facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Τεράστιος Τσιτσιπάς: Πήρε το ATP Finals κερδίζοντας τον Τιμ στον τελικό (βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην κορυφή του κόσμου!
Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε 2-1 στο tie break του 3ου σετ  (6-7,6-2, 7-6) τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των τελικών, Nitto ATP Finals, στην Ο2 arena του Λονδίνου, στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στην διοργάνωση των οκτώ κορυφαίων στη σεζόν.
Ο Έλληνας τενίστας είχε μία από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη, εβδομάδα της καριέρας του νικώντας κατά σειρά τους Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ, Φέντερερ και Τιμ και χάνοντας μόνο από τον Ναδάλ στην τελευταία μέρα του ομίλου «Andre Agassi».
Και θα εξαργυρώσει αυτή την εβδομάδα με 2,.656.000 δολάρια, εκτοξεύοντας τα συνολικά φετινά του κέρδη πάνω από τα 6,5 εκατομμύρια δολάρια.
Παράλληλα, μετά την επικράτηση επί των Φέντερερ  και Τιμ θα προσθέσει και 1300 βαθμούς στη φετινή του παγκόσμια κατάταξη και θα φτάσει συνολικά τους 5300.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεράστιος Τσιτσιπάς: Πήρε το ATP Finals κερδίζοντας τον Τιμ στον τελικό (βίντεο)"

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Δευτέρα: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Αστατος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα σε όλη τη χώρα, αφού σε πολλές περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες και τοπικές βροχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι βροχερός σε όλη τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Νωρίτερα σήμερα, ο Σάκης Αρναούτογλου προέβλεψε πως αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν εν δυνάμει επικίνδυνα φαινόμενα.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές που από το απόγευμα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Θρακικό έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βορειοδυτικά το μεσημέρι.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρη ύφεση από τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Δευτέρα: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα"

Πολυτεχνείο: Μικροεπεισόδια σε βάρος βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο

Ένταση και μικροεπεισόδια χαρακτήρισαν την πορεία στον Βόλο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που ολοκληρώθηκε στις 21.30, όπου συμμετείχαν φοιτητές και συλλογικότητες. 

Η πορεία που ξεκίνησε από τον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας άρχισε με ένταση και μικροεπεισόδια εις βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελεχών του κόμματος.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν διακριτικά την πορεία που ακολούθησε την λεωφόρο Δημητριάδος, πέρασε από όλο το κέντρο και επέστρεψε μέσω της Ιάσονος και πάλι στο Πανεπιστήμιο, χωρίς συγκρούσεις και πρόκληση φθορών ή ζημιών, αφού ο δήμος Βόλου είχε απομακρύνει εκατοντάδες κάδους για προληπτικούς λόγους. 

Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησαν μόνοι τους δική τους ανεξάρτητη πορεία στο κέντρο του Βόλου.

volos2
volos3
volos4
volos5
volos6
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυτεχνείο: Μικροεπεισόδια σε βάρος βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο"

Ενταση, μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια (φωτογραφίες)

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε μετά από την πορεία του Πολυτεχνείου στην πλατεία Εξαρχείων και την ευρύτερη περιοχή καθώς περίπου 200 άτομα του αντιεξουαστικού χώρου, μετά από την πορεία και την «στάση» μπροστά στη ΓΑΔΑ – συγκεντρώθηκαν στην περιοχή.
Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί .
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί περιμετρικά της περιοχής ενώ νωρίτερα, σε δύο εφόδους της ΕΛΑΣ σε πολυκατοικίες, έγιναν 7 συλλήψεις και 2 προσαγωγές.
Τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στόχευσαν με λέιζερ του αστυνομικούς ενώ έβαλαν φωτιές σε πρόχειρα οδοφράγματα ενώ ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες, μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ. 
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών στην προσπάθεια να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και προχώρησαν σε περισσότερες από 15 προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνολικά από το απόγευμα και μετά - πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο- έγιναν 28 συλλήψεις, ενώ οι αρχές προχώρησαν συνολικά σε 41 προσαγωγές. 
Όσον αφορά τις συλλήψεις, οι 6 έγιναν σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, οι 2 στην οδό Στουρνάρη και οι 20 στην πλατεία Εξαρχείων, μετά τη λήξη των πορειών, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενταση, μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια (φωτογραφίες)"

Ενταση στο τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Άτομα που είχαν μείνει πίσω όταν πέρασε η πορεία των φοιτητικών συλλόγων από την Καμάρα και εκτιμάται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, κινήθηκαν προς την περιοχή της Ροτόντας και πέταξαν βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Αρριανού, η οποία σβήστηκε άμεσα από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή επικρατεί ηρεμία.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενταση στο τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη"

Πολυτεχνείο 2019: Φωτιές σε κάδους και μολότοφ μετά από την πορεία στην Πάτρα

Ένταση προκλήθηκε στην Πάτρα λίγο μετά από την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με το τοπικό patrastimes.gr, ομάδα νεαρών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ και έβαλε φωτιές σε κάδους. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επεισόδια και ένταση επικρατεί αυτή την ώρα και στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε ντου σε κτίρια στα Εξάρχεια όπου εντόπισαν βόμβες μολότοφ και πέτρες.



Από την επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν 6 άτομα.



Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυτεχνείο 2019: Φωτιές σε κάδους και μολότοφ μετά από την πορεία στην Πάτρα"

Κράξιμο και μπουκάλια εναντίον οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία

Την αντίδραση διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο της 17 Νοέμβρη αλλά που δεν συμπαθούν το πρώην κυβερνών κόμμα και τους υποστηρικτές του προκάλεσε η διέλευση μιας ομάδας οργανωμένων στον ΣΥΡΙΖΑ. Μολονότι δεν υπήρξε καμία ενέργεια που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο εκ μέρους των ΣΥΡΙΖΑίων, οι οποίοι απλώς βάδιζαν φωνάζοντας τα συνθήματά τους εν χορώ και κρατούσαν ένα πανό περί «Εργασιακού Μεσαίωνα» κ.λπ. διάφοροι άλλοι παριστάμενοι άρχισαν το «κράξιμο». Η κατάσταση δεν εκτραχηλίστηκε εντελώς, παρόλο που, όπως διακρίνεται στο δεύτερο βίντεο, κάποιος πιο θερμόαιμος εκσφεδόνισε μπουκάλι προς την ομάδα των ΣΥΡΙΖΑίων. Μετά από τις κραυγές περί «ξεφτιλισμένων», «προδοτών» κ.ο,κ. η ένταση εκτονώθηκε καθώς οι πιο ψύχραιμοι συγκράτησαν τους παρ' ολίγον ασυγκράτητους.







protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κράξιμο και μπουκάλια εναντίον οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία"

Μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στο δημαρχείο του Βύρωνα

Ένταση επικράτησε απόψε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε για το Πολυτεχνείο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Το επεισόδιο έγινε όταν φοιτητές είδαν στη συγκέντρωση εκπροσώπους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

powered by Rubicon Project
Αυτός ήταν και ο λόγος που «άναψαν τα αίματα» αφού οι φοιτητές ζητούσαν επίμονα να φύγουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και όσων εκπροσωπούσαν κόμματα εξουσίας από τη συγκέντρωση.

Μετά από ένταση και λεκτικές επιθέσεις που διήρκεσαν ώρα, το επεισόδιο έληξε και ξεκίνησε η πορεία στους δρόμους της πόλης.



flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στο δημαρχείο του Βύρωνα"

Επτά συλλήψεις, δύο προσαγωγές στα Εξάρχεια

Επτά συλλήψεις και δύο προσαγωγές έγιναν συνολικά από την αστυνομία από τις πολυκατοικίες στην οδό Σπύρου Τρικούπη 3-5 και Στουρνάρη 4 στα Εξάρχεια.

Οι 6 συλλήψεις έγιναν στο δώμα της πρώτης πολυκατοικίας και η έβδομη έξω από το ίδιο κτίριο ενώ οι 2 προσαγωγές έγιναν από την πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη.



Δεν έγινε γνωστό μέχρι στιγμής αν και τί έχει βρεθεί στην πολυκατοικία στον οδό Στουρνάρη 4 .

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Επτά συλλήψεις, δύο προσαγωγές στα Εξάρχεια"

Πρώην δικηγόρος των «8» Τούρκων στρατιωτικών: «Ο πανικοβλημένος Κοτζιάς ψεύδεται»

Σύμφωνα με την κυρία Τομαρά «ο πανικοβλημένος πρώην ΥΠΕΞ Κοτζιάς ψεύδεται όταν φωνασκεί ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά και αυτός δεν είχαν συμφωνήσει να επιστρέψει τους *8* εντός λίγων ημερών μαζί με το ελικόπτερο. Φυσικά και είχαν. Δυστυχώς ο Ερντογάν έλεγε την αλήθεια ότι ο Τσίπρας του είχε υποσχεθεί τους 8. Ο Ερντογάν συνεργάστηκε καλά με τους Συριζαίους, όπως ακριβώς συνεργάστηκε επί χρόνια με τους Γκιουλενικούς». Όπως αναφέρει στη δήλωσή της «ήμουν η μόνη δικηγόρος, κατ΄επιλογήν των *8* από τη στιγμή που τους μετέφεραν στο Α.Τ Ολυμπιακού χωριού στις 22/7/2016 γι αυτό παρακαλώ να μην παρεμβάλλεται ο κ.Μυλωνόπουλος και όσοι δεν σχετίζονται με την περίοδο που εκπροσωπούσα αποκλειστικά εγώ τους *8*. Έχουν μηδενική ενημέρωση για την περίοδο και αμφισβητώ ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί τους τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο.

Έχω καταθέσει μηνύσεις. Σε ένα οργανωμένο Ευρωπαικό κράτος πρωτοκλασσάτοι Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και διεφθαρμένοι αστυνομικοί θα παραπέμπονταν αμελλητί στη Δικαιοσύνη. Οι μηνύσεις μου λυμνάζουν σε συρτάρια, όχι τυχαία, από την εποχή της Ξένης Δημητρίου ως επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Πριν αναλάβω τους *8* οι κυρίες συνάδελφοι στην Αλεξ/λη μου είχαν πει αναλυτικά ότι η Κυβέρνηση Συριζα μέσω δημ. υπαλλήλων έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να αποτρέψουν τους *8* να υποβάλλουν αιτήματα ασύλου στην Αλεξ/λη. Οι κυρίες συνάδελφοι εκεί μερίμνησαν και προστάτεψαν τους *8* .

Στις 22/7/2016 δημοσιεύτηκε άρθρο του Αντιστρατήγου ε.α Μπάμπη Τζιγκουνάκη στην ιστοσελίδα pronews (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/462929_toyrkiki-eidiki-epiheirisi-gia-tin-arpagi-ton-8-fygadon) που επιβεβαίωνε πανηγυρικά την επιχείρησης απαγωγής των *8* από τον Ερντογάν. Δεν τον γνωρίζω τον Αντιστράτηγο.

Την παράνομη είσοδο μελών Τουρκικών δυνάμεων(κομάντος) σε χωριά του Έβρου με σκοπό να απαγάγουν τους *8* από το Α.Τ όπου κρατούνταν από τις 16/7/2016 την επιβεβαιώνουν και σήμερα ακρίτες κάτοικοι που ειδοποίησαν την Αστυνομία και αστυνομικοί που τους συνέλαβαν και μυστικά τους απώθησαν στην Τουρκία 1-2 ημέρες μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι *8* μετήχθησαν αιφνιδίως από το ΑΤ. του Ν. Έβρου στο Α.Τ Καβάλας και μετά στο Α.Τ Ολυμπιακού χωριού. Την πληροφορία αυτή μου την επιβεβαίωσαν αστυνομικοί εν ενέργεια που υπηρετούσαν στον Έβρο.

Οι κομάντος που περάσαν στον Έβρο για να απαγάγουν τους *8* , δεν σχετίζονταν με τους 5 Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, στα μέσα Φεβρουαρίου 2017. Οι 2 εξ αυτών επίσης πελάτες/εντολείς μου. Τους 3 τους προώθησε μυστικά η Ελληνική Αστυνομία στην Τουρκία όπου βασανίστηκαν οικτρά για 2 μήνες. Τα έχω επαναλάβει στα ΜΜΕ, έχω καταθέσει μήνυση και έχει υποβάλλει γι΄αυτό ερώτηση στην Βουλή ο πρώην βουλευτής Δ.Καμμένος. Είμαι σήμερα βαθιά πεπεισμένη ότι και για τη μυστική επαναπροώθηση των 3 κομάντος και εκατοντάδων άλλων στην Τουρκία γνώριζε τα πάντα και ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας (που είχε λάβει το εξώδικο μου) και ο Τόσκας και ο Κοτζιάς. Απομένει να αποδειχθεί στα δικαστήρια, αν το αποφασίσει η Δικαιοσύνη.
Μόλις ανέλαβα τους *8* μόνη μου στα τέλη Ιουλίου- αρχές Αυγούστου , οι *8* μου είχαν περιγράψει με φόβο ότι είχαν μάθει ότι κινδύνευαν με μυστική απέλαση και μου έδωσαν εντολή να ενεργήσω συγκεκριμένα, και διακριτικά, ώστε να μην τους απελάσουν. Φυσικά και μπλόκαρα επιτυχημένα την μυστική απέλαση τους τον Αύγουστο 2016, πολύ πριν καταθέσω τις προσφυγές μου με τις οποίες τους δόθηκε άσυλο στο β’ βαθμό. ΕΥΠατζήδες και άλλοι με παρακολουθούσαν διακριτικά επί μήνες και με συνεχάρησαν αργότερα γιατί μου είπαν ότι χειρίστηκα επιτυχημένα την υπόθεση, αν και μισούν τους Τούρκους.
Γνωρίζω ότι για την μη απέλαση των *8* υπήρξαν τηλεφωνήματα από πάρα πολλούς υψηλόβαθμους διπλωμάτες και ΥΠΕΞ κρατών σε Έλληνες Υπουργούς και στην ΕΥΠ, όπως γνωρίζω ότι τότε η Γερμανία και η Ρωσία δεν μερίμνησαν για την υπόθεση των *8*, σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές και μη χώρες. Ειδικά για τη Γερμανία, επειδή αργότερα είχα συνομιλήσει και ανταλλάξει μέιλ με σύμβουλο του Γερμανού Υφυπουργού Εξωτερικών , γνωρίζω ότι δεν είχε ενδιαφέρον, αν και διάφοροι μη εξουσιοδοτημένοι Σορολάγνοι σωτήρες των *8* με επιρροή σε Σορολάγνους των Βρυξελών, μετά την παραίτηση μου τον Δεκ. 2016-Ιαν 2017, ωθούσαν τους *8* να δίνουν μακροσκελείς συνεντεύξεις σε γερμανικά ΜΜΕ και όχι μόνο...υποσχόμενοι ότι θα τους αποφυλάκιζαν και θα τους έστελναν σε Αμερική και άλλα κράτη της ΕΕ. Ενδιαφέρον εξεδήλωσε και ο Σοροπληκτος Γ.Παπανδρέου. Μιλούσα με τους *8* ακόμα και 3 μήνες μετά από την παραίτηση μου.

Το ερώτημα σήμερα είναι «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ *8*, οι οποίοι είναι εξαφανισμένοι από την ημέρα της φωτιάς στο Μάτι;»

Δεν είμαι πεπεισμένη ότι οι *8* είναι ασφαλείς και ελεύθεροι και γι΄αυτό απευθύνω πρόσκληση, αν είναι ασφαλείς, να επικοινωνήσουν μαζί μου στο μοναδικό τηλ αριθμό που μόνο αυτοί γνωρίζουν.
Τέλος, έμαθα πώς η υπόθεση των *8* είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την υπόθεση των 2 Ελλήνων αξιωματικών που απήχθησαν στον Έβρο. Μου εξιστορήθηκε με λεπτομέρειες ότι γινόταν συναλλαγή με αντίτιμο 1,5 εκατομ. Ευρώ για κάθε Τούρκο αξιωματικό από τους *8*, δηλ πάνω από 10 εκατ. στην Αθήνα επί 2-3 Παρασκευοσάββατα βράδυ, με κάλυψη από αστυνομικούς με πολιτικά και με διπλωματικό όχημα. Ακριβώς λίγες ημέρες πριν την απαγωγή των 2 Ελλήνων! Αν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήθελε να εξετάσει ενδελεχώς με την υπ αριθμ. 9206/ 29-8-2018 μήνυση που είχα καταθέσει γι΄αυτήν την δωροληψία και διακίνηση μαύρου χρήματος με την χρήση των ειδικών μηχανημάτων της ΕΥΠ και των ΕΥΠατζήδων, θα εντοπιζόταν εύκολα τα στίγματα των κινητών Τούρκων και Ελλήνων που ήταν παρόντες και διευκόλυναν την οικονομική συναλλαγή ,επίσης και μάρτυρες και θα οδηγούνταν οι ύποπτοι στη Δικαιοσύνη. Κατάλαβα ότι οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί απήχθησαν ως εχέγγυο της συναλλαγής έως της απέλασης/επιστροφής των *8* στην Τουρκία. Είναι εύκολο να βρεθούν ποιοι πήραν τα χρήματα. Αυτός που ήταν αυτόπτης μάρτυρας μου είπε ποιος τα έδωσε και πως μεταφέρθηκαν. Μου είπε επίσης «οι 8 είναι προαποφασισμένο να επιστραφούν στον Ερντογάν. Υπάρχει συναλλαγή. Μόνο εσύ θα μπορούσες να μπλοκάρεις την απέλαση.». Ήμουν επιφυλαχτική αλλά κάθε ημέρα διαπιστώνω ότι μάλλον είχε δίκιο γιατί η καταγγελία/ μήνυση μου στον Α.Π. θάφτηκε στα συρτάρια. Για συναλλαγή είχε μιλήσει και ο Πάνος Καμμένος, τον οποίο επίσης δεν γνωρίζω.

Κατέθεσα πρωτοκολλημένα διαβαθμισμένα έγγραφα προς τον Γεν.Γραμ. του Υπουργείου Προστασίας, τον επικεφαλής της ΕΥΠ κ.Ρουμπάτη και σε Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ με όλες της λεπτομέρειες της καταγγελλόμενης σε εμένα συναλλαγής. Σκεφτόμουν να την καταγγείλω στο Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης γιατί έχει δικαιοδοσία για το διεθνές ξέπλυμα χρήματος, επικοινώνησα με την αρμόδια Αμερικανική υπηρεσία αλλά δεν προχώρησα για νομικούς λόγους. Την κατήγγειλα εγγράφως στο γραφείο του πρώην Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ,κ.Ταγιάνι ο οποίος γνωρίζει ποια είμαι. Επίσης την καταγγελία την είχα συζητήσει και με νυν Υπουργούς και συμβούλους του νυν Πρωθυπουργού. Ο Τόσκας, φίλος του Κοτζιά είχε θέσει ως προσωπικό του στόχο την υποβάθμιση του νομικού μου έργου, την σπίλωση μου. Ο Κοτζιάς ήταν αθέατος. Πολλές φορές αναρωτήθηκα για ποιο λόγο τόσο μένος εναντίον μου από αυτούς τους 2 πρώην Υπουργούς. Ήθελαν να δίνουν την εντύπωση των Τουρκοφάγων αλλά να, που τα έγγραφα εμπλέκουν τουλάχιστον τον ένα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώην δικηγόρος των «8» Τούρκων στρατιωτικών: «Ο πανικοβλημένος Κοτζιάς ψεύδεται»"

Μπαράζ ελέγχων από ΟΑΣΑ κατά της λαθρεπιβίβασης

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι εισιτηρίων, που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, στα μέσα μαζικής μεταφοράς με εντολή της διοίκησης του ΟΑΣΑ.

Στόχος η πάταξη της λαθρεπιβίβασης, που δημιουργεί κάθε χρόνο «μαύρη τρύπα» πολλών εκατομμυρίων στα έσοδα των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο ΟΑΣΑ ελέγχει καθημερινά τις ομάδες ελεγκτών που συστήνονται σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το τελευταίο διάστημα ζήτησε από τους σεκιούριτι που βρίσκονται στα εκδοτήρια να μεταφερθούν στις ράμπες και να ελέγχουν ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με «λαθρεπιβάτες» που σπρώχνουν για να περάσουν μαζί με όποιον πληρώνει εισιτήριο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, τον Οκτώβριο υλοποιήθηκαν συνολικά 340.958 έλεγχοι από τους ελεγκτές ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Ο μέσος όρος ελέγχων ανά ελεγκτή έφτασε τους 162, ενώ συνολικά «κόπηκαν» 6.911 πρόστιμα. Σε σχέση με το μήνα Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση κατά 34% στο σύνολο των ελέγχων, 18,04% στον αριθμό των ελέγχων ανά ελεγκτή και 6,5% στα επιβληθέντα πρόστιμα.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν την μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείται, προκειμένου να υπάρξει αύξηση των εσόδων από την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής καθώς η κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί είχε οδηγήσει, τουλάχιστον στην ΟΣΥ, μόνο ένας στους 20 να επικυρώνει εισιτήριο.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ ελέγχων από ΟΑΣΑ κατά της λαθρεπιβίβασης"

Κατερίνη: Νεκρές εντοπίστηκαν μάνα και κόρη που αγνοούνταν

Στη θέση Καρακόλι Αγίου Δημητρίου Πιερίας και σε μια χαράδρα 120 μέτρων βρήκαν τραγικό θάνατο η 17χρονη Μαρία - Ιωάννα και η 45χρονη μητέρα της που είχαν εξαφανισθεί από τις 8 Νοεμβρίου από το σπίτι τους στην Κατερίνη. Το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φύγει εντοπίσθηκε από drone της αστυνομίας. Νωρίτερα, κάτοικος της περιοχής είχε εντοπίσει τον προφυλακτήρα αυτοκινήτου, και το στοιχείο αυτό οδήγησε τις έρευνες για τον εντοπισμό μάνας και κόρης στο συγκεκριμένο σημείο. 

Οι έρευνες απέδωσαν καρπούς το μεσημέρι και ήδη από την απόκρυμνη χαράδρα η Πυροσβεστική έχει ανασύρει τη σορό του κοριτσιού και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού της μητέρας. Η προσπάθεια είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής. Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr από την επιχείρηση της Πυροσβεστικής:

am1
am2
am3
amn1
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μάνα και κόρη αναποδογυρισμένο στη χαράδρα
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατερίνη: Νεκρές εντοπίστηκαν μάνα και κόρη που αγνοούνταν"

Ηράκλειο: Οι σφαίρες με το τσουβάλι – Πατέρας και γιος έτοιμοι για πόλεμο – Οι εικόνες μετά την έφοδο αστυνομικών [pics]

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι (16-11-2019) σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας, δύο άνδρες ηλικίας 69 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, σε υπαίθριους χώρους απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, στα σπίτια τους, αλλά και σε ποιμνιοστάσια ιδιοκτησίας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 4 κιλά και 691 γραμμάρια χασίς.
Επιπλέον, μεταξύ των κατασχεθέντων υπήρχαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalasnikov, μια αμυντική χειροβομβίδα, 15,3 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο πιστόλια με τους γεμιστήρες τους, χίλια πενήντα φυσίγγια, και δύο κυνηγετικά όπλα.
Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 6.625 ευρώ, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τρία Ι.Χ.Φ και ένα Ι.Χ.Ε.αυτοκίνητο. 
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Οι σφαίρες με το τσουβάλι – Πατέρας και γιος έτοιμοι για πόλεμο – Οι εικόνες μετά την έφοδο αστυνομικών [pics]"

Νέα απόδραση κρατούμενου -Από τις φυλακές Μαλανδρίνου

Ακόμη ένα περιστατικό απόδρασης κρατουμένου έλαβε χώρα, καθώς ένας 50χρονος αλλοδαπός δεν επέστρεψε στις φυλακές Μαλανδρίνου, μετά την ολιγοήμερη άδεια που είχε λάβει.

Ο καταζητούμενος εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο 50χρονος όφειλε να επιστρέψει στις φυλακές Μαλανδρινού στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα λήξης της άδειάς του.

Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός, με την αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα απόδραση κρατούμενου -Από τις φυλακές Μαλανδρίνου"

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε, ανά πάσα στιγμή, τα εθνικά μας θέματα

Μήνυμα προς την Τουρκία να εγκαταλείψει την τακτική της βάναυσης παραχάραξης της Ιστορικής Αλήθειας και να σεβαστεί την Κυριαρχία, τα Σύνορα, το Έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, που είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του στο πλαίσιο της ανακήρυξής του σε επίτιμο Δημότη του δήμου Πηνειού στη Γαστούνη Ηλείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία και τον λαό της, πιστεύοντας ακράδαντα ότι το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας ενώνει, έτσι ώστε το Αιγαίο να είναι πάντα Θάλασσα Ειρήνης και, γενικότερα, ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ μας. Ωστόσο, παρατήρησε ότι «Τούτο έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση το ότι η Τουρκία αφενός σέβεται και τηρεί στο ακέραιο, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους. Και, αφετέρου, εγκαταλείπει την τακτική της βάναυσης παραχάραξης της Ιστορικής Αλήθειας ».

Επιπλέον, σημείωσε, ότι η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί, ότι «εμείς, οι Έλληνες, ως εγγυητές της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, θα επιβάλουμε, εφόσον χρειασθεί, τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου» και πρόσθεσε ότι «όπως επανειλημμένως αποδείξαμε στο παρελθόν είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε, ανά πάσα στιγμή, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια».

Όπως διευκρίνισε «θα το πράττουμε πάντοτε υπό όρους αρραγούς ενότητας, δοθέντος ότι η Ιστορία, μας έχει διδάξει πως τα μεγάλα και σημαντικά -και ιδίως τους Εθνικούς μας Στόχους- τους επιτυγχάνουμε ενωμένοι. Ενώ η διχόνοια και ο διχασμός μας στοίχισαν ακριβά, ακόμη δε και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού. Τέτοια τραγικά λάθη δεν είναι νοητό να τα επαναλάβουμε. Και δεν θα τα επαναλάβουμε, πολλώ μάλλον όταν το δικαστήριο της Ιστορίας δεν πρόκειται να μας τα συγχωρήσει».

Ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στη Γαστούνη για να παραστεί σε τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του οπλαρχηγού της Ελληνικής Παλιγεννεσίας Γεωργίου Σισίνη και να ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης του δήμου Πηνειού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε, ανά πάσα στιγμή, τα εθνικά μας θέματα"

Πώς διαμορφώθηκαν οι δημόσιες δαπάνες την περίοδο της κρίσης

Τη βαθιά μεταβολή στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της πολυετούς κρίσης, επιβεβαιώνει πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Μάλιστα, από τα διαθέσιμα στοιχεία δεν προκύπτει μόνο η τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και η σημαντική αλλαγή στη διάρθρωση των δημοσίων δαπανών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατά κεφαλήν δαπάνες της γενικής κυβέρνησης μειώθηκαν την περίοδο 2007-2017 με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,6%. Την ίδια περίοδο, στις χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ καταγραφόταν αύξηση με ετήσιο ρυθμό 1%.

Μη ομοιόμορφη η μείωση των δαπανών

Πάντως, η μείωση των δαπανών δεν ήταν ομοιόμορφη, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί σημαντικά η διάρθρωσή τους.

Ενδεικτικά, οι δαπάνες για συντάξεις και διάφορα κοινωνικά επιδόματα αντιστοιχούσαν στο 45% των συνολικών δημοσίων δαπανών το 2017, αυξάνοντας το ειδικό τους βάρος (σ.σ. μερίδιο) κατά 8,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2007.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό των δαπανών για αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκε κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 25,2% το 2017.

Αντίθετα, την ίδια περίοδο, η συμμετοχή των δημοσίων επενδύσεων (κεφαλαιουχικών δαπανών) συρρικνώθηκε κατά 4,7 μονάδες στο 7,4%, όπως και της ενδιάμεσης κατανάλωσης του Δημοσίου κατά 3,7 μονάδες στο 10,6%, αλλά και των δαπανών για τόκους εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους κατά 3 μονάδες στο 6,6% των συνολικών δαπανών.

Παράλληλα, οι αμυντικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ και διαμορφώθηκαν στο 2,5% το 2017, έναντι 2,1% που ήταν ο μέσος όρος των χωρών – μελών του ΟΟΣΑ.

Οι δαπάνες για την υγεία, από την πλευρά τους, περιορίστηκαν κατά 0,8% του ΑΕΠ στο 5,2% – έναντι 7,8% στον ΟΟΣΑ – ενώ οι δαπάνες για γενικές δημόσιες υπηρεσίες – που περιλαμβάνουν τις δαπάνες λειτουργίας της διοίκησης και τις δαπάνες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους – υποχώρησαν κατά 3,3% του ΑΕΠ, στο 8,3% (5,4% στον ΟΟΣΑ).

Αντίθετη πορεία ακολούθησαν οι δαπάνες για κοινωνική προστασία, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 3,7% του ΑΕΠ στο 19,4%, όπως και οι δαπάνες για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 0,6% στο 2,1%.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι δαπάνες για την εκπαίδευση ενισχύθηκαν κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 3,9% και για την περιβαλλοντική προστασία κατά 0,5 μονάδες στο 1,3%.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΑΣΑ, τέλος, η Ελλάδα – μαζί με την Ολλανδία και την Ισπανία – είναι οι μοναδικές χώρες του Οργανισμού, οι οποίες το 2017 είχαν υπερδιπλάσιες δαπάνες για την προστασία σε σχέση με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς διαμορφώθηκαν οι δημόσιες δαπάνες την περίοδο της κρίσης"

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Γεωργιάδη -Πέτσας: «Δεν πτοούμαστε» - Άδωνις: Δεν τους φοβόμαστε

«Αντιδημοκρατική» και «φασιστική επίθεση» χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, την παρέμβαση με τρικάκια από τον Ρουβίκωνα στο σπίτι του υπουργού Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

«Το σπίτι του υπουργού Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη δέχθηκε σήμερα, ανήμερα μιας σημαντικής ημέρας για τη Δημοκρατία μας, αντιδημοκρατική επίθεση από τους τραμπούκους του Ρουβίκωνα. Τέτοιου τύπου φασιστικές επιθέσεις δεν πτοούν κανέναν στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ακόμη πως «οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και η έννομη τάξη αποκαθίσταται. Είναι υποχρέωση όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στη Δημοκρατία, να το δείξουν εμπράκτως καταδικάζοντας τέτοιες επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της».

Λίγη ώρα μετά την επιδρομή που πραγματοποιήσαν μέλη του Ρουβίκωνα στο σπίτι του, πετώντας τρικάκια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τοποθετήθηκε, τονίζοντας πως... «σπεύδω όμως να προλάβω δηλώσεις τύπου: δεν πυροβόλησαν κιόλας..».

Επιπλέον, αφού ανέφερε πως «μέσα εκεί μένει και ο 5χρονος γιος μου», ξεκαθάρισε ότι «Δεν τους φοβόμαστε!».




Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Γεωργιάδη -Πέτσας: «Δεν πτοούμαστε» - Άδωνις: Δεν τους φοβόμαστε"

Αναβρασμός στη Γαλλία: Πάνω από 260 συλλήψεις μετά τις συγκεντρώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Περισσότερες από 260 συλλήψεις έγιναν μετά την χθεσινή διαμαρτυρία των “κίτρινων γιλέκων” σε όλη την Γαλλία, σύμφωνα με τον υπουργό των Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι μόνο στο Παρίσι, η αστυνομία συνέλαβε 170 ανθρώπους.

«Χθες, συνελήφθησαν 264 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών οι 173 στο Παρίσι [μετά τις διαδηλώσεις]» δήλωσε σήμερα ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Το κίνημα των κίτρινων γιλέκων συμπλήρωσε την πρώτη επέτειο από την έναρξη της δράσης του, με μαζικές συγκεντρώσεις κατά μήκος της χώρας.

Οι διαδηλώσεις στην Πόλη του Φωτός εξελίχθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων, αλλά και κανονιών με νερό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβρασμός στη Γαλλία: Πάνω από 260 συλλήψεις μετά τις συγκεντρώσεις των «κίτρινων γιλέκων»"

Ανατριχιαστική η απολογία του τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Κω

Νέα στοιχεία για την σύλληψη του τζιχαντιστή στην Κω, τον Ιούνιο, προβλήθηκαν σήμερα στον ΑΝΤ1, με αφορμή το έγγραφο ντοκουμέντο των ελληνικών αρχών. Όπως μεταδόθηκε, το έγγραφο, αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο τζιχαντιστής “αποτελεί μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω αλλοδαπός εμφανίζεται να συμμετέχει και σε βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και ασκεί προπαγάνδα υπέρ της ίδιας τρομοκρατικής οργάνωσης”.
Ο ίδιος, υποστήριξε στην απολογία του πως “στο συγκεκριμένο βίντεο πράγματι ήμουν ιμάμης και με διέταξαν απλώς να ανακοινώσω στον κόσμο τι αποφάσισε το Δικαστήριο. Το Δικαστήριο δεν ξέρω από ποιους αποτελείται. Μου φέρνουν στο τζαμί οι φρουροί και ανακοινώνω την απόφαση για το θέμα”.
Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στο βίντεο που πρωταγωνιστεί ο τζιχαντιστής αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Το Ισλαμικό Κράτος πήρε εντολή από τον θεό και τον Μοχάμεντ να πολεμήσει τους άπιστους…”, “… όποιος δεν θα συμμορφώνεται στον λόγο του Θεού και του Προφήτη Μοχάμεντ, θα τιμωρείται με τρόπο ανάλογο του επιπέδου της απιστίας του…”, “εσύ που ξεκινάς να μας πολεμήσεις, πρέπει να θυμηθείς ότι δεν υπάρχει ένα μέρος σε όλη τη γη, που να τηρούν τους όρους του Θεού, όπως το κάνει το Ισλαμικό Κράτος…” και “η τιμωρία με θανατική ποινή προστατεύει τη θρησκεία”.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ο δικηγόρος του συλληφθέντα, Γιάννης Γλύκας, τόνισε πως ο πελάτης του “από την πρώτη στιγμή έχει μία συγκεκριμένη τοποθέτηση όσον αφορά στη δική του συμμετοχή  στο βίντεο. Είναι δύο, τρία δευτερόλεπτα σε βίντεο 11 δευτερολέπτων.
Αποκηρύσσει την τότε συμμετοχή του και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ξεφύγει. Αλλιώς ξεκίνησε το 2013, αλλά στη συνέχεια απομακρύνθηκε…”.



Πώς τον “τσάκωσαν

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, το περασμένο Ιούνιο στην Κω «έπιασε» στεριά ένας Σύρος «πρόσφυγας» μαζί με τον ανήλικο γιο του, οποίος βέβαια ήθελε να ξεφύγει από την φρίκη του πολέμου.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνθρωπος επάνω του δεν είχε ούτε κινητό τηλέφωνο, παρά μόνο τα απαραίτητα για τον ίδιο και το παιδί του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο κέντρο φιλοξενίας του νησιού και βέβαια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έκανε τα χαρτιά του για χορήγηση ασύλου.
Βέβαια ο ενδεδυμένος τον «μανδύα» του πρόσφυγα τζιχαντιστής, δεν υπολόγιζε τον «ξενοδόχο», που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν άλλος από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έχει φροντίσει μέσω των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, να έχει άμεση πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πλατφόρμες ενημέρωσης, όπου φωτογραφίες και στοιχεία ατόμων που πολέμησαν με την σημαία του ISIS και προέβησαν σε φρικαλεότητες, έχουν καταγραφεί με απόλυτο τρόπο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ιντερπόλ σε συνεργασία με Αντιτρομοκρατικά Τμήματα στην Ευρώπη, αλλά και μυστικές υπηρεσίες κρατών της «Γηραιάς Ηπείρου» κατάφερε να δημιουργήσει, ακόμα και μέσα από ανοιχτές πηγές ενημέρωσης, ένα πλούσιο αρχείο στο οποίο υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες τζιχαντιστών.

Η αποκάλυψη της δράσης του
Όταν πια ο 45χρονος «πρόσφυγας» πολέμου κατέθεσε το διαβατήριο του – έγκυρο με παραποιημένα όμως στοιχεία – αμέσως η φωτογραφία του μπήκε στην ειδική πλατφόρμα αναζήτησης, με αποτέλεσμα το σύστημα να χτυπήσει κόκκινο.
Έκπληκτοι οι έμπειροι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είδαν να εμφανίζονται στο σύστημα φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία πρωταγωνιστούσε το συγκεκριμένο πρόσωπο, και μάλιστα και θηριωδίες και φρικαλεότητες, που πυκνά συχνά προέβαιναν οι μαχητές του ISIS.
Άμεσα συνελήφθη και όταν πλέον είδε πως έχουν στα χέρια τους αποδεικτικό υλικό της δράσης του, τότε αποφάσισε να μιλήσει και να μην κρύψει τίποτε.
Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο πρόσωπο παραδέχτηκε πως αρχικά ανήκε στο τομέα μαχητών της «Al Nousra», παρακλάδι της «Αλ Κάϊντα» στην Συρία και στην συνέχεια πέρασε άμεσα στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ράκα, Μοσούλη, Κομπάνι
Ο ίδιος άνθρωπος παραδέχτηκε πως συμμετείχε σε φρικαλεότητες στην Ράκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην Συρία, παραδέχτηκε επίσης πως πήρε μέρος στις μάχες στην Μοσούλη, αλλά και στην επέλαση του ISIS στο Κομπάνι, όπου υπέστησαν μια από τις χειρότερες ήττες τους από την Κουρδική Πολιτοφυλακή «YPG».
Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πως ήταν παρών στις τελευταίες μεγάλες μάχες που έδωσε το Χαλιφάτο στην Ράκα, όπου επίσης υπέστη συντριπτική ήττα από την Κουρδική Πολιτοφυλακή, ενώ εξιστόρησε στους Έλληνες Αστυνομικούς πως κατάφερε να βρει νέο διαβατήριο και τελικά να ξεφύγει από τον κλοιό που είχε δημιουργηθεί έπειτα από την συντριπτική ήττα του ISIS.
Μετά από αυτές τις πραγματικά ενδιαφέρουσες «συζητήσεις» που είχε το συγκεκριμένο πρόσωπο με τους αστυνομικούς μεταφέρθηκε στην Αθήνα και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, οποίος βέβαια αποφάσισε την προφυλάκιση του.
Παράλληλα για την περίπτωση του «Σύρου πρόσφυγα» ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατριχιαστική η απολογία του τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Κω"

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία-εξπρές από τα δυτικά - Δείτε χάρτες

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Κυριακής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας. 

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με το meteo.gr, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια.

Η μεταβολή του καιρού θα είναι σύντομη και από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας αρχικά στα δυτικά και έως το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει. 

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί τα αθροιστικά ύψη βροχής έως τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας όπου αναμένεται παύση των φαινομένων. Με κύκλο περικλείονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.

xartis-kairoso1


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα, με σημαντικά ύψη βροχής να αναμένονται στο Ιόνιο και την Ήπειρο και αργότερα στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, όπως διακρίνεται στους 3-ωρους χάρτες βροχής που ακολουθούν.

xartis-kairoso2
xartis-kairoso3
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία-εξπρές από τα δυτικά - Δείτε χάρτες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news