facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Βουλή: Κατατέθηκε ν/σ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού -Τα βασικά σημεία

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας» εντός της εβδομάδας θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, με στόχο να ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, ρυθμίζεται η συνταγματική πρόβλεψη για τον τρόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των ψηφοφόρων, οι οποίοι τη μέρα των εθνικών εκλογών, των ευρωεκλογών και της διεξαγωγής εθνικού δημοψηφίσματος βρίσκονται εκτός επικράτειας.

Τα βασικά σημεία του είναι:


  1. Διεξαγωγή της ψηφοφορίας με αυτοπρόσωπη παρουσία του εκλογέα σε εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν σε πρεσβείες, προξενεία, χώρους οργανώσεων απόδημων ή άλλους κατάλληλους χώρους. Ο ελάχιστος αριθμός για να συγκροτηθεί εκλογικό τμήμα είναι οι 40 εκλογείς.
  2. Η ψήφος των ανωτέρω εκλογέων θα μετράει ισότιμα στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα και, επομένως, για τη συνολική κατανομή των εδρών.
  3. Αυξάνονται σε 15 από 12 οι βουλευτές επικρατείας. Οι εκλογείς στα τμήματα του εξωτερικού θα επιλέγουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος που επιθυμούν. Εναπόκειται στα κόμματα αν θα επιλέξουν έναν ή περισσότερους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο επικρατείας που θα προέρχονται από τον Ελληνισμό της διασποράς.
  4. Δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού έχουν οι εκλογείς οι οποίοι πληρούν σωρευτικά τα παρακάτω κριτήρια:

α. Τα τελευταία 35 χρόνια να έχουν ζήσει δύο έτη στην Ελλάδα

β. Έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση (Ε1 ή Ε2 ή Ε3 ή Ε9) είτε το τρέχον είτε το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος ώστε να είναι συμβατοί με το Σύνταγμα οι περιορισμοί του σημείου 4.
Η αίτηση του εκλογέα θα γίνεται ηλεκτρονικά σε ειδική πύλη η οποία αναμένεται να λειτουργήσει εντός δύο μηνών από τη ψήφιση του νόμου. Εφόσον τα διαθέσιμα στοιχεία για την απόδειξη των κριτηρίων του σημείου 4 είναι διαθέσιμα σε βάσεις δεδομένων του Δημοσίου (και συναινεί ο εκλογέας) αυτά θα αντλούνται αυτεπάγγελτα άμεσα.

Η πιστοποίηση των κριτηρίων διαμονής γίνεται με δημόσια έγγραφα και ιδίως:

α) Βεβαίωση φοίτησης από σχολείο πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας, τεχνικής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης ή από ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

β) Βεβαίωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών (ένσημα) της ημεδαπής

γ) Βεβαίωση εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας για όσο διάστημα διαρκεί αυτή

Δεν απαιτείται υποβολή φορολογικής δήλωσης εφόσον ο εκλογέας:

– δεν έχει συμπληρώσει 30 ζωής και

– έχει υποβάλει φορολογική δήλωση συγγενείς α’ βαθμού κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Κατατέθηκε ν/σ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού -Τα βασικά σημεία"

Λιβύη: Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν δέχεται το μνημόνιο του Σαράζ με την Τουρκία

Επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη έστειλε ο επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Aguila Saleh, με την οποία ζητά από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Antonio Guterres να ανακαλέσει την αναγνώριση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Στην επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη ο Aguila Saleh ζητά από τα Ηνωμένα Έθνη να δεχτούν τη Βουλή ως τη μόνη νόμιμη αρχή στη Λιβύη.

Η Βουλή αρνείται να δεχτεί το μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan και ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Fayez Sarraj. Στην επιστολή τονίζει μάλιστα ότι η συμφωνία αποτελεί «απειλή στο κράτος της Λιβύης, περιλαμβανομένων της ασφάλειας και του μέλλοντος της».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν δέχεται το μνημόνιο του Σαράζ με την Τουρκία"

Υπ. Υγείας: Προτεραιότητα οι επιπλέον κλίνες στις ΜΕΘ

Βασική προτεραιότητα του υπουργού Υγείας είναι η στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, με στόχο να λειτουργήσουν επιπλέον κλίνες.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα με τους διευθυντές των ΜΕΘ της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Υγείας, παρουσία του γενικού γραμματέα υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλου, του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου, καθώς και των διοικητών της 1ης και της 2ης ΥΠΕ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Υγείας: Προτεραιότητα οι επιπλέον κλίνες στις ΜΕΘ"

Κεραμέως: Το 2020 οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

«Προχωράμε εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση» τόνισε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπης Τζούφη αναφορικά με τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι οι 4.500 διορισμοί θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται σταδιακά εντός Δεκεμβρίου.

Αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ηλεκτρονικό παράβολο του ΑΣΕΠ, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως πρόκειται για ζήτημα της ίδιας της Ανεξάρτητης Αρχής και ότι δεν μπορεί το υπουργείο να παρέμβει σε αυτή τη διαδικασία από τη στιγμή που έχουν ήδη εκδοθεί οριστικοί πίνακες.

«Παρά τη δυσμενή κατάσταση που παραλάβαμε ως κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές ενστάσεις, εμείς παραμένουμε στον λόγο μας», ανέφερε ακόμη η υπουργός Παιδείας, που επεσήμανε πως παρότι η κυβέρνηση ζήτησε από το ΑΣΕΠ την επιτάχυνση της διαδικασίας, υπήρξαν ζητήματα σχετικά με την αναγνώριση τυπικών προσόντων και τις συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εξαιτίας ελλείψεων και ασαφειών στους νόμους που είχαν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια την υποβολή πολλών ενστάσεων.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι η κυβέρνηση «εξασφάλισε τις περισσότερες πιστώσεις από ποτέ» και ανέφερε ενδεικτικά ότι έχουν ήδη διατεθεί 5.227 πιστώσεις για την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού και 4.197 πιστώσεις για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Κεραμέως: Θεσπίζεται ισχύς μικρότερη της τριετίας για τους πίνακες εκπαιδευτικών

Με χρονικό διάστημα προϋπηρεσίας μικρότερο της τριετίας για τους πίνακες εκπαιδευτικών θα γίνουν οι επόμενες προσλήψεις ανακοίνωσε, πριν από λίγες ημέρες, η υπουργός Παιδείας.

Δημοσιοποίησε σε ανάρτησή της την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προσμετράται σε λιγότερο από τρία χρόνια η προϋπηρεσία των αναπληρωτών και να θεσπιστεί ισχύς μικρότερη της τριετίας για τους πίνακες των εκπαιδευτικών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραμέως: Το 2020 οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση"

ΗΠΑ: Γερουσιαστές καλούν την κυβέρνηση Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ και ο Δημοκρατικός Κρις Βαν Χόλεν κάλεσαν σήμερα την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία με αφορμή την αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ουάσινγκτον θα στείλει ένα «φρικτό μήνυμα» στις άλλες χώρες.

«Ο χρόνος της υπομονής έχει λήξει προ πολλού. Ήλθε η ώρα να εφαρμόσετε τον νόμο» αναφέρουν οι δύο γερουσιαστές σε επιστολή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Όπως τονίζουν, αν δεν ληφθούν μέτρα σε βάρος της Άγκυρας, οι άλλες χώρες θα λάβουν το μήνυμα ότι «μπορούν να εμπαίζουν την αμερικανική νομοθεσία χωρίς να υφίστανται τις συνέπειες».

Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον συγκρούστηκαν μετά την απόφαση της πρώτης να αγοράσει το ρωσικό σύστημα S-400 που, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, δεν είναι συμβατό με τα ΝΑΤΟϊκά συστήματα και συνιστά απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά F-35 της εταιρείας Lockheed Martin. Εξοργίζοντας πολλά μέλη του Κογκρέσου, η Τουρκία αδιαφόρησε για την απειλή επιβολής κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ και άρχισε να παραλαμβάνει τους S-400 τον Ιούλιο. Σε αντίποινα, η Ουάσινγκτον απομάκρυνε την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35.

Η κυβέρνηση του Τραμπ δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, μολονότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος επικύρωσε το 2017 τον νόμο CAATSA που τις καθιστά υποχρεωτικές για τις χώρες που συνεργάζονται με τις ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες. Η οργή πολλών γερουσιαστών και βουλευτών απέναντι στην Τουρκία εντάθηκε μετά και την εισβολή της τελευταίας στη βόρεια Συρία, σε μια επιχείρηση εναντίον των Κούρδων που βοήθησαν τις αμερικανικές δυνάμεις στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Γκράχαμ, εκ των θερμότερων υποστηρικτών του Τραμπ, έχει επικρίνει με δριμύτητα την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να αποσύρει τους Αμερικανούς στρατιώτες από τη βορειοανατολική Συρία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο ώστε να κινηθεί η Τουρκία εναντίον των Κούρδων μαχητών.

Τον περασμένο μήνα ο Τραμπ υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και χαρακτήρισε «θαυμάσια» τη συνάντησή τους.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει την επιστολή των δύο γερουσιαστών. Στις 26 Νοεμβρίου ο Πομπέο είπε ότι είναι «ανησυχητικό» το γεγονός ότι η Τουρκία κάνει δοκιμές του ρωσικού συστήματος, λέγοντας ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες για την εξεύρεση μιας λύσης. Την ίδια ημέρα ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγών όπλων, της Rosoboronexport φέρεται να είπε ότι η Μόσχα ελπίζει να υπογράψει μια νέα συμφωνία με την Τουρκία για να την εξοπλίσει με περισσότερα συστήματα S-400 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Γερουσιαστές καλούν την κυβέρνηση Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400"

Φρίκη στη Συρία: Τουρκικά πυρά κοντά σε σχολείο - 11 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά

Τουλάχιστον 11 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και οκτώ παιδιά κάτω των 15 ετών, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κοντά σε σχολείο, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τραγωδία αυτή εκτυλίχθηκε στην πόλη Ταλ Ριφάατ, όπου συνεχίζονται σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων μαχητών.

Στην πόλη αυτή έχουν αναπτυχθεί επίσης δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ στην περιοχή υπάρχει και ρωσική βάση.

«Οι οβίδες των τουρκικών δυνάμεων έπεσαν κοντά σε ένα σχολείο, τη στιγμή που έβγαιναν τα παιδιά» από το κτίριο, είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν άλλοι 21 άνθρωποι. Πηγή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό και είπε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Τα περισσότερα θύματα είναι εκτοπισμένοι Κούρδοι οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Ταλ Ριφάατ αφού έφυγαν από το Αφρίν, μια πόλη της δυτικής Συρίας την οποία κατέλαβαν το 2018 οι τουρκικές δυνάμεις. Μετά την επιχείρηση εκείνη, η Άγκυρα απειλούσε να επιτεθεί στο Ταλ Ριφάατ, όμως η επίθεση αυτή αποτράπηκε κατόπιν συμφωνίας της Τουρκίας με τη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει επίσης δεσμευτεί ότι θα αποχωρήσουν από την περιοχή οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Το Ταλ Ριφάατ βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, στα νότια της πόλης Ααζάζ, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες που χρηματοδοτούνται και στηρίζονται από την Άγκυρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη στη Συρία: Τουρκικά πυρά κοντά σε σχολείο - 11 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά"

Ολομέλεια Εφετών: Στις 12 Δεκεμβρίου αποφασίζει αν θα αφαιρέσει την υπόθεση Novartis από την Τουλουπάκη

Στις 12 Δεκεμβρίου, η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας θα αποφασίσει εάν η πολυσχιδής έρευνα για μίζες από τη Novartis θα αλλάξει χέρια και θα καταλήξει σε εφέτες ειδικούς ανακριτές.

Η θετική ψήφος των δικαστών για ορισμό ομόβαθμού τους ανακριτή θα σημάνει αυτόματα και την αφαίρεση της εισαγγελικής έρευνας από την Ελένη Τουλουπάκη.

Εάν η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα για ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή και επίκουρου του, υπερψηφιστεί από την Ολομέλεια, τότε ο νέος ανακριτής θα αναλάβει το σύνολο της έρευνας, σε όποιο δικονομικό στάδιο κι αν βρίσκεται αυτή την περίοδο.

Συγκεκριμένα θα αναλάβει:

* Τέσσερις δικογραφίες που εκκρεμούν στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς (πρόκειται για σκέλη της έρευνας με κατηγορούμενο τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή , τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενος Νίκο Μανιαδάκη και διαφημιστές).

*Τρεις δικογραφίες που εκκρεμούν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (για τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τα δύο τελευταία πολιτικά πρόσωπα, η έρευνα των οποίων παραμένει ανοιχτή. Επίσης δικογραφίες για πρώην μέλη επιτροπών του υπουργείου Υγείας, γιατρούς και στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας εντός κι εκτός Ελλάδος)

*Τη δικογραφία που εκκρεμεί για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Εάν, λοιπόν, στις 12 Δεκεμβρίου η Ολομέλεια αποφασίσει τον ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή, τόσο η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς όσο και η Ελένη Τουλουπάκη με τους επίκουρους εισαγγελείς, θα πρέπει αμέσως να σταματήσουν την έρευνα τους και, όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο προς την Ολομέλεια, να υποβάλουν στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών τις ποινικές δικογραφίες που εκκρεμούν ενώπιον τους. Παράλληλα, θα πρέπει να παρασχεθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών η αρμοδιότητα να κινήσει ποινική δίωξη για άλλες, συναφείς αξιόποινες πράξεις που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης.

Την Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας συγκάλεσε ο προϊστάμενος του Εφετείου της Αθήνας Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, μετά από το αίτημα του κ.Πλιώτα προκειμένου να επιταχυνθεί η διερεύνηση της υπόθεσης και να αποφευχθεί η περαιτέρω διάσπαση της δικογραφίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολομέλεια Εφετών: Στις 12 Δεκεμβρίου αποφασίζει αν θα αφαιρέσει την υπόθεση Novartis από την Τουλουπάκη"

Υπόθεση Siemens: Στη φυλακή τρεις από τους καταδικασθέντες (ονόματα)

Από την δικαστική αίθουσα στη φυλακή οδηγούνται τρεις από τους καταδικασθέντες στην υπόθεση Siemens, στους οποίους το δικαστήριο δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Στην φυλακή, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οδηγούνται το πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens, Πρόδρομος Μαυρίδης, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, αλλά και η Μάρθα Καραβέλα. Το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, αποδεχόμενο ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως που τους έκρινε υπόπτους τέλεσης νέων αδικημάτων, τονίζοντας πως ακόμη και σήμερα «απολαμβάνουν» χρήματα προερχόμενα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Το δικαστήριο δεν έδωσε επίσης ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του Μιχάλη Χριστοφοράκου και των καταζητούμενων Χρήστου Καραβέλα και των τραπεζικών στελεχών, Φάνη Λυγινού και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, ακολουθώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

Στους επτά Γερμανούς καταδικασθέντες, πρώην στελέχη της μητρικής Siemens δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση ενώ σε δυο από αυτούς επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα και στα υπόλοιπα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, επιβάλλοντας, πλην ενός, χρηματικές εγγυοδοσίες που ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Επιπλέον, στους καταδικασθέντες από τον ΟΤΕ επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αντίστοιχα, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα επιβλήθηκαν και στους επιχειρηματίες, Αλέξανδρο Λέτσα και Γιώργο Καλδή.

Κατά την επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί η απόφασή του επί των κατασχεθέντων και δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων, ενώ αναμένεται να τεθεί από την πλευρά της κ. Καραβέλα θέμα κράτησης λόγω ηλικίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Siemens: Στη φυλακή τρεις από τους καταδικασθέντες (ονόματα)"

Ανδρουλάκης για Γκλέτσο και ΣΥΡΙΖΑ: Έλεγε προδότες αυτούς που έφεραν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για την επιλογή προσώπων, όπως εκείνη του Απόστολου Γκλέτσου.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «συμμαχία μπορεί να λέγεται προοδευτική, δεν είναι όμως, ιδιαίτερα όταν εχθές στις πρώτες θέσεις καθόταν ο κ. Γκλέτσος, που έλεγε προδότες αυτούς που έφεραν την Συμφωνία των Πρεσπών».

Πρόσθεσε ότι όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόοδος, υπάρχει διαχείριση και μια συσπείρωση εξουσίας, που χρησιμοποιεί την συνωμοσιολογία, τον λαϊκισμό και άλλα παλαιοκομματικά εργαλεία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε επίσης πως στο Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται ενότητα και ριζοσπαστικές λύσεις, ώστε να αποκτήσει δυναμική το επόμενο διάστημα. Όπως τόνισε, «η αδιέξοδη στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ, και η ΝΔ που εμφανίζεται ως το κόμμα που φαίνεται να επιδιώκει την αριστεία αλλά επιβάλει την αναξιοκρατία διορίζοντας παντού αποτυχόντες κομματικούς παράγοντες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τι έγινε στα νοσοκομεία, μας δίνει την ευκαιρία, εάν εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει, να παίξουμε έναν σημαντικό ρόλο, έχοντας τη δυνατότητα να κινηθούμε προνομιακά στον χώρο του κέντρου και της αριστεράς».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ μίλησε για πίεση στη Λιβύη μέσω μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να πιέσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν καλή σχέση με την αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, κι εννοώ την Ιταλία, να αλλάξει στρατηγική. Δηλαδή έχοντας μια ενιαία Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική να πιεστεί και να σταματήσει τα παιχνίδια με τον κ. Ερντογάν,». Εκτίμησε επίσης ότι, αν και δεν έχουμε στα χέρια μας το κείμενο της Συμφωνίας, «φαίνεται ότι δεν παράγει νομικά αποτελέσματα αλλά δείχνει μια στρατηγική από την πλευρά του Προέδρου Ερντογάν».

Όσον αφορά τις κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν στην Τουρκία, εκτίμησε ότι «μπορούμε να έχουμε κυρώσεις στρατιωτικού υλικού, προσωπικές κυρώσεις στα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης που εμπλέκονται σε προκλητικές ενέργειες, και σε προϊόντα που δεν καλύπτονται από την τελωνειακή ένωση». Επισήμανε ακόμα ότι ο Ερντογάν φτιάχνει αφήγημα για το 2023 ώστε να βγει στον Τουρκικό λαό και να πει ότι 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης, χαράσσει μια ευρύτερη στρατηγική. «Εμείς, η ΕΕ πρέπει να πάρει ένα μήνυμα - και αυτό αφορά και τη χώρα μας, ως γείτονα χώρα της Τουρκίας - ότι το σχέδιο περί ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας είναι φανταστικό και πρέπει να συζητήσουμε ένα ρεαλιστικό ‘Plan B'».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανδρουλάκης για Γκλέτσο και ΣΥΡΙΖΑ: Έλεγε προδότες αυτούς που έφεραν τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Συρία: Χιλιάδες ισλαμιστές φεύγουν από Ιντλίμπ για... Ελλάδα! - Σφοδρή επίθεση του συριακού Στρατού

Περί τις 100.000 μέλη οικογενειών ισλαμιστών και αρκετοί από τους ίδιους τους μαχητές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ, ένα συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, έχουν περάσει τα σύνορα με την Τουρκία και προωθούνται προς την Ελλάδα μετά την μεγάλη επίθεση που ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες ο συριακός Στρατός.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν την τελική φάση της μεγάλης επίθεσης για την απελευθέρωση της επαρχίας της Ιντλίμπ από τις δυνάμεις των ισλαμιστών, οι οποίοι υποχωρούν προς εδάφη που ελέγχει η Τουρκία και προς το εσωτερικό της Τουρκίας.

Οι μεγάλες αυτές μάζες των εξτρεμιστών μουσουλμάνων ανταρτών που υποχωρούν είναι αναπόφευκτο στη συνέχεια να προωθηθούν προς την Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα, η οποία διατηρεί τα «σύνορά» της εντελώς ανοικτά, ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα.

Ηδη έχει παρατηρηθεί νέο μεγάλο κύμα ισλαμιστών προς την Τουρκία, η οποία τους προωθεί δυτικά, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είναι τίποτα άλλο από αντάρτες οι οποίοι βλέποντας πως δεν έχουν περιθώρια νίκης πλέον ούτε σε τακτικό επίπεδο στη Συρία, έχουν αποφασίσει να την εγκαταλείψουν.

Η Τουρκία στο πλαίσιο δημιουργίας μετώπου εντός της Ελλάδας, από εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους θα τους προωθήσει στη συνέχεια στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως «πρόσφυγες».

Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία θα ενταθεί και θα κορυφωθεί τους πρώτους μήνες του 2020 με στόχο την πλήρη άλωση της Ελλάδας από μουσουλμάνους, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων θα είναι εξτρεμιστές.

Η Ελλάδα με τα γνωστά φοβικά σύνδρομα που έχει, νιώθει και είναι ανήμπορη να αναχαιτίσει νέα μεγαλύτερα κύματα αλλοδαπών εισβολέων θα καταρρεύσει κυριολεκτικά κάτω από το βάρος των χιλιάδων αυτών μουσουλμάνων.

Αυτός είναι ο τουρκικός σχεδιασμός και μέχρι στιγμής προχωρά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στην ίδια την Ιντλίμπ ο συριακός στρατός ενεπλάκη σήμερα σε σφοδρές μάχες με ομάδες των ανταρτών και εξτρεμιστών μουσουλμάνων με τον απολογισμό των νεκρών τις τελευταίες δύο ημέρες να έχει φτάσει τους 96.

Οι συγκρούσεις που μαίνονται στην βορειοδυτική επαρχία της Συρίας, τον έλεγχο της οποίας διατηρούν οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι, είναι από τις πιο αιματηρές μετά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε στα τέλη Αυγούστου.

Τις τελευταίες 48 ώρες, 51 μέλη του συριακού στρατού και 45 ένοπλοι των τρομοκρατικών ανταρτικών οργανώσεων έχουν σκοτωθεί.

Οι εξτρεμιστές απάντησαν, χωρίς να έχουν πλέον την πρωτοβουλία στο έδαφος, με επίθεση drones η οποία όμως δεν είχε καμία τύχη.

Εξάλλου, σύμφωνα με ακτιβιστές που έχουν την έδρα τους στην Ιντλίμπ, από τις συγκρούσεις και τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού, προκλήθηκε νέο κύμα εκτοπισμένων προς τη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Στην επαρχία Ιντλίμπ κυριαρχούν οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ, το πρώην συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα.

Η επαρχία αυτή, καθώς και ορισμένες μόνο περιοχές των γειτονικών επαρχιών Χαλέπι, Χάμα και Λατάκεια εξακολουθούν να είναι εκτός του ελέγχου της Δαμασκού.

Σε αυτές δρουν πολλές μικρές τζιχαντιστικές ομάδες.

Στις 30 Απριλίου η συριακή κυβέρνηση, με την υποστήριξη της Αεροπορίας της Ρωσίας, εξαπέλυσε μια τεράστια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Ιντλίμπ και της Χάμα, αναγκάζοντας χιλιάδες αντάρτες να υποχωρήσουν.

Η ρωσική Αεροπορία την ίδια ώρα δεν έχει σταματήσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στόχων ανταρτών

Επίθεση γίνεται και κατά μήκος του διαδρόμου Χασάκα-Χαλέπι όπου οι συριακές δυνάμεις κατέλαβαν στρατηγικό αυτοκινητόδρομο.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συρία: Χιλιάδες ισλαμιστές φεύγουν από Ιντλίμπ για... Ελλάδα! - Σφοδρή επίθεση του συριακού Στρατού"

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Το Eurogroup θα δώσει έγκριση για επιστροφή 767 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Την έγκριση για επιστροφή 767 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα ετοιμάζεται να δώσει το Eurogroup της Τετάρτης, σύμφωνα με υψηλόβαθμo Eυρωπαίο αξιωματούχο που μίλησε στους δημοσιογράφους.

Τα 767 εκατομμύρια ευρώ θα εκταμιευτεί το επόμενο έτος, αφού πρώτα έχει πάρει και το πράσινο φως από κάποια κοινοβούλια. Τότε αναμένεται άλλωστε να συζητηθεί και η πιθανότητα για αλλαγή χρήσης των κερδών επί των ελληνικών ομολόγων. Η ελληνική κυβέρνηση, ήδη από το προηγούμενο Euroworking Group, έχει θέσει το ζήτημα προκειμένου αντί να αποπληρώσει με αυτά το χρέος, όπως έχει συμφωνηθεί, να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη στην χώρα. Όπως υποστηρίζει η Ελλάδα, αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος έμμεσης μείωσης του χρέους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να θέσει το θέμα αυτό, αλλά το Eurogroup της Τετάρτης δεν θα εξετάσει το ελληνικό αίτημα. Όπως ξεκαθάρισε η ίδια η δανειακή συμφωνία της Ελλάδας δίνει αυτή τη δυνατότητα αλλαγής χρήσης αλλά θα χρειαστούν, όπως είπε πολλές ακόμα τεχνικές συζητήσεις προετοιμασίας για το θέμα.

Όσον αφορά τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως προς το παρόν δεν έχει διεξαχθεί καμία συζήτηση επί του θέματος.

Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε την 4η έκθεση της Ελλάδας θετική, καθώς οι συμφωνημένοι στόχοι παραμείνουν σεβαστοί από τη χώρα. «Δεν μπορώ να προβλέψω πως θα εξελιχθεί στη συζήτηση στο Eurogroup αλλά το Euroworking group της προηγούμενης εβδομάδας ήταν θετικό», είπε χαρακτηριστικά.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαίος αξιωματούχος: Το Eurogroup θα δώσει έγκριση για επιστροφή 767 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα"

Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τα κόμματα για την τουρκική προκλητικότητα

Σειρά τηλεφωνικών επαφών με τους εκπροσώπους των κομμάτων είχε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργού Εξωτερικών που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τα κόμματα για την τουρκική προκλητικότητα"

Παυλόπουλος: Το ΝΑΤΟ υπονομεύεται αν ανέχεται τις τουρκικές αυθαιρεσίες

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του πλοίου γενικής υποστήριξης «'Ατλας Ι». Το πλοίο αποτελεί δωρεά του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη και ανάδοχος του πλοίου έγινε η κόρη του, Σουζάνα Λασκαρίδη.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του κ. Λασκαρίδη λέγοντας: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, για ν' αποδώσω αυτό που αναλογεί στον κ. Πάνο Λασκαρίδη και στην οικογένειά του. Αυτό που του αναλογεί ως ευπατρίδη, ο οποίος συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των εθνικών μας ευεργετών, την παράδοση η οποία χάραξε, κυριολεκτικώς, δρόμους σε ό, τι αφορά την πορεία του νεώτερου ελληνικού κράτους και ιδίως σε δύσκολες στιγμές. Χαίρομαι γιατί σήμερα μπορώ δημοσίως ν' αναδείξω αυτά τα οποία ο κ. Λασκαρίδης, με την σεμνότητα που τον διακρίνει, την σεμνότητα που ταιριάζει στον πραγματικό ευπατρίδη, δεν θέλησε ποτέ να φανούν. Και μιλώ για όσα έχει πράξει γενικότερα σε ό,τι αφορά την στήριξη του τόπου, αλλά κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις μας και κατ΄ εξοχήν το Πολεμικό μας Ναυτικό. Κυρίες και κύριοι, το 'Ατλας Ι, το νέο πλοίο γενικής υποστήριξης του Πολεμικού μας Ναυτικού, από σήμερα είναι ένα δείγμα μόνο της όλης προσφοράς του κ. Λασκαρίδη και της οικογένειάς του. Και εύχομαι και ελπίζω, το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν και άλλοι».

4971121


Παράλληλα, ο ΠτΔ υπογράμμισε πως το ΠΝ είναι ο φύλακας των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία και εκείνη, κατόπιν τούτου, έχει το χρέος φύλαξής τους και κυρίως υπεράσπισης της διεθνούς νομιμότητας, ως προς τον προσδιορισμό τους κατά το Διεθνές Δίκαιο. «Είναι γνωστό ότι τα θαλάσσια σύνορα γενικότερα και η υφή τους καθορίζουν και πολλές άλλες παραμέτρους, που αφορούν την, lato sensu, κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Mία παράμετρος είναι και εκείνη, η οποία αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη κάθε κράτους-μέλους, που αυτοθρόως είναι και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε: «Απέναντι στις μεγάλες παρανομίες και αυθαιρεσίες, οι οποίες προέρχονται κατεξοχήν, δυστυχώς, από την υπότροπο γείτονά μας Τουρκία, εμείς, οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει στο παρελθόν -το αποδεικνύουμε και σήμερα και θα τηρήσουμε αυτή την στάση και στο μέλλον- ότι παραμένουμε εγγυητές της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας και σε ό,τι αφορά τα σύνορά μας και σε ό,τι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας που, όπως τόνισα, είναι σύνορα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτόν τον ρόλο είμαστε αποφασισμένοι να τον φέρουμε, ούτως ή άλλως, σε πέρας, είναι το χρέος μας. Αυτός ο ρόλος επιβάλλει όμως και την σύμπραξη της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν απ΄ όλα γιατί η αρχή της αλληλεγγύης και το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επιτάσσουν, αλλά και διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ίδιον συμφέρον και ίδια δικαιώματα, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη».

4971080


Ο ΠτΔ αναφέρθηκε και στον ρόλο του ΝΑΤΟ λέγοντας ότι: «Το ίδιο χρέος αναλογεί και στην συμμαχία μας, στο ΝΑΤΟ. Και αυτή η υποχρέωση του ΝΑΤΟ προκύπτει από την ίδια τη φύση του. Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε, όπως είναι γνωστό -και εξακολουθεί να έχει εν πολλοίς αυτό τον χαρακτήρα, αν και ο χαρακτήρας του λόγω αλλαγής των δεδομένων έχει διευρυνθεί- και για την υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου και της εφαρμογής του γενικότερα. Ιδίως σε εποχές κρίσης, όπως και η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα. Αν το ΝΑΤΟ ανεχθεί αυθαιρεσίες, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και ενός κρίσιμου τμήματός του, όπως είναι το Δίκαιο της Θάλασσας, από τα ίδια τα μέλη του, τότε από εκεί και πέρα υπονομεύεται το ίδιο. Γιατί όταν μια Συμμαχία όπως το ΝΑΤΟ στηρίζεται, από πλευράς στόχων, στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, η ίδια η Συμμαχία πρέπει να δίνει και στα μέλη της το παράδειγμα, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου. Όταν τα ίδια τα μέλη περιφρονούν το Διεθνές Δίκαιο, αυτή η περιφρόνηση, αυτή η έλλειψη σεβασμού, αυτή η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύει την ίδια την υφή και το κύρος της Συμμαχίας, διεθνώς. Γι΄αυτό τόνισα ότι η υποχρέωση υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας εν προκειμένω, ανήκει στο ακέραιο και στο ΝΑΤΟ. Θέλω να πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θ' ανταποκριθεί σε αυτήν την υποχρέωση, διορθώνοντας άλλες τακτικές του παρελθόντος, οι οποίες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και του κύρους του».

4971076


Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι: «Η δωρεά του κ. Λασκαρίδη, το γεγονός ότι ενισχύεται το Πολεμικό μας Ναυτικό μ' ένα πλοίο γενικής υποστήριξης των δυνατοτήτων του ΑΤΛΑΣ Ι, είναι μια εγγύηση ότι, όπως είπα πριν, εμείς, οι Έλληνες, ούτως ή άλλως, με τον λαό μας, με το Έθνος μας, και βεβαίως πρωτίστως με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, και εν προκειμένω με το Πολεμικό μας Ναυτικό, θα επιτελέσουμε την αποστολή μας. Αυτή την αποστολή που την φέραμε πάντοτε ιστορικώς σε πέρας, "και μόνοι και μετά πολλών" θα την φέρουμε και πάλι σε πέρας. Γιατί αυτό ακριβώς είναι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία μας, αλλά και το χρέος μας επίσης ως μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας εν γένει. Απευθυνόμενος στο Πολεμικό Ναυτικό, θέλω να τονίσω, για μιαν ακόμη φορά, τούτο: Είμαστε υπερήφανοι για το φρόνημα και την αποτελεσματικότητά του. Είναι η καλύτερη απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων προς καθέναν, ο οποίος μπορεί να διατηρεί φαντασιώσεις ότι η δύναμη του ισχυρού υπερτερεί της ισχύος του Δικαίου. Μέγιστο λάθος, μέγιστη αυταπάτη. Είμαστε εδώ, είσθε εδώ, για να αποδείξουμε ακριβώς το αντίθετο».

4971122


Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στον χαιρετισμό του εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για την ένταξη του πλοίου γενικής υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ Ι» στην δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού. «Η σημερινή ένταξη έχει ιδιαίτερη σημασία για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς μετά από πολύ καιρό εντάσσεται στο στόλο μια μεγάλη κύρια μονάδα η οποία επαυξάνει ουσιαστικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του. Ο ρόλος του «ΑΤΛΑΣ Ι» ως πλοίο γενικής υποστήριξης είναι αυτός που το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό για τα επιχειρησιακά σχέδια και την ανάπτυξη του Στόλου σε όλη την περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος για το συμφέρον της πατρίδας, που είναι μία και αδιαίρετη. Οι έννοιες θάλασσα και Ελλάδα είναι ταυτόσημες και αυτοί που ψάχνουν και εφευρίσκουν νέους, καινοφανείς, και ανιστόρητους χαρακτηρισμούς για την θάλασσα είναι αυτοί που αισθάνονται ακριβώς πως δεν αποτελεί τον φυσικό τους χώρο αλλά κάτι ξένο προς αυτούς» δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος εγκωμίασε τον κ. Λασκαρίδη, τονίζοντας πως δηλώνει συνεχώς «παρών» στις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά ειδικά των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του Πολεμικού Ναυτικού.«Τον ευχαριστώ θερμά εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας για την υλική και την ηθική στήριξη που παρέχει στο κοινωνικό σύνολο και τις ΕΔ, ο φυσικός 'Ατλας, θα έλεγα, που έχει σηκώσει ικανό βάρος της υποστήριξης των ΕΔ».

4971161__1_


Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, αφού υπογράμμισε την σπουδαία σημασία της προσθήκης αυτού του πλοίου στο Στόλο του ΠΝ δήλωσε: «Η στήριξη της χώρας μας και ιδιαίτερα των Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία χρόνια από τον κ. Λασκαρίδη αποτελεί έμπρακτη έκφραση αγνού πατριωτικού καθήκοντος. Ελπίζω κ. Λασκαρίδη η πατριωτική σας χειρονομία να δώσει το έναυσμα και την παρακίνηση σε όσους έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν έμπρακτα τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κρίσιμη αυτή περίοδο».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, στην ομιλία του τόνισε ότι το «ΑΤΛΑΣ Ι»είναι ένα πλοίο πολλαπλών ρόλων με εξαιρετικές ικανότητες που προσδίδει στο ΠΝ πολλαπλές επιλογές και πλεονεκτήματα για την υποστήριξη των μονάδων του Στόλου. «Οι δυνατότητες του πλοίου κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα και περιλαμβάνουν ανεφοδιασμό των μονάδων του Στόλου, μεταφορά φορτιών, εξαιρετικές δυνατότητες ρυμούλκησης, διάσωσης ναυαγών, πόντιση και ανέλκυση αντικειμένων στην θάλασσα με εξαιρετική ακρίβεια, αντιμετώπιση πυρκαγιών, αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης και ανάληψη ρόλου πλατφόρμας διάσωσης υποβρυχίων» δήλωσε ο Α/ΓΕΝ.

Στην συνέχεια, ο κ. Τσούνης απευθύνθηκε προς τον κ. Λασκαρίδη ευχαριστώντας τον για την δωρεά του πλοίου και διαβεβαιώνοντας τον ότι «… η προσφορά σας, που έρχεται να προστεθεί σε έτερες αντίστοιχες χορηγίες σας κατά το παρελθόν, θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Αποτελείται τον συνεχιστή μιας μεγάλης παράδοσης προσφοράς στο Πολεμικό Ναυτικό. Εύχομαι και ελπίζω η γενναιόδωρη προσφορά σας να αποτελέσει παράδειγμα προς όλους μας για προσφορά προς την πατρίδα στο μέτρο των δυνατοτήτων ενός εκάστου».

4971125

Από την πλευρά του ο κ. Λασκαρίδης δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για μένα και την οικογένεια μου γιατί μπορέσαμε επιτέλους να προσφέρουμε κάτι στο ΠΝ για να μπορέσει να κάνει την δουλειά του και τις επιχειρήσεις του με ένα τρόπο πιο αποτελεσματικό, πιο οικονομικό και καλύτερο από ότι μπορεί αυτή την στιγμή». Εν συνεχεία ο κ. Λασκαρίδης σημείωσε: «Η δική μου γνώμη είναι ότι δεν πρέπει και δεν χρειάζεται η Πολιτεία να τιμά τους πολίτες της, αλλά αντιθέτως οι πολίτες να τιμούν την Πολιτεία και την πατρίδα. Γιατί δεν χρωστάει τίποτα η πατρίδα στους πολίτες, αλλά εμείς οι πολίτες χρωστάμε στην πατρίδα. Τα χρέη αυτά που αναλαμβάνουμε από την ώρα που γεννιόμαστε είναι χρέη τιμής και πρέπει πάντα να εξοφλούνται ολόκληρα και στο ακέραιο. Δεν μπορούν ούτε να διαπραγματεύονται ούτε να παζαρεύονται ούτε να απομειώνονται». 

Επιπρόσθετα, ο κ. Λασκαρίδης απηύθυνε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να γίνει ανανέωση των μονάδων και των εξοπλισμών του Πολεμικού Ναυτικού και γενικότερων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, μέλη της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι του Κλήρου.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος: Το ΝΑΤΟ υπονομεύεται αν ανέχεται τις τουρκικές αυθαιρεσίες"

Πάνω από 7.000 αιτούντες άσυλο έφτασαν στο βόρειο Αιγαίο τον Νοέμβριο

Συνολικά 7.049 αιτούντες άσυλο πέρασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου τον Νοέμβριο. Από αυτούς οι περισσότεροι από τους μισούς, και συγκεκριμένα 4.105 πέρασαν στη Λέσβο, 1.120 πέρασαν στη Χίο και 1.637 πέρασαν στη Σάμο.

Την τελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και μέχρι τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου οι ροές εμφανίζονται μειωμένες σε σχέση με το περασμένο διάστημα. Στη Λέσβο πέρασαν 549 άτομα, στη Χίο 152 και στη Σάμο 252.

Σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι σε όλο το βόρειο Αιγαίου δεν έχουν αναφερθεί αφίξεις.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 7.000 αιτούντες άσυλο έφτασαν στο βόρειο Αιγαίο τον Νοέμβριο"

Βρυξέλλες: Η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας

«Η ΕΕ έχει κατ’ επανάληψη τονίσει στην Τουρκία ότι θα πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, να διατηρεί καλές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες, καθώς και να αποφεύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια που θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις καλής γειτονίας ή την ειρηνική διευθέτηση διαφορών, όποιες κι αν είναι αυτές», τόνισε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια του καθημερινού briefing της Επιτροπής, κληθείς να σχολιάσει το Μνημόνιο Κατανόησης που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης «σχετικά με την μελλοντική οριοθέτηση της ΑΟΖ, θαλασσίων συνόρων και άλλων θεμάτων που φέρονται να παραβιάζουν τα δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στις 15 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επισήμανε ότι «η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας θα πρέπει είναι αποτέλεσμα διαλόγου, οι σχετικές διαπραγματεύσεις να γίνονται με καλή θέληση, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και πάντοτε στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Αυτά επί του συγκεκριμένου ζητήματος».

Ερωτηθείς δε για τη θέση της Επιτροπής επί της διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθηθεί εφεξής στο θέμα αυτό, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «ό,τι διαφορές κι αν υπάρχουν, θα πρέπει πάντα εστιάζουμε στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στις αρχές της καλής γειτονίας και να επιλύουμε όλα τα δύσκολα θέματα ή τις διαφορές που υπάρχουν με διάλογο και διαπραγματεύσεις».

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Τουρκία να αναρωτηθεί εάν θέλει να βρίσκεται στη λάθος πλευρά του δικαίουΝα αναρωτηθεί εάν θέλει να βρίσκεται στη λάθος πλευρά του δικαίου καλεί την Τουρκία ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη χθεσινή τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας Λιβύης.

«Η επιμονή της Τουρκίας να αποπειράται να καταργήσει θαλάσσιες ζώνες νησιών -όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κάρπαθος, το Καστελόριζο – ή ακόμα και ολόκληρων νησιών-κρατών, με τεχνάσματα όπως άκυρα διμερή μνημόνια που, ως δια μαγείας, μετατρέπονται αιφνιδίως σε συμφωνίες ή με επιλεκτική επίκληση δικαστικών αποφάσεων ή άρθρων της UNCLOS – στην οποία όμως αρνείται να προσχωρήσει – δεν παράγει διεθνώς έννομα αποτελέσματα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γεννηματάς και προσθέτει: «Ούτε, βέβαια, μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας, που είναι αδιαμφισβήτητα εδραιωμένα στο διεθνές δίκαιο και, ειδικότερα, στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας».

«Είναι θετικό ότι η Τουρκία δηλώνει έτοιμη για διαπραγμάτευση, όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ κρατών» σημειώνει ο κ. Γεννηματάς.

Και καταλήγει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών: «Οι διαπραγματεύσεις, όμως, δεν μπορούν να γίνονται παρά μόνο στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας. Και οι δηλώσεις καλών προθέσεων δεν θα πρέπει να συνδυάζονται με καθημερινή παραβατικότητα δηλώσεων και ενεργειών.

Αντί να ομιλεί για τη θέση νησιών στη “λάθος πλευρά της μέσης γραμμής”, την καλούμε να αναρωτηθεί εάν θέλει η ίδια να βρίσκεται στη λάθος πλευρά του Δικαίου».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρυξέλλες: Η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας"

Προκαλεί ο Τσελίκ: «Η Ελλάδα θέλει μια περιοχή 4.000 φορές πάνω από τη δικαιοδοσία της»

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος Τύπου του AKP, μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας στους δημοσιογράφους, έπειτα από τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή για ενεργειακά θέματα της χώρας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, που έχει προκαλέσει σάλο στην Ελλάδα και την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες.

Σε μια προσπάθεια να «απαντήσει» στη θέση που εξέφρασε επίσημα νωρίτερα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί «σεβασμού των κανόνων διεθνούς δικαίου», ο Τσελίκ σχολίασε, στον ίδιο προκλητικό τόνο που χρησιμοποιούν οι Τοιύρκοι για το θέμα, πως «το βήμα συμφιλίωσης που κάναμε με τη Λιβύη στην ανατολική Μεσόγειο, δείχνει πως μια νέα διαδικασία έχει ξεκινήσει. Δεν υπάρχει από την πλευρά μας καμία έλλειψη συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανόνες. Δεν θα κάνουμε πίσω. Θέλουν να βάλουν όρια και να υψώσουν τείχη στην παρουσία της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο».

Ακολούθως, αναφέρθηκε και στις επαφές της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφέροντας πως «η Αίγυπτος έχει χάσει την επιρροή της στην περιοχή και στέκεται τώρα απέναντι στην Τουρκία. Ωστόσο, έτσι κάνει κακό στον εαυτό της. Η Ελλάδα και η Αίγυπτος δεν έχουν εκφράσει καμία γνώμη για τη συμφωνία, μονάχα επικρίνουν. Στην πραγματικότητα, όποιος γνωρίζει τα σωστά σύνορα της ανατολικής Μεσογείου, γνωρίζει πως δεν είναι σωστό να περιορίζεται η κυριαρχία της Τουρκίας. Η Ελλάδα προσπαθεί να «αγκαλιάσει» μια περιοχή τέσσερις χιλιάδες φορές πάνω από τη δικαιοδοσία της. Είναι προφανές πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Τουρκία σε καμία περίπτωση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ο Τσελίκ: «Η Ελλάδα θέλει μια περιοχή 4.000 φορές πάνω από τη δικαιοδοσία της»"

Μπλόκα στους δρόμους την Τετάρτη από αγρότες σε Καρδίτσα και Λάρισα

Αγρότες από την Καρδίτσα και τη Λάρισα ανακοίνωσαν μπλόκα στις εθνικές οδούς την προσεχή Τετάρτη (04.12.2019).

Οι αγρότες της Καρδίτσας αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, ανακοίνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Η Ομοσπονδία απευθύνει παράλληλα «ενωτικό κάλεσμα αγώνα σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους που πλήττονται από τις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων και θέλουν να παλέψουν για το δίκιο τους», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται και οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος μας. Συνεχίζουμε να πουλάμε κοψοχρονιά την παραγωγή μας ενώ το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό (πετρέλαιο 1,4 ευρώ ανά λίτρο, αύξηση στη ΔΕΗ, κλπ) με αποτέλεσμα το εισόδημα μας συνεχώς να μειώνεται», σημειώνεται επίσης από την Ομοσπονδία.

Μπλόκο από αγρότες και στη Λάρισα

Στο χορό των αγροτικών κινητοποιήσουν μπαίνουν, επίσης την Τετάρτη, και οι αγρότες της Λάρισας. Το αποφάσισαν σε συσκέψεις που έκαναν οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου αγρότες του νομού θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, δημιουργώντας μπλόκα στον κόμβο του Πλατυκάμπου και στα Φάρσαλα.

Στα βασικά αιτήματα των αγροτών που συγκεντρώνονται στη Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, περιλαμβάνονται, το κόστος παραγωγής, οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ κ.α.

Σημειώνεται πως στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Λάρισα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα με προσανατολισμό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκα στους δρόμους την Τετάρτη από αγρότες σε Καρδίτσα και Λάρισα"

«Η Άγκυρα δεν εκβιάζει το ΝΑΤΟ, έχει πλήρη δικαιώματα βέτο»

Η Τουρκία δεν εκβιάζει το ΝΑΤΟ με το να απορρίπτει το αμυντικό σχέδιό του για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, και διαθέτει πλήρη δικαιώματα βέτο εντός της συμμαχίας, δήλωσε σήμερα τουρκική πηγή ασφαλείας πριν από μια σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Το Ρόιτερ μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα πως η Τουρκία αρνείται να υποστηρίξει ένα αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία μέχρι να λάβει μεγαλύτερη υποστήριξη στην επίθεσή της στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Η Άγκυρα δήλωσε πως το αδιέξοδο προκλήθηκε επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν την υποστήριξή τους από ένα χωριστό αμυντικό σχέδιο για την Τουρκία όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το ΝΑΤΟ είναι ένας θεσμός όπου η Τουρκία διαθέτει πλήρη δικαιώματα βέτο, πολιτικά και στρατιωτικά και υπάρχουν διαδικασίες εκεί», είπε η πηγή. «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, δεν εκβιάζει η Τουρκία, μια τέτοια δήλωση είναι απαράδεκτη».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Άγκυρα δεν εκβιάζει το ΝΑΤΟ, έχει πλήρη δικαιώματα βέτο»"

Ξεκινά σήμερα η υλοποίηση της συμφωνίας Public – MediaMarkt

Η αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών αλλάζει σελίδα

Ξεκινά σήμερα η υλοποίηση της συμφωνίας Public και MediaMarkt για τη δημιουργία μιας νέας, κοινής εταιρείας λιανικής πώλησης.
Η συμφωνία αυτή, συνολικά επωφελής για την αγορά και το καταναλωτικό κοινό, δημιουργεί τον μεγαλύτερο retailer ειδών τεχνολογίας, ψυχαγωγίας, πολιτισμού και οικιακών συσκευών στην Ελλάδα, μετασχηματίζοντας τον κλάδο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.
Η συνεργασία των δυο εταίρων διασφαλίζει και ενδυναμώνει περαιτέρω την παρουσία της MediaMarkt στη χώρα, έχοντας ως αποτέλεσμα τη διατήρηση πολλών θέσεων εργασίας στον κλάδο της λιανικής.
Παράλληλα, η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη σύμπραξη της Public με τη MediaMarkt ωφελεί σημαντικά τους συνεργάτες και τους προμηθευτές, παρέχοντάς τους διευρυμένες ευκαιρίες ανάπτυξης.
Η επέκταση της προϊοντικής γκάμας είναι στρατηγική προτεραιότητα που θα εφαρμοστεί και στα δύο brands.
Παράλληλα, η νέα εταιρεία θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την κοινή, πελατοκεντρική φιλοσοφία των δύο μαρκών, σύμφωνα με την οποία ο καταναλωτής αντιμετωπίζεται πάντα με σεβασμό και όρους απόλυτης διαφάνειας, με ειλικρινή ενημέρωση ως προς τις τιμές και τις πραγματικές εκπτώσεις στις περιόδους εκπτώσεων/προσφορών.
Όραμα των δύο εταίρων είναι η ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού μοντέλου πωλήσεων λιανικής, που θα διαμορφώσουν τον retailer του αύριο.
Σε αυτή τη νέα εποχή, στόχος θα είναι η συνεχής βελτίωση της ζωής του καταναλωτή μέσα και έξω από το σπίτι, μέσω της προσφοράς της μεγαλύτερης γκάμας κορυφαίων προϊόντων και αξεπέραστων υπηρεσιών, αλλά και μιας μοναδικής πολυκαναλικής εμπειρίας.
Ο κ. Χρήστος Καλογεράκης, ο οποίος από σήμερα αναλαμβάνει τη θέση του CEO στη νέα εταιρεία που θα περιλαμβάνει και τις δύο μάρκες, δήλωσε: «Με τη συνεργασία των δύο πολύ ισχυρών brands -Public και MediaMarkt- εισάγουμε στην πραγματικότητα ένα νέο μοντέλο retail, το οποίο βασίζεται στην προσφορά της πλέον ολοκληρωμένης πρότασης για τους καταναλωτές και, παράλληλα, στη δημιουργία αξίας για τους συνεργάτες και τους εργαζομένους μας, που θα ωφεληθούν πολλαπλά από τις συνέργειες που προκύπτουν».
H συνεργασία Public και MediaMarkt οδηγεί στη δημιουργία του μεγαλύτερου omnichannel retailer οικιακών/καταναλωτικών ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών ειδών και ειδών ψυχαγωγίας σε Ελλάδα και Κύπρο.
Η νέα εταιρεία, με συνολικό κύκλο εργασιών που αναμένεται να ξεπεράσει τα 460 εκατ. Ευρώ το 2019, διαθέτει 67 φυσικά και 4 online καταστήματα (www.public.gr,www.public-cyprus.com.cywww.publicbusiness.grwww.mediamarkt.gr) σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ η ενοποιημένη βάση της αριθμεί 100 εκατ. επισκέπτες.
Δίνοντας έμφαση στο πολυκαναλικό εμπόριο, που υποστηρίζεται από το πυκνό δίκτυο των καταστημάτων της, τη διευρυμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών στην καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής αλλά και τη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα πλατφόρμα Public Marketplace, στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό την καλύτερη αγοραστική εμπειρία στην καλύτερη τιμή.
Δύο μάρκες – Μία Ομάδα

Σύμπραξη Public- Media Markt

Οι εργαζόμενοι της νέας εταιρείας, που θα φιλοξενήσει τα δύο ισχυρά brands, γίνονται πλέον μέρος μιας μεγάλης, πολύ ανταγωνιστικής εταιρείας, με σταθερή οικονομική βάση και με τη δύναμη να διαμορφώνει το retail του αύριο. Το νέο σχήμα επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους μακροπρόθεσμα μεγάλες ευκαιρίες εξέλιξης σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Η διαδικασία της ενοποίησης των δραστηριοτήτων των δύο εταίρων θα γίνει με ομαλό τρόπο και πάντα με απόλυτο σεβασμό προς τους καταναλωτές, τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του Public και της MediaMarkt.
Ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Media Saturn Holding GmbH για τη συναλλαγή ενήργησε η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC). Ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Olympia Group/Public για τη συναλλαγή ενήργησε η Deloitte Greece.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά σήμερα η υλοποίηση της συμφωνίας Public – MediaMarkt"

Γερμανία: Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει τη συμφωνία Τουρκίας–Λιβύης, καθώς «δεν την έχει στη διάθεσή της»

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει στη διάθεσή της τη συμφωνία Τουρκίας–Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα και γι' αυτό δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπρόιλ επισήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει λάβει γνώση της ανακοίνωσης, αλλά δεν είναι σε θέση να τοποθετηθεί σχετικά με τις λεπτομέρειές της ή να επιβεβαιώσει «εάν όσα γνωστοποιήθηκαν πράγματι ισχύουν και τι είναι πράγματι περιεχόμενο της συμφωνίας και τι όχι».

Στο μεταξύ, η Γαλλία ανακοίνωσε νωριτερα ότι δεν θα δωρίσει έξι πλοία στη Λιβύη, τα οποία θα βοηθούσαν τη χώρα να ενισχύσει τον έλεγχο των ακτών της, εξαιτίας της «κατάστασης» που επικρατεί επί του πεδίου, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει τη συμφωνία Τουρκίας–Λιβύης, καθώς «δεν την έχει στη διάθεσή της»"

Τσαβούσογλου: «Ηλίθια» η αλληλεγγύη εντός της ΕΕ- «Κακομαθημένη» η Κύπρος

Για τον διαμοιρασμό των αποθεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ χαρακτήρισε «ηλίθια» την αλληλεγγύη που υπάρχει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των κρατών μελών, λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο η ΕΕ «κακόμαθε» την Κύπρο.

Σε ομιλία του στην Σύνοδο των νέων του ΑΚΡ για την Περιοχή της Μεσογείου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι για να έχουν μια πετυχημένη πολιτική θα πρέπει να είναι ισχυροί τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο της μάχης.

«Ισχυρή εξωτερική πολιτική και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας σήμερα» ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι στη Συρία οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τη δύναμή τους εναντίον της τρομοκρατίας.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι έχουν κακομάθει την Κύπρο στην ΕΕ και δεν άκουσαν τις προτάσεις τους. «Τότε εμείς τι κάναμε; Στείλαμε τα γεωτρύπανά μας και ξεκινήσαμε γεωτρήσεις. Εδώ δείχνουμε τη δύναμή μας στο πεδίο, τώρα προχωρούμε το διπλωματικό σκέλος του. Και θα συνεχίσουμε επειδή έχουμε δίκιο. Άλλωστε δεν συζητούμε με κανένα τη δική μας υφαλοκρηπιδα. Ούτε επιτρέπουμε να ανοίξει συζήτηση. Αλλά για το διαμοιρασμό των αποθεμάτων στην Κύπρο πρέπει είμαστε ισχυροί και στο τραπέζι και στο πεδίο» ανέφερε προκλητικά.

Για τη Γαλλία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι είναι από τις χώρες της ΕΕ που υστερούν περισσότερο στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι απαγόρευσαν ακόμη και στις γυναίκες με μαντίλες να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Ο Μακρόν ήρθε ως φιλελεύθερος και βγήκε χειρότερος και από τον Σαρκοζί. Με τον ίδιο τρόπο χειρότερος και από τον Λεπέν» υποστήριξε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: «Ηλίθια» η αλληλεγγύη εντός της ΕΕ- «Κακομαθημένη» η Κύπρος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news