facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Ν. Μανιαδάκης: Ασφυκτικές πιέσεις και από το FBI για ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων

Ασφυκτικές πιέσεις και από το FBI για την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του Ανδρέα Λοβέρδου σε συναντήσεις που είχε στις ΗΠΑ, κατόπιν προτροπής των εισαγγελέων διαφθοράς, καταγγέλλει ο Νίκος Μανιαδάκης στην κατάθεση του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.

Στο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται το skai.gr o N. Μανιαδάκης φέρεται να λέει πως έχει συναντηθεί με τις αμερικανικές αρχές σε δύο περιπτώσεις, κατόπιν προτροπής των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Επισήμανε πως στις συναντήσεις οι Αμερικανοί πράκτορες επαναλάμβαναν τα ίδια ακριβώς λόγια με τους εισαγγελείς Διαφθοράς, λέγοντας του ότι έχουν στοιχεία για έναν πολιτικό, καθώς και για δική του εμπλοκή σε δωροδοκία του, και ότι αν δεν ομολογήσει θα στραφούν εναντίον του.

«Παρά την κατατρομοκράτηση μου, φέρεται να κατέθεσε ο κ. Μανιαδάκης, τους δήλωσα ότι δεν έχω τέτοια στοιχεία και ότι δεν πρόκειται να καταθέσω τίποτα για κανέναν, οτιδήποτε κι αν μου συμβεί» ανέφερε.

liberal
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Μανιαδάκης: Ασφυκτικές πιέσεις και από το FBI για ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων"

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των συλληφθέντων για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκαν οι δυο συλληφθέντες που φέρονται να συνδέονται με την Οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» στην οποία αποδίδεται σειρά «χτυπημάτων» στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε Πρεσβείες. Οι δυο κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με βαρύτατα αδικήματα σχετικά με τρομοκρατικές πράξεις για τα οποία θα απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, οι δυο κατηγορούμενοι, 41 και 45 ετών αντίστοιχα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Μάλιστα, στο κατώφλι της Εισαγγελίας ο ένας από τους κατηγορούμενους επιτέθηκε φραστικά σε δημοσιογράφους και τεχνικούς ενώ επιχείρησε να κλωτσήσει τηλεοπτική κάμερα.

Σε βάρος των δυο κατηγορουμένων, αλλά και δύο ακόμα ατόμων που αναζητούνται, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των κατηγορουμένων απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ´ εξακολούθηση, της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, της διακεκριμένης περίπτωση όπλων, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών. Επιπλέον, σε βάρος των δυο συλληφθέντων εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος τους για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019 η οποία, σύμφωνα με τις αρχές , αποτέλεσε την αρχή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Τότε, το όπλο του 41χρονου εκπυρσοκρότησε κατά λάθος και τραυμάτισε τον 46χρονο συνεργό τους ο οποίος αναζητείται καθώς εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

Ο 41χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι παλιός γνώριμος των αρχών καθώς είχε συλληφθεί το 2010 μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα αμέσως μετά το θάνατο του Λάμπρου Φούντα στον Νέο Κόσμο. Ο 45χρονος εμφανίζεται να είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Χολαργό όπου βρέθηκαν τα όπλα στα οποία η βαλλιστική έρευνα φέρεται να «έδειξε» την «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε στη γιάφκα του Χολαργού μαρτυρά ότι ετοίμαζαν νέα χτυπήματα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των συλληφθέντων για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»"

Ένταση στα Διαβατά: Νέα διαμαρτυρία των κατοίκων για τους πρόσφυγες

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι των Διαβατών διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την άφιξη προσφύγων στο camp της περιοχής.

Κατά τη συγκέντρωση δεν έλειψαν οι εντάσεις, κυρίως όταν έκανε δηλώσεις στις κάμερες ο πρώην πρόεδρος της Νέας Μαγνησίας, Γιώργος Ελευθεριάδης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το voria.gr, την ώρα που ο κ. Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της συγκοινωνίας, λέγοντας πως προκειμένου οι πρόσφυγες να φτάσουν στη δομή, χρησιμοποιούν τα λεωφορεία της γραμμής με αποτέλεσμα αυτά να γεμίζουν, κάτοικοι άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά ότι θα μεταφέρονταν προσωρινά στον τόπο και όμως μετρούν ήδη τρία χρόνια.



Υψωνοντας τους τόνους, διαμαρτυρήθηκαν για επιθέσεις σε βάρος αυτών και των παιδιών τους, όπως είπαν και φαινόμενα εγκληματικότητας, ενώ όπως τόνισαν τους οδηγούν στο σημείο να γίνουν "εν δυνάμει δολοφόνοι", καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει φωτισμός και οι πρόσφυγες, όπως οι ίδιοι λένε, κινούνται πεζοί το βράδυ σε δρόμους, με αποτέλεσμα οι ίδιοι με αυτοκίνητα να μην τους βλέπουν.



Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η συγκέντρωση, την οποία χαρακτήρισε ειρηνική, έγινε με πρωτοβουλία των κατοίκων για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για την ασφάλεια και την προστασία τους.

Ο δήμαρχος τόνισε παράλληλα πως η διαμαρτυρία γίνεται περίπου 700 με 800 μέτρα μακριά από τη δομή των προσφύγων, τονίζοντας ότι δεν επικροτούν συγκεντρώσεις που προσβάλλουν και προκαλούν όπως η αυριανή.



Σημειώνεται ότι μετά τις δηλώσεις του δημάρχου, κάτοικοι συνέχισαν να διαμαρτύρονται ενώ του επιτέθηκαν φραστικά, καθώς όπως είπαν αυτός όπως και η προηγούμενη διοίκηση δεν έκαναν τίποτα για το ζήτημα.

Στη συνέχεια οι κάτοικοι έκλεισαν την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης Κιλκίς και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Συμμαχική οδό, κοντά στην οποία βρίσκεται η δομή φιλοξενίας των προσφύγων.



Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν μπλόκο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκ νέου αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων των Διαβατών.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στα Διαβατά: Νέα διαμαρτυρία των κατοίκων για τους πρόσφυγες"

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Ετοίμαζαν «χτύπημα» σε αστυνομικό στόχο

Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα σε αστυνομικό στόχο ετοίμαζε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» μέλη της τα οποία συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική ύστερα από μεγάλη επιχείρηση στην Αττική, που ξεκίνησε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» θα αναβάθμιζε τα χτυπήματά της και εκτός από το καλάσνικοφ, που είναι το όπλο – «ταυτότητα» της οργάνωσης, θα χτυπούσε και με εκρηκτικό μηχανισμό.

Αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ενώ η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» χτυπά πάντα με καλάσνικοφ, στη γιάφκα της βρέθηκαν και υλικά παρασκευής βομβών. Την ίδια ώρα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στικάκια και κινητά τηλέφωνα γίνονται φύλλο και φτερό. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μέσα στο σκληρό δίσκο που βρέθηκε στη γιάφκα υπάρχει και προκήρυξη.

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι μέσα στη γιάφκα εντοπίστηκαν φάρος περιπολικού, πλαστές πινακίδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Στον εισαγγελέα με ύβρεις οι δυο συλληφθέντες

Με βρισιές και κλωτσιές στην Ευελπίδων οι δυο από τους συλληφθέντες για την Επαναστατική Αυτοάμυνα. Συνελήφθησαν μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Ληστεία στο Χολαργό όπου ο ένας δράστης πυροβόλησε τον άλλο ήταν η αρχή για να… ξετυλιχτεί το κουβάρι. Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στη δεύτερη γιάφκα της οργάνωσης στο Χολαργό. Είχαν μεταφερθεί από σπίτι στην Κυψέλη. Προετοιμασία για «μεγάλο» χτύπημα δείχνει το οπλοστάσιο που βρέθηκε.

Με αλεξίσφαιρα και τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες μετά τη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με στόχο την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, μεταφέρθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον εισαγγελέα.

Μόλις είδε τα τηλεοπτικά συνεργεία ο ένας από τους δυο συλληφθέντες άρχισε να βρίζει και μπαίνοντας στα δικαστήρια, κλώτσησε την πόρτα. «Μπινέδες, γ@@ω την Πα@@@@α σας, γα@@ το σπίτι σας, που@@@@ς», φώναζε την ώρα που αστυνομικοί τον μετέφεραν στο γραφείο του εισαγγελέα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Ετοίμαζαν «χτύπημα» σε αστυνομικό στόχο"

Έλενα Ράπτη για «μπάρμπεκιου»: Μήπως ενοχλούν τον ΣΥΡΙΖΑ οι Εκκλησίες, η σημαία και οι παραδόσεις;

Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Έλενα Ράπτη, με άρθρο της στην ιστοσελίδα «Romfea», απαντά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, με αφορμή της δήλωσή του για το «μπάρμπεκιου» δίπλα σε δομές προσφύγων και μεταναστών.

«Να υποθέσουμε πως είναι εξίσου ποινικά κολάσιμος σαδισμός να κυκλοφορούν οι Ελληνίδες με τα αμάνικα δίπλα στα κέντρα φιλοξενίας, πόσο μάλλον μέσα σε αυτά;

Μήπως είναι επίσης σαδισμός να κάνει κάποιος τον σταυρό του επειδή τυχαίνει να ζει δίπλα σε μια κοινότητα προσφύγων μουσουλμάνων;

Μήπως ενοχλούν αισθητικά και οι εκκλησίες, η σημαία, οι παραδόσεις; Μήπως να δημιουργήσουμε ζώνες απαγόρευσης κατανάλωσης χοιρινού σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από τα κέντρα φιλοξενίας;», σχολιάζει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η Έλενα Ράπτη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλενα Ράπτη για «μπάρμπεκιου»: Μήπως ενοχλούν τον ΣΥΡΙΖΑ οι Εκκλησίες, η σημαία και οι παραδόσεις;"

ΠΟΜΙΔΑ: Διάταξη-παγίδα για έκπτωση στην αναβάθμιση κτιρίων

Την απόσυρση της ανεφάρμοστης διάταξης-παγίδας, όπως την χαρακτηρίζει, αναφορικά με την έκπτωση για αναβάθμιση κτιρίων, ζητά με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη η ΠΟΜΙΔΑ.

Στην επιστολή της αναφέρει συγκεκριμένα:

«Μια από τις προεκλογικές εξαγγελίες σας η οποία είχε τεράστια απήχηση στην κοινή γνώμη, ήταν η επιστροφή φόρου για τις εργασίες της ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης των κτιρίων της χώρας μας, που ήταν από τριετίας πρόταση της Ομοσπονδίας μας προς εσάς και το επιτελείο σας, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα της κατοικίας του ελληνικού λαού, να επιτευχθούν οι ευρωπαικοί στόχοι για εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να αλλάξει η όψη των πόλεων της χώρας μας.

Δυστυχώς, με το υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο, όχι μόνον οι ιδιοκτήτες ακινήτων αδικούνται κατάφωρα γιατί, ενώ εξαιρούνται από κάθε ελάφρυνση, θα υποχρεωθούν στο αδύνατον γι’ αυτούς 30% για δαπάνες με «πλαστικό χρήμα», αλλά με το άρθρο 16 του σ.ν. ακυρώνεται πλήρως η παραπάνω εξαγγελία σας, δεδομένου ότι αυτό προβλέπει ότι:

1. H ρύθμιση θα αφορά δαπάνες μόνον για παροχή υπηρεσιών και όχι για το κόστος υλικών και εξοπλισμού, όπως ήταν απόλυτα σαφές από τις εξαγγελίες σας!
2. Η ισχύς της θα είναι μόνον για μια τριετία, και με ανώτατο όριο δαπάνης το ποσό των 48.000!
3. Η επιστροφή θα μειώνει αποκλειστικά και μόνον το φόρο εισοδήματος και όχι και τους λοιπούς φόρους, και κυρίως τον ΕΝΦΙΑ!
4. Η μείωση του φόρου θα γίνει σε 4 ετήσιες ισόποσες δόσεις, ήτοι μόνον 25% ετησίως!
5. Αποκλείονται όσοι έχουν ενταχθεί ή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»!
6. ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ: Όσοι κάνουν χρήση της διάταξης αυτής, για οσοδήποτε ασήμαντο ποσό, θα χάσουν τη γνωστή πάγια, αυτόματη και χωρίς δικαιολογητικά έκπτωση ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%) από όλο το φορολογητέο εισόδημά τους εκ μισθωμάτων, επί έως και μια ολόκληρη επταετία, ήτοι μέχρι 31.12.2026 !!!

Παράδειγμα «εφαρμογής» της απίστευτης αυτής διάταξης-παγίδας: Ιδιοκτήτης με ετήσιο εισόδημα από ακίνητα 24.000€ επικαλείται τιμολόγια τεχνικών, έτους 2020, ύψους 1.000€, για τα οποία θα δικαιούται επιστροφή 400€, και συγκεκριμένα 100€ ανά έτος. Αυτομάτως όμως θα χάσει την έκπτωση του αφορολογήτου 5% από το φορολογητέο εισόδημά του, ύψους 1.200 ευρώ ετησίως, με διαφορά φόρου 1.200 x 35% = 420€ + εισφορά αλληλεγγύης (8.000€ x 2,2% + 4.000 X 5% =376€) = 796€ x 7 έτη = 5.572€ !!! Μόνον αν επικαλεστεί τιμολόγια τουλάχιστον 14.000€ θα δικαιούται ισόποση επιστροφή 40% = 5.600€, αλλά σταδιακά σε 4 χρόνια!

Κύριε Πρόεδρε, οι γνωστοί ενδοιασμοί και αντιρρήσεις των αρμοδίων του ΥΠΟΙΚ ως προς την εφαρμογή της εξαγγελίας σας αυτής, δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσουν το στήσιμο μιας τέτοιας παγίδας σε βάρος των φορολογουμένων ιδιοκτητών ακινήτων όλης της χώρας!!!

Γι΄αυτό, και επειδή μια τέτοια διάταξη δεν μπορεί να έχει καμιά θέση σε νομοσχέδιο της Κυβέρνησής σας, όπως δεν είχε καμιά θέση και στις προεκλογικές εξαγγελίες σας, σας παρακαλούμε για τα δέοντα, προκειμένου να αποσυρθεί ολόκληρη αυτή η συνολικά ανεφάρμοστη ρύθμιση-παγίδα του άρθρου 16 του φορολογικού νομοσχεδίου. »

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΜΙΔΑ: Διάταξη-παγίδα για έκπτωση στην αναβάθμιση κτιρίων"

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Κάποιοι θέλουν να υπάρξει νέος Γρηγορόπουλος»

Γεμάτη «βόμβες» ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και στις εκκενώσεις των καταλήψεων ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως σήμερα υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα στην αστυνομία, ότι οι επιχειρήσεις γίνονται στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής με κριτήριο το αποτέλεσμα κι ότι οι καταλήψεις θα τελειώσουν με προσοχή κι όχι με 3.000 παιδιά μέσα στο Πανεπιστήμιο.

«Δεν φτάνει να καθαρίσουμε τα Εξάρχεια, πρέπει να τελειώνουμε με την εξάρθρωση των εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο».

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσλήψεις αστυνομικών λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε πλήρως τα λαϊκά στρώματα. Από την Πατησίων και κάτω δεν έβλεπαν αστυνομικό. Ανάμεσα στις πρώτες κινήσεις περιλαμβάνονται η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, η επιστροφή 1.500 αστυνομικών στην Αττική, οι 1.500 προσλήψεις που ήδη έγιναν και σε 20 ημέρες θα βρίσκονται ήδη στους δρόμους καθώς και η νέα ομάδα με την ονομασία «Δράση» που θα αριθμεί 200 άτομα ως το τέλος του μήνα σε όλο το λεκανοπέδιο».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Κάποιοι θέλουν να υπάρξει νέος Γρηγορόπουλος»"

Θεσσαλονίκη: Έβαζαν ψεύτικες αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και απέσπασαν 18.000 ευρώ

Περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, που αφορούσαν ψευδείς αγγελίες πώλησης οχημάτων, εξιχνίασε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για σύσταση συμμορίας και απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ' εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Αυγούστου του 2019, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Συγκεκριμένα, προέβαιναν στην ανάρτηση απατηλών αγγελιών πώλησης οχημάτων σε ιστοτόπους, πείθοντας στη συνέχεια τους υποψήφιους αγοραστές να καταθέτουν σε υποδεικνυόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, χωρίς ποτέ να παραλαμβάνουν, ωστόσο, τα οχήματα.

Με τον προαναφερόμενο τρόπο, απέσπασαν κατά το χρονικό διάστημα, από 14-06-2019 έως 05-08-2019, σε πέντε περιπτώσεις, το συνολικό χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ, ενώ σε μία ακόμη περίπτωση αποπειράθηκαν να αποσπάσουν το ποσό των 14.500 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Έβαζαν ψεύτικες αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και απέσπασαν 18.000 ευρώ"

Στον στενό κλοιό της Αντιτρομοκρατικής οι εμπλεκόμενοι στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονταν από καιρό, σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που διερευνάται. Οι αστυνομικοί είχαν σε στενό κλοιό τον 46χρονο που αναζητείται και τον 41χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», αλλά αποφυλακίστηκε με όρους στις 12-2-2018, με το νόμο Παρασκευόπουλου, (Ν. 4489/2017, άρθρο 43). Ο 46χρονος ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε από την Αστυνομία, στις 26 Αυγούστου 2019.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συγκεκριμένη επιχείρηση στο κτίριο δεν ήταν τυχαία, καθώς ο 46χρονος ήταν ήδη στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ επίσης φέρεται και ως πρωταγωνιστής σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.

Η ένοπλη ληστεία που διέπραξαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, τον περασμένο μήνα, απλώς επιβεβαίωσε και εργαστηριακά, ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε εκεί ήταν το ίδιο με το όπλο της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εντοπισμό και την σύλληψη του 46χρονου, καθώς τα στοιχεία που έχουν αναφέρουν ότι κατά την ληστεία, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Τη ληστεία φέρονται ότι διέπραξαν ο 41χρονος παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τον 46χρονο καταζητούμενο.

Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες, 45 ετών, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν, ωστόσο στο σπίτι που διέμενε, στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι ο οπλισμός είχε μεταφερθεί στο σπίτι του 45χρονου τον τελευταίο καιρό, από γιάφκα της οργάνωσης στην Κυψέλη, την οποία άδειασαν και καθάρισαν, καθώς δεν έχει βρεθεί τίποτα μέχρι στιγμής.

Η 39χρονη γυναίκα, όπως έγινε γνωστό είναι σύντροφος του 46χρονου καταζητούμενου και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα συναφή που εμπίπτουν στον συγκεκριμένο νόμο.

Τα 15 άτομα που προήχθησαν συνεχίζουν να εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνώριζαν, και σε ποιο βαθμό, τη δράση της οργάνωσης ή παρείχαν κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο στους άμεσα εμπλεκόμενους, οπότε ενδέχεται κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα, δύο πυροβόλα πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS, 17 πυροκροτητές, τρεις χειροβομβίδες, κ.ά.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ταυτοποιήθηκε Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Από τα κατασχεθέντα, ταυτοποιήθηκε ένα Καλάσνικοφ, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες από την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, μετά τη βαλλιστική εξέταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα Καλάσνικοφ έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

-Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

-Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

-Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

-Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Επίσης δεύτερο Καλάσνικοφ ταυτοποιήθηκε με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον στενό κλοιό της Αντιτρομοκρατικής οι εμπλεκόμενοι στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα»"

37ος Μαραθώνιος: Εντυπωσιακές εικόνες από τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων

Άνοιξε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 37ου Αυθεντικού Μαραθώνιου με τον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων. 

Η εκκίνηση δόθηκε στη λεωφόρο Αμαλίας και το κέντρο της πόλης γέμισε με δρομείς όλων των ηλικιών 

Στον αγώνα συμμετέχουν σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ περισσότεροι από 12.000 δρομείς.

Δείτε τις φωτογραφίες

marathon1
marathon2
marathon3
marathon4
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "37ος Μαραθώνιος: Εντυπωσιακές εικόνες από τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων"

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ που προβλέπει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα:

1. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (09-11-2019) μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (10-11-2019).

2. Στη δυτική Πελοπόννησο από τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου (09-11-2019) μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής (10-11-2019).



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες"

Καραμανλής: Γερασμένα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα – Κίνητρα για αντικατάσταση

Επικίνδυνα γερασμένο χαρακτήρισε τον στόλο των αυτοκινήτων στην Ελλάδα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής καθώς ο μέσος όρος στην χώρα μας είναι 15,4 έτη έναντι 9,9 της ΕΕ.

Ο κ. Καραμανλής εγκαινίασε την έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime 2019» στο παλαιό Αεροδρόμιο και τόνισε πως “η χώρα χρειάζεται αυτοκίνητα που να ρυπαίνουν λιγότερο και να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτή την κατάσταση έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Και την αντιμετωπίζουμε άμεσα”.

“Όπως ξέρετε”, είπε ο κ. Καραμανλής, “επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για «καθαρά» αυτοκίνητα, με ξεκάθαρες προτεραιότητες: Να δώσουμε κίνητρα για την αντικατάσταση πολλών από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα, με αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, όπως επιτάσσει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Να διευκολύνουμε την εισαγωγή ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 και Euro6. Να κινητροδοτήσουμε, σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Οικονομικών, την αγορά νέων αυτοκινήτων.

Ήδη, όπως θετικά μας πιστώνεται, καταγράφεται μία σημαντική αύξηση της αγοράς, η οποία ξεπερνάει το 20%. Αυτό, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης, η αγορά του αυτοκινήτου έπεσε έως και 80%.”

Ο υπουργός διευκρίνισε όμως ότι, «παράλληλα, με τα κίνητρα, θα υπάρξουν και κάποια φορολογικά και δασμολογικά αντικίνητρα, στην εισαγωγή εκείνων των μεταχειρισμένων, που είναι παλαιάς τεχνολογίας, και δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές».

Ο κ Καραμανλής ανέφερε ότι “το τελευταίο διάστημα, ως Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανοίγουμε τη συζήτηση για την οδική ασφάλεια, αλλά και για την ανάγκη ανανέωσης των αυτοκινήτων. Και πρόσθεσε ότι εδώ πρέπει να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα δύο προβλήματα: αφενός ότι τα κόστη που πληρώνει σήμερα ο Έλληνας για να αγοράσει αυτοκίνητο είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογα – και για αυτό βέβαια ο μόνος που δεν φταίει είναι η ίδια η αγορά του αυτοκινήτου και οι άνθρωποί της. Και αφετέρου ότι η κλιματική αλλαγή μας χτυπάει ήδη την πόρτα και πρέπει άμεσα να λάβουμε μέτρα για το περιβάλλον”.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ενώ μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ρύπανσης οφείλεται στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας των Ι.Χ. είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Συνεπώς, τόνισε, «πρέπει να δράσουμε τώρα πριν είναι αργά».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καραμανλής: Γερασμένα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα – Κίνητρα για αντικατάσταση"

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Συλλήψεις τριών ατόμων για όπλα και εκρηκτικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Παρασκευή, μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη τρεις συλλήψεις (δύο ανδρών, μίας γυναίκας) ενώ έχουν εντοπιστεί όπλα και εκρηκτικά σε έρευνες που έχουν διεξαχθεί σε 13 σπίτια.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:
«Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, 08-11-2019, εκτεταμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και έχουν πραγματοποιηθεί δεκατρείς (13) κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο (2) άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.
Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.
Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:
  1. Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ
  2. Ένα (1) υποπολυβόλο
  3. Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
  4. Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια
  5. Τέσσερεις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS
  6. Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές
  7. Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές
  8. Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές
  9. Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)
  10. Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
  11. Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
  12. Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας
Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα σας κρατάμε ενήμερους».
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Συλλήψεις τριών ατόμων για όπλα και εκρηκτικά"

Σταϊκούρας: Έρχεται κι άλλη μείωση ΕΝΦΙΑ, πλειστηριασμοί για “μπαταχτσήδες” και… “νέα” φορολοταρία

«Βόμβες» από τον υπουργό Οικονομικών για ΕΝΦΙΑ, αποδείξεις και πλειστηριασμούς. Πιθανή η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ μετά τον Μάιο. Παραμένουν τα 1.000 ευρώ στη φορολοταρία αλλά έρχονται και… αλλαγές. Νέες αλλαγές τις επόμενες μέρες για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Εφάπαξ το κοινωνικό μέρισμα.

Ο ΕΝΦΙΑ που θα μειωθεί κι άλλο, η φορολοταρία που θα αλλάξει, το κοινωνικό μέρισμα, οι πλειστηριασμοί, τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε… κίνητρα στους πολίτες για να περιμένουν νέες φοροελαφρύνσεις.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (09.11.2019) στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 επανέλαβε πως δέσμευση της κυβέρνησης είναι ότι θα βοηθηθούν τα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας με νέα μείωση φόρων από το 2020.

Αφού επεσήμανε ότι ένα εκατομμύριο πολίτες καλύφθηκαν από τις 120 δόσεις, ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε πως «πρώτη φορά κυβέρνηση μειώνει τον φόρο εισοδήματος». Σημείωσε δε ότι όχι μόνο δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά θα ενισχυθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ, μετά τον Μάιο του 2020 και πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και νέες αλλαγές στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Όταν δε ρωτήθηκε για τη φορολοταρία και τη συλλογή ηλεκτρονικών αποδείξεων ο «τσάρος» της οικονομίας είπε πως το οικονομικό επιτελείο μελετά κίνητρα τόσο για τους φορολογούμενους που πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις αλλά και για τους επαγγελματίες που θα πρέπει να τις «κόβουν», ώστε να μειωθεί η φοροδιαφυγή.

“Αυτό θα αφορά και τη φορολοταρία που πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες“, είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μελετά, πέραν των 1.000 ευρώ που δίνονται σήμερα, να επιβραβεύονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμα και σε είδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να δίνονται αυτοκίνητα ίσως και σπίτια.

Προανήγγειλε επίσης ότι ένα στα τέσσερα “κόκκινα” ακίνητα θα βγουν σε πλειστηριασμό. “Ένας στους τέσσερις πολίτες μπορεί να πληρώσει και όμως δεν το κάνει“, είπε, στέλνοντας… φιρμάνι στους “μπαταχτσήδες“.

Σε ό,τι αφορά στο κοινωνικό μέρισμα, ο υπουργός Οικονομικών είπε θα δοθεί εφάπαξ. Είπε, επίσης, ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια, ενώ σημείωσε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα υπάρξει θετική εξέλιξη για την 4η αξιολόγηση.

Κατά τον υπουργό Οικονομικών, ωριμάζουν οι συνθήκες ώστε το 2020 μαζί με τους θεσμούς να εξεταστεί η μείωση των δημοσιονομικών στόχων. «Θέλουμε να είναι στο 2% από το 2021 το πλεόνασμα» πρόσθεσε. Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων σημείωσε: «Θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων μας».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Έρχεται κι άλλη μείωση ΕΝΦΙΑ, πλειστηριασμοί για “μπαταχτσήδες” και… “νέα” φορολοταρία"

Απίστευτος Πολάκης κατά Αδ. Γεωργιάδη: Έλα να μας βγάλεις από την αίθουσα αν έχεις άντερα-Η απάντηση του υπουργού

Με απίστευτους χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνη Γεωργιάδη, ο Παύλος Πολάκης, για την προανακριτική της Novartis, προκαλώντας τον να βγάλει τον ίδιο και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο από την αίθουσα.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Γεωργιάδη! Ελα να μας βγάλεις από την αίθουσα εσύ, αν έχεις άντερα! Αντε, ορφανό του Παττακού και υποτακτικέ του Φρουζή, που θα τολμήσεις εσύ σκουπίδι της ανθρώπινης ιστορίας να μας χαρακτηρίσεις… Ουστ!», έγραψε στον λογαριασμό του ο πρώην υπουργός Υγείας.

Η απάντηση Γεωργιάδη στον Πολάκη

Απαντώντας, μέσω social media και εκείνος, στον Παύλο Πολάκη, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι με την αντίδρασή του ο πρώην υπουργός επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του περί αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς που τους εξομοιώνει με τον Ηλία Κασιδιάρη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτος Πολάκης κατά Αδ. Γεωργιάδη: Έλα να μας βγάλεις από την αίθουσα αν έχεις άντερα-Η απάντηση του υπουργού"

Απόφαση – βόμβα! Δικαστήριο δικαίωσε υπαλλήλους για αναδρομική επιστροφή 13ου και 14ου μισθού

Η απόφαση για 13ο και 14ο μισθό βγήκε από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου. Ποιο είναι το σκεπτικό της απόφασης. Οι 13 υπάλληλοι θα λάβουν αναδρομικά μιας πενταετίας.

Δώρα και επιδόματα σε 13 υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε οργανισμό που εφαρμόζεται το Ενιαίο Μισθολόγιο επιδίκασε το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Παρά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για συνταγματικό κόψιμο δώρων και επιδομάτων, το Ειρηνοδικείο έκρινε πως η πλήρης κατάργηση τους είναι αντισυνταγματική, ανεφάρμοστη και αντίθετη σε υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεις.

Το δικαστήριο στο σκεπτικό του αναφέρει ότι οι εν λόγω περικοπές των δώρων είναι ανεφάρμοστες «εφόσον στερούν από τους ενάγοντες το δικαιούμενο ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης».

Σύμφωνα με την απόφαση οι 13 υπάλληλοι Αθλητικής Ομοσπονδίας, η οποία επιχορηγείται από το Ελληνικό Δημόσιο, θα λάβουν αναδρομικά μιας πενταετίας τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και το επίδομα Θερινής αδείας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση – βόμβα! Δικαστήριο δικαίωσε υπαλλήλους για αναδρομική επιστροφή 13ου και 14ου μισθού"

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει παρέμβαση Σαλμά σε δικαστή για υπόθεσή του

H Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με σημερινή ανακοίνωσή της καταγγέλλει τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Μάριου Σαλμά σε δικαστή για να επισπευτεί δικαστική υπόθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Σαλμάς τηλεφώνησε χθες στον πρόεδρο του ΣΤ’ Τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών Χαράλμαπο Σεβαστίδη και του ζήτησε να επισπευστεί εκκρεμής δικαστική υπόθεση που τον αφορά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν ο κ. Σεβαστίδης τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, ο κ. Σαλμάς απάντησε σε έντονο ύφος.

Ακόμη, η ΕΔΕ καταγγέλλει πως ανάλογη παρέμβαση έγινε από τον κ. Σαλμά και σε εισαγγελέα και επισημαίνει πως το συμβάν με τον κ. Σαβαστίδη έχει κοινοποιηθεί ήδη στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου .

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της η ΕΔΕ αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσής μας, κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, χθες και ώρα 10.30’π.μ. με τηλεφωνική παρέμβασή του στο υπηρεσιακό τηλέφωνο κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος, ζήτησε από τον συνάδελφο, την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά. Όταν ο Πρόεδρος του Τμήματος τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, τότε ο βουλευτής απάντησε σε έντονο ύφος. Όμοια παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή και σε Εισαγγελέα. Ο Πρόεδρος του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων κοινοποίησε εγγράφως την ίδια ημέρα το συμβάν τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες. Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους. Η Ένωση προτρέπει κάθε Δικαστή και Εισαγγελέα να καταγγέλλει άμεσα τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλουν την Δημοκρατία, την Συνταγματική διάκριση των εξουσιών και τον θεσμό που υπηρετούμε».

Τί απαντά ο Μάριος Σαλμάς

Με μεγάλη μου έκπληξη και αγανάκτηση διάβασα την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβασή μου σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση. Πρόκειται για ακατανόητη παρεξήγηση.

Η τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ. Σεβαστίδη αφορούσε στην ενημέρωσή μου για την πορεία της μηνύσεώς μου, που υπέβαλα κατά του κ. Νικόλαου Μανιαδάκη στις 5 Φεβρουαρίου του 2019, με την ιδιότητα του διαδίκου και όχι αυτή του πολιτικού.

Η μήνυσή μου αφορούσε σε συκοφαντική δυσφήμιση για ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη, ο οποίος με ενέπλεκε στην υπόθεση Novartis όπου στην συνέχεια η εισαγγελία διαφθοράς αφού απεδείχθη η αναλήθεια, η αβασιμότητα και η δολιότητα αυτών των ισχυρισμών εξέδωσε διάταξη αρχειοθέτησης στο σκέλος που με αφορά.

Επί 10 μήνες η δικαιοσύνη καθυστερεί αδικαιολόγητα την εξέλιξη της μήνυσής μου, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι, πόσο αυτή η συκοφαντία με ταλαιπώρησε αν και ήμουν αυτός που εντόπισε τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis τον Νοέμβριο του 2012, και αυτός που ενημέρωσε την συντεταγμένη πολιτεία για να ξεκινήσει η δικαστική έρευνα στην Ελλάδα.

Η κωλυσιεργία αυτή οφείλεται και στις δηλώσεις αποχής των εισαγγελικών λειτουργών που χρεώνονται την υπόθεση!!!

Είναι καθήκον μου η προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου όπως είναι καθήκον της δικαιοσύνης η ταχεία απονομή δικαίου. Στα πλαίσια αυτά επικοινώνησα τηλεφωνικά όπως έχω έννομο συμφέρον στο υπηρεσιακό τηλέφωνο με τον κ. Σεβαστίδη να ζητήσω ενημέρωση για την δικονομική πορεία της μήνυσής μου καθώς και να υποβάλλω παράκληση επίσπευσης αυτής. Ο κ. Σεβαστίδης προς έκπληξή μου, μου μίλησε με απαξία, αρνούμενος να με ακούσει , μου είπε η όποια επικοινωνία να γίνεται μόνο μέσω συνηγόρου και μου έκλεισε το τηλέφωνο.

Ήθελα να σημειώσω ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου από τους εισαγγελείς την 5/7/2019 δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές που δεν γνωστοποιήθηκε παρά μετά τις εκλογές και με άφησαν να κριθώ από τους πολίτες με την εκκρεμότητα της Novartis.
Ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω επιδείξει συμπεριφορά που να μην καταδεικνύει σεβασμό στην Δικαιοσύνη.

Δεν διανοήθηκα να κάνω ουδέποτε παρέμβαση ούτε όταν ήμουν ύποπτος για τέλεση απαξιωτικών πράξεων, πόσο μάλλον τώρα ως μηνυτής;!

Ειλικρινά λυπάμαι που ο κ. Σεβαστίδης παρερμήνευσε την άσκηση ενός απόλυτα νόμιμου δικαιώματός μου ως παρέμβαση, με αποτέλεσμα να με στοχοποιήσει στην κοινή γνώμη δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για το ήθος μου και την ακεραιότητά μου .

Αναφορικά με την βιαστική Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πριν ενημερωθεί για το αντικείμενο της υπόθεσης -υποθέτω ότι δεν μιλάει με την δικαιοσύνη ανεπίσημα- όπου καταδικάζει την άσκηση ενός νόμιμου δικαιώματός μου ως διάδικος, χρειάζεται μεγάλο θράσος όταν οι Υπουργοί του πήγαιναν νύχτα στο Άρειο Πάγο και καταγγέλθηκαν από εισαγγελείς για ωμές παρεμβάσεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει παρέμβαση Σαλμά σε δικαστή για υπόθεσή του"

Επένδυση στο Ελληνικό: Νέα προσφυγή από τους αρχαιολόγους στο ΣτΕ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν τρεις σύλλογοι αρχαιολόγων κατά της ρύθμισης για την επένδυση στο Ελληνικό, που προβλέπει διαχείριση των δημόσιων χώρων, οι οποίοι θα προκύψουν από την επένδυση από τον ιδιώτη και όχι από το Δημόσιο.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν για το θέμα ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής-Στερεάς-Νήσων, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «οι κοινόχρηστοι χώροι του Ελληνικού, οι οποίοι αποτελούν δημόσια περιουσία που τελεί εκτός πάσης συναλλαγής, αντί να αποδοθούν σε κοινή χρήση, όπως μέχρι τώρα οριζόταν ακόμη και στην ειδική νομοθεσία για το Ελληνικό, αμέσως με την έκδοση της ΚΥΑ πολεοδομικών μελετών, παραμένουν στη διοίκηση και διαχείριση της εταιρεία Ελληνικό Α.Ε. η οποία θα είναι υπεύθυνη για την λειτουργία τους έως την παράδοσή τους στον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, οπότε και περιέρχονται σε κοινή χρήση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των τριών Συλλόγων:

«Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), σύμφωνα με τους καταστατικούς μας σκοπούς, καταθέσαμε την 1η Νοεμβρίου 2019 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), από κοινού με εκπροσώπους της Ευρείας Επιτροπής Υπεράσπισης του Ελληνικού, αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά του πέμπτου άρθρου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄145/30.9.2019) και κατά της ερειδόμενης σε αυτήν Κοινής Υπουργικής Απόφασης έγκρισης πολεοδομικών μελετών του Ελληνικού (Β’ 3687/3.10.2019).

»Με τις παραπάνω πράξεις οι κοινόχρηστοι χώροι του Ελληνικού, οι οποίοι αποτελούν δημόσια περιουσία που τελεί εκτός πάσης συναλλαγής, αντί να αποδοθούν σε κοινή χρήση, όπως μέχρι τώρα οριζόταν ακόμη και στην ειδική νομοθεσία για το Ελληνικό, αμέσως με την έκδοση της ΚΥΑ πολεοδομικών μελετών, παραμένουν στη διοίκηση και διαχείριση της εταιρεία Ελληνικό Α.Ε. η οποία θα είναι υπεύθυνη για την λειτουργία τους έως την παράδοσή τους στον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, οπότε και περιέρχονται σε κοινή χρήση. Καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά σε σχέση με τον χρονικό ορίζοντα αυτής της διαδικασίας, εύλογα συνάγεται το συμπέρασμα, ότι αναβάλλεται επ’ αόριστον και χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο όρο ή περιορισμό η απόδοση των κοινόχρηστων χώρων σε κοινή χρήση. Η μεταβίβαση και απόδοσή τους, επαφίενται στην απόλυτη και ανέλεγκτη διακριτική ευχέρεια της πωλούμενης εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.» και, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της, στην αγοράστρια ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία «HELLINIKON GLOBAL I S.A.» και την εγγυήτριας αυτής «Lamda Development».

»Οι Σύλλογοι, οδηγηθήκαμε σε αυτήν την κίνηση, καθώς, μεταξύ των κοινόχρηστων χώρων, παράνομα συγκαταλέχθηκε με την παραπάνω ΚΥΑ και το ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά, τμήμα του ομώνυμου οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου όπου έχουν πραγματοποιηθεί συστηματικές ανασκαφικές έρευνες, με ρητή πρόβλεψη στο ΠΔ έγκρισης του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) να διαμορφωθεί σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο.

»Με την αγνόηση και παράκαμψη του αρχαιολογικού χαρακτήρα του χώρου, ωστόσο, του επιφυλάσσεται κοινή μοίρα με τους κοινόχρηστους χώρους, με αποτέλεσμα την παραχώρηση της διοίκησης, διαχείρισης και χρήσης του επ’ αόριστον σε ιδιωτική εταιρεία, αντί του μόνου αρμόδιου Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 7 του αρχαιολογικού νόμου. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα αρχαία μνημεία της περιοχής, των οποίων η ένταξη σε κοινόχρηστους χώρους, τα εγκλωβίζει αορίστως σε παντελώς αναρμόδια για τη διαμόρφωση, προστασία και ανάδειξή τους εταιρεία και αναιρεί από το κοινωνικό σύνολο το δικαίωμα απόλαυσής τους ως δημόσιων αγαθών, σύμφωνα με τον ισχύον νομικό πλαίσιο για αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

»Είναι φανερό ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Α΄145/30.9.2019, που άλλωστε επελέγη ως διαδικασία νομοθέτησης χωρίς να στοιχειοθετείται πουθενά καμιά εξαιρετικώς επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη, δεν εξυπηρετεί κανένα δημόσιο συμφέρον αλλά αποκλειστικά το συμφέρον του ιδιώτη επενδυτή. Η παρακράτηση για αόριστο χρονικό διάστημα κοινόχρηστων- κοινωφελών χώρων και χώρων κοινωνικής ανταποδοτικότητας, καθώς και αρχαιολογικού χώρου και μνημείων, από μια ιδιωτική εταιρεία συνιστά παραχώρηση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε ανώνυμη εταιρεία, καθώς μετακυλίεται στη σφαίρα του ιδιώτη η λήψη της απόφασης για την επίτευξη και υλοποίηση ενός δημόσιου σκοπού. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν ιδιωτικοποιείται μόνο η δημόσια κτήση, αλλά πολύ περισσότερο η δημόσια δράση μεταλλάσσεται σε ιδιωτική.

»Ο ΣΕΑ, η ΠΕΣΑ και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων καταγγέλλουμε απερίφραστα τις πρωτοφανείς για την ελληνική έννομη τάξη διατάξεις παράδοσης της εκτός συναλλαγής δημόσιας περιουσίας, των αρχαιοτήτων συμπεριλαμβανομένων, σε ανώνυμη εταιρεία και δηλώνουμε ότι θα εμποδίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την υλοποίηση των παράνομων, αντισυνταγματικών και αντικοινωνικών ρυθμίσεων, που προωθούνται, κατά παρεκτροπή με νομοθεσία κατ’ εξαίρεση.»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επένδυση στο Ελληνικό: Νέα προσφυγή από τους αρχαιολόγους στο ΣτΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news