facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Θεοδωρικάκος για Τσίπρα: Αντί να στείλει εθνικό μήνυμα συναίνεσης, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολίασε επικριτικά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, για το νομοσχέδιο της ψήφου των αποδήμων.

«Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εφόσον θέλει και το ζητήσει. Σήμερα που συζητάμε ένα σημαντικό νομοσχέδιο για τους Έλληνες της διασποράς και ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη πρόθεση του να το στηρίξει και να υπερψηφιστεί με 291 βουλευτές, αντί να εκπέμψει ένα εθνικό μήνυμα συναίνεσης για να γίνει πράξη η εθνική ομοψυχία, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επέλεξε να επιτεθεί πολιτικά στο πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ο ίδιος τη Βουλή, στη συνέχεια συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών το εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής υπό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ενώ όπως επανειλημμένα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης του από τον πρωθυπουργό αν το ζητήσει», ανέφερε.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ Απαντώντας στην επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα ότι το νομοσχέδιο για τους Έλληνες της διασποράς οφείλεται στη πρωτοβουλία και στις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοδωρικάκος αντέτεινε ότι θα έπρεπε να αναρωτηθεί αφού ήταν 4,5 χρόνια κυβέρνηση γιατί δεν το έλυσε το πρόβλημα και το έλυσε ο κ. Μητσοτάκης σε 4 μήνες.

Υποστήριξε ακόμα ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ μετέβαλε την αρνητική του στάση όταν το ΚΚΕ ξεκαθάρισε τη στάση του και διαφάνηκε ότι μπορούν να υπάρξουν οι 200 ψήφοι.

«Τότε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στάση και επέλεξε να μην απομονωθεί πολιτικά. Αυτή είναι η αλήθεια και οφείλει να την παραδεχτεί»

Τέλος, σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη είπε χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη διαφορά αυτής της κυβέρνησης είναι ότι ξέρει να διορθώνει αμέσως μετά τα λάθη της , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ζει στα λάθη του».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος για Τσίπρα: Αντί να στείλει εθνικό μήνυμα συναίνεσης, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό"

Θεσσαλονίκη: Τα «άκουσαν» Νοτοπούλου και Παππάς από τους μικρομετόχους του ΟΑΣΘ – «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατέστρεψε»

Ένταση επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη συζήτηση για το θέμα του ΟΑΣΘ, με συνεχείς διακοπές και διαμαρτυρίες.

Η πρώτη διακοπή έγινε λόγω καταγγελιών για ελέγχους από την ΕΛΑΣ σε βάρος πολιτών που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση. Το θέμα έθιξε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής», Αντώνης Γαζάκης, ζητώντας από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή, να ενημερωθεί για το θέμα. Εξηγήσεις για την παρουσία της αστυνομίας ζήτησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, καταγγέλλοντας τη διοίκηση του δήμου για επιλεκτική ευαισθησία.



Ωστόσο, στη συνέχεια η κα Νοτοπούλου έγινε η ίδια στόχος επίθεσης από τους μικρομετόχους του ΟΑΣΘ. Η επικεφαλής της «Θεσσαλονίκη Μαζί » ανέβηκε στο βήμα προκειμένου να υπερασπιστεί το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, σε σχέση με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Τα λεγόμενά της δεν έγιναν δεκτά από τους μικρομετόχους, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά στην κα Νοτοπούλου κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως τους κατέστρεψε οικονομικά.

Μάλιστα, η ένταση οδήγησε την σύμβουλο της παράταξης Έλλην Χρυσίδου να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.



Βολές από τους μικρομετόχους δέχθηκε όμως και ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, που έδωσε το παρών στη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να διακοπεί για τρίτη φορά η συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση. Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος πλησίασε το βήμα που μιλούσε ο κ. Παππάς προκειμένου να του επιτεθεί προσωπικά.



Κατά την ειδική συνεδρίαση, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, ενημέρωσε πως μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, 100 – 120 λεωφορεία θα κυκλοφορούν στον πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης, αριθμός που θα προκύψει μέσω της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ.

Ο κ. Σταθόπουλος δεσμεύτηκε επίσης, πως το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα βγει στον «αέρα» διαγωνισμός για τη μίσθωση επιπλέον 150 σύγχρονων και αντιρρυπαντικών λεωφορείων, που αναμένεται να κυκλοφορούν στους δρόμους μέχρι το φθινόπωρο του 2020. Αυτή τη στιγμή, ο στόλος του ΟΑΣΘ ανέρχεται σε 320 λεωφορεία, ενώ ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των κατοίκων είναι 500.

«Μετά την προσθήκη των 120 λεωφορείων τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2020, μέσω της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ θα φτάσουμε τα 440. Όμως δεν μας καλύπτει ο αριθμός, γιατί ο στόλος έχει γεράσει και το νέο έτος θα αποσυρθούν άλλα 90 παλιά αστικά. Άρα δεν επαρκούν για να φτάσουμε στο μαγικό αριθμό των 500 οχημάτων. Ο προγραμματισμός είναι να προστεθούν επιπλέον 150 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, σύγχρονα και αντιρρυπαντικά, μέχρι το φθινόπωρο του 2020», συμπλήρωσε ο γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών.

Την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης για τον ΟΑΣΘ, κήρυξε με εισήγηση του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» για την πόλη «να μην έχει ούτε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς».

«Η Αθήνα έχει έξι. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει. Απαιτείται λύση εδώ και τώρα» τόνισε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε ότι η πόλη βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και πως πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόρδας, παραδέχθηκε πως τα προβλήματα είναι «πολλά και μεγάλα»: «Ναι, υπάρχουν προβλήματα σας παρακαλούμε όμως, μην πετροβολείτε τον ΟΑΣΘ. Προφανώς χρειαζόμαστε μέσο μαζικής μεταφοράς», είπε ο κ. Σκόρδας, τονίζοντας πως δρομολογούνται διαγωνιστικές διαδικασίες για να δοθεί λύση στο συγκοινωνιακό της Θεσσαλονίκης.

«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Συζητάμε για έναν γερασμένο στόλο, καθώς το 60% των οχημάτων είναι ηλικίας άνω των 15 ετών. Το 2018, αντί να γίνει προμήθεια νέων λεωφορείων, επιμηκύνθηκε η ζωή αυτών που κυκλοφορούσαν, στα 23 χρόνια», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Τα «άκουσαν» Νοτοπούλου και Παππάς από τους μικρομετόχους του ΟΑΣΘ – «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατέστρεψε»"

Η Ένωση Πειραιά για το σχόλιο της Νίνας Κασιμάτη

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης

Έκπληξη, αποτροπιασμό, θυμό, στενοχώρια, οργή, είναι τουλάχιστον τα συναισθήματα που προκάλεσε στο σύνολο των συναδέλφων μελών μας το σχόλιο της Βουλευτή Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας Κασιμάτη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και σε γνώση μας από διάφορες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση που έγραφε: «Πόσο γκάζωσε η διεύρυνση ρε παιδιά;» και είχε ένα στιγμιότυπο από την ΕΡΤ, όπου η κα Ντόρα Μπακογιάννη λανθασμένα αναγραφόταν ως Βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Βουλευτής κα Κασιμάτη έγραψε το εξής σχόλιο: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα Βουλευτής, είμαστε «Γουρούνια και Δολοφόνοι», αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας.

Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, έχουμε οικογένειες, παιδιά, συγγενείς, φίλους, γνωστούς.

Ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων Ελλήνων Αστυνομικών σε όλο τον Πειραιά:

α) Καταδικάζουμε με την πιο σθεναρή φωνή τέτοιες μειωτικές εκφράσεις - δηλώσεις εις βάρος μας και μάλιστα από μία κυρία Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

β) Δεν ανεχόμαστε, ούτε χάριν αστεϊσμού, τέτοιες τοποθετήσεις από μία εκπρόσωπο του Λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που σέβεται το Σύνταγμα, τους Νόμους, τους εργαζόμενους αδιακρίτως, αλλά και τον εαυτό της.

γ) Απαιτούμε μια δημόσια ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Τέλος, καλούμε τη συντεταγμένη πολιτεία, όλα τα κόμματα, το προεδρείο της Ελληνικής Βουλής, τους παραγωγικούς φορείς κ.λπ. να καταδικάσουν κι αυτοί με τη σειρά τους και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες λανθασμένες, άστοχες και επικίνδυνες θέσεις, αφήνοντας στην κρίση του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινωνίας την κα Βουλευτή.




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΙΟΤΣΟΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΛΑΧΙΑ

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ένωση Πειραιά για το σχόλιο της Νίνας Κασιμάτη"

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν: Συνεχίζουν τη συνεργασία σε στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκαν σήμερα να συνεχίσουν τη συνεργασία στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Η δέσμευση αυτή που αναλήφθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, διατυπώνεται μετά τη δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας ότι το αμερικανικό μέτρο επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας δεν θα επηρεάσει τη χρήση από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400, ακόμη κι αν εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας υποστήριξε σήμερα μέτρο για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία μετά την επίθεσή της στη Συρία και την αγορά των πυραύλων S-400.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και εξέφρασαν ανησυχία για τις συγκρούσεις στην περιοχή της Τρίπολης. Συμφώνησαν ότι «η εξομάλυνση της κατάστασης εκεί θα διευκολυνθεί από την άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών στη Λιβύη».

Στην Άγκυρα, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο ομόλογός του της Ρωσίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική συνομιλία σήμερα η οποία επικεντρώθηκε στη Συρία και στις διμερείς σχέσεις.

«Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις διμερείς σχέσεις καθώς και στα περιφερειακά θέματα, πρωτίστως στην κατάσταση στη Συρία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στις 22 Οκτωβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στο Σότσι για να συμφωνήσουν σε ένα μνημόνιο κοινών επιχειρήσεων για την επίλυση της κατάστασης στη βορειοανατολική Συρία. Βάσει της συμφωνίας, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία και οι Σύροι συνοριοφύλακες αναπτύχθηκαν την 23η Οκτωβρίου στις περιοχές που συνορεύουν με τη ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χλμ. Οι κουρδικές δυνάμεις είχαν ολοκληρώσει την αποχώρηση των δυνάμεών τους έως τις 29 Οκτωβρίου.

Από την 1η Νοεμβρίου ρωσικά και τουρκικά στρατεύματα πραγματοποιούν αποστολές περιπολίας ανατολικά του Ευφράτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν: Συνεχίζουν τη συνεργασία σε στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα"

Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Ο ΟΗΕ νίπτει τας χείρας του

Τα Ηνωμένα Έθνη υπογράμμισαν σήμερα τη σημασία η Ελλάδα και η Τουρκία να έχουν «συνεχή διάλογο» πάνω σε ευαίσθητα θέματα, μετά το αίτημα της Αθήνας στον ΟΗΕ για την καταδίκη του αμφιλεγόμενου συμφώνου Άγκυρας - Τρίπολης για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην Μεσόγειο.

«Η Γραμματεία του ΟΗΕ δεν παίρνει θέση ούτε σχολιάζει θέματα που αφορούν την κυριαρχία, τα δικαιώματα και τις δικαιοδοσίες (χωρών) στις θαλάσσιες ζώνες τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χαγκ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές, όπως σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα συμφέροντα τρίτων μερών», πρόσθεσε, ερωτηθείς για την απάντηση του ΟΗΕ στο αίτημα της Αθήνας για καταδίκη χθες με επιστολές που εστάλησαν προς τον Γενικό Γραμματέα και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αναγνωρίζουν την ανάγκη για έναν συνεχή διάλογο για αυτά τα ευαίσθητα θέματα». «Τούτου λεχθέντος, σύμφωνα με τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όλες οι διαφορές πρέπει να επιλύονται ειρηνικά», συμπλήρωσε ο Χαγκ. Σύμφωνα με πολλούς διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη, δεν έχει προγραμματιστεί στο παρόν στάδιο καμία συνάντηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητηθεί το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Ο ΟΗΕ νίπτει τας χείρας του"

Εκατοντάδες αιτούντες άσυλο έφθασαν στη Λέσβο μέσα σε 48 ώρες

Συνολικά 525 αλλοδαποί, αιτούμενοι ασύλου, έφθασαν στη Λέσβο τις τελευταίες 48 ώρες και συγκεκριμένα από το πρωί της περασμένης Δευτέρας μέχρι και σήμερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Οι 163 πέρασαν τη Δευτέρα, οι 316 χθες και οι 46 σήμερα το πρωί. Το ίδιο 48ωρο, στη Χίο πέρασαν 40 άτομα και στη Σάμο 52. Στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας σήμερα φιλοξενούνται 17.621 αιτούμενοι ασύλου, ενώ συνολικά στις δομές της Μυτιλήνης διαμένουν 19.917 πρόσφυγες και μετανάστες.

Για αύριο Πέμπτη έχει προγραμματισθεί η αναχώρηση 20 ανήλικων ασυνόδευτων, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, ενώ άλλα 54 μέλη ευάλωτων οικογενειών θα μεταφερθούν σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκατοντάδες αιτούντες άσυλο έφθασαν στη Λέσβο μέσα σε 48 ώρες"

Μεγάλη ναυτική άσκηση Κύπρου, Γαλλίας & Ιταλίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Aρχίζει αύριο Πέμπτη η τριμερής άσκηση ναυτικής συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας, Γαλλίας και Ιταλίας με την επωνυμία «CYP/FRA/IT 2019».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και την Ιταλία, θα πραγματοποιηθεί τριμερής ναυτική άσκηση τύπου «PASSEX» στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό και των τριών χωρών με σκοπό τη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, την ενίσχυση του επίπεδου επικοινωνίας και κατανόησης και τη προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας, αναφέρεται.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη ναυτική άσκηση Κύπρου, Γαλλίας & Ιταλίας στην κυπριακή ΑΟΖ"

Η ΕΡΤ «επιστρέφει»: Ανανεώνει πρόγραμμα, ανθρώπινο δυναμικό και «κόβει» τις κομματικές ομιλίες

Η εξωστρέφεια, ο εκσυγχρονισμός, η τόλμη και η απενοχοποίηση θα μπορούσαν να είναι οι λέξεις-κλειδιά που αποκωδικοποιούν τα σχέδια της νέας διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μπορεί ο χρόνος να είναι πιεστικός, καθώς τα πλάνα τους σχεδιάζονται για την έναρξη της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν, αλλά ήδη έχουν ανακοινωθεί άμεσα: το νέο καθημερινό πρωινό δίδυμο της ενημέρωσης στη ΕΡΤ1 Δημήτρης Κοτταρίδης- Γιάννης Πιτταράς, η εκπομπή«Σημείο Συνάντησης» με αρχισυντάκτη τον Μάκη Προβατά, όπου δύο ετερόκλητοι αναγνωρίσιμοι καλεσμένοι συνδιαλέγονται μεταξύ τους χωρίς την παρουσία συντονιστή-δημοσιογράφου και μία ταξιδιωτική εκπομπή ανά την Ελλάδα που θα παρουσιάζει η Ίνα Ταράντου.

Η ενεργοποίηση των καθημερινών ζωνών του απογεύματος και του Σαββατοκύριακου, η ενίσχυση της μυθοπλασίας- ήδη έχει γίνει γνωστό ότι η Βικτόρια Χίσλοπ πρόκειται να συνεργαστεί με την ΕΡΤ- η ένταξη ψυχαγωγικών projects ανταγωνιστικών με τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια είναι μόνο μερικά από τα φιλόδοξα σχέδια που θέλουν να υλοποιήσουν, με απώτερο στόχο την αύξηση της τηλεθέασης σε διψήφια ποσοστά. 

DSC_44977



Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. Κωνσταντίνος Ζούλας

Η εθελουσία έξοδος είναι η άμεση λύση
Η ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ, με εθελουσία έξοδο, είναι στα άμεσα πλάνα της Διοίκησης, ώστε πολλοί εργαζόμενοι που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση να αποχωρήσουν εφ' όσον το επιλέξουν. Στόχος είναι η ανανέωση να αγγίξει το 15% του ανθρώπινου δυναμικού, και δεν είναι μόνο ηλικιακός ο λόγος που το επιτάσσει. «Η ανανέωση των συμβάσεων το 2015 έγινε με άναρχο τρόπο» είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας. «Δεν υπήρχε σχεδιασμός για το ποιες ήταν οι πραγματικές ανάγκες της εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο Δ.Σ. που κάναμε, κληθήκαμε να μισθώσουμε 6 ηχολήπτες από ιδιώτη για να βγαίνουν τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ στον αέρα. Υπάρχει δηλαδή πλεόνασμα προσωπικού σε κάποιες ειδικότητες και αντίστροφα έλλειμμα σε καθοριστικές για την παραγωγή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προϊόντος».

DSC_4409








Ο δ/νων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Γιώργος Γαμπρίτσος

«Πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθεις του κόσμου»
«Το The Voice θα ταίριαζε στην ΕΡΤ;» ρώτησε αστειευόμενος ο δ/νων σύβουλος Γιώργς Γαμπρίτσος τους δημοσιογράφους. Οι αυθόρμητες αντιδράσεις ήταν αντικρουόμενες. «Το λέω σαν παράδειγμα» είπε. «Στην Αγγλία το βλέπουν από το BBC. Όμως πρέπει να τολμήσουμε. Το The Voice παίζεται αλλού, δεν θα πάμε εμείς τώρα να τo κάνουμε, αλλά πρέπει να κάνουμε και εκπομπές που η ΕΡΤ δεν τολμούσε να κάνει, εφ' όσον συνάδουν με το ύφος και την αποστολή μας».


IMG_0125










Ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος βρέθηκε στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, όπου έγινε η πρώτη συνάντηση της Διοίκησης της ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους

Τέρμα οι live μεταδόσεις κομματικών ομιλιών

Ύστερα από 389 κομματικές ομιλίες, από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Νοέμβριο του 2019, όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζούλας, αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί αυτή η πρακτική. Το 2016 η ΕΡΤ μετέδωσε 57 ομιλίες, δηλαδή μία για κάθε εβδομάδα. Το 2017, 73 ομιλίες δηλαδή 1 1/2 για κάθε εβδομάδα. Το 2018, 90 δηλαδή περίπου 2 ομιλίες ανά εβδομάδα. Το 2019 που ήταν και η χρονιά των εκλογών, 169 ομιλίες. 

«Πουθενά αλλού στην Ευρώπη οι δημόσιες τηλεοράσεις δεν έχουν την υποχρέωση να καλύπτουν και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση κομματικές ομιλίες, διακόπτοντας το πρόγραμμά τους» εξήγησε ο ίδιος. «Το συγκεκριμένο θέμα ετέθη στον Πρωθυπουργό, ο οποίος θέλησε και ο ίδιος να βάλει τέλος σε αυτή την πρακτική εκχωρώντας στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ τη δυνατότητα να κρίνουν το αν, το πώς και το πότε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα πρέπει να διακόπτει το πρόγραμμά του για να μεταδώσει οποιαδήποτε είδηση ή πολιτική παρέμβαση. Μπορεί να πέρασε απαρατήρητο, αλλά η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά τις ομιλίες του κ. Μητσοτάκη στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που θα θεωρείτο αδιανόητο στο πρόσφατο παρελθόν. Η ΕΡΤ εδώ και τρεις μήνες δεν διακόπτει το πρόγραμμά της για να μεταδώσει το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως συνέβαινε τα τελευταία πέντε χρόνια». Πλέον αναλαμβάνει το Κανάλι της Βουλής, η διαδικτυακή πύλη ert.gr και το Πρώτο Πρόγραμμα, το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ.


DSC_4521-1


Με ανάθεση η επιλογή του τραγουδιού για τη Eurovision
Πριν τα Χριστούγεννα, όπως ειπώθηκε, θέλουν να έχουν καταλήξει στην επιλογή της ελληνικής συμμετοχής για τη Eurovision 2020. Η επιτροπή με πρόεδρο τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και μέλη τους: Αθηνά Κουφοπούλου, Γιώργο Μαρκάκη, Πέτρο Αδάμ και Γιάννη Πετρίδη, δέχεται προς το παρόν προτάσεις για καλλιτέχνες και τραγούδια, αλλά όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσουν σε απευθείας ανάθεση μέσα από τις υποψήφιες επιλογές.

«Οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο για να βγουν στον αέρα»
«Από τις αρχές του νέου έτους οι τηλεθεατές θα αρχίσουν να βλέπουν σταδιακά νέες εκπομπές ενημερωτικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα» εξήγησε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ. « Έμφαση θα δοθεί και στην ερευνητική δημοσιογραφία που απουσιάζει από τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά και την αξιοποίηση του σπάνιου αρχείου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Η κοινωνική ευαισθησία της ΕΡΤ
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στην κοινωνική αποστολή της ΕΡΤ. «Είμαστε το μόνο κανάλι που οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ειδική εκπομπή για τους σεισμόπληκτους πολίτες της Αλβανίας , συγκεντρώνοντας χρήματα για να συνδράμουμε τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ενώ την επόμενη εβδομάδα διοργανώνεται Τηλεμαραθώνιος για την ενίσχυση της “Κιβωτού του Κόσμου” και στα τέλη Ιανουαρίου για το “Χαμόγελο του Παιδιού”». Και καταλήγοντας τόνισε: «Η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια ευλόγως και δικαιολογημένα, αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα για να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη απαξία. Το στοίχημα για την ΕΡΤ που θέλουν οι πολίτες, την ΕΡΤ που μας αξίζει είναι εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε».

Δείτε πατώντας εδώ την αναλυτική παρουσίαση του Διεθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, Γιώργου Γαμπρίτσου που αφορά στους  στόχους, τα δεδομένα και τη στρατηγική περιεχομένου της δημόσιας τηλεόρασης για το 2020-2023.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΡΤ «επιστρέφει»: Ανανεώνει πρόγραμμα, ανθρώπινο δυναμικό και «κόβει» τις κομματικές ομιλίες"

Μαξίμου για ομιλία Τσίπρα: Εκτός κλίματος εθνικής συνεννόησης

Απάντηση σε όσα είπε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας για τα ελληνοτουρκικά, έδωσαν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Για άλλη μια φορά εκτός θέματος ο κ. Τσίπρας. Εκτός κλίματος εθνικής συνεννόησης που απαιτούν οι Έλληνες. Το μήνυμα που βγήκε από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής φαίνεται ότι δεν έφθασε σε αυτόν», τόνισαν κυβερνητικοί κύκλοι. Και συμπλήρωσαν: «Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε μικροκομματικές αντιπαλότητες. Ο δρόμος του διχασμού μπορεί να είναι σταθερή επιλογή του κ. Τσίπρα, δεν είναι όμως επιλογή των Ελλήνων και του Πρωθυπουργού».

Αφορμή για την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν το γεγονός ότι με μεγάλη οξύτητα ο πρώην πρωθυπουργός αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στα ελληνοτουρκικά. Πολλές ήταν οι φορές που ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Θέλω να σας καθησυχάσω και να σας διαβεβαιώσω ότι ειδικότερα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν θα κάνω ό,τι έκανε ο κ. Μησττοάκης όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ασφαλώς και θα σας ασκήσουμε κριτική αλλά αυτό που κάνατε εσείς να διχάσετε τον ελληνικό λαό για μια συμφωνία, προς άγραν ψήφων εμείς δεν θα το κάνουμε». Και συνέχισε: «Πάει πολύ να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για λαϊκισμό. Ο ίδιος συνέβαλλε στην συσπείρωση του ακροδεξιού ακροατηρίου του για να εκλεγεί. Ο ίδιος όταν ήρθε ο Τούρκος πρόεδρος εδώ η ΝΔ κραύγαζε ότι δώσαμε βήμα στον Τούρκο πρόεδρο για να ξεδιπλώσει τον αναθεωρητισμό του. Δεν μασήσαμε τα λόγια μας ούτε εγώ ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την στάση της ΝΔ στο παρελθόν ως παράδειγμα προς αποφυγήν και αυτοκαταστροφική στάση. «Πολύ γρήγορα θα βρείτε μπροστά σας τις αντιφάσεις της αντιπολιτευτικής σας ρητορικής», είπε χαρακτηριστικά. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι το κόμμα του θα έχει πατριωτική στάση και πως θα ασκεί εποικοδομητική κριτική εκεί που πρέπει.

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζοντας αναφερόμενος στα εθνικά θέματα είπε: «Δεν θα ακολουθήσουμε τα δικά σας τα χνάρια. Σας λέω ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε την πολιτική των ανοιχτών διαύλων. Και καλά κάνατε και συναντηθήκατε με τον Ερντογάν. Στηρίζουμε την επανεκκίνηση του διαλόγου για ΜΟΕ. Και σας λέω επίσης ότι στηρίζουμε τη διεθνοποίηση του ζητήματος της παράνομης συμφωνίας της Τουρκίας με την Λιβύη. Αλλά ας είμαστε απολύτως σαφείς. Οι εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν θα έπρεπε να σας έχουν ξαφνιάσει. Μετά την συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μια ατυχή δήλωση ότι και οι δυο πλευρές πρέπει να δείξουν καλή διάθεση, ενώ μόλις πριν η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει γεωτρήσεις».

«Αυτό που λέω είναι να ξαναπιάσει η χώρα το νήμα μιας πραγματικά ενεργής εξωτερικής πολιτικής, μιας πολιτικής δυναμικών πρωτοβουλιών για να μην φθάσουμε στην ανάγκη δυναμικών στρατιωτικών πρωτοβουλιών», είπε επίσης και πρόσθεσε ότι τώρα δεν είναι η ώρα των δηλώσεων αλλά η ώρα των κυρώσεων.

«Πρέπει να απαιτήσετε τη συμμετοχή της Ελλάδας στη διαδικασία του Βερολίνου για την Λιβύη, στην οποία διαδικασία συμμετέχει η Τουρκία», είπε ακόμα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου για ομιλία Τσίπρα: Εκτός κλίματος εθνικής συνεννόησης"

Φώφη Γεννηματά: Να καταστεί σαφές ότι όποιος απλώσει το δάχτυλο στα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα χάσει το χέρι

Την ανάγκη να παράσχουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας όλα τα μέσα, «ώστε να καταστεί φανερό ότι, όποιος απλώσει δάχτυλο στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα θα χάσει το χέρι» τόνισε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Στην ομιλία της, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων, η κ. Γεννηματά έστειλε αυστηρό μήνυμα στη γείτονα, τονίζοντας ότι όποιος θέλει, παρά το Δίκαιο, να ασκήσει βία για να καταπατήσει τα νόμιμα δικαιώματά μας, «να γνωρίζει από τώρα, ότι θα πληρώσει ακριβά το τίμημα».

Αναφερόμενη στο παράνομο μνημόνιο 'Αγκυρας-Τρίπολης, το οποία -όπως είπε- αναβαθμίζει την τουρκική προκλητικότητα, πρότεινε σειρά προτεραιοτήτων που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα:

-να απαιτήσουμε την ενεργή αντίδραση των διεθνών οργανισμών, και ειδικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζει το μνημόνιο και ότι θα επιβληθούν κυρώσεις κατά όποιου δραστηριοποιηθεί σε παράνομα οριοθετημένη ζώνη, που αφορά κράτος μέλος της ΕΕ.

-να ενισχύσουμε τις συνεργασίες μας με όσες χώρες έχουν συμφέροντα στην περιοχή

-να προβούμε σε άμεση ποιοτική αναβάθμιση των εθνικών δυνάμεων αποτροπής. «Έχουμε υψηλού επιπέδου, αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις. Οφείλουμε να τους παράσχουμε όλα τα μέσα ώστε να καταστεί φανερό ότι, όποιος απλώσει δάχτυλο στα εθνικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα χάσει το χέρι» είπε η κ. Γεννηματά, χειροκροτούμενη από τους βουλευτές του κόμματός της.

-να επιδιώξουμε συμφωνίες για θαλάσσιες ζώνες με τις όμορες χώρες και να επιμείνουμε ώστε η 'Αγκυρα να αναγνωρίσει τη διαδικασία της Χάγης.

«Όλα αυτά αποκτούν δύναμη και παράγουν αποτέλεσμα στη βάση της ομοψυχίας» σημείωσε η κ. Γεννηματά.

«Ναι» του Κινήματος Αλλαγής στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Αναφερόμενη στη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων, η κ. Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο είναι κατώτερο των περιστάσεων, φοβικό, και με προβληματικά σημεία. Επικράτησαν, είπε, κομματικές υστεροβουλίες, ωστόσο «είναι μια αρχή, και παρά τις ενστάσεις μας, δίνουμε θετική ψήφο».

Επέμεινε πάντως, στο να δοθεί δικαίωμα επιστολικής ψήφου στους ομογενείς. Έστω και αυτή τη στιγμή «να κάνουμε την υπέρβαση και να συμφωνήσουμε» στην επιστολική ψήφο. Όπως εξήγησε η κ. Γεννηματά, «οι περιορισμοί που επιβάλλονται με το νομοσχέδιο στη συμμετοχή, προκαλούν μια απίστευτη ταλαιπωρία, γραφειοκρατία και αποκλείουν πολλούς. Στερούν δε τη δυνατότητα ψήφου στους οικονομικά αδύναμους που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν. Οδηγούν σε ταξική ψήφο. Εμείς δε θα σταματήσουμε να επιμένουμε ότι όλες αυτές οι προβληματικές ρυθμίσεις πρέπει να αλλάξουν» είπε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ολοκλήρωσε την ομιλία της, λέγοντας ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς είναι εθνική δύναμη. Είναι δικαίωμα των αποδήμων η ψήφος τους και χρέος δικό μας να διευκολύνουμε, με όλους τους τρόπους, τη συμμετοχή τους. «Μην εμποδίζετε με τους περιορισμούς σας, τον Οδυσσέα να φτάσει στην Ιθάκη, στο σπίτι του…» είπε η κ. Γεννηματά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φώφη Γεννηματά: Να καταστεί σαφές ότι όποιος απλώσει το δάχτυλο στα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα χάσει το χέρι"

Ερμιονίδα: Κρατείται ο δήμαρχος με αυτόφωρη διαδικασία!

Αυτόφωρη διαδικασία έχει κινηθεί κατά του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου και υπαλλήλων του δήμου Ερμιονίδας.
Ο ίδιος προσήλθε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και βρίσκεται υπό κράτηση, λόγω ενός νέου επεισοδίου που αφορά το φλέγον θέμα των απορριμμάτων που ταλανίζει την περιοχή. Εκτός του δημάρχου έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιάννη Τσαμαδού και τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου Ερμιονίδας.
Σε ότι αφορά την υπόθεση, η δημοτική αρχή στην προσπάθειά της να προστατεύσει την υγεία των δημοτών, βρήκε μια προσωρινή λύση μεταφόρτωσης των απορριμμάτων σε φορτηγό ιδιώτη από τα αυτοκίνητα του Δήμου, σε κτήμα στην περιοχή Αυλώνα Ερμιονίδας. Με κάποιο τρόπο ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής φέρεται να βιντεοσκόπησε την διαδικασία και ιδιοκτήτης παρακείμενου κτήματος κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία η οποία έπραξε αυτό που ορίζει ο νόμος.
Ο δήμαρχος Ερμιονίδας σε αποκλειστικές του δηλώσεις στον Άκη Γκάτζιο για το anagnostis.org μέσα από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται, τονίζει μεταξύ άλλων πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία αν δεν απομακρυνθούν άμεσα τα σκουπίδια από τους δρόμους, επισημαίνοντας πως ήδη έχει κάνει αναφορά στην εισαγγελία Ναυπλίου για το θέμα, εκπέμπoντας SOS για την Ερμιονίδα και τους κατοίκους της.
Η δήλωση του Γεωργόπουλου:
«Είμαστε στο αστυνομικό τμήμα Ερμιονίδας, σε καθεστώς αυτόφωρης διαδικασίας, γιατί κάναμε την προσπάθεια να καθαρίσουμε το δήμο μας από τα σκουπίδια. Ο δήμος έχει γεμίσει από σκουπίδια, γιατί με μία αψυχολόγητη ενέργεια έκλεισε ξαφνικά το Πράσινο Σημείο, χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί, με προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί επί θητείας του κου Σφυρή. Δεν υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος και έχει γεμίσει σκουπίδια όλη η Ερμιονίδα.
Κινδυνεύουν οι δημότες και η δημόσια υγεία, τα παιδιά μας που πάνε σχολείο, γιατί και έξω από τα σχολεία είναι απορρίμματα. Κινδυνεύουν όλοι δημότες και δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το πράγμα να είναι έτσι. Καταθέσαμε αναφορά στον κο εισαγγελέα, και σήμερα κάναμε μια προσπάθεια να μεταφορτώσουμε απορρίμματα για να μπορέσει να κάνει Χριστούγεννα ο κόσμος.
Δυστυχώς, ο κος Σφυρής βρέθηκε στο χώρο, βιντεοσκόπησε την προσπάθεια και μετά από λίγο παρουσιάστηκε ο ιδιοκτήτης ενός όμορου κτήματος σε ένα απόμερο μέρος κάλεσε την αστυνομία και τώρα είμαστε σε καθεστώς αυτόφωρης διαδικασίας. Υποβαθμίσαμε λέει το περιβάλλον. Δηλαδή σε ένα χωράφι, φορτώσαμε και ξεφορτώσαμε.
Το ότι κινδυνεύουν οι ζωές των δημοτών μας, το ότι έχει γεμίσει σκουπίδια η Ερμιονίδα, δεν απασχολεί κανέναν. Δυστυχώς ντρέπομαι και λυπάμαι που το λέω: όλοι νίπτουν τας χείρας τους. Έχουν αφήσει το πράγμα στο έλεος του Θεού».
anagnostis
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερμιονίδα: Κρατείται ο δήμαρχος με αυτόφωρη διαδικασία!"

Βουλή-Μητσοτάκης: Έπρεπε να περάσουν 44 χρόνια για αυτή τη δημοκρατική νίκη

«Έπρεπε τελικά να περάσουν 44 χρόνια και 8 μήνες για να πάρει το άρθρο 51 του Συντάγματος νομική σάρκα και οστά. Είμαι περήφανος που αυτό συμβαίνει με πρωτοβουλία της ΝΔ και όπως φαίνεται με μεγάλη διακομματική συναίνεση. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί νωρίτερα αν η προηγούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία είχε επιλέξει να φέρει σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση. Θέλω να θυμίσω ότι δύο φορές κατατέθηκε πρόταση νόμου της ΝΔ η οποία ουδέποτε συζητήθηκε» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη βουλή μιλώντας για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στη διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και στην τροποποίηση της εκλογικής διαδικασίας.

«Αυτό το ιδιότυπο ανάχωμα στην επαφή των Ελλήνων του εξωτερικού με την πατρίδα υπήρξε ένα θεσμικό στίγμα, σε μια χώρα που καθιέρωσε την καθολική ψηφοφορία από το 1864 και τηρεί την αρχή της δεδηλωμένης από το 1875. Υπήρξε όμως και ένα έλλειμμα δημοκρατίας και σύγχρονης λειτουργίας για ένας κράτος στο κέντρο της Ευρώπης του 20ου αιώνα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κυριολεκτικά ιστορική, γιατί απαντάει σε ένα πολύχρονο αίτημα του χθες, και ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη του σήμερα, ανοίγει σίγουρα, για όλο τον ελληνισμό, το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

Επισήμανε ότι με το νόμο αυτό «δίνουμε σάρκα και οστά στην πρόσφατη ενισχυμένη συνταγματική κατοχύρωση της δυνατότητας των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στο μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Ήταν μια μεταρρύθμιση που αποδέχθηκαν πάνω από τα 2/3 της εθνικής αντιπροσωπίας. Μπορεί να προτάθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, όμως απέκτησε εμβέλεια χάρη στον διακομματικό διάλογο που την περιέβαλε. Αποτελεί έτσι μια νίκη του κοινοβουλευτισμού και της ενότητας. Ένα υπόδειγμα συναίνεσης και πολιτικής συνεννόησης. Αποτελεί δημοκρατική νίκη , κοινοβουλευτική επιτυχία και πρωτίστως αποτελεί εθνική νίκη,» είπε ο πρωθυπουργός

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή-Μητσοτάκης: Έπρεπε να περάσουν 44 χρόνια για αυτή τη δημοκρατική νίκη"

Οι ιστορικές φυλακές Ωρωπού παραχωρούνται στον Δήμο Ωρωπού

Τον χώρο των ιστορικών φυλακών Ωρωπού, στις οποίες κρατήθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Ανδρέας Λεντάκης επισκέφθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη.

Η επίσκεψη του κ. Τσιάρα εντάσσεται στο πλαίσιο του αιτήματος για παραχώρηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Δήμο Ωρωπού του ιστορικού αυτού χώρου, προκειμένου να μετατραπεί σε «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού».

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ωρωπού παρουσία και του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου, όπου ο κ. Τσιάρας ενημερώθηκε για τα σχέδια του Δήμου προκειμένου να αποκατασταθεί η σημασία και η αξία του ιστορικού αυτού μνημείου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις περαιτέρω πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την πολιτική βούληση να παραχωρηθεί ο χώρος των παλαιών φυλακών στους πολίτες του Ωρωπού και ήδη ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να εξετάσουν όλα τα νομικά ζητήματα και τις τεχνικές παραμέτρους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ιστορικές φυλακές Ωρωπού παραχωρούνται στον Δήμο Ωρωπού"

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης

Τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, συναντά αύριο Πέμπτη στις 16:00 ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στον απόηχο του μνημονίου συνεννόησης της Τρίπολης με την Τουρκία, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «άκυρο» η Λιβυκή Βουλή.

Ο κ. Αγκίλα Σάλεχ Ίσα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα ομολόγου του. Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, θα παρίσταται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Υπενθυμίζεται, ότι με πρόσφατη επιστολή του προς τον ΟΗΕ, ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής είχε χαρακτηρίσει άκυρο το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Άγκυρας και της κυβέρνησης της Τρίπολης. Χαρακτηριστικά στην επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφερε:

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία και αποτελεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη νομοθετική αρχή στη χώρα, δεν αναγνωρίζει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης/συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης/Συμφωνίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, το κράτος της Λιβύης απαλλάσσεται πλήρως από κάθε είδους απορρέουσες υποχρεώσεις».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης"

Τουρκία: Ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στον Ερντογάν

Τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέθεσε χθες, ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Μιχαήλ – Χρήστος Διαμέσης. 

Ο κ. Διαμέσης, μέχρι πρότινος ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο. Ωστόσο ο Νίκος Δένδιας του ανέθεσε τα καθήκοντα του πρέσβη στην Τουρκία. 

erdogan_diam1
erdogan_diam2
erdogan_diam3
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στον Ερντογάν"

Δ. Κουτσούμπας για ψήφο αποδήμων: Ο συμβιβασμός έγινε εφικτός πάνω στις θέσεις του ΚΚΕ

Κάλεσμα στους Έλληνες του εξωτερικού «να αξιοποιηθεί η ψήφους τους για να τιμωρηθούν αυτοί που τους οδήγησαν στη μετανάστευση» απηύθυνε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο συμβιβασμός των κομμάτων έγινε εφικτός πάνω στις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. «Η στάση μας δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που φάνηκε να μετράνε κουκιά στην ψήφο των αποδήμων», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα περί «προσπάθειων της Νέας Δημοκρατίας» να περάσει και παλιότερα σχετικός νόμος, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «από το 2001 υπάρχει ο νόμος για να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν τότε τις 200 ψήφους αλλά δεν τους διευκόλυναν γιατί τους αντιμετώπιζαν ως πελατεία. Δεν φρόντιζαν να κάνουν έστω μια απογραφή. Ας σταματήσει τώρα η υποκρισία και η δήθεν στοργή που σας έπιασε για τους απόδημους. Τα προβλήματά τους δεν οφείλονται σε έλλειμα εκπροσώπησης, αλλά σε έλλειμα πολιτικής βούλησης».

Παράλληλα κάλεσε να «αξιοποιηθεί η ψήφος τους για να τιμωρηθούν αυτοί που τους οδήγησαν στη μετανάστευση».

Ο κ. Κουτσούμπας απάντησε και στα κόμματα που παρά τη θετική τους ψήφο στράφηκαν κατά των προϋποθέσεων που έθεσε το ΚΚΕ, σημείωσε πως οι άξονες αυτοί «Δεν συνιστούν περιορισμό ή απώλεια του δικαιώματος. Όσοι δεν έχουν τις προϋποθέσεις δεν χάνουν το δικαιώμα ψήφου. Είναι προϋποθέσεις ένταξης στους εκλογικούς καταλόγους. Δεν θέλαμε να αλλοιωθεί το σώμα από ανθρώπους που δεν έχουν δεσμούς με τη χώρα και που δεν έχουν συνέπειες από την επιλογή τους, έχουν ενσωματωθεί στις κοινωνίες αυτών των χωρών και διαμορφώνουν πολιτική συνείδηση με βάση τις εξελίξεις, τον συσχετισμό τα τεκταινόμενα σε αυτές τις χώρες και όχι στην Ελλάδα».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Κουτσούμπας για ψήφο αποδήμων: Ο συμβιβασμός έγινε εφικτός πάνω στις θέσεις του ΚΚΕ"

Προσχέδιο απόφασης Συνόδου Κορυφής ΕΕ: Το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Το προσχέδιο της δήλωσης που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters αναφέρει ρητά ότι η συμφωνία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών και δεν συμμορφώνεται με το δίκαιο της θάλασσας του ΟΗΕ - Η δήλωση αναμένεται να υιοθετηθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες.

Η συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας που προσδιορίζει θαλάσσιες ζώνες αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, θα αναφέρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την Πέμπτη στηρίζοντας την Ελλάδα, σύμφωνα με προσχέδιο δήλωσης που έχει περιέλεθει σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

«Το μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο Θάλασσα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών και δεν συμμορφώνεται με το δίκαιο της θάλασσας (του ΟΗΕ)», θα πουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει προετοιμαστεί για την διήμερη σύνοδο των ηγετών την Πέμπτη.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει αναμφίβολα την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και την Κύπρο αναφορικά με αυτές της πράξεις της Τουρκίας», θα προσθέτει η δήλωση.

Το θέμα της Τουρκίας και της συμφωνίας με τη Λιβύη, θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, για τη ατζέντα της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό αξιωματούχο, "έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επαφές για το θέμα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει προετοιμαστεί μια δήλωση η οποία όπως είπε «πιστεύουμε ότι θα γίνει δεκτή από όλους».

Να σημειωθεί ότι οι... διαθέσεις των Ευρωπαίων έγιναν γνωστές την Τρίτη κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ όπου ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ ενημέρωσε αναλυτικά τους Ευρωπαίους για την συμφωνία Τουρκίας Λιβύης και τις προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατ. Μεσόγειο. Αμέσως μετά τη συζήτηση ο κ. Βαρβιστιώτης έκανε γνωστό ότι στο σχέδιο συμπερασμάτων της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ συμπεριελήφθη ρητή αναφορά στο γεγονός ότι το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

«Καθαρή τοποθέτηση» από τους Ευρωπαίους εταίρους αναμένει ο Ν. Αναστασιάδης

Στο μεταξύ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναμένει την «καθαρή τοποθέτηση» των Ευρωπαίων εταίρων κατά τη Σύνοδο Κορυφής, σε σχέση με το «μνημόνιο συναντίληψης» που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη για τον καθορισμό θαλασσίων περιοχών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες, μια ημέρα πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που συνεδριάζει στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, αναμένεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, να έχει επαφές και με Ευρωπαίους αξιωματούχους, στους οποίους θα θέσει θέματα που απασχολούν την Κύπρο, αλλά και τη Σύνοδο Κορυφής.

«Ο πρόεδρος αναμένει ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει μια θετική προσέγγιση στο θέμα από τους αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων. Αναμένουμε όλοι ότι θα υπάρξει στις αποφάσεις καθαρή τοποθέτηση για τη συνομολόγηση του μνημονίου συναντίληψης [Τουρκίας-Λιβύης] με την οποία θα χαρακτηρίζεται ως απόφαση που αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και ότι δεν επιφέρει οποιαδήποτε νομικά αποτελέσματα για τις άλλες χώρες», δήλωσε ο κ. Κούσιος στο ΚΥΠΕ.

Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ και στη συνέχεια με αρχηγούς κρατών, με τους οποίους θα συζητήσει τα διάφορα θέματα που απασχολούν την Κύπρο, όπως επίσης και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος της ΕΕ, που αποτελούν και το θεματολόγιο της Συνόδου Κορυφής.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του Τούρκου Προέδρου ότι Κύπρος, Αίγυπτος και Ισραήλ δεν μπορούν να περάσουν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την περιοχή χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι θα ήταν σκοπιμότερο να αναμένονται τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσχέδιο απόφασης Συνόδου Κορυφής ΕΕ: Το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο"

Γερμανία: Αποστάσεις από τη Συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης

Η Γερμανία, μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, γνωστοποιεί πως δεν γνωρίζει το επίσημο κείμενο της περιβόητης "συμφωνίας" Τουρκίας - Λιβύης.

Η κυβέρνηση της Λιβύης είναι αναγνωρισμένος εταίρος για τη Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία ‘Αντεμπαρ, απέφυγε ωστόσο να πάρει θέση σε ό,τι αφορά το κατά πόσο νομιμοποιείται να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει επισήμως το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας.

“Γνωρίζουμε την συμφωνία από δημόσιες δηλώσεις στον Τύπο (…) Δεν μπορούμε από εδώ να εξετάσουμε μια συμφωνία στην οποία δεν συμμετέχουμε και την οποία δεν γνωρίζουμε”, τόνισε η κυρία Άντεμπαρ και παρέπεμψε στην δήλωσή της περί οριοθέτησης θαλασσίων περιοχών σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και με την συμμετοχή των εμπλεκόμενων παράκτιων κρατών.

Γερμανία: Στάση αναμονής εν όψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

“Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση στην Τρίπολη νομιμοποιείται να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες, δεν μπορώ να κάνω σεμινάριο για θέματα διεθνούς δικαίου. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η κυβέρνηση στη Λιβύη είναι αναγνωρισμένος εταίρος για μας και τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις συνομιλίες τις οποίες διεξάγει ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στην Λιβύη”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πιθανές συνέπειες από ενδεχόμενη καταγγελία της συμφωνίας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυρία Άντεμπαρ επανέλαβε ότι η δήλωση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης είναι σαφής, αλλά η ίδια δεν μπορεί να προκαταλάβει το αυριανό (σ.σ. 12.12.2019) τελικό κείμενο Συμπερασμάτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο γίνεται αύριο και μεθαύριο (13.12.2019). Και εάν αρχίσουμε να προκαταλαμβάνουμε Συμπεράσματα τα οποία θα συμφωνηθούν ή δεν θα συμφωνηθούν, τότε δεν χρειάζεται να συνεδριάζει” (ενν. το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο).

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες περί αποστολής πολεμικών σκαφών στην περιοχή από την Ιταλία και την Γαλλία, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, κληθείσα να σχολιάσει, επανέλαβε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει στην διάθεσή της το επίσημο κείμενο της συμφωνίας και πρόσθεσε ότι “θα πρέπει κανείς να αναμένει να δει ποιες πιθανές συνέπειες μπορεί αυτή να έχει ή το πώς θα την αξιολογήσουν τα κράτη – μέλη της ΕΕ ή η Ένωση στο σύνολό της”.

Πολιτική λύση για Λιβύη

Η κυρία Άντεμπαρ επιβεβαίωσε ακόμη ότι χθες (σ.σ. 10.12.2019) πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο η πέμπτη συνάντηση στο πλαίσιο της “Διαδικασίας του Βερολίνου”, με στόχο την δημιουργία συνθηκών οι οποίες θα επιτρέπουν την πολιτική λύση στην εμφύλια διένεξη της Λιβύης.

“Σε αυτή την συνάντηση προχωρήσαμε αρκετά. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει να εργάζεται εποικοδομητικά προκειμένου να υπάρξουν οι σωστές συνθήκες για την στήριξη του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ”, δήλωσε η εκπρόσωπος και τόνισε ότι “αυτό που χρειαζόμαστε – και φαίνεται ότι υπάρχει συναίνεση – είναι να μην υπάρξει στρατιωτική λύση αυτής της διένεξης, αλλά ότι χρειάζεται κατάπαυση του πυρός και ότι χρειαζόμαστε επειγόντως βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή οι ενδιαφερόμενες πλευρές στην Λιβύη να μιλήσουν μεταξύ τους”.

Η “Διαδικασία του Βερολίνου” έχει ως σκεπτικό την πεποίθηση ότι στην διένεξη της Λιβύης δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση, η οποία θα έφερνε βιώσιμη ειρήνη, πρόσθεσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ και, αναφερόμενος στην ένταση στο εσωτερικό της χώρας, κατέληξε επισημαίνοντας ότι “κάθε στρατιωτική κλιμάκωση αντιμετωπίζεται με ανησυχία από εμάς και τους άλλους συμμετέχοντες στην Διαδικασία”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Αποστάσεις από τη Συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης"

Μόρια: Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τις λάσπες και τη βροχή στον καταυλισμό

Λάσπες παντού, αυτοσχέδιες σκηνές με νάιλον και άνθρωποι που προσπαθούν να προστατευτούν από τη βροχή είναι οι εικόνες που βλέπει κανείς στη Μόρια, σε ένα συγκλονιστικό βίντεο, που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης. 

Το οδοιπορικό στον καταυλισμό της Μόριας μαρτυρά τις εικόνες εγκατάλειψης στον καταυλισμό και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες μένουν παιδιά και ενήλικες. 



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόρια: Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τις λάσπες και τη βροχή στον καταυλισμό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news