facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Φθιώτιδα – Αυλάκι: “Εδώ θα γίνει Κούγκι… Πρόσφυγες δεν θα δεχτούμε” / Αναβρασμός στο Αυλάκι [φωτογραφίες-βίντεο]

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο Αυλάκι Φθιώτιδας με τους κατοίκους να βρίσκονται κυριολεκτικά στα κάγκελα μετά και την σημερινή επίσκεψη κλιμακίου στο παλιό εργοστάσιο ΒΟΜΒΥΞ για ελέγχους καταλληλότητας.  Η άφιξη του κλιμακίου που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΔΟΜ και της Αστυνομίας πυροδότησε το κλίμα αφού το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο Αυλάκι μεγάλος αριθμός προσφύγων (περίπου 1500 – 2000) μοιάζει πλέον περισσότερο με δεδομένη και ειλημμένη απόφαση.
Η περιοχή του παλιού εργοστασίου ανήκει στην Εθνική Τράπεζα και έχει ενοικιαστεί σε αγρότη της περιοχής, ο οποίος σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκε να ξεκλειδώσει την κεντρική πύλη προκειμένου να μπει στον χώρο ομάδα του Υπουργείου και του ΔΟΜ για ελέγχους.
Το κλιμάκιο έφτασε, αλλά ταυτόχρονα άρχισαν να συγκεντρώνονται στην είσοδο του κλειστού εργοστασίου οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της περιοχής. Μαύρος καπνός από καμένα λάστιχα και πανό με το σύνθημα «ΌΧΙ ΝΕΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΤΟ ΑΥΛΑΚΙ» ήταν η εικόνα που αντίκρισε το κλιμάκιο κατά την έξοδο του ενώ κλήθηκε να απαντήσει και στις ερωτήσεις των πολιτών.

Ζητούν ενημέρωση

«Να μεταφέρετε στην κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτούμε 2000 πρόσφυγες δίπλα σε ένα χωριό 320 κατοίκων. Υπάρχουν καταλληλότερες λύσεις και τις έχουμε προτείνει. Ας τις δεχτούν γιατί εδώ δεν θα έρθει κανείς. Εδώ θα γίνει Κούγκι… Αυτό να μεταφέρετε στο Υπουργείο» είπε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Στυλίδας Δημήτρης Ψάρρης.

Σε έντονους τόνους και η τοποθέτηση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νίκου Τσικρικώνη . «Δεν μπορεί να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Δεν μας ενημερώνουν, αγνοούν τις προτάσεις μας. Για αυτό και εμείς από αύριο ξεκινάμε δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν δεχόμαστε πρόσφυγες εδώ. Αυτό να γίνει σαφές» είπε χαρακτηριστικά.
Και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου διαμαρτυρήθηκε για τις κινήσεις που γίνονται από την κυβέρνηση χωρίς να ενημερώνεται η τοπική κοινωνία. «Θέλω επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό, τον Περιφερειάρχη, από κάθε αρμόδιο. Δεν μπορούν να αφήνουν τον Δήμο απέξω. Τους καλώ να ξαναδούν την πρόταση του Δήμου Στυλίδας για την εγκατάσταση προσφύγων σε άλλο κοντινό σημείο που έχουμε προτείνει και να μην εμείνουν στο Αυλάκι για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο χωριό.

Είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση των προσφύγων στο Αυλάκι, γιατί θα έχουν πρόβλημα και οι 300 κάτοικοι που μένουν δίπλα στο εργοστάσιο και οι 2000 πρόσφυγες που θα στοιβαχτούν εδώ. Υπάρχουν τεκμηριωμένες προτάσεις μας για την εγκατάσταση των προσφύγων αρκεί η Πολιτεία να μην δρα χωρίς την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά να συνεργάζεται για το καλύτερο αποτέλεσμα” δήλωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου

Φόβος για τα τοξικά απόβλητα

Να σημειωθεί ότι εκτός από τα ζητήματα ανισότητας  (οι πρόσφυγες θα είναι περίπου 2000 ενώ οι κάτοικοι του χωριού μόλις που ξεπερνούν τους 300) η τοπική κοινωνία θέτει και σοβαρά ζητήματα ασφάλειας αφού στο κλειστό εργοστάσιο της ΒΟΜΒΥΞ  υπάρχουν κατάλοιπα τοξικών. Να υπενθυμίσουμε ότι οι δεξαμενές των εργοστασίων ΒΟΜΒΥΞ – ΒΟΜΒΥΚΡΥΛ, όταν ήταν σε λειτουργία ήταν γεμάτες με την τοξική χημική ουσία  ΑΚΡΥΛΟΝΙΤΡΙΛΙΝΙΟ. Στην δεκαετία του 1990 μετά από διαρροή οι τοξικές ουσίες με μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση είχαν απομακρυνθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ποσότητες δεν έχουν παραμείνει στις υπόγειες δεξαμενές, λένε οι κάτοικοι που γνωρίζουν καλά τις συνθήκες, αφού αρκετοί από αυτούς εργάζονταν στο εργοστάσιο.
    
lamianow
Διαβάστε Περισσότερα » "Φθιώτιδα – Αυλάκι: “Εδώ θα γίνει Κούγκι… Πρόσφυγες δεν θα δεχτούμε” / Αναβρασμός στο Αυλάκι [φωτογραφίες-βίντεο]"

Γενοκτονία των Αρμενίων: Νέο «φρένο» Ρεπουμπλικανών στην απόφαση αναγνώρισης

Το πράσινο φως που είχε ανάψει, τον περασμένο μήνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, έγινε «κόκκινο» από τη Γερουσία, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για δώρο του Ντόναλντ Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στον Λευκό Οίκο.

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής μπλόκαρε την υιοθέτηση από την αμερικανική Γερουσία της απόφασης που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, μετά την επίσημη αναγνώρισή της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας ρεπουμπλικανός γερουσιαστής εμποδίζει την τελεσίδικη υιοθέτηση στο Κογκρέσο αυτού του κειμένου, η ψήφιση του οποίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 405 ψήφους υπέρ επί συνόλω 435, στις 29 Οκτωβρίου, είχε προκαλέσει την οργή της Τουρκίας.

«Η υιοθέτησή της σήμερα θα μπορούσε να υπονομεύσει τη δέσμευση της (αμερικανικής) κυβέρνησης να ξεπεράσει τις πραγματικές προκλήσεις των διμερών μας σχέσεων με την Τουρκία», δήλωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ντέιβιντ Πέρντιου για να εξηγήσει την αντίθεσή του.

Έτσι μπλόκαρε την προσπάθεια να ψηφιστεί η απόφασή αυτή μέσω μιας συνοπτικής διαδικασίας που απαιτούσε την ομοφωνία στη Γερουσία.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που είχε ζητήσει την επικύρωση του ψηφίσματος και από τη Γερουσία, δήλωσε ότι θα επιμείνει. «Μου φαίνεται απίστευτο που η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να εκφράσει την αλήθεια για την Ιστορία», τόνισε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γενοκτονία των Αρμενίων: Νέο «φρένο» Ρεπουμπλικανών στην απόφαση αναγνώρισης"

Ισραήλ: Καταγγέλλει «πραξικόπημα» ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέτζαμιν Νετανιάχου κατήγγειλε «πραξικόπημα» εναντίον του μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για διαφθορά από τη δικαιοσύνη, υποσχόμενος ότι «δεν θα εγκαταλείψει».

Λίγο νωρίτερα, ο γενικός εισαγγελέας Αβιχάι Μάντελμπλιτ είχε ανακοινώσει ότι απήγγειλε κατηγορίες κατά του μακροβιότερου πρωθυπουργού στην ιστορία του Ισραήλ για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση της εμπιστοσύνης σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι μια προσπάθεια να γίνει πραξικόπημα εναντίον του πρωθυπουργού», δήλωσε ο Νετανιάχου, ο πρώτος εν ενεργεία Ισραηλινός πρωθυπουργός σε βάρος του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες, καλώντας να «ερευνηθούν οι ερευνητές"»που διεξήγαγαν τις έρευνες σε βάρος του.

Από την Ιερουσαλήμ, με εκδικητικό τόνο, ο Νετανιάχου κατήγγειλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου «ψευδείς κατηγορίες υποκινούμενες από πολιτικές σκοπιμότητες», που έχουν στόχο «την ανατροπή του», αλλά τόνισε: «δεν είμαι έτοιμος να εγκαταλείψω».

ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Καταγγέλλει «πραξικόπημα» ο Νετανιάχου"

Κρήτη:Υπό κατάληψη η Νέα Τηλεόραση στο δελτίο ειδήσεων (βίντεο)

Την  Νέα Τηλεόραση κατέλαβαν συμβολικά το βράδυ της Πέμπτης και στην διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων αλληλέγγυοι στις καταλήψεις κτιρίων.
Στην διάρκεια της κατάληψης μεταδόθηκε βίντεο με πολιτικό μήνυμα για την πρόσφατη προειδοποίηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να εκκενωθούν τα δημόσια κτίρια που τελούν υπο κατάληψη εντός 15 ημερών.
Το μήνυμα περιελάμβανε το παρακάτω κείμενο το οποίο κατέληγε με την προειδοποίηση «ραντεβού στους δρόμους».

«Καλούνται όσοι εκμεταλλεύονται εργασία να αυξήσουν τους μισθούς κατά 200%, μειώνοντας αναλόγως τα ωράρια ή να προχωρήσουν στη συλλογική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής που κατέχουν κλέβοντας τον ανθρώπινο μόχθο.
Καλούνται επίσης να παραιτηθούν άμεσα από κάθε πολιτική ιδιότητα όσοι παρανόμως παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των προσφύγων δολοφονώντας τους, φυλακίζοντας και απαγάγοντας ακόμα και παιδιά για να τα κλείσουν σε απάνθρωπα κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία.
Καλούνται όσοι απελαύνουν πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τη χώρα και να παραδώσουν τις αρμοδιότητες για την προστασία των προσφυγικών ζωών στα διεθνή κινήματα αλληλεγγύης.
Η προθεσμία για την υλοποίηση των εντολών είναι 15 ημέρες από την δημοσίευση της παρούσης στον τύπο. Αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά… γλυκά το λέμε.
Ραντεβού στους δρόμους.
Συνέλευση Αλληλεγγύης σε Καταλήψεις και Πρόσφυγες
ΤΟΠΟΣ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA, ΛΟΦΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙ, ΧΑΝΙΑ»


Επίσης το βίντεο είχε και εικόνες από το υπό κατάληψη κτίριο της «5ης Μεραρχίας» στην παλιά πόλη, αφίσες και προκυρήξεις καθώς και ενημέρωση για το ιστορικό της κατάληψεις και για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκεί.
Αμέσως μετά συνεχίστηκε η ροή του δελτίου ειδήσεων.
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη:Υπό κατάληψη η Νέα Τηλεόραση στο δελτίο ειδήσεων (βίντεο)"

Πρώτη καταδίκη στο ελληνικό ίντερνετ για ηλεκτρονική πειρατεία

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, ιδιοκτήτη γνωστών ιστοσελίδων για παράνομη διάθεση κινηματογραφικών έργων, μουσικής, βιβλίων, προγραμμάτων Η/Υ και ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, ενώ κατά του ιδιοκτήτη, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή, ασκήθηκαν τέσσερις ποινικές διώξεις μεταξύ του 2009 και του 2012.

Ο ίδιος παρά τις συλλήψεις που είχαν γίνει εις βάρος, για τις υποθέσεις ηλεκτρονικής πειρατείας, του συνέχιζε την παράνομη δράση του, αλλάζοντας κάθε φορά που συλλαμβανόταν, το domain-name του παράνομου ιστοτόπου που διατηρούσε.

Μάλιστα είχε προηγηθεί και τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης (β’ βαθμού) κατά του ιδίου κατηγορουμένου, για ανάλογη περίπτωση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟΕ, η απόφαση αυτή είναι σημαντική διότι αναφέρεται σε ιστότοπο (forum) που για την άνευ αδείας παρουσίαση και διαμοιρασμό των πνευματικών έργων (ταινιών, προγραμμάτων Η/Υ και μουσικής), χρησιμοποιούσε μεταξύ άλλων και υπερσυνδέσμους (LINKS) που παρέπεμπαν σε φιλοξενητές περιεχομένου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτη καταδίκη στο ελληνικό ίντερνετ για ηλεκτρονική πειρατεία"

ΗΠΑ σε Τουρκία: «Ξεφορτωθείτε τους S-400» – Θα τους ενεργοποιήσουμε λέει ο Ακάρ

Η Τουρκία πρέπει να «ξεφορτωθεί» το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που αγόρασε από την Μόσχα, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να ξεπεραστεί η αντιπαράθεση με την Ουάσινγκτον, καθώς η απόκτησή τους θέτει, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, μια απειλή για όλες τις αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι εξακολουθεί να είναι πιθανή η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας για την αγορά των S-400.

«Γνωρίζουν ότι έχουν την επιλογή να προχωρήσουν και την επιλογή να απαλλαγούν από τους S-400», σημείωσε.

Ωστόσο, παράλληλα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σε βουλευτές σε μια επιτροπή της τουρκικής βουλής ότι η Άγκυρα θα ενεργοποιήσει, όπως είναι προγραμματισμένο το ρωσικό σύστημα πυραυλικής άμυνας, μόλις το σχετικό στρατιωτικό προσωπικό ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του.

Η εκπαίδευση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον χειρισμό του εξοπλισμού αντιπυραυλικής άμυνας.

«Μόλις η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, θα διεξάγουμε τις προγραμματισμένες δραστηριότητες (στους S-400)», τόνισε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ σε Τουρκία: «Ξεφορτωθείτε τους S-400» – Θα τους ενεργοποιήσουμε λέει ο Ακάρ"

Πρόεδρος VW: Όσο σκοτώνονται άνθρωποι δεν θα χτίσουμε εργοστάσιο στην Τουρκία

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της εταιρείας να αναβάλλει την κατασκευή ενός καινούριου εργοστασίου της στην Τουρκία, λόγω των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία.

Ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε στις 15 Οκτωβρίου ότι «παρακολουθεί» τις εξελίξεις, μετά την επίθεση των τουρκικών δυνάμεων σε μια περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από Κούρδους μαχητές.

«Όσο σκοτώνονται άνθρωποι, δεν θα θέσουμε τον θεμέλιο λίθο κοντά σε ένα πεδίο μάχης», ανέφερε ο Χέρμπερτ Ντις σε ανάρτησή του στο LinkedIn.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ντις παραδέχτηκε ότι το εργοστάσιο αυτό θα ήταν προς το «οικονομικό συμφέρον» της VW και ότι η τελική απόφαση «παραμένει ανοιχτή».

Την περασμένη εβδομάδα ο Ντις είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι η ανέγερση ενός εργοστασίου υπό αυτές τις τεταμένες συνθήκες θα ήταν μια «εντελώς ανεύθυνη» εξέλιξη. Πρόσθεσε όμως ότι θα ληφθεί απόφαση για το θέμα το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του επόμενου.

Το εργοστάσιο στην Τουρκία συνιστά μια επένδυση ύψους 1,2-1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα απασχολούσε περίπου 4.000 ανθρώπους.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος VW: Όσο σκοτώνονται άνθρωποι δεν θα χτίσουμε εργοστάσιο στην Τουρκία"

Δημοσκόπηση Pulse: Ανοίγει κι άλλο η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - «Ναι» στον αντικαπνιστικό και τον νόμο για το άσυλο λένε οι πολίτες

Ισχυρή υποστήριξη σε μια σειρά πρωτοβουλιών και νομοθετημάτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως αυτά για το πανεπιστημιακό άσυλο και τον αντικαπνιστικό  νόμο, παρέχει η πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως προκύπετι από τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει έτι περαιτέρω, στις 14 ποσοστιαίες μονάδες.



Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέτρηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 38% (38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπολείπεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡα25 με 3,5%.



Ενδεικτική είναι και η παράσταση νίκης, όπου επτά στους δέκα δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, έναντι μόλις 17%, που εκτιμούν ότι θα έβγαινε πρώτος σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.



Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, η κοινή γνώμη δείχνει να αισιοδοξεί για την πορεία των πραγμάτων, αφού το 63% πιστεύει ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση τους τελευταίους έξι μήνες.



Αναφορικά με το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, το 66% συμφωνεί, έναντι του 23% που διαφωνεί.



Ακόμη, το 75% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Ανοίγει κι άλλο η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - «Ναι» στον αντικαπνιστικό και τον νόμο για το άσυλο λένε οι πολίτες"

Eπιστολή Πατούλη στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την αφισορύπανση

Την προσωπική παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να απομακρυνθούν εκατοντάδες banners που διαφήμιζαν την ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιείται σήμερα στη Νίκαια, ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.
Ο Γ. Πατούλης, επανέρχεται και πάλι με επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα στο θέμα καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε,  κεντρικοί δρόμοι του Λεκανοπεδίου γέμισαν ξανά με εκατοντάδες παράνομα αναρτημένα banners, που προαναγγέλλουν την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Νίκαια.
Ο Κ. Πατούλης, αφού επισημαίνει ότι θα πράξει το ίδιο σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση που θα διαπιστωθεί αφισορύπανση, ζητά από τον κ. Τσίπρα να δώσει  εντολή σε αυτούς που ανάρτησαν τις αφίσες για την ομιλία του, «με τον ίδιο τρόπο και με δικά τους μέσα» να τις αποκαθηλώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση επισημαίνει ότι θα ακολουθηθούν τα όσα προβλέπονται από το νόμο και τις κείμενες διατάξεις.
«Η σχετική ενέργεια αποκαθήλωσής τους  θα ήταν μια ελάχιστη πράξη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, τους πολίτες της Αττικής και την αισθητική του τόπου που ζούμε» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Πατούλης δεν παραλείπει να υπογραμμίσει στην επιστολή του ότι δυστυχώς πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο επαναλαμβάνεται: «Δυστυχώς όμως, παρά τις συστάσεις μας και τις επίμονες προσπάθειές μας σε συνεργασία με τους Δήμους προκειμένου να σταματήσει η αφισορύπανση στην Αττική, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται».
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
Αθήνα 21 Νοεμβρίου  2019
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως ήδη σας έχω ενημερώσει με επιστολή που απέστειλα τόσο προς εσάς, όσο και προς όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους κι εφαρμόζοντας την ισχύουσα εθνική νομοθεσία, έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να «απαλλάξει» τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, από χιλιάδες παράνομες διαφημιστικές αφίσες, banners και πανό, που απειλούν την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, ρυπαίνουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν την εικόνα των πόλεων και επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Δυστυχώς όμως παρά τις συστάσεις μας και τις επίμονες προσπάθειες μας σε συνεργασία με τους Δήμους να σταματήσει η αφισορύπανση στην Αττική, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται. Μετά από καταγγελίες που δεχθήκαμε, διαπιστώσαμε πως κεντρικοί  δρόμοι του Λεκανοπεδίου γέμισαν ξανά με εκατοντάδες παράνομα αναρτημένα banners, που προαναγγέλλουν την ομιλία που θα πραγματοποιήσετε σήμερα στη Νίκαια.
Με την παρούσα επιστολή σας ζητώ, όπως θα πράξω και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη περίπτωση,  να δώσετε εντολή σε αυτούς που ανάρτησαν τις αφίσες για την ομιλία σας, με τον ίδιο τρόπο και με δικά τους μέσα να τις αποκαθηλώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουμε τα όσα προβλέπονται από το νόμο και τις κείμενες διατάξεις.
Η σχετική ενέργεια αποκαθήλωσής τους  θα ήταν μια ελάχιστη πράξη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, τους πολίτες της Αττικής και την αισθητική του τόπου που ζούμε.  Θέλω να σας επισημάνω ότι δεν είναι πρόθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής η αντιπαράθεση με τα πολιτικά κόμματα. 
Επιδίωξή μας είναι η συνεργασία μαζί τους, ώστε από κοινού να προωθήσουμε τις πολιτικές εκείνες, που θα δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των 66 Δήμων του Λεκανοπεδίου. 
Αν θεωρείτε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν είναι δίκαιο τότε να προτείνετε την αλλαγή του. Σε διαφορετική περίπτωση σεβαστείτε τα όσα προβλέπονται στο νόμο και τους πολίτες της Αττικής.
Η Περιφέρεια  θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένη στην εφαρμογή των νόμων, χωρίς διακρίσεις, εντείνοντας την προσπάθειά μας να απαλλάξουμε το Λεκανοπέδιο από καταστάσεις που δεν μας αξίζουν.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Eπιστολή Πατούλη στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την αφισορύπανση"

Φοιτητές καταγγέλλουν πως δέχθηκαν επίθεση μέσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μία ακόμα καταγγελία για επίθεση σε βάρος φοιτητών από ομάδα αντιεξουσιαστών ήρθε στο… φως της δημοσιότητας.
Μετά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν σε ΑΣΟΕΕ και Πάντειο φαίνεται πως παίρνει σειρά και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Σύμφωνα με σχετική καταγγελία σήμερα το πρωί στο κεντρικό κυλικείο της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου φοιτητές που είχαν ταχθεί υπέρ της κατάργησης του ασύλου δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από μερίδα εξωπανεπιστημιακών που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Μάλιστα, μία φοιτήτρια του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης που ήταν μπροστά στην επίθεση δηλώνει: «Στεκόμασταν ακριβώς δίπλα στους φοιτητές οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση. Πρόκειται για άτομα τα οποία δεν νομίζω πως προέρχονταν από το Πανεπιστήμιο. Μπήκαν στο χώρο προκλητικά, απειλώντας και φωνάζοντας προς φοιτητές που προέρχονταν από συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη».
Όπως ανέφερε, «Διαπληκτισμοί υπάρχουν αρκετές φορές ανάμεσα στους φοιτητές και τις φοιτητικές παρατάξεις. Αυτοί όμως δεν ήταν φοιτητές.  Δεν τους έχουμε ξαναδεί. Η αλήθεια είναι πως αυτή η εικόνα δεν μας αξίζει. Δεν αξίζει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η τοπική κοινωνία καλείται για ακόμα μια φορά να μας προστατεύσει. Η κατάργηση του ασύλου έχει προκαλέσει έναν παροξυσμό σε αυτούς που χρόνια τώρα το εκμεταλλευόντουσαν. Είναι ενδεικτικό, πως στο τέλος της επίθεσης απείλησαν με θράσος  πως θα επιστρέψουν εκ νέου».
ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Ρεθύμνου: Καλούμε την τοπική κοινωνία να προστατεύσει τους φοιτητές
Με αφορμή την συγκεκριμένη καταγγελία η ΔΔΑΠ – ΝΔΦΚ Ρεθύμνου εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας την τοπική κοινωνία να προστατεύσει τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ένα θρασύδειλο περιστατικό, απόρροια της τεχνητής και κατευθυνόμενης έντασης που επιχειρείται να στηθεί εντός του Πανεπιστημίου Κρήτης από παρατάξεις που προέρχονται από την Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο.
Μια παρέα εξωπανεπιστημιακών επιτέθηκαν εντελώς αναίτια σε φοιτήτριες και φοιτητές που έχουν τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να τιμωρήσουν φοιτητές και φοιτήτριες που δίνουν αυτό το διάστημα αγώνα μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητών για να κρατήσουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανοικτό, χωρίς καταλήψεις και χαμένα εξάμηνα σπουδών.
Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα να σταθεί αρωγός στην ελεύθερη έκφραση των φοιτητών του, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να μην αδιαφορεί απέναντι σε επιθέσεις προς φοιτητές. Οι φοιτητές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Κοινωνίας του Ρεθύμνου και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να μας προστατευόσουν.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, πόσο μάλλον άτομα που δεν συνδέονται με τις σχολές του Πανεπιστημίου, να τρομοκρατεί και να επιχειρεί να επιβάλλει την άποψη του με τη βία.
Νιώθουμε την ανάγκη να υπερασπιστούμε ένα Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο οποίο δεν θα σταματήσει το διδακτικό και ερευνητικό έργο από καταλήψεις μειοψηφίας οι οποίες θα επιβληθούν με βία και απειλές.
cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Φοιτητές καταγγέλλουν πως δέχθηκαν επίθεση μέσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης"

Παναγιώτης Ραφαήλ: Ολοκληρώθηκε η θεραπεία του στη Βοστώνη

Ο μικρός Παναγιώτης Ραφήλ, που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο και βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στη Βοστώνη, ολοκλήρωσε την θεραπεία του με την αισιοδοξία να έχει επιστρέψει.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πειραματική γονιδιακή θεραπεία, που όλοι ελπίζουν ότι στο τέλος θα βγει νικητής από αυτή τη μεγάλη μάχη και θα επιστρέψει με χαμόγελα στην Ελλάδα.
«Η θεραπεία ολοκληρώθηκε!! Το όνειρο μας, χάρη σε όλους εσάς, έγινε πραγματικότητα!! Σας ευχαριστούμε πολύ, η αγάπη σας μας έφερε εδώ!! Να είστε όλοι καλά!!!!», αναφέρει η σελίδα «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ» στο Facebook.
Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες ο Παναγιώτης Ραφαήλ είχε υποβληθεί σε ειδικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως το αγοράκι μπορεί να λάβει τη συγκεκριμένη γονιδιακή θεραπεία. 
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιώτης Ραφαήλ: Ολοκληρώθηκε η θεραπεία του στη Βοστώνη"

Θεοδωρικάκος σε δήμαρχο Ανατολικής Σάμου: Τα προβλήματα δεν λύνονται με παραιτήσεις – Θα σε στηρίξουμε

Την παραίτησή τους αποφάσισαν να υποβάλλουν χθες, Τετάρτη βράδυ, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος και το δημοτικό Συμβούλιο, καθώς αντέδρασαν στα μέτρα της κυβέρνησης για την δημιουργία κλειστού κέντρου για την στέγαση μεταναστών, χωρητικότητας 5.000 και πλέον ανθρώπων.

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νιώθω περήφανος που επί 2 ½ μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος» ανέφερε ο κ. Γιώργος Στάντζος κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου. «Παραιτούμαστε και εμείς αν παραιτηθεί ο δήμαρχος. Και η δική μας παραίτηση είναι δεδομένη» είπε από την πλευρά του και ο κ. Νίκος Κατρακάζος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, έπειτα από τις απειλές περί παραίτησης δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου, αποφάσισε να παρέμβει και να επικοινωνήσει με τον κ. Στάντζο δια τηλεφώνου, προσπαθώντας να τον μεταπείσει.

«Δήμαρχε, τα προβλήματα δεν λύνονται με παραιτήσεις. Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του λόφου. Θα σε στηρίξουμε και θα στηρίξουμε και τη Σάμο με όλες τις δυνάμεις μας», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωρικάκος στον κ. Στάντζο. Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι η δομή για τους πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενεί μέχρι 5.000 ανθρώπους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και λιγότεροι.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία και τις διαβεβαιώσεις του κ. Θεοδωρικάκου, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο της παραίτησης, με πιο πιθανό σενάριο να μην την υποβάλει.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος σε δήμαρχο Ανατολικής Σάμου: Τα προβλήματα δεν λύνονται με παραιτήσεις – Θα σε στηρίξουμε"

Σάλος στο twitter με τη δήλωση Δρίτσα για τους βιασμούς μικρών παιδιών στη Μόρια

Έντονη ήταν η αντίδραση των χρηστών στο twitter, για τη δήλωση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ότι στη Μόρια γίνονταν μια φορά το εξάμηνο βιασμοί μικρών παιδιών.

Κι αν ο κ. Δρίτσας άφησε άφωνους τους παριστάμενους στο πάνελ της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, προσπαθώντας μάλιστα να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο, οι χρήστες του twitter όχι απλά δεν σίγασαν, αλλά δημιούργησαν και hashtag, ζητώντας τη #Διαγραφη_Δριτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.



Πάντως, μετά τον σάλο, ο Θοδωρής Δρίτσας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει τα εξής:

«Προς όλους τους επαγγελματίες «καλοθελητές», που για μία ακόμα φορά… ανακάλυψαν την Αμερική, θα τους συνιστούσα να ακούσουν όλο το απόσπασμα του σχολιασμού μου απέναντι στον εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛ. και τότε, ίσως καταλάβουν, ότι αυτό που είπα, είναι ότι στη δική μας κυβερνητική θητεία, τέτοια αρνητικά φαινόμενα στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών, φροντίζαμε να τα προλαμβάνουμε, να τα αντιμετωπίζουμε και να τα αποτρέπουμε και όχι να τα διογκώνουμε και να τα αξιοποιούμε προπαγανδιστικά, όπως έκανε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Καρανικόλας και όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία και πολλά διαδικτυακά μέσα της στημένης κινδυνολογίας και μισαλλοδοξίας, για να ψηφοθηρούν καλλιεργώντας κλίμα φοβίας και μίσους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Συμπληρωματικά δε, έφερα το παράδειγμα της υποδειγματικής διαχείρισης στο λιμάνι του Πειραιά το 2015-2016, που κάθε άλλο παρά το μοναδικό παράδειγμα σωστής διαχείρισης ήταν, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα λοιπά, για μία ακόμα φορά, την απόλυτη περιφρόνησή μου, στους κάθε λογής επαγγελματίες τρομολάγνους και συκοφάντες»

Δείτε μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά tweets:
























protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος στο twitter με τη δήλωση Δρίτσα για τους βιασμούς μικρών παιδιών στη Μόρια"

Έτοιμη να ακυρώσει συνάντηση με την Τουρκία η Ελλάδα εάν συνεχιστεί η προκλητικότητα

Τη στιγμή που στο παραλήρημα του Χαμί Ακσόι η Ελλάδα απαντούσε μέσω του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Γεννηματά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, συνέχιζε τη ρητορική έντασης.

Η σημαία του ψευδοκράτους θα κυματίζει για πάντα στην Κύπρο, δήλωσε ο Ακάρ, για να καταδικάσει το κάψιμο της «σημαίας» του ψευδοκράτους από ακροδεξιούς κύκλους στην Κύπρο, τονίζοντας συγκεκριμένα πως «αυτού του είδους οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν θα αποτελέσουν ποτέ εμπόδιο για να κυματίζει η σημαία της ΤΔΒΚ για πάντα στο νησί».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προϋπολογισμού, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε επίσης ότι «δεν θα επιτρέψουμε τις προσπάθειες που στοχεύουν να δημιουργήσουν μια κατάσταση σαν να μην μπορεί η Τουρκία να μπει στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως συνεχίζονται οι διεργασίες για την τρίτη συνάντηση στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ωστόσο, στρατιωτικές πηγές στην Αθήνα τις οποίες επικαλείται το news.gr, ανέφεραν πως δεν είναι δεδομένη αυτή η συνάντηση, ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ακριβώς το περιεχόμενο αυτών των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, καθώς -όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά- εάν η Άγκυρα θέσει στο πλαίσιο αυτό, για παράδειγμα την αποστρατικοποίηση των νησιών, η Αθήνα δεν θα μπει σε αυτήν τη διαδικασία

Συνεχίζοντας, ο Ακάρ τόνισε πως η Άγκυρα δεν θα δεχτεί καμιά απόπειρα αρπαγής των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ για μια ακόμη φορά υπογράμμισε πως τα ερευνητικά σκάφη «Μπαρμπαρος», «Ορούτς Ρέις» και τα γεωτρύπανα «Γιαβούζ», «Φατιχ» συνεχίζουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις υπό την προστασία φρεγατών και κορβετών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η απάντηση και σε επίπεδο υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήρθε από την κατάληξη της δήλωσης του Έλληνα υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ισχύει, είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει αυτές τις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο σε οπλικά συστήματα, αλλά κυρίως σε ποιότητα προσωπικού, ώστε να έχει το δικό της πολλαπλασιαστή ισχύος και να αποθαρρύνει κάθε επιβουλή οποιουδήποτε εναντίον κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμη να ακυρώσει συνάντηση με την Τουρκία η Ελλάδα εάν συνεχιστεί η προκλητικότητα"

Ισραήλ: Απαγγέλθηκαν επισήμως οι κατηγορίες στον Νετανιάχου για τα σκάνδαλα διαφθοράς

Επίσημες κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, απηύθυνε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ, για μια σειρά από σκάνδαλα διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, ο γενικός εισαγγελέας Avichai Mandelblit εξέδωσε κατηγορητήριο, με το οποίο κατηγορεί τον Νετανιάχου για απάτη, απιστία και δωροδοκία.

Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του, αρνείται κάθε αδίκημα και λέει ότι είναι θύμα σε ένα «κυνήγι μαγισσών».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ποινικές διώξεις δεν θα υποχρεώσουν τον Νετανιάχου να παραιτηθεί, ωστόσο μπορούν να αυξήσοπυν γύρω του τις πολιτικές πιέσεις για να το πράξει.

Σε μία από τις υποθέσεις ο Νετανιάχου κατηγορείται ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Σάρα έλαβαν δώρα από τον Άρνον Μίλχαν, παραγωγό του Χόλιγουντ και Ισραηλινό υπήκοο και από τον Αυστραλό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Τζέιμς Πάκερ. Αυτά τα δώρα φέρεται να περιελάμβαναν σαμπάνιες και τσιγάρα.

Άλλη κατηγορία είναι ότι ο Νετανιάχου ζήτησε από τον Άρνον Μόζες, εκδότη της μεγαλύτερης εφημερίδας του Ισραήλ, της Yediot Ahronot, να τον παρουσιάζει θετικά, με αντάλλαγμα μέτρα για τον περιορισμό της αντίπαλης εφημερίδας Israel Hayom.

Η δίωξη με κωδική ονομασία από τις δικαστικές αρχές «φάκελος 4.000», αφορά την υπόθεση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Bezeq. Ο Νετανιάχου φέρεται ότι προσπάθησε να διασφαλίσει ότι θα είχε ευνοϊκή μεταχείριση από τον ενημερωτικό ιστότοπο Walla, σε αντάλλαγμα για τις χάρες που έκανε στον όμιλο αυτό, ο οποίος θα μπορούσε να έχει αποκομίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η συγκεκριμένη απόφαση αυξάνει περισσότερο την αβεβαιότητα στο Ισραήλ σχετικά με τον επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, με τη χώρα να παραμένει βυθισμένη στο πολιτικό χάος, έπειτα από δύο εκλογικά αποτελέσματα που δεν έδωσαν ξεκάθαρη λαϊκή ετυμηγορία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Απαγγέλθηκαν επισήμως οι κατηγορίες στον Νετανιάχου για τα σκάνδαλα διαφθοράς"

Βούλγαρος πρωθυπουργός για Σκόπια: Αν επιμένουν ότι είμαστε φασίστες κατακτητές δεν θα τους υποστηρίξουμε!

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ συναντήθηκε χθες βράδυ με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βόρειας Μακεδονίας, Κρίστιαν Μίτσκοσκι, στη διάρκεια της συνάντησης του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ.

Κάλεσε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν την αντιβουλγαρική ρητορική, εάν η χώρα επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ.

«Χθες το βράδυ μίλησα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κρίστιαν Μίτσκοσκι. Η αντιβουλγαρική ρητορική που χρησιμοποιούν πρέπει να ξεχαστεί και να συνειδητοποιήσουν ότι είναι λανθασμένη.

»Εάν κάποιος από αυτούς λέει ότι οι Βούλγαροι είναι φασίστες κατακτητές, τότε δεν θα λάβουν βοήθεια από εμάς, επειδή δεν είμαστε κατακτητές και η ιστορία δεν θα αλλάξει. Δεν θα επιτρέψω ποτέ στη Βουλγαρία να δίδεται μια τέτοια ετικέτα», δήλωσε ο Μπορίσοφ, σύμφωνα με το Sputnik.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλγαρος πρωθυπουργός για Σκόπια: Αν επιμένουν ότι είμαστε φασίστες κατακτητές δεν θα τους υποστηρίξουμε!"

Έμμεση παραδοχή Τσακαλώτου για τα δεινά της μεσαίας τάξης: Θα συνεχιστούν η ανισότητα και οι κακοί μισθοί

Σε μια ακόμα παραδοχή της ολέθριας για τη μεσαία τάξη πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, με παρέμβασή του στη συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην προσπάθειά του να σχολιάσει τον νέο κρατικό προϋπολογισμό, που κατατέθηκε για το 2020 από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, υποστήριξε ότι η ανισότητα και οι κακοί μισθοί της προηγούμενης περιόδου, κατά την οποία ήταν υπουργός Οικονομικών, θα συνεχιστούν.

«Ο βασικός κορμός των 157 σελίδων του προϋπολογισμού που κατατέθηκε δεν θα συγκλονίσει τη μεσαία τάξη. Δεν θα πει η μεσαία τάξη ότι "ναι μεν μας κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα ανακάμπτουμε"» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, για να προσθέσει: «Θα συνεχιστεί η ανισότητα και οι κακοί μισθοί και με αυτόν τον προϋπολογισμό».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έμμεση παραδοχή Τσακαλώτου για τα δεινά της μεσαίας τάξης: Θα συνεχιστούν η ανισότητα και οι κακοί μισθοί"

ΥΠΕΣ: Ζητάει στοιχεία από τους Δήμους για τα μισθώματα κτιρίων

Προκειμένου το ΥΠΕΣ να αποδώσει στους Δήμους έσοδα από τους ΚΑΠ 2019, για την κάλυψη των μισθωμάτων κτιρίων που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση α) των Σχολικών μονάδων (άρθρο 94, παρ. 4, περ.16 και άρθρο 95 παρ. 1α του N.3852/2010) και β) των Υπηρεσιών που έχουν μεταφερθεί από 1-1-2011, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 παρ. 1α του N.3852/2010 ζητάει με έγγραφο από τους Δήμους να στείλουν τα σχετικά στοιχεία για τα εν λόγω μισθώματα που αφορούν στους μήνες Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο του 2019, το αργότερο έως την Τρίτη 26.11.2019 σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: a.tsilofiti@ypes.gr.

Επιπλέον, προκειμένου να αποφεύγονται καθυστερήσεις στην πληρωμή των μισθωμάτων κτιρίων που χρησιμοποιούνται για στέγαση σχολικών μονάδων και υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν στους Δήμους σύμφωνα με το N.3852/2010, κάνει γνωστό ότι είναι δυνατή η πληρωμή τους από άλλα έσοδα του Δήμου συμπεριλαμβανομένης της μηνιαίας τακτικής κατανομής από τους ΚΑΠ, έως την απόδοση των σχετικών ποσών που λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερεις μήνες κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΣ: Ζητάει στοιχεία από τους Δήμους για τα μισθώματα κτιρίων"

Εσπασαν το φράγμα των 16.000 οι φιλοξενούμενοι στη Μόρια

Ξεπέρασε τις 16.000 ο αριθμός όσων διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Συγκεκριμένα, με τις νέες σημερινές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, ο αριθμός όσων είχαν καταγραφεί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι ήταν στις 16.023.

Σήμερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ και σύμφωνα με στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι, στη Λέσβο έφθασαν επτά βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες με συνολικά 224 επιβαίνοντες.

Από την περασμένη Δευτέρα, δηλαδή σε τέσσερις μόλις μέρες, στη Λέσβο πέρασαν 942 άτομα (241 τη Δευτέρα, 317 την Τρίτη, 160 την Τετάρτη και 224 σήμερα).

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εσπασαν το φράγμα των 16.000 οι φιλοξενούμενοι στη Μόρια"

Ψήφος αποδήμων: Το ΚΚΕ αίρει τις ενστάσεις - Πιθανή η ψήφιση και από τους 300

Συνθήκες κοινοβουλευτικής σύγκλισης για τη συνταγματική και νομοθετική κατοχύρωση της διευκόλυνσης των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους διαμορφώνονται στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης και της ΝΔ για το περιεχόμενο της αναθεώρησης του άρθρου 54 αλλά και του εφαρμοστικού νομοσχεδίου που θα ακολουθήσει αίρουν τις βασικές ενστάσεις του ΚΚΕ που φαίνεται να έχει λάβει «ηγετικό» ρόλο μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25) στις σχετικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει να τεθούν προϋποθέσεις (φορολογικές, χρόνος απουσίας από την πατρίδα, ελάχιστο χρόνο παραμονής του σε αυτή, δεσμοί κ.α.) που εξασφαλίζουν ότι αυτοί που θα διευκολυνθούν έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και άμεση επίπτωση των εκλογικών τους επιλογών.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ως μόνη εκκρεμότητα παραμένει η επιμέρους προσθήκη στην τελική συνταγματική διάταξη της προϋπόθεσης του «δεσμού με την πατρίδα» που πρέπει να αποδεικνύει ο κάτοικος του εξωτερικού για να μετέχει στην παράλληλη εκλογική διαδικασία που θα διεξάγεται σε ειδικά κέντρα του εξωτερικού.

Υπο αυτά τα δεδομένα είναι αρκετά πιθανό να ψηφιστεί τόσο η αναθεώρηση του άρθρου 54, όσο και το νομοσχέδιο που θα ακολουθήσει με την απόλυτη στήριξη των 300 της Βουλής.

Θεοδωρικάκος: Bελτιωμένο το τελικό νομοσχέδιο

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την Συνταγματική Αναθεώρηση επισήμανε ότι «Σε εμάς όμως ανήκει η ευθύνη να δημιουργήσουμε εκείνες τις συγκλίσεις ώστε να υπάρξει η πλειοψηφία των 200 εδρών για να περάσει από τη Βουλή ο νόμος που θα διευκολύνει τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι σταθερή θέση της ΝΔ είναι η διευκόλυνση όλων των ελλήνων του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους και μέσω επιστολικής ψήφου, ωστόσο παραδέχθηκε ότι «αυτή η πρόταση με βάση τους σημερινούς κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, δεν θα συγκέντρωνε τον απαιτούμενο αριθμό των 200 ψήφων που προβλέπει το Σύνταγμα». Πρόσθεσε όμως ότι «Η εντολή που έλαβα από την πρώτη στιγμή από τον Πρωθυπουργό και την οποία υπηρέτησα με ενθουσιασμό, ήταν να δημιουργήσουμε τις ευρύτερες δυνατές συγκλίσεις ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Μετά από πολύωρες και επίπονες συζητήσεις με όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, στις 22 Οκτωβρίου καταλήξαμε ουσιαστικά σε μια συνθήκη συμβιβασμού, που θα διευκολύνει αρκετές χιλιάδες Ελλήνων να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές στις χώρες που κατοικούν.

Δυστυχώς οι περιορισμοί που ετέθησαν από κόμματα δεν επιτρέπουν να κάνουν χρήση της ευεργετικής διάταξης όλοι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Όσοι δεν θα μπορέσουν να κάνουν χρήση του νόμου που ευελπιστώ ότι θα ψηφιστεί με την αναγκαία πλειοψηφία, θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως προεβλέπετο μέχρι σήμερα, ερχόμενοι στην Ελλάδα και στις εκλογικές περιφέρειες που είναι εγγεγραμμένοι.

Σαφώς δεν είναι αυτό που επιδιώκαμε. Πρόκειται για μια συνθήκη συμβιβασμού, η οποία όμως επιτρέπει να κάνουμε ένα σημαντικότατο πρώτο βήμα.

Κατά την συζήτηση που οδήγησε στη διακομματική συμφωνία της 22ας Οκτωβρίου, ετέθησαν από ορισμένα κόμματα ζητήματα κινδύνου αντισυνταγματικότητας, σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς που τίθενται, όπως επί παραδείγματι οι εκλογείς που θα διευκολυνθούν και θα ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους, να έχουν δεσμούς με τη χώρα.

Κρίθηκε λοιπόν αναγκαίο στο άρθρο 54, που είναι αναθεωρητέο, να θωρακισθούν συνταγματικά οι προβλέψεις που θα περιληφθούν στο νόμο, το σχέδιο του οποίου συντάχθηκε με βάση τη συμφωνία της 22ας Οκτωβρίου και το νομοσχέδιο ετέθη σε διαβούλευση. Σήμερα, πριν από λίγες ώρες, δώσαμε στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο με βελτιώσεις και αποσαφηνίσεις που εκτιμώ ότι θα διευκολύνουν να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

Με βάση την πρόταση αναθεώρησης προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των εκτός επικρατείας Ελλήνων είναι ο χρόνος απουσίας από τη χώρα ή η παρουσία στην Ελλάδα για ορισμένο χρόνο στο παρελθόν.

Επίσης με την αναθεώρηση του άρθρου 54 προβλέπεται ότι ορισμένες θέσεις από τους βουλευτές Επικρατείας κάθε κόμματος να καταλαμβάνονται από Έλληνες της διασποράς. Ακόμα καθιερώνονται μία ή περισσότερες εκλογικές περιφέρειες απόδημου Ελληνισμού.

Επαναλαμβάνω ότι η συγκεκριμένη προσθήκη στο άρθρο 54 του Συντάγματος, γίνεται για να θωρακισθούν συνταγματικά οι περιορισμοί που θέτουν ορισμένα κόμματα σε ό,τι αφορά τις διευκολύνσεις που θα γίνονται στους εκτός επικρατείας Έλληνες να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους. Πολλές εξ αυτών είναι δυνητικές και όχι υποχρεωτικές γιατί είναι κρίμα να γίνει το λάθος που έγινε σε προηγούμενη αναθεώρηση και να δεσμεύσουμε αμετάκλητα νέες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες στο μέλλον. Σας καλώ να υπερψηφίσετε την συγκεκριμένη προσθήκη στο άρθρο 54».

«Καλούμαστε, να κάνουμε ό,τι κάνουν οι 26 από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ό,τι έπραξαν οι προκάτοχοί μας πριν από ενάμιση αιώνα, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό κάνουμε ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την δικαίωση όλων εκείνων των συμπατριωτών μας που θέλουν να μετέχουν στα κοινά της χώρας μας, αλλά δεν έχουν, όλοι, την οικονομική δυνατότητα να το πράξουν, ταξιδεύοντας για το σκοπό αυτό στη χώρα» τόνισε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Και το άρθρο 54 αλλά και τις προσεχείς ημέρες, όταν θα έλθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, ελπίζω ότι θα υπερψηφισθούν από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Θα είναι ένα μήνυμα προς τους συμπατριώτες μας ότι η πατρίδα θέλει να κρατήσει ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, ιδιαίτερα τώρα στην προσπάθεια για την αναγέννησή της. Και ο ισχυρότερος δεσμός σε μια δημοκρατία είναι η ψήφος του κάθε πολίτη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφος αποδήμων: Το ΚΚΕ αίρει τις ενστάσεις - Πιθανή η ψήφιση και από τους 300"

Σέρρες: Ελεύθεροι οι εφοριακοί και η λογίστρια που κατηγορούνταν για χρηματισμό

Ελεύθεροι υπό όρους, αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Σερρών, οι δυο εφοριακοί και η λογίστρια που συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελία παλαίμαχου ποδοσφαιριστή ότι τον εκβίαζαν ζητώντας «φακελάκι» 6.000 ευρώ για να διευθετηθεί υποτιθέμενο φορολογικό χρέος, ύψους 46.000 ευρώ, από παλιότερη επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι όροι που τους επιβλήθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν. Οι δύο εφοριακοί, μεταξύ αυτών ένας ελεγκτής, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έκαναν λόγο για σκευωρία.

Αντίθετα, η λογίστρια, στα χέρια της οποίας βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα κατά την επιχείρηση των «αδιάφθορων» των Σωμάτων Ασφαλείας, έκανε λόγο για άστοχη ενέργεια εκ μέρους της.

Για την παραπομπή ή μη σε δίκη των εμπλεκόμενων προσώπων αναμένεται να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Ελεύθεροι οι εφοριακοί και η λογίστρια που κατηγορούνταν για χρηματισμό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news