facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Νέα πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα -Έπεσε 9 βαθμούς την Κυριακή

Σημαντική υποχώρηση, σχεδόν κατά δέκα βαθμούς Κελσίου, σημείωσε η θερμοκρασία την Κυριακή, σε σχέση με το Σάββατο στη βόρεια και την ανατολική Ελλάδα, ενώ στα δυτικά και τα νότια τμήματα δεν μεταβλήθηκε σημαντικά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας καταγράφηκε στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, καθώς και τη Θράκη, όπου ο υδράργυρος υποχώρησε έως και εννέα βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά κατά επτά έως οκτώ. Στη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τον Βόλο και τη Χαλκίδα η θερμοκρασία σήμερα υποχώρησε κατά επτά βαθμούς, ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής κατά πέντε, σε σχέση με το Σάββατο.

Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους με ασθενείς τοπικές βροχές, μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια και άνεμοι έως έξι μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, προβλέπονται στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο από το μεσημέρι. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Κρήτη και από το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 6, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 11, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από 4 έως 16, στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά από 3 έως 13, στην Πελοπόννησο από 5 έως 16, στο Ιόνιο από 11 έως 16, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 8 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 15 (στα Δωδεκάνησα έως 17) και στην Κρήτη από 12 έως 17.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με μικρή σταδιακή εξασθένηση. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ με μικρή σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει στα βόρεια του νομού το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα -Έπεσε 9 βαθμούς την Κυριακή"

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία: Αμφισβητεί ευθέως την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο

Στην αντεπίθεση πέρασε η Τουρκία, που αμφισβητεί δημόσια πλέον ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ότι η Ελλάδα με την Αίγυπτο επιταχύνουν τις διαδικασίες για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Αξόι, υποστηρίζει ότι τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να δημιουργήσουν περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Όπως αναφέρει η Άγκυρα, «τα νησιά δεν μπορούν να επηρεάσουν την παράκτια προβολή της Τουρκίας, της χώρας με τη μακρύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι τα νησιά που βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά της διάμεσης γραμμής μεταξύ δύο ηπειρωτικών περιοχών δεν μπορούν να δημιουργήσουν περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας πέρα από τα χωρικά ύδατά τους»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για μαξιμαλιστικές και ασυμβίβαστες ελληνικές και ελληνοκυπριακές αξιώσεις, πέρα από κάθε λογική, φέροντας ως παράδειγμα «το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί που βρίσκεται απέναντι από την ηπειρωτική Τουρκία, υποτίθεται ότι παράγει μια περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας τετραπλάσια από την επιφάνεια του. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα η Αίγυπτος να χάσει έκταση 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου επιμένει ότι η συμφωνία με τη Λιβύη οριοθετεί τμήμα δυτικών συνόρων, περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Με τη συμφωνία που υπεγράφη με τη Λιβύη, οριοθετείται τμήμα των δυτικών συνόρων των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το μνημόνιο είναι σύμφωνο με τις δικαστικές αποφάσεις που θεσπίζουν τη διεθνή νομολογία και το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών άρθρων της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας.

Όλα τα μέρη γνωρίζουν ουσιαστικά ότι τα νησιά δεν μπορούν να επηρεάσουν την παράκτια προβολή της Τουρκίας, της χώρας με τη μακρύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, τα νησιά που βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά της διάμεσης γραμμής μεταξύ δύο ηπειρωτικών περιοχών δεν μπορούν να δημιουργήσουν περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας πέρα από τα χωρικά ύδατά τους και ότι η διαδρομή και η κατεύθυνση των ακτών θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Στην πραγματικότητα, πριν από την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας, η Τουρκία έχει επανειλημμένα προσκαλέσει όλα τα μέρη στις διαπραγματεύσεις για μια συναίνεση που θα βασίζεται στην ισότητα και παραμένει έτοιμη για διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, αντί να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για να ανταποκριθούν στο διεθνές δίκαιο της Τουρκίας και στην προσέγγιση που βασίζεται στη δικαιοσύνη, τα άλλα μέρη προτίμησαν να λάβουν μονομερή μέτρα και να προσπαθήσουν να μεταβιβάσουν την ευθύνη στην Τουρκία.

Οι μαξιμαλιστικές και ασυμβίβαστες ελληνικές και ελληνοκυπριακές αξιώσεις είναι πέρα από κάθε λογική, ενώ για παράδειγμα το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί που βρίσκεται απέναντι από την ηπειρωτική Τουρκία, υποτίθεται ότι παράγει μια περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας τετραπλάσια από την επιφάνεια του. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα η Αίγυπτος να χάσει έκταση 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Μέσα από αυτή τη συμφωνία με τη Λιβύη, οι δύο χώρες έχουν σαφώς εκδηλώσει την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο γεγονός.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία: Αμφισβητεί ευθέως την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Με λεωφορεία τα δρομολόγια του Προαστιακού μεταξύ Κινέτας και Κιάτου

Λόγω προβλήματος υποδομής στην Κινέτα, όλες οι αμαξοστοιχίες προς Κιάτο και Πειραιά θα τερματίζουν και θα εκκινούν στο Σταθμό της Κινέτας, εναλλάξ στις γραμμές 501 & 502, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι λοιποί σταθμοί του δικτύου του Προαστιακού Πειραιάς – Κιάτο, εκτός Ζευγολατιού και πέραν της Κινέτας θα εξυπηρετούνται – μέχρι νεωτέρας – με λεωφορεία ως εξής:

-Κινέτα-Αγιοι Θεόδωροι-Κινέτα κυκλική δρομολόγηση
-Κινέτα-Κιάτο, με ενδιάμεση στάση ΝΣ Κορίνθου
-Κινέτα-Πάτρα-Κινέτα, από τα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων που υπό κανονικές συνθήκες εξυπηρετούν την διαδρομή Κιάτο-Πάτρα

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τις παραπάνω αλλαγές, οι οποίες θα ισχύουν μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος στην υποδομή

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Με λεωφορεία τα δρομολόγια του Προαστιακού μεταξύ Κινέτας και Κιάτου"

Απάντηση σε Τουρκία: Ελλάδα και Αίγυπτος επιταχύνουν την οριοθέτηση ΑΟΖ

Την επιτάχυνση των συζητήσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ανακοίνωσε από το Κάιρο, όπου βρίσκεται, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Κατά τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σαμέχ Σούκρι, συζητήθηκαν σειρά ζητημάτων για τη νοτιοανατολικό Μεσόγειο και τον Κόλπο. «Όπως πάντα, με την Αίγυπτο έχουμε κοινή γωνία θεώρησης των περισσότερων προβλημάτων», σημείωσε ο κ. Δένδιας. 

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών και στην υπογραφή μνημονίων κατανόησης μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουν την κοινή πεποίθηση ότι ο Λίβυος πρόεδρος Σαράτζ «πιθανότατα στερείται την απαραίτητη νομιμοποίηση για να υπογράψει αυτά τα μνημόνια». 

«Ούτως ή άλλως όμως, λειτουργούν ως αποσταθεροποιητικοί παράγοντες για την ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε την κατάσταση», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. 

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της»

Νωρίτερα, σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα, ότι δεν θα αφήσει αναπάντητες τις τουρκικές προκλήσεις έστειλε από το βήμα του 13ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων» είπε ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας τη στήριξη του ΕΛΚ όπως εκφράστηκε και από τις τοποθετήσεις των στελεχών του στο συνέδριο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μάλιστα πως ανάλογη στάση θα ζητήσει και από το ΝΑΤΟ στην μεθαυριανή του Σύνοδο, στο Λονδίνο. «Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά αλλού μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί, κατάφωρα, την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, ο κ. Δένδιας δήλωσε: 

Είχα σήμερα τη χαρά να επισκεφθώ εδώ στην Αίγυπτο τον φίλο Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Sameh Shoukry.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα διμερή θέματα, καθώς και μία ευρύτατη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου. Όπως πάντα, με την Αίγυπτο έχουμε κοινή γωνία θεώρησης των περισσότερων προβλημάτων.

Και, βέβαια, μας απασχόλησαν τα δύο μνημόνια που υπογράφηκαν ανάμεσα στην Τουρκία και τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Υπουργών της Λιβύης, του κ. Sarraj. Έχουμε και οι δύο την εντύπωση κατ’ αρχήν ότι ο κ. Sarraj πιθανότατα στερείται την απαραίτητη νομιμοποίηση για να υπογράψει αυτά τα μνημόνια. Ούτως ή άλλως όμως, λειτουργούν ως αποσταθεροποιητικοί παράγοντες για την ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε την κατάσταση.

Επίσης, συμφωνήσαμε με τον Αιγύπτιο Υπουργό την επιτάχυνση των συζητήσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Ούτως ή άλλως, πάντοτε είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία όταν έρχομαι στην Αίγυπτο και μπορούμε να συζητάμε τα διμερή μας θέματα.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση σε Τουρκία: Ελλάδα και Αίγυπτος επιταχύνουν την οριοθέτηση ΑΟΖ"

Οι προϋποθέσεις για το «ξεκλείδωμα» της σύνταξης των 1.000 ευρώ

Δύο είναι οι βασικές μεταβλητές, οι οποίες «ξεκλειδώνουν» τις συντάξεις των 1.000 ευρώ στο νέο σύστημα ελεύθερων επιλογών που έρχεται από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι νέοι επαγγελματίες που θα ασφαλιστούν κατεξοχήν µε το καινούργιο σύστηµα των επτά σταθερών ασφαλιστικών κατηγοριών χρειάζονται δύο βασικές προϋποθέσεις για να περάσουν στο τέλος του ασφαλιστικού τους βίο πάνω από τον πήχη των 1.000 ευρώ:
■ Χρόνο εργασίας και πληρωμένων εισφορών τουλάχιστον 30 ετών.
■ Ασφάλιση:
  • ∆ιαρκή σε μεσαίες και υψηλές κατηγορίες εισφορών (στις κλίμακες από την 3η έως την 6η) ή
  • µείγμα διαφορετικών κατηγοριών που να περιλαμβάνει αρκετά χρόνια (π.χ. από 5ετία και πάνω) σε υψηλή κατηγορία.
Το νέο σύστημα διαρθρώνεται εντελώς διαφορετικά από το προηγούµενο και οι μη μισθωτοί θα έχουν την απόλυτη ελευθερία επιλογής. Ο κάθε ασφαλισμένος µε δραστηριότητα άνω των 5 ετών θα επιλέγει ελεύθερα τον ∆εκέμβριο κάθε έτους το επίπεδο των εισφορών του για το επόμενο έτος. Η επιλογή του επιπέδου των εισφορών θα καθορίζει και το επίπεδο της μελλοντικής σύνταξης. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιλογή του ελεύθερου επαγγελματία θα καθορίζεται μεν από την οικονομική του δυνατότητα, αλλά και από τις δυνατότητες βελτίωσης της προσδοκώμενης σύνταξής του.

Ποσοστά αναπλήρωσης

Με τα σημερινά ποσοστά αναπλήρωσης, το νέο καθεστώς οδηγεί σε συντάξεις από 435 ευρώ για 15ετία ασφάλισης στην ελάχιστη κλίµακα των 210 ευρώ, έως και 1.454 ευρώ για 40ετία ασφάλισης στην 6η και υψηλότερη κλίµακα των 566 ευρώ. Οι συντελεστές αναπλήρωσης, βέβαια, θα αλλάξουν για όσους αποχώρησαν ή αποχωρούν µε πολλά έτη ασφάλισης, πάνω από 30 και κυρίως πάνω από 35 έτη εργασίας. Με το επικρατέστερο σενάριο, που βρίσκεται υπό επεξεργασία, οι συντελεστές αναµένεται να οδηγούν σε αναπλήρωση ανταποδοτικής σύνταξης 50%-51% για 40 έτη ασφάλισης (έναντι 42,80% σήµερα) και πιθανότατα 40% για 35ετία ασφάλισης (έναντι 33,81% σήµερα).
Αυτό σημαίνει πως οι νέες συντάξεις των επαγγελµατιών δεν αποκλείεται να καταλήγουν εντέλει σε ποσά από 779 ευρώ για 40ετία στην ελάχιστη κλίµακα έως 1.659 ευρώ για 40ετία στην 6η και υψηλότερη κλίµακα. Αυτό δείχνει αύξηση της προσδοκώµενης σύνταξης από 64 έως 205 ευρώ για τα 40 χρόνια εργασίας. Η αύξηση αναµένεται να είναι σηµαντικότερη για την 5ετία 35-40 έτη ασφάλισης και µικρότερη για τα 30-35 έτη ασφάλισης.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης που μετρά όλες τις μεταβλητές. Η άσκηση δεν είναι εύκολη καθώς επηρεάζεται η συνταξιοδοτική δαπάνη, µεταβλητή κρίσιµη για τα δηµοσιονοµικά της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, το χτίσιμο µιας σύνταξης που θα ξεπερνά τον πήχη των 1.000 ευρώ θα απαιτεί συγκεκριμένες επιλογές από την πλευρά του ασφαλισμένου μη μισθωτού.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι προϋποθέσεις για το «ξεκλείδωμα» της σύνταξης των 1.000 ευρώ"

Ράμα: «Ερντογάν, Μακρόν, Κόντε, εξαιρετικοί», σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα κάλεσε τους πρέσβεις των χωρών που βοήθησαν στην περιπέτεια του σεισμού στο Δυρράχιο, όπου δήλωσε ότι αισθάνεται εξαιρετικά ευγνώμων για τη βοήθεια των χωρών τους, γράφει το αλβανικό Balkan Web.

Ο Ράμα τόνισε ότι οι ηγέτες όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και της Ιταλίας, ο Τζουζέπε Κόντε, στάθηκαν με εξαιρετικό τρόπο. Ο Ράμα δήλωσε ότι είναι ευγνώμων για αυτήν την αλληλεγγύη προς την Αλβανία.

«Είμαι ευγνώμων σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες που αντέδρασαν στην κατάσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ερντογάν, το πρόεδρο Μακρόν, τον πρωθυπουργό Κόντε και άλλους, που βοήθησαν στην Αλβανία. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ηγέτες των γειτονικών χωρών αντέδρασαν επίσης στην κατάσταση αυτή. Είναι εντυπωσιακή η αντίδραση της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, για να μην μιλήσουμε με τα αδέλφια μας στο Κοσσυφοπέδιο. Δεν ξέρω αν ξέχασα κάποιον, αλλά όλοι τους ήταν υπέροχοι».

Συνέχισε ο Ράμα:

Και ο πρωθυπουργός Ορμπάν μας εντυπωσίασε, όσο και οι ρουμανικές αρχές που μας έστειλαν βοήθεια. Η ελληνική ομάδα έκανε κάτι εμπνευσμένο. Σώθηκαν αρκετοί άνθρωποι. Δεν θα μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου πόσα καλά είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας επίσης.
Το Ισραήλ ήταν επίσης εξαιρετικό και μας βοήθησε χωρίς να το ζητήσουμε. Δεν υπάρχει κυβέρνηση που να μην μας ρωτήσει», είπε ο Ράμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ράμα: «Ερντογάν, Μακρόν, Κόντε, εξαιρετικοί», σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας"

Μενίδι: Έβαλαν πίτμπουλ να δαγκώσει αστυνομικούς για να γλιτώσουν τη σύλληψη

Μπροστά σε ένα άγριο πίτμπουλ βρέθηκαν χτες το μεσημέρι αστυνομικοί στο Μενίδι.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν το πλήρωμα ενός περιπολικού άρχισε να καταδιώκει ένα αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν κατηγορούμενοι, ύποπτοι για επεισόδιο σε σχολείο.

Την ώρα που οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα σε καταυλισμό και τους ακινητοποίησαν, συγγενείς των κατηγορούμενων βγήκαν από τα σπίτια τους και άφησαν ελεύθερα πίτμπουλ.

Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών είχε μαζί του πίτμπουλ, το οποίο επιτέθηκε και δάγκωσε τους δύο αστυνομικούς, τραυματίζοντάς τους ελαφρά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: Έβαλαν πίτμπουλ να δαγκώσει αστυνομικούς για να γλιτώσουν τη σύλληψη"

Συνθήματα κατά του Κώστα Μπακογιάννη στα Εξάρχεια

Σε βανδαλισμούς με συνθήματα κατά του δημάρχους Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, προχώρησαν άγνωστοι στην πλατεία Εξαρχείων.

Συγκεκριμένα, στο άγαλμα που βρίσκεται στο κέντρο της πλατεία, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε καθαρίσει ο δήμος και είχε τοποθετήσει μάρμαρα, κάποιοι έγραψαν «Δήμαρχε το βρώμικο 89 έγινε μισή δουλειά» και «Φόκο στους μπάτσους».

Το πρώτο σύνθημα αναφέρεται στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη «17 Νοέμβρη».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνθήματα κατά του Κώστα Μπακογιάννη στα Εξάρχεια"

Συνδικάτο ΟΤΑ: Στα «μουλωχτά» πέρασε ο ΕΔΣΝΑ την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

«Στα μουλωχτά και σαν τα ποντίκια συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ και μέσα σε ένα τέταρτο «κουβέντιασαν» και πήραν αποφάσεις για 43 θέματα. Ανάμεσα σε αυτά και η κατακύρωση του διαγωνισμού για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, συμπληρώνοντας τα παρακάτω: «Οι μεθοδεύσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου, δημάρχων και περιφέρειας αποτελούν ξεφτίλα. Εμείς λέμε ότι και οι ίδιοι αποτελούν ντροπή για την κοινωνία.

Είναι μια συνεδρίαση που θα τους στιγματίσει. Δεν τόλμησαν να προχωρήσουν σε συνεδρίαση μπροστά στους φορείς, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι με τις αποφάσεις τους θα αποκαλυφθούν για τους ποιους εξυπηρετούν οι αποφάσεις τους.

Τους δηλώνουμε ότι στο μέλλον δεν θα έχουν τα μούτρα να κυκλοφορήσουν. Είναι γελασμένοι ότι θα τους αφήσουμε ήσυχους και ανενόχλητους να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, θα μας βλέπουν μπροστά τους.

Καλούμε τους δημότες, τους φορείς της δυτικής Αθήνας αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Αυτοί αποφάσισαν, εμείς όχι», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνδικάτο ΟΤΑ: Στα «μουλωχτά» πέρασε ο ΕΔΣΝΑ την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής"

Τελειώνουν τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης στα ΙΧ

Ακόμα μία επιβεβαίωση στο ρεπορτάζ του newsauto.gr δια στόματος -αυτή τη φορά- του Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του… χαζού φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων.

“Η κατάργηση των τεκμηρίων στα αυτοκίνητα είναι άμεση προτεραιότητά μας”, τόνισε ξεκάθαρα ο Υπουργός στον ΣΚΑΪ σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά, βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία οτι η Κυβέρνηση δε θα καταργήσει τα τεκμήρια.

Θυμίζουμε οτι η πρωτη ξεκάθαρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του newsauto.gr είχε έρθει από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος είχε αναφέρει ανέφερε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει το αναχρονισμένο μέτρο των τεκμηρίων, όταν θα είναι έτοιμη με το σύστημα τεχνικών ελέγχου και των ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Βεσυρόπουλο και τον κ. Πιτσιλή. Αλλωστε τα συστήματα αυτά είναι στον πυρήνα του οικονομικου προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτό παρουσιάστηκε πριν τις πρόσφατες εκλογές.

Συγκεκριμένα ο κος Πέτσας ανέφερε:

«… στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος υπάρχουν τέτοιου είδους διατάξεις που ενισχύουν και τις δύο αυτές έμμεσες τεχνικές ελέγχου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μέσα, επίσης, στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος υπάρχει και η σταδιακή κατάργηση των αντικειμενικών τεκμηρίων. Από την πρώτη στιγμή -αυτό το είχα πει κι εγώ- μιλάμε για σταδιακή κατάργηση. Δεν μιλούσε ποτέ κανείς για το 2020.

Το 2019 και το 2020 είναι έτη στα οποία θα πρέπει να προχωρήσουν οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου, όπως τα ηλεκτρονικά βιβλία και η ηλεκτρονική τιμολόγηση, που παρουσίασαν ο κ. Σταϊκούρας, ο κ. Βεσυρόπουλος και ο κ. Πιτσιλής πριν από λίγες ημέρες. Πρώτα, λοιπόν, αποδίδουν οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου, τα ηλεκτρονικά βιβλία, η ηλεκτρονική τιμολόγηση και όλο το πλέγμα των κινήτρων για χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και μετά αποσύρονται σταδιακά τα τεκμήρια, τα οποία είναι ένας αναχρονιστικός τρόπος εντοπισμού εισοδημάτων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελειώνουν τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης στα ΙΧ"

Λιβύη: Προτροπή για ακύρωση της Συμφωνίας με την Τουρκία

Ο αντιπρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φατί αλ Μαϊμπάρι,  εξέδωσε ηχηρή διακήρυξη το Σάββατο σχετικά με το Μνημόνιο Οριοθέτησης των Θαλάσσιων Συνόρων που συνήφθη  στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του προέδρου του προεδρικού Συμβουλίου Φαγιέζ αλ Σάρατζ και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνει λιβυκό δημοσίευμα.

Ο Αλ Μαϊμπάρι δήλωσε ότι απορρίπτει κατηγορηματικά την προαναφερθείσα συμφωνία, την οποία ανέφερε ότι συνήφθη στο όνομα της Λιβύης κατά παράβαση όλων των νόμων και κατά παράβαση των διατάξεων της  Λιβυκής Πολιτικής Συμφωνίας (ΛΠΣ) που υπεγράφη στη Σχιράτ. 

Η ΛΠΣ αναφέρει ότι οι αποφάσεις του Προεδρικού Συμβουλίου λαμβάνονται συλλογικά και αυτό ισχύει για το ζήτημα της σύναψης Συμβάσεων και Συμφωνιών.

Στη δήλωσή του ο Φατί αλ Μαϊμπαρί κατηγορεί τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ ότι καταχράστηκε τη διεθνή αναγνώριση της διορισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας.


Η δήλωση του Fathi al-Majbari μεταφέρεται  στην αγγλική γλώσσα  από την ‘Al Marsad’ και έχει ως εξής:


STATEMENT BY DR FATHI AL-MAJBARI REGARDING
THE GNA’S AGREEMENT WITH TURKEY


I have followed with special interest the official statements issued by the Government of National Accord regarding the signing of a Memorandum of Understanding in the name of Libya with Turkey, and in this regard I would like to emphasize the following:

1) This step by Fayez al-Sarraj, who solely monopolizes the decisions of the Presidential  Council in Tripoli, represents another breach of the Libyan Political Agreement, which only authorizes the Presidential Council collectively, after gaining the vote of confidence from the Libyan House of Representatives, to negotiate and conclude treaties, agreements, and memoranda provided that they are submitted as  bills before the elected Parliament for approval, ratification, and promulgation in accordance with articles 8 and 14 of the Libyan Political Agreement.


2) Fayez Al-Sarraj cannot constitutionally, legally or politically represent Libya, except in accordance with the Libyan Political Agreement. This diplomatic and protocol representation does not rise to the point of taking decisions or concluding agreements individually without adhering to the mechanisms specified in the same Libyan Political Agreement.


3) We reiterate our rejection of the abusive exploitation by al-Sarraj of the international recognition of the Skhirat Libyan Political Agreement. The insistence of Fayez al-Sarraj to continue this approach prior to the convening of the Berlin Conference on Libya confirms to all stakeholders, on both the national and international levels, that he is no longer legible to be present, or represented, in any prospective political solution to the Libyan conflict.


4) We warn of this serious breach of the Libyan Poltical Agreement and ignoring its mechanisms and procedures of decision-making by the Presidential Council which have taken a serious international trend in which the President of the Presidential Council is entangling Libya and its people in crises with their neighbouring countries and regional geopolitical strategic sphere. Involving Libya in regional political polarization is certainly against the high interests of Libya and the Libyan people.


5) We hereby affirm our firm rejection of the Presidential Council’s attempts to institutionalize the flagrant and dangerous Turkish intervention in Libyan internal affairs, and to legitimize its dubious activities in support of terrorism under the insignia of a Memorandum of Understanding. All Libyans fully understand such illicit schemes.

6) We have embarked, using our legal and political tools, on efforts to abort and invalidate these breaches by Fayez al-Sarraj. We highly appreciate in this context the positions taken by the Arab Republic of Egypt and the Republic Greece, in which both countries stressed the voidness to individually sign such treaties by al-Sarraj in contravention with the Constitutional Declaration and the Libyan Political Agreement.
 We look forward for similar positions by the regional and international organizations, particularly after the suspicious silence of the UN Support Mission in Libya and its Head vis-a-vis this flagrant breach, which inevitably resulted from the legitimization of the UNSMIL for the repeated violations of the Libyan Political Agreement by Fayez al-Sarraj.


I call upon the Law Department of the Ministry of Justice and the Constitutional Chamber of the Libyan Supreme Court to clarify their position on this grave infringement  on Libya’s sovereignty and its laws, and renew the call for all Libyans to join forces to end this dark era, in which Al-Sarraj has succeeded in turning the Libyan Political Agreement and its emanating bodies into a national and regional disaster that must be eradicated immediately.


Dr. Fathi Al-Majbari


Vice-Chairman of the Presidential Council of the Government of National Accord


Issued on 30 November 2019

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Προτροπή για ακύρωση της Συμφωνίας με την Τουρκία"

Συνέδριο ΝΔ: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ολοκληρώθηκε σήμερα το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως τόνισε, τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΝΑΤΟ, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα. Από την ομιλία του, δεν έλειψαν τα... καρφιά κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, μεθαύριο και την Τετάρτη στο Λονδίνο, θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός κατά το κλείσιμο του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, η ίδια η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων, αρχής γενομένης από την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Άγκυρας από τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο συνέδριο της ΝΔ. «Αυτό θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ στη σύνοδό του στο Λονδίνο. Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το Διεθνές Δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την Ελλάδα, από τη στιγμή που ουδέποτε επιδίωξε την ένταση στην περιοχή, αλλά ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.

Την ίδια στιγμή, επιβεβαίωσε ότι οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα και τη διανομή του θα γίνουν εντός της εβδομάδας από το Υπουργείο Οικονομικών. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, δικαιούχοι θα είναι 200.000 νοικοκυριά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με προστατευόμενα τέκνα ΑμΕΑ.

Παράλληλα, τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ούτως ώστε ν’ αποφεύγεται το φαινόμενο των κλειστών δρόμων. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο θα εξασφαλίσει απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης, αλλά με βάση των όγκο της διαδήλωσης και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που δεν υποκύπτει στον κυβερνητισμό και δεν θα επιτρέψει να γίνει αυτό. «Η ΝΔ κάνει πράξη τη Νέα Ελλάδα, στην οποία χωράνε τα όνειρα και οι προσδοκίες όλων των Ελλήνων», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ήταν σύγχρονο, καινοτόμο και δημιουργικό, όπως ταιριάζει σε μια παράταξη μου αντικρίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση. «Κάρφωσε» δε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και ανοίγουμε τις πόρτες μας στις φωνές που έρχονται από το αύριο. Δεν ανακυκλώνουμε το φθαρμένα υλικά του χθες».



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέδριο ΝΔ: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη"

Σχοινάς: Η Ευρώπη ή θα είναι αλληλέγγυα ή δεν θα είναι Ευρώπη

«Η Ευρώπη ή θα είναι αλληλέγγυα ή δεν θα είναι Ευρώπη», τόνισε ο ‘Ελληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σχετικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό, μιλώντας στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Στο μεταναστευτικό, η χώρα μας στέκεται όρθια στο όνομα της Ευρώπης. Σε λίγους μήνες η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή θα αναπτύξει φύλακες για την προστασία των συνόρων της. Δείχνει τη βούληση της Ένωσης να φυλάξει επιτέλους τα κοινά μας σύνορα. Η επιτροπή θα προτείνει νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου. Όλα τα κράτη θα επιμερίζονται δίκαια τα βάρη και τις πιέσεις» ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

«Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες ως Ευρώπη. Με όπλο τους εταίρους της. Η Μόρια μας πληγώνει βαθιά, αλλά οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι ανεκτές και συμβατές με ένα έθνος που παραδοσιακά ενσωμάτωνε τους πρόσφυγες» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σχοινάς υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε αναπτυξιακό και επενδυτικό reset, και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων και θα ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησαν όλοι οι Ελληνες επιτρόποι μέχρι σήμερα».

Ο κ. Σχοινάς αναφερόμενος στη κρίσιμη περίοδο του 2015 είπε: «Το επίτευγμα της ισότιμης συμμετοχής μας στην Ευρώπη τέθηκε σε κίνδυνο όχι από δική μας ευθύνη αλλά εξαιτίας κάποιων μαθητευόμενων μάγων. Ευτυχώς απέτυχαν. Γιατί οι Έλληνες, με τις θυσίες τους, αγκίστρωσαν τη χώρα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη. Απέτυχαν γιατί ο Γιουνκέρ κράτησε την Ελλάδα από τον γκρεμό. Απέτυχαν γιατί η Νέα Δημοκρατία, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εκείνο τον κολασμένο Αύγουστο του 2015 έβαλε πλάτη»

Τέλος, μιλώντας για τη σημερινή Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι «είμαστε όαση σταθερότητας στην ασταθή περιοχή μας. Είμαστε η πρώτη χώρα ανάχωμα στο λαϊκισμό».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχοινάς: Η Ευρώπη ή θα είναι αλληλέγγυα ή δεν θα είναι Ευρώπη"

Τσαβούσογλου: Επιμένει στον όρο «Μακεδονία» σε μήνυμά του προς τα Σκόπια

Χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορεί εμμέσως την Ευρώπη ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή της απέναντι σε μία υποψήφια χώρα, παρόλο που εκείνη άλλαξε μέχρι και το όνομά της.

«Κύριε πρέσβη της Μακεδονίας, ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμη λέω ‘Μακεδονία’. Γιατί; Διότι αλλάξατε το όνομά σας. Γιατί αλλάξατε το όνομά σας; Για να γίνετε εταίρος στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Εμείς ως ΝΑΤΟ κρατήσαμε το λόγο μας και σας προσκαλέσαμε. Δυστυχώς, η Ε.Ε. δεν κατάφερε να τηρήσει το λόγο της και δεν λάβατε πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του σε διεθνές τουρνουά γκολφ διπλωματών και επιχειρηματιών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε στο τέλος τον πρέσβη της Βόρειας Μακεδονίας στην Άγκυρα, Ζβόνκο Μουτζούνσκι για τη συνεργασία και τη συνδρομή που παρέχει στην Τουρκία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Επιμένει στον όρο «Μακεδονία» σε μήνυμά του προς τα Σκόπια"

''Κανένα τελεσίγραφο δεν μας τρομοκρατεί'' - Ανάληψη ευθύνης για τα τρικάκια στην οικία Χρυσοχοΐδη

Περισσότεροι απο 150 αναρχικοί-ες, σύντροφοι-ισσες πορευθήκαμε σήμερα στο σπιτί του υπουργού Προ.Πο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, προκειμένου να του επιστρέψουμε το τελεσίγραφο καταστολής απέναντι στις καταλήψεις και τον κόσμο του αγώνα, και να στείλουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης και προτροπής: στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο. Και το πράξαμε, διαδηλώνοντας με δύναμη, οργή και παλμό στη γειτόνια της Καλλιθέας στην οδό Παναγή Τσαλδάρη που διαμένει, φθάνοντας ακριβώς κάτω απο το σπίτι του υπενθυμίζοντας ότι καμία επίθεση στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους δεν θα μείνει χωρίς απάντηση. Αυτό το κατάλαβαν πολυ καλά πρώτοι οι ασφαλίτες φρουροί του έξω από το σπίτι, οι οποίοι λούφαξαν κατευθείαν και ταμπουρώθηκαν στο εσωτερικό της πολυκατοίκας, σπάζοντας τα ρεκορ ταχύτητας με την εμφάνισή μας. Τα θερμά μας συγχαρητήρια και στον ασφαλίτη με το μηχανάκι (η πινακίδα βρίσκεται ήδη στα κιτάπια του κινήματος) που με έντρομη φάτσα έσπασε επίσης το ρεκόρ στο γκάζι. Με συνθήματα όπως “10,100,1000 κατάληψεις, ενάντια σε έναν κόσμο οργανώμενης σήψης”, "κανένα τελεσίγραφο δεν μας τρομοκρατεί, στον δρόμο να τσακίσουμε την καταστολή”, “όλα είναι δικά μας γιατί όλα είναι κλεμμένα, κατάληψη σε βίλες και εγκαταλελειμμένα, αλήτη σκούπιδι χρυσοχοϊδη”, “με τους μετανάστες-στριες είμαστε μαζί, επαναπροώθηση σε μπάτσους σε ναζί”, αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές”, καταστήσαμε σαφές ότι το δόγμα “Νόμου και Τάξης” που επιβάλλει το κράτος και οι μηχανισμοί του, όσο κι αν ικανοποιεί τα ακροδεξιά κατακάθια και ένα συντηρητικό και αντιδραστικό ακροατήριο ψηφοφόρων που καλλιεργεί και χαίδευει η δεξιά διαχείριση, θα βρει ανάχωμα στον κόσμο του αγώνα. Ξέρουμε ότι το κασταλτικό σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη με εκκενώσεις, συλλήψεις,ξυλοδαρμούς, βασανισμούς,παρακολουθήσεις και κυνήγι μαγισσών έχει ως στόχο να ισοπεδώσει τις εστίες αντίστασης, να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο κόσμο, να συκοφαντήσει το αναρχικό κίνημα απονοηματοδοτώντας τον λόγο και τη δράση του, να εκκαθαρίσει τις γειτονιές από μετανάστες που αλλοιώνουν τον εθνικό κορμό και άλλους “περιττούς” που χαλούν την ιλουστρασιόν εικόνα της πόλης, προκειμένου να επελάσει ανεπόδιστα η "ανάπτυξη" του κεφαλαίου και του real estate.
Όμως, θα αντισταθούμε σθεναρά. Να το ξέρετε καλά όλοι, υπουργοί, βουλευτές, μπάτσοι, δικαστές και ΜΜΕ. Την "ανομία" να την ψάξετε στα σπίτια και τις τσέπες σας (ή και το βαλιτσάκι σαμσονάιτ του Φρουζή, αν προτιμάτε), και όχι στις καταλήψεις και τους αυτοοργανώμενους χώρους.
Γιατί οι χώροι μας είναι αγκάθια απέναντι στην επέλαση του εθνικισμού και της αντιμεταναστευτικής φρενίτιδας, είναι οι τόποι όπου αναπτύσσονται οι αξίες του αγώνα, της αλληλεγγύης, του αντιφασισμού, αντιρατσισμού, αντισεξισμού, Είναι τα εργαστήρια της αυτοοργάνωσης, της συλλογικοποίησης και της αντίστασης
.
ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ
ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ
10,100,1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

αναρχικοί-αναρχικές, σύντροφισσες-σύντροφοι

indymedia
Διαβάστε Περισσότερα » "''Κανένα τελεσίγραφο δεν μας τρομοκρατεί'' - Ανάληψη ευθύνης για τα τρικάκια στην οικία Χρυσοχοΐδη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news