facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Μητσοτάκης: «Καλύτερος πρωθυπουργός απ' ό,τι περιμέναμε» λένε επτά στους δέκα

Πολιτικά κυρίαρχος, με ισχυρή αξιοπιστία και ισχυρή υποστήριξη από ευρύτερα τμήματα της κοινής γνώμης, εξακολουθεί να είναι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Η υπεροχή που απολαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση αποτυπώνεται στην εκτόξευση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου, καθώς η ΝΔ προηγείται με 18 ποσοστιαίες μονάδες, έχοντας διευρύνει τη επιρροή της και πέραν των ορίων της κεντροδεξιάς. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην περιδίνηση της απώλειας εξουσίας και της αναζήτησης βηματισμού την άσκηση της αντιπολίτευσης, χωρίς να καταφέρνει να πείσει, με τα όσα λέει και κάνει αυτό το τετράμηνο, ούτε καν το εκλογικό σώμα που τον προτίμησε στις 7 Ιουλίου.

Μάλιστα προοδευτικά, σε σχέση με το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης, η ΝΔ καταγράφει ανοδική πορεία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καθοδική, με την τακτική της πόλωσης και του διχαστικού λόγου να απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειονότητα, που ζητά άλλου τύπου αντιπολίτευση, πιο δημιουργική και πιο ήπια! Η «φωτογραφία» της στιγμής, όπως χαρακτηρίζονται οι δημοσκοπήσεις, δίνει ακόμα περισσότερο αέρα στα κυβερνητικά πανιά, ενώ χτυπά καμπανάκι για την Κουμουνδούρου.

Η έρευνα εντοπίζει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να επηρεάσει συνολικά το πολιτικό σκηνικό των επόμενων ετών: Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί επίδραση και έχει γενικά καλή αποδοχή σε ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που φτάνει από 60% έως 70%! Ουσιαστικά μόνο το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος, στέκεται με άρνηση στον ίδιο ή την κυβέρνησή του, αφήνοντάς του όλο τον υπόλοιπο πολιτικό και κοινωνικό χώρο, να είναι θετικά ή έστω καλοπροαίρετα διακείμενος απέναντι στην κυβέρνηση.

Είναι εντυπωσιακό ότι όσο περνά ο καιρός ο κ. Μητσοτάκης βελτιώνει την εικόνα του, πράγμα μάλλον πρωτόγνωρο για πρωθυπουργό στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Στο ερώτημα «ποια είναι η γνώμη των πολιτών για τον κ. Μητσοτάκη σήμερα σε σχέση με πριν», το 48,2% απαντά «καλύτερη» και ένα ποσοστό 20% λέει «το ίδιο καλή», όπερ σημαίνει ότι το 68,2% (σχεδόν 7 στους δέκα) βλέπει τον πρωθυπουργό με ιδιαίτερα θετική ματιά. Μόλις το 6,8% έχει χειρότερη άποψη σε σχέση με πριν, ενώ ένα 21,4% παραμένει με την «ίδια κακή» γνώμη που είχε πάντα για τον κ. Μητσοτάκη -αθροιστικά δηλαδή οι «απέναντι» φτάνουν στο 28,2%, ούτε καν στο εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο (31,5%)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: «Καλύτερος πρωθυπουργός απ' ό,τι περιμέναμε» λένε επτά στους δέκα"

Novartis: Έγγραφο ντοκουμέντο φέρνει τα πάνω – κάτω στην πολύκροτη υπόθεση! video

Αποκάλυψη – “βόμβα” για την υπόθεση Novartis φέρνει στο φως η “Καθημερινή της Κυριακής”. Η εφημερίδα παρουσιάζει έγγραφο της Ελένης Τουλουπάκηπρος την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου αποκαλύπτεται πως η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς γνώριζε πως οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες που κατήγγειλαν χρηματισμό πολιτικών προσώπων, είναι τα ίδια πρόσωπα που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τον μάρτυρα με την κωδική ονομασία “Μάξιμος Σαράφη”, η Ελένη Τουλουπάκη δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας, πως ο μάρτυρας είναι ακριβώς ο ίδιος που κατέθεσε στις ΗΠΑ.
“Αξιοποιώντας τα συγκεκριμένα στοιχεία καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε τουλάχιστον τον έναν εκ των δύο προσώπων, τον οποία εν συνεχεία καταστήσαμε προστατευόμενο μάρτυρα στην ενώπιον μας διαδικασία και ακολούθως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος με την κωδική ονομασία ‘Μάξιμος Σαράφης'”, αναφέρει ηΕλένη Τουλουπάκη στο έγγραφο.
Δείτε το έγγραφο – ντοκουμέντο από την “Καθημερινή της Κυριακής”:


Novartis: Δικαιωμένος δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος
“To έγγραφο αυτό έχει κατακλυσμιαίες συνέπειες. Ήταν γνωστό άρα, όπως εγώ ισχυριζόμουν, ότι οι ίδιοι μάρτυρες με κουκούλα καταθέτουν και εδώ και εκεί, με σκοπό το οικονομικό τους όφελος. Άρα ο νόμος απαγόρευε να χαρακτηριστούν ως προστατευόμενοι μάρτυρες. Άρα αυτά όλα τα οποία μέχρι τώρα έχουν γίνει είναι στον αέρα”, είπε στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Η δικονομική αστοχία είναι τεράστια, καθώς η αμερικανική νομοθεσία προβλέπει ότι οι μάρτυρες, με τις καταθέσεις των οποίων ενεπλάκησαν 10 πολιτικά πρόσωπα, προσδοκούσαν οικονομικό όφελος. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν μπορούσαν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας και οι καταθέσεις τους είναι άκυρες.
“Περιγράφονται μεταξύ άλλων (με κωδικές ονομασίες που δεν μου επιτρέπεται να αποκαλύψω) δύο μάρτυρες των αμερικανικών αρχών. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο οι συγκεκριμένοι μάρτυρες “είχαν πρόσβαση και γνώση σε αποδεικτικό υλικό αναφορικά με δωροδοκίες που έλαβαν χώρα από πλευράς Novartis, σε αξιωματούχους στην Ελλάδα”, ανέφερε στο έγγραφο η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς.
Με τη νομιμότητα των καταθέσεων πλέον να ελέγχεται, τραντάζεται συθέμελα η έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς, ενώ αντίθετα ενισχύονται τα στοιχεία της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά ενδείξεις περί σκευωρίας.
Παρακολουθείστε τις εξελίξεις στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ:


“Τα στοιχεία του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία “Αικατερίνη Κελέση” αναφέρονται στο συνταγμένο στην αγγλική γλώσσα έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς”, σημειώνει στο έγγραφο η Ελένη Τουλουπάκη.
Σε ό,τι αφορά στην προστατευόμενη μάρτυρα “Κελέση”, η εισαγγελέας δεν αναφέρει ρητά πως είναι το ίδιο πρόσωπο που κατέθεσε στις ΗΠΑ. Ωστόσο, παραθέτει πολλά στοιχεία για το πρόσωπό της, όπως το email που κατασχέθηκε από τα γραφεία της Novartis και περιγράφει με λεπτομέρειες τον ρόλο της.
“Βλέπεις τον ρόλο της τόσο σημαντικό, ώστε να της προσφερθεί η θέση του CPO, από τη στιγμή που ασχολείται με σοβαρά με Υπουργεία και αρχές, σχετικά με εξαιρετικά εμπιστευτικά ζητήματα; Αν ναι, θα προκρίνετε μία προαγωγή;”, ανέφερε email υπαλλήλων της Novartis προς την ελληνική Novartis με ημερομηνία 13 Απριλίου 2013.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές για τους προστατευόμενους μάρτυρες, ποια ανταλλάγματα πήραν, αλλά και για το περιεχόμενο των καταθέσεών τους.
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Novartis: Έγγραφο ντοκουμέντο φέρνει τα πάνω – κάτω στην πολύκροτη υπόθεση! video"

Μυτιλήνη: Ολοκληρώθηκε η μετακίνηση 795 αιτούντων άσυλο

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς 795 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο στην Ελευσίνα, με δύο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 6.30 το απόγευμα, ενώ οι επιβαίνοντες θα μετακινηθούν πλέον σε ξενοδοχεία, σε τριάντα σημεία της Ελλάδας.

Χθες με το πρώτο αρματαγωγό που έφυγε περί τις 9 το βράδυ μετακινήθηκαν 415 άτομα τα οποία και έφθασαν στο λιμάνι της Ελευσίνας νωρίς σήμερα το απόγευμα. Ενώ σήμερα με 380 επιβαίνοντες αιτούντες άσυλο, αναχώρησε με την ίδια κατεύθυνση και το δεύτερο αρματαγωγό.

Στο μεταξύ, άλλοι 58 αιτούντες άσυλο αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο, Κυριακή, το απόγευμα με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά ενώ τέλος, έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση άλλων 115 αιτούντων άσυλο προς Πειραιά με το πλοίο της γραμμής και αυτοί, το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Ολοκληρώθηκε η μετακίνηση 795 αιτούντων άσυλο"

Σκληρή απάντηση Πέτσα στον ΣΥΡΙΖΑ για το τραπεζικό σύστημα και τον Ποινικό Κώδικα

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζει πως «αντί να απολογείται για τις προβληματικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προκάλεσαν τόσα προβλήματα και τις οξείες αντιδράσεις του νομικού κόσμου και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), έρχεται τώρα να παραστήσει τον Κήνσορα της ηθικής και της διαφάνειας». Ο κ. Πέτσας σε δήλωσή του κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως έπληξε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό αφού «φύτεψε», όπως λέει, διατάξεις υπέρ πολυ-ισοβιτών τρομοκρατών, «μετέτρεψε σε απλό πλημμέλημα τη χρήση μολότοφ σε δημόσιους χώρους, όπου διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες συμπολιτών μας και πλημμεληματοποίησε τη δωροδοκία με συνέπεια να διασυρθεί η χώρα μας στους διεθνείς οργανισμούς για την καταπολέμηση της διαφθοράς!».

Αναφερόμενος στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τραπεζικό σύστημα ο κ. Πέτσας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως «κάνει ότι «ξέχασε» τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν λόγω της καταστροφικής πολιτικής του α’ εξαμήνου και της ανακεφαλαιοποίησης που ακολούθησε στο τέλος του 2015» λεφτά που, όπως λέει, έχασαν οι Έλληνες φορολογούμενοι και οι μικρομέτοχοι.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεχνάει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ελέγχεται από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον SSM για την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των διαδικασιών και των τραπεζικών κανονισμών, τόσο της χώρας μας όσο και της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ.» ενώ, όπως τονίζει, η προηγούμενη κυβέρνηση «επί 4,5 χρόνια έπαιζε τις καθυστερήσεις για να μη λυθεί το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων»» και «κρύβονταν πίσω από αυτεπάγγελτες διαδικασίες ελέγχου χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς σε περίπου 500 εισαγγελικούς ελέγχους που ξεκίνησαν τα τελευταία έτη προς τραπεζικούς υπαλλήλους που ρύθμισαν κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία (μετά από ομηρεία ετών) τελικά αθωώνονται, αφού διαπιστώνεται ότι όντως τήρησαν τις νόμιμες διαδικασίες».

Ο κ. Πέτσας κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός φαύλου κύκλου «με τις τράπεζες εγκλωβισμένες με περίπου 80 δισεκατ. ευρώ κόκκινα δάνεια, τους τραπεζικούς υπαλλήλους να φοβούνται να υπογράψουν ρυθμίσεις δανείων, τους δανειολήπτες αντιμέτωπους με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και, τελικά, την αδυναμία ουσιαστικής ρύθμισης οφειλών, πλήν της πώλησης των δανείων σε funds» μία κατάσταση που, όπως λέει, δεν ωφελεί κανέναν, παρά μόνο τα funds, «τα κατά ΣΥΡΙΖΑ «κοράκια», τα οποία κατήγγειλε στην αντιπολίτευση για να τα «χρυσοπληρώσει» στην κυβέρνηση».

«Η Κυβέρνηση σπάει αυτόν τον φαύλο κύκλο για να πάμε επιτέλους μπροστά. Με την εν λόγω διάταξη παρέχεται προστασία στους τραπεζικούς υπαλλήλους από τιμωρητικές πρακτικές, χωρίς παράλληλα να στερεί από τη δικαιοσύνη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς τη δυνατότητα να ασκούν το έργο τους. Κάθε ρύθμιση ή/και κούρεμα χρέους ελέγχεται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Εφόσον διαπιστωθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ότι κάποιος παραβίασε την οποιαδήποτε διαδικασία, τότε θα τιμωρείται καταλλήλως και αυστηρά. Συνεπώς καμιά ασυλία, παρά μόνο έλεγχος, ώστε οι συνετοί υπάλληλοι να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, να ρυθμίσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να δοθεί ρευστότητα στην οικονομία για να βαδίσουμε στο δρόμο ισχυρής, βιώσιμης, ανάπτυξης» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γνωρίζει ότι η πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ήταν πιο ευρεία. Και πως εφόσον το επιθυμεί, «μπορούμε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής να συζητήσουμε να υιοθετηθεί αυτή η πρόταση».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή απάντηση Πέτσα στον ΣΥΡΙΖΑ για το τραπεζικό σύστημα και τον Ποινικό Κώδικα"

Mega -Το βίντεο των εργαζομένων: Το κανάλι επιστρέφει στις 20 Νοεμβρίου

Βίντεο για την επιστροφή του MEGA ανάρτησαν στο Youtube οι πρώην εργαζόμενοι του σταθμού το μεσημέρι του Σαββάτου, το οποίο συνόδευσαν με μία ανακοίνωση.

Οι πρώην εργαζόμενοι του MEGA αναφέρονται στο άνοιγμα του καναλιού το 1989, δηλαδή 30 χρόνια πριν, καθώς και στο μαύρο που «έπεσε» το 2018, ενώ δηλώνουν πως πρόκειται να εκπέμψει ξανά στις οθόνες μας μέσω της εταιρείας ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη, στον οποίον πωλήθηκε το όνομα και η ταινιοθήκη του καναλιού την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως, σύμφωνα με πηγές, το ONE CHANNEL δεν θα εκπέμψει ως ONE, αλλά ως MEGA CHANNEL στις 20 Νοεμβρίου. Φυσικά, μένει να δούμε αν οι πληροφορίες που μεταφέρουν θα επιβεβαιωθούν, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το μέλλον του MEGA και του ONE.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους στο Youtube:

«Ήταν 20 Νοέμβρη 1989, όταν βγήκε στον αέρα το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας. Το MEGA CHANNEL. Ακολούθησε η επιτυχία.

Η ποιότητα, η ψυχαγωγία, η πρωτοπορία στην ελληνική τηλεόραση.

Το 2012 άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα και από το 2016 οι εργαζόμενοι άρχισαν να μένουν απλήρωτοι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είχε ξεκάθαρη θέση. Ήθελε να χτυπήσει την διαπλοκή που επί χρόνια χρησιμοποιούσε ως «διαφημηστήριο» και εντέλει τα κατάφερε το 2018 που ουσιαστικά εξαφάνισε το τηλεοπτικό σήμα του MEGA από την DIGEA και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες. Το κανάλι ουσιαστικά, δεν έβαλε ποτέ λουκέτο, χάρη στους εργαζόμενους και στην πλούσια ταινιοθήκη του, που μέχρι και αυτή τη στιγμή κάνει live μετάδοση μέσω ίντερνετ.

1η Νοέμβρη ήταν προγραμματισμένος ο διαγωνισμός για την πώληση του ονόματος του MEGA και της ταινιοθήκης του (Γενικό αρχείο, σειρές, τρέιλερ και άλλα) την οποία αγόρασε έναντι 33.999.999 ευρώ η εταιρία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ALTER EGO με σκοπό να ενισχύσει το κανάλι του, ONE CHANNEL, το οποίο σύμφωνα με πηγές, δεν θα βγει ποτέ ως ONE, αλλά στις 20 Νοέμβρη θα εκπέμψει κατευθείαν ως MEGA CHANNEL, όπου είναι και τα γενέθλια του!»



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Mega -Το βίντεο των εργαζομένων: Το κανάλι επιστρέφει στις 20 Νοεμβρίου"

Σε «τροχιά» μπαίνουν ξανά οι λεωφορειολωρίδες

Μποτιλιαρισμένος στον δρόμο κοιτάζεις... διστακτικά την κενή από αυτοκίνητα λεωφορειολωρίδα; Ξανασκέψου το, γιατί ο ΟΑΣΑ προχωράει στην επανενεργοποίηση των καμερών ελέγχου της κυκλοφορίας στις λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας, με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης λεωφορείων και τρόλεϊ.

Ειδικότερα, το μέτρο των λεωφορειολωρίδων είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς η αστυνόμευσή τους ήταν σχεδόν μηδενική. Από τη μία η Τροχαία δήλωνε ότι δεν επαρκεί το προσωπικό της, ενώ ο ΟΑΣΑ δεν είχε πόρους για τη συντήρηση και παρακολούθηση του οπτικού υλικού που καταγράφονταν από τις κάμερες. Στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΟΑΣΑ για βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, προχωρά στην ενεργοποίηση των καμερών, που θα οδηγήσει σε περιορισμό της διάρκειας των δρομολογίων των λεωφορείων και των τρόλεϊ ώστε να εξοικονομηθούν οχήματα τα οποία θα εκτελούν περισσότερα δρομολόγια ανά βάρδια.

Οι οδηγοί –υποψήφιοι παραβάτες των λεωφορειολωρίδων– διαπίστωσαν με τα χρόνια ότι η πλειονότητα των φωτογραφικών μηχανών στις εν λόγω λωρίδες δεν λειτουργούσαν και ξεκίνησαν να τις παραβιάζουν χωρίς φόβο. Ο μειωμένος κυκλοφοριακός φόρτος ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης «άνοιξε» διάπλατα –ατύπως– τις λεωφορειολωρίδες για όλα τα Ι.Χ. Η επιστροφή όμως της κίνησης στους δρόμους της πρωτεύουσας και τα σοβαρά προβλήματα στον στόλο των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) «υπέδειξαν» την ανάγκη επανενεργοποίησης του μέτρου.

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης του ΟΑΣΑ ύψους 1.209 ευρώ για τη χρήση 2019 που αφορά την προμήθεια θερμογραφικού χαρτιού για την εκτύπωση φωτογραφιών από τις κάμερες παραβιάσεων σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων. Είχε προηγηθεί απόφαση με την οποία εγκρινόταν σε εταιρεία η ανάθεση εκτέλεσης εργασιών οριζόντιας σήμανσης αποκλειστικών λωρίδων λεωφορείων στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ. Η αμοιβή ορίζεται σε 14.794,30 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Την ίδια στιγμή, η σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΑ και Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά τη δωρεάν μετακίνηση των ένστολων με την παράλληλη αστυνόμευση του μετρό και των λεωφορειολωρίδων από την Αστυνομία και την Τροχαία, αναμένεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις κάμερες. Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΑ έχει προχωρήσει την περασμένη άνοιξη στην υπογραφή σύμβασης με εταιρεία για την ανάθεση «Συντήρησης συστημάτων καταγραφής παραβάσεων σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων». Η ισχύς της σύμβασης είναι διάρκειας ενός έτους. Ο έλεγχος και η συντήρηση του εξοπλισμού παρακολούθησης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αναλυτική έκθεση με φωτογραφίες της αυτοψίας από κάθε σημείο ανά έξι μήνες. Παράλληλα, προβλέπει οπτικό έλεγχο του εσωτερικού της εγκατάστασης του στύλου/καμπίνας αλλά και του εξωτερικού πίνακα ρευματοδότησης, έλεγχο της τροφοδοσίας του στύλου, των αισθητήρων και των καλωδιώσεων εντός πεζοδρομίων, συντήρηση και καθαρισμό του ειδικού μηχανισμού του στύλου.

Οι λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και τρόλεϊ στην Αττική μετρούν 52,3 χιλιόμετρα παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες ακόμα και για τριπλασιασμό του μήκους τους. Οι παραβάσεις είναι πολύ συχνές στις λωρίδες παράλληλης ροής, ενώ είναι σπάνιες σε όσες είναι αντίθετης ροής, οι οποίες όμως αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα του δικτύου του ΟΑΣΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι λεωφορειολωρίδες όπως αυτές στην Ιερά Οδό αλλά και στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν μετατραπεί σε απέραντα πάρκινγκ με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, μόλις 10 χλμ. από τα συνολικά 53,2 χλμ. που έχουν κατασκευαστεί να λειτουργούν καθημερινά.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε «τροχιά» μπαίνουν ξανά οι λεωφορειολωρίδες"

ΣΥΡΙΖΑ: «Δώρο στους τραπεζίτες» οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

«Νομοθετικό έκτρωμα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, καθώς, όπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο «εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο στα στελέχη των τραπεζών για υποθέσεις απιστίας». «Με λίγα λόγια, καταργεί την αυτεπάγγελτη δίωξη και ο εκάστοτε τραπεζίτης θα μπορεί να διωχθεί ποινικά μόνο εάν ο ίδιος κάνει μήνυση στον... εαυτό του!» προσθέτει.

«Αυτό που πραγματικά είχε ενοχλήσει τη ΝΔ και το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης χθες χαρακτήρισε "ιδεοληψίες"» είναι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν υπέκυψε ποτέ στις πιέσεις να κάνει δώρο στους τραπεζίτες και να ξεπλύνει όλες τις υποθέσεις διαφθοράς», πρόσθεσε.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «νομοθετικό έκτρωμα», που αν τεθεί σε ισχύ, έστω και για μία ημέρα, «ακυρώνονται όλες οι ποινικές διώξεις σε τραπεζίτες, όπως αυτές για τα θαλασσοδάνεια σε ΝΔ. και ΠΑΣΟΚ, στα μέσα ενημέρωσης και, φυσικά, και στον Κήρυκα Χανίων του κ. Μητσοτάκη» και για τα οποία «ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει πόσες φορές έχει ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες»

«Περιμένουμε μια απάντηση: τη διάταξη αυτή την εισηγήθηκε η Νομοπαρασκευαστική ή τη "φύτεψε" ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες;», αναφέρει καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: «Δώρο στους τραπεζίτες» οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα"

Ο νέος Ποινικός Κώδικας φέρνει ακόμη και ισόβια για μεθυσμένους οδηγούς…

Με στόχο την πάταξη φαινομένων οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ , αυστηροποιείται βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα το νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους περιστατικά.

Μάλιστα σε ακραίες περιπτώσεις, κατά τις οποίες μεθυσμένος οφηγός προκαλεί πολύνεκρο δυστύχημα προβλέπεται ακόμη και η ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το σχέδιο της τροποποίησης:



Μεταξύ άλλων, οι τροποποιήσεις αφορούν σε θέματα τρομοκρατίας, αυστηρότερη ποινική αντιμετώπιση σχετικά με εκρηκτικές βόμβες – μολότοφ, κ.α.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο νέος Ποινικός Κώδικας φέρνει ακόμη και ισόβια για μεθυσμένους οδηγούς…"

Δύο προσαγωγές για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων

Δύο άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα σε δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Ειδικότερα, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο προσαγωγές για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων"

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι -Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται από αργά το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά, που πιθανώς να συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Θα επηρεαστούν:

1. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οπότε αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση από τα βορειοδυτικά, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και σταδιακά η δυτική και η νότια Πελοπόννησος.

2. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας μέχρι και το πρωί της Τρίτης η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

3. Τη Δευτέρα από νωρίς το πρωί μέχρι τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα η Αττική και η ανατολική Πελοπόννησος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι -Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία"

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε καθηγητή της ΑΣΟΕΕ – Έχει τραύματα στο πρόσωπο

Θύμα επίθεσης ξυλοδαρμού έπεσε ένας καθηγητής της ΑΣΟΕΕ το πρωί του Σαββάτου (2.11.2019) στην πλατεία Βικτωρίας.

Τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ πλησίασαν αντιεξουσιαστές αφού τον προπηλάκισαν, χειροδίκησαν εναντίον του.

Από την επίθεση ο καθηγητής τραυματίστηκε στο πρόσωπο με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Στην επίθεση στον καθηγητή αναφέρεται και σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρα λέγοντας πως η ΑΣΟΕΕ είχε δώσει την εντολή για την εκκένωση της κατάληψης στο κτίριο στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε καθηγητή της ΑΣΟΕΕ – Έχει τραύματα στο πρόσωπο"

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου δίπλα στην ΑΣΟΕΕ

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί για την εκκένωση κτιρίου, στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το έτος 2006.
Εντός του κτιρίου βρέθηκαν τέσσερα (4) άτομα (δύο αλλοδαποί άνδρες, μία αλλοδαπή γυναίκα και μία ημεδαπή), οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» καθώς εντός του κτιρίου βρέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης .
Σε εξέλιξη εργασίες για την ασφάλιση-σφράγιση του κτιρίου.
Δείτε φωτογραφίες:


news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου δίπλα στην ΑΣΟΕΕ"

Ο Δικηγορικός Σύλλογος δημιουργεί επιτροπή για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), κ. Δημήτρης Βερβεσός, αποκάλυψε ότι η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων – που συνεδριάζει σήμερα στην Λάρισα – αναμένεται να ψήφισει θετικά για τη δημιουργία επιτροπής επιστημόνων αναφορικά με την διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Όπως μεταδίδει το Έθνος, η πρόταση έχει κατατεθεί εγγράφως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και οι νομικοί θα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της σύνθεσης της επιτροπής.

Αναφορικά με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα τόνισε ότι είναι η πρώτη που γίνεται μετά από 60 χρόνια αλλά όπως σημείωσε δεν λύνει το θέμα του αδικήματος της απιστίας για το τραπεζικό σύστημα.

Μιλώντας για την διαμεσολάβηση εκτίμησε ότι θεσμός δεν θα πετύχει να λύσει τα προβλήματα και να επιταχύνει τους ρυθμούς της δικαιοσύνης αν στις επιτροπές δεν συμμετέχουν δικηγόροι. Μάλιστα τόνισε ότι στον σχετικό πίνακα για την απονομή της η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ της 17ης και 24ης θέσης.

Ο κ. Βερβεσός αναφερόμενος στο θέμα του ασύλου και τις σχετικές επιτροπές υπογράμμισε ότι δεν θα μπορέσουν να λύσουν το ζήτημα της επαναπροώθησης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δικηγορικός Σύλλογος δημιουργεί επιτροπή για τα γλυπτά του Παρθενώνα"

Κοινό e-pass για όλους τους αυτοκινητόδρομους

Έναν ενιαίο πομποδέκτη, τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας θα έχουν τους επόμενους μήνες οι οδηγοί. Την προηγούμενη εβδομάδα, υπογράφτηκε μεταξύ των παραχωρησιούχων μνημόνιο συνεργασίας που ανοίγει το δρόμο για την λεγόμενη διαλειτουργικότητα, με καθυστέρηση οκτώ ετών.
Μέχρι σήμερα, το μέτρο εφαρμοζόταν μερικώς και ο λόγος ήταν ότι με εξαίρεση την Εγνατίαπου δεν είχε ηλεκτρονικά διόδια, δύο παραχωρήσεις (Νέα Οδός και Κεντρική Οδός) βρίσκονταν εκτός διαλειτουργικότητας καθώς διαφωνούσαν με το ύψος της προμήθειας. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του συστήματος κάθε εταιρεία παραχώρησης καταγράφει τις διελεύσεις στα διόδιά της και αποδίδει υποχρεωτικά στην εταιρεία, στην οποία ανήκει ο πομποδέκτης ένα ποσοστό της είσπραξης που υπολογίζεται περίπου στο 2,5%.
Ωστόσο, την διαλειτουργικότητα με χρήση ενιαίου e-pass, ακολούθησαν η Αττική Οδός, ο Μορέας, η Ολυμπία Οδός, η Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο και ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, παραχωρήσεις με κοινό παρονομαστή τους ίδιους μετόχους.
Ειδικά για την περίπτωση της Νέα Οδού που διαχειρίζεται το τμήμα Ρίο –Αντίρριο και το τμήμα της εθνικής οδού Μεταμόρφωση-Σκάρφεια με την μεγάλη εμπορική κίνηση στα διόδια των Αφιδνών, η διαλειτουργικότητα μεταφράζεται στη καταβολή σημαντικών τελών στην Αττική Οδό που σήμερα έχει την μερίδα του λέοντος στους πομποδέκτες. Το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία δημιουργεί ένα ευνοϊκό κλίμα για να επιτευχθεί η χρήση ενός ενιαίου e-pass και να απαλλαγούν οι οδηγοί από τα πολλαπλά μηχανάκια.
Τεχνικός σύμβουλος για την υλοποίηση της διαλειτουργικότητας και τον διαμερισμό των εσόδων μεταξύ των εταιρειών τίθεται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Υπολογίζεται ότι η εφαρμογή του μέτρου θα χρειαστεί από 6 έως 8 μήνες.
Το υπουργείο Υποδομών επιδιώκει να ενισχύσει το ρόλο του υπουργείου που έχει αναλάβει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και στον τομέα των ηλεκτρονικών διοδίων. Πρόσφατα η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ έδειξε κόκκινη κάρτα στο διαγωνισμό μετά από προσφυγή των διαγωνιζομένων, στον οποίο υπήρχε προσωρινός ανάδοχος. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμφανίζεται αποφασισμένη να προκηρύξει νέο διαγωνισμό.
newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινό e-pass για όλους τους αυτοκινητόδρομους"

Στο λιμάνι ο Δήμαρχος Κω και πολίτες για να διαμαρτυρηθούν - Εμπόδισαν την μεταφορά μεταναστών από το Καστελλόριζο. ΒΙΝΤΕΟ

Στο λιμάνι της Κω βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Δήμαρχος Κω μαζί με στελέχη της Δημοτικής Αρχής αλλά και πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες μετακινήσεις παράνομων μεταναστών προς το νησί,  αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, με τους μετανάστες που βρίσκονται στην Κω να φτάνουν τους 4500.

Μετά τους 50 παράνομους μετανάστες που μεταφέρθηκαν από τη Σύμη στην Κω, υπήρξε η πληροφορία πως περίπου 60 ακόμη άτομα θα έφταναν στην Κω από το Καστελλόριζο γύρω στη 01:00 με το πλοίο της γραμμής. 

Το πλοίο της γραμμής έφτασε γύρω στη 01:00 στο λιμάνι της Κω με τον Δήμαρχο Κω πλαισιωμένο από πολίτες να ανεβαίνει στο καράβι και μετά από συνομιλία με τον καπετάνιο και  τη διευθέτηση κάποιων εγγράφων οι περίπου 60 μετανάστες με τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν συνέχισαν προς το λιμάνι του Πειραιά. Λίγο μετά τη 01:30 τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι πολίτες αποχώρησαν από το λιμάνι.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Δημάρχου Κω στα social media

Απόψε πληροφορήθηκα ότι σχεδιάζεται η μεταφορά στην Κω προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στο Καστελόριζο.
Ως εδώ!
Έχω τονίσει με απόλυτη σαφήνεια στους αρμόδιους ότι έπρεπε εδώ και καιρό να έχει αποσυμφορηθεί η Κως.
Αυτό δεν έγινε.
Κατέστησα γνωστό από το απόγευμα, σε αυτούς που πρέπει, ότι δεν επιτρέπω ως Δήμαρχος της Κω αυτό να συνεχιστεί.
Τους δήλωσα ότι στις 12μιση τα μεσάνυχτα θα είμαι στο λιμάνι μαζι με τους πολίτες της Κω. Οχήματα του Δήμου επίσης θα είναι εκεί.
Μετά από αυτό με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα αποβιβαστεί κανένας και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για Πειραιά.
Παρόλα αυτά θα είμαι στο λιμάνι για τον έλεγχο εφαρμογής της δέσμευσής τους.
Ζητάω:
1. Άμεση και ευρείας κλίμακας αποσυμφόρηση του νησιού μας.
2. Καμία απολύτως μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από άλλα νησιά.
3. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους όσοι, και για όσο, παραμένουν στην Κω.
4. Επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και ασύλου, προώθηση στην ενδοχώρα όσων φτάνουν στα νησιά.
ice_screenshot_20191101-232504.png
Δείτε παρακάτω τις πρώτες φωτογραφίες & βίντεο.








kosnews24
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο λιμάνι ο Δήμαρχος Κω και πολίτες για να διαμαρτυρηθούν - Εμπόδισαν την μεταφορά μεταναστών από το Καστελλόριζο. ΒΙΝΤΕΟ"

Γιάννενα: Αιχμές Παυλόπουλου για τη γερμανική κυβέρνηση – “Δεν αποδεχόμαστε την άρνησή τους για τις αποζημιώσεις”!

Το μήνυμα, «ποτέ ξανά ναζιστική θηριωδία», έστειλε από το μαρτυρικό χωριό Καταρράκτης των Τζουμέρκων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ παράλληλα τόνισε, πως για λόγους δικαιοσύνης, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εγείρει τις νόμιμες αξιώσεις για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της εποχής της ναζιστικής κατοχής, ως την τελική δικαίωση...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τιμά με την παρουσία του, τις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας τον Οκτώβριο του 1943, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Εκτελεσθέντων Καταρρακτινών δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα την Ιερή Μνήμη των τραγικών Θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Μαρτυρικό Χωριό του Καταρράκτη, εκείνο τον σκληρό Οκτώβριο του 1943. Και δεσμευόμαστε, τιμώντας και με τον τρόπο αυτόν την Θυσία τους, ότι εμείς, οι Έλληνες, θ΄ αγωνιζόμαστε πάντα, και μόνοι αλλά και ως μέλη της Διεθνούς Κοινότητας και της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μην συμβεί, ποτέ ξανά, παρόμοια θηριωδία, η οποία πλήττει βάναυσα τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό μας.

Είναι δε ακριβώς το χρέος μας έναντι των τραγικών Θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας το οποίο, μακριά από κάθε έννοια αντεκδίκησης και αποκλειστικώς και μόνο για λόγους Δικαιοσύνης, μας υποχρεώνει να εγείρουμε, ως την τελική δικαίωση, τις νόμιμες αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της εποχής της ναζιστικής κατοχής.

Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει, οι ως άνω αξιώσεις μας, για τις οποίες ουδένα ζήτημα παραίτησης ή παραγραφής τίθεται, είναι πάντοτε νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Και ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Νομικός Πολιτισμός επιβάλλει την σχετική απόφαση να την λάβει αρμόδιο Δικαστικό Forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου εν προκειμένω Διεθνούς Δικαίου, όπως άλλωστε αποφάνθηκε προσφάτως και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπειρογνωμόνων του Γερμανικού Κοινοβουλίου (Bundestag).

Κατά τούτο δε, η από 18.10.2019 απόρριψη της πλήρως τεκμηριωμένης ρηματικής διακοίνωσης της Ελλάδας από την πλευρά της Γερμανικής Κυβέρνησης εμφανίζεται παντελώς αναιτιολόγητη. Υπό τα δεδομένα αυτά η Ελλάδα δεν αποδέχεται την ως άνω άρνηση και θα επανέλθει στο δίκαιο αίτημά της, επικαιροποιώντας και ενισχύοντας τα επιχειρήματά της.

Αιωνία η Μνήμη των τραγικών Θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Μαρτυρικό Χωριό του Καταρράκτη».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννενα: Αιχμές Παυλόπουλου για τη γερμανική κυβέρνηση – “Δεν αποδεχόμαστε την άρνησή τους για τις αποζημιώσεις”!"

Πέτσας: Αλλάζει το καθεστώς στις πορείες – Δεν τίθεται θέμα μονιμότητας στο Δημόσιο

Την αλλαγή του καθεστώτος που ισχύει για τις πορείες προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας πως αποσκοπεί να οριοθετηθεί ο χώρος που θα πραγματοποιούνται, ώστε οι διαδηλωτές να διαμαρτύρονται χωρίς να δημιουργούν προβλήματα και ταλαιπωρία. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να μην προκαλούνται προβλήματα στους καταστηματάρχες και ταλαιπωρία στους πολίτες, ενώ ερωτηθείς για την υπό εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του υπό κατάληψη κτιρίου δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, σήμερα από τις Αστυνομικές Αρχές, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου των αρχών και προανήγγειλε κι άλλες τέτοιες επιχειρήσεις στο μέλλον.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ και τα περί κατάργησης της μονιμότητας, ο κ. Πέτσας επισήμανε πως δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο και συμπλήρωσε πως η επιχείρηση βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ότι με το νέο πλάνο θα σταθεί ξανά στα πόδια της και θα γίνει σημαντικός παίκτης στην αγορά ενέργειας.

Για το μεταναστευτικό γενικότερα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η Κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και το επόμενο διάστημα 1.000 μετανάστες θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Παράλληλα εντείνει τις περιπολίες στο Αιγαίο και επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου.

Τέλος, ο ίδιος επανέλαβε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του για το μεταναστευτικό και όσον αφορά στην εξαίρεση Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την προανακριτική για τη Novartis, τόνισε ότι «δεν θέλουμε να τους φιμώσουμε, για αυτό άλλωστε έχουν κληθεί ως μάρτυρες».

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας: Αλλάζει το καθεστώς στις πορείες – Δεν τίθεται θέμα μονιμότητας στο Δημόσιο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news