facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος – Τη Δευτέρα η ψηφοφορία

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη μαραθώνια συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με την διαδικασία να κλείνει οριστικά την προσεχή Δευτέρα με τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και την προβλεπόμενη ψηφοφορία.

«Ολοκληρώνεται η κορυφαία διαδικασία του Συντάγματος και παραδίδουμε στους πολιτικούς αρχηγούς και στο Σώμα της ολομέλειας τη δουλειά που προηγήθηκε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις ξεπέρασαν τις 130 ώρες, στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος παρενέβησαν 168 ομιλητές, στην ολομέλεια πρέπει να ξεπέρασαν τους 200. Είπε επίσης, ότι οι 154 διαφωνίες στην προτείνουσα Βουλή, μειώθηκαν σε 49 σημεία αιχμής στην αναθεωρητική επιτροπή και έγινε δυνατό τα κόμματα να συναντηθούν σε 9 σημεία. «Έτσι λοιπόν η 9η αναθεωρητική Βουλή συναντάται σε 9 σημεία και επιτυγχάνει 9 πολύ σημαντικές αλλαγές, χάρη στον υψηλού επιπέδου διάλογο που προηγήθηκε από όλα τα κόμματα, από όλους τους εισηγητές, από όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, και φυσικά από όλους τους βουλευτές», είπε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ευχαρίστησε δε, τους βουλευτές όλων των κομμάτων, διότι «μολονότι ξεκινήσαμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, καταφέραμε σε πολύ κρίσιμα σημεία να συναντηθούμε».

Ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε και το προεδρείο της Βουλής, τη γραμματεία και τους εργαζόμενους της Βουλής που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. «Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους βουλευτές, που με τις ποιοτικές παρεμβάσεις τους διαμόρφωσαν τις τελικές προτάσεις. Η ψηφοφορία του Σώματος νομίζω ότι θα σηματοδοτήσει μια καινούργια εποχή, διαμορφώνοντας έναν πολιτειακό χάρτη ο οποίος θα επιταχύνει το βήμα της Ελλάδας προς το μέλλον», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Τη φράση του καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη «μια αναθεώρηση που ξεκίνησε ανόρεχτα και τελειώνει ξεθυμασμένη», χρησιμοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, για το περιεχόμενο των εργασιών που καταλήγει στις 9 προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ο κ. Λοβέρδος ευχαρίστησε τον κ. Στυλιανίδη και τους βουλευτές για το πνεύμα συνεργασίας και πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια που καταλήγουμε να αναθεωρήσουμε 8 διατάξεις που χρειάζονταν αναθεώρηση, εξαιτίας της ξεροκεφαλιάς, της δυστροπίας και του μικροκομματισμού – γιατί το Σύνταγμα τα επέτρεπε αυτά να γίνουν – και για μια διάταξη την οποία αν δεν αναθεωρούσαμε, το άρθρο 86 παρ. 3 τελευταίο εδάφιο, θα παρέμενε η αποσβεστική προθεσμία που υπήρχε, η σύντομη, και την οποία όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ήθελαν την αλλαγή της».

«Δεν συμφωνώ με την κριτική για την εξαρχής έλλειψη φιλοδοξίας της αναθεώρησης. Από το 2016, ο τότε πρωθυπουργός ξεκίνησε πολιτικό διάλογο. Θεωρούσαμε ότι προτού προχωρήσουμε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, έπρεπε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να υπάρξει ένας ευρύς διάλογος στην κοινωνία ο οποίος οργανώθηκε με πολλές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, από την επιτροπή με πρόεδρο τον κ. Σπουρδαλάκη», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και σχολίασε πως ούτε τη ΝΔ χαρακτήριζε η έλλειψη φιλοδοξίας, στην προηγούμενη βουλευτική περίοδο, αφού κατατέθηκαν δεκάδες προτάσεις και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ακριβώς όμως επειδή αυτές συμπύκνωναν διαφορετικές ιδεολογικές πολιτικές προτάσεις, και επειδή, με βάση το Σύνταγμα, η διαδικασία της αναθεώρησης ολοκληρώνεται με συναινέσεις, δεν ήταν δυνατό να καταλήξουμε σε θεσμικό αποτύπωμα σημαντικότερο από αυτό που καταλήξαμε δεδομένου ότι μετά τις εκλογές η παρούσα αναθεωρητική Βουλή έχει την ιδιομορφία ότι έχει διαφορετική πλειοψηφία από εκείνη που ξεκίνησε την αναθεώρηση», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. «Θεωρώ θετικό, μολονότι το εύρος και το βάθος της αναθεώρησης δεν θα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο, ότι καταλήξαμε σε συναινέσεις. Θεωρώ σημαντικό το γεγονός της κατ΄αρχήν συμφωνίας στο άρθρο 86, ως προς την αποσβεστική προθεσμία όλων των πτερύγων», είπε επίσης ο κ.Κατρούγκαλος και κάλεσε τα κόμματα που δεν έχουν συμφωνήσει στην ερμηνευτική δήλωση που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, «να το ξανασκεφτούν ως τη Δευτέρα», γιατί είναι σημαντικό για την τιμή του πολιτικού κόσμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος – Τη Δευτέρα η ψηφοφορία"

Γηρυόνης: Μετεωρολογική βόμβα από το βράδυ της Κυριακής – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Με απειλητικές διαθέσεις φτάνει ο «Γηρυόνης», ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι. Θα ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας. Αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής.

Ένα νέο έντονο κύμα κακοκαιρίας, ο «Γηρυόνης», όπως ονομάστηκε από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατά το αρχαίο μυθικό ον, αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα δυτικά, να επηρεάσει την Ελλάδα. Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων. Και όλα αυτά την ώρα που τόσο η Θάσος όσο και η Χαλκιδική έχουν χτυπηθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τη Δευτέρα θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας και την Τρίτη κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής, ικανές να δημιουργήσουν κατά τόπους προβλήματα.

Το Σάββατο αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο, καθώς επίσης πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 15, στην Ήπειρο από 7 έως 19 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 18, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στα βορειότερα πελάγη θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 4 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και από τις βραδινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ, με περαιτέρω σημαντική ενίσχυση τη νύχτα προς Κυριακή.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γηρυόνης: Μετεωρολογική βόμβα από το βράδυ της Κυριακής – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία"

Θάσος: Δραματική η κατάσταση λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης

Δραματική είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της νότιας Θάσου όπου λόγω της συνεχιζόμενης και έντονης βροχόπτωσης τα δυο τελευταία 24ωρα έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα. Το μεσημέρι με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, έξι περιοχές του νησιού κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο νησιωτικός δήμος.

Το τελευταίο 24ωρο, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα και ότι άλλο βρεθεί στο διάβα τους, ρέματα και αρδευτικά κανάλια έχουν υπερχειλίσει, πολλά σημεία του οδικού δικτύου δεν είναι προσβάσιμα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν κάτοικοι σε οικισμούς όπου το νερό μπήκε κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια τους και ήταν αδύνατη η μετακίνησή τους.

Πολλές παραλίες θυμίζουν βομβαρδισμένα τοπία, κατολισθήσεις υπάρχουν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ τα ορμητικά νερά έχουν προκαλέσει μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις και κατοικίες. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσουν στο νησί ενισχύσεις από την Καβάλα με άντρες, οχήματα και άλλα μηχανήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η κακοκαιρία στο νησί.

Για πρωτοφανή βροχή κάνει λόγο ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι αύριο το πρωί αναμένονται και μηχανήματα του Στρατού και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. προκειμένου να ξεκινήσει μια πρώτη προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι ο όγκος του νερού είναι πολύ μεγάλος και δύσκολα διοχετεύεται προς τη θάλασσα ενώ λόγω των φερτών υλικών που παρασύρει δημιουργεί μεγάλα προβλήματα μέσα στους οικισμούς του νησιού . Ο ίδιος σημείωσε πως το τελευταίο 48ωρο το νησί της Θάσου έχει συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Κυριακίδης εκτιμά ότι η μεγάλη φωτιά του 2016 αλλά και οι μικρότερες που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου του νησιού, συνέβαλαν σε αυτή τη δραματική κατάσταση που βιώνει η Θάσος.

Ο δήμος Θάσου συνιστά αποφυγή μετακινήσεων στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού και καλεί τους κατοίκους να μην μετακινούνται λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των σοβαρών προβλημάτων που εκδηλώνονται στα περισσότερα σημεία του οδικού δικτύου.

Από το πρωί δεν εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς το νησί της Θάσου λόγω των ισχυρών θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Θρακικό πέλαγος, εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάσος: Δραματική η κατάσταση λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης"

Γιατρός του ΠΑΓΝΗ συνελήφθη με το φακελάκι στο χέρι

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην κατοχή του, συνελήφθη γιατρός – χειρουργός του ΠΑΓΝΗ, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.
Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο ασθενής του γιατρού απαίτησε χρηματικό ποσό, για ιατρική πράξη που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost ο γιατρός ζήτησε περισσότερα χρήματα απ όσα αρχικά είχε συμφωνήσει με τον ασθενή του με αποτέλεσμα ο τελευταίος να εξοργιστεί από αυτό και να απευθύνεται τελικά στην αστυνομία προχωρώντας παράλληλα σε επώνυμη και γραπτή καταγγελία.
Στο τελευταίο ραντεβού που είχε μαζί του οι άντρες της Ασφάλειας Ηρακλείου προσημείωσαν τα χρήματα με τα οποία θα έδινε το ¨φακελάκι¨στον γιατρό.
Αμέσως μετά άνδρες της ασφάλειας Ηρακλείου, συνέλαβαν τον γιατρό βρίσκοντας πάνω του τα προσυμφωνημένα χαρτονομίσματα.
Ο γιατρός που τέθηκε σε αργία, από την διοίκηση του νοσοκομείου, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου και κρατείται, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου γιατρός για δωροληψία
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος γιατρού Νοσοκομείου της Κρήτης, για δωροληψία υπαλλήλου.
Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία απαίτησε χρηματικό ποσό, για ιατρική πράξη που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 22.11.2019 κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης και μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού το οποίο και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ
Όπως επιβεβαιώνεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, κρατείται γιατρός του νοσοκομείου μας με την κατηγορία του χρηματισμού του από ασθενή. Θα ακολουθηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αστυνομικών αρχών.
Σημειώνουμε ότι το περιστατικό αυτό δεν χαρακτηρίζει το αξιόλογο ιατρικό προσωπικό μας που δίνει καθημερινά την μάχη για την εξυπηρέτηση του ασθενή“.
cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατρός του ΠΑΓΝΗ συνελήφθη με το φακελάκι στο χέρι"

Ξεκίνησε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα

Με το Δημόσιο παρίσταται ως πολιτική Αγωγή ξεκίνησαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται ο Αρτέμης Σώρρας και συνεργάτες του για εγκληματική οργάνωση, οι μαρτυρικές καταθέσεις για τα πεπραγμένα του φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις" που έπεισε εκατοντάδες πολίτες ότι μπορεί να σώσει τους ίδιους και την χώρα από τα χρέη.

Ως ένα άνθρωπο που "πάντα χρωστούσε" , "ιδιοκτήτη κατά καιρούς επιχειρήσεων χωρίς σημαντική αξία" που όμως εμπνεύστηκε "ένα τραπεζικό κόλπο που σκόπευε να το πετύχει μέσα από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας" περιέγραψε τον ιδρυτή της "Ελλήνων Συνέλευσις" ο δημοσιογράφος, Λευτέρης Ρήνος, που ερεύνησε το "φαινόμενο Σώρρα" από την Αμερική μέχρι την Πάτρα και την υπόλοιπη χώρα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η έρευνά του ξεκίνησε το 2011 στην Αμερική, οπότε ο κατηγορούμενος πλέον για εγκληματική οργάνωση Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε με έναν ακόμη ,συγκατηγορούμενο του σήμερα, υποστηρίζοντας ότι διέθεταν χρεόγραφα του αμερικανικού Δημοσίου ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που έλεγαν πως προήλθε από την πώληση "μίας αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας διαστημικών καυσίμων στην αμερικανική κυβέρνηση" . Στην πραγματικότητα όπως τόνισε ο μάρτυρας τα επίμαχα χρεόγραφα, μη αποδεκτά από τις ΗΠΑ ,"δεν αξίζουν ούτε όσο το χαρτί που είναι τυπωμένα".

Κατά τον κ. Ρήνο , ο οποίος μίλησε εκτενώς και την εγχώρια δράση του κ. Σώρρα και της οργάνωσης, η όλη στόχευση των κατηγορουμένων αφορά την προσπάθεια τους να αποκομίσουν χρηματικά οφέλη αλλά και πολιτικά : "απώτερος σκοπός ήταν η εξουσία. Κάποια στιγμή θα ήθελαν να πάρουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Ωστόσο, κυρίως ήθελαν να κάνουν ένα τραπεζικό κόλπο.. Βρήκαν εύφορο έδαφος σε χιλιάδες κόσμο. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα ήρθε με τον πολιτικό φορέα. 10.000 άτομα. Κάποιοι αν και μπορούσαν να πληρώσουν δεν το έκαναν και έχασαν τις περιουσίες τους τελικά. 'Αλλοι που φώναζαν ότι ήταν λάθος, βαφτίστηκαν προδότες από το Σώρρα και εκδιώχθηκαν".

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στην υπόθεση των εξωδίκων που παρείχε ο φορέας σε οφειλέτες με το οποίο ενημέρωναν τις δημόσιες αρχές πως την εξόφληση χρεών τους ουσιαστικά θα την διευθετήσει η οργάνωση με τα περίφημα 600 δισ. που διέθετε. "Τα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις, που κάθε ένα ήταν μία ξεχωριστή ΜΚΟ, πλήρωναν 1000 ευρώ για να λάβουν 100 εξώδικα. Δηλαδή 10 ευρώ το ένα. Αυτά στην συνέχεια τα πουλούσαν στον κόσμο, περίπου 30 ευρώ το καθένα. Έχω ακούσει και περίπτωση που κάποιος έδωσε 200 ευρώ για το εξώδικο..".

Σύμφωνα με τον κ. Ρήνο με την δραστηριότητα της οργάνωσης και την αποδοχή που είχε σε αρκετούς οφειλέτες δημιουργήθηκαν τελικά τεράστια προβλήματα "καταστράφηκαν οικογένειες. Κάποιοι θεωρούσαν ότι ο Σώρρας ήταν ο γιος του Απόλλωνα που ερχόταν να τους σώσει. Υπήρχε επηρεασμός".

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα"

Μικρότερο προϋπολογισμό ζητούν οι τέσσερις «μικρές Γερμανίες» της Ευρώπης – Βαθαίνει το ρήγμα

Τέσσερις χώρες που ανήκουν στη γερμανική σχολή (χωρίς όμως τη Γερμανία), με κοινό τους ανακοινωθέν αμφισβητούν τις ειλημμένες κοινές αποφάσεις για τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και επισημοποιούν το ρήγμα μεταξύ των χωρών που θέλουν μεγαλύτερη ενοποίηση της ΕΕ και αυτών που θέλουν να «φρενάρουν» τη διαδικασία, στερώντας πόρους από κοινά πρότζεκτ.

Με κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν Ολλανδία, Αυστρία, Δανία και Σουηδία, τάσσονται κατά της αύξησης του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και υπέρ της αυστηρής περικοπής δαπανών στους κεντρικούς θεσμούς της ΕΕ: την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο. Η ανακοίνωση βρήκε το φως της δημοσιότητας με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τους στόχους του 2021-2027.

Η ανακοίνωση ξεκινά συναινετικά:

«Η συμφωνία πάνω στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για το 2020 αντανακλά πολλές προτεραιότητες που σεβόμαστε και συμφωνούμε, για παράδειγμα την κλιματική αλλαγή»,

Πολύ γρήγορα όμως ο τόνος αλλάζει:

«Η χρηματοδότηση προτεραιοτήτων με υπεύθυνο τρόπο προϋποθέτει ουσιαστική ιεράρχηση. Μας λυπεί το γεγονός ότι η συμφωνία δεν βασίζεται σε μια πιο συντηρητική προσέγγιση όσον αφορά τις δαπάνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θςεωρούμε ότι το ύψος ρεκόρ των δαπανών είναι πολύ παραπάνω από ότι είναι απαραίτητο και πρέπον – σε σχέση με τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε το 2020…», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Έχει τεράστια σημασία να υπάρξουν σαφή περιθώρια για τις απρόβλεπτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν το 2020 (…) Οι αυξήσεις στον προϋπολογισμό μεγαλύτερων προγραμμάτων θα πρέπει να είναι ρεαλιστική και να μην ξεπερνά τα όρια που μπορούν να δικαιολογηθούν. Οι προηγούμενες συμφωνίες θα πρέπει να είναι σεβαστές. Αποδοκιμάζουμε το γεγονός ότι η συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2020 δεν βασίστηκε στην προηγούμενη συμφωνία που προέκυψε από την ενδιάμεση αξιολόγηση του πολυετούς προϋπολογισμού».

Η κοινή ανακοίνωση καταλήγει με αποδοκιμασία για τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα και δαπάνες προσωπικού σε διαφόρους θεσμούς, μεταξύ των οποίων και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Καλούμε άμεσα το ΕΚ να εφαρμόσει πλήρως την συμφωνηθείσα περικοπή 5% για το προσωπικό – υπενθυμίζοντας ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτεί από όλους τους θεσμούς να μειώσουν με αυστηρότητα τις λειτουργικές τους δαπάνες».

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Μικρότερο προϋπολογισμό ζητούν οι τέσσερις «μικρές Γερμανίες» της Ευρώπης – Βαθαίνει το ρήγμα"

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία – Πέντε νέες γεωτρήσεις το 2020 στην Ανατολική Μεσόγειο

Σε πέντε νέες γεωτρήσεις θα προβεί η Τουρκία το 2020 στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τη στρατηγική που ανέπτυξε ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ενώπιον της επιτροπής προϋπολογισμού της τουρκικής βουλής.

Όπως αναφέρεται στον Φιλελεύθερο Κύπρου, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι αρκετές εκθέσεις διεθνώς αναγνωρισμένων οργανισμών εκτιμούν ότι η λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου διαθέτει σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου και η Τουρκία με βάση τα δικαιώματα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο έχει προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες.

Ο Φατίχ Ντονμέζ διαβεβαίωσε την εθνοσυνέλευση ότι η Τουρκία μαζί με το ψευδοκράτος, χωρίς να παραχωρήσει κανένα από τα νόμιμα δικαιώματά τους, θα συνεχίσουν τις περιεκτικές και σε βάθος χρόνου έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Επιπροσθέτως υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει αποκτήσει πλέον την ικανότητα να συγκεντρώνει στοιχεία, διεξάγοντας τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες στη θάλασσα, και να διεξάγει γεωτρήσεις με βάσει δικές της, εθνικές μεθόδους.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας επισήμανε ότι τα ερευνητικά πλοία Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά και Ορούτς Ρέις έχουν πραγματοποιήσει λεπτομερείς σεισμικές έρευνες. «Μέχρι σήμερα έχουμε συγκεντρώσει στοιχεία σε μία έκταση 37 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στην ανατολική Μεσόγειο. Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα διεξαγωγής γεώτρησης με αποκλειστικά δικά μας μέσα», τόνισε.

Ο Φατίχ Ντονμέζ υπενθύμισε ότι στην ανατολική Μεσόγειο επιχειρούν ήδη δύο τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα ικανά να φτάσουν σε μεγάλα βάθη και ότι ο Πορθητής άρχισε τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο στις 30 Οκτωβρίου 2018 και έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο γεωτρήσεις ενώ διεξάγεται και τρίτη στα ανοιχτά των Κατεχομένων στο τεμάχιο Αμμόχωστος-1.

Παράλληλα με τον Πορθητή, ο Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ, που περιήλθε στην κατοχή της Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο και έχει τα ίδια τεχνολογικά χαρακτηριστικά, αφού πραγματοποίησε την πρώτη του γεώτρηση στην περιοχή της Καρπασίας, τώρα προχωρά και σε δεύτερη γεώτρηση.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, «το Γιαβούζ αυτή τη στιγμή συνεχίζει τη δεύτερη γεώτρησή του στην περιοχή Μόρφου-1. Στην περιοχή Karpaz-1, σημαντικό μέρος της γεώτρησης πραγματοποιήθηκε με δικά μας μέσα, αλλά και τη συνδρομή παράλληλα και ξένων εταιρειών. Απώτερος στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις μας βασιζόμενοι σε εγχώρια μέσα, χωρίς την παροχή υπηρεσιών από ξένες εταιρείες», δήλωσε ενώ αναπτύσσοντας τη στρατηγική για την επόμενη χρονιά είπε ότι θα γίνουν 5 νέες γεωτρήσεις.

«Τα στοιχεία που συλλέγονται από τα πλοία μας για τη γεωλογία των περιοχών θα ρίξουν φως και στις μελλοντικές μας έρευνες. Η στρατηγική μας είναι με τα γεωτρύπανά μας να προχωρήσουμε το 2020 σε πέντε νέες γεωτρήσεις για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Καταλήγοντας ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας προειδοποίησε τις υπόλοιπες πλευρές που επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο ότι «δημιουργούν φρούδες ελπίδες στους εαυτούς τους όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία θα υποκύψει σε απειλές και θα κάνει πίσω από τα δικαιώματά της ανατολική Μεσόγειο».

Κι επανέλαβε ότι η θέση της Τουρκίας στο θέμα αυτό είναι οι υδρογονάνθρακες της ανατολική Μεσογείου να αποτελέσουν πηγή ειρήνης και σταθερότητας κι όχι έντασης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία – Πέντε νέες γεωτρήσεις το 2020 στην Ανατολική Μεσόγειο"

Επίδομα θέρμανσης: Καβγάς Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος το δίνει… μεγαλύτερο

«Στα κάγκελα» κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα θέρμανσης, καθώς και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι η δική τους ρύθμιση ήταν καλύτερη και ευνοούσε περισσότερους.
Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως «τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης παραμένουν τα ίδια με πέρυσι, ωστόσο το επίδομα θα είναι σημαντικά αυξημένο».
Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως «το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην περικοπή του σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60% για τις πιο κρύες και ορεινές περιοχές της χώρας».
Ιδού η αντιπαράθεση των ανακοινώσεων και των στοιχείων που επικαλείται η κάθε πλευρά για το επίδομα θέρμανσης:
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης
«Με αφορμή τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2019/2020, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα ακόλουθα:
-Το επίδομα ολόκληρης της χειμερινής περιόδου θα δοθεί εμπροσθοβαρώς και προσαυξημένο, σε όλους τους δικαιούχους πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους.
-Το επίδομα της χειμερινής περιόδου 2019-2020 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.
Για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 το επίδομα θα διατεθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2021 το αργότερο.
-Ο προγραμματισμός με βάση την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ ήταν να πάρουν οι πολίτες το επίδομα της περιόδου 2019-2020, τμηματικά μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και αντίστοιχα για την περίοδο 2020-2021, τμηματικά μέχρι τον Ιούνιο του 2021.
-Σε σύγκριση με πέρυσι, η επιδότηση αυξάνεται στο 50% επί του σχετικού κόστους που καταβάλει ο δικαιούχος για τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης,από 15% που ίσχυε το 2018-2019.
-Επιδίωξη είναι το επίδομα να ωφελήσει κυρίως αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Για παράδειγμα, φέτος κάποιος που μπορεί να λάβει επίδομα 250 ευρώ πρέπει να αγοράσει πετρέλαιο για 500 ευρώ, ενώ με το προηγούμενο σύστημα έπρεπε να δαπανήσει 1.600 ευρώ με τα ίδια κριτήρια. Φέτος όλοι λαμβάνουν το ίδιο επίδομα (ανά κατηγορία Δήμου και οικογενειακή κατάσταση) ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι μετρητά στη διάθεσή τους. Μπορούν να ζεσταθούν δηλαδή και οι πιο φτωχοί.
-Με αυτό τον τρόπο νοικοκυριά που δεν έχουν την δυνατότητα να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες θα λάβουν σημαντικά υψηλότερο επίδομα. Επιπροσθέτως προβλέπεται αύξηση του επιδόματος κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, ώστε να είναι το επίδομα ακόμη πιο δίκαιο κοινωνικά.
-Πέρυσι είχε δοθεί επίδομα ύψους 0,16 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης και υπήρχαν συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης με βάση τα τετραγωνικά της κατοικίας και την γεωγραφική ζώνη. Ωστόσο αυτό είχε ως συνέπεια να επιδοτείται ένα μικρό μόνο μέρος του κόστους που κατέβαλε ο δικαιούχος (περί του 0,15%), ενώ νοικοκυριά που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καταναλώσουν το μέγιστο επιτρεπτό, λάμβαναν πολύ μικρότερη επιδότηση.
-Δεν αλλάζουν οι δήμοι που περιλαμβάνονται στις αντίστοιχες ζώνες. Ωστόσο, φέτος θα λάβουν οι ορεινοί δήμοι σε κάθε ζώνη υψηλότερο επίδομα κατά 20%, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν και ορεινές κοινότητες πεδινών δήμων, υψηλότερο επίδομα κατά 20%, όπως προβλέπεται για τους ορεινούς δήμους.
-Το επίδομα θα δοθεί κατόπιν αίτησης του δικαιούχου στην σχετική εφαρμογή του TAXISNET, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις σχετικές αγορές από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019».
Συμπερασματικά, καταλήγει το Υπουργείο Οικονομικών, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης παραμένουν τα ίδια με πέρυσι, ωστόσο το επίδομα θα είναι σημαντικά αυξημένο όπως παρατίθεται στο ακόλουθο συγκριτικό πίνακα:


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Μαχαίρι» ως και 70% στο επίδομα θέρμανσης
«Ο προϋπολογισμός της ΝΔ επιβεβαιώνει την ταξική της μεροληψία. Μετά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την «εκ των προτέρων καταβολή του επιδόματος θέρμανσης», το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην περικοπή του σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60% για τις πιο κρύες και ορεινές περιοχές της χώρας. Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Σκυλακάκης, ομολογεί ότι για το 2020 δεν υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης (σσ στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών υπάρχει πρόβλεψη και για το 20120).
Ο συγκριτικός πίνακας επιβεβαιώνει τις τεράστιες περικοπές».

«Η χώρα μπορεί το 2018 να βγήκε από τα μνημόνια, για την ΝΔ όμως τα οφέλη πρέπει να μοιραστούν σε λίγους. Για τους πολλούς “δεν θα έχουμε μνημόνιο, αλλά θα είναι σαν να έχουμε”», καταλήγει για το επίδομα θέρμανσης ο ΣΥΡΙΖΑ.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα θέρμανσης: Καβγάς Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος το δίνει… μεγαλύτερο"

Μεταναστευτικό: Δωρεά 10 σύγχρονων σκαφών από τους Έλληνες εφοπλιστές στο Λιμενικό

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δωρεά, μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, 10 ταχύπλοων σκαφών Rafnar 1100 Cabin Bulletproof από την πλευρά της ΕΕΕ, μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ένωσις», προς το Λιμενικό Σώμα για την ουσιαστική ενίσχυση των περιπολιών του, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων της χώρας. 

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι θα ήθελα εκ μέρους της κυβέρνησης να σας ευχαριστήσω θερμά, για την πολύ γρήγορη ανταπόκριση σας στο αίτημα μας να ενισχύσετε το Λιμενικό Σώμα. Αυτή η δωρεά, 10 καινούργιων σκαφών θα ενισχύσει ουσιαστικά τις προσπάθειές μας για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων μας. Σε μια περίοδο, που δεν χρειάζεται να σας το πω, είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Τα σκάφη αυτά, από ότι έχω ενημερωθεί, θα είναι ό,τι πιο σύγχρονο θα διαθέτει το Λιμενικό Σώμα, με πλήρη εξοπλισμό, με θερμικές κάμερες και με τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Και πάλι θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, εύχομαι αυτή η κίνησή σας να βρει μιμητές, εξάλλου όλοι σας και συλλογικά ως Ένωση αλλά και ατομικά, είστε συνεχιστές μιας μεγάλης παράδοσης προσφοράς στην πατρίδα, από ανθρώπους που έχουν διακριθεί ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό τομέα».

Τα πρώτα πέντε σκάφη θα παραδοθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2020 

Στη συνάντηση, παρουσία του Πρωθυπουργού, υπογράφηκε η σχετική σύμβαση με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την παραχώρηση των νέων ταχύπλοων. Τα πρώτα πέντε σκάφη θα παραδοθούν ως το καλοκαίρι του 2020 και τα επόμενα πέντε εντός του πρώτου τριμήνου του 2021. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο θα διαθέτει το Λιμενικό Σώμα με πλήρη εξοπλισμό και δυνατότητα να πλέουν και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, καθώς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης.

Από την πλευρά της Ένωσης Εφοπλιστών παρέστησαν ο Πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης καθώς και οι Γεώργιος Αγγελόπουλος, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Νικόλαος Λαιμός, Αθανάσιος Μαρτίνος, Κωνσταντίνος Μαρτίνος, Αντώνιος Παπαδημητρίου, Βασίλης Πατέρας, Μελίνα Τραυλού και Μαριέττα Χανδρή.

Διαθέτουν θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία σε καμπίνα και παράθυρα 

Τα νέα σκάφη είναι ισλανδικής σχεδίασης και θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα. Πρόκειται για ταχύπλοα ειδικών αποστολών που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Τα ταχύπλοα, συνολικής ισχύος 900 ίππων, θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων. Η σχεδίαση του σκάφους το καθιστά αυτο-ανατρεπόμενο, παντός καιρού και αβύθιστο. Τα πλωτά μέσα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.


Leiftur_1100_NAVY_-_No_Shadow_4
Leiftur_US_NAVY_-_No_Shadow_3
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικό: Δωρεά 10 σύγχρονων σκαφών από τους Έλληνες εφοπλιστές στο Λιμενικό"

Ψήφος Αποδήμων: Αυτή είναι η οριστική πρόταση της ΝΔ

Η οριστική διατύπωση του περιεχομένου της αναθεωρητέας διάταξης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, που προτείνει η ΝΔ κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια, από τον γενικό εισηγητή Κώστα Τζαβάρα. Η πρόταση της ΝΔ στο Σύνταγμα θέτει τους βασικούς άξονες που στη συνέχεια θα εξειδικευθούν με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, για την ψήφο των αποδήμων (άρθρο 54) η ΝΔ προτείνει προσθήκη νέας παραγράφου υπ. Αριθ. 4 που ορίζει ότι:

«Με τον νόμο της παραγράφου 4 του άρθρου 51 μπορεί να τίθενται προϋποθέσεις στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον τόπο διαμονής τους από τους εκλογείς που κατοικούν έξω από την επικράτεια, όπως πραγματικός δεσμός με τη χώρα, αυτοπρόσωπη παρουσία σε εκλογικό τμήμα, χρόνος απουσίας από τη χώρα ή παρουσία στη χώρα για ορισμένο χρόνο στο παρελθόν. Με τον νόμο του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να ορίζεται ότι ορισμένες θέσεις του ψηφοδελτίου επικρατείας κάθε κόμματος της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου καταλαμβάνονται υποχρεωτικά από απόδημους Έλληνες. Νόμος μπορεί να προβλέπει ότι η ψήφος των εκλογέων που ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα έξω από την επικράτεια, δεν προσμετράται σε συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια αλλά σε επίπεδο επικρατείας. Με τον νόμο της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου μπορεί να καθιερώνονται μια ή περισσότερες εκλογικές περιφέρειες απόδημου ελληνισμού, κατά παρέκκλιση της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου».

Ουσιαστικά με την πρόταση της ΝΔ ανοίγει ο δρόμος ώστε:

-με 200 ψήφους βουλευτών να ψηφιστεί ο νόμος που προβλέπει ότι τα ψηφοδέλτια επικρατείας μπορούν να έχουν και ομογενείς, δηλαδή να συμπεριλαμβάνονται οι απόδημοι στο εκλογικό σώμα
-τα κόμματα στα ψηφοδέλτια επικρατείας να μπορούν να έχουν κι εκπροσώπους των αποδήμων
-νόμος που ψηφίζεται με σχετική πλειοψηφία να ρυθμίζει που θα προσμετράται η ψήφος των ομογενών. Δηλαδή αν θα προσμετράται στις περιφέρειες ή μόνο στο συνολικό
-με νόμο που θέλει 180 ψήφους μπορεί να δοθεί η δυνατότητα ίδρυσης περιφερειών αποδήμων στο εξωτερικό.

Δυο αλλαγές ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Δύο ζητήματα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την οριστική διατύπωση της αναθεωρητέας διάταξης που αφορά στη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, την οποία εισηγείται η ΝΔ.

Όπως ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, με την πρόταση της ΝΔ «έγιναν δεκτές ορισμένες παρατηρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η προσθήκη του πραγματικού δεσμού ως περιορισμού της ρύθμισης, ενώ έχει ομογενοποιηθεί η ορολογία, όπως επίσης είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν δύο θέματα τα οποία είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία δεν έχουν ρυθμιστεί. «Θέλουμε να μην είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινού νομοθέτη, να αναγνωρίσει δικαίωμα του εκλέγεσθαι στους αποδήμους αλλά αυτό να είναι ουσιώδες στοιχείο της ρύθμισης και στο Σύνταγμα και ως νόμου», είπε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: «Ελπίζω να μην είναι σκόπιμο, αλλά στην διατύπωση που προτείνει η ΝΔ, προβλέπονται τρεις διαφορετικές πλειοψηφίες για το νόμο που θα ρυθμίσει την ψήφο των αποδήμων. Δεν είναι λογικό για την ίδια συνταγματική ύλη, για τη ρύθμιση της ψήφου των αποδήμων, να έχουμε έως και απλή πλειοψηφία, από την πλειοψηφία των 200 ψήφων που είχε οριστεί στη διαδικασία της αναθεώρησης».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφος Αποδήμων: Αυτή είναι η οριστική πρόταση της ΝΔ"

Δίκη Siemens: Αναγνώριση ελαφρυντικού για 2 από τους 22 ενόχους πρότεινε η εισαγγελέας

Απορριπτική ήταν η πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ελένης Σκεπαρνιά ως προς τα ελαφρυντικά που ζήτησαν 20 από τους 22 συνολικά καταδικασθέντες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα στη δίκη για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας με τη σχετική πρότασή της σήμερα προς το δικαστήριο ζήτησε την απόρριψη των αιτημάτων 20 καταδικασθέντων για αναγνώριση ελαφρυντικών (όπως σύννομος βίος, μετέπειτα καλή συμπεριφορά κ.ά). Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την αναγνώριση του ελαφρυντικού μόνο για δυο εξ αυτών. Πρόκειται για δυο επιχειρηματίας που φέρονται να λειτούργησαν ώς παρένθετα πρόσωπα στη διακίνηση παράνομου χρήματος από τη Siemens. Για τα δυο αυτά πρόσωπα η εισαγγελέας πρότεινε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου πρότερου βίου. Την τελική, ωστόσο, απόφαση θα την λάβει το δικαστήριο.

Από νωρίς σήμερα το πρωί οι συνηγόροι των κατηγορουμένων συνέχισαν τις αγορεύσεις τους στο δικαστήριο ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών στους εντολείς. Συγκεκριμένα, ζήτησαν, κατά περίπτωση, την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων του σύννομου πρότερου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών και τις ποινές θα συνεχιστεί τη προσεχή Δευτέρα και το επόμενο διάστημα αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου επί των για τους 22 κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Siemens: Αναγνώριση ελαφρυντικού για 2 από τους 22 ενόχους πρότεινε η εισαγγελέας"

Ανάκληση αντικαρκινικού φαρμάκου από τον ΕΟΦ

Την ανάκληση όλων των μη ληγμένων παρτίδων του προϊόντος MITOMYCIN-C KYOWA 2MG, BTx 10 VIALS ανακοίνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και αποδίδεται σε πιθανό πρόβλημα στειρότητας κατά την παραγωγική διαδικασία του προϊόντος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΙΦΕΤ A.E., ως τοπικός αντιπρόσωπος του φαρμάκου στην Ελλάδα, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες, προκειμένου να αποσύρουν το προϊόν από την αγορά.

Επίσης, τονίζεται ότι τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση αντικαρκινικού φαρμάκου από τον ΕΟΦ"

Μενίδι: Εξαρθρώθηκε σπείρα νεαρών ληστών που «χτυπούσε» σε πεζούς και βενζινάδικα

Τριμελής σπείρα νεαρών που διέπραττε, σύμφωνα με την αστυνομία, ληστείες σε βάρος πεζών και σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στην περιοχή των Αχαρνών, έπειτα από καταδίωξη, τρία άτομα (17, 21 και 23 ετών) που κατηγορούνται για τα αδικήματα της ληστείας, κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων κατ' εξακολούθηση, σύσταση και συμμορία και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν, νυχτερινές και μεταμεσονύχτιες ώρες, σε διανυκτερεύοντα πρατήρια υγρών καυσίμων ή αναζητούσαν πεζούς σε ερημικούς δρόμους. Στη συνέχεια, όταν οι συνθήκες το ευνοούσαν, εισέβαλαν σε πρατήρια και αφού ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους με χρήση όπλων, εφοδίαζαν το όχημα τους με καύσιμα και διέφευγαν. Εναλλακτικά, αφού εντόπιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα που κινούνταν μόνα τους, τα πλησίαζαν και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Οι δράστες για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν Ι.Χ αυτοκίνητα παλαιού κυρίως τύπου, τα οποία είχαν κλέψει λίγο πριν από τη διάπραξη των ληστειών και κινούνταν με αυτά προς αναζήτηση των «στόχων» τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κλεμμένο όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, φακός, γάντια και περιλαίμια.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις ληστειών και μια κλοπή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: Εξαρθρώθηκε σπείρα νεαρών ληστών που «χτυπούσε» σε πεζούς και βενζινάδικα"

Καιρός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καβάλα και Θάσο

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιοχές της Καβάλας και της Θάσου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των καταστροφών από την έντονη βροχόπτωση της Πέμπτης (21.11.2019).

Η Περιφέρεια έκανε δεκτό το αίτημα των δύο δήμων, Καβάλας και Θάσου, να κηρυχθούν συγκεκριμένες περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Στη Θάσο, έξι περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια του νησιού, ενώ στην Καβάλα δύο περιοχές στη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Η κατάσταση σήμερα είναι βελτιωμένη στις αγροτικές περιοχές των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου, που χθες αντιμετώπισαν πολλά πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή.

Η βροχή συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και έως το μεσημέρι σήμερα, ωστόσο η ένταση της δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε να προκαλέσει πλημμύρες, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Λόγω της κλίσης του εδάφους, ο μεγαλύτερος όγκος του νερού, αφού υποχώρησε από τις τοπικές κοινότητες Πολύστηλου και Δάτου, στη δημοτική ενότητα Φιλίππων του δήμου Καβάλας, συσσωρεύτηκε στον κάμπο των Τεναγών. Μικροπροβλήματα υπήρξαν ωστόσο σε γειτονιές μέσα στην πόλη της Καβάλας με πτώσεις δέντρων και παλιών τοιχίων, ενώ έγιναν κατολισθήσεις μικρής έκτασης στην περιμετρική οδό.

Κλειστά σχολεία στη Θάσο

Στο νησί της Θάσου, με απόφαση του δημάρχου, Λευτέρη Κυριακίδη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης παρέμειναν σήμερα κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τα δύο τελευταία 24ωρα, καθιστώντας έτσι δύσκολη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλά και εκτεταμένα προβλήματα σε περιοχές της νότιας Θάσου και ειδικότερα στα Λιμενάρια, όπου για μια ακόμη φορά κάτοικοι και επιχειρηματίες είδαν τις περιουσίες τους να βουλιάζουν μέσα στα νερά και τη λάσπη, λόγω των πολεοδομικών προβλημάτων που παρουσιάζει το χωριό. Προβλήματα όμως υπήρχαν και σε άλλες περιοχές του νησιού, όπως στον Θεολόγο, τον Ποτό και τις Μαριές.

Τα πλοία στο λιμάνι της Καβάλας παραμένουν σήμερα δεμένα, καθώς λόγω των ισχυρών θυελλωδών ανέμων, εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ, που πνέουν στο Θρακικό Πέλαγος, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Μόνο δυο δρομολόγια πραγματοποιούνται στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτή – Λιμένα.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με το οποίο συστήνει τους κυβερνήτες σκαφών και πλοίων να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καβάλα και Θάσο"

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Αντιεξουσιαστές προπηλάκισαν φοιτητή

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 15 άτομα οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέσεις με το αναρχοαυτόνομο στέκι που έχει καταληφθεί εκ νέου στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ και στην πλειοψηφία τους ήταν φοιτητές της σχολής, έφτασαν στο κτήριο της οδού Πατησίων και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με σφυριά στα χέρια, ανέβηκαν στην Πρυτανεία και αναζητούσαν τον πρύτανη. 

Ο πρύτανης δεν βρισκόταν στο γραφείο του εκείνη την ώρα και για άγνωστο λόγο, λίγο αργότερα και αφού δεν κατάφεραν να τον βρουν, προπηλάκισαν έναν φοιτητή, ο οποίος τελικά φυγαδεύτηκε, αφού χρειάστηκε να μπουν στη μέση οι εργαζόμενοι του ιδρύματος. Παράλληλα, προκάλεσαν και ζημιές σπάζοντας την τζαμαρία στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους. 

Δείτε φωτογραφίες:

asoee_2
asoee1
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες και μετά την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ, αντιεξουσιαστές είχαν βανδαλίσει και πάλι τον χώρο, γράφοντας τα ίδια συνθήματα, τα οποία είχαν καθαριστεί. 
vancouver
vancouver_
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Αντιεξουσιαστές προπηλάκισαν φοιτητή"

Καιρός: Κακοκαιρία έως την Κυριακή

Άστατος θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή καθώς θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Η κακοκαιρία θα είναι ιδιαίτερα έντονη στα ανατολικά της Κρήτης και των Κυκλάδων, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα επηρεαστούν, επίσης η Χαλκιδική, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα οι Σποράδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά και τα νότια θα εξασθενήσουν.

Σάββατο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
Καιρός: Κακοκαιρία έως την Κυριακή

Κυριακή

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Καιρός: Κακοκαιρία έως την Κυριακή

Δευτέρα

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, νοτιοανατολικοί τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Καιρός: Κακοκαιρία έως την Κυριακή

Βροχερός καιρός στην Αθήνα

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το Σάββατο, ενώ από το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε βροχές και αργότερα καταιγίδες. Θα διατηρηθεί βροχερός ο καιρός τη Δευτέρα.
Καιρός: Κακοκαιρία έως την Κυριακή

Νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις το Σάββατο, αυξημένες την Κυριακή. Τη Δευτέρα βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.
Καιρός: Κακοκαιρία έως την Κυριακή

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Κακοκαιρία έως την Κυριακή"

Καιρός: Πλημμυρισμένοι και κλειστοί δρόμοι στη Χαλκιδική – Πλημμύρισε σχολείο! video

Λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήματα δύο επαρχιακών δρόμων στη Χαλκιδική: στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου- Ιερισσού, στο ύψος των Βραστάμων και στο 58ο χλμ της επαρχιακής οδού Μουδανιών -Σάρτης, στο ύψος του κάμπινγκ Λακάρα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, στις περιοχές σπεύδουν τέσσερα μηχανήματα της Περιφέρειας, προκειμένου να απομακρύνουν τα φερτά υλικά.

«Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τρία σημεία. Τα δύο είναι στον δρόμο από Βράσταμα για Πλανά και Γομάτι, όπου παρατηρείται υπερχείλιση υδάτων από τον ποταμό Χαβριά (σ.σ. ποταμός κατεβαίνει από τους ορεινούς όγκους και διασχίζει την κεντρική Χαλκιδική)» σημείωσε ο κ. Στεργιάδης.
«Στην επαρχιακή οδό Μουδανιών- Σάρτης, στο ύψος του κάμπινγκ Λακάρα, κατεβαίνουν στο δρόμο νερά από το βουνό. Το κάμπινγκ είναι κλειστό, το μέλημά μας είναι ο καθαρισμός του δρόμου» σημείωσε ο κ. Στεργιάδης.

Χαλκιδική
Τροχονόμοι εκτρέπουν την κυκλοφορία μέσω παρακαμπτήριων οδών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αυτή την ώρα συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις στις Σέρρες, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη.


Όπως αναφέρουν οδηγοί στο halkidikinews.gr χρειάζεται προσοχή και στο οδικό κύκλωμα Κασσάνδρας και Σιθωνίας, καθώς σε σημεία του επαρχιακού δρόμου έχουν συσσωρευθεί μεγάλες ποσότητες νερού και καθιστούν επικίνδυνη την οδήγηση.
Έκλεισε σχολείο
Ο δήμος στη Σιθωνία Χαλκιδικής αποφάσισε νωρίτερα τη διακοπή των μαθημάτων για σήμερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του Νέου Μαρμαρά. Και αυτό γιατί το πρωί διαπιστώθηκε ότι πλημμύρισε το λεβητοστάσιο του κτιρίου στο οποίο συστεγάζονται, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Παιδείας Σιθωνίας, Κατερίνα Γιουβαρλάκη, «από σπασμένο παράθυρο, που δεν προλάβαμε να αντικαταστήσουμε, μπήκε νερό στο λεβητοστάσιο. Για λόγους ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων».
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο «έχει γίνει άντληση των υδάτων και κάνουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους», προκειμένου το σχολείο να είναι απολύτως ασφαλές.
ΑΠΕ – ΜΠΕ, halkidikinews/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Πλημμυρισμένοι και κλειστοί δρόμοι στη Χαλκιδική – Πλημμύρισε σχολείο! video"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news