facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Άγκυρα: Δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες της Ελλάδας κατά Τούρκων μέσα στην ιστορία

Με μία οξύτατη ανακοίνωση, το τουρκικό υπ. Εξωτερικών επιτίθεται στην Ελλάδα και την κατηγορεί για «βιαιότητες και θηριωδίες εναντίον των Τούρκων μέσα στην ιστορία».

Αφορμή για το τουρκικό παραλήρημα, στάθηκε η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου πριν λίγες ημέρες στην Αρμενία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε κύκλους εχθρικούς προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις εις βάρος της χώρας μας απόψεις αυτών των κύκλων ή να στηρίζει τη στάση τους.

Δεν ξεχάσαμε ποτέ τις θηριωδίες της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

Είναι πολύ γνωστό ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και έπειτα.

Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην Τουρκική Μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές.

Η Τουρκία πιστεύει ότι τα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνονται από την ιστορία πρέπει να είναι διδάγματα ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι έχθρας, και οπωσδήποτε να υπάρχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας.

Με την ευκαιρία αυτή, να υπενθυμίσουμε ότι η στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα.

Καλούμε την Ελλάδα να είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας.

Από την άλλη, όσον αφορά στα γεγονότα του 1915, ήδη από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο πρόεδρός μας, είχε διατυπωθεί σαφώς η στάση της Τουρκίας με τη δήλωσή του στις 23 Απριλίου 2014. Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγκυρα: Δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες της Ελλάδας κατά Τούρκων μέσα στην ιστορία"

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Μολότοφ κατά ΔΙΑΣ και ΜΑΤ - Ένας αστυνομικός τραυματίας

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια, όπου σημειώθηκε νέα επίθεση κατά αστυνομικών με ρίψη μολότοφ.

Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ και χημικά κατά διμοιρίας των ΜΑΤ και σε άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22:10 στη διασταύρωση των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μεθώνης, ενώ μετά τις επιθέσεις έγιναν έξι προσαγωγές.

Φθορές έχουν υποστεί οι μοτοσικλέτες των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνόδευε διμοιρία των ΜΑΤ που προσέγγιζε το σημείο προκειμένου να αναλάβει υπηρεσία.

Πριν από πέντε ημέρες συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών σημειώθηκαν και πάλι στα Εξάρχεια, σε αντίδραση στην εκκένωση κατάληψης στο Πεδίον του Άρεως.

Αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ του απώθηκαν με δακρυγόνα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στα Εξάρχεια: Μολότοφ κατά ΔΙΑΣ και ΜΑΤ - Ένας αστυνομικός τραυματίας"

Αυτό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο – Ποιες ελαφρύνσεις προβλέπει

Σημαντικές ελαφρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και μείωση από τα 500 στα 300 ευρώ του ορίου πάνω από το οποίο οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά μέσα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Παράλληλα θεσπίζεται όριο 30% επί του πραγματικού εισοδήματος για τις δαπάνες με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών το οποίο θα μειώνεται στο 20% για φορολογούμενους που έχουν καταβολές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και ΕΝΦΙΑ, δανειακές υποχρεώσεις προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ενοίκια, οι οποίες υπερβαίνουν το 60% του πραγματικού τους εισοδήματος. Αυτά προβλέπονται μεταξύ άλλων στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Μείωση φόρων
Με το φορολογικό νομοσχέδιο «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη όσα είχε δεσμευθεί πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο:
⦁ μειώνονται μαζικά φόροι εισοδήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αντί να αυξάνονται,
⦁ επιβραβεύεται η επιχειρηματικότητα προς όφελος των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας,
⦁ αντιμετωπίζονται ευνοϊκά δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παροχές υπέρ των εργαζομένων,
⦁ προσελκύονται ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα, αντί να διώχνονται, με κίνητρα να επενδύσουν στην Ελλάδα.
«Με λίγα λόγια, το φορολογικό νομοσχέδιο βάζει τα θεμέλια για την οικονομική αναγέννηση της Ελλάδας» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.
Το σχέδιο νόμου έχει τίτλο: «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο».
Στο πλαίσιο αυτό καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός και οικονομικός εταίρος, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 15.11.2019 και ώρα 08:00 π.μ.

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου


Α. Βασικό πυλώνα των εισηγούμενων διατάξεων αποτελεί η φορολογική ελάφρυνση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων που τα τελευταία έτη επιβαρύνθηκαν σημαντικά, με την υιοθέτηση ευνοϊκότερων φορολογικών συντελεστών. Οι κυριότερες φορολογικές ελαφρύνσεις περιλαμβάνουν:
-Μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% που είναι σήμερα στο 24% για το 2019, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.
-Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για φυσικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους, από 22% που είναι σήμερα. Με τη μείωση αυτή αναμένεται να ευνοηθούν όχι μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, αλλά το σύνολο των φορολογουμένων, αφού το εισόδημά τους φορολογείται κλιμακωτά. Επιπλέον, μειώνονται κατά μία ποσοστιαία μονάδα και οι συντελεστές για τα υψηλότερα εισοδήματα.
-Καθιέρωση χαμηλού φορολογικού συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα.
-Μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 95% του φόρου που προκύπτει για τα Νομικά πρόσωπα (για το 2018).
Επιπρόσθετα, αναπροσαρμόζονται οι μειώσεις από το φόρο εισοδήματος για τη διατήρηση του αφορολογήτου, εφαρμόζονται μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τη στήριξη ευπαθών ομάδων (βρεφική προστασία), καθώς και για την κοινωνική προστασία και αποκαθίστανται διαπιστωμένες ανισότητες σε βάρος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ήτοι:
-Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ανεξαρτήτως αριθμού αυτών.
-Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης όλων των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% ανεξαρτήτως της μορφής της αναπηρίας.
-Μείωση του ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη από το 24% που είναι σήμερα στον μειωμένο συντελεστή 13%.
-Μείωση του ΦΠΑ για τα κράνη των μοτοσικλετιστών και τα παιδικά καθίσματα από το 24% που είναι σήμερα στον μειωμένο συντελεστή 13%.

Κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων


Β. Συγκαταλέγονται σημαντικά κίνητρα για την προσέλκυση άμεσων ξένων κεφαλαίων και επενδύσεων.
Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, αποσαφηνίζεται και απλουστεύεται η νομοθεσία για τη φορολογική κατοικία ενώ παράλληλα θεσπίζεται εναλλακτικός τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων αλλοδαπής προέλευσης με πληρωμή ετήσιου κατ’ αποκοπή φόρου στις περιπτώσεις επενδύσεων άνω των 500.000 ευρώ.
Περαιτέρω, μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από 10% σε 5% και θεσπίζεται η υπό όρους απαλλαγή νομικών προσώπων που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας από το φόρο υπεραξίας μεταβίβασης τίτλων συμμετοχής.
Επίσης, προβλέπεται απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης των τόκων εταιρικών ομολόγων εισηγμένων σε οργανωμένη αγορά.

ΦΠΑ στην οικοδομή


Γ. Εισάγονται μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας σε σημαντικούς κλάδους με συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας και που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Ειδικότερα:
-Αναστέλλεται η επιβολή ΦΠΑ στις οικοδομές με άδεια από 1-1-2006 και εφεξής και του φόρου υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων.
-Εισάγονται κίνητρα για την πραγματοποίηση εργασιών που σχετίζονται με την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων, με τη χορήγηση έκπτωσης φόρου 40% για δαπάνες των σχετικών εργασιών.
Δ. Εισάγονται φορολογικά μέτρα για την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης, όπως :
-Η εισαγωγή δέσμης μέτρων για την προώθηση χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και οχημάτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων, παρακολουθώντας βέλτιστες πρακτικές άλλων κρατών-μελών.
-Η ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των παροχών στους εργαζόμενους, δίδοντας:
1. Έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων για τις δαπάνες που αφορούν σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης,
2. Παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις προκειμένου να επιλέγουν την αγορά ή τη χρηματοδοτική μίσθωση οικολογικών αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, για τη χορήγησή τους στους εργαζομένους τους.

Ηλεκτρονικές συναλλαγές


Ε. Σημαντική παρέμβαση στην κατεύθυνση της διαφάνειας και του περιορισμού της φοροδιαφυγής είναι οι ρυθμίσεις για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών που περιλαμβάνουν:
-Μείωση του ορίου από τα 500 στα 300 ευρώ για τις συναλλαγές με μετρητά. Οι αγορές άνω των 300 ευρώ πρέπει να πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικές συναλλαγές.
-Οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες θα πρέπει να πραγματοποιούν δαπάνες ίσες με το 30% του πραγματικού τους εισοδήματος με ηλεκτρονικά μέσα, με ποινή 22% επί της διαφοράς, σε περιπτώσεις που δεν επιτευχθεί το ανωτέρω όριο.
Επιπρόσθετα ,θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν των ανωτέρω:
1.Στον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος δεν περιλαμβάνεται το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης.
2.Σε περίπτωση που έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες που αφορούν καταβολές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και ΕΝΦΙΑ, δανειακές υποχρεώσεις προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ενοίκια, οι οποίες υπερβαίνουν το 60% του πραγματικού εισοδήματος, το απαιτούμενο ποσοστό δαπανών περιορίζεται από το τριάντα τοις εκατό (30%) στο είκοσι τοις εκατό (20%).
3.Στον φορολογούμενο του οποίου έχει κατασχεθεί ο λογαριασμός, το όριο δαπανών περιορίζεται στις πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000 Euro).
4.Προβλέπονται εξαιρέσεις για φορολογούμενους που έχουν αντικειμενικές δυσκολίες χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.
Τέλος, στο πλαίσιο ενίσχυσης της φορολογικής συμμόρφωσης προτείνονται τροποποιήσεις αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και αύξηση του αριθμού των δόσεων των υφιστάμενων ρυθμίσεων (πάγια ρύθμιση).
Δεδομένης της σπουδαιότητας του παρόντος νομοσχεδίου για την ανάταξη της οικονομίας εντός του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της Χώρας, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς καθώς και τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους για τη βελτίωση των διατάξεων του παρόντος.
tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο – Ποιες ελαφρύνσεις προβλέπει"

«Πόλεμος» ανακοινώσεων για την αναβολή της προανακριτικής

«Παράνομα και καταχρηστικά, έξω από κάθε θεσμική διαδικασία, προκειμένου να παρακωλύσει για άλλη μια φορά την εξέταση του μάρτυρα Φρουζή, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να σεβαστεί τις αποφάσεις της Επιτροπής και την κοινοβουλευτική δημοκρατία», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής, για τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή, που οδήγησε στην αναβολή της συνεδρίασης.

Στην ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «χωρίς καμία αιδώ, χωρίς καμία αίσθηση του κοινοβουλευτικού βάρους και καθήκοντός του σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην προανακριτική επιτροπή, δηλώνει ότι δεν θα σεβαστεί τις αποφάσεις της και ότι τα ήδη εξαιρεθέντα μέλη του θα συνεχίσουν να παρακωλύουν τη διαδικασία». 

Όπως επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής, «είναι πλέον ξεκάθαρο: ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συγκάλυψη του εκτροχιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης 2004-2009, κάνει τα πάντα για να μην λειτουργήσουν οι θεσμοί, να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες, να μην αποκαλυφθεί η πολιτική σκευωρία» και καταλήγει: «Μετρήθηκε με την αλήθεια και έχασε οριστικά. Παραδίδουμε την ευτελιστική τακτική του, που υποκατέστησε την πραγματική πολιτική, στους πολίτες. Αυτοί πάντα κρίνουν, συγκρίνουν και αξιολογούν».

Δεν εξετάσαμε τον Φρουζή, λόγω της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, επί 4,5 χρόνια δεν τόλμησε να καλέσει τον κ. Φρουζή. Σήμερα, και μετά από τρίτη συνεδρίαση, δεν μπορούμε να εξετάσουμε τον κ. Φρουζή, λόγω της αντιδεοντολογικής και αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, ποιοι δεν θέλουν να καταθέσει ο κ. Φρουζής», δήλωσε νωρίτερα, σήμερα, ο βουλευτής της ΝΔ, μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Θανάσης Πλεύρης.

«Εμείς καλούμε τον κ. Φρουζή ως μάρτυρα 4,5 χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ με μια εξεταστική για το φάρμακο, δεν τον κάλεσε. Καλέσαμε τον κ. Φρουζή να τον εξετάσουμε, αλλά η επιτροπή για να τον εξετάσει πρέπει να έχει νόμιμη σύνθεση. Νόμιμη σύνθεση με δύο μέλη που έχουν εξαιρεθεί με απόφαση της επιτροπής, η οποία είναι ισχυρή, δεν μπορεί να υπάρξει», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Στο βαθμό που με αφορά, το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε σήμερα ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου, εάν η επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει λόγος εξαίρεσής μου, θα πειθαρχήσω απόλυτα στην απόφαση και δεν θα λειτουργήσω με αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, να μένω εντός της επιτροπής, σώνει και καλά, ενώ θα έχω εξαιρεθεί. Αυτό όμως θα το κρίνει η επιτροπή, η οποία πρέπει να συνεδριάσει με νόμιμη σύνθεση».

Τζανακόπουλος: Πρωτοφανής εξέλιξη

«Η αναβολή της σημερινής συνεδρίασης είναι αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και του προέδρου της επιτροπής κ. Μπούγα», δήλωσε πριν από λίγο για την εξέλιξη στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

«Ο πρόεδρος της επιτροπής, επικαλούμενος μια ανυπόστατη απόφαση, αρνήθηκε να κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στα κοινοβουλευτικά χρονικά, προφανώς αντισυνταγματική και πραξικοπηματική, με ένα και μοναδικό στόχο: να μην εξεταστεί για άλλη μια φορά ένας από τους κύριους μάρτυρες της υπόθεσης NOVARTIS, ο κ. Φρουζής», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δήλωση του Σπύρου Λάππα

«Σήμερα συνεχίστηκε μία ανυπόστατη, αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική διαδικασία» τόνισε σε δηλώσεις του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας. Και σημείωσε:

«Η σημερινή απόφαση του προεδρείου της Επιτροπής, που διέκοψε αυθαίρετα τις εργασίες της, είναι όχι μόνο αυθαίρετη αλλά και αντισυνταγματική και προσβάλλει την κοινοβουλευτική τάξη. 

Εμείς, η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν όλοι και οι επτά παρόντες και περιμέναμε να εξετάσουμε τον μάρτυρα. Από τη μεριά μας θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να τηρηθεί η κοινοβουλευτική τάξη, το σύνταγμα, και η νομιμότητα.

Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην αποτρέψουμε την εξέταση του Φρουζή. Εμείς εμμένουμε και αναμένουμε την επόμενη συνεδρίαση για να εξετάσουμε τον μάρτυρα. Έχουμε συμφέρον να τον εξετάσουμε και θα το κάνουμε, να είστε βέβαιοι για αυτό».

Απαντώντας στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει στην στάση του και πάλι δεν θα εξεταστεί ο κ. Φρουζής, ο κ. Λάππας σημείωσε: «Σήμερα η Επιτροπή είχε κανονική, νόμιμη, συνταγματική σύνθεση, σύμφωνη με τον κανονισμό της Βουλής. Αυτά προς το παρόν».

Λιακούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πυρπόλησε τη διαδικασία της επιτροπής 

«Παράνομα και καταχρηστικά, έξω από κάθε θεσμική διαδικασία, ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά πυρπόλησε τη διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής», δήλωσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Ευαγγελία Λιακούλη.

«Με μεγάλη μας λύπη είδαμε ότι χωρίς καμία αιδώ, ανερυθρίαστα, για άλλη μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έκανε και τις προηγούμενες φορές. Αρνήθηκε όμως να εξετάσει τον μάρτυρα Φρουζή η επιτροπή. Αυτό ήθελε να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξωθεσμικά όμως και ενάντια στη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Απορούμε πραγματικά, δεν υπάρχει όριο;», δήλωσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόλεμος» ανακοινώσεων για την αναβολή της προανακριτικής"

Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ σε Κικίλια: «Το ίδρυμα αποκάλυψε το πρόβλημα στις φυλακές Διαβατών»

Στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, απάντησε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ σχετικά με το πόρισμα για το ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμα Θησέας στις φυλακές Διαβατών, στο οποίο αναφέρεται η ύπαρξη «παρακυκλώματος», ενώ καταγγέλλονται οικονομικές ατασθαλίες και αδιαφανείς διαδικασίες.

Το πόρισμα, επισημαίνει ο Σύλλογος, προήλθε από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου του ΚΕΘΕΑ για προβλήματα στη λειτουργία μιας από τις 100 σχεδόν μονάδες του οργανισμού, το οποίο παραδόθηκε στον υπουργό την προηγούμενη μέρα, από τον ίδιο τον οργανισμό.

Ο Σύλλογος αναφέρει, πως «αυτό που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα επαινούσε ο υπουργός - τη δύναμη δηλαδή και τις διαδικασίες ενός αυτοδιοικούμενου οργανισμού να αποκαλύπτει ο ίδιος τις πληγές του - το μεταχειρίζεται ως σανίδα σωτηρίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποπροσανατολίσει από την καθολική αντίδραση που προκάλεσε με την υπαγωγή ενός ανεξάρτητου οργανισμού σε κομματική κηδεμονία».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ σε Κικίλια: «Το ίδρυμα αποκάλυψε το πρόβλημα στις φυλακές Διαβατών»"

Κικίλιας: Νέο πόρισμα με οικονομικές ατασθαλίες από τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ

Συνέχεια στις αποκαλύψεις για την προηγούμενη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ έδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατέθεσε ένα νέο πόρισμα, αυτή τη φορά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Σε αυτό το ΓΛΚ εμφανίζεται να έχει εντοπίσει πλήθος οικονομικών παραβάσεων και κακοδιαχείρισης του ταμείου του ΚΕΘΕΑ.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε στη Βουλή:

«Καταθέτω το πόρισμα-έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων ΚΕΘΕΑ στο σύνολό τους από το ΓΛΚ και τους ελεγκτές του για την ελεγκτική περίοδο 1.7.2018 – 30.6.2019 περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση και είχε την πολιτική εποπτεία του ΓΛΚ» ανέφερε ο υπουργός Υγείας για να απαριθμήσει ορισμένες από τις παραβάσεις:

Μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε το ΓΛΚ κάνει λόγο σε ευρήματα και κάνει συστάσεις για την οικονομική διαχείριση του φορέα:

– Μη ρεαλιστική κατάρτιση προϋπολογισμού εξόδων

– Να μην γίνονται δεσμεύσεις ποσών που δεν χρησιμοποιούνται

– Συστήνει να τηρούνται οι νόμοι μετά από εύρημα ότι η δαπάνη έγινε πρώτα και μετά επιχείρησαν να την νομιμοποιήσουν

– Να τηρούνται οι διατάξεις κατά την εξόφληση δαπανών

– Τα χρηματικά εντάλματα του ΚΕΘΕΑ κύτταρο τα ήλεγχε το ίδιο πρόσωπα. Δηλαδή αυτός που ενέκρινε τις δαπάνες και αυτός που έκανε την εκκαθάριση ήταν το ίδιο πρόσωπο

– Τα χρηματικά εντάλματα δεν έφεραν τα στοιχεία εκείνου που τα υπέγραφε. Ποιος έχει την ευθύνη;

– Μη τήρηση προβλεπόμενων διαδικασιών για προμήθειες από το ΚΕΘΕΑ σχήμα – χρώμα

– Ελλιπή δικαιολογητικά

– Μεγάλο ποσοστό απευθείας αναθέσεων και μη ύπαρξη προγράμματος προμηθειών. Που είναι η καλή οργάνωση οικονομικών που μας λέγατε;

– Μη ανάρτηση στην Διαύγεια των χρηματικών ενταλμάτων του 2017. Ολου του έτους

Σταματώ εδώ. Νομίζω ότι κατανοείτε την ανάγκη οργανωμένης και δομημένης διοίκησης για να ελέγξει τα οικονομικά του ΚΕΘΕΑ. Αυτό θα έπρεπε να είναι πρόταση όχι μόνο του Υπ Υγείας αλλά και όλων κομμάτων. Ελπίζω να μην υπάρξει συνέχεια».

Οι νέες αποκαλύψεις του κ. Κικίλια έφεραν την αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει τα ευρήματα, αλλά προτίμησε να επικρίνει τον υπουργό για την απόφασή του να αποκαλύψει το περιεχόμενο του πορίσματος κατά την διαδικασία της ακρόασης των φορέων.

«Σήμερα έχουμε ακρόαση φορέων και αν ισχύουν αυτά που λέει ο υπουργός, για σεβασμό οφείλουμε να τους ακούμε και όχι να σπεύδει ο υπουργός να ενισχύσει το αφήγημά του για φαυλότητα και κακοδιαχείριση και να συνεχίζει τον δημόσιο εξευτελισμό του ΚΕΘΕΑ», ανέφερε ο κ. Ξανθός.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Νέο πόρισμα με οικονομικές ατασθαλίες από τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ"

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 - Tι θα πληρώσουμε

Από το βράδυ της Πέμπτης αναρτήθηκαν και είναι διαθέσιμα στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2020. Για φέτος υπολογίζονται όπως και το 2019, καθώς οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2.

Αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010, καθώς και μοτοσυκλέτες (ανεξάρτητα από ημερομηνίας ταξινόμησης) πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης.



Οι προθεσμίες πληρωμές για τα τέλη κυκλοφορίας και τα πρόστιμα

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορούν να καταβληθούν εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Όσοι δεν πληρώσουν εντός προθεσμίας τα τέλη κυκλοφορίας, θα επιβαρυνθούν (εκτός του ποσού για τα τέλη) πρόστιμα, ως εξής:

- 100% των τελών εάν το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ.

- 50% των τελών εάν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο.

- 30 ευρώ εάν τα τέλη κυκλοφορίας είναι μικρότερα των 30 ευρώ.

Μπορείτε να μπείτε στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για να μάθετε το ποσό που θα πληρώσετε και να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο πληρωμής με ΚΛΙΚ ΕΔΩ 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 - Tι θα πληρώσουμε"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στην Αττική (αναλυτικά)

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου 2019 η Αστυνομία, λόγω του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου και άλλων αγώνων δρόμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία:

Στο κέντρο της Αθήνας

Το Σάββατο 09.11.19 κατά τις ώρες 17.00-19.00, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Χαρ. Τρικούπη – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξ/κών ΕΛ.ΑΣ.) – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Την Κυριακή 10.11.2019 θα διεξαχθεί ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών τις ώρες 09.00-17.45, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Μαραθώνος – Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων) – Τύμβος Μαραθώνα – Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων) – Λ. Μαραθώνος – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (10.11.2019) και κατά τις ώρες:

08.00-10.00, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Ρήγα Φεραίου – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

10.05-10.20, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1200μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

10.20-10.40, θα διεξαχθεί Αγώνας Παιδιών (1200μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

10.35-11.00, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 3 χλμ. από τη συμβολή Λ. Βασ. Σοφίας & Ζαχάρωφ προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Βασ. Σοφίας & Ζαχάρωφ – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ακόμη, επί της Μαραθώνιας Διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών Δήμων θα διεξαχθούν αγώνες μικρών παιδιών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής

Λόγω των αγώνων αυτών το Σάββατο 09.11.2019 και την Κυριακή 10.11.2019 θα πραγματοποιηθούν οι εξής προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, περιοχής των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων, ως εξής:

Καθορισμός κατεύθυνσης κυκλοφορίας – ορίου ταχύτητας την Κυριακή 10.11.2019:

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αγ. Παρασκευής και της Λ. Κάτω Σουλίου, κατά τις ώρες 05:00΄ – 08:00΄:

Καθορισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα, ως λωρίδας αντίθετης ροής (αντιδρόμηση), για τα λεωφορεία μεταφοράς των αθλητών,

Καθορισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα, ως λωρίδας αποκλειστικής κυκλοφορίας οχημάτων διοργανωτών, διαπιστευμένων οχημάτων και οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.

Καθορισμός ανωτάτου ορίου ταχύτητας 30 χλμ/ώρα και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.

Καθορισμός και των δύο λωρίδων κυκλοφορίας του ρεύματος προς Λ. Μαραθώνος της Λ. Κάτω Σουλίου, ως αντιθέτου ροής με κατεύθυνση από Λ. Μαραθώνος προς και μέχρι την οδό Αγ. Μαρίνας, για τα λεωφορεία μεταφοράς των αθλητών, κατά τις ώρες 05:00΄ – 08:00΄.

Καθορισμός της οδού Αγίας Παρασκευής στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αρχίας και Αγ. Παντελεήμονα, ως αντιθέτου ροής με κατεύθυνση προς την οδό Αγ. Παντελεήμονα. Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των λεωφορείων και των Ι.Χ μεταφοράς των αθλητών, θα πραγματοποιείται μέσω των κάτωθι οδικών τμημάτων:

Λεωφορεία:

Λ. Μαραθώνος – είσοδος στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα της Λ. Μαραθώνος – δεξιά Λ. Κάτω Σουλίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μαραθώνος – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ – συνέχεια Λ. Κάτω Σουλίου (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μαραθώνος) – δεξιά Αγ. Μαρίνας – δεξιά Αρχίας – αριστερά Αγ. Παρασκευής (αντίθετη κίνηση) – αριστερά Αγ. Παντελεήμονα – δεξιά Φειδιππίδου – αριστερά Λ. Μαραθώνος.

Ι.Χ:

Λ. Μαραθώνος – κίνηση στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα – δεξιά Λ. Κάτω Σουλίου – δεξιά είσοδος στον χώρο στάθμευσης οχημάτων (parking) – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ – δεξιά Αγ. Μαρίνας – δεξιά Αρχίας – αριστερά Αγ. Παρασκευής (αντίθετη κίνηση) – αριστερά Αγ. Παντελεήμονα – δεξιά Φειδιππίδου – αριστερά Λ. Μαραθώνος.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων την Κυριακή 10.11.2019:

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της αφετηρίας και της Λ. Κάτω Σουλίου (Αγία Μαρίνα) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00΄- 12.00΄.

Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων), στο τμήμα της μεταξύ του Τύμβου Μαραθώνα και της Λ. Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00΄- 12.00΄.

Λ. Κάτω Σουλίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αγ. Αθανασίου και της Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 05.00΄- 09.00΄.

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Κάτω Σουλίου και Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.30΄ – 13.30΄.

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Διονύσου και Λαυρίου – Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και στα δύο ) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ – 15.15΄.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Λαυρίου – Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.30΄ – 17.05΄.

Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού, προς Ραφήνα, κατά τις ώρες 07.00΄- 13.30΄.

Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού, προς Παλλήνη, κατά τις ώρες 07.00΄- 15.00΄.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρόης και της Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, κατά τις ώρες 05.00΄- 07.00΄.

Αμβρ. Φραντζή, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρρόης και της Λ. Συγγρού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού, κατά τις ώρες 05.00΄- 07.00΄.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την 06.00΄ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 έως την 20.30΄ ώρα της Κυριακής 10.11.2019:

Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ρηγίλλης και Ηρ. Αττικού και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την 08.00΄ ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 έως την 21.00΄ ώρα της Κυριακής 10.11.2019:

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ερατοσθένους, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ευαγγελισμό.

Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ευαγγελισμό.

Μ. Μουσούρου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την 14.00΄ έως 21.00΄ ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 και από 05.00΄ έως την 17.30΄ ώρα της Κυριακής 10.11.2019:

Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από 06.00΄ ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 έως 19.00΄ ώρα της Κυριακής 10.11.2019.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 14.00΄ έως 20.00΄ ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 και από 07.00΄ έως 17.30΄ ώρα της Κυριακής 10.11.2019:

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και του Πύργου Αθηνών και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και της Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Θηβών, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Ασίας και Λεβαδείας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιλισίων και της Λ. Μεσογείων.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 14.00΄ έως 20.00΄ ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 και από 05.00΄ έως 13.30΄ ώρα της Κυριακής 10.11.2019:

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Ριζάρη, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Σοφίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ρηγίλλης και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ησιόδου.

Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Κανάρη.

Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄.

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Αμβρ. Φραντζή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Ηλιουπόλεως, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Υμηττού και Καρέα, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Καρέα, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

Χαρ. Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.

Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Λ. Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της, από 14.00΄ έως 20.00΄ ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 και από 04.00΄ έως 13.00΄ ώρα της Κυριακής 10.11.2019.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Αρχιμήδους, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Π. Πλαστήρα έως Μουσούρου, από 14.00΄ έως 20.00΄ ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 και από 05.00΄ έως 13.30΄ ώρα της Κυριακής 10.11.2019.

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων:

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, με εξαίρεση τα οχήματα της διοργάνωσης με ειδική σήμανση, από 06.00΄ ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 έως 19.00΄ της Κυριακής 10.11.2019.

Αρχιμήδους, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Πλαστήρα και της οδού Μ. Μουσούρου, από 06.00΄ ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 έως 19.30΄ της Κυριακής 10.11.2019.

Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό από 06.00΄ ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 έως 20.30΄ της Κυριακής 10.11.2019.

Πλ. Καραϊσκάκη (‘Αγαλμα δισκοβόλου), από 06.00΄ ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 έως 20.30΄ της Κυριακής 10.11.2019.

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 09.00΄ ώρα του Σαββάτου 09.11.2019 έως 17.30΄ της Κυριακής 10.11.2019.

Λ. Μεσογείων, Βασ.Σοφίας, Βασ.Κωνσταντίνου και Αρδηττού σε όλο το μήκος τους.

Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Μεσογείων και της οδού Φειδιππίδου.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας έως την οδό Μιχαλακοπούλου.

Πλ. Παναθηναϊκού Σταδίου.

Ευφορίωνος, σε όλο το μήκος της.

Ερατοσθένους, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ευτυχίδου.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Αμβρ. Φραντζή.

Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ.Αμαλίας.

Ριζάρη, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Σοφίας.

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.

Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.

Χαριλάου Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.

Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.+

Λ. Δημοκρατίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κάτω Σουλίου μέχρι το Μαραθώνα.

Πανός, σε όλο το μήκος της.

Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων στη Μαραθώνια διαδρομή κατά τις ώρες, που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

Λ. Μαραθώνος & Διονύσου (Δήμος Μαραθώνος-Ν. Μάκρης).

Λ. Μαραθώνος – Αρτέμιδος – Φειδιππίδου (Δήμος Μαραθώνος-Ν. Μάκρης).

Λ. Μαραθώνος & Αγ. Μαρίνας (Δήμος Μαραθώνος-Ν. Μάκρης).

Λ. Μαραθώνος & Φλέμινγκ (Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου).

Λ. Μαραθώνος & Πατριάρχου Γρηγορίου – Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμος Παλλήνης – Γέρακα).

Λ. Μαραθώνος & Έξοδος Αττικής Οδού (Δήμος Παλλήνης-Γέρακα).

Λ. Μαραθώνος & Λ. Λαυρίου – Κλεισθένους – Κυκλάδων (Σταυρός Αγ. Παρασκευής – Δήμος Αγ. Παρασκευής).

Λ. Μεσογείων & Αγ. Ιωάννου – Ελπίδος – Χαλανδρίου (Δήμου Αγ. Παρασκευής).

Λ. Μεσογείων & 17ης Νοέμβρη – Ζωοδόχου Πηγής (Δήμων Χολαργού-Παπάγου & Χαλανδρίου).

Λ. Μεσογείων & Αγ. Ιωάννου Θεολόγου-Παρίτση (Δήμου Χολαργού -Παπάγου & Ν. Ψυχικού).

Λ. Μεσογείων & Λ. Δημοκρατίας (Δήμου Ν. Ψυχικού).

Λ. Μεσογείων & Λ. Κατεχάκη (Αθήνα).

Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φωκίδος (Αθήνα).

Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου (Αθήνα).

Λ. Βασ. Κων/νου & Βασ. Γεωργίου Β΄ (Αθήνα), μόνο για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία οι οδηγοί μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω ενδεικτικά εναλλακτικά δρομολόγια :

Από Λιμάνι Ραφήνας προς Αθήνα, μέσω Αρτέμιδος (Λούτσας):

Λιμάνι Ραφήνας – αριστερά Χρ. Σμύρνης – δεξιά Λ. Καραμανλή – Λ. Σπάτων – δεξιά περιφερειακός Δημάρχου Χρ. Μπέκα – δεξιά Λ. Σπάτων – αριστερά Θεοτοκοπούλου (Ολυμπιονικών) και στη συνέχεια:

Προς Χαλάνδρι, Βριλήσσια κ.λπ.:

Κόμβο Λεονταρίου – δεξιά Λ. Λαυρίου – κάθετη διέλευση Σταυρού – Κλεισθένους κ.λπ.

Προς Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κ.λ.π:

Δεξιά Λ. Λαυρίου – αριστερά Τρικάλων (πριν Κόμβο Σταυρού) – δεξιά Γραβιάς – δεξιά Αγ. Ιωάννου – αριστερά Τασσοπούλου κ.λ.π.

Προς Νότια Προάστια:

Κόμβο Λεονταρίου – αριστερά Λ. Λαυρίου – δεξιά Λ. Κορωπίου / Βάρης

Από Μαραθώνα προς Βόρεια Προάστια – Λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο:

Μέσω οδού Δημοκρατίας – αριστερά Λ. Λίμνης Μαραθώνος – δεξιά Χελμού – αριστερά Κρυονερίου – αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.- συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λ.π.

Από Νέα Μάκρη προς Βόρεια Προάστια:

Μέσω Λ. Διονύσου – Αγίου Πέτρου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι πεζοί και ποδηλάτες δεν επιτρέπεται να διασχίζουν ή να κινούνται στο οδόστρωμα κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, τις ώρες που διεξάγεται ο αγώνας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στην Αττική (αναλυτικά)"

Ο Ερντογάν απειλεί και πάλι την Ευρώπη! “Θα ανοίξουμε τα σύνορα αν δεν έχουμε βοήθεια”

Ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί και πάλι την Ευρωπαϊκή Ένωση με πρόσχημα τους πρόσφυγες και μάλιστα από ευρωπαϊκό έδαφος, αυτό της Ουγγαρίας.

Συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε και πάλι σήμερα ότι “θα ανοίξει τις πόρτες” προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες αν οι Βρυξέλλες δεν στηρίξουν την Άγκυρα, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να φέρει μόνη της το βάρος αυτό.

“Με ή χωρίς στήριξη, θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τους φιλοξενούμενούς μας, όμως μέχρι ενός σημείου (…) Αν διαπιστώσουμε ότι αυτό δεν λειτουργεί, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να ανοίξουμε τις πόρτες” προς την Ευρώπη”, είπε ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια “ζώνη ασφαλείας” στη βορειοανατολική Συρία όπου λέει ότι μπορούν να εγκατασταθούν έως και 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες αφού εκκαθαριστεί η περιοχή από τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Ο Όρμπαν από την πλευρά του επισήμανε ότι δεν είναι εφικτό να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη χωρίς τη βοήθεια της Τουρκίας και τόνισε ότι θα πρέπει να υποστηριχθούν οι προσπάθειες που καταβάλλει η Άγκυρα για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στην πατρίδα τους.

Εξάλλου ο Ερντογάν ανέφερε στην κοινή συνέντευξη πως στη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να συζητήσει την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400, των αμερικανικών πυραύλων Patriot και των μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35.

“Θα συζητήσουμε τις διμερείς σχέσεις μας και την κατάσταση στην περιοχή. Φυσικά, στην ατζέντα θα είναι οι S-400, οι Patriot και τα F-35. Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε το εμπόριο στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους, από τη Βουδαπέστη όπου συμπροήδρευε στο 4ο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Τουρκίας-Ουγγαρίας.

Ο Ερντογάν θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον στις 13 Νοεμβρίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ερντογάν απειλεί και πάλι την Ευρώπη! “Θα ανοίξουμε τα σύνορα αν δεν έχουμε βοήθεια”"

Προανακριτική για Novartis: Τέλειωσε πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση!

Σε νέα αναβολή – την τρίτη κατά σειρά – οδηγήθηκαν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την σκευωρία Novartis λόγω του καθεστώτος ομηρίας που έχει επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με τραμπουκισμούς και αντικοινοβουλευτικούς ακτιβισμούς.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος συνοδευόμενοι από τους πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - μέλη της επιτροπής εισήλθαν στην αίθουσα της προανακριτικής. Υπενθυμίζεται ότι για τους δύο πρώτους υπάρχει απόφαση εξαίρεσης που σημαίνει ότι η παρουσία τους παραβιάζει το νόμιμο της σύνθεσης της επιτροπής.



Η άρνηση των δύο να αποχωρήσουν οδήγησε τον πρόεδρο της προανακριτικής Γιάννη Μπούγα σε αναβολή των εργασιών ενώ βγαίνοντας από την αίθουσα ο Π. Πολάκης προειδοποίησε «εδώ θα είμαστε και την επόμενη φορά».

Επίσης, και ο Δ. Τζανακόπουλος σε ερώτηση για την στάση που θα τηρήσουν στην επόμενη συνεδρίαση απάντησε «θα πράξουμε το συνταγματικό μας καθήκον».



Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της προανακριτικής Γιάννης Μπούγας ζήτησε από τους Πολάκη - Τζανακόπουλο να αποχωρήσουν από την αίθουσα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Σπ. Λάππας: Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο πρέπει να συζητήσουμε την αίτηση ανάκλησης της απόφασης εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη που κατέθεσε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου

Γ. Μπούγας: Για να συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη σύνθεση και με την παρουσία των δύο δεν υπάρχει. κ. Λάππα εκπροσωπείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντήστε μου: θα αποχωρήσουν οι Τζανακόπουλος – Πολάκης;».

Σπ. Λάππας: Εχουν αυτόνομη προσωπικότητα και παρουσία. Θα αποφασίσουν οι ίδιοι»

Δ. Τζανακόπουλος: παραβιάζετε το Σύνταγμα. Εγώ είμαι εδώ κατ' εντολή του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα».

Υπό αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος της προανακριτικής ανακοίνωσε την νέα αναβολή της συνεδρίασης «λόγω μη νόμιμης σύνθεσης».

Να σημειωθεί ότι ο σημερινός προγραμματισμός περιελάμβανε την εξέταση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή, όμως οι εξελίξεις οδήγησαν σε νέα ακύρωση της κατάθεσή του.

Από την πλευρά της ΝΔ επισημαίνεται ότι «πλέον είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εξεταστεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας».

Κατά την έξοδο των βουλευτών της ΝΔ από την αίθουσα διημείφθη και ο εξής διάλογος μεταξύ του κ. Δημήτρη Μαρκόπουλου και Ολγας Γεροβασίλη:

Ολ. Γεροβασίλη: τι έγινε Μαρκόπουλε; Η πλειοψηφία αποχωρεί πρώτη;

Δ. Μαρκόπουλος: κάποιοι σύντροφοί σου δεν θέλουν να εξεταστεί ο Φρουζής. Εχετε κανει αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Πολάκη. Αυτός χαράσσει την γραμμή

Ολ. Γεροβασίλη: θα τον πάμε και για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προσήλθαν με... στρατιωτικού τύπου σχηματισμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν το απόγευμα στην αίθουσα της προανακριτικής με... στρατιωτικού τύπου σχηματισμό παραπέμποντας στον τρόπο που κινούνταν την προηγούμενη περίοδο μέλη ακραίου κόμματος!

Η παρουσία των Πολάκη -Τζανακόποιυλου λειτούργησε όπως ήταν αναμενόμενο καταλυτικά για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες της προανακριτικής και όταν το προεδρείο τους ζήτησε να αποχωρήσουν εκείνοι αρνήθηκαν.

Αίτημα από το ΚΙΝΑΛ

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με επιστολή τους προς το προεδρείο της προανακριτικής θα ζητήσουν να διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο:

A) Tο σύνολο της αλληλογραφίας και των σχετικών εγγράφων που έχει ανταλλάξει η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς με τις αρχές των ΗΠΑ.

B) Tο σύνολο της αλληλογραφίας και των σχετικών εγγράφων που έχει ανταλλάξει η Εισαγγελία Καταπολέμηςη της Διαφθοράς με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συμπεριλαμβανομένων και των διαβιβαστικών εγγράφων,

Γ) Aκριβές αντίγραφο του πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διφθοράς σε σχέση με την ερευνώμενη υπόθεση Novartis,

Δ) Tο σύνολο των ανώνυμων επιστολών και καταγγελιών που έχουν διαβιβαστεί κατά την τελευταία πενταετία από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προανακριτική για Novartis: Τέλειωσε πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση!"

Αττική Οδός: Κλειστή η έξοδος 5Α από το απόγευμα του Σαββάτου

Κλειστή λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης αρμών οδοστρώματος θα παραμείνει η έξοδος της Αττικής Οδού από τη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Αιγάλεω προς τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ (κόμβος 5Α), από τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου 09/11/2019 μέχρι τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας 11/11/2019.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η πρόσβαση των οχημάτων προς τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ θα γίνεται μέσω των κόμβων Ασπροπύργου (κόμβος 4) και Φυλής (κόμβος 6) της Αττικής Οδού. Οι ηλεκτρονικές πινακίδες της Αττικής Οδού θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση.

Επιπλέον, οι οδηγοί μπορούν, όπως πάντα, να ενημερώνονται για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας σε 24ωρη βάση τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Αττικής Οδού, 1024, ή ακολουθώντας το λογαριασμό της Αττικής Οδού στο twitter.

Η Αττική Οδός ευχαριστεί τους οδηγούς για την κατανόηση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: Κλειστή η έξοδος 5Α από το απόγευμα του Σαββάτου"

ΑΣΟΕΕ: Καμπανάκι από τη Σύγκλητο - Το Πανεπιστήμιο ορμητήριο για συγκρούσεις με την ΕΛΑΣ

Καμπανάκι” χτυπά η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου κάνοντας λόγο για”την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος επεισοδίων ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του΄”. Η Σύγκλητος που βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση παρακολουθώντας τις εξελίξεις εκφράζει την ανησυχία της για παραβατικά φαινόμενα που δεν έχουν θέση στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Η Σύγκλητος με αφορμή την εκκένωση του διατηρητέου κτηρίου επί των οδών Δεριγνύ και Μαυροματαίων, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, που τελούσε υπό κατάληψη, επισημαίνει ότι σταθερή θέση του Πανεπιστημίου ήταν και παραμένει ότι το εν λόγω κτήριο θα πρέπει να περιέλθει στη διαχείριση και χρήση του Ιδρύματος και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του στο πλαίσιο της αποστολής του. Θα επιδιώξουμε, με τα αναγκαία τεχνικά έργα, το συγκεκριμένο κτήριο να καταστεί προσβάσιμο και διαθέσιμο σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΟΠΑ.

Η Σύγκλητος διαπιστώνει, τις τελευταίες ημέρες, την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος επεισοδίων ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του. Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας.

Η Σύγκλητος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού. Τα φαινόμενα αυτά, ακόμα και αν έχουν μικρή χρονική διάρκεια, συντελούν στην παρακώλυση της καθημερινής λειτουργίας του Ιδρύματος, στην αποθάρρυνση των φοιτητών να προσέρχονται στα μαθήματα και στην υποβάθμιση της σχέσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον χώρο τους.

“Οι πανεπιστημιακοί χώροι διατίθενται για δραστηριότητες που στοχεύουν αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής του Πανεπιστημίου και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για την ικανοποίηση οιωνδήποτε επιδιώξεων τρίτων. Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας επιθυμούν και δικαιούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιβάλλον ελευθερίας χωρίς βία και φόβο. Αυτό το περιβάλλον πρέπει όλοι να εξασφαλίζουμε, αναλαμβάνοντας ο καθένας το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί” επισημαίνει η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συνεδρίασε σήμερα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΣΟΕΕ: Καμπανάκι από τη Σύγκλητο - Το Πανεπιστήμιο ορμητήριο για συγκρούσεις με την ΕΛΑΣ"

Αναστέλλεται η λειτουργία 37 τμημάτων ΑΕΙ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά άμεσα στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς με σχετική ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση».
Τα τμήματα αυτά που επρόκειτο να λειτουργήσουν για πρώτη φορά τα επόμενα χρόνια θα επανεξεταστούν, ώστε η θεσμοθέτηση και λειτουργία τους να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες, με τη συνδρομή της καθ’ ύλην αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός κ. Βασίλης Διγαλάκης προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:
«Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από πελατειακές λογικές και ευκαιριακές διευθετήσεις. Η προηγούμενη κυβέρνηση, υπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θεσμοθέτησε πριν μερικούς μήνες μια σειρά από τμήματα σε όλη τη χώρα με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και μετά, αναδιατάσσοντας τον ακαδημαϊκό χάρτη. Τα εν λόγω τμήματα δημιουργήθηκαν:
• χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια,
• χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
• χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό,
• χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ενώ ο νόμος προέβλεπε τη συμβολή και της αρχής αυτής σε τέτοιου είδους αποφάσεις,
• ενίοτε και με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, υποτιμώντας έτσι τα Ιδρύματά μας και τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Όπως είναι φυσικό, ορισμένα από τα νέα αυτά τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα σε υποδομές και προσωπικό, χωρίς να μπορεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία τους προς όφελος των μελλοντικών φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, αναστέλλουμε τη λειτουργία των 37 αυτών νέων τμημάτων με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Στόχος μας είναι να επανεξεταστεί η ανάγκη δημιουργίας τους συνολικά από τη νέα ενισχυμένη Ανεξάρτητη Αρχή, στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και μετά από την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Το ίδιο θα ισχύει και για οποιαδήποτε νέα τμήματα πρόκειται να ιδρυθούν στο μέλλον, αλλά και για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη εν συνόλω. Δεν είναι απλώς θέμα χρηστής και αποτελεσματικής διαχείρισης των οικονομικών πόρων της πολιτείας, αλλά πρωτίστως ευθύνη και χρέος απέναντι στους νέους και τις νέες που προσδοκούν πρόσβαση σε ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια και σε πτυχία με αντίκρισμα. Και παράλληλα μια ευκαιρία για να βελτιστοποιήσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμαστε εντατικά και θα καταθέσουμε τις επόμενες εβδομάδες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Σκοπεύουμε να την ενδυναμώσουμε και να την καταστήσουμε βασικό εταίρο διαμόρφωσης πολιτικής για την ανώτατη εκπαίδευση, αποκεντρώνοντας παράλληλα μια σειρά από εξουσίες με τη μεταφορά τους εκεί που πραγματικά πρέπει να ανήκουν. Η Παιδεία μας έχει ανάγκη από τη χάραξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής, στη βάση ευρύτερων συναινέσεων και με διάρκεια που υπερβαίνει τη θητεία μιας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ενδυνάμωση των θεσμών και τη συνεπή τήρηση διαδικασιών.
Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε παθογένειες ετών με τόλμη, βάζοντας τέλος σε πρακτικές που στερούν από τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας την Παιδεία που τους αξίζει. Και στην κατεύθυνση αυτή θα αναζητήσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, ακούγοντας τις προτάσεις όλων για τον βέλτιστο τρόπο διαμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη με τις αναγκαίες διασφαλίσεις ποιότητας».
ΣΥΡΙΖΑ: Συρρικνώνεται η δημόσια παιδεία
«Το μόνο έργο που έχει να επιδείξει το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, από τον Ιούλιο και έπειτα, είναι η αναίρεση βημάτων προόδου, καθώς και η ακύρωση πολιτικών ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «μετά την αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, την κατάργηση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, την κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σήμερα ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας 37 νέων Τμημάτων, τα οποία ιδρύθηκαν και θα ξεκινούσαν την ακαδημαϊκή τους λειτουργία το Σεπτέμβριο του 2020».
Κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «δείχνει πόσο λίγο υπολογίζει το αυτοδιοίκητοτων Πανεπιστημίων». Αναφέρει ειδικότερα πως: «Ο σχεδιασμός και η λειτουργία των Τμημάτων αυτών εντασσόταν στο σχέδιο ανάπτυξης των ιδρυμάτων και στη μεγάλη τους πλειοψηφία είχαν νομοθετηθεί μετά από προτάσεις των πανεπιστημιακών αρχών. Επιπρόσθετα, η ακαδημαϊκή έναρξη λειτουργίας τους ήταν στην αποκλειστική ευθύνη των ιδρυμάτων, τα οποία γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές τους, ενώ είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη στελέχωσή τους».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η διεύρυνση των δυνατοτήτων μόρφωσης της νεολαίας στο δημόσιο Πανεπιστήμιο δέχεται ένα ακόμη πλήγμα», όπως «και η ελληνική περιφέρεια, τα περιφερειακά πανεπιστήμια και η ανάπτυξη που θα μπορούσε να επιφέρει η λειτουργία των νέων τμημάτων». «Αντί ανάπτυξης, κλειστές πόρτες και κατεδάφιση», σχολιάζει.
«Η μόνη μέριμνα του υπουργείου Παιδείας & Θρησκεύματος είναι η συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης, το κλείσιμο των σχολών, οι περικοπές των δαπανών και η μείωση του αριθμού εισακτέων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπει σε δήλωση του υπό διορισμό νέου προέδρου του ΙΕΠ, πως «το ρολόι των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση πρέπει να γυρίσει πίσω στο 2014 και να ξαναχτιστεί αυτό που γκρεμίστηκε στην τετραετία 2015-2019».
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλεται η λειτουργία 37 τμημάτων ΑΕΙ"

ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνει η ΩΡΛ κλινική του Παίδων Πεντέλης

Εμπλοκή με το ιατρικό προσωπικό στην ΩΡΛ Κλινική του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, η οποία απειλεί τη συνέχιση της λειτουργίας της μετά τον Νοέμβριο, καταγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιλύσει το πρόβλημα.

Στην ΩΡΛ Κλινική υπηρετούν ο διευθυντής, μία ειδικευμένη γιατρός και δύο επικουρικοί, δηλαδή συμβασιούχοι, γιατροί. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία ο διευθυντής υπέβαλε την παραίτησή του όπως ορίζει ο νόμος καθώς συνταξιοδοτείται, ενώ λήγει και η σύμβαση του ενός εκ των επικουρικών γιατρών.

«Είναι προφανές πως οι δύο εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να λειτουργήσουν την ΩΡΛ Κλινική. Αυτό σημαίνει ότι σταματούν τα χειρουργεία, είναι αμφίβολη η εύρυθμη λειτουργία των πρωινών τακτικών ιατρείων καθώς και η εκτίμηση βαρέων περιστατικών της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας και των άκρως επειγόντων περιστατικών (τραχειοστομία, εισρόφηση ξένου σώματος)» εξηγεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι ελλείψεις γιατρών ΩΡΛ στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής είναι χρόνια πληγή. Οι αρμόδιοι επιχειρούσαν να «μπαλώσουν» τις τρύπες στο ιατρικό προσωπικό με μετακινήσεις γιατρών.

Το ίδιο είχε γίνει και με τις ΩΡΛ Κλινικές στα Παίδων Πεντέλης και «Η Αγία Σοφία». Γιατρός ΩΡΛ είχε μετακινηθεί από την κλινική του Παίδων Πεντέλης στο «Η Αγία Σοφία» τον περασμένο Δεκέμβριο για τρεις μήνες, αλλά τελικά παρέμεινε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο για να καλύψει τις (μεγαλύτερες) ανάγκες των ασθενών. Σημειωτέον ότι και τον περασμένο Δεκέμβριο η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε τις ελλείψεις και την υπολειτουργία της ΩΡΛ Κλινικής στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» όπως και την εμβαλωματική λύση της μετακίνησης του ΩΡΛ από το Παίδων Πεντέλης.

«Η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για τη μετακίνηση γιατρού ΩΡΛ από το Παίδων Πεντέλης στο «Η Αγία Σοφία» μόνο για τρεις μήνες, δεν τηρήθηκε» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνει η ΩΡΛ κλινική του Παίδων Πεντέλης"

Ανεργία: 16,7% τον Αύγουστο, πτώση 2,2% από το 2018

Στο 16,7% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2019. Το ποσοστό είναι μειωμένο κατά 2,2 μονάδες σε σύγκριση με το 18,9% τον Αύγουστο πέρυσι και οριακά χαμηλότερο από το 16,9% τον Ιούλιο 2019.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 788.287 άτομα και ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 110.162 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2018 (μείωση 12,3%) και κατά 9.932 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2019 (μείωση 1,2%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.922.523 άτομα και οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 69.892 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2018 (αύξηση 1,8%) και κατά 10.386 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2019 (αύξηση 0,3%).

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.214.339 άτομα και μειώθηκε κατά 4.407 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2018 (μείωση 0,1%) και κατά 4.355 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2019 (μείωση 0,1%).

Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας (20,7% τον Αύγουστο εφέτος από 23,6% τον Αύγουστο πέρυσι, παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο στους άνδρες (13,6% από 15,1%).

Ηλικιακά, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις ομάδες 15- 24 ετών (33,1% τον Αύγουστο εφέτος από 37,6% τον Αύγουστο 2018) και 25- 34 ετών (22,4% από 24,5%). Ακολουθούν οι ηλικίες 35- 44 ετών (14,8% από 17%), 45- 54 ετών (13,7% από 15,7%), 55- 64 ετών (13,3% από 15%) και 65- 74 ετών (10,8% από 10%).

Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (21,7% τον Αύγουστο εφέτος από 18,5% τον Αύγουστο πέρυσι), η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (20,5% από 23%) και η Μακεδονία- Θράκη (18,1% από 19,3%). Ακολουθούν η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (16,9% από 19,2%), η Αττική (16% από 19,6%), το Αιγαίο (15,2% από 18,3%) και η Κρήτη (11,4% από 13%).

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεργία: 16,7% τον Αύγουστο, πτώση 2,2% από το 2018"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news