facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Συναγερμός! Επικίνδυνα παρκοκρέβατα στην ελληνική αγορά

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για επικίνδυνα παιδικά κρεβάτια που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα η γραμματεία καλεί τους καταναλωτές, που έχουν αγοράσει τα 43 συνολικά παρκοκρέβατα της εταιρείας Lionelo μοντέλο SUZIE gray/pink τα οποία έχουν διανεμηθεί στην Ελλάδα, να μη χρησιμοποιήσουν τους μηχανισμούς λικνίσματος και τους γάντζους ανασήκωσης (είναι εξτρά στη συσκευασία).

Η σύσταση προέκυψε μετά από ενημέρωση που έλαβε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών RAPEX, ότι οι αρμόδιες Αρχές της Ουγγαρίας έκριναν ως μη ασφαλές το συγκεκριμένο παρκοκρέβατο.

Το προϊόν αυτό παρουσιάζει κίνδυνο ανατροπής και τραυματισμού κατά τη χρήση των μηχανισμών λικνίσματος και πιθανού στραγγαλισμού από τις λαβές ανασήκωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.





newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός! Επικίνδυνα παρκοκρέβατα στην ελληνική αγορά"

Άμεση καταβολή των αναδρομικών ζητούν οι διοικητικοί δικαστές

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (Ε.Δ.Δ.) δεν αποδέχεται την κυβερνητική πρόταση να καταβληθούν τον Ιανουάριο του 2020 οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές των δικαστικών λειτουργών για το χρονικό διάστημα από 1/1/2017 έως 31/12/2018, και ζητούν την άμεση καταβολή τους.

Και δεν αποδέχονται την κυβερνητική πρόταση για την καταβολή των αναδρομικών τους το 2020 που ανέρχονται στα 10 εκ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση εξήγγειλε και προχωράει στην μείωση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων και του φόρου επί των διανεμόμενων μερισμάτων των μετόχων επιχειρήσεων, που θα ανέλθει περίπου σε 700 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, ο υφυπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης την ενημέρωσε ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» για ικανοποίηση του αιτήματος τους το έτος 2020.

Ειδικότερα, η Ε.Δ.Δ. αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «επί της αξίωσης των δικαστικών λειτουργών που απορρέει από την αντισυνταγματική αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών των δικαστικών λειτουργών για το χρονικό διάστημα από 1/1/2017 έως 31/12/2018 τις 5/11/2019, η κυβέρνηση μας πρότεινε να καταβληθούν τα σχετικά ποσά στους δικαιούχους σε μία δόση τον Ιανουάριο του έτους 2021» και προσθέτουν: « Όπως είπε ο υφυπουργός κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» για ικανοποίησή μας το έτος 2020».

Όμως, οι διοικητικοί δικαστές υπογραμμίζουν: «

Την ίδια ώρα, όμως, που η κυβέρνηση μας διαμηνύει ότι δεν υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος» ύψους μόλις 10 εκατ. ευρώ για μία αξίωση μισθολογικής φύσης, αναγνωρισμένης αμετάκλητα με την 209/2018 απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος, κατέθετε το φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο προβλέπεται η μείωση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων και του φόρου επί των διανεμόμενων μερισμάτων των μετόχων επιχειρήσεων».

Η απώλεια των κρατικών εσόδων από τη μείωση αυτή, σύμφωνα με την Ένωση, «αναμένεται να ανέλθει σε 700 περίπου εκατ. ευρώ ετησίως», εδώ δηλαδή, συνεχίζει η ανακοίνωση «προφανώς υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος»».

Κατόπιν αυτών, υπογραμμίζει η Ε.Δ.Δ., «οι διοικητικοί δικαστές δεν αποδεχόμαστε την ανωτέρω πρόταση» και προσθέτουν:

«Εξάλλου, το υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το υπουργείο Οικονομικών γνώριζαν από την αρχή του τρέχοντος έτους την αξίωση των δικαστών, καθόσον είχαμε κοινοποιήσει αρμοδίως την 209/2018 απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Μάλιστα είχαμε συζητήσει πολλάκις με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την εκπλήρωση της υποχρέωσης του Δημοσίου έναντι ημών.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, όμως, όχι μόνο δεν μας χορηγήθηκαν τα αναδρομικά, αλλά η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης με πρωτοφανή καθυστέρηση εκδίδει τις πράξεις χορήγησης του χρονοεπιδόματος των δικαστών για το χρόνο από 1/1/2019».

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «οι δικαστές έχουμε εμπειρία από κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες αναβλήθηκε ο χρόνος που είχε οριστεί για την καταβολή άλλων αναδρομικών».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Άμεση καταβολή των αναδρομικών ζητούν οι διοικητικοί δικαστές"

Λαμία: Επίθεση σκύλου σε γυναίκα! Την έριξε κάτω και τη δάγκωνε

Μια κάτοικος έβγαλε βόλτα το σκυλάκι της, στη νότια πλευρά της πόλης, και επέστρεφε στο σπίτι της. Λίγα μέτρα πριν την είσοδο του σπιτιού της ένα μεγαλόσωμο αδέσποτο της επιτέθηκε την έριξε κάτω και άρχισε να την δαγκώνει.

Η γυναίκα έβαλε τις φωνές και ευτυχώς την άκουσαν οι γείτονες που έτρεξαν να τη βοηθήσουν, αφού ο σκύλος της είχε δαγκώσει το χέρι και δεν το άφηνε.

Τελικά τον απομάκρυναν και η γυναίκα μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας για να να φροντίσει τα τραύματά της.

«Έχει παραγίνει το κακό με τα αδέσποτα στην πόλη μας. Εμείς φταίμε που τα εγκαταλείπουμε, αλλά το πρόβλημα είναι πλέον σοβαρό και πρέπει να δοθεί λύση όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί όσο περνάει ο καιρός ο πληθυσμός τους αυξάνεται και μπορεί να έχουμε ακόμη πιο δυσάρεστα γεγονότα….», είπε στο LamiaReport συγγενής της άτυχης γυναίκας.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Επίθεση σκύλου σε γυναίκα! Την έριξε κάτω και τη δάγκωνε"

Απολογισμός Σκοπιανών: Πάνω από 15 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες εμποδίστηκαν να περάσουν τα σύνορα

Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια με θέμα «Μελλοντικές προκλήσεις για τη διαχείριση της μετανάστευσης», με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Νέων Δικηγόρων και του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σε αυτό μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι ο οποίος επεσήμανε το έργο της τοπικής αστυνομίας, όσον αφορά τον εντοπισμό και την καταστολή της παράνομης μετανάστευσης και της λαθραίας μεταφοράς μεταναστών.

«Η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα στον εντοπισμό και καταστολή της παράνομης μετανάστευσης και του λαθρεμπορίου των μεταναστών.

Όπως, άλλωστε, δείχνουν οι αριθμοί, μόνο στους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους εντοπίστηκαν 67 περιπτώσεις λαθρεμπορίου με περισσότερους από 1300 μετανάστες και περισσότεροι από 80 δράστες έχουν διωχθεί, αλλά χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες στη διαχείριση των μεταναστευτικών προβλημάτων», δήλωσε ο Σπασόφσκι.

Η Μπογιάνα Μποζίνοφσκα-Σιλιάνοφσκα από την Ένωση Νέων Δικηγόρων, δήλωσε ότι το ενιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2019, εμποδίστηκαν 15.443 άτομα να περάσουν παράνομα τα σύνορα της χώρας και ο αριθμός αυτός είναι φυσικό να αυξηθεί περαιτέρω στους επόμενους δύο μήνες του έτους.

Σύμφωνα με την ίδια οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες προέρχονται από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Ιράκ και λιγότεροι από τη Συρία.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολογισμός Σκοπιανών: Πάνω από 15 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες εμποδίστηκαν να περάσουν τα σύνορα"

Σεισμός στην Αλβανία: Νέες συγκλονιστικές εικόνες από τις διασώσεις! 30 οι νεκροί

Νέες δραματικές εικόνες από τη διάσωση ενός άνδρα από την ΕΜΑΚ. Συγκλονίζει μια φωνή που λέει «Ω Θεέ μου, ω Θεέ μου». Εγκλωβισμένος στα συντρίμμια ο άνδρας περιμένει καρτερικά να τον βγάλουν. Παρουσία του Έντι Ράμα οι Έλληνες διασώστες απεγκλώβισαν 24χρονο άνδρα. Σκηνές αρχαίας τραγωδίας που προκάλεσε ο σεισμός στην Αλβανία περιγράφει ο Ευθύμιος Λέκκας. Παγιδευμένα σε τριώροφη οικοδομή στο Δυρράχιο έξι άτομα.

30 νεκροί, 700 τραυματίες, θρήνος, αγωνία. Ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία ισοπέδωσε μεγάλο μέρος του Δυρραχίου, έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην κωμόπολη Θουμάνε, έχει βυθίσει μια ολόκληρη χώρα στο πέθνος.

Την πόλη Θουμάνε βρίσκονται οι άνδρες της ΕΜΑΚ που βρίσκονται από χθες στην Αλβανία και ήδη έχουν απεγκλωβίσει δυο ανθρώπους από τα συντρίμμια κατεστραμμένων κτιρίων. Σε άλλες τρεις περιπτώσεις, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να βγάλουν ζωντανούς τους ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Αλβανία: Νέες συγκλονιστικές εικόνες από τις διασώσεις! 30 οι νεκροί"

Σεισμός στην Κρήτη: Οι πρώτες εικόνες των τρομοκρατημένων κατοίκων μετά τη δόνηση των 6,1 Ρίχτερ


Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και των Κυθήρων.

Όπως έγινε γνωστό, ο σεισμός ήταν έντασης 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ και κατεγράφη συγκεκριμένα στις 9.23 το πρωί. Εξαιτίας του μεγάλου βάθους που είχε το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, ο σεισμός έγινε μεν αισθητός, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα.
Στα Κύθηρα δεν έχουν καταγραφεί προς το παρόν ζημιές, ωστόσο τα σχολεία του νησιού έκλεισαν για προληπτικούς λόγους.
Στην Κρήτη, ωστόσο, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κισσάμου, που βρίσκεται αρκετά κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, εκτός από το κλείσιμο των σχολείων, παρατηρήθηκαν και κάποιες υλικές ζημιές σε κτίσματα και οικισμούς.

Οι άνθρωποι έσπευσαν να βγουν έξω από τα κτίρια στα οποία βρίσκονταν, Πηγή: zarpanews

Όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το zarpanews, εργαζόμενοι βγήκαν από τα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες μετά τον σεισμό που ταρακούνησε το νησί, ενώ και οι μαθητές των σχολείων βγήκαν έξω από τις αίθουσες των σχολικών μονάδων.
Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου, τα σχολεία του δήμου έκλεισαν προληπτικά εξαιτίας του σεισμού. Στην περιοχή αναφέρθηκαν ζημιές στο Λύκειο Κισσάμου, αλλά και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια. «Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να έχουμε αποτίμηση του τι έγινε με τον σεισμό, έχουν αναφερθεί ζημιές, πτώση σοβάδων, ειδικά στο λύκειο Κισσάμου που στεγάζεται το γενικό και το επαγγελματικό λύκειο. Έχουν πέσει κάποιοι σοβάδες και σε κάποια χωριά έχουν σημειωθεί ζημιές σε κάποια ερειπωμένα κτίρια», είπε ο Γιώργος Μυλωνάκης.
Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε όλο το νησί, αλλά και την Αθήνα. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

Οι μαθητές βγήκαν έξω από τις σχολικές αίθουσες μετά τον σεισμό Πηγή: zarpanews

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.
Από πλευράς του, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ 1 μετά τον σεισμό, συνέστησε ψυχραιμία. «Ο σεισμός ήταν πολύ μεγάλος, ταρακουνήθηκε όλη η Κρήτη. Υπάρχει μια ανησυχία στον κόσμο, αλλά πρέπει να έχουμε ψυχραιμία. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θεωρώ ότι η μετασεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά».
Τέλος, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι ο σεισμός μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης έγινε σε ιδιαίτερα μεγάλο βάθος και δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς. Παράλληλα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο σεισμός στην Ελλάδα δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με το σεισμό στην Αλβανία.
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο γνωστός σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμός δεν εμπνέει καμία ανησυχία για περαιτέρω δονήσεις.

Οι μαθητές βγήκαν έξω από τις σχολικές αίθουσες μετά τον σεισμό Πηγή: zarpanews
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Κρήτη: Οι πρώτες εικόνες των τρομοκρατημένων κατοίκων μετά τη δόνηση των 6,1 Ρίχτερ"

Γιάννης Βρούτσης: Κατέβαλλαν λάθος συντάξεις – Ζητάμε να επιστραφούν 27,6 εκατ. ευρώ

Την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών συνολικού ύψους 27.619.682 ευρώ ζητά το υπουργείο εργασίας και ο ΕΦΚΑ από περίπου 8.000 συνταξιούχους στους οποίους πιστώθηκαν λανθασμένα ποσά.

Πρόκειται για ποσά τα οποία καταβλήθηκαν σε συνταξιούχους από σφάλματα στην επεξεργασία των αρχείων πληρωμής σε δύο χρονικές στιγμές, το Δεκέμβριο του 2018 και τον Μάιο του 2019.

Ειδικότερα το Δεκέμβριο του 2018 πιστώθηκαν επιπλέον ποσά ύψους 19.362.673 ευρώ σε 6.410 συνταξιούχους στρατιωτικούς και το Μάιο του 2019 ποσά ύψους 8.257.009 ευρώ σε 1.567 συνταξιούχους του ΕΦΚΑ.

Αναφορικά με τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ σε πρώτη φάση εστάλησαν το καλοκαίρι επιστολές ενημέρωσης για ποσά άνω των 500 ευρώ ζητώντας την επιστροφή των σχετικών ποσών. Έχουν ήδη ανταποκριθεί 297 (263 εξόφλησαν πλήρως και 34 μερικώς) επιστρέφοντας 2.801.715 ευρώ. Για τους 1304 συνταξιούχους που δεν ανταποκρίθηκαν θα ξεκινήσει η παρακράτηση του αχρεωστήτως καταβαλλόμενου ποσού από τα τέλη Νοεμβρίου τμηματικά στο 1/3 της σύνταξης .

Αναφορικά με τους συνταξιούχους στρατιωτικούς τον Ιούλιο του 2019 στάλθηκαν 140 επιστολές για ποσά άνω των 15.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί οι 83 και έχει επιστραφεί συνολικά το ποσό των 1.429.150,21 ευρώ.

Μέχρι αρχές Δεκεμβρίου θα αποσταλεί αντίστοιχη επιστολή σε 793 που εισέπραξαν αχρεώστητα ποσά από 5.000 ευρώ και πάνω ενώ για τους υπόλοιπους θα γίνει παρακράτηση του ποσού από τις συντάξεις του Φεβρουάριου 2020.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά:

«Ακόμα και 5 μήνες μετά βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτόγονες καταστάσεις αντιμετωπίζοντας σοβαρά λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος που δεν είχαν αναφερθεί ούτε είχαν επιλυθεί. Σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΕΦΚΑ διορθώνουμε σημαντικά σφάλματα στις πληρωμές συντάξεων που έγιναν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Συγκεκριμένα, προχωρούμε σε διόρθωση μέσω τμηματικής παρακράτησης σε περίπου 8.000 συνταξιούχους που, χωρίς να φταίνε, πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους επιπλέον σημαντικά ποσά συντάξεων. Έχουμε την υποχρέωση να τηρήσουμε τη νομιμότητα και να περιφρουρήσουμε τα χρήματα του Δημοσίου και των ασφαλισμένων γι’ αυτό και παίρνουμε μέτρα επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Ζητούμε την κατανόησή τους και τούς διαβεβαιώνουμε ότι θα εργαστούμε με όλες τις δυνάμεις για να δημιουργήσουμε ένα διαυγές, απλό και κατανοητό από όλους ασφαλιστικό σύστημα χωρίς λάθη και παραλείψεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννης Βρούτσης: Κατέβαλλαν λάθος συντάξεις – Ζητάμε να επιστραφούν 27,6 εκατ. ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news