facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Λιβύη: Το μνημόνιο που υπεγράφη με την Τουρκία δεν χρειάζεται επικύρωση του κοινοβουλίου

Το μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Επικρατείας, Ιντρίς Αμπού Φαγιέντ ισχυρίστηκε ότι το μνημόνιο συνεννόησης που υπογράφηκε με την Τουρκία είναι «νόμιμο», αναφέροντας ότι είναι μία από τις πιο σύνθετες συμφωνίες.

Ο Αμπού Φαγιέντ σε δήλωσή του προς το δίκτυο Al Raed Network, που υποστηρίζει ο κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανοικοδόμησης- πολιτικό σκέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, εξήγησε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του μνημονίου είναι ότι δεν χρειάζεται να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο και θα τεθεί σε ισχύ μόλις υπογραφεί.

Ο κρατικός σύμβουλος, τόνισε τη δυνατότητα να ανοίξει ο δρόμος για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία με μια κυβέρνηση και ένα εκλεγμένο κοινοβούλιο που θα μπορούσε να επικυρώσει τη συμφωνία μέσω απαρτίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Σάρατζ υπέγραψε με την Τουρκία συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία κατά τρόπο αντίθετο προς το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, όπου ο Σάρατζ αγνόησε την ύπαρξη των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, προκειμένου να αποκτήσει άμεσα θαλάσσια σύνορα η Λιβύη με την Τουρκία, όπως σημειώνει το λιβυκό ειδησεογραφικό πόρταλ «almarsad.co»

Σύμφωνα, εξάλλου με την τουρκική Γενί Σαφάκ (yenisafak.com) η συμφωνία που υπογράφηκε από τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ και τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν εξαλείφει τη συζήτηση σχετικά με τη νομιμότητα της, παρά τις εσωτερικές συγκρούσεις που συνεχίζονται στη Λιβύη, αφού είναι η νόμιμη κυβέρνηση ενώπιον του ΟΗΕ, όπως σημειώνεται.



echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Το μνημόνιο που υπεγράφη με την Τουρκία δεν χρειάζεται επικύρωση του κοινοβουλίου"

Αλβανία - Ο Ερντογάν υπόσχεται διαμερίσματα στους σεισμόπληκτους: «Θα σας φτιάξουμε 500 κατοικίες»

Η Τουρκία πρόκειται να κατασκευάσει 500 κατοικίες στην Αλβανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τον φονικό σεισμό της Τρίτης που σκότωσε περίπου 50 άτομα και εκτόπισε πάνω από 5.000.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του “Συναντήθηκα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας και τον ρώτησα αν θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε 500 διαμερίσματα στην Αλβανία, οι ομάδες μας θα διεξάγουν τις δουλειές τους σε κατάλληλες θέσεις, θα κατασκευάσουμε 500 διαμερίσματα”.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία - Ο Ερντογάν υπόσχεται διαμερίσματα στους σεισμόπληκτους: «Θα σας φτιάξουμε 500 κατοικίες»"

Η Γερμανία ενέκρινε την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία- παρά την εισβολή στη Συρία

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας, απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή του Αριστερού Κόμματος, Σεβίμ Νταγκελέλε, ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παροχή στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία- παρά την στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στο βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το κείμενο, έξι εβδομάδες μετά τις 9 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η τουρκική εισβολή, το υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως στις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, ύψους 3,09 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Στις 12 Οκτωβρίου ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας διαβεβαίωσε ότι οι γερμανικές αρχές «δεν θα εκδώσουν νέες άδειες για τον εξοπλισμό της Τουρκίας, τον οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στη Συρία».

Η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε αυτήν τη δήλωση ήταν ότι «τα στρατιωτικά υλικά που αποστέλλονται στην Τουρκία δεν σχετίζονται με εκείνα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη Συρία».

Δεν προσδιορίζονται, ωστόσο, ποια είναι αυτά, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γερμανία ενέκρινε την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία- παρά την εισβολή στη Συρία"

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Είκοσι πρατήρια στην Αττική έβαζαν οινόπνευμα αντί βενζίνης

Νοθευμένα καύσιμα που κατέληγαν στους κινητήρες ανυποψίαστων καταναλωτών, έριχναν στην αγορά –αλλά σε αφύσικα χαμηλή τιμή- τουλάχιστον 20 πρατήρια καυσίμων της Αττικής. Τα καύσιμα αναμειγνύονταν με οινόπνευμα, αυξάνοντας τεχνητά την πωλούμενη ποσότητα στην αντλία.

«Έβαζες 10 ευρώ και σου τελείωνε σε μισή ώρα» λένε στελέχη που συνεργάστηκαν στην αποκάλυψη του μεγάλου κυκλώματος νοθείας καυσίμων, κατά τις έρευνες του Συντονιστικού Επιχειρησιακό Κέντρου (ΣΕΚ) Καταπολέμησης του Λαθρεμπορίου. Όλα τα πρατήρια βρίσκονται στην Αττική και είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους , είτε φέρουν σήματα εταιριών εμπορίας, είτε όχι. Άλλα ήταν σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, άλλα σε πιο απομακρυσμένα. «Κοινό χαρακτηριστικό τους όμως ήταν κατά τεκμήριο πως είχαν τις χαμηλότερες τιμές» διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές.



Ήδη για την υπόθεση αυτή έχουν γίνει 20 συλλήψεις και εκδόθηκαν 72 εντάλματα. Την δράση του κυκλώματος περιέγραψαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής, η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής κ.Αθηνά Καλύβα, ο αρχηγός της Οικονομικής Αστυνομίας κ. Μανώλης Δουρβετάκης, ο διευθυντής Τελωνείων της ΑΑΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μουρτίδης και ο πρόεδρος του ΣΕΚ κ.Θ εόδωρος Χρονόπουλος.

29112019parousiasi004
29112019parousiasi001


Το κύκλωμα ξεκινούσε τη δράση του από τη Βουλγαρία 

Η δράση του κυκλώματος ξεκινούσε από τη Βουλγαρία, όπου είχε έδρα και Κύπριος ιδιοκτήτης δύο εταιριών –και ο οποίος αναζητείται στο εξωτερικό με διεθνές ένταλμα σύλληψης και για άλλα κακουργήματα που είχε διαπράξει κατά το παρελθόν στο εξωτερικό.


Οι εταιρίες από τη Βουλγαρία, από τις αρχές του 2018 τουλάχιστον και μέχρι σήμερα, είχαν στείλει πάνω από 20.000 τόνους χημικών διαλυτών προς τη χώρα μας. Αποδέκτες ήταν εταιρίες-φαντάσματα αλλά όπως διαπιστώθηκε, κατέληγαν σε τουλάχιστον 20 πρατήρια καυσίμων της Αττικής. Επί τόπου ή σε αποθήκες αναμείγνυαν παράνομα τους χημικούς διαλύτες και έτσι αύξαναν τον όγκο κατά την πώληση στην αντλία του καυσίμου , γλιτώνοντας έτσι την πληρωμή φόρων στο κράτος, αλλά προκαλώντας βλάβη τόσο στην τσέπη των καταναλωτών όσο και στον κινητήρα των αυτοκινήτων -οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι για να λειτουργούν το νόμιμο καύσιμο και όχι με την προσθήκη νάφθας και αιθανόλης .



29112019parousiasi008
29112019parousiasi009-_1_


Πώς έγινε η αποκάλυψη του κυκλώματος 

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε ύστερα από πληροφορίες που έφτασαν σε τρία τελωνεία της Βορείου Ελλάδος (Ορμένιο, Προμαχώνας, Εξοχή) και δεν θα μπορούσαν αποκαλυφθεί ούτε και μετά από ελέγχους στο δείγμα από τις αποθήκες καυσίμων τους, γιατί χρησιμοποιούσαν και ειδικούς χημικούς επιστήμονες, προκειμένου η αραίωση να γίνει κατάλληλα (πχ 1:4 ή 1:5 κλπ) ώστε κατά τον έλεγχο να εμφανίζονται φορολογικά σαν κανονικά καύσιμα.

Μόνο όσοι είχαν γνώση της ανάμειξης που είχε προηγηθεί, ήξεραν πραγματικά τι έμπαινε στους κινητήρες αυτοκινήτων. «Η αιθανόλη είναι οινόπνευμα και βλάπτει τους κινητήρες που είναι φτιαγμένοι για καύσιμο κανονικών προδιαγραφών» λένε αρμόδια στελέχη, αλλά ο χημικός έλεγχος τα βγάζει σαν κανονικά. Μάλιστα στην αρχή του 2018 κάποια πρατήρια από τα 20 πιάστηκαν σε δειγματοληπτικούς ελεγχους για νοθεία, αλλά τα υπόλοιπα πρατήρια του κυκλώματος βελτίωσαν τις αναλογίες μέχρι που τελικώς πέτυχαν να μην ανιχνεύεται η νοθεία ούτε με επιτόπιους ελέγχους.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία και εστάλη στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω. 




29112019parousiasi009
29112019parousiasi010
IMG_2157
IMG_2161
IMG_2163
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Είκοσι πρατήρια στην Αττική έβαζαν οινόπνευμα αντί βενζίνης"

Τελεσίγραφο Ελλάδας σε Λιβύη: Απελαύνει τον πρέσβη της χώρας αν δεν λάβει το περιεχόμενο του μνημονίου

Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τόνισε τις έντονες διαφωνίες της Ελλάδας στην κίνηση των δύο χωρών να προχωρήσουν στην υπογραφή του μνημονίου, το οποίο χαρακτήρισε σε χθεσινές του δηλώσεις εντελώς αγεωγράφητο και πως αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το skai.gr, ο Νίκος Δένδιας έδωσε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη στην Λιβύη να δώσει στην Αθήνα το περιεχόμενο του μνημονίου κατανόησης που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρέσβης θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητος στη χώρα.

Παράλληλα η Αθήνα συνομιλεί με τις Βρυξέλλες και δρομολογούνται διαβήματα της Ε.Ε. στην Τρίπολη αλλά και την Άγκυρα. Επίσης αναμένεται να προσκληθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, ο οποίος πρόσκειται στον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος αντιμάχεται με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ομολόγους του σημαντικών χωρών με επιρροή στην περιοχή, στους οποίους θα θέσει το ζήτημα, στο περιθώριο συναντήσεων του ΝΑΤΟ όσο και του ΟΑΣΕ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο Ελλάδας σε Λιβύη: Απελαύνει τον πρέσβη της χώρας αν δεν λάβει το περιεχόμενο του μνημονίου"

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή: Έρχονται κρύο και χιόνια στα ορεινά

Αλλάζει απότομα ο καιρός από την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, καθώς ο υδράργυρος θα σημειώσει βουτιά με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται αισθητή στη βόρεια Ελλάδα.

Η ψυχρή εισβολή θα έχει βροχές, κρύο αλλά και χιονοπτώσεις οι οποίες σύμφωνα με την ΕΜΥ θα ξεκινήσουν από την Τρίτη στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην Αττική την Κυριακή (1.12.2019) η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 10. Αναμένεται, μάλιστα, να πέσουν και τα πρώτα χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες,τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 02-12-2019
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Από το απόγευμα στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 03-12-2019
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 04-12-2019
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν
και στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Καλός γενικά ο καιρός αύριο Σάββατο 

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται το Σάββατο, με τοπικές βροχές μόνο στα δυτικά ορεινά και ημιορεινά, ενώ χωρίς αξιόλογη μεταβολή -έως τους 21 βαθμούς- θα κυμανθεί η θερμοκρασία, οι δε άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν έως 7-8 μποφόρ, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν έως το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά ορεινά και ημιορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ορεινά και ημιορεινά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 18, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 9 έως 20, στα νότια ηπειρωτικά από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 13 έως 19, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 20 και στην Κρήτη από 13 έως 21.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες προς το βράδυ θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή: Έρχονται κρύο και χιόνια στα ορεινά"

Οργή στη Γαλλία: Σε απολογία καλείται ο Τούρκος πρόξενος για τις προσβλητικές δηλώσεις Ερντογάν

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Γαλλία θα κληθεί στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις μετά τα προσβλητικά σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

«Να είμαστε σαφείς, στις τελευταίες (χρονικά) υπερβολές του Τούρκου προέδρου, δεν υπάρχουν δηλώσεις, υπάρχουν προσβολές», αντέδρασε η γαλλική προεδρία. «Αναμένουμε ο πρόεδρος Ερντογάν να δώσει διευκρινίσεις. Ο πρεσβευτής θα κληθεί στο υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις», υπογράμμισε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά σήμερα στον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει να ελέγξει εάν ο ίδιος είναι κλινικά νεκρός, αυξάνοντας έτσι την ένταση λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του Μακρόν που είχε χαρακτηρίσει την Ατλαντική Συμμαχία «κλινικά νεκρή» σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Απευθύνομαι από την Τουρκία στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ. Πρώτα εξέτασε εάν εσύ είσαι κλινικά νεκρός».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή στη Γαλλία: Σε απολογία καλείται ο Τούρκος πρόξενος για τις προσβλητικές δηλώσεις Ερντογάν"

Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ -Δημοτικότητα υπουργών (πίνακες)

Προβάδισμα 17,5 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Αpinion Poοll.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει το εκλογικό της ποσοστό στο 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 23%.
Χαμηλά βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ (5,3%), το ΚΚΕ βρίσκεται στο  5%, ενώ ελαφρά ενισχυμένη εμφανίζεται η Ελληνική Λύση (4,5%), πιθανόν εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο προσφυγικό μεταναστευτικό, Τέλος η ΜΕΡΑ 25 καταγράφει ποσοστό 3%.
Το 63.2% δηλώνει ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις και τη συνολική παρουσία του Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο το 49,9% θεωρεί πιο ικανό για Πρωθυπουργό έναντι μόλις 16.8% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με την έρευνα το 60.2% θεωρεί δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η Κυβέρνηση, ενώ με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί μόλις το 21.8%.
Το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, με το ποσοστό που δηλώνει ικανοποίηση να φτάνει μόλις στο 27.4%, ενώ το 69,2% εκφράζει αρνητική άποψη.
Οι αξιολογήσεις των υπουργών
Οι πρώτοι υπουργοί ως προς την ικανοποίηση από το έργο και την εικόνα τους είναι κατά σειρά ο Νίκος Δένδιας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κωστής Χατζηδάκης. Ακολουθούν ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Χρήστος Σταικούρας. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Γιάννης Βρούτσης, η Νίκη Κεραμέως, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ -Δημοτικότητα υπουργών (πίνακες)"

Ερντογάν σε Μακρόν: «Πήγαινε πρώτα να κοιτάξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο»

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιτέθηκε με απίστευτη σφοδρότητα στον Γάλλο Πρόεδρο. Τον αποκάλεσε εγκεφαλικά νεκρό. Έκανε και άλλα απίστευτα υποτιμητικά σχόλια για τον Μακρόν.

Στο χειρότερο σημείο τους έχουν φτάσει πλέον οι σχέσεις της Τουρκίας με την Γαλλία. Και θα χειροτερέψουν ακόμα μετά τις σημερινή σκληρή επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν στον Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν σχολίασε μια παρατήρηση που είχε κάνει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Μακρόν λέγοντας πως το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου». «Απευθύνομαι από την Τουρκία στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ. Πήγαινε πρώτα να κοιτάξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο».

«Αυτές οι δηλώσεις δεν ταιριάζουν παρά σε αυτούς του είδους σου που είναι σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου», επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτές οι σφοδρές δηλώσεις έγιναν μετά τις επικρίσεις που εξέφρασε χθες, Πέμπτη, ο Μακρόν σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε τον περασμένο μήνα η Τουρκία στη Συρία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες.

Τα σχόλια του Ερντογάν ενισχύουν τις εντάσεις πριν από μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.

Οι Ερντογάν και Μακρόν, καθώς και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται εξάλλου να συνεδριάσουν στο περιθώριο αυτής της συνόδου κορυφής για να συζητήσουν για τη Συρία.

«Κανένας δεν σου δίνει προσοχή. Έχεις ακόμα μια πλευρά ερασιτέχνη, άρχισε κάνοντας κάτι γι’ αυτό», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Μακρόν. «Όταν είναι να κομπάσεις, ξέρεις πολύ καλά να το κάνεις. Αλλά όταν είναι να δώσεις στο ΝΑΤΟ τα χρήματα που του οφείλεις, αυτό είναι κάτι άλλο».

«Είναι τόσο άπειρος! Δεν ξέρει τι είναι ο αντιτρομοκρατικός αγώνας, γι’ αυτό τα κίτρινα γιλέκα έχουν κυριεύσει τη Γαλλία», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος. «Χειρονομήστε όσο θέλετε, στο τέλος θα αναγνωρίσετε την ορθότητα του αγώνα μας εναντίον της τρομοκρατίας».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν σε Μακρόν: «Πήγαινε πρώτα να κοιτάξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο»"

Αγροτεμάχια: «Κανονικές» αντικειμενικές αξίες και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 περιοχές της χώρας

Να βάλει στον «χάρτη» των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, σχεδόν την μισή Ελλάδα που είναι «εκτός συστήματος» θα επιχειρήσει το 2020 η κυβέρνηση. Όπως αποκάλυψε την Κυριακή το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή μπαίνουν οι βάσεις των επόμενων αλλαγών που έρχονται στις αντικειμενικές αξίες –και θα είχαν γίνει από το καλοκαίρι εφέτος ήδη, αλλά μεσολάβησαν εκλογές και έμειναν στο συρτάρι.

Για το θέμα αυτό, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε τους στόχους του σχεδιασμού αυτού. Όπως ανέφερε μιλώντας στη Βουλή, περίπου 3.000 Ζώνες που βρίσκονται «εκτός συστήματος» αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών των ακινήτων, θα ενταχθούν στο σύστημα.

Επιπλέον, αλλαγές επέρχονται και για τα «εκτός σχεδίου» πόλεως ή οικισμού ακίνητα, για τα οποία επίσης ισχύει άλλο καθεστώς φορολόγησης.

Επί της ουσίας, οι 3.000 νέες Ζώνες που θα υπαχθούν, είναι σχεδόν οι μισές από τις περίπου 7.000 που βρίσκονται εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Με τα δεδομένα αυτά, η πρώτη επέκταση θα ολοκληρωθεί ως τον Μάιο. Στόχος είναι κυρίως περιοχές- «φιλέτα» όπως κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου κλπ, όπου βίλες πληρώνουν ΕΝΦΙΑ σαν να ήταν διαμέρισμα 100 τετραγωνικών στο Περιστέρι.

Το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί σε επόμενη φάση, πιθανώς το 2021. Πρόκειται όμως κυρίως για ορεινές ή απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς ιδιαίτερο φορολογικό ενδιαφέρον.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι έρχεται αναπροσαρμογή αξιών και στα αγροτεμάχια.

Σήμερα τα αγροτεμάχια πληρώνουν ΕΝΦΙΑ 1 ευρώ ανά στρέμμα με βάση την Αρχική Βασική Αξία Γης, με τα εξής κριτήρια:

α) Συντελεστής Θέσης, ο οποίος ορίζεται ανάλογα με τη θέση που αντιστοιχεί στην ελάχιστη Αρχική Βασική Αξία (η «τιμή ζώνης» για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις) της Δημοτικής Ενότητας στην οποία ανήκει το αγροτεμάχιο:

syntelestis_thesis


β) Συντελεστής Χρήσης, ο οποίος ορίζεται ανάλογα με τη χρήση του γηπέδου:

syntelestis_xrisis



γ) Συντελεστής Άρδευσης , ο οποίος ορίζεται σε 1,1.

δ) Συντελεστής Απαλλοτρίωσης ο οποίος ορίζεται σε 0,75.

ε) Συντελεστής Κατοικίας, ο οποίος ορίζεται ίσος με 5, αν υπάρχει κατοικία εντός του γηπέδου. Δεν εφαρμόζεται συντελεστής κατοικίας εφόσον η επιφάνεια της κατοικίας ξεπερνά τα 150 τετραγωνικά και ο φορολογούμενος δεν έχει άλλη κατοικία.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγροτεμάχια: «Κανονικές» αντικειμενικές αξίες και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 περιοχές της χώρας"

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν: Μίλησαν για μεταναστευτικό & τουρκικές προκλήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα αναλυτική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρωθυπουργός του εξέθεσε την κατάσταση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αναφέρθηκε επίσης, ειδικά στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μετά και την πρόσφατη υπογραφή Μνημονίου με τη Λιβύη. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη της Γαλλίας και της Ευρώπης ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν: Μίλησαν για μεταναστευτικό & τουρκικές προκλήσεις"

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τα πρακτικά και τα βιογραφικά των διοικητών των νοσοκομείων

Ερώτηση για επιλογή διοικητών και αναπληρωτών διοικητών για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, κατέθεσαν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καλούν τον υπουργό Υγείας να ενημερώσει τη Βουλή «αν προτίθεται να επανεξετάσει επιλογές σε θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, των οποίων ο διορισμός, με δική του ή όχι ευθύνη, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και πλήττει την αξιοπιστία της Πολιτείας στη συνείδηση των πολιτών».

Οι βουλευτές ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή τα πρακτικά της Επιτροπής Αξιολόγησης και τις αιτιολογημένες εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς και τα βιογραφικά των επιλεχθέντων υποψηφίων.

«Το υπουργείο Υγείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε το υφιστάμενο τότε θεσμικό πλαίσιο σε ουσιαστική βάση, προβαίνοντας αρχικά σε αξιολόγηση των ήδη υπηρετούντων διοικητών, επιλέγοντας, ως απόρροια αυτής της διαδικασίας, να διατηρήσει στη θέση τους το 15% των διοικητών που είχε διορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Ακολούθως και για πρώτη φορά υιοθετήθηκε μια ανοικτή διαδικασία προκήρυξης και επιλογής των νέων διοικητών, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός υποψηφίων με εξαιρετικά βιογραφικά, εφαρμόστηκε διαδικασία μοριοδότησης στην οποία συνεκτιμήθηκαν, πέραν των τυπικών προσόντων, η ειδική εμπειρία στο χώρο της υγείας και μεταπτυχιακοί – διδακτορικοί τίτλοι σπουδών συναφείς με τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας και τα οικονομικά της υγείας», αναφέρουν οι βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση και επισημαίνουν ότι «από τα βιογραφικά των επιλεχθέντων διοικητών, το σύνολο των οποίων δημοσίευσε η απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκύπτει ότι το 58% διέθετε μεταπτυχιακό τίτλο και το 18% διδακτορικό τίτλο σπουδών, ενώ πάνω από 60% υπηρετούσε ήδη σε θέσεις ευθύνης στο ΕΣΥ και στη Δημόσια Διοίκηση».

Αναφέρουν εξάλλου ότι στη συνέχεια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «με τον Ν.4369/2016, αποσκοπώντας στην ριζική αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, θέσπισε ανοιχτές και αντικειμενικές διαδικασίες για την κάλυψη των θέσεων προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων και γενικά των μελών της Διοίκησης των Νομικών Προσώπων του Κράτους, μέσω του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών. Προβλέψεις που ο πρόσφατος Ν. 4622/2019 για το επιτελικό κράτος ήρθε να αντικαταστήσει με πλήθος «ευέλικτων» μεταβατικών διατάξεων».

Η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε, σημειώνουν επίσης, κρίσιμα στάδια της διαδικασίας αξιολόγησης, όπως οι προφορικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, προχώρησε πρόσφατα στην ανακοίνωση 112 ονομάτων ανθρώπων που αναλαμβάνουν θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, ανακοίνωση που περιοριζόταν στην ανάρτηση ονομάτων σε πίνακες, χωρίς την παραμικρή δημοσιοποίηση βιογραφικών των διορισθέντων. Επίσης, όπως αναφέρουν, δεν έχει δημοσιοποιηθεί τίποτε σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, τα στάδια διαλογής των υποψηφίων και την αιτιολόγηση της τελικής επιλογής.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τα πρακτικά και τα βιογραφικά των διοικητών των νοσοκομείων"

Τράπεζα βγάζει στο… σφυρί σπίτι ιερέα από την Κρήτη

Τράπεζα βγάζει στο… σφυρί το μοναδικό σπίτι ενός ιερέα από την Κρήτη ο οποίος είχε εδώ και καιρό ξεκινήσει τις διαδικασίες για ένταξή του στο νόμο Κατσέλη.

Μάλιστα, ο ιερέας απάντησε σε αυτήν την κίνηση της τράπεζας με εξώδικο το οποίο και κοινοποιήθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για έναν ιερέα από τον Πύργο Ηρακλείου ο οποίος είναι οικογενειάρχης με τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Ο συγκεκριμένος ιερέας είχε καταφύγει στο Ειρηνοδικείο ζητώντας προστασία της μίας και μοναδικής κατοικίας του αλλά και ρύθμιση των χρεών του.

Το Ειρηνοδικείο Πύργου Ηρακλείου απέρριψε το αίτημά του με τον ίδιο να προσφεύγει στο Εφετείο.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στη 1 Απριλίου του 2020.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: «Παρότι η υπόθεση προχωράει δικαστικά, η τρίτη από τις τέσσερις τράπεζες, έσπευσε να ορίσει πλειστηριασμό ,λίγο νωρίτερα 4-12-2019, για να στερήσει την οικογένεια από την διεξαγωγή της Δευτεροβάθμιας δίκης , κατά παράβαση του άρθρου 6 της Ε Σ Δ Α “περί δίκαιης λύσης”».

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η Ένωση καταλήγει:

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μετά την ενημέρωση από τον συνεργαζόμενο δικηγόρο της ,αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια της πολύτεκνης οικογένειας του ιερέα, και τους δικηγόρους που στηρίζουν την υπόθεση, αλλά και το περιεχόμενο των απεσταλμένων εξωδίκων, ζητώντας από την νομική υπηρεσία της εν λόγω τράπεζας , να σταματήσει τον πλειστηριασμό ‘αμεσα, να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο υπέρ της οικογένειας του ιερέα που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο, σε περίπτωση πλειστηριασμού της μοναδικής κύριας κατοικίας

Τέλος, καλούμε τις τράπεζες, να μη προβαίνουν στα “άκρα” δημιουργώντας φόβο και τρόμο στους καταναλωτές πελάτες τους, τους δε δανειολήπτες , να μη καταθέτουν τα όπλα, να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους ,από την ΄Ένωση Προστασία Καταναλωτών Κρήτης και τους νομικούς συνεργάτες της , διότι μόνο έτσι θα έχουν την στήριξη και την σωστή καθοδήγηση.

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τράπεζα βγάζει στο… σφυρί σπίτι ιερέα από την Κρήτη"

ΕΦΚΑ: Νωρίτερα οι συντάξεις του Ιανουαρίου

Νωρίτερα θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Ιανουαρίου όπως αποφάσισε σήμερα (29.11.2019) το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΦΚΑ, οι συντάξεις θα καταβληθούν:

Οι συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, αντί της 24ης Δεκεμβρίου 2019.

Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Δημόσιο, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, αντί της 30ής Δεκεμβρίου 2019.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΚΑ: Νωρίτερα οι συντάξεις του Ιανουαρίου"

Παράνομοι έρανοι στο όνομα των Παιδικών Χωριών SOS!

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, απαντώντας σε απορίες και ερωτήσεις που εξέφρασαν φίλοι, δωρητές και υποστηρικτές από τη Γλυφάδα Αττικής και τα Χανιά σχετικά με εράνους που λαμβάνουν χώρα με τη μορφή λαχείων ή φιλανθρωπικού «κουμπαρά» σε καταστήματα και στον δρόμο, δηλώνουν ότι καμία ανάλογη κίνηση έγινε, γίνεται ή πρόκειται να γίνει εκ μέρους του Σωματείου.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι οι πόροι του Σωματείου προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές ή εισφορές, που κατατίθενται απ’ ευθείας στα γραφεία του ή σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και ποτέ δεν γίνονται έρανοι σε κατοικίες ή στον δρόμο. Για όλες τις δωρεές εκδίδεται αμέσως απόδειξη που λαμβάνει ο δωρητής.

Στο παρελθόν, σε άλλες περιοχές της χώρας μας, πολλοί πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτήδειων οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το όνομα και το έργο του Σωματείου μας, καθώς και την ευαισθησία του κόσμου σε θέματα όπως είναι η φροντίδα παιδιών σε ανάγκη, αποσπούν χρήματα με το πρόσχημα εράνων ή λαχείων οι οποίες είναι άσχετες με το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, καλούν και παρακαλούν όλους τους πολίτες, φίλους και υποστηρικτές τους, αλλά και όποιον αντιληφθεί αντίστοιχες ενέργειες να επικοινωνήσουν τόσο με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όσο και με το ίδιο το Σωματείο στο 210-3313661.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομοι έρανοι στο όνομα των Παιδικών Χωριών SOS!"

Έρχονται βαριά πρόστιμα στις «μετατροπές» αυτοκινήτων & δικύκλων!

Τα συνεργεία που «πειράζουν» τα αυτοκίνητα ή τα δίκυκλα εισέρχονται στο στόχαστρο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και μάλιστα τα στελέχη της έχουν σχεδόν έτοιμη την διάταξη που προβλέπει βαριά πρόστιμα!
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ κας Φωτεινής Πιπιλή, σχετικά με τους χώρους στάθμευσης των δικύκλων επισήμανε ότι ήδη το Υπουργείο επεξεργάζεται σχετική διάταξη που προβλέπει πρόστιμα στα συνεργεία που συνεργούν στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών των οχημάτων είτε αυτή η αλλοίωση αφορά στον θόρυβο, στην αφαίρεση του φίλτρου DPF που κατακρατεί τα επικίνδυνα σωματίδια των οχημάτων ή στην παράνομη επέμβαση στον οδομετρητή των χιλιομέτρων.
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κεφαλογιάννης: «Τα παραπάνω αποτελούν επεμβάσεις που αλλοιώνουν κρίσιμα χαρακτηριστικά των οχημάτων με σοβαρές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια, στο κοινωνικό σύνολο και στο περιβάλλον και αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε.
Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς στο στόχαστρο του Υπουργείου εισέρχονται όλα εκείνα τα συνεργεία που «υπόσχονται» διπλασιασμό της ιπποδύναμης και πολύ υψηλές επιδόσεις καθώς τα χαρακτηριστικά των οχημάτων που τροποποιούν αλλάζουν ριζικά με αποτέλεσμα τα στοιχεία που αναγράφουν οι Άδειες Κυκλοφορίας τους να μην είναι αντίστοιχες με τα δεδομένα που προκύπτουν μετά τις μετατροπές!
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θα πιαστούν από τα κλιμάκια ελέγχου ή από τα ΚΤΕΟ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η ποινή που θα τους επιβληθεί καθώς θα θεωρούνται «συνένοχοι» στην παραποίηση των στοιχείων των οχημάτων αφού τα οχήματα «μετατράπηκαν» με την δική τους θέληση!
Επίσης ο Υφυπουργός γνωστοποίησε ότι σκοπεύουν  να εξοπλίσουν τα λιγοστά οχήματα ελέγχου που διαθέτει το υπουργείο Μεταφορών με ειδικά μηχανήματα μέτρησης θορύβου, τα λεγόμενα «ντεσιμπελόμετρα».
«Μόλις γίνει αυτό, θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε να εκκινήσουν πάλι τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου, με τη συνδρομή της Τροχαίας και των αρμόδιων υπηρεσιών των Περιφερειών.» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.
Σχετικά με το θέμα χωροθέτησης της στάθμευσης δικύκλων που αφορούσε και στην ερώτηση της κ. Πιπιλή ο Υφυπουργός ανέφερε ότι: «Γνωρίζω πόσο σας απασχολεί το ζήτημα της άναρχης στάθμευσης των δικύκλων στην Αθήνα. Σήμερα είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο. Έχω στα χέρια μου το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που συνέταξαν οι υπηρεσίες του υπουργείου μας και θα το στείλουμε στο συναρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Εκτιμάται ότι η απόφαση θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου διμήνου.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι εδώ και 16 χρόνια και συγκεκριμένα με το άρθρο 23, παράγραφος 3 του ν. 3185/2003 (Α΄ 229) προβλέπεται η έκδοση Κ.Υ.Α. των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος για τον καθορισμό των αρμοδίων οργάνων, των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας των σταθμών μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων.
Σε αυτήν απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη νόμιμη λειτουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων. Αρμόδιες Υπηρεσίες για τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών και την έκδοση της Βεβαίωσης Νόμιμης Λειτουργίας θα είναι οι Διευθύνσεις Μεταφορών των κατά τόπους Περιφερειών.
Θυμίζω ότι τα θέματα που αφορούν στη στάση και στάθμευση οχημάτων ρυθμίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 34 του ΚΟΚ.
Κυρία συνάδελφε, τα κυριότερα σημεία- οφέλη της Απόφασης που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών είναι – επιγραμματικά – τα εξής:
• Καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη νόμιμη λειτουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων δίνοντας λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα που επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας. Παράλληλα ανοίγει ένα ακόμα επιχειρηματικό πεδίο για επενδύσεις.
• Ωφελούμενοι από την απόφαση είναι καταρχήν οι ίδιοι οι οδηγοί δικύκλων. Πολλές φορές υποχρεούντο να σταθμεύουν σε θέσεις ακατάλληλες και με ανορθόδοξο τρόπο, διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα, την απώλεια της περιουσίας τους, αλλά και την επιβολή προστίμου λόγω παράνομης στάθμευσης.
• Η απόφαση για τη στάθμευση των μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό των καθημερινών μετακινήσεων και του βιοτικού επίπεδου του Έλληνα πολίτη.»
Όσον αφορά στο θέμα της παραβατικότητας ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε ότι ο έλεγχος θα πρέπει να είναι συνεχής και αυστηρός σε τέτοιο βαθμό που να διαμορφώσει νέα πρότυπα οδηγικής συμπεριφοράς.
Για το θέμα του θορύβου που προκαλούν τα δίκυκλα ο Υφυπουργός επισήμανε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να επανέλθει η κάρτα θορύβου στα δίκυκλα, που συνεπάγεται υποχρέωση ελέγχου του θορύβου, όπως συμβαίνει με τον έλεγχο καυσαερίων.
«Η ένταση του θορύβου μπορεί να μετριέται στα ΚΤΕΟ είτε στα συνεργεία, με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.
newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται βαριά πρόστιμα στις «μετατροπές» αυτοκινήτων & δικύκλων!"

Πού το πάει η Άγκυρα με την ΑΟΖ - Θριαμβολογίες του τουρκικού Τύπου

Απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος της Ελλάδας, συνιστά η υπογραφή μνημονίου μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, εξαφανίζοντας την επήρεια της Κρίτης. Η συμφωνία Άγκυρας - Τρίπολης, σφραγίστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης (27/11) ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγιέζ Ες Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η ελληνική διπλωματία, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια να καλεί για εξηγήσεις τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα. Επιπλέον ο κ. Δένδιας συνομίλησε τηλεφωνικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Σαμέχ Ελ-Σούκρι αντίστοιχα.

«Στην ανατολική Μεσόγειο, για να καθοριστούν όλες οι περιοχές ευθύνης πρέπει να επιλυθεί πρώτα το κυπριακό» φέρεται να δήλωσε προς την ελληνική πλευρά ο Τούρκος πρέσβης. Είπε επίσης, ότι η Άγκυρα επιθυμεί διάλογο με την Ελλάδα.

Ανεβάζει τους τόνους ο τουρκικός Τύπος, καθώς όλα τα πρωτοσέλιδα, αντιπολιτευόμενων και συμπολιτευόμενων εφημερίδων, κινούντα;ι στο ίδιο κλίμα.

Sozcu: Χαλάσαμε τα σχέδια της πετρελαϊκής συμμαχίας. Η Τουρκία εμπόδισε τα σχέδια της λεηλασίας που είχαν ετοιμάσει οι Έλληνες με σύμμαχό τους την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Yeni Safak: Το παιχνίδι στη Μεσόγειο ξεκίνησε τώρα. Η Τουρκία εμπόδισε τα σχέδια πολιορκίας της στην ανατολική Μεσόγειο.

Cumhuriyet: Η κίνηση της Μεσογείου. Η Τουρκία έχει στόχο να εμποδίσει τα σχέδια της Ελλάδας για ΑΟΖ.

Turkiye: Η συμμαχία της Ημισελήνου. Χαλάσαμε τα σχέδια της Ελλάδος η οποία είχε καταλάβει παράνομα περιοχή 39.000 τ. χλμ της Λιβύης.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Πού το πάει η Άγκυρα με την ΑΟΖ - Θριαμβολογίες του τουρκικού Τύπου "

Έντι Ράμα: Ποια Ευρώπη; Η Τουρκία και η Αραβία είναι φίλοι μας!

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε στο ‘Open Show’ ότι έχει επικοινωνήσει με τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν, και του έχει ζητήσει την πραγματοποίηση μια διάσκεψη δωρητών από την Ανατολή και τη Δύση.

Ο Ράμα ανέφερε επικριτικά ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έστειλαν μεγάλη βοήθεια, υποστηρίζοντας εκ νέου τον Ερντογάν.

Ράμα: «Ευρώπη; Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία είναι οι φίλοι μας που τρέχουν. Έχω απευθυνθεί τόσο στην Αυστραλία όσο και στο Ισραήλ. Μίλησα με τον Τούρκο πρόεδρο για την διοργάνωση μιας διάσκεψης χορηγών από τις χώρες τις Ανατολής και της Δύσης», είπε χαρακτηριστικά.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Έντι Ράμα: Ποια Ευρώπη; Η Τουρκία και η Αραβία είναι φίλοι μας!"

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ελαφρύνσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Τα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις απαρίθμησε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τον προβληματισμό του για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν τις προωθούμενες ρυθμίσεις υπογραμμίζοντας ότι το σύνολο των αρμόδιων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων υποστήριξαν το νομοσχέδιο.

«Εκπλήσσομαι για το επι της αρχής «όχι» ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης ειδικά μετά την ακρόαση των φορέων. Κανείς δεν ζήτησε απόσυρση διατάξεων. Όλοι οι φορείς ήταν θετικοί, και η κοινωνία επικροτεί τις διατάξεις» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει απευθυνόμενος στους εισηγητές της αντιπολίτευσης «Δεν έχετε καμία επαφή με την πραγματική οικονομία».

Αναφορικά με το σχέδιο νόμου, επισήμανε τους βασικούς άξονες των ρυθμίσεων λέγοντας πως:

Για τα φυσικά πρόσωπα εισάγουμε μείωση του συντελεστή φορολόγησης εισοδήματος για όλους με έμφαση στα χαμηλότερα στρώματα. Προωθούμε μια συνεκτική πολιτική στήριξης των φορολογούμενων που περιλαμβάνει μείωση του ΕΝΦΙΑ, διεύρυνση της ρύθμισης των 120 δόσεων και μείωση φορολογικού συντελεστή

Για τα νομικά πρόσωπα προχωρούμε επίσης σε μείωση φορολογικών συντελεστών από το 28% στο 24% για την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μειώνεται επίσης η προκαταβολή φόρου στο 95%, η φορολογία των αγροτικών συνεταιριστικών σχημάτων, καταργείται η εισφορά για πιστώσεις factoring και leasing και ενθαρρύνεται με φορολογικά κίνητρα η δημιουργία εταιρειών συμμετοχών.

Για τις οικογένειες, αυξάνεται το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Μειώνεται ο ΦΠΑ για βρεφικά είδη από 24% σε 13%. Μειώνεται ο ΦΠΑ από 24% σε 13% για παιδικά καθίσματα και κράνη

Επίσης, αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός δόσεων πάγιας ρύθμισης οφειλών από 12 σε 24 και σε ειδικές περιπτώσεις από 24 σε 48 για όσους δεν έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση μέχρι 1.11.2019

Αναστέλλεται η επιβολή ΦΠΑ στις οικοδομές με άδεια από 1.1.2006 και για τις αντιπαροχές. Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο φόρος υπεραξίας ακινήτων

Επιστρέφεται ή αναβάλλεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

Τέλος, ο υπουργός υποστήριξε ότι η καθιέρωση υποχρεωτικότητας για ηλεκτρονικές συναλλαγές σε ποσοστό 30% του καθαρού εισοδήματος θα περιορίσει τα φαινόμενα φοροδιαφγής ενώ η διαγραφή οφειλών εως 10 ευρώ θα αποσυμφορήσει την γραφειοκρατία των ελεγκτικών αρχών.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα αποκαλύψουν «μαύρη» φορολογητέα ύλη 2 δισ. ευρώ

Την αποκάλυψη «μαύρης» φορολογητέας ύλης ύψους 2 δισ. ευρώ εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα φέρει το μέτρο των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας επικαλέστηκε στοιχεία της ΑΑΔΕ και των ελληνικών τραπεζών για να επισημάνει ότι «με την εφαρμογή του μέτρου που καθιστά υποχρεωτικές τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο 30% του πραγματικού εισοδήματος αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,1 δις ευρώ ο όγκος των συναλλαγών με ηλεκτρονικά μέσα. Σε αυτή την εκτίμηση δεν περιλαμβάνονται οι επιπλέον συναλλαγές που κάνουν όσοι ξεπερνούν το 30%. Επίσης, αναμένουμε να εκδοθούν αποδείξεις 2,05 δις ευρώ που πριν δεν θα εκδίδονταν».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η εμφάνιση συναλλαγών που με το παλιό καθεστώς θα γίνονταν χωρίς παραστατικά θα φέρει αύξηση των εσόδων ΦΠΑ κατά 389 εκατ ευρώ και επιπλέον 168 εκατ ευρώ μέσω τις αύξησης των εσόδων και εξόδων των επιχειρήσεων.

Τόνισε δε ότι για τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις που έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 συμφωνούν και οι Θεσμοί.

Επίσης, απαντώντας στον εισηγητή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο εξήγησε πως το «κενό ΦΠΑ» και άρα η φοροδιαφυγή μειώθηκε το 2014 όταν η τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μείωση συντελεστών.

«Επικαλέστηκα κάποια στιγμή το κενό ΦΠΑ. Δηλαδή το πόσο εισπράττεις σε σχέση με πόσο θα έπρεπε να εισπράττεις. Το κενό ΦΠΑ έφτασε στο χαμηλότερο σημείο το 2014 σε 4 δις ευρώ γιατί τότε για πρώτη φορά μειώθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές. Εκ τοτε διευρύνεται το κενό ΦΠΑ. Εμείς, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που μείωσε το αφορολόγητο, επιδιώκουμε περιορισμό του κενού ΦΠΑ με μείωση συντελεστών και με διεύρυνση ηλεκτρονικών» είπε

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικό νομοσχέδιο: Ελαφρύνσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ανακοίνωσε η κυβέρνηση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news