”! Στους δρόμους οι κάτοικοι της Αυλίδας για το προσφυγικό [video]"

Στο «φως« οι ομολογίες για τη δολοφονία στους Αγίους Θεοδώρους - «Ρε μαλ@@@ την πάτησα τη γυναίκα»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας μιας 73χρονης γυναίκας στους Αγίους Θεοδώρους, από δύο Ρομά.

Οι δύο άνδρες που παρέσυραν με το αυτοκίνητό τους και σκότωσαν την άτυχη γυναίκα, παραδόθηκαν την Παρασκευή στην αστυνομία. Οι λεπτομέρειες που αναφέρουν στις απολογίες τους, είναι συγκλονιστικές.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 28χρονος ο οποίος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, είπε πως πάτησε γκάζι όταν φοβήθηκε από τη σθεναρή αντίσταση της γυναίκας που τον έπιασε από την μπλούζα όταν προσπάθησε να της αρπάξει την αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό της,καθώς και όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της να βγαίνουν έξω από το σπίτι.

Οι δράστες εντόπισαν τη γυναίκα στη λαϊκή αγορά των Μεγάρων

Σύμφωνα με τον 28χρονο, πάτησε γκάζι και δεν κατάλαβε αρχικά ότι χτύπησε τη γυναίκα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αισθάνθηκε μόνο το «γκελ» που έκανε το αυτοκίνητο πάνω στην 73χρονη.

Οι δυο δράστες, εκείνη την ημέρα, δηλαδή στις 7 Δεκεμβρίου, βρίσκονταν και πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες στη λαϊκή αγορά των Μεγάρων. Εκεί είδαν την άτυχη γυναίκα και εντόπισαν την αλυσίδα που φορούσε και στη συνέχεια την ακολούθησαν μέχρι το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους, όπως ανέφεραν.

Στη συνέχεια, ο 26χρονος συνοδηγός, φώναξε από τον δρόμο την 73χρονη και αυτή βγήκε από το σπίτι, προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Ξαφνικά, το θύμα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο σταματημένο ένα αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος άντρας, βρισκόταν εκτός αυτού και διαπληκτιζόταν με το θύμα.

Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, ο 26χρονος που ήταν έξω από το αυτοκίνητο, αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει την αλυσίδα με τον σταυρό από το λαιμό του θύματος, μπήκε στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο και μαζί με τον οδηγό, πραγματοποίησαν κίνηση προς τα εμπρός.

Τη στιγμή εκείνη, το θύμα βρισκόταν μπροστά από το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο χωρίς να ανακόψει την πορεία του, την παρέσυρε περνώντας πάνω από το σώμα της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

«Ρε μαλ@@@, την πάτησα τη γυναίκα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομολογία του ο συνοδηγός είπε: «Φεύγοντας όμως από εκεί, γυρνάει και μου λέει: “ρε μαλ@@@, την πάτησα τη γυναίκα. Την είδα ξαπλωμένη από τον καθρέφτη”. Εκεί κατάλαβα ότι είχε πατήσει με το αυτοκίνητο τη γυναίκα».

Από την πλευρά του, ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ομολογία του: «Ο … (σ.σ. όνομα συνεργού) δυσκολευόταν να της αρπάξει την αλυσίδα. Ήταν μπροστά στο αυτοκίνητο και έβλεπα την πλάτη του. Άκουσα φωνές, πανικοβλήθηκα. Τρόμαξα ότι θα μας πιάσουν. Είδα τον (συνεργό) να προσπαθεί να έρθει στην πόρτα του συνοδηγού. Η κυρία μάλλον τον κράταγε από τη μπλούζα, αλλά πρέπει να είχε πέσει κάτω. Εγώ δεν την έβλεπα την κυρία. Μπήκε στο αυτοκίνητο, έβαλα μπροστά και φύγαμε με ταχύτητα. Τότε κατάλαβα ότι πάτησα την κυρία γιατί χοροπηδούσε το αυτοκίνητο».

Σεσημασμένοι οι δράστες της δολοφονίας στους Αγίους Θεοδώρους

Όπως προέκυψε, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Τις τρεις τελευταίες μέρες διαπραγματεύονταν με τις διωκτικές αρχές, με τις οποίες είχαν έρθει σε επαφή μέσω της δικηγόρου τους, προκειμένου να παραδοθούν, όπως και έκαναν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, το οποίο είχε και σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς αυτοί ήταν που εντόπισαν το αυτοκίνητο στον Βλυχό Μεγάρων. Εκεί βρέθηκε DNA της άτυχης γυναίκας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «φως« οι ομολογίες για τη δολοφονία στους Αγίους Θεοδώρους - «Ρε μαλ@@@ την πάτησα τη γυναίκα»"

Συνάντηση συνταξιούχων με Γεραπετρίτη – Βρούτση

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, είχε αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, έπειτα από την πορεία τους με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, ο πρωθυπουργός για λόγους εθνικών θεμάτων δεν μπορεί να δεχτεί σήμερα τους επικεφαλής του συλλαλητηρίου και προγραμματίζει σχετική συνάντηση μαζί τους τον προσεχή Ιανουάριο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση συνταξιούχων με Γεραπετρίτη – Βρούτση"

Δήμος Αμαρουσίου: Διεκδικούμε από την Π.Αττικής τα απολύτως αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο Αθανάσιο Νησιώτη και τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου, παρουσία του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Δημήτρη Σμυρνή και των Αντιδημάρχων Κων/νου Ρώτα και Ευάγγελου Κάββαλου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή του Σωρού και Λάκκας Κόττου όπως αντιπλημμυρικής θωράκισης, κατασκευής αγωγών ακαθάρτων, αποπερατώσεις και διανοίξεις οδών, κατασκευή πεζοδρομίων και σηματοδοτήσεις πλησίον σχολικών συγκροτημάτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Τα έργα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, όπως τα αντιπλημμυρικά, λόγω ειδικών τεχνικών προδιαγραφών, εκτελούνται και συνεπώς χρηματοδοτούνται βάσει νόμου από το όργανό της Περιφέρειας και όχι από τον Δήμο. Στο σχετικό φάκελο που έχουμε καταθέσει συνοδευόμενο με όλες τις σχετικές ώριμες μελέτες, συμπεριλαμβάνονται και τα αναγκαία έργα της περιοχής Σωρού. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την υλοποίησή τους από την Περιφέρεια Αττικής, και να προασπίζουμε με κάθε τρόπο την ασφάλεια των Μαρουσιωτών».

Στη συνάντηση παρόντες ήταν από την πλευρά Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Ανδρομάχη Τσουκαλά και η βοηθός Ταμία κα Νικόλ Καμζέλα.​

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Αμαρουσίου: Διεκδικούμε από την Π.Αττικής τα απολύτως αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου την Κυριακή

Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία: «6Ο SANTA RUN ATHENS» την Κυριακή 15/12/2019 και από την 08.00΄ ώρα έως πέρατος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς, περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:
  • Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Σέκερη και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Λ. Βασ. Αμαλίας .
  • Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Χαρ. Τρικούπη και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
    Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου την Κυριακή"

Βόρειο Αιγαίο: Σχεδόν 400 μετανάστες έφτασαν στα νησιά το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίζεται το κύμα μεταναστευτικών ροών στο Βόρειο Αιγαίο, καθώς το τελευταίο 24ωρο σχεδόν 400 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στα ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο.

Πιο συγκεκριμένα, 254 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από λέμβους σε επτά διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στα νησιά Λέσβος, Καλόλυμνος και Κω.

Το ίδιο διάστημα το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στη διάσωση και περισυλλογή 145 μεταναστών και προσφύγων, σε τρία διαφορετικά περιστατ

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρειο Αιγαίο: Σχεδόν 400 μετανάστες έφτασαν στα νησιά το τελευταίο 24ωρο"

Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο Κυριακή – Τι ισχύει για τις επόμενες μέρες

Ανοιχτά θα είναι αύριο, Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα τα εμπορικά καταστήματα, λόγω της εορταστικής περιόδου.

Αναλυτικά το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών έχει ως εξής:

Σάββατο 14/12/2019 ‪09.00 – 16.00

Κυριακή ‪15/12/2019 ‪11.00 – 16.00

Δευτέρα 16/12/2019 09.00 – 18.00

Τρίτη 17/12/2019 ‪09.00 – 21.00

Τετάρτη ‪18/12/2019 ‪09.00 – 21.00

Πέμπτη 19/12/2019 ‪09.00 – 21.00

Παρασκευή ‪20/12/2019 09.00 – 21.00

Σάββατο ‪21/12/2019 ‪09.00 – 18.00

Κυριακή 22/12/2019 ‪11.00 – 18.00

Δευτέρα ‪23/12/2019 ‪09.00 – 21.00

Τρίτη ‪24/12/2019 ‪09.00 – 18.00

Τετάρτη ‪25/12/2019 ΑΡΓΙΑ

Πέμπτη ‪26/12/2019 ΑΡΓΙΑ

Παρασκευή ‪27/12/2019 ‪09.00 – 21.00

Σάββατο ‪28/12/2019 ‪09.00 – 18.00

Κυριακή ‪29/12/2019 11.00 – 18.00

Δευτέρα ‪30/12/2019 ‪09.00 – 21.00

Τρίτη ‪31/12/2019 ‪09.00 – 18.00

Τετάρτη ‪1/1/2020 ΑΡΓΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα » "Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο Κυριακή – Τι ισχύει για τις επόμενες μέρες"

Πέτσας: Θέλαμε την καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν και το πετύχαμε

Η συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν, που προχωρά μόνος του και ορίζει όπως νομίζει ο ίδιος θέματα που καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, τον οδηγεί σε διπλωματική απομόνωση, τόνισε στο ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σημείωσε ότι από παντού υπήρξε καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν κάνει σπασμωδικές κινήσεις, καθώς η πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, βγαίνει με σπασμωδικές ενέργειες στο εξωτερικό».

«Εμείς είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κ Πέτσας.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για σημαντική συζήτηση τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο όσο και με άλλους αξιωματούχους, η οποία θα είναι ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να προωθήσει θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, τις επενδύσεις, αλλά και να μιλήσει στην ομογένεια με αφορμή την ψήφο των αποδήμων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας: Θέλαμε την καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν και το πετύχαμε"

Παραδόθηκαν οι δύο Ρομά που σκότωσαν την 73χρονη με το αυτοκίνητό στους Αγίους Θεοδώρους

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι δύο Ρομά που πάτησαν με το αυτοκίνητό τους και σκότωσαν την 73χρονη γυναίκα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων για να της αρπάξουν μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της. Οι δύο άνδρες που είχαν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και αναζητούνταν παραδόθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στη ΓΑΔΑ, όπου πήγαν συνοδεία του δικηγόρου τους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ζούσαν στον καταυλισμό του Βλυχού Μεγάρων.

Ο 30χρονος φέρεται να οδηγούσε το μοιραίο όχημα που παρέσυρε και σκότωσε την 73χρονη, ενώ στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ο 35χρονος, ο οποίος φέρεται να ήταν και αυτός που φώναξε στην ηλικιωμένη να βγει έξω από το σπίτι της.

Μάλιστα, ο 30χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές και ληστείες, ενώ στις έρευνες που έχουν γίνει σε καταυλισμούς Ρομά δεν έχει εντοπιστεί.

Oι αστυνομικοί εντόπισαν σε καταυλισμό Ρομά στον Βλυχό Μεγάρων ένα ύποπτο όχημα, παρόμοιο με αυτό των δραστών. Το όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι το ίδιο με αυτό στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες που σκότωσαν με άγριο τρόπο την 73χρονη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδόθηκαν οι δύο Ρομά που σκότωσαν την 73χρονη με το αυτοκίνητό στους Αγίους Θεοδώρους"

Τουρκικά drones θα απογειώνονται από αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Κύπρο

Το «υπουργικό συμβούλιο» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους όρισε το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο ως βάση για τουρκικά drones ώστε αυτά να απογειώνονται και να συνοδεύουν πλωτά γεωτρύπανα που διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, μετέδωσε χθες το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

Τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs), και άοπλα και οπλισμένα, θα ξεκινήσουν να απογειώνονται από το αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκόνοικου (Γκετσιτκαλέ) από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Μια ομάδα ειδικών από την Άγκυρα θεώρησε κατάλληλη επιλογή το αεροδρόμιο για τον σκοπό αυτό.

Επιπλέον επενδύσεις θα γίνουν επίσης στο αεροδρόμιο, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, ο Ερσί Τατάρ, έπειτα από την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου».

«Η προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων είναι βασική προτεραιότητα», είπε ο Τατάρ, σύμφωνα με το Demiroren.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικά drones θα απογειώνονται από αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Κύπρο"

Απαγορευτικό απόπλου στα δρομολόγια για Κυκλάδες από Ραφήνα-Πειραιά

Η κακοκαιρία «Ετεοκλής» που πλήττει τη χώρα έχει παρουσιάσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ για Αργοσαρωνικό φεύγουν μόνο τα συμβατικά πλοία.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες. Επίσης, δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια Κυλλήνη- Κεφαλονιά.

Οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν καλό θα είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, καθώς και έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με αυτό ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορευτικό απόπλου στα δρομολόγια για Κυκλάδες από Ραφήνα-Πειραιά"

Από δις ισόβια σε έναν χρόνο έξω ο δράστης άγριας δολοφονίας

Κατηγορήθηκε για την άγρια και μαρτυρική δολοφονία ενός 66χρονου οικιακού βοηθού μπροστά στα μάτια του κατάκοιτου 97χρονου που φρόντιζε σε ένα φτωχό σπιτάκι της Δραπετσώνας για να του αρπάξει 200 ευρώ και ένα τάμπλετ. 

Αρχικά, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δις ισόβια και την περασμένη Δευτέρα η ποινή «έσπασε» και η βαριά καταδίκη μετατράπηκε σε 18 χρόνια και με δεδομένο ότι έχει ήδη εκτίσει ένα μέρος, ο Αλβανός κακοποιός θα βρίσκεται σύντομα εκτός φυλακής. Την ίδια ώρα που ο τσιλιαδόρος της συμμορίας οδεύει προς την ελευθερία και ο τρίτος συνεργός που μπούκαρε στο σπίτι και έδεσε χειροπόδαρα το θύμα του πριν του προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο για να του «πάρουν» τη ζωή για μια χούφτα ευρώ, είναι καταζητούμενος. 

Τον έγδυσαν, τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον έσπασαν στο ξύλο και τον έπνιξαν 

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την εξιχνίαση της υπόθεσης έκαναν λόγο για ένα έγκλημα που χαρακτηρίζεται από ωμότητα και ιδιαίτερη αγριότητα. Και αυτό γιατί, λένε, οι κακοποιοί που εισέβαλαν στο φτωχικό σπιτάκι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Δραπετσώνα τα ξημερώματα της 8ης Σεπτεμβρίου του 2015, ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν... 

Όπως αναφέρεται και στη δικογραφία της υπόθεσης που έχει στη διάθεση της το protothema.gr, οι τρεις Αλβανοί πλησιάζουν τη μονοκατοικία και οι δύο γλιστρούν μέσα και κατευθύνονται στο υπνοδωμάτιο που κοιμόταν ο 97χρονος και αφού τον προσπερνούν χρησιμοποιώντας βία μπαίνουν στο διπλανό όπου κοιμόταν ο 66χρονος Γεωργιανός οικιακός βοηθός. Ο άτυχος άνδρας, ήταν παντρεμένος με τη σύζυγο και τα παιδιά να μένουν στη Γεωργία, βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2005 και εργαζόταν ως οικιακός βοηθός σε ηλικιωμένους για να στέλνει χρήματα στην οικογένεια του. 

«Οι τρεις κατηγορούμενοι, αποφάσισαν από κοινού να μεταβούν στην ευρισκόμενη στην οδό Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα Αττικής ισόγεια οικία του (σ.σ αναφέρεται το όνομα του 97χρονου ηλικιωμένου) και οι δύο εξ αυτών να εισέλθουν εντός αυτής και να αφαιρέσουν τα χρήματα και τα τιμαλφή που είχαν την πληροφορία ότι φύλασσε ο κύριος εντός αυτής ενώ ο α΄ εξ αυτών θα παρέμενε στο πεζοδρόμιο εκτός αυτής ώστε να τους ειδοποιήσει εάν αντιληφθεί Αστυνομία ή κάποια άλλη ύποπτη κίνηση. Έτσι οι κατηγορούμενοι μετέβησαν με αυτοκίνητο στη Δραπετσώνα, αποβιβάστηκαν από αυτό σε απόσταση λίγων μέτρων από την οικία και προσέγγισαν σε απόσταση αρκετών μέτρων και όταν προσέγγισαν μετέβησαν πεζοί εκεί». 

dikografia


Οι δύο Αλβανοί ληστές μπαίνουν μέσα και τότε αρχίζει να ξεδιπλώνεται το σκηνικό της φρίκης. «Συνάντησαν πρώτο τον 97χρονο, ο οποίος ήταν κατάκοιτος και υπερήλικας και εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας είχε μειωμένη αντίληψη και ικανότητα λόγου και με άσκηση σωματικής βίας τον προσπέρασαν και μετέβησαν στο έτερο υπνοδωμάτιο που κοιμόταν ο Muradian Albert που εκτελούσε χρέη νοσοκόμου και οικιακού βοηθού. Ο β΄και ο γ΄κατηγορούμενος ενεργώντας με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον του, αφαίρεσαν τα ρούχα και τον άφησαν με το εσώρουχο, τον ακινητοποίησαν στο κρεβάτι καθόσον του έδεσαν τα χέρια του πίσω από την πλάτη στο ύψος των καρπών με αθλητική φόρμα μπλε χρώματος με λευκές ρίγες ενώ του έδεσαν και τα πόδια του στο ύψος των αστραγάλων με αθλητική φόρμα μπλε χτυπώντας τον στο κεφάλι και στο σώμα προκαλώντας του εκχύμωση στην πρόσθια μετωπιαία χώρα εκχύμωση στον άνω βραχίονα του δεξιού χεριού, κάταγμα αριστερού κάτω κυνόδοντα, στη συνέχεια του απόφραξαν τις αεροφόρους οδούς προκαλώντας του ασφυκτικού τύπου κηλίδες σε στίχους του επικρανίου απονευρώσεως στα μαλακά μόρια της κεφαλής και ασφυκτικού τύπου κηλίδες στην εξωτερική επιφάνεια των πνευμόνων με αποτέλεσμα να επέλθει εξαιτίας των ανωτέρω ενεργειών τους συμπίεση και απόφραξη της στοματικής κοιλότητας αυτού και ασφυξία του εγκεφάλου αυτού συνεπεία της απόφραξης των άνω αεροφόρων οδών εξαιτίας της οποίας επήλθε ο θάνατος του όπως επεδίωκαν ο β΄και ο γ΄κατηγορούμενοι. Ακολούθως επειδή ο 97χρονος δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή τάμπλετ και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή μαζί με τον πρώτο κατηγορούμενο στον οποίο παρέδωσαν το μερίδιο του που ανερχόταν σε 100 ευρώ...».

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και σε λιγότερο από πέντε μήνες να περάσουν χειροπέδες στους δύο από αυτούς. Τον ένα ληστή και τον τσιλιαδόρο. Μάλιστα ο τσιλιαδόρος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του κατονόμασε τους υπόλοιπους της συμμορίας είπε ότι κίνητρο ήταν η ληστεία, ότι οι άλλοι δύο Αλβανοί ήταν αυτοί που μπήκαν μέσα και αφού χτύπησαν το θύμα και το λήστεψαν του έδωσαν 100 ευρώ μερίδιο. 

Η νομική άποψη 

Ο δικηγόρος του Αλβανού κ. Γιάννης Γλύκας μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως «ένας κατηγορούμενος που διέφυγε ένας απλός συνεργός και ένας αυτουργός που πρωτοδίκως του επεβλήθη δις ισόβια κάθειρξη συνθέτουν την τριάδα των υπαιτίων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος του άτυχου οικιακού βοηθού! Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραια εκλογίκευσε την ποινική μεταχείριση του εντολέα μου επιβάλλοντας ποινή 18 ετών δίνοντας του μια δεύτερη ευκαιρία ζωής». 


dikigoros
Ο δικηγόρος κ. Γιάννης Γλύκας
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Από δις ισόβια σε έναν χρόνο έξω ο δράστης άγριας δολοφονίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news