facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Μαραθώνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης με την επωνυμία «5ος Αγώνας δρόμου MICHEL BREAL» θα σημειωθούν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στον Δήμο Μαραθώνα.

Συγκεκριμένα κατά τις ώρες 09.30 με 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής κομμάτια του οδικού δικτύου της περιοχής:


  • Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου (Στάδιο Μαραθώνα) έως τη Λ. Κάτω Σουλίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Κάτω Σουλίου:

- Αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από τη Λ. Μαραθώνος έως τη Λ. Σχοινιά, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κάτω Σούλι.

- Δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από την οδό Φίλωνος έως τη Λ. Μαραθώνος, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μαραθώνος.

- Στο τμήμα της από τη Λ. Σχοινιά έως την οδό Φίλωνος, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κάτω Σούλι.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω λεωφόρους και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » " Μαραθώνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου "

ΚΕΔΕ: Νίκη ΝΔ με 63,6% -Αναλυτικά οι έδρες κάθε παράταξης (φωτο)

Νίκη για τη «γαλάζια» παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», όπως είχε προβλέψει η aftodioikisi.gr έβγαλε η κάλπη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.
Συγκεκριμένα:
-Ψήφισαν 511
-Έγκυρα ψηφοδέλτια 510, άκυρα 1, λευκά  0.
-Η παράταξη της ΝΔ έλαβε   325     ψήφους (ποσοστό 63,6%) και εκλέγει 19 μέλη (20 μαζί που τον δήμαρχο Αθηναίων που είναι αυτοδικαίως μέλος)
-Το πράσινο» «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» έλαβε.  91   ψήφους και εκλέγει 6 μέλη στο νέο ΔΣ.
-Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με 45 επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε    ψήφους  και εκλέγει 3 μέλη στο νέο ΔΣ.
-Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» από το χώρο της κεντροαριστεράς, του δημάρχου Νίκαιας -Ρέντη η Γιώργου Ιωακειμίδη,  έλαβε 33 ψήφους και εκλέγει με 2 μέλη στο νέο ΔΣ
-Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ έλαβε    10 ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο νέο ΔΣ.
-Το «Συντονισμός Αιρετών» της ΛΑΕ έλαβε     6 ψήφους  και  δεν εκλέγει μέλος στο νέο ΔΣ.
Υπήρξε και 1 άκυρο
Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για τα αποτελέσματα
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023. 
Ειδικότερα πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων  των παρατάξεων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση σταυρών και θα ακολουθήσει η αντίστοιχη διαδικασία για την εκλογή του νέου Εποπτικού Συμβουλίου.  Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά έξι αυτοδιοικητικές παρατάξεις.
Σε σύνολο 528  εγγεγραμμένων ψήφισαν   511  αιρετοί. 
Έγκυρα ψηφοδέλτια 510, άκυρα 1, λευκά  0.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Έλαβαν:
  • Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι  325 ψήφους  και 19 έδρες
  • Αυτοδιοικητικό Κίνημα  91 ψήφους και 6 έδρες 
  •  Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία  45 ψήφους και 3 έδρες 
  • Νέα Αυτοδιοίκηση 33 ψήφους και 2 έδρες
  • Λαϊκή Συσπείρωση 10 ψήφους 
  • Συντονισμός Αιρετών  6 ψήφους
Σημειώνεται ότι την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης.
Η σύγκληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του Προέδρου, των δύο Αντιπροέδρων, του Γενικού Γραμματέα καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί αργότερα.
Γ. Πατούλης: « Το αποτέλεσμα είναι μία μεγάλη νίκη της Αυτοδιοίκησης»
Η επικράτηση  της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ,  είναι μια μεγάλη νίκη της Αυτοδιοίκησης.
Μια νίκη που στηρίχθηκε στις ισχυρές βάσεις των αγώνων που δώσαμε τα προηγούμενα πέντε χρόνια ως ΔΣ της ΚΕΔΕ, για να αναβαθμίσουμε το κύρος του θεσμού μας.
Αφετέρου, αποτελεί το επιστέγασμα του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών, που διεξήχθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι.
Θέλω να συγχαρώ την ομάδα των υποψηφίων της παράταξης, για το νικηφόρο αποτέλεσμα και να ευχηθώ σε όλα τα μέλη του νέου Διοικητικού κι Εποπτικού Συμβουλίου, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » " ΚΕΔΕ: Νίκη ΝΔ με 63,6% -Αναλυτικά οι έδρες κάθε παράταξης (φωτο) "

Έρχεται το τέλος των αναλήψεων μικρών ποσών από τα γκισέ – Ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο χρεώσεων!

Απέναντι στο ενδεχόμενο χρεώσεων για αναλήψεις -συγκριτικά μικρών ποσών- από το γκισέ, βρίσκονται όσοι από τους αποταμιευτές δεν έχουν ακόμα στο πορτοφόλι τους –ή δεν χρησιμοποιούν- cash card.

Οι τράπεζες, καθώς βαδίζουν και μάλιστα γρήγορα στη νέα ψηφιακή εποχή, παίρνουν σειρά από πρωτοβουλίες για να «μπλοκάρουν» τις συναλλαγές στο γκισέ και οι κάθε είδους εργασίες να πραγματοποιούνται μέσα από τα εναλλακτικά κανάλια.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 55% των συναλλαγών που καλούνται να διεκπεραιώσουν καθημερινά οι ταμίες των τραπεζών είναι οι αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών, με τις περισσότερες πράξεις να αφορούν μικρά ποσά.

Οι αποταμιευτές λοιπόν θα πρέπει να επιλέξουν, είτε να προχωρήσουν στην άμεση έκδοση χρεωστικής κάρτας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, είτε να προχωρήσουν στην κλασσική μέθοδο ανάληψης από το γκισέ, που όμως πλέον έχει ελάχιστο όριο ανάληψης και αυτό ορίζεται στα 400 ευρώ. Κάτι δηλαδή σαν capital controls από την …ανάποδη, αφού επιτρέπεται η ανάληψη σχετικά μεγάλων ποσών.

Προχθές, συνάδελφος μου, χρειάστηκε να «σηκώσει» ένα μικρό ποσό από κατάστημα συστημικής τράπεζας στο Παλαιό Φάληρο, από λογαριασμό που δεν είναι συνδεδεμένος με χρεωστική κάρτα.

Πάει στο ταμείο και ζητά 100 ευρώ.

-Δεν γίνεται να σηκώσετε 100 ευρώ, λέει η ταμίας, στο γκισέ από 401 ευρώ και πάνω. Για 100 ευρώ να πάτε στο ΑΤΜ.

-Μα δεν έχω κάρτα, απαντά η συνάδελφος μου.

-Δεν πειράζει θα σας την εκδώσουμε αμέσως, απαντά η ταμίας….

-Και αν δεν θέλω να έχω κάρτα;

-Τότε θα πρέπει να κάνετε ανάληψη για 401 ευρώ, ήταν η απάντηση.

Και φυσικά η γυναίκα σήκωσε τη μία μέρα 401 ευρώ και την επομένη πήγε και κατέθεσε τα 301 ευρώ….

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε το ρεπορτάζ. Μιλώντας με τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών διαπιστώσαμε πως:

Δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει και χρέωση, για εκείνους που επιμένουν να πηγαίνουν στο γκισέ –και να απασχολούν προσωπικό της τράπεζας- για να κάνουν μία ανάληψη 50 ή 100 ευρώ. Προς το παρόν βέβαια δεν υπάρχουν όρια για αναλήψεις που πραγματοποιούν άτομα μεγάλης ηλικίας (άνω των 80 ετών).

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι χρεώσεις προς το παρόν για τις αναλήψεις δεν υπάρχουν.

Και αυτό επειδή με Πράξη Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος αναλήψεις και καταθέσεις θεωρούνται βασικές τραπεζικές εργασίες και εξαιρούνται χρεώσεων.

Όμως το θέμα έχει απασχολήσει τις τράπεζες. Σκέφτονται να επιβάλλουν κάποιου είδους χρεώσεις. Όμως υπάρχει «φραγή» από την ΤτΕ και για αυτό έχουν βάλει όριο στο ελάχιστο ποσό ανάληψης.

Όπως αναφέρει τραπεζικό στέλεχος στο mononews.gr «στρέφουμε την πελατεία μας στα εναλλακτικά δίκτυα. Μπορούν με ασφάλεια και ταχύτητα να κάνουν όλες τις εργασίες, πληρωμές, αναλήψεις, καταθέσεις, μέσα από τα εναλλακτικά κανάλια. Και για αυτό σε πρώτη φάση έχουμε βάλει όριο στο ελάχιστο ποσό που μπορεί να σηκώσει κάποιος από το ταμείο»….

«Οι χρεώσεις ρυθμίζουν την αγορά» λέει άλλο τραπεζικό στέλεχος και εξηγεί πως ενώ υπάρχει η δυνατότητα οι πληρωμές πχ της ΔΕΗ να γίνονται μέσω των ΑΤΜ ή των αυτόματων μηχανών πληρωμών που έχουν εγκαταστήσει όλες οι τράπεζες, σημαντικό μέρος της πελατείας επιμένει να πληρώνει στο γκισέ. Για παράδειγμα συστημική τράπεζα αρνείται να δεχθεί τέτοιες πληρωμές στο ταμείο, με αποτέλεσμα οι πελάτες της να στρέφονται για τη συγκεκριμένη πληρωμή στα ταμεία άλλων τραπεζών….

Όλα αυτά διαμορφώνονται μέσα στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο πορεύονται οι ελληνικές τράπεζες, έχοντας επενδύσει και επενδύουν ακόμα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Την περίοδο 2018-2021 οι τράπεζες θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις ύψους 1δις ευρώ για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο λειτουργίας τους.

Άλλωστε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο «πόλεμος» κατά των μετρητών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη , λειτουργώντας βέβαια και υπερασπιστικά, ως προς την κατεύθυνση καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Μπορεί να ξενίζει όλη η πρακτική, αλλά η συντριπτική πλειονότητα όσων συναλλάσσονται με τις τράπεζες διαθέτουν ήδη στο πορτοφόλι τους κάρτες αναλήψεων μετρητών.

Η μικρή μερίδα που δεν διαθέτει cash card θα χρειαστεί να ακολουθήσει τη νέα εποχή. Που είναι ψηφιακή και με λίγα έως καθόλου μετρητά στις καθημερινές συναλλαγές.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το ζήτημα των προμηθειών παραμένει φλέγον και έχει επισημανθεί κατ΄ επανάληψη από την πλευρά της κυβέρνησης, ζητώντας από τις τράπεζες να εξορθολογιστούν οι χρεώσεις

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » " Έρχεται το τέλος των αναλήψεων μικρών ποσών από τα γκισέ – Ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο χρεώσεων! "

Άνθρακες οι «μίζες» για τα εμβόλια της γρίπης - Το πόρισμα της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Το εισαγγελικό πόρισμα για την προμήθεια επιπλέον αντιγριπικών εμβολίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου αποκαλύπτει σε σχετικό δημοσίευμά του το tomanifesto.gr και σημειώνει ότι οι υπογράφοντες εισαγγελείς κρίνουν ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων και δεν υπήρξε ΖΗΜΙΑ του δημοσίου από την προμήθεια των εμβολίων. 

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμα ότι η τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου αποδέχθηκε το πόρισμα αλλά δεν έπραξε το ίδιο η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία όπως αναφέρεται δεν έκρινε το εισαγγελικό πόρισμα … σχετικό, με τη δικογραφία της σκευωρίας Novartis.

Αναλυτικά το δημοσίευμα από το tomanifesto.gr

«Ελένη Ράικου και Ελένη Τουλουπάκη, δύο γυναίκες η κόντρα και το όνομα των οποίων έχει ακουστεί όσο λίγα στον χώρο της Δικαιοσύνης και έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη σκευωρία Novartis και τις προσπάθειες να χαρακτηριστεί η υπόθεση ως «σκάνδαλο».

Η Ελένη Ράικου αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της ως εισαγγελέας Διαφθοράς για λόγους ευθιξίας, μετά από δημοσίευμα εφημερίδας φίλα προσκείμενης στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επιχειρούσε (σ.σ. στη συνέχεια αποδείχθηκε ανυπόστατο) να την εμπλέξει σε απόκρυψη στοιχείων δικογραφιών, μιας και όταν αποφασίστηκε να στηθεί η σκευωρία, έπρεπε να βρεθεί τρόπος να απομακρυνθούν η Ελένη Ράικου και όσοι από τους δικαστές δεν ήταν “πρόθυμοι” να ενταχθούν στο σύστημα.

Παράλληλα, κατήγγειλε την ύπαρξη κάποιου «Ρασπούτιν» σε υψηλόβαθμη θέση της Δικαιοσύνης, τον οποίο μετά παρέλευση περίπου ενάμισι έτους ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατονόμασε ως τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης στον τομέα της Διαφθοράς.

Τη θέση της κ. Ράικου κατέλαβε η εισαγγελέας κα Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αν και μόλις προ δύο μηνών, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2017, είχε προαχθεί στη θέση του αντεισαγγελέα Εφετών, εκρίθη από το Δικαστικό Συμβούλιο ως κατάλληλη για τη σημαντική αυτή θέση.

Πρόκειται για την ίδια Ελένη Τουλουπάκη η οποία φημολογείται (τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν δικαστικοί κύκλοι) ότι δεν “συμπεριέλαβε” στη δικογραφία που αφορούσε στην έρευνα για τη Novartis, εισαγγελικό πόρισμα, με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2014, το οποίο υπέγραφαν οι Επίκουροι Εισαγγελείς Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς, Αντώνης Ελευθεριάνος και Ιωάννης Σέβης,και αφορούσε στην τότε διερεύνηση τυχόν ευθυνών για την προμήθεια επιπλέον αντιγριπικών εμβολίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τον φόβο πανδημίας που είχε επισημάνει εξάλλου και ο ΠΟΥ. Για την προμήθεια των εν λόγων εμβολίων είχε γίνει επίσης, όλως τυχαίως, ετεροχρονισμένα, πολύς ντόρος από ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και… ανώνυμες καταγγελίες περί δήθεν κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και “παράνομους λογαριασμούς μελών της τότε διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ”, τις οποίες διερεύνησαν οι εισαγγελείς.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα που παρουσιάζει αποκλειστικά το tomanifesto.gr, οι υπογράφοντες εισαγγελείς κρίνουν ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων και δεν υπήρξε ΖΗΜΙΑ του δημοσίου από την προμήθεια των εμβολίων.

Έτσι, οι εισαγγελείς προτείνουν να τεθούν στο αρχείο οι ανώνυμες μηνύσεις, κάτι που αποδέχθηκε και η τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Ελένη Τουλουπάκη, δεν έκρινε… σχετικό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με τη δικογραφία της σκευωρίας Novartis το εισαγγελικό πόρισμα. Εφόσον αληθεύουν οι πληροφορίες, τότε η κίνησή της αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως… αξιοσημείωτη, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για τις “επιλεκτικές” κινήσεις της».

Δείτε εδώ το δημοσίευμα και το εισαγγελικό πόρισμα


Διαβάστε Περισσότερα » " Άνθρακες οι «μίζες» για τα εμβόλια της γρίπης - Το πόρισμα της Εισαγγελίας Διαφθοράς "

Αλβανία: Έφθασε στα Τίρανα πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα

Στα Τίρανα μεταφέρθηκαν ήδη 3 μονάδες κινητών μαγειρείων του Ελληνικού Στρατού για τη σίτιση των πληγέντων του πρόσφατου σεισμού.

Η πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια εστάλη στη γειτονική χώρα κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογο του της Αλβανίας Έντι Ράμα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι 3 μονάδες κινητών μαγειρείων μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » " Αλβανία: Έφθασε στα Τίρανα πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα "

Φορολογικό νομοσχέδιο: Αυτοί οι φόροι μειώνονται! Αντιδρά η αντιπολίτευση

Η κυβέρνηση θέτει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην προμετωπίδα της πολιτικής της για την επανεκκίνηση και την ανάπτυξη της οικονομίας. Οι διατάξεις του συζητούνται από σήμερα, Πέμπτη 28.11.2019, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με το υπουργείο Οικονομικών να τονίζει πως «τα μέτρα έχουν ισχυρό μεταρρυθμιστικό πρόσημο και την ίδια ώρα διαμορφώνουν φορολογική πολιτική, δίκαιη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, και φιλική για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων». Τονίζει επίσης, ότι η κυβέρνηση σέβεται τις δεσμεύσεις για μείωση των φόρων με κοινωνική αλληλεγγύη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ωστόσο, προειδοποιούν ότι οι προσδοκίες των φορολογουμένων, ιδίως εκείνων με μικρά εισοδήματα, και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν θα επιβεβαιωθούν.
Χρ. Σταϊκούρας: «Μείωση των φόρων για φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεγάλη κοινωνική αλληλεγγύη» με το φορολογικό νομοσχέδιο
«Μιλήσατε πολύ για φόρους που θα θέλατε να μειωθούν. Θέλουμε και εμείς να μειωθούν. Όπως όμως είχαμε πει και προεκλογικά, αυτό θα γίνει σε βάθος τετραετίας», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας παρατηρήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ιδίως για τα μείωση του φόρου στα νομικά πρόσωπα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «Μας λέτε ότι δεν προχωράμε σε μείωση φόρου για τα νομικά πρόσωπα κατά 8 μονάδες. Η μείωση θα γίνει. Τώρα, η μείωση από το 28 στο 24 είναι και για τα εισοδήματα του 2019. Αυτό αν και δεν το είχαμε πει προεκλογικά, το φέραμε νωρίτερα από ότι περίμενε κάποιος».
Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε εξάλλου, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε τη θητεία της με δημοσιονομικό κενό για το 2020 ύψους 1 δισ. ευρώ, αλλά κατάφερε δημοσιονομικό περιθώριο 1,2 δισ., «για να συζητείται τώρα στη Βουλή το σημερινό νομοσχέδιο, συμφωνημένο με τους θεσμούς».
«Στο πεδίο της οικονομίας δεν εξαντλούνται όλα στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι κομβικό σημείο για τη μεσαία τάξη. Οι 120 δόσεις σε 600.000 πολίτες που αξιοποίησαν αυτό το πλαίσιο, ήταν βασικό για τη μεσαία τάξη. Άρα, η στόχευση της πολιτικής σε όλα τα πεδία της δημόσιας σφαίρας, είναι κυρίως στη μεσαία τάξη και στα χαμηλότερα εισοδήματα», είπε ο υπουργός Οικονομικών. Επισήμανε δε, πως «απ’ το πλέγμα των μέτρων που μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση, όχι μόνο στο φορολογικό νομοσχέδιο, ικανοποιούμε όλη την κοινωνία. Δεν έχει ταξικό πρόσημο η πολιτική μας, αλλά κυρίως το 89%, αυτών που αφορούν τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα».
«Κύρια στόχευση της πολιτικής μας θα είναι η μείωση των φόρων για φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά δείχνοντας μεγάλη κοινωνική αλληλεγγύη για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Απ. Βεσυρόπουλος: Δίκαιο φορολογικό σύστημα
«Στόχος μας είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα καταστήσει παρελθόν το καθεστώς της ακραίας υπερφορολόγησης, η οποία υπονόμευε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια και οδηγούσε σε αδιέξοδο πολίτες και επιχειρήσεις», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει με αυτό το νομοσχέδιο, ότι η φορολογική πολιτική μπορεί και πρέπει να έχει αναπτυξιακή διάσταση και στόχευση.
«Η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης προσέδιδε στη φορολογική πολιτική καθαρά φοροεισπρακτικό ρόλο, σε σημείο που άγγιζε τον παραλογισμό», είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως επισήμανε, κινείται αντιθέτως, σε επτά κατευθύνσεις:
– στη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων
– στη διαμόρφωση σταθερού και ελκυστικού φορολογικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων
– στην παροχή κινήτρων για την αναθέρμανση τομέων της οικονομίας, όπως η αγορά ακινήτων και η οικοδομική δραστηριότητα, που έχουν πληγεί από την κρίση
– στη νομοθέτηση φορολογικών διατάξεων που ενισχύουν την ανάπτυξη
– στο δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής και την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την υιοθέτηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης
– στη βέλτιστη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων από τις φορολογικές αρχές, με τρόπο άμεσο, γρήγορο και αποτελεσματικό
– στην υιοθέτηση μέτρων φιλικών στο περιβάλλον.
Παραδείγματα
«Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ, πλήρωνε μέχρι σήμερα φόρο μέχρι 1540 ευρώ. Πλέον θα πληρώνει 630 ευρώ», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, που έδωσε και άλλα παραδείγματα για τα αποτελέσματα που θα επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο: «Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ, πλήρωνε μέχρι σήμερα φόρο 2.200 ευρώ. Πλέον θα πληρώνει 900 ευρώ. Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ που πλήρωνε μέχρι σήμερα φόρο 3.300 ευρώ, πλέον θα πληρώνει φόρο 2.000 ευρώ».
Για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα από το 28% στο 24%, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι σταθερή βούληση της κυβέρνησης αποτελεί η περαιτέρω μείωση του συντελεστή κατά τα επόμενα έτη, με σκοπό η ελληνική οικονομία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.
ΝΔ: Οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται βήμα-βήμα με το φορολογικό νομοσχέδιο
«Έχω την τιμή να εισηγούμαι στο Κοινοβούλιο εκ μέρους της συμπολίτευσης, το πρώτο ολοκληρωμένο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που εξέλεξε ο λαός στις 7 Ιουλίου και είμαι στην ευτυχή θέση να τοποθετηθώ για μέτρα τα οποία, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, είναι θετικά μέτρα», ανέφερε ο εισηγητής της πλειοψηφίας Γιώργος Αμυράς.
«Αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο που σήμερα συζητάμε, μειώνει τα βάρη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, τονώνει την ανάπτυξη σε καίριους τομείς της οικονομίας, όπως είναι η οικοδομή, ο τουρισμός και η μεταποίηση, και ενισχύει τα εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και επαγγελματιών», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι οι προεκλογικές παροχές του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργούσαν δημοσιονομικό κενό και άρα πρόσθετα μέτρα για το 2020. Με την κυβερνητική αλλαγή ωστόσο, το δημοσιονομικό κενό μετατράπηκε σε δημοσιονομικό χώρο για μειώσεις φόρων. «Τι άλλαξε μέσα σε 4 μήνες; Τα πάντα, με καθοριστικό στοιχείο την πολιτική αλλαγή. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διακυβέρνησης της, έδωσε στίγμα της νέας οικονομικής πολιτικής που ακολουθούμε και θα εφαρμόζουμε σε όλη την 4ετία: λιγότεροι φόροι περισσότερες επενδύσεις, μικρότερα πλεονάσματα, μεγαλύτερος χώρος για ανάπτυξη, λιγότερα βάρη στην παραγωγική Ελλάδα, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Τους σκοπούς αυτούς υιοθετεί πλήρως το φορολογικό νομοσχέδιο και υλοποιεί βήμα προς βήμα τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης» είπε ο Γιώργος Αμυράς. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, απελευθερώνεται η ελληνική οικονομία «από την φορολογική επιδρομή των τελευταίων ετών, δίνονται αναπτυξιακά κίνητρα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, ενισχύεται το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών». Ιδίως για την επιχειρηματική δράση, τόνισε ότι πλέον δεν αντιμετωπίζεται με φοβικά, εχθρικά και ιδεοληπτικά χαρακτηριστικά, αλλά ως μια κοινωνική συμμαχία για να μπει ξανά η χώρα σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης και δημιουργίας ποιοτικών θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% που είναι σήμερα, στο 24% για το 2019.
ΣΥΡΙΖΑ: Ταξικές οι επιλογές στο φορολογικό νομοσχέδιο
«Τελικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κρατάει όλους τους ‘κακούς’ και ‘άδικους’ φόρους που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και προστίθεται και κάτι περισσότερο», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι με το νέο Προϋπολογισμό, «θα πληρώσουμε περίπου 773 εκατομμύρια επιπλέον φόρους».
Η πολιτική ιστορία του τόπου δεν ξεκίνησε από το 2015, είπε ο κ. Αλεξιάδης, και κάλεσε την κυβέρνηση να πει συγκεκριμένα, ποιο θα είναι το όφελος για όσους έχουν εισόδημα 8.500 ευρώ, που είχαν αφορολόγητο. Αναφερόμενος στα μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είπε ότι εκείνες οι επιχειρήσεις που έχουν μικρά κέρδη, θα έχουν πολύ λίγο όφελος από τα θέματα των μερισμάτων και της μείωσης του συντελεστή. «Σε αντίθεση με τη δική μας κυβέρνηση που λειτουργούσε σε ασφυκτικά χρονικά και οικονομικά πλαίσια για να επαναφέρουμε τη χώρα από την καταστροφή που την οδηγήσατε εσείς, επιλέξατε να μην μειωθεί η προκαταβολή φόρου στο 50%, όπως είχαμε δεσμευτεί εμείς», είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης, που υπογράμμισε ότι οι επιλογές του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι ταξικές. «Επιλέξατε να μη μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ και να μειωθεί για μεγαλύτερα εισοδήματα, επιλέξατε να μην μειωθεί ο φόρος στους συνεταιρισμένους αγρότες, να μη μειωθεί ο φόρος εισοδήματος των μονίμων κατοίκων με πληθυσμό έως 3.000 κατοίκους».
Το αφήγημα της κυβέρνησης, είπε ο κ. Αλεξιάδης, «δεν έπεισε την ‘Καθημερινή’, δεν έπεισε τον ‘Ελεύθερο Τύπο’, δεν έπεισε έναν φορέα που είναι φιλικά διακείμενος σε αυτή, δεν έπεισε ούτε την ΠΟΜΙΔΑ, η οποία στη χθεσινή της ανακοίνωση λέει ότι οι ιδιοκτήτες αναζητούν το παραμικρό ψήγμα φορολογικής ελάφρυνσης».
«Δεν θα έχει ωφέλεια ένας μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ και ένα παιδί. Αυτός όμως που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 800.000 ευρώ θα έχει μόνο στο φόρο εισοδήματος όφελος 9.000 ευρώ. Ο μισθωτός των 25.000 καθόλου, ο μεγαλοεισοδηματίας των 800.000 ευρώ, 9.100», είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης και πρόσθεσε: «Βεβαίως και εμείς αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα. Εσείς όμως προσθέσατε φορολογικά βάρη 35 δισ. ευρώ την περίοδο 2010-2014, ενώ εμείς προσθέσαμε φορολογικά βάρη κάτω από 15 δισ. ευρώ».
Κίνημα Αλλαγής: Άνθρακες ο θησαυρός με το φορολογικό νομοσχέδιο
«Πολλά γράφονται αλλά είναι λίγα τελικά αυτά που έχουν θετικό πρόσημο», είπε για το φορολογικό νομοσχέδιο ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης. Ο κ. Αρβανιτίδης παρατήρησε, ότι το νομοσχέδιο στο μεγαλύτερο μέρος του «δεν έχει αναπτυξιακή διάσταση, ούτε στοχεύει σε μια Ελλάδα διαφορετική για το αύριο, αλλά πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δεν έχει μεταρρυθμιστική δομή, και δεν εξυπηρετεί, ούτε τις σημερινές, ούτε τις μελλοντικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας».
Ο Γιώργος Αρβανιτίδης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να έχει μεταρρυθμιστική δομή ένα νομοσχέδιο που βασίζεται στα υπερπλεονάσματα του 3,5% που κρατούν την ελληνική οικονομία σε ασφυξία και μηδενίζουν τη δυνατότητα για οποιαδήποτε ουσιαστική φοροελάφρυνση. «Οι εκτιμήσεις σας ότι θα προσελκύσετε νέες επενδύσεις, θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας, θα δώσετε ανάσα στις κατασκευές, θεωρούμε ότι θα μείνουν ασκήσεις επί χάρτου και ότι οι δήθεν φοροελαφρύνσεις και μεταρρυθμίσεις θα αποδειχθούν άνθρακες ο θησαυρός», είπε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής. «Ακόμη και οι μικρές ελαφρύνσεις στα φυσικά πρόσωπα που εξαγγέλλονται, ξεκινούν να αφομοιώνονται από τις 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και μηδενίζονται για τις 20.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα».
Είπε εξάλλου, ότι οι ελαφρύνσεις των Νομικών Προσώπων με μείωση συντελεστή στο 5%, δεν έχουν καμία σύνδεση, δεν συνδέονται με υποχρέωση νέων επενδύσεων ή με υποχρέωση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. «Αν πραγματικά θέλετε να δούμε ουσιαστική ανάκαμψη της οικονομίας, τότε θα έπρεπε να μιλάμε σήμερα για μια, κατ΄ελάχιστη 8 μονάδες μείωση της φορολογίας, δηλαδή κάτω του 20% για τα Νομικά Πρόσωπα, ώστε να υπάρξουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην οικονομία», είπε ο Γιώργος Αρβανιτίδης. Αναφερόμενος δε, στη μείωση για τις επιχειρήσεις, τόνισε ότι «η μείωση δημιουργεί προσδοκίες για επιτάχυνση των αναπτυξιακών ρυθμών, αλλά την ίδια ώρα υπάρχει και η διάταξη για αύξηση στο 30% των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών και όλοι γνωρίζουμε το υψηλό κόστος των τραπεζικών χρεώσεων».
ΚΚΕ: Τις όποιες ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων θα τις πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα με το φορολογικό νομοσχέδιο
Το ΚΚΕ καταψηφίζει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, διότι κάνει ακόμα πιο άδικο το φορολογικό σύστημα, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος. «Ακούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι τα μέτρα τα φορολογικά που πάρθηκαν μέχρι το 2014 ήταν 35 δισ. ευρώ και ότι από το 2015 μέχρι το 2018 ήταν 15 δισ.. Η ουσία είναι ότι παραδώσατε 50 δισ. ευρώ φορολογικά βάρη. Αυτό κάνατε. Νομιμοποιήσατε τα 35 δισ. και βάλατε και 15 δισ. ακόμη. Συνολικά 50 δισ. φορτώθηκαν, στη συντριπτική πλειονότητα, στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Και επιχαίρετε γιατί βάλατε φόρους μόνο 15 δισ.;» σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.
«Οι όποιες ελαφρύνσεις του νομοσχεδίου είναι σταγόνα στον ωκεανό στα 50 δισ. φορολογικής επιβάρυνσης», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Το νομοσχέδιο, όπως τόνισε, είναι υποταγμένο στη λογική της ανάπτυξης: «Όσο θα μειώνεται η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο σύνολο των φορολογικών επιβαρύνσεων, τόσο θα μεταφέρεται το βάρος στις πλάτες των εργαζομένων και τόσο το σύστημα θα γίνεται ολοένα και πιο άδικο. Είναι φανερό ότι τα σπασμένα, θα τα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε ψευδεπίγραφες και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αύξηση των θέσεων εργασίας. «Σήμερα ψηφίσατε ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι στη ΔΕΗ θα είναι κάτω από χειρότερους όρους εργασίας, κάτω από χειρότερους όρους θα παρέχουν την εργατική τους δύναμη.
Άρα τι καλύτερους όρους εργασίας μας λέτε;», είπε ο βουλευτής και παρατήρησε ότι πουθενά δεν επιβεβαιώνεται ότι η ανάπτυξη οδηγεί σε καλύτερους όρους εργασίας. «Το φορολογικό σύστημα γίνεται πιο άδικο, διότι γίνεται όλο και μικρότερη η συμμετοχή των επιχειρήσεων στα φορολογικά έσοδα. Το σύνολο των φόρων από τα νομικά πρόσωπα, μέχρι τώρα, συμμετείχε σε ποσοστό 7% στο σύνολο των φορολογικών εσόδων. Θα μειωθεί ακόμη περισσότερο τώρα η συμμετοχή τους και τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να φορτωθούν μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες τους», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο γίνεται αναδιανομή προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. «Ο λαός θα πληρώνει για τα ‘ματωμένα’ πλεονάσματα, είτε είναι στο 3,5% είτε στο 2,5%, ενώ από το υπερπλεόνασμα, το μεγαλύτερο μέρος πάει τους επιχειρηματικούς ομίλους», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.
Η Ελληνική Λύση για το φορολογικό νομοσχέδιο
«Δυστυχώς για άλλη φορά, αντιμετωπίζεται αποσπασματικά η ειδική φορολόγηση μόνο των συνταξιούχων του εξωτερικού, και εκείνων που θέλουν να επενδύσουν πάνω από 500.000 ευρώ», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, και επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή για επιστήμονες και στελέχη που επαναπατρίζονται στην Ελλάδα, που να ισχύει για 5 έτη.
«Έχοντας εμείς ως κεντρικό στόχο, την ύπαρξη ενός δίκαιου, απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος, που θα στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και θα περιορίζει, τόσο τη φοροδιαφυγή όσο και την φοροαποφυγή, προτείναμε έσοδα μείον έξοδα να αποτελούν το φορολογητέο εισόδημα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, αποφεύγεται η φοροδιαφυγή και απλοποιείται το ισχύον δαιδαλώδες φορολογικό καθεστώς», είπε ο κ. Βιλιάρδος και υπογράμμισε ότι θα πρέπει η προκαταβολή φόρου να μειωθεί τουλάχιστον στο 50%, «προτού κλείσουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», και να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος εντελώς, τουλάχιστον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το ΜέΡΑ 25 για το φορολογικό νομοσχέδιο
«Οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μέτοχοί τους θα πληρώσουν λιγότερο, χάρη στη μείωση του τελικού συντελεστή, την οριζόντια μείωση. Δηλαδή, μειώνονται και πάλι, για μια ακόμα φορά, το ίδιο για όλες τις επιχειρήσεις, μειώνονται το ίδιο για τις τράπεζες, διυλιστήρια, βιομηχανίες, μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ κ.λπ., το ίδιο για τις μεσαίες, το ίδιο για τις μικρές», ανέφερε ο εισηγητής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, που κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφτεί ότι η ανάπτυξη στηρίζεται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και προειδοποίησε ότι «ότι δεν θα μπορέσουμε να σώσουμε πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από το κλείσιμο, εάν δεν καταργηθεί η παράλογη και άδικη προπληρωμή φόρου».
«Θα καταψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο. Όπου υπάρχει κάποια διάταξη, η οποία συμβάλλει προς τη πράσινη μετάβαση ή στη μείωση των βαρών, θα καταθέσουμε δικές μας προτάσεις συμπληρωματικές και ελπίζουμε να υιοθετηθούν στα πλαίσια της συζήτησης στην επιτροπή», είπε ο Κρίτων Αρσένης.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » " Φορολογικό νομοσχέδιο: Αυτοί οι φόροι μειώνονται! Αντιδρά η αντιπολίτευση "

Άρθρο παρέμβαση: Ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώτος υπουργός που λέει ότι η Folli Follie είναι σκάνδαλο

Επιτέλους. Μετά από 18 μήνες που ξέσπασε το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων 50 ετών (μεγαλύτερο ακόμα και από του Γιώργου Κοσκωτά) αυτό της Folli Follie, ο πρώτος υπουργός που το παραδέχεται επίσημα είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το σκάνδαλο δημοσιοποιήθηκε τον Μάιο του 2018 εν τούτοις ποτέ ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί τόλμησαν να πουν μια κουβέντα. Απόλυτη (ένοχη) σιωπή επί των ημερών τους (Μάιος 2018 εώς Ιούλιο 2019).

Βλέπετε υπήρχε η φημολογία ότι η σύζυγος κορυφαίου υπουργού των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είχε αναλάβει την υπόθεση τους. Η σύζυγος του κορυφαίου υπουργού φυσικά είναι δικηγόρος.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης έκανε ότι ήταν δυνατόν να καθυστερήσει την σύνταξη του περίφημου πορίσματος της FF βάση του οποίου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, τον περασμένο Νοέμβριο.

H υπόθεση των FF πλήγωσε ανεπανόρθωτα την οικονομία και τις επιχειρήσεις της χώρας. Ήλθε λοιπόν η ώρα να ξεκαθαρίσουν πολλά για αυτή την υπόθεση.

Την Πέμπτη το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε τροπολογία που που δίνει την δυνατότητα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να καθαιρεί διοικήσεις εισηγμένων εταιρειών που παραβιάζουν τους κανόνες της αγοράς.

Σύμφωνα με το κ. Χρήστο Σταϊκούρα η ρύθμιση έχει ειδικό στόχο το ξήλωμα της διοίκησης της Folli Follie για την οποία είπε ότι «αποτελεί παράδειγμα διαστρέβλωσης και εμπαιγμού του θεσμικού πλαισίου»

«Η ρύθμιση στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία, την αξιοπιστία και την προάσπιση των επενδυτών και της εθνικής οικονομίας. Σε έκτακτες περιπτώσεις η κεφαλαιαγορά έχει δυνατότητα να ζητά από εισηγμένη εταιρεία σύγκλιση μετόχων της με όρους που γίνονται σήμερα για μετόχους μειοψηφίας και να ζητά από δικαστήριο τον ορισμό προσωρινής διοίκησης. Αυτές οι ειδικές προβλέψεις γίνονται για απολύτως αναγκαίους λόγους. Ενεργούμε αποφασιστικά και τολμηρά.

Οι προβλέψεις δεν αποτελούν παρέμβαση στην λειτουργία των εταιριών αλλά αποσκοπούν στην αντιμετώπιση ειδικών περιστάσεων όπως είναι η Follie Folli για την προστασία της αγοράς και για λόγους δημοσίου συμφέροντος», εξήγησε ο υπουργός.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » " Άρθρο παρέμβαση: Ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώτος υπουργός που λέει ότι η Folli Follie είναι σκάνδαλο "

Αίγυπτος: Παράνομη η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες

Την καταδίκη του για την υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης αναφορικά με τις θαλάσσιες ζώνες εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Με ανακοίνωση του το Κάιρο σημειώνει «πως η συμφωνία δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα και δεν μπορει να αναγνωρισθεί επισήμως υπό το φως του άρθρου 8 της συμφωνίας Skhirat, η οποία ορίζει ότι η λιβυκή κυβέρνηση ή το υπουργικό συμβούλιο και όχι ο πρωθυπουργός έχουν την εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες».

«Είναι γνωστό ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο της Λιβύης δεν υπάρχουν υπουργοί και δεν υπάρχει εκπροσώπηση διαφόρων περιοχών της Λιβύης, οπότε ο ρόλος του πρωθυπουργού είναι περιορισμένος και έτσι η σύναψη συμφωνιών με άλλες χώρες θεωρείται καταφανής παραβίαση της συμφωνίας Skhirat», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ, αυτή η συμφωνία δεν έχει καμία επίδραση ή αντίκτυπο στα δικαιώματα των χωρών της Μεσογείου ή των θαλάσσιων συνόρων στην περιοχή.

Παράλληλα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, καλείται η διεθνής κοινότητα να αντιταχθεί σε αυτή την «αρνητική κίνηση» που έρχεται σε κρίσιμη στιγμή εν μέσω διεθνών προσπαθειών για τη διευκόλυνση της συνολικής λύσης της κρίσης της Λιβύης, κατά τρόπο που θα προστατεύει την ενότητα της χώρας και θα αποκαθιστά τους εθνικούς θεσμούς της.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου εξέφρασε επίσης την ανησυχία της χώρας ότι τέτοιες συμφωνίες θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στις συνομιλίες για την κατάσταση στη Λιβύη, που διεξάγονται στο Βερολίνο.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » " Αίγυπτος: Παράνομη η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες "

Σε δυο ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Αύριο, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 λήγει η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ατομικής ιδιοκτησίας σε δεκατρείς περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα στις:

- Καστοριάς
- Φλώρινας
- Ευβοίας
- Αχαΐας
- Μεσσηνίας
- Λακωνίας
- Αργολίδας
- Κορινθίας
- Σάμου
- Χίου
- Ικαρίας
- Στο υπόλοιπο Μαγνησίας και Σποράδων

Μέχρι στιγμής,όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Ελληνικού Κτηματολογίου για την έγκαιρη υποβολή δηλώσεων. Ήδη η συλλογή δηλώσεων έχει ξεπεράσει τις 700.000 για τις περιοχές που η προθεσμία τελειώνει στις 29 Νοεμβρίου.

Όσοι πολίτες δεν έχουν σπεύσει να δηλώσουν την ατομική τους ιδιοκτησία καλούνται να το πράξουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων και χωρίς την ενεργοποίηση, μέχρι σήμερα, των προβλεπόμενων προστίμων για όσους προσέλθουν εγκαίρως.

Καθυστέρηση των πολιτών στις δηλώσεις δεν σημαίνει αυτόματη απώλεια της περιουσίας τους. Συνεπάγεται ωστόσο αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αδυναμία μεταβίβασης ακινήτων και αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενδεχομένως δικαστικές περιπέτειες, καθώς και αυξημένο κόστος λόγω της μελλοντικής ενεργοποίησης των προστίμων.

Διευκολύνσεις πολιτών

Οι πολίτες μπορούν να λάβουν από τα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης «βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσης τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού

Η διαδικασία αυτή δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις ούτε αναμονή για τους πολίτες.

Παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες από τους αναδόχους στα Γραφεία Κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, έγγραφα, εντοπισμό, κλπ.

Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης δωρεάν υπηρεσίας για τον εντοπισμό και την οριοθέτηση ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω κινητού τηλεφώνου.

Παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής του παγίου τέλους με δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Κτηματολόγιο καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο 210 6505600 ή στον τετραψήφιο αριθμό 1015

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

Έγκαιρη δήλωση της ακίνητης ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο σημαίνει:

• Οριστική, χωρίς αμφισβητήσεις, καταγραφή και κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των πολιτών
• Ταχύτερες διαδικασίες μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας.
• Διαφάνεια και ασφάλεια στις μεταβιβάσεις ακινήτων
• Αναβάθμιση της αγοράς ακινήτων και αύξηση της αξίας της ακίνητης ιδιοκτησίας με συνέπεια την προσέλκυση επενδύσεων
• Πλήρη διασφάλιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας
• Αποτελεσματική προστασία του Περιβάλλοντος. Η αμετάκλητη οριοθέτηση των δασών και του αιγιαλού θα αποτελέσει το σοβαρότερο εμπόδιο ενάντια στις καταπατήσεις και την αυθαιρεσία.
• Ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη της χώρας και διευκόλυνση των επενδύσεων.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » " Σε δυο ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο "

Αγροτικά φωτοβολταϊκά: Η αντίδραση Φάμελλου στην ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης και το «άδειασμα» από Βορίδη

Μπορεί να προέρχεται από μια εκλογική περιφέρεια με έντονη αγροτική δραστηριότητα και χιλιάδες αγρότες να δίνουν καθημερινή μάχη για την παραγωγή τους, όμως ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος στις κυβερνήσεις Τσίπρα, τους γύρισε επιδεικτικά την πλάτη.

Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Σωκράτης Φάμελλος… επέπληξε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να αποσβέσουν την επένδυση που έκαναν σε φωτοβολταϊκά για τις ανάγκες της γεωργικής εκμετάλλευσής τους, αυξάνοντας το ποσοστό που διαθέτουν στο δίκτυο της ΔΕΗ από το 20% στο 75%!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η κυβερνητική πρωτοβουλία «είναι εις βάρος και της αγροτικής παραγωγής και της ενεργειακής αγοράς», για να προσθέσει με πομπώδες ύφος, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, που έφερε την τροπολογία στη Βουλή: «Σμπαραλιάζετε την ενεργειακή αγορά εις βάρος όλων των παραγωγών».

Σαν να μην έφταναν τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Φάμελλος, υπήρξαν και οι γύρω του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που επικροτούσαν τα όσα έλεγε. Η αντίδραση όμως του κ. Βορίδη ήταν άμεση: «Η ρύθμιση που αφορά στην τροπολογία αφορά μόνο αγρότες και μόνο ενέργεια, η οποία χρησιμοποιείται για τις δικές τους ανάγκες. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο».

«Τι λέτε τώρα; Άλλο σας ρώτησα» προσπάθησε να αντιτείνει ο κ. Φάμελλος, όμως η ανταπάντηση Βορίδη ήταν σαφής: «Είστε και ευαίσθητος στα θέματα και εσείς από αγροτική περιοχή είστε. Σας συγκινεί το αγροτικό ζήτημα. Άρα, λοιπόν, προσέξτε. Γιατί του δίνει αυτό το παραπάνω 20%; Για να έχει τη δυνατότητα ο παραγωγός να το χρησιμοποιήσει αυτό, αποσβένοντας την επένδυσή του. Τι κάνουμε εμείς τώρα; Το 20% το κάνουμε 75%. Δεν αλλάζουμε κάτι στο σύστημα. Όπως είναι η διάταξη, παραμένει. Του δίνουμε μία πρόσθετη δυνατότητα».

Για να καταλήξει: «Θα το εξηγήσετε στους παραγωγούς αύριο, που θα σας ρωτάνε γιατί δεν θέλατε. Θα τους το εξηγήσετε. Θα τους πείτε ότι σμπαραλιαζόταν η αγορά»!

Το θέμα βέβαια δεν τελείωσε εκεί. Το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επανήλθε, απευθυνόμενος στον προκάτοχό του στο υπουργείο, Σταύρο Αραχωβίτη: «Εξεπλάγην χθες (σ.σ.: την Τετάρτη), με τη θέση του κ. Φάμελλου για ένα ζήτημα, το οποίο είναι απολύτως ευνοϊκό -και εσείς ξέρετε πόσο σημαντικό είναι- για τους αγρότες μας, δηλαδή η δυνατότητά τους για τα φωτοβολταϊκά».

Θα περίμενε ότι ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν τομεάρχης Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ θα έσπευδε να καλύψει τον «σύντροφο» Φάμελλο. Όμως, δεν έβγαλε κουβέντα σχετικά, αφήνοντας τον βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης κυριολεκτικά έκθετο...

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αγροτικά φωτοβολταϊκά: Η αντίδραση Φάμελλου στην ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης και το «άδειασμα» από Βορίδη "

Στο «κόκκινο» το ΥΠΕΞ: Κάλεσε τον πρέσβη της Άγκυρας στην Αθήνα για εξηγήσεις

Διάβημα προς την Τουρκική Πρεσβεία απέστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας του Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα για εξηγήσεις, αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε η υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης αναφορικά με τις θαλάσσιες ζώνες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, από την πλευρά της Αθήνας έγιναν ήδη τα ακόλουθα βήματα:

1. Ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις.

2. Υπήρξε δημόσια αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

3. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Σαμέχ Ελ-Σούκρι, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ έλαβε οδηγίες να ενημερώσει άμεσα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -και συγκεκριμένα την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις πληροφορίες ότι Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης αναφορικά με θαλάσσιες ζώνες.

Ο κ. Γεννηματάς διεμήνυσε ότι η υπογραφή ενός τέτοιου μνημονίου «δεν μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών», σημειώνοντας ότι μια τέτοια ενέργεια «θα παραβίαζε κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και δεν θα παρήγε έννομα αποτελέσματα».

Επιπλέον, επισήμανε ότι η ενέργεια «δεν θα συμβάδιζε με την αρχή της καλής γειτονίας, που θα πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ γειτονικών χωρών».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » " Στο «κόκκινο» το ΥΠΕΞ: Κάλεσε τον πρέσβη της Άγκυρας στην Αθήνα για εξηγήσεις "

Σεισμός στην Αλβανία: Στους 47 πλέον οι νεκροί - Θρίλερ για τους εγκλωβισμένους

Αλβανία «ώρα μηδέν»...η ελπίδα να εντοπιστούν ζωντανοί δεκάδες εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα ξεθωριάζει όσο περνά η ώρα. Το πιο φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου από το 1979 στοίχισε τη ζωή σε 47 ανθρώπους, ξεκλήρισε οικογένειες, κατέστρεψε ζωές και περιουσίες, με το μένος της φύσης να μην σταματά πουθενά. 

Όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκαν τρεις ακόμη σοροί σε τετραώροφο κτίριο που κατέρρευσε.

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 900. Από αυτούς οι 65 φέρουν σοβαρά τραύματα. 

Ο αριθμός των τραυματιών αυξάνεται, διότι οι μετασεισμικές δονήσεις προκαλούν και νέα χτυπήματα. Η σημερινή μετασεισμική δόνηση των 5,1 Ρίχτερ οδήγησε στο νοσοκομείο Τιράνων επτά άτομα.

000_1MN599
000_1MN50E
Καταστροφές σε πάνω από 1.000 σπίτια 

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαντα πρώτα στοιχεία σε σχέση με τις υλικές ζημιές. Τα στοιχεία αφορούν μόνον ένα μέρος των σεισμόπληκτων περιοχών. Μαρτυρούν όμως τις τραγικές συνέπειες του σεισμού. Πρόκειται για περισσότερες από 260 πολυκατοικίες και περισσότερα από 1.600 σπίτια που δέχτηκαν σοβαρές ζημιές ή κρίνονται ακατοίκητα.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα συνεχίζει να πρωτοστατεί σε ό,τι αφορά τη συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό: στο αεροδρόμιο των Τιράνων έφθασαν δύο κινητά μαγειρεία του ελληνικού στρατού. 

Στο μεταξύ, την  ώρα που η νύχτα σκέπασε τη ρημαγμένη Αλβανία αποκαλύφθηκαν άλλα δέκα πτώματα. Με δάκρυα στα μάτια η υπουργός Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε τον τελευταίο δραματικό απολογισμό. 

Η τραγωδία κορυφώνεται εάν σκεφτεί κανείς ότι ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται και παιδιά. 

Χάρη στην ουσιαστική συνδρομή της ΕΜΑΚ, τις τελευταίες ώρες, ανασύρθηκε μια 45χρονη βαριά τραυματισμένη από ερείπια κτιρίου στην πόλη Τουμάν, που μαζί με το Δυρράχιο υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές. 

Ομάδες διασωστών από Σερβία, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία και Τουρκία συμμετέχοτουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Διρράχιο και Τουμάν.

albania_main


Ιταλικά ΜΜΕ: Μεταξύ των θυμάτων του σεισμού της Αλβανίας και η σύντροφος του γιου του Έντι Ράμα

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα άτομο που συνδέεται με την οικογένεια του πρωθυπουργού της χώρας Έντι Ράμα. 

Πρόκειται για την 24χρονη Κριστίνα Ρέτσι, τη σύντροφο του γιου του Αλβανού πρωθυπουργού, του 29χρονου Γκρέγκορ Ράμα.

Ο Γκρέγκορ Ράμα προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Instagram όπου ανέφερε: «Ανάμεσα στα θύματα αυτής της τραγωδίας είναι και ένα άτομο κοντινό μου, [που χάθηκε] μαζί με τον αδερφό της, τη μητέρα της και τον πατέρα της».

Το θαύμα της ζωής στην Αλβανία: Δίδυμα γεννήθηκαν 20 λεπτά μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ

Μέσα στη γενικότερη θλίψη υπάρχουν ακόμα λόγοι για να χαμογελάει κανείς.

Ο λόγος για δύο δίδυμα που γεννήθηκαν 20 λεπτά μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισε όλη τη χώρα.

Τα παιδιά ήρθαν στη ζωή χάρη στην αυταπάρνηση των γιατρών οι οποίοι -παρά το γεγονός ότι το κτήριο του νοσοκομείου υπέστη ζημιές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση- εκείνoι αποφάσισαν να μείνουν στις θέσεις τους και να βοηθήσουν τη γυναίκα, ο τοκετός της οποίας ήταν σε εξέλιξη.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Σεισμός στην Αλβανία: Στους 47 πλέον οι νεκροί - Θρίλερ για τους εγκλωβισμένους "

ΓΕΝΟΠ: Αναστέλλονται οι 48ωρες απεργίες

Την αναστολή των 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε ομοφώνως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (κατά πλειοψηφία με 153 ΝΑΙ και 131 ΟΧΙ).

Σε ανακοίνωση της η συνομοσπονδία αναφέρει ότι: «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα συνεχίσει τον αγώνα απέναντι στις πολιτικές που ανατρέπουν τα εργατικά δικαιώματα και καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, αλλά και ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.

Ο αγώνας μας θα έχει διάρκεια, θα είναι μακροχρόνιος απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ γιατί το εργατικό κίνημα στον Όμιλο ΔΕΗ υποστηρίζει με συνέπεια τον κεντρικό και αποφασιστικό ρόλο των δημόσιων επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΗ, στην ανάκαμψη της χώρας μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση.

Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς και αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα»
.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » " ΓΕΝΟΠ: Αναστέλλονται οι 48ωρες απεργίες "

Folli-Follie: «Ξηλώνεται» η διοίκηση Κουτσολιούτσου με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

Τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να καθαιρεί διοικήσεις εισηγμένων εταιρειών που παραβιάζουν τους κανόνες αγοράς κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το κ. Χρήστο Σταϊκούρα η ρύθμιση έχει ειδικό στόχο το ξήλωμα της διοίκησης της Folli Follie για την οποία είπε ότι «αποτελεί παράδειγμα διαστρεύλωσης και εμπαιγμού του θεσμικού πλαισίου»

«Η ρύθμιση στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία, την αξιοπιστία και την προάσπιση των επενδυτών και της εθνικής οικονομίας. Σε έκτακτες περιπτώσεις η κεφαλαιαγορά έχει δυνατότητα να ζητά από εισηγμένη εταιρεία σύγκλιση μετόχων της με όρους που γίνονται σήμερα για μετόχους μειοψηφίας και να ζητά από δικαστήριο τον ορισμό προσωρινής διοίκησης. Αυτές οι ειδικές προβλέψεις γίνονται για απολύτως αναγκαίους λόγους. Ενεργούμε αποφασιστικά και τολμηρά. Οι προβλέψεις δεν αποτελούν παρέμβαση στην λειτουργία των εταιριών αλλά αποσκοπούν στην αντιμετώπιση ειδικών περιστάσεων όπως είναι η Follie Folli gia για την προστασία της αγοράς και για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:

«Παρέχεται η δυνατότητα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ζητά από εταιρία με μετοχές εισηγμένες προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά ή με μετοχές που έχουν ενταχθεί προς διαπραγμάτευση σε Πολυμερή Μηχανισμό Διαπραγμάτευσης, τη σύγκλιση γενικής συνέλευσης. Δύναται επίσης να ζητά το διορισμό προσωρινής διοίκησης και τη λήψη ασφαλιστικών με΄τρων για την μερική ή συνολική προσωρινή αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου ή μελών αυτού σε περίπτωση που συντρέχουν:

- Έλλειψη διοίκησης, εταιρίας με μετοχές εισηγμένες προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά ή με μετοχές που έχουν ενταχθεί προς διαπραγμάτευση σε πολυμερή μηχανισμό ή

- Παρακώλυση από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας διενεργούμενου διαχειριστικού ή άλλου ελέγχου ή

- Βάσιμες υπόνοιες ότι η παραμονή μέλους διοικητικού συμβουλίου στην εταιρεία θα συνιστούσε απειλή για την ομαλή λειτουργία και αξιοπιστία της αγοράς ή και τα συμφέροντα των επενδυτών»

Δείτε εδώ την τροπολογία


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Folli-Follie: «Ξηλώνεται» η διοίκηση Κουτσολιούτσου με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news