facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Περιφέρεια Αττικής: Εγκαινιάστηκε η πρώτη έξυπνη και σύγχρονη διάβαση πεζών στην Ευρώπη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μαζί με τον Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο διέσχισαν, πρώτοι μια από τις πλέον «έξυπνες» και σύγχρονες διαβάσεις της Ευρώπης, η οποία δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο).

Η διάβαση που εγκαινιάστηκε έχει ειδικό ακρυλικό φωσφορίζον υλικό με κρυστάλλους, ενώ φωτισμός LED μεταβάλλεται ανάλογα με τις υποδείξεις του φωτεινού σηματοδότη. Ειδικός πομπός μετάδοσης ηχητικών και παλμικών σημάτων ειδοποιεί πολίτες με προβλήματα όρασης. Όπως ανακοίνωσε αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει τμηματικά να θέσει σε εφαρμογή συνολικά 200 έξυπνες διαβάσεις.


Στέλνουμε μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει στραμμένο το βλέμμα της στη βιώσιμη κινητικότητα

Απευθυνόμενος ο Περιφερειάρχης στον Ευρωβουλευτή Σ. Κυμπουρόπουλο επισήμανε: «Αγαπητέ Στέλιο είσαι ο πρώτος πολίτης που χρησιμοποίησε τη διάβαση, σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα που σφραγίζει την πολυεπίπεδη συνεργασία μας για την οδική ασφάλεια και την προσβασιμότητα. Είμαι σίγουρος ότι η συντονισμένη μας προσπάθεια θα μεταφερθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνοντας σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει στραμμένο το βλέμμα στη βιώσιμη κινητικότητα του 2020 και την άμεση αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της».


Ο Γ. Πατούλης νωρίτερα είχε επισημάνει ότι η ασφάλεια των πολιτών της Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα την πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας, ενώ πρόσθεσε:

Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας για μας αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα καθώς έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Μιλάμε με έργα και πράξεις εφαρμόζοντας το στρατηγικό μας σχεδιασμό και παρουσιάζοντας στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες της Αττικής τις νέες πρότυπες έξυπνες διαβάσεις πεζών. Σηματοδοτούμε τη νέα εποχή της κινητικότητας και της ασφαλούς μετακίνησης, ενώ παράλληλα τονίζουμε τη σημασία της προσβασιμότητας και του αλληλοσεβασμού μεταξύ των χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς οι νέες διαβάσεις αποτρέπουν την παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη και βοηθούν τους οδηγούς να σταματούν έγκαιρα πριν την κάθετη γραμμή (stopline). Στόχος μας είναι η άμεση αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων για τη δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών για την οδική ασφάλεια αλλά και η αποτελεσματική συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών του οδικού δικτύου και προφανώς μαζί με τη θεσμική επιτροπή οδικής ασφάλειας, έχουμε θέσει τις βάσεις για την επίτευξη του, καθώς από σήμερα λειτουργεί το νέο υπερσύγχρονο κέντρο οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής.


Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που η οδική ασφάλεια έχει προτεραιότητα

Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής Σ. Κυμπουρόπουλος αναφερόμενος στη διάβαση επεσήμανε: «Σήμερα εδώ στην Αττική ο συνάδελφος κ. Πατούλης έδειξε τι σημαίνει έξυπνη πόλη και έξυπνη διάβαση, σε μια περίοδο που η Ευρώπη αλλάζει. Με αυτό το τρόπο δείχνουμε ότι μπορούμε να είμαστε πρωτοπόροι και μπροστάρηδες στο νέο, στο καινούριο. Αξίζουν πολλά μπράβο στον κ. Πατούλη και στα στελέχη της Περιφέρειας που υλοποίησαν μια ιδέ,α μέσω της οποίας διευκολύνεται η μετακίνηση όλων των πολιτών. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή στην οποία η οδική ασφάλεια έχει προτεραιότητα. Είναι ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία που υπάρχει και να γίνει κατανοητό ότι σεβόμαστε τον πολίτη που περπατάει, που κινείται με μπαστούνι, που κινείται με αμαξίδιο. Δεν έχουν προτεραιότητα μόνο όσοι κινούνται με αυτοκίνητο. Αυτή η διάβαση που μόλις πριν από λίγο περάσαμε μπορεί να αποτελεί μια λύση. Κύριε Πατούλη σας συγχαίρω».


Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε συμβολικό δρώμενο με τη συμμετοχή ατόμων με κινητικά προβλήματα. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων ο Διοικητής Τροχαίας Αθηνών Σ. Λάσκος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης υποστράτηγος Ε. Γκαρίλας, ο Χρήστος Παπαφιλίππου Υποδιευθυντής Τροχαίας Αθηνών, οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας, Υγείας Α. Βαθιώτης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ε. Κοσμίδη, Θ. Κουτσογιαννόπουλος, Φ. Καλογήρου, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Δ. Ηλιάδης, η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη, ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής Η. Δόλγυρας και ο Προϊστάμενος Σηματοδότησης της Περιφέρειας Π. Καρυώτης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Αττικής: Εγκαινιάστηκε η πρώτη έξυπνη και σύγχρονη διάβαση πεζών στην Ευρώπη"

Εκνευρισμός των Τούρκων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερουσία

H αμερικανική Γερουσία αναγνώρισε σήμερα (12/12) τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ενώ χθες ψήφισε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις ενέργειές της στη Συρίας όπως επίσης και για τους S-400.

Η Άγκυρα μέσω του διευθυντή επικοινωνία της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, τόνισε πως οι κινήσεις των ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο τις διμερείς σχέσεις.

«Το νομοσχέδιο κυρώσεων που ψηφίστηκε χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και το ψήφισμα της Αρμενίας που εγκρίθηκε σήμερα στην Γερουσία θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των διμερών μας σχέσεων», τόνισε στο twitter ο Αλτούν όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Οι κυρώσεις και οι απειλές δεν θα μας αποτρέψουν να προστατέψουμε τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφαλείας», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, τονίζοντας πως αυτά τα δύο ψηφίσματα της αμερικανικής Γερουσίας αποτελούν «ανεύθυνες και παράλογες ενέργειες».

Τσαβούσογλου: Το ψήφισμα δεν έχει καμία ισχύ

Την ίδια ώρα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε ανάρτηση στο twitter, λέγοντας πως το ψήφισμα της Γερουσίας δεν είναι νομικά δεσμευτικό.

«Το ψήφισμα της Γερουσίας δεν είναι παρά μία πολιτική παράσταση. Δεν είναι νομικά δεσμευτικό και δεν έχει καμία ισχύ. Εκείνοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν την ιστορία για πολιτικούς σκοπούς είναι δειλοί, που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκνευρισμός των Τούρκων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερουσία"

Νέα δίωξη σε Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη για παράνομες συμβάσεις

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, μετά τις απολογίες τους σε ανακρίτρια για παράνομες συμβάσεις με μισθωτούς της Νομαρχίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Κακεδονίας.

Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η καταβολή 20.000 ευρώ ο καθένας.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, εις βάρος τους ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη που αφορά μια παράμετρο της βασικής υπόθεσης για την οποία έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη μαζί με άλλους έξι κατηγορούμενους- υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η έρευνα έδειξε ότι 80 άτομα είχαν προσληφθεί για την παροχή συγκεκριμένου έργου. Όμως, κατά τη θητεία των αδελφών Ψωμιάδη, απασχολήθηκαν σε άλλες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται γα παράμετρο της υπόθεσης με τις απευθείας αναθέσεις

Οι κατηγορίες εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της υπόθεσης με τις απευθείας αναθέσεις έργων μέχρι 45.000 ευρώ και τις παράνομες συμβάσεις με μισθωτούς της Νομαρχίας και της Περιφέρειας. Οι αδερφοί Ψωμιάδη καθώς και έξι πρώην στελέχη της Νομαρχίας, παραπέμθηκαν για απιστία στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, και για ψευδείς βεβαιώσεις.

Η δικογραφία έχει δύο σκέλη: Το πρώτο αφορά τις κατατμήσεις 456 έργων , συνολικής αξίας 15,3 εκατ. ευρώ που δόθηκαν με απ’ ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους. Και το δεύτερο έχει να κάνει με συμβάσεις της Νομαρχίας, και μετέπειτα περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με εργαζόμενους που εισέπραξαν παράνομα χρήματα, με ζημιά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το δημόσιο. Η νέα δίωξη σχετίζεται με το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης.

«Η λειτουργία της διοίκησης ήταν νόμιμη»

Πάντως, με βάση το δημοσίευμα, το περιβάλλον των αδερφών Ψωμιάδη σημειώνει ότι προσκομίστηκαν έγγραφα από το Ελεγκτικό Συνέδριο που δείχνουν, μετά και από έλεγχο οικονομικών επιθεωρητών, πως «η λειτουργία της διοίκησης Ψωμιάδη ήταν νόμιμη και ότι δεν υπήρχε καμία οικονομική ζημία για το ελληνικό δημόσιο».

Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι συμβασιούχοι δεν εργάστηκαν στο έργο για το οποίο προσελήφθησαν αλλά σε άλλες θέσεις καθώς «η Νομαρχία Θεσσαλονίκης (τότε) είχε έλλειψη προσωπικού λόγω της συνταξιοδότησης 400 μόνιμων υπαλλήλων».

Από την αρχή της υπόθεσης, οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης επισημαίνουν ότι κανένας δεν έχει ωφεληθεί, αφού οι συμβασιούχοι εισέπραξαν αποκλειστικώς και μόνον τη νόμιμη αμοιβή τους, η οποία θα τους επιδικαζόταν δικαστικώς, για την εργασία τους, ανεξαρτήτως αν αυτή παρασχέθηκε σε συναφείς υπηρεσιακές θέσεις λόγω επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δίωξη σε Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη για παράνομες συμβάσεις"

Πολάκης υπέρ Κασιμάτη: Σιγά μη τη διώξουμε... Διώξτε πρώτα τον Χρυσοχοΐδη

Θέση σε όσα γράφονται και ακούγονται από την Τετάρτη σχετικά με τη φράση «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», που χρησιμοποίησε σε ανάρτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, πήρε ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του στην κ. Κασιμάτη και απάντησε στη Νέα Δημοκρατία που ζήτησε την αποπομπή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ζητώντας με τη σειρά, την απομάκρυνση του Χρυσοχοΐδη!

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Σιγά μη διώξουμε τη Νινα Κασιμάτη!! Διώξτε το Χρυσοχοΐδη πρωτα που εχει αφήσει λυτούς τους ακροδεξιούς και Χρυσαυγίτες που ενδημουν μεσα στα Σωματα Ασφαλειας και τωρα δεν νιώθουν «ευνουχισμένοι» και ξανακουβεντιαζουμε».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολάκης υπέρ Κασιμάτη: Σιγά μη τη διώξουμε... Διώξτε πρώτα τον Χρυσοχοΐδη"

Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Ο Χάφταρ κάλεσε τον στρατό του να επιτεθεί στη Τρίπολη

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που μεταδόθηκε από το δίκτυο Al Arabiya, κάλεσε σήμερα τις δυνάμεις του να προωθηθούν προς το κέντρο της Τρίπολης, στην «τελική μάχη», όπως είπε, για την πρωτεύουσα.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), υπό την αρχηγία του Χάφταρ, εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση με σκοπό να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης, όπου εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ.

Ωστόσο ο LNA δεν κατόρθωσε να διαπεράσει τις άμυνες των παραστρατιωτικών ομάδων που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση Σάρατζ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Ο Χάφταρ κάλεσε τον στρατό του να επιτεθεί στη Τρίπολη"

Πρωθυπουργός Αρμενίας: «Νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας» η αναγνώριση της Γενοκτονίας

Η υιοθέτηση, σήμερα, από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Οκτώβριο, ψηφίσματος που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων είναι μια «νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

«Εκ μέρους του αρμενικού λαού, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε ο Πασινιάν στο Twitter.

Το ψήφισμα που επικυρώθηκε σήμερα είναι «φόρος τιμής στη μνήμη 1,5 εκατομμυρίων θυμάτων της πρώτης γενοκτονίας του 20ού αιώνα κι ένα θαρραλέο βήμα προς την αποτροπή γενοκτονιών στο μέλλον», πρόσθεσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωθυπουργός Αρμενίας: «Νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας» η αναγνώριση της Γενοκτονίας"

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πίστωσε τη δεύτερη δόση στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση άνοιξε τα ταμεία της και δρομολόγησε πλήρως την αποστολή της δεύτερης δόσης, από το σύνολο των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκαν σε βοήθεια προς την Τουρκία για την αντιμετώπιση των 3,6 εκατομμυρίων προσφύγων που βρίσκονται στο έδαφός της.

Μέχρι στιγμής, όπως σημειώνει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu,η Τουρκία έχει λάβει 2,7 δις ευρώ από την ΕΕ, όπως προβλέπει η συμφωνία του 2016 για τον περιορισμό της ροής των προσφύγων στην Ευρώπη.

Το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2020, ενώ το πλήρες ποσό θα καταβληθεί το αργότερο μέχρι το 2025, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Τουρκία έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την ΕΕ για την μη εκπλήρωση της υπόσχεσής της να βοηθήσει την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν απείλησε δημόσια ότι θα ανοίξει τα σύνορα της χώρα του και θα επιτρέψει τους πρόσφυγες να πλημμυρίσουν την Ευρώπη…

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ευρωπαϊκή Ένωση πίστωσε τη δεύτερη δόση στην Τουρκία για τους πρόσφυγες"

«Χαστούκι» στον Ερντογάν από ΗΠΑ: Το Κογκρέσο υιοθέτησε το ψήφισμα για την γενοκτονία των Αρμενίων

Το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθέτησε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει στα τέλη Οκτωβρίου, με συντριπτική πλειοψηφία – 405 ψήφοι υπέρ, 11 κατά – το ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται γενοκτονία η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα.

Μετά από εμπόδια που έθεσαν αρκετές φορές Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές για να μην τεθεί προς ψήφιση το ψήφισμα στο Σώμα, η Γερουσία το ενέκρινε σήμερα ομόφωνα.

Ο Τεντ Κρουζ, από τους γερουσιαστές που κατέθεσαν το ψήφισμα, χαιρέτισε την έγκριση του ψηφίσματος.

«Είναι η τρίτη συνεχή εβδομάδα, που ερχόμαστε στην αίθουσα της Γερουσίας για να επικυρώσουμε αυτό το ψήφισμα. Και είμαι ευγνώμων που σήμερα το πετύχαμε. Το ψήφισμα Μενέντεζ-Κρουζ επιβεβαιώνει την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων», τόνισε ο Κρουζ, αναφερόμενος στον Δημοκρατικό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο εισηγητής του ψηφίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, αλλά είχε κολλήσει στη Γερουσία καθώς Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές είχαν ασκήσει βέτο μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

Αναμένεται πάντως πως θα υπάρξει έντονη αντίδραση από την πλευρά της Άγκυρας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χαστούκι» στον Ερντογάν από ΗΠΑ: Το Κογκρέσο υιοθέτησε το ψήφισμα για την γενοκτονία των Αρμενίων"

Υποχρεωτική η φωτογράφιση των χλμ. στα κοντέρ των οχημάτων από τα ΚΤΕΟ

Υποχρεωτική είναι η φωτογράφιση του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων των οχημάτων από τα ΚΤΕΟ σε τρεις περιπτώσεις σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών. Αρχικά τα διανυθέντα χιλιόμετρα κάποιου οχήματος θα φωτογραφίζονται όταν περνά από ΚΤΕΟ για πρώτη φορά, πριν από την ταξινόμησή του για έκδοση άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα για πρώτη φορά ως μεταχειρισμένο και βέβαια σε κάθε επανέλεγχο όταν λήγει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου.

Οι μοναδικές περιπτώσεις στις οποίες δεν θα φωτογραφίζονται να χιλιόμετρα θα αφορούν μόνο σε επανελέγχους. Ειδικότερα η εγκύκλιος του Υπουργείου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Κατόπιν ερωτημάτων που υπεβλήθησαν στην Υπηρεσία μας από εταιρείες μηχανογράφησης και από ΚΤΕΟ της χώρας σχετικά με την υποχρέωση λήψης φωτογραφίας του πίνακα οργάνων του οχήματος, έτσι ώστε να εμφανίζεται ευκρινώς η αναγραφόμενη ένδειξη του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων κατά τον τεχνικό έλεγχο, σας διευκρινίζουμε τα εξής:

α) Στην υποπαράγραφο (δ) της παραγράφου (6) του άρθρου 2 της (1) σχετ. υ.α. και στην υποπαράγραφο (δ) της παραγράφου (6) του άρθρου 14 της (2) σχετ. υ.α., που αφορούν στους πίνακες με τον απαιτούμενο αριθμό ληφθέντων και αποστελλομένων φωτογραφιών ανάλογα με το είδος του διενεργούμενου ελέγχου, ορίζεται ότι η λήψη και αποστολή της φωτογραφίας (ΦΦ=04) του πίνακα οργάνων του οχήματος, έτσι ώστε να εμφανίζεται η ένδειξη του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων, απαιτείται όταν διενεργείται περιοδικός τεχνικός έλεγχος στις παρακάτω περιπτώσεις:

1) κατά τον διενεργούμενο για πρώτη φορά στο όχημα έλεγχο

2) κατά τον τεχνικό έλεγχο οχήματος πριν από την ταξινόμησή του για έκδοση άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα για πρώτη φορά ως μεταχειρισμένο και

3) κατά τον διενεργούμενο για επόμενη φορά στο όχημα έλεγχο, στη λήξη του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου.

β) Η ανωτέρω απαίτηση για τη λήψη και αποστολή της φωτογραφίας του πίνακα οργάνων του οχήματος, δεν υφίσταται για τον επανέλεγχο περιοδικού τεχνικού ελέγχου, για τον οποίο εξακολουθεί να ισχύει μόνο η υποχρέωση λήψης και αποστολής των φωτογραφιών (ΦΦ=01) και (ΦΦ=02) από τις σταθερές κάμερες.

γ) Όσον αφορά στους ειδικούς ελέγχους (αρχικούς και επανελέγχους αυτών) σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις των (1) και (2) σχετ. υ.α., δεν υφίσταται απαίτηση για λήψη και αποστολή της φωτογραφίας (ΦΦ=04) του πίνακα οργάνων του οχήματος και εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση λήψης και αποστολής των φωτογραφιών (ΦΦ=01) και (ΦΦ=02) από τις σταθερές κάμερες.»

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτική η φωτογράφιση των χλμ. στα κοντέρ των οχημάτων από τα ΚΤΕΟ"

Μητσοτάκης: Η Τουρκική προκλητικότητα στο «μενού» του δείπνου των ηγετών της ΕΕ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το βράδυ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο επίσημο δείπνο των ηγετών της ΕΕ θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, όπως το έκανε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλτ Τουσκ.

«Ο πρόεδρος του ΕΛΚ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στην ελληνική πλευρά. Αυτό περιμένουμε να αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα με τρεις βασικούς άξονες: Πρώτον να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα, δεύτερον να διατυπωθεί ότι δεν παράγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα και τρίτον να στηριχθεί απερίφραστα η Ελλάδα και η Κύπρος. Ελπίζουμε να τα δούμε και τα τρία, με εμφατικό τρόπο, στα συμπεράσματα», τόνισαν οι ίδιες πηγές.

«Είχαμε μια ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Εμείς κάναμε όλες τις διπλωματικές ενέργειες και ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι έπρεπε με στόχο τη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας. Αναμένουμε μια σαφή αποτύπωση και στα συμπεράσματα του συμβουλίου όλων των ηγετών της ΕΕ», συνέχισαν οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζοντας ότι σε συνέχεια των αποφάσεων των δύο προηγούμενων ευρωπαϊκών συμβουλίων του Ιουνίου (και πολύ περισσότερο του Οκτωβρίου), ζητάμε «ένα ευρύτερο πλαίσιο κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία», όπως ανέφερε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η ομπρέλα αυτής της συνόδου κορυφής θα δώσει και την κατεύθυνση σε άλλα επίπεδα» συμπλήρωσαν, ενώ μετά από σχετική ερώτηση για τη στάση του ΟΗΕ πρόσθεσαν: «Δεν έχουμε την εικόνα της χλιαρής αντίδρασης. Είναι παγκόσμιος οργανισμός, η αντίδρασή πάντα είναι σε χαμηλούς τόνους στην αρχή μέχρι την οριστική θέση. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση». Ανέφεραν επίσης, ότι δεν υπάρχει σύνδεση με το προσφυγικό, κάτι που συνέβαινε λόγων των δηλώσεων που είχε κάνει ο Ταγίπ Ερντογάν απειλώντας την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Επιπλέον οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι τα τρία τελευταία ευρωπαϊκά συμβούλια έχουν ασχοληθεί με την τουρκική προκλητικότητα σε διάφορα επίπεδα.

«Πέρα από τις κυρώσεις, είχαμε καταδίκη για την εισβολή στη Συρία, για τις εξελίξεις στο προσφυγικό. Σήμερα πάλι απασχολεί το ευρωπαϊκό συμβούλιο η τουρκική προκλητική συμπεριφορά και η παράνομη ενέργεια της συμφωνίας με τη Λιβύη. Αυτό απομακρύνει τις ευρωπαϊκές ηγεσίες και τις Βρυξέλλες και υψώνει τείχη απέναντι στην Τουρκία. Αρχίζει να μεγαλώνει η απόσταση», υπογράμμισαν.

Επιπλέον, είπαν ότι σε αυτό το ευρωπαϊκό συμβούλιο, ένα βασικό θέμα είναι αυτό της κλιματικής αλλαγής και η ανακοίνωση της επιτροπής για την πράσινη ατζέντα. «Ο πρωθυπουργός έχει το θέμα ψηλά στην ατζέντα και έχει θέσει πιο προωθημένους στόχους για τη δεκαετία 2020-2030», ανέφεραν, υπενθυμίζοντας την εξαγγελία για κατάργηση της χρήσης πλαστικούς μιας χρήσης μέχρι το 2021, όπως και της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη μέχρι το 2028.

Συμπλήρωσαν ότι χρειάζεται δίκαιη μετάβαση και απαιτούνται πόροι, κάτι που θα θίξει ο πρωθυπουργός μιλώντας για την ανάγκη νέου παραγωγικού μοντέλου και ενίσχυσης των περιοχών που θίγονται, όπως η δυτική Μακεδονία και η Πελοπόνησσος στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα ανέφεραν ότι θα συζητηθεί και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.

«Η χώρα μας βίωσε δέκα χρόνια έντονης οικονομικής κρίσης και υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορεί να πάρει κανείς» υπογράμμισαν, ενώ σημείωσαν ότι ανάλογα με τα αποτελέσματα των εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία, ίσως αύριο να γίνει συζήτηση και για το Brexit.

Ειδικότερα για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο αισιοδοξίας για συμφωνία, καθώς κάθε χώρα βάζει ψηλά τον πήχυ. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα που έχει την ανάγκη επενδύσεων, σημειώνει ότι αυτές χρειάζονται και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Η Τουρκική προκλητικότητα στο «μενού» του δείπνου των ηγετών της ΕΕ"

Θεοδωρικάκος: Από την άνοιξη οι αιτήσεις των απόδημων για να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους

Την άνοιξη θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για την εγγραφή και κατάθεση δικαιολογητικών των Ελλήνων του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές από τον τόπο κατοικίας τους, ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συζήτησή του με δημοσιογράφους.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η επιτυχία αυτού του νόμου που ψηφίστηκε χθες, με ρεκόρ θετικών ψήφων, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα αντιμετωπίσει τη ρύθμιση η ελληνική ομογένεια. Για το λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης, μέσω της οποίας οι απόδημοι αφενός θα ενημερώνονται για τις παραμέτρους του νόμου, αφετέρου θα ενθαρρύνονται στο να συμμετάσχουν στις εκλογές της πατρίδας μας. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών, ο αριθμός όσων θα κάνουν χρήση της διευκόλυνσης είναι αδιευκρίνιστος, ισχύει ωστόσο ότι καλύπτονται από τον νόμο εκατοντάδες χιλιάδες νέοι κάτω των 30 ετών που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, το μήνυμα της χθεσινής ψηφοφορίας είναι ότι «όταν πρόκειται για εθνική υπόθεση και για αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα, τα κόμματα οφείλουν να βρίσκουν τον κοινό τόπο και να δημιουργούν συγκλίσεις και συναινέσεις».

Για τον Φιλόδημο, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, εξήγησε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εντάξει έργα 1,3 δισ. ευρώ, ενώ είχε διασφαλισμένους πόρους μόλις 134 εκατ. ευρώ. Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι δεν θα χαθεί κανένα από τα περίπου 500 έργα που έχουν προγραμματισθεί, καθώς θα ενταχθούν στο νέο τετραετές πρόγραμμα που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και πιθανόν να ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους. Εξήγησε ότι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Είπε ότι από τα 134 εκατ. ευρώ που ήταν διασφαλισμένα με τον Φιλόδημο, έχουν εκταμιευθεί τα 51 εκατ. ευρώ, ενώ τα πρώτα έργα που θα είναι έτοιμα προς υλοποίηση θα χρηματοδοτηθούν από τα εναπομείναντα 83 εκατ. ευρώ.

Για τον προγραμματισμό προσλήψεων, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ορισμένος αριθμός προσλήψεων, που «αναλογεί» στο έτος 2021 να υλοποιηθεί το 2020. Για την περίοδο 2019-2020 έχουν ήδη προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση 19.700 προσλήψεις, καθώς με βάση τον κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση» ο αριθμός των αποχωρήσεων τη διετία 2018 - 2019 εκτιμάται στις 20.300. Επιπλέον προσλήψεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στον κανόνα 1:1 αναμένονται περί τις 8.000 στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (διαγωνισμός 3Κ/2018), 2.900 στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», (αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ), 4.500 στην Ειδική Αγωγή και 5.500 εκπαιδευτικοί.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: Από την άνοιξη οι αιτήσεις των απόδημων για να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους"

Μπαλάφας: «Τα…τέτοια της Πάολα δεν είναι από σιλικόνη μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»

Στο σχόλιο της Νίνας Κασιμάτη «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», που έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήταν καλεσμένος την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.

Εστιάζοντας στο σύνθημα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» ο Γ. Μπαλάφας, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως δεν τον εκφράζει ενώ πρόσθεσε: «Κι αν κάνω μια κριτική στην απρόκλητη βία των αστυνομικών δυνάμεων τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο σε μπαχαλάκηδες, αλλά και σε γιατρούς, όπως χθες, έξω από το Ζάππειο δεν είναι κύρια ευθύνη των επιμέρους αστυνομικών. Είναι κύρια ευθύνη της πολιτική ηγεσίας, η οποία δίνει τον τόνο – την κατεύθυνση βαράτε».

«Υπάρχει ένα άλλο σύνθημα, "τα… τέτοια της Πάολα δεν είναι από σιλικόνη, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι"» συμπλήρωσε ο βουλευτής, εξηγώντας πως του αρέσει να μιλάει λαϊκά. «Οι νεολαίοι λένε τέτοια, ψιλοχαριτωμένα. Αυτό έκανε και η Νίνα Κασιμάτη. Δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ζήτημα σε σχέση με την αστυνομία», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.



Τι απαντά στον Γιάννη Μπαλάφα η Νέα Δημοκρατία

«Ο κ. Μπαλάφας χειριζόταν το Μεταναστευτικό. Υφυπουργός από σιλικόνη! Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαγωνισμό γελοιότητας. Και πολιτική από σιλικόνη» σχολιάζουν κύκλοι της ΝΔ αναφερόμενοι στον τρόπο με τον οποίο σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, την ανάρτηση της βουλευτού Νίνας Κασιμάτη για το αστυνομικό Σώμα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλάφας: «Τα…τέτοια της Πάολα δεν είναι από σιλικόνη μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»"

Ψηφίστηκε το σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ» -Σταϊκούρας: Οι πολίτες να εκμεταλλευθούν τη ρύθμιση

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων».

«Ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ. «Όχι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Από τη συζήτηση και την ψηφοφορία είχε αποχωρήσει το ΜέΡΑ25.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο «Ηρακλής», ο κ. Σταϊκούρας άσκησε έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση και συγκεκριμένα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τα οποία – όπως είπε – τα παρέδωσε (ως ποσοστό επί του συνόλου των δανείων) το 2019 στο ίδιο περίπου ποσοστό (43,5%) από όσο τα παρέλαβε το 2015 (43,6%). Όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος κόκκινων δανείων έπεφτε στο μισό, στην Ελλάδα – επί ΣΥΡΙΖΑ – τα κόκκινα δάνεια έμεναν στα ίδια επίπεδα, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, μνημόνευσε δήλωση του τέως υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, της 31ης Οκτωβρίου 2015, με την οποία υποσχόταν -όπως είπε- ότι έως το τέλος του θα έχει αντιμετωπιστεί θέμα των κόκκινων δανείων. Αυταπάτες και σε αυτό το πεδίο, σχολίασε ο κ. Σταϊκούρας.

Για το νομοσχέδιο καθ’ εαυτό, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η μείωση των κόκκινων δανείων αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση για την επανεκκίνηση της πιστωτικής επέκτασης, για υψηλή βιώσιμη οικονομική μεγέθυνση, για υλοποίηση εγχώριων και διεθνών επενδύσεων και αξιοποίηση των αδρανών πόρων οικονομίας και για τη βελτίωση του αξιόχρεου της χώρας. Η κυβέρνηση, κατέληξε, «υλοποιεί τις δεσμεύσεις της εκεί που οι άλλοι δεν τολμούσαν».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε το σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ» -Σταϊκούρας: Οι πολίτες να εκμεταλλευθούν τη ρύθμιση"

Πρόεδρος Βουλής της Λιβύης: Συνωμοσία εις βάρος του ελληνικού και του λιβυκού λαού η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Για συνωμοσία που επιβουλεύεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Λιβυκού και Ελληνικού Λαού μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ Ίσσα μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ίσσα ανέφερε στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Τασούλα και τον κ. Δένδια πως η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης αποτελεί προϊόν εκβιασμού ενώ στην συνέχεια στις κοινές δηλώσεις είπε πως «η συμφωνία είναι απορριπτέα γιατί αυτοί που την υπέγραψαν δεν έχουν καμία νόμιμη ιδιότητα».

Αναλυτικά ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον εξοχότατο πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων. Θερμές ευχαριστίες για την υποδοχή εκ μέρους της Βουλής του ελληνικού λαού. Αισθανόμαστε την θέρμη αυτής της φιλοξενίας. Ήρθαμε για να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι απορριπτέα γιατί αυτοί που την υπέγραψαν δεν έχουν καμία νόμιμη ιδιότητα αφού η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή μας και δεν έχει ορκιστεί νόμιμα στην Βουλή των αντιπροσώπων.

Οπότε βάσει τον προβλεπομένων στην πολιτική συμφωνία η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως, δεν έχει εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται από την συγκεκριμένη συμφωνία, οπότε δεν έχει δικαίωμα υπογραφής σύναψης των συγκεκριμένων μνημονίων που στην πραγματικότητα είναι συμφωνίες και άπτονται της κυριαρχίας του Λιβυκού Κράτους και των δικαιωμάτων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν είναι νόμιμη . Εμείς ως Βουλή αντιπροσώπων την απορρίπτουμε. Επίσης και δημόσια οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λιβύης την απορρίπτουν και θα αντισταθούμε σε όποιον προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά της Λιβύης. Συναντηθήκαμε με τον ΠτΒ Ελλήνων και επιδώσαμε μια γραπτή επιστολή που συμπεριλαμβάνει την άποψή μας, προκειμένου να την παρουσιάσει στους εκπροσώπους του ελληνικού λαού ώστε να ενημερωθούν για την στάση του φίλου γείτονα Λιβυκού λαού που αντιμετωπίζει τα δεινά. Εμείς θα είμαστε μια ομάδα για να ακυρώσουμε αυτή τη συμφωνία βάσει του Διεθνούς Δικαίου και σε όλα τα διεθνή φόρα . Έχουμε ζητήσει επίσης να υπάρχει συνεχής και άμεση επικοινωνία μεταξύ της Βουλής Αντιπροσώπων Λιβύης και της Βουλής των Ελλήνων για να ακυρωθεί αυτή η συμφωνία- συνθήκη, και για να καθορίσουμε τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στο μέλλον για τον ελληνικό και λιβυκό λαό αναφορικά με την ανοικοδόμηση της Λιβύης.

Επιβεβαιώσαμε επίσης την επιθυμία μας να ξεκινήσουμε τη θαλάσσια και αεροπορική σύνδεση και απευθύνουμε πρόσκληση προς τις Ελληνικές εταιρίες να δραστηριοποιηθούν κυρίως στην ανοικοδόμησή της. Περίπου το 90% της έκτασης Λιβύης είναι υπό τον έλεγχο του Λιβυκού στρατού και της λιβυκής Βουλής των αντιπροσώπων. Επιβεβαιώνουμε και καθησυχάζουμε για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό ότι η στάση μας είναι ενιαία και ισχυρή εναντίον αυτής της συνωμοσίας η οποία επιβουλεύεται τα δικαιώματα του ελληνικού και λιβυκού λαού».

Από την πλευρά του ο κ. Τασούλας ανέφερε: «Υποδεχθήκαμε σήμερα στην Ελλάδα και στο Μέγαρο της Βουλής τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης. Απηύθυνα πρόσκληση προ ημερών και θεωρώ ότι η ανταπόκρισή του στην πρόσκληση είναι σημαντική γιατί η χώρα του αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σημαντικές προκλήσεις. Θελήσαμε να ενημερωθούμε από τον εκπρόσωπο του Λιβυκού κοινοβουλίου για τα ζητήματα που απασχολούν την Λιβύη. Είμαστε εδώ με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια, και τον κ. Άγγελο Συρίγο βουλευτή και πρόεδρο επιτροπής φιλίας Ελλάδας - Λιβύης και δεχθήκαμε ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημέρωση από τον κ. Πρόεδρο. Αυτή η ενημέρωση για τα προβλήματα της Λιβύης αποκτά πρόσθετη σημασία για εμάς ενόψει του γεγονότος ότι ο κ. Ακίλα εντελώς πρόσφατα έχει τοποθετηθεί με νομική τεκμηρίωση και απερίφραστα για ένα σοβαρό ζήτημα: Την πρόσφατη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης την οποία θεωρεί απολύτως καταδικαστέα και νομικά ανύπαρκτη. Ως ελληνικό κοινοβούλιο ενδιαφερόμαστε για ειρήνευση και συμφιλίωση στην χώρα της Λιβύης και προφανώς υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται μέσω ειδικού απεσταλμένου ΟΗΕ προς αυτό το σκοπό. Ήταν συνεπώς η εδώ παρουσία του πολύτιμη για εμάς και είμαι βέβαιος ότι θα μας βοηθήσει να συμβάλουμε με τις δικές μας δυνάμεις προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης και ομαλότητας στην Λιβύη».

Τέλος ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας δήλωσε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλα να με προσκαλέσει. Κυρίως να ευχαριστήσω τον κ. Αγκίλε Σαλέχ εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και πρωθυπουργού της Κ. Μητσοτάκη τόσο για την επίσκεψή του στην Αθήνα όσο και για την αναλυτική ενημέρωση που τύχαμε. Χαίρομαι για την τοποθέτηση του, για την τοποθέτηση της Βουλής των αντιπροσώπων σύμφωνα με την οποία τα μεμοράντα που υπογράφηκαν είναι άκυρα και κενά περιεχομένου. Είναι ανεφάρμοστα και θέτουν σε αστάθεια την περιοχή. Απειλούν την ειρήνη και σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Σαλαμέ και το δηλώσαμε στον Πρόεδρο Βουλής αντιπροσώπων όπως του δηλώσαμε την ετοιμότητά μας ως ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση ειρήνευσης και εφαρμογής Διεθνούς Δικαίου στην Λιβύη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος Βουλής της Λιβύης: Συνωμοσία εις βάρος του ελληνικού και του λιβυκού λαού η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης"

Γερμανία στον Τραμπ: Μείνε έξω από την ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης

Σκληρή ήταν η απάντηση που έστειλε το Βερολίνο στον Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την ψήφιση στις ΗΠΑ νομοσχεδίου που επιβάλλει κυρώσεις στις εταιρείες που κατασκευάζουν τον αγωγό Νord Stream-2 για τη μεταφορά ρωσικού αερίου στη Γερμανία.

«Η ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική καθορίζεται στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ. Απορρίπτουμε ως θέμα αρχής τις εξωτερικές παρεμβάσεις και τις κυρώσεις που έχουν εξωεδαφικές επιπτώσεις», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Οι εταιρίες που συνεργάζονται με τη Ρωσία στην κατασκευή του αμφιλεγόμενου Nord Stream 2 – ενός project κρίσιμης σημασίας για την ενεργειακή τροφοδοσία της Γερμανίας – εκτιμούν ότι τέτοιου είδους κυρώσεις είναι ένα «σκληρό χτύπημα για την Ευρώπη και ειδικά για τη Γερμανία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του πρόεδρος του γερμανορωσικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου (AHK). Ο Ράινερ Σέλε κάλεσε μάλιστα τους Ευρωπαίους που συμμετέχουν στο έργο να αντιδράσουν «με στοχευμένα αντίμετρα. Διακυβεύεται η ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης».

Ο Nord Stream 2, που κατασκευάζεται με στόχο τον διπλασιασμό της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και παρακάμπτοντας την Ουκρανία, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019. Το αμερικανικό νομοσχέδιο, που τελεί υπό την έγκριση της Γερουσίας και του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προβλέπει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα δημοσιοποιήσει εντός 60 ημερών τα ονόματα των επιχειρήσεων και των ιδιωτών που έχουν συμμετάσχει στο έργο του Nord Stream 2.

Οι κυρώσεις που προβλέπονται από αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνουν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και την ανάκληση αμερικανικής βίζας για τους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία στον Τραμπ: Μείνε έξω από την ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης"

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συνδικαλιστές αστυνομικοί για τις δηλώσεις της Νίνας Κασιμάτη

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., συνοδευόμενη από τους δικηγόρους Βασίλη Καπερνάρο και Εβίτα Βαρελά, προκειμένου αφενός να ενημερώσουν για τις δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, σε βάρος των αστυνομικών και αφετέρου να γνωστοποιήσουν την πρόθεση τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση σε βάρος της εν λόγω βουλευτού, αλλά και αγωγές.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές επισήμαναν ότι σκοπός των δηλώσεων της κυρίας Κασιμάτη ήταν η στοχοποίηση του αστυνομικού σώματος.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος επισήμανε ότι για πρώτη φορά βουλευτής καταφέρεται κατά των αστυνομικών και έκανε έκκληση στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να ζητήσει γνωμοδότηση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να πάψει να θεωρείται ότι δεν έχει δόλο όποιος εξυβρίζει χρησιμοποιώντας γενικές εκφράσεις.

Την ίδια στιγμή, η Εβίτα Βαρελά επισήμανε ότι οι δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν στοχοποίηση του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ένωσης Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας επισήμανε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η φρασεολογία του περιθωρίου από τους θεσμούς» και προσέθεσε ότι «οφείλουν οι αρμόδιοι να βάλουν στη θέση της την κυρία βουλευτή και όποιον άλλον προβαίνει σε έκνομες ενέργειας».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος τόνισε: «Καλούμε την κυρία βουλευτή να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς νεκρών συναδέλφων μας και να πει το ίδιο «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συνδικαλιστές αστυνομικοί για τις δηλώσεις της Νίνας Κασιμάτη"

''Kαλά Χριστούγεννα κυρία Κασιμάτη''

Κοινή ανακοίνωση Ενώσεων Αστυνομικών Λάρισας και Μαγνησίας.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ......

Άναυδοι συγκλονισμένοι και άφωνοι πρωτίστως ως άνθρωποι και δευτερευόντως ως αστυνομικοί, παρακολουθούμε τα εμετικά παραληρήματα εναντίον μας βουλευτών της αντιπολίτευσης, που μας παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές, διχάζουν τον ελληνικό λαό, προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων και των οικογενειών αυτών και προάγουν τον κοινωνικό ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Ποιούς λοιπόν αποκαλεί γουρούνια, μπάτσους και δολοφόνους η κ.Κασιματη;;

Αυτούς που ως κυβερνώντες χρησιμοποιουσατε κατά δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες προκειμένου να προφυλαχθείτε από την οργή του ελληνικού λαού ή αυτούς στους οποίους μοιραζατε θερμά συγχαρητήρια για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων στις Πρέσπες, στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη , που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την συνθήκη των Πρεσπών;;

Πόσο ρατσιστική και υποκριτική είναι η στάση σας όταν και ενώ πολύ ορθά στηρίζετε-με λόγια-μειονοτητες, μετανάστες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες , αλλά πολύ εύκολα και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και ενδοιασμό στοχοποιειτε μια πολύ μεγάλη κοινωνική ομάδα, αυτή των αστυνομικών και των οικογενειών τους;;

Καταλαβαίνουμε ότι ορθά σκεπτόμενη, χρησιμοποιείτε τη γνωστή στερεότυπη φράση που έχει καθιερωθεί-οπως ατυχώς υποστηριξατε-στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου να διατηρήσετε το βουλευτικό αξίωμα , το οποίο σας αποφέρει ένα εισόδημα οχτώ φορές μεγαλύτερο από το δικό μας μηνιαίως, αλλά δεν θα σας επιτρέψουμε να σβήσετε το χαμόγελο και την ελπίδα από τα πρόσωπα των παιδιών μας.

Θα μπορούσαμε λοιπόν και θα θέλαμε πολύ να σας απαντήσουμε με αντίστοιχες εκφράσεις που έχουν καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, πλην όμως το λειτούργημα που επιτελούμε στην κοινωνία,η παιδεία και κυρίως η ψυχή μας δεν έχει ακόμη ποτιστει με τη δυσοσμία του χώρου που ζουν τα άκρως συμπαθητικά τετράποδα με τα οποία και μας παρομοιάσατε.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Κα. Κασιματη


Για τα ΔΣ


Οι Πρόεδροι


Νταβουρας Αθανάσιος   Διχτας Ανάργυρος

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "''Kαλά Χριστούγεννα κυρία Κασιμάτη''"

Δικογραφία Novartis: Η Ολομέλεια Εφετών αποφάσισε να την αφήσει στα χέρια της Τουλουπάκη

Απερρίφθη σήμερα από την Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία (69 κατά, 40 υπέρ και 3 λευκά) το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα, για ορισμό εφέτη ανακριτή στην υπόθεση της Novartis.

Οι εφέτες είπαν όχι στην ανάθεση όλων των δικογραφιών σε εφέτη ανακριτή, κρίνοντας καταρχάς ότι η δικογραφία για τη φαρμακοβιομηχανία θα πρέπει να παραμείνει στην εισαγγελία Διαφθοράς και την επικεφαλής της κυρία Ελένη Τουλουπάκη, όπως επίσης και η κύρια ανάκριση θα πρέπει να παραμείνει στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς. Κατά πληροφορίες το σκεπτικό τους ήταν ότι οι έρευνα ήδη διενεργείται τρία χρόνια και έχει προχωρήσει.

Μάλιστα, οι εφέτες κάνοντας επισήμαναν, κατά πληροφορίες, ότι η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, άσκησε την τελευταία ποινική δίωξη στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας στις 14-6-2019 και ότι από τότε δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες επισημάνθηκε ότι ήδη από την εισαγγελία Διαφθοράς έχουν τεθεί επτά υποθέσεις (για τα πολιτικά πρόσωπα) στο αρχείο, ενώ έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα ακόμη τέσσερις δικογραφίες.

Σε ό,τι αφορά στις δικογραφίες που βρίσκονται στην ανάκριση οι Εφέτες υποστήριξαν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πως οι δυο ανακρίτριες που τις χειρίζονται είναι ικανές να τις φέρουν εις πέρας. Πρόκειται συνολικά για πέντε δικογραφίες που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή στην ανάκριση με τις ανακρίτριες να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο μέρος τους.

Σχετικά με το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες ούτε και για την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια τους με την άσκηση ποινικής δίωξης στον Κ. Φρουζη, ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι οι ανακρίτριες ακόμη αναμένουν στοιχεία από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Αντίθετα, η μειοψηφία των Εφετών φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι η δικογραφία για τη Novartis θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης καθώς και γιατί είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις αλλά και γιατί έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορές και σε πολιτικά πρόσωπα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικογραφία Novartis: Η Ολομέλεια Εφετών αποφάσισε να την αφήσει στα χέρια της Τουλουπάκη"

Τουσκ προς Μητσοτάκη: Πλήρης η στήριξη του ΕΛΚ στην Ελλάδα

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ντόναλντ Τουσκ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΛΚ για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για την πρόσφατη παράνομη «συμφωνία» Λιβύης – Τουρκίας, καθώς και για όλες τις ενέργειες της Ελλάδας.

Ο κ. Τουσκ εξέφρασε την πλήρη στήριξη του ΕΛΚ στην Ελλάδα. Τόνισε ότι η συμφωνία αυτή είναι παράνομη, προκλητική και δημιουργεί αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Τουσκ πρόσθεσε πως η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το Δίκαιο της θάλασσας και τους κανόνες καλής γειτονίας απέναντι στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουσκ προς Μητσοτάκη: Πλήρης η στήριξη του ΕΛΚ στην Ελλάδα"

Κασιμάτη για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»: Η συγγνώμη μου ρητή και αυτονόητη

Αφού εξόργισε από τους αστυνομικούς μέχρι τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη ζήτησε συγγνώμη για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» και επιτέθηκε στη ΝΔ και φυσικά σε όσους δεν κατάλαβαν καλά!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη στην δήλωση συγγνώμης της επιχειρεί συμψηφισμό αφού από την μια λέει ότι η συγγνώμη της είναι ρητή και αυτονόητη αλλά από την άλλη λέει ότι ο σάλος που έγινε ήταν ένας αντιπερισπασμός γιατί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει τα στραβά μάτια σε αστυνομικές αυθαιρεσίες. Σημειώνεται ότι η κα Κασιμάτη αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη καθώς υπήρξε σήμερα οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα ο οποίος ζήτησε από την γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κα Γεροβασίλη να απαιτήσει από την κα Κασιμάτη να ζητήσει συγγνώμη.

Όλη η δήλωση της κας Κασιμάτη

«Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς.

Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην «αναγκαστικότητα του ξύλου» μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κασιμάτη για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»: Η συγγνώμη μου ρητή και αυτονόητη"

Υπεγράφη η ΚΥΑ για το κοινωνικό μέρισμα: Το παίρνουν ακόμα και οι βραχυχρόνια άνεργοι

Υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ για τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δημοσιονομικού χώρου.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικον0ομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, πρόκειται για «ενίσχυση που προέκυψε εξαιτίας της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες του 2019, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε το κοινωνικό μέρισμα που τα προηγούμενα χρόνια διανέμονταν στο τέλος του έτους, τον μήνα Μάιο, για προεκλογικούς και μόνο λόγους.

Όπως, άλλωστε, υποστήριξε και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος στη Βουλή, στις 6 Δεκεμβρίου 2019, στόχος ήταν η Κυβέρνησή του «να μειώσει το μέρισμα», χορηγώντας – δήθεν – «13η σύνταξη».

Η έκτακτη ενίσχυση παρέχεται στα άτομα με αναπηρία χωρίς ηλικιακά όρια, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω, με συγκεκριμένα κριτήρια ένταξης και προϋποθέσεις.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει, μέσα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την εμπροσθοβαρή χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ευαίσθητα και χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, ενισχύοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνική συνοχή».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεγράφη η ΚΥΑ για το κοινωνικό μέρισμα: Το παίρνουν ακόμα και οι βραχυχρόνια άνεργοι"

«Βόμβα» Πάιατ υπέρ της Ελλάδας: Τα κατοικημένα νησιά πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με την ηπειρωτική χώρα

«Η νομική ανάλυση των ΗΠΑ αναφορικά με το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης διαφέρει από αυτήν της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τη δική μας νομική ανάλυση, που ολοκληρώθηκε αφού λάβαμε όλο το μνημόνιο Άγκυρας- Τρίπολης, θεωρούμε ότι τα κατοικημένα νησιά πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με την ηπειρωτική χώρα.

Ερμηνεύοντας τη δήλωση Πάιατ, αυτή μπορεί να εκληφθεί σαν ετυμηγορία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που επισημαίνει ότι τα κατοικημένα ελληνικά νησιά, όπως το Καστελόριζο, η Κάσος και βέβαια η Ρόδος και και η Κρήτη δεν έχουν απλώς επήρεια, αλλά πλήρη επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες.
Μάλιστα το δικαίωμα του καθορισμού θαλασσίων ζωνών, δεν έχει να κάνει ούτε με την έκταση των νησιών, ούτε με το αν γειτνιάζουν ή όχι με έδαφος γειτονικών χωρών. Το δικαίωμά τους της πλήρους επήρειας στις θαλάσσιες ζώνες είναι το ίδιο ισχυρό με αυτό της ηπειρωτικής χώρας.

Αυτό είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, και υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να δουν την ανατολική Μεσόγειο ως ένα χώρο σταθερότητας και συνεργασίας.

Παράλληλα, πηγή του Στέιτ Ντιπάρμεντ που βρέθηκε στην Αθήνα δήλωσε ότι η ελπίδα της Ουάσινγκτον είναι να βρεθεί μια θετική ατζέντα για την ανατολική Μεσόγειο καθώς η σταθερότητα της περιοχής είναι στην κορυφή της πολιτικής των ΗΠΑ.

Η ίδια πηγή, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί για τη στάση που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ σε ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο Ελλάδας- Τουρκίας, δήλωσε ότι η Αμερική είναι ήδη παρούσα στην Ελλάδα και έθεσε ως παράδειγμα ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά υποβρύχια του στόλου τους, που βρίσκεται ήδη στη Σούδα.

Πλήρης και σαφής αποδοκιμασία των τουρκικών θέσεων

Η βαρύνουσας σημασίας παρέμβαση των ΗΠΑ δεν αφορά απλώς την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για «οριοθέτηση» θαλασσίων ζωνών. Ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ τόνισε ότι η νομική ανάλυση της Ουάσιγκτον -εν σχέση με το τουρκολιβυκό «μνημόνιο»- διαφέρει από εκείνη της Άγκυρας και εξήγησε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι τα κατοικημένα νησιά πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με την ηπειρωτική χώρα.

Το πιο σημαντικό στη δήλωση του κ. Πάιατ, την οποία ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα βασίζει στην νομική ανάλυση του State Department, είναι ότι με αυτό τον επίσημο τρόπο οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδοκιμάζουν ξεκάθαρα την τουρκική θέση ότι τα νησιά δεν έχουν επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες (δηλαδή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ), πέραν των χωρικών υδάτων σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από τις ακτές. Ο τουρκικός ισχυρισμός ότι τα νησιά δεν έχουν δικαιοδοσία σε θαλάσσιες ζώνες αποτέλεσε τη βάση στην οποία ο Ταγίπ Ερντογάν στήριξε το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης.

Τι είπε σήμερα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ; Οτι οι νομικές υπηρεσίες του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αποφαίνονται πως τα κατοικημένα νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους, ή της απόστασης που τα χωρίζει από τις ακτές της γειτονικής χώρας, έχουν την ίδια αντιμετώπιση σε θαλάσσιες ζώνες όπως η ηπειρωτική χώρα, δηλαδή έχουν πλήρη επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» Πάιατ υπέρ της Ελλάδας: Τα κατοικημένα νησιά πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με την ηπειρωτική χώρα"

Ντοκουμέντα του εκβιασμού της Λιβύης από την Τουρκία

Ντοκουμέντα του εκβιασμού της Τουρκίας στη Λιβύη, με την αποστολή οπλισμού σε παραστρατιωτικές οργανώσεις που στηρίζουν την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό, μέρος του οποίου ανήρτησαν στις σελίδες τους στο Facebook τα ίδια τα μέλη των παραστρατιωτικών οργανώσεων, όπου φαίνεται το πλοίο Amazon με σημαία Μολδαβίας να είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Τρίπολης και να ξεφορτώνει άρματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού Τουρκικής κατασκευής. Όπως αποκάλυψε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, η συγκεκριμένη παράδοση οπλισμού έγινε τον περασμένο Μάιο, παραβιάζοντας το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη.
Το πλοίο Amazon είναι έμφορτο με οχήματα και οπλισμό για τις παραστρατιωτικές ομάδες που στηρίζουν τον Φαγέζ αλ Σάραζ. Το ότι είναι Τουρκικής κατασκευής είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, καθώς τα συγκεκριμένα άρματα και οχήματα παρουσιάστηκαν επίσημα και με έπαρση από τον ίδιο τον Ερντογάν σε έκθεση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία.
Επίσης, δεν αμφισβητείται το γεγονός, ότι το φορτίο ξεφορτώνεται στο λιμάνι της Τρίπολης, καθώς εκτός του ότι φαίνεται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες, το αναφέρουν και οι μαχητές των παραστρατιωτικών οργανώσεων που το παραλαμβάνουν, στις σελίδες τους στο Facebook.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία για να δελεάσει τον Σάραζ, να υπογράψει τη συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες, υποσχέθηκε να στείλει στην Τρίπολη επιπλέον οπλισμό, μετάξύ του οποίου και μη επανδρωμένα drones, εξακολουθώντας να παραβιάζει το εμπάργκο όπλων. Σε διαφορετική περίπτωση και εδώ είναι ο εκβιασμός στην κυβέρνηση της Τρίπολης, ο Ερντογάν φέρεται να απείλησε, ότι θα διακόψει κάθε παροχή στρατιωτικής βοήθειας στον Σάραζ.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντοκουμέντα του εκβιασμού της Λιβύης από την Τουρκία"

Γκάλοπ MRB: Μπροστά με 12,3% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δείχνουν οι τάσεις της MRB. 

Η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 36,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 7,7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Χρυσή Αυγή 2,7%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 11,3%.

PPRRRPTHES

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με πάνω από 40 μονάδες διαφορά η ΝΔκαι συγκεκριμένα με 61,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%.

parasatasnikis

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41% απαντά η ΝΔ, το 30,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,9% κανένα κόμμα.

estomemia

Η επόμενη ερώτηση είναι ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 35,5% απαντά ΝΔ και το 46,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ.

Το 57,4% θέλει «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας» απορρίπτοντας τις πρόωρες κάλπες

Στο ερώτημα «πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές» το 64,3% απαντά «θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

Οι πολίτες σε ποσοστό 59,2% θεωρούν πιθανό ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ενώ 7 στους 10 πιστεύουν ότι θα χειροτερεύσουν τα πράγματα στα εθνικά θέματα.

Mεγάλη είναι η διαφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 40,9% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.

prothipoy

Πρόεδρος Δημοκρατίας

Για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας σημαντικό ποσοστό των πολιτών (44,8%) δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να παραμείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία ενώ το 41,1% επιθυμεί νέο πρόσωπο στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

prokopis_pab

Στην περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος ο κύριος Παυλόπουλος σε αυθόρμητο επίπεδο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιλέγεται από το 26% όσων μπήκαν στην διαδικασία να αναφέρουν κάποιο όνομα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το 11,2%, το 8% επιλέγει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, το 5,9% τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το 4% την κυρία Μαρία Δαμανάκη.

Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης

Στην κούρσα για τους πιο δημοφιλείς υπουργούς πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας, τρίτος ο Βασίλης Κικίλιας, τέταρτος ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πέμπτος ο Αδωνις Γεωργιάδης.

poyrgoi

Τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι η ανεργία με 52%, το μεταναστευτικό/προσφυγικό/οικ. μετανάστες με 40,5%, η υγεία/περίθαλψη με 33,6%, το φορολογικό σύστημα με 33,4% και η οικονομική ανάπτυξη με 30%.

Η λέξη «ελπίδα» σε ποσοστό 41,1% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθεί η «οργή» με ποσοστό 41%, η «ντροπή» με 36,9% και ο «φόβος» με 35,6%.

Στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 56,1% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 16,9% απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 59,4% απαντά «Πολύ κακή – κακή» και το 12,9% απαντά «Πολύ καλή-καλή».

Η πανελλαδική έρευνα έγινε σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και διεξήχθει στις 27 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου 2019.

dim1
dim2
dim3
dim4
dim5
dim6_2

dim7
dim8
dim9
dim10

dim11
dim12
dim13
dim14
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάλοπ MRB: Μπροστά με 12,3% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news