facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Την απαγόρευση πολιτικών διαφημίσεων ανακοίνωσε το Twitter

Το Twitter αποφάσισε να απαγορεύσει καθε είδους πολιτική διαφήμιση στην πλατφόρμα του παγκοσμίως. Όπως ανακοίνωσε ο Τζακ Ντόρσεϊ, εκ των ιδρυτών της πλατφόρμας, η προώθηση τέτοιου είδους μηνυμάτων «πρέπει να κερδίζεται, όχι να αγοράζεται».

Σύμφωνα με τον Ντόρσεϊ, η νέα πολιτική της πλατφόρμας θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 22 Νοεμβρίου, ενώ μια εβδόμαδα νωρίτερα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες επί της συγκεκριμένης απόφασης, καθώς και οι εξαιρέσεις που θα ισχύσουν.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει πτώση 2%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι χάνει μία σημαντική πηγή εσόδων. Ωστόσο πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν την απόφαση θετικά.

Να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη στάση του Facebook, που έχει δεχθεί έντονη κριτική από βουλευτές, αλλά και από τους ίδιους τους εργαζομένους για την άρνησή του να αποσύρει πολιτικές διαφημίσεις, όπως και για την ανεπαρκή, όπως κρίνεται, δράση του απέναντι στη διάδοση των fake news με πολιτικά κίνητρα.

Πρόσφατα, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης πολιτικών διαφημίσεων στο Facebook, υποστηρίζοντας πως θα επιτρέπονται και στο μέλλον, χάριν της μεγαλύτερης έκφρασης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Την απαγόρευση πολιτικών διαφημίσεων ανακοίνωσε το Twitter"

Αλβανία: Απειλούν τη μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα με φυλάκιση

Έρευνα έχει ξεκινήσει για τη μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετά από τις αντι-αλβανικές κλήσεις που έκανε στον τάφο του γιου της στην 1η επέτειο του θανάτου του, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ Αρτάν Χότζα ανέφερε ότι λίγο μετά το ετήσιο μνημόσυνο στο νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες στις 26 Οκτωβρίου, ο κρατικός αστυνομικός τομέας κατά της τρομοκρατίας παραπέμπει στην Εισαγγελική Αρχή του Αργυρόκαστρου τη Βασιλική Κατσίφα.

Η Βασιλική Κατσίφα είναι η μητέρα του ανθρώπου που σκοτώθηκε μετά από 4ωρο ανταλλαγής πυρών με τις ειδικές δυνάμεις Renea στις 28 Οκτωβρίου 2018, όπως σημειώνεται.

Η 67χρονη μητέρα του Κατσίφα, που ζει στο χωριό Βουλιαράτες κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου του γιου της, Κωνσταντίνου Κατσίφα, είχε προβεί σε υποκίνηση μίσους ή διαμάχης μεταξύ των εθνοτήτων και της θρησκείας. Κατηγορείται ότι διέπραξε αδίκημα που προβλέπεται από το άρθρο 265 του Ποινικού Κώδικα.

Επίσης, το Γραφείο του Εισαγγελέα του Αργυρόκαστρου έχει κινήσει ποινική δίωξη εναντίον ενός ατόμου από την Δερβιτσάνη, πρώην επικεφαλής του τοπικού υποκαταστήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, γιατί εμπόδισε και απείλησε Αλβανούς δημοσιογράφους στις 26 Οκτωβρίου στην είσοδο του πολιτικού νεκροταφείου στους Βουλιαράτες.

«Να πείτε γιατί σκοτώσατε το παιδί. Γιατί ήρθατε εδώ, να φύγετε!» είχε πει στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το άρθρο 265 λέει ότι όποιος προάγει το μίσος και τη διαμάχη λόγω φυλής, εθνικότητας θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ, τιμωρείται με φυλάκιση από δύο έως 10 έτη.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Απειλούν τη μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα με φυλάκιση"

Κικίλιας: Δημιουργείται νέο Τμήμα Ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Σε μία νέα δραστική παρέμβαση αφήνει το αποτύπωμά του το υπουργείο Υγείας στη μάχη κατά του καρκίνου – μία μάχη «που αξίζει να κερδίσουμε, μπορούμε να κερδίσουμε» όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, την Τετάρτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη νόσο που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με τη συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός πλήρους Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», το οποίο θα αποσυμφορήσει σημαντικά το ήδη επιβαρυμένο δίκτυο των 18 δημόσιων νοσοκομείων (ΕΣΥ, Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά) που διαθέτουν Τμήματα Ακτινοθεραπείας.

Μετά τις στοχευμένες κινήσεις για να καταργηθούν οι «ουρές της ντροπής» των καρκινοπαθών έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με τη διάθεση σε πρώτη φάση των ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές για τους ασφαλισμένους που υποβάλλονταν σε αυτές σε χημειοθεραπεία αλλά και μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δρομολόγησε τη δημιουργία Ογκολογικών Κέντρων σε νοσοκομεία και το αμέσως επόμενο διάστημα προχωρά στην υλοποίηση του Κέντρου Ακτινοθεραπείας.

«Θα είναι ένα νέο κτίριο, με άρτιες υποδομές, με σύγχρονα μηχανήματα και εργαστήρια, για την λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου» περιέγραψε το επόμενο βήμα στη μάχη κατά του καρκίνου ο κ. Κικίλιας στην ομιλία του.

Βεβαίως, παραμένει πάντα ζητούμενο από όσους κινούνται μέσα στον ευαίσθητο αυτό χώρο, η κάλυψη των απογευματινών βαρδιών λειτουργίας των Τμημάτων Ακτινοθεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να μειωθεί η αναμονή των ασθενών που συνωστίζονται στο πρωινό ωράριο λειτουργίας. Οι ακτινοθεραπευτές έχουν τονίσει επανειλημμένως πως με μερικές δεκάδες τεχνολόγους ακτινολόγους θα μπορούσαν τα σύγχρονα μηχανήματα που έχει δωρίσει κυρίως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ή έχουν αποκτηθεί μέσω ΕΣΠΑ, να λειτουργούν πλήρως και όχι μόνο σε πρωινό ωράριο.

Έμφαση στην πρόληψη

Ο κ. Κικίλιας τόνισε την αξία της πρόληψης και για τον καρκίνο, όπως και για τις άλλες ασθένειες. «Οι πολιτικές πρόληψης αποτελούν για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Ένας στους 3 κακοήθεις όγκους θα μπορούσε να είχε προληφθεί και αποφευχθεί και τα υπόλοιπα θα ήταν απλώς μια νόσος.

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει. Από την πρώτη μέρα, μέσα από τα social media ξεκινήσαμε καμπάνια ενημέρωσης για την ανάγκη πρόληψης για να καθοδηγήσουμε τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε την αξία της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου αλλά και τα οργανωμένα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για όλες τις γυναίκες άνω των 30 ετών που θα υλοποιηθούν, με πλέον χαρακτηρηστικό τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν μαστογραφίας χωρίς παραπεμπτικό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Δημιουργείται νέο Τμήμα Ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία»"

WSJ: «Έδωσαν τα χέρια» Fiat και Peugeot – Στα 50 δισ. δολάρια η αξία της νέας εταιρείας

Σε συμφωνία για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους προχώρησαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Fiat Chrysler Automobiles NV και PSA, μητρική εταιρεία της Peugeot, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές με γνώση του θέματος.

Η συμφωνία των δύο εταιρειών δημιουργεί έναν κολοσσό στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αξίας 50 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Νωρίτερα, οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν το χθεσινό δημοσίευμα της WSJ για τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, με απώτερο στόχο τη συγχώνευσή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Peugeot Carlos Tavares θα αναλάβει επικεφαλής της συγχωνευθείσας εταιρείας, ενώ ο πρόεδρος της Fiat Chrysler John Elkann θα αναλάβει το ρόλο του προέδρου. Η Peugeot θα κατέχει έξι θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας, με τη Fiat Chrysler θα κρατά τις υπόλοιπες πέντε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "WSJ: «Έδωσαν τα χέρια» Fiat και Peugeot – Στα 50 δισ. δολάρια η αξία της νέας εταιρείας"

ΕΛΑΣ: Γιατί δεν μπήκαμε στην ΑΣΟΕΕ

«Εξηγήσεις» για το γεγονός ότι επιλέχθηκε να μην μπουν οι αστυνομικές δυνάμεις εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου στη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσαν  το μεσημέρι αναρχικοί στην Πατησίων, δίνει η Αστυνομία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνεται ότι την ώρα που περίπου σαράντα άτομα προκάλεσαν τα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, το πανεπιστήμιο βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία με εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να βρίσκονται στους χώρους του. Συνεπώς, μια επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που θα καταδίωκαν τους ταραξίες θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσης που θα έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπους. 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, γίνεται έρευνα από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για τα επεισόδια και τα γεγονότα περιγράφονται ως εξής:

Ανακοινώνεται ότι περί ώρα 13.00 σήμερα ομάδα 40 περίπου ατόμων εξήλθε από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου.
Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς 

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό της Χιλής προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΑΣΟΕΕ ομάδες αναρχικών. Οι ίδιοι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα επεισόδια, σε κείμενό τους σε αντιεξουσιαστικό σάιτ υπογράφουν ως «αναρχικοί- αναρχικές».

Περιγράφουν πως προκάλεσαν τα επεισόδια, έσπασαν τις προσόψεις ενός καταστήματος των ΕΛΤΑ, μιας τράπεζας και ενός καταστήματος με αρτοσκευάσματα και ακολούθως γράφουν ότι: «Κόψαμε την κυκλοφορία με αναμμένους κάδους στα δύο ρεύματα της Πατησίων -γεμίζοντας τον δρόμο με εκατοντάδες τρικάκια- επιδιώκοντας την σύγκρουση με τους μπάτσους. Η συμπλοκή με τα κρατικά σκουπίδια κράτησε για αρκετή ώρα κατά την οποία έκαναν την εμφάνιση τους ματ και κάποιοι ταχύτατοι στο τρέξιμο διάδες. Το ροζ είναι από τα αγαπημένα μας χρώματα. Ελπίζουμε να αρέσει εξίσου και στους ματατζήδες μιας που θα αναγκαστούν να γυρίσουν στη ΓΑΔΑ με ροζ στολή.

Χρησιμοποιήσαμε το πανεπιστημιακό ίδρυμα της ΑΣΟΕΕ σαν ορμητήριο, με τον ίδιο τρόπο που έχουν επιλέξει πολλές φορές οι Χιλιανοί σύντροφοι να ξεκινήσουν τις επιθέσεις τους προς αστυνομικές δυνάμεις. Αντιλαμβανόμαστε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όχι σαν ακαδημαϊκά άσυλα αλλά σαν καταφύγια κάθε λογής καταπιεσμένων, πεδίο οργάνωσης εξεγερμένων και ορμητήριο επιθετικών ενεργειών. Ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί η αλληλεγγύη είναι η πραγματοποίηση επιθετικών δράσεων. Δεν θέλουμε να αναλωθούμε σε μακροσκελείς αναλύσεις επί αναλύσεων. Έτσι κι αλλιώς ακούμε τους συντρόφους μας από μακριά να οργανώνονται και να επιτίθενται. Δεν θα πούμε λέξη παραπάνω. Αφήνουμε αυτούς και τις φωτιές τους να μιλήσουν και για μας». Κλείνουν το κείμενό τους με απειλές εναντίον των αστυνομικών.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: Γιατί δεν μπήκαμε στην ΑΣΟΕΕ"

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ το 2020

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ το 2020 κατά 10%, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, με σημερινές δηλώσεις του στον Real Fm. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο είπε ο υπουργός, τον Μάιο του 2020, πριν τα καινούργια εκκαθαριστικά, να προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που θα κατευθυνθεί στη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο Χρήστος Σταικούρας εξήγησε ότι «το πρώτο βήμα έγινε φέτος με τη μεσοσταθμική μείωση 22%, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Εκκρεμεί ένα ακόμη βήμα. Το επόμενο βήμα είναι ακόμη μία μείωση 10%, το οποίο δεν το έχουμε βάλει επί της παρούσης στον Προϋπολογισμό του 2020. Και αυτό γιατί έχουμε ξεκινήσει μια άσκηση σχετικά πρόσφατα, με σκοπό έως τον Μάιο του 2020 να την έχουμε ολοκληρώσει, έτσι ώστε να αναμορφώσουμε το πλαίσιο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας. Με δυο βασικά στοιχεία: το ένα είναι η επέκταση και εξορθολογισμός του συστήματος των ζωνών προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, και το άλλο η τυποποίηση και βελτίωση της διαδικασίας του συστήματος των ιδιωτών εκτιμητών. Στόχος μας είναι να καταστεί η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τον Μάιο του 2020, πριν τα καινούργια εκκαθαριστικά να προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που θα κατευθυνθεί στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, για τα νοικοκυριά που σταθερά πληρώνουν τα τελευταία χρόνια πολύ υψηλές υποχρεώσεις για την ακίνητη περιουσία τους».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ το 2020"

“Μαμά ήμουν μόνος μου και έκλαιγα”! Σοκάρουν μητέρα και παππούς του 3χρονου που “ξεχάστηκε” στο σχολικό λεωφορείο

"Τσίριζα και ζητούσα να βρουν το παιδί μου", δηλώνει η μητέρα του 3χρονου αγοριού στο newsit.gr “Δεν επικοινώνησαν μαζί μας από το σχολείο, ούτε από απλό ενδιαφέρον” καταγγέλλει ο παππούς του παιδιού. Σοκαρισμένο το τρίχρονο αγοράκι που παρέμεινε πάνω από τρεις ώρες μέσα στο λεωφορείο. Τι συνέβη και ξεχάστηκε το παιδί μέσα στο λεωφορείο.

Απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε σε ιδιωτικό σχολείο της Παλλήνης όταν ένα αγοράκι ξεχάστηκε για περισσότερο από τρεις ώρες μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο, προκαλώντας πανικό στην μητέρα και στο οικογενειακό περιβάλλον του 3χρονου αγοριού.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον εσωτερικό χώρο του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το σχολικό έφτασε εκεί και τα παιδιά παρέλαβε δεύτερο λεωφορείο το οποίο τα μετέφερε από την είσοδο του σχολείου στο κτίριο όπου βρίσκεται ο παιδικός σταθμός. Εκεί ξεχάστηκε το τρίχρονο αγόρι. Η απουσία έγινε αντιληπτή περίπου τρεις ώρες μετά. Ήταν τότε που οι υπεύθυνοι κάλεσαν τη μητέρα να τη ρωτήσουν αν ο γιος της είναι άρρωστος. Αφού τους πληροφόρησε σοκαρισμένη ότι το παιδί μπήκε κανονικά στο σχολικό του, κατάφεραν να το εντοπίσουν μέσα στο λεωφορείο.

“Από τις 7:30 το πρωί που μπήκε το παιδί στο σχολικό, μέχρι τις 11:00, ο μικρός ήταν κλειδωμένος“

Μιλώντας στο newsit.gr ο παππούς το τρίχρονου ανέφερε: «στις 7:30 ήρθε το σχολικό και πήρε τα παιδιά. Εμείς γνωρίζαμε ότι τα παιδιά είναι στο σχολείο και θα τα παραλαμβάναμε το απόγευμα. Περίπου στις 11:00 μας παίρνουν τηλέφωνο να μας ρωτήσουν γιατί δεν πήγε το ένα από τα δύο παιδιά. Μείναμε κάγκελο. Τρελαθήκαμε. Μας είπαν ότι θα κάνουν επανακαταμέτρηση των παιδιών μήπως έγινε κάποιο λάθος. Παίρναμε πίσω να μάθουμε τι έχει συμβεί, αλλά επί περίπου 20 λεπτά δεν απαντούσε κανείς. Στο διάστημα αυτό ξεκινάμε να πάμε στο σχολείο και ειδοποιήσαμε την Αστυνομία ότι αγνοείται ένα παιδί τριών ετών. Λίγο πριν φτάσουμε στο σχολείο μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε να μην ανησυχούμε γιατί το παιδί βρέθηκε. Μας πληροφόρησαν ότι το είχαν ξεχάσει στο λεωφορείο. Από τις 7:30 το πρωί που μπήκε το παιδί στο σχολικό, μέχρι τις 11:00, ο μικρός ήταν κλειδωμένος. Έχουμε δει παιδιά να πεθαίνουν έτσι».



«Δεν επικοινώνησαν μαζί μας από το σχολείο»

Σύμφωνα με τον παππού του αγοριού, το παιδί ήταν σε καλή κατάσταση αλλά επί περίπου τρεις ώρες δεν μιλούσε. «Το πήγαμε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο και βγήκαμε πριν από λίγο. Ήρθε τέλος πάντων η Αστυνομία στο σχολείο, συνέλαβαν τους υπεύθυνους, τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού, τον οδηγό και τη συνοδό. Σήμερα ορίστηκε δικάσιμος για την Παρασκευή το πρωί. Απ’ ό,τι βλέπω όμως θα δικαστεί μόνο ο οδηγός και η συνοδός. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα δικαστούν οι υπεύθυνοι του σχολείου. Εμείς μ’ εκείνους έχουμε υπογράψει συμβόλαιο, όχι με τον οδηγό. Εκείνοι κοιμήθηκαν ήσυχα χθες το βράδυ. Εμείς δεν έχουμε κοιμηθεί ακόμη. Δεν έχουμε εν τω μεταξύ κανένα νέο από το σχολείο. Δεν προσπάθησαν καν να επικοινωνήσουν μαζί μας, έστω από απλό ενδιαφέρον. Αν είχαμε καθυστερήσει τα δίδακτρα, θα μας είχαν κάνει δέκα τηλέφωνα. Δεν υπάρχει ασφάλεια για κανέναν» ανέφερε ο ίδιος στο newsit.gr.

«Τσίριζα και ζητούσα να βρουν το παιδί μου»

Στο newsit.gr μίλησε και η μητέρα του τρίχρονου. «Με πήραν από το σχολείο να με ρωτήσουν αν το παιδί είναι άρρωστο και γι’ αυτό δεν βρίσκεται στην τάξη του. Άρχισα να τσιρίζω και να τους λέω βρείτε το παιδί μου, που έχετε πάει το παιδί μου». Όπως είπε η μητέρα στο newsit.gr της έκλεισαν το τηλέφωνο προκειμένου να ψάξουν. Επί 15 λεπτά και βρισκόμενη σε κατάσταση σοκ, προσπαθούσα να εντοπίσει στο τηλέφωνο είτε κάποιον υπεύθυνο είτε την συνοδό του παιδιού. «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να ηρεμήσω. Με ενημέρωσαν ότι το παιδί είναι στο σχολικό και τον είχαν ξεχάσει εκεί». Όπως αποκάλυψε η μητέρα του αγοριού, στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι πιθανόν από το σοκ που υπέστη είχε ανεβασμένο ζάχαρο, ενώ την Παρασκευή πρόκειται να δει και παιδοψυχολόγο. «Μου είπε ο μικρός, μαμά ήμουν μόνος μου και έκλαιγα» πρόσθεσε η μητέρα.



Το newsit.gr έχει επικοινωνήσει από την πρώτη στιγμή με τη διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο πήγαινε το αγόρι, ζητώντας ένα επίσημο σχόλιο για το σοβαρό περιστατικό. Μέχρι τη συγγραφή του παρόντος δεν είχαμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Μαμά ήμουν μόνος μου και έκλαιγα”! Σοκάρουν μητέρα και παππούς του 3χρονου που “ξεχάστηκε” στο σχολικό λεωφορείο"

Ρουβίκωνας: Λεκτική επίθεση στην αναπληρώτρια διοικήτρια στον Αγιο Σάββα από μέλη της οργάνωσης

Λεκτική επίθεση στην αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Αγιος Σάββας εξαπέλυσαν περίπου εννέα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν το μεσημέρι στο Γραφείο Διοίκησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ογκολογικού Νοσοκομείου τα μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν λεκτικά στην αναπληρώτρια διοικήτρια, βιντεοσκοπώντας την παράλληλα, ενώ μετά από λίγο αποχώρησαν εκτοξεύοντας απειλές.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου καταλήγει ως εξής: «Το εν λόγω περιστατικό, πέραν του ότι προβληματίζει σοβαρά για αυθαίρετες ενέργειες ατόμων, σε βάρος προσώπων τα οποία προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα στο ευαίσθητο πεδίο της δημόσιας Υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέο. Η οδός της βίας είναι αδιέξοδη, ολισθηρή και επικίνδυνη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας: Λεκτική επίθεση στην αναπληρώτρια διοικήτρια στον Αγιο Σάββα από μέλη της οργάνωσης"

DW:Σχέδιο Ζέεχοφερ με σημαντικές αλλαγές για την Ελλάδα

Στις χώρες των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ θα γίνεται απλή εξέταση του δικαίωματος ασύλου. Οριστική απόφαση σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Ο Κανονισμός του Δουβλίνου αποτελεί παρελθόν για τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών.

Την αναγκαιότητα μιας «νέας φιλοσοφίας» στη διαχείριση του προσφυγικού υποστήριξε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ. Όπως δήλωσε σε σύσκεψη με ομολόγους του από τις πέντε μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ χθες στο Μόναχο, ο Κανονισμός του Δουβλίνου «εδώ και πολύ καιρό δεν λειτουργεί πλέον και για αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για μια μελλοντική πολιτική ασύλου της ΕΕ». Στη συνάντηση ο κ. Ζέεχοφερ παρουσίασε στους υπουργούς Εσωτερικών από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Πολωνία ένα σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού που έρχεται εν μέρει σε αντίθεση με τον Κανονισμό του Δουβλίνου.
Η διαφορά με το Δουβλίνο
Με το σχέδιο Ζέεχοφερ στην Ελλάδα θα γίνεται μελλοντικά μόνο η προκαταρκτική εξέταση του δικαιώματος ασύλου
Με το σχέδιο Ζέεχοφερ στην Ελλάδα θα γίνεται μελλοντικά μόνο η προκαταρκτική εξέταση του δικαιώματος ασύλου
Κεντρική του ιδέα είναι ότι οι διαδικασίες ασύλου της ΕΕ θα πρέπει μεν να ξεκινούν στις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αλλά θα ολοκληρώνονται σε άλλα κράτη της ΕΕ. Μέχρι στιγμής, και βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου, ισχύει ότι αρμόδιες για ολόκληρη της διαδικασία παροχής ασύλου είναι οι χώρες πρώτης εισόδου στην ΕΕ. Με άλλα λόγια, κράτη όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα.
Το σχέδιο Ζέεχοφερ προβλέπει ότι μελλοντικά στις χώρες αυτές θα γίνεται μόνο η προκαταρκτική εξέταση του δικαιώματος παροχής ασύλου. Δηλαδή, θα εξετάζεται και θα αποφασίζεται στη βάση ενιαίων ευρωπαϊκών κριτηρίων αν κάποιος δικαιούται την παροχή προστασίας στην ΕΕ ή όχι. Όσοι δεν τη δικαιούνται θα επαναπροωθούνται με τη βοήθεια της Frontex στις χώρες προέλευσης. Αντιστρόφως, αιτούντες άσυλο με την προοπτική να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες θα προωθούνται στη συνέχεια σε εκείνα τα κράτη μέλη της ΕΕ που θα είναι πρόθυμα να τους δεχτούν. Εκεί, σε ένα δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, θα αποφασίζεται οριστικά για το αίτημα ασύλου.
Στόχος του κ. Ζέεχοφερ είναι να προετοιμαστεί ως τη Γερμανική Προεδρεία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ένα σχέδιο πρότασης προκειμένου να αντικαταστήσει το Δουβλίνο.
Επιδοκιμασία και κριτική
Δ. Αβραμόπουλος: Ο Χ. Ζέεχοφερ είναι ένας «πρακτικός πολιτικός»
Δ. Αβραμόπουλος: Ο Χ. Ζέεχοφερ είναι ένας «πρακτικός πολιτικός»
Την στήριξη του για την πρόταση Ζέεχοφερ εξέφρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη του Μονάχου. Ενώ χαρακτήρισε τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών «πρακτικό πολιτικό», ενημέρωσε ότι η πλειοψηφία των ομολόγων του στηρίζουν τα σχέδιά του. Στήριξη παρέχουν και οι Σοσιαλδημοκράτες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κ.Ο. για θέματα μετανάστευσης Λαρς Καστελούτσι, το κόμμα του υποστηρίζει ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου με διαδικασίες στα εξωτερικά σύνορα, απ' όπου θα γίνεται τόσο η κατανομή των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και η απέλαση εκείνων των οποίων θα απορρίπτεται το αίτημα για την παροχή ασύλου.
Κριτική άσκησε η γερμανική οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Pro Asyl. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Γκύντερ Μπούργκχαρντ τα σχέδια του υπουργού Εσωτερικών «αναιρούν το κράτος δικαίου». Οι αιτούντες ασύλου στα σύνορα θα διατρέχουν τον κίνδυνο να μην έχουν νομική εκπροσώπηση και ούτε να μπορούν να προσφύγουν μετά από αρνητικές διοικητικές αποφάσεις σε δικαστήρια. Στόχος του εγχειρήματος Ζέεχοφερ είναι να καθιερωθούν «συνοπτικές διαδικασίες» με τους πρόσφυγες «στο περιθώριο», δήλωσε ο κ. Μπούρκχαρντ.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Σχέδιο Ζέεχοφερ με σημαντικές αλλαγές για την Ελλάδα"

Ελλάδα: Πλήρωσαν "χρυσάφι" πρόστιμο για τις βουλγάρικες πινακίδες

Στην τσιμπίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πιάστηκε ζευγάρι φορολογουμένων από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο κατείχε δύο υπερπολυτελή αυτοκίνητα, με πινακίδες Βουλγαρίας και αναγκάστηκε να πληρώσει φόρους και πρόστιμα πάνω από 30.000 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι που κατείχαν δύο αυτοκίνητα, μάρκας Porsche και Touareg, προσέφυγαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, η οποία όμως απέρριψε την προσφυγή τους με αποτέλεσμα να τους βεβαιωθούν τόσο οι φόροι όσο και τα πρόστιμα.
Πρόκειται για την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων, φόρους πολυτελούς διαβίωσης, πρόστιμο ανακριβούς δήλωσης, τόκοι, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, από το σύνολο των αυτοκινήτων με πινακίδες Βουλγαρίας, εντοπίστηκαν, ούτε λίγο ούτε πολύ 9.500 αυτοκίνητα τα οποία θεωρούνται ύποπτα, για φορολογικές παραβάσεις των ιδιοκτητών τους.
Όπως και στην προκειμένη περίπτωση, Έλληνες φορολογούμενοι, ειδικά της Βόρειας Ελλάδας, ιδρύουν εταιρείες στη Βουλγαρία, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εικονικές. Στις εταιρείες αυτές «χρεώνουν» τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ως εταιρικά, αποφεύγοντας την απόχη των τεκμηρίων στην Ελλάδα, αλλά και την πληρωμή του φόρου πολυτελείας, καθότι τα περισσότερα είναι μεγάλου κυβισμού.
Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν μόνο εικονική έδρα στη Βουλγαρία και όλο το χρόνο κυκλοφορούν κανονικά στην Ελλάδα.
Η έκθεση της ΑΑΔΕ αναφέρει ότι το 2018 «πραγματοποιήθηκε λήψη και επεξεργασία στοιχείων αναφορικά με οχήματα που αποταξινομήθηκαν στην Ελλάδα και επαναταξινομήθηκαν στη Βουλγαρία, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Από την επεξεργασία αυτή προέκυψαν περίπου 9.500 υποθέσεις οχημάτων, οι οποίες προωθήθηκαν αρμοδίως, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι κάτοχοί τους».
Η απόφαση για τα βουλγάρικα Porsche και VW Touareg
Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕΔ (2004/2019) οι φόροι και τα πρόστιμα, επιβλήθηκαν στα πλαίσια ελέγχου φορολογίας εισοδήματος για τις χρήσεις 2013 και 2014.
Αιτία του ελέγχου, αποτέλεσε η από 02/03/2015 έκθεση ελέγχου – πορισματική αναφορά της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Θεσσαλονίκης (ΕΛ.Υ.Τ.), σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις τελωνειακής νομοθεσίας, οι οποίες έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης για τυχόν παραβάσεις και της φορολογικής νομοθεσίας. Ειδικότερα από την ως άνω πορισματική αναφορά της ΕΛ.Υ.Τ. Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος και η σύζυγός του ίδρυσαν στη Βουλγαρία εμπορική επιχείρηση.
Στην εταιρία αυτή ανήκουν δύο οχήματα μάρκας Porsche Carrera 911, με κινητήρα 3,8 λίτρων και VW Touareg με κινητήρα 2,5 λίτρων αμφότερα με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον έλεγχο της ΕΛ.Υ.Τ., από τα στοιχεία που προσκόμισαν οι υπόχρεοι, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και τα συνοδευτικά αυτών έντυπα, διαπιστώθηκε ότι ο προσφεύγων έχει τη συνήθη κατοικία του, ήτοι, τους οικογενειακούς του δεσμούς και την εργασία του στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, τα αυτοκίνητα παρότι έχουν πινακίδες Βουλγαρίας, υπόκεινται κανονικά στα τεκμήρια στην Ελλάδα. Με βάση και τις ελεγκτικές επαληθεύσεις που διενήργησε η Δ.Ο.Υ. Δ’ Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώθηκαν οι διαπιστώσεις της ΕΛ.Υ.Τ. Θεσσαλονίκης και καταλογίστηκε στον προσφεύγοντα προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων, φόροι πολυτελούς διαβίωσης, πρόστιμο ανακριβούς δήλωσης, τόκοι κ.λπ.
Κατόπιν οι φορολογούμενοι επικαλέστηκαν τραπεζικό δάνειο, για την κάλυψη του τεκμηρίου του φορολογικού έτους 2014, αλλά οι εφοριακοί απέρριψαν τους ισχυρισμούς τους καθώς απέδειξαν ότι το δάνειο χρησιμοποιήθηκε στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας, τόσο σε πληρωμές ενσήμων, Φ.Π.Α., όσο και σε αγορές ανταλλακτικών κλ.π.
Στο πλαίσιο αυτό καταλογίστηκαν οι ακόλουθοι φόροι και πρόστιμα:
Με την υπ’ αριθ /22.03.2019 οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014, της Προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ. Δ’ Θεσσαλονίκης, επιβλήθηκε στον προσφεύγοντα, κύριος φόρος 4.535,00 ευρώ, πλέον προστίμου άρθρου 58  ανακριβούς δήλωσης ή μη υποβολής δήλωσης και τόκων, που αναλογούν από το 2014, ποσού 4.088,33 ευρώ, πλέον εισφοράς αλληλεγγύης ποσού 479,57 ευρώ πλέον φόρου τεκμηρίου πολυτελούς διαβίωσης ποσού 2.305,92 ευρώ ήτοι συνολικό ποσό 11.408,85 ευρώ.
Με την υπ’ αριθ /22.03.2019 οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος/ πράξης επιβολής προστίμου φορολογικού έτους 2014, της Προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ. Δ’ Θεσσαλονίκης, επιβλήθηκε στον προσφεύγοντα, κύριος φόρος 11.895,59 ευρώ πλέον προστίμου  ανακριβούς δήλωσης ή μη υποβολής δήλωσης, ποσού 3.568,88 ευρώ πλέον εισφοράς αλληλεγγύης ποσού 743,60 ευρώ πλέον φόρου τεκμηρίου πολυτελούς διαβίωσης ποσού 3.158,40 ευρώ ήτοι συνολικό ποσό 19.366,47 ευρώ.
«Ξεσκονίζουν» τους επιχειρηματίες οι αρμόδιες αρχές ώστε να διαπιστωθεί ποιοι αξιοποιούν τα «παραθυράκια» της γειτονικής Βουλγαρίας με σκοπό τη φοροδιαφυγή.
Η ΑΑΔΕ αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται τις πληροφορίες, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στην τεράστια βάση δεδομένων Ciela, με όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία με στόχο κατ’ αρχάς να εντοπιστούν όσοι βρίσκονται πραγματικά πίσω από τα νομικά πρόσωπα ελληνικού ενδιαφέροντος κι εν συνεχεία να διαπιστωθεί σε πόσες περιπτώσεις τεκμηριώνεται φοροδιαφυγή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα: Πλήρωσαν "χρυσάφι" πρόστιμο για τις βουλγάρικες πινακίδες"

Προανακριτική: Γέφυρες ρίχνει ο Τασούλας σε Τσίπρα για Πολάκη Τζανακόπουλο

Πρόεδρος της Βουλής: «Τα θέματα θα λυθούν θεσμικά κι όχι με τραμπουκισμούς, τσαμπουκάδες, ύβρεις, απειλές και ακτιβισμούς». «Δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν παρακμιακά φαινόμενα». Με νεότερη δήλωση η Όλγα Γεροβασίλη κάνει λόγο για ανυπόστατα δημοσιεύματα που την φέρνουν να κρατάει αποστάσεις από τον Πολάκη.

Διάθεση εκτόνωσης του εκρηκτικού κλίματος για την Προανακριτική από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Ο κ. Τασούλας μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι πρώτα θα απαντήσει στην επιστολή που έλαβε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια αν χρειαστεί θα ζητήσει επισήμως την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή. Η ίδια τάση πάντως φαίνεται να υπάρχει και στον ΣΥΡΙΖΑ όπου στελέχη του δείχνουν τον θεσμικό δρόμο για την στάση του κόμματος μέσα στην Βουλή.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στους δημοσιογράφους άφησε παράθυρο συνεννόησης καθώς όταν ρωτήθηκε για τους ακτιβισμούς με τους οποίους απειλεί ο Παύλος Πολάκης τον άδειασε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι προσωπική άποψη του κ. Πολάκη, δεν έχουμε αποφασίσει, εμείς κινούμαστε θεσμικά. Δεν θέλουμε να γίνει λίμπα η διαδικασία και ζητάμε από τον Πρόεδρο να την προστατεύσει. Περιμένουμε την απάντησή του στην επιστολή μας για τα επόμενα βήματά μας».

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να είναι μια πιθανή λύση να υπάρξει μια νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, η κυρία Όλγα Γεροβασίλη είπε πως «ναι, θα μπορούσε…».

Πάντως νωρίς το απόγευμα η κα Γεροβασίλη με νεότερη δήλωση – σχόλιο μαζεύει όσα είχε πει νωρίτερα κάνοντας λόγο για ανυπόστατα τα δημοσιεύματα περί αποστάσεών της από τον Παύλο Πολάκη. «Για άλλη μια φορά», λέει η κα Γεροβασίλη, «δημοσιεύματα εμφανίζουν δήθεν αποστάσεις και διαφωνίες εντός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το χειρισμό της πρωτοφανούς απόφασης της πλειοψηφίας της Προανακριτικής να εξαιρέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που για το ίδιο θέμα έχουν δημόσια εκφράσει διαφωνία βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αλλά και επιφυλάξεις βουλευτές της ΝΔ. Καταλαβαίνω λοιπόν απόλυτα το λόγο για τον οποίο γράφονται όλα αυτά και δεν αξίζουν καν διάψευσης».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ρωτήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με την επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα όσο και για την επιστολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Προανακριτικής με την οποία του κοινοποιήθηκε το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας εξαίρεσης και ζητείται η αντικατάσταση των δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι «τα θέματα αυτά θα λυθούν θεσμικά, με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας κι όχι με τραμπουκισμούς, τσαμπουκάδες, ύβρεις, απειλές και ακτιβισμούς».

Και πρόσθεσε ότι: «Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας θέτει πολιτικά αλλά και νομικά ζητήματα. Και η απάντησή μου θα είναι και στα νομικά και στα πολιτικά ζητήματα που θέτει». Εκτίμησε μάλιστα ότι μπορεί και να τον πείσει. Πρόσθεσε ότι πάντοτε στην Βουλή υπάρχει ο κανόνας της πλειοψηφίας για παράδειγμα ανέφερε ότι «στο νομοθετικό έργο κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, συζητείται και η πλειοψηφία αποφασίζει, η μειοψηφία δεν λέει όχι διαφωνώ, ξαπλώνω μέσα και δεν φεύγω εάν δεν γίνει αποδεκτό αυτό που λέω. Για όλα υπάρχουν κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται».

Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα έχει αναφέρει ο κ.Παύλος Πολάκης ότι μπορεί να εισέλθει στην επιτροπή και να τον βγάλει έξω η φρουρά ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι αυτή «είναι εσφαλμένη και περιττή παρακμιακή πρακτική που δεν έχει θέση στο Κοινοβούλιο» και πρόσθεσε πως «δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν παρακμιακά φαινόμενα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μάλιστα ανέφερε ότι «πρώτα θα απαντήσω στην επιστολή του κ. Τσίπρα απαντώντας στα νομικά και πολιτικά θέματα που θέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά εάν χρειαστεί θα στείλω επιστολή για την αντικατάσταση των δύο βουλευτών».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προανακριτική: Γέφυρες ρίχνει ο Τασούλας σε Τσίπρα για Πολάκη Τζανακόπουλο"

Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Στροφή 180 μοιρών - «Θα την εφαρμόσουμε μέχρι τέλους»

«Θα εφαρμόσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τέλους. Το ίδιο αναμένουμε και από την ελληνική πλευρά». Υπό αυτό τον τίτλο-τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων «MIA» αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο κυβερνητικό μέγαρο, με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας, τόνισε: «Οριστικά προχωρούμε στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε αυτή έχουν ενσωματωθεί τα (ενταξιακά) κεφάλαια. Ολοκληρώνουμε με επιτυχία τις παρατηρήσεις που προήλθαν από την ελληνική πλευρά, και τις οποίες και οι ίδιοι εντοπίσαμε. Αναμένουμε και η ελληνική πλευρά να προβεί σε συγκεκριμένα βήματα, όπως η αλλαγή των πινακίδων. Στόχος είναι να στείλουμε αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι τέλους, διότι οδηγεί σε στρατηγική εταιρική σχέση, οφέλη για τη χώρα μας, μας φέρνει ένα νέο φίλο -τον νότιο γείτονά μας- και ανοίγει πολλές προοπτικές».

Ο ίδιος, συνεχίζει το «MIA», επεσήμανε ότι αποτελεί φυσική και πρακτική ανάγκη να διαφυλάξουμε, να καλλιεργήσουμε και να εφαρμόσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία, όπως τόνισε, επέτρεψε την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και, παρότι απογοητευθήκαμε από την ΕΕ, συνιστά την πλέον σοβαρή εγγύηση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Στόχος ήταν να σταλεί μήνυμα προς την ΕΕ, και όχι προς τον ελληνικό λαό ή τους πολιτικούς, να μεριμνήσει για τα (ενταξιακά) κεφάλαια, διότι πρέπει να τα ανοίξουμε το συντομότερο δυνατόν. Έχει αλλάξει το Σύνταγμα του κράτους, η αλλαγή του ονόματος εφαρμόζεται παντού, έχει καταστεί καθημερινότητα. Λυπάμαι που η αντιπολίτευση δεν το χρησιμοποιεί. Έτσι στέλνει ένα πολύ σοβαρό μήνυμα, πρώτα απ’ όλα για μη σεβασμό του Συντάγματος, ενώ έχει φιλοδοξίες και προτίθεται να ανέλθει στην εξουσία. Τι θα γίνει εάν καταστεί εξουσία; Αμέσως προκλήσεις και δύο-τρία νέα βέτο. Ο Θεός ας μην επιτρέψει να σκεφτούμε καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο» υπογράμμισε, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο Ζάεφ.

Αποκαλώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών «τίτλο ιδιοκτησίας» σημειώνει εν συνεχεία το τηλεγράφημα, ο Ζάεφ τόνισε επίσης ότι αυτή αποτελεί εγγύηση της εδαφικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της χώρας και αυτό, επανέλαβε ο ίδιος, δεν ήταν εφικτό δίχως να επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας.

«Τα δύο τρίτα της Συμφωνίας αναφέρονται στη στρατηγική εταιρική σχέση, στην οικονομία, στην κοινωνική και υγειονομική προστασία, στην άμυνα, στην ασφάλεια, στις πολλές προοπτικές που πρέπει να βλέπουμε μέσα από τις δυνατότητες που διαμορφώνονται και για τις δύο χώρες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και πρόσθεσε ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα για το άνοιγμα των (ενταξιακών) κεφαλαίων.

«Εάν η Ευρώπη χρειάζεται χρόνο, θα τον έχει. Εάν πρέπει οι ηγέτες να συζητήσουν, θα συζητήσουν. Εάν χρειάζονται και νέες μεθοδολογίες, θα ενσωματωθούν. Εμείς είμαστε μία νησίδα στην ΕΕ. Όλες γύρω μας είναι χώρες-μέλη. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Λάβαμε γενναίες αποφάσεις, ανεξάρτητα από τις πολιτικές καριέρες. Θα ενταχθούμε. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ έχει τελικά ολοκληρωθεί. Δεν υπάρχουν διλήμματα σχετικά με αυτό. Δυστυχώς, η ευρωπαϊκή προοπτική έχει αναβληθεί, αλλά δεν υπάρχει και γι’ αυτή εναλλακτική λύση. Αυτό είναι σαφές. Κάναμε όλα αυτά για να επιτύχουμε τα οικονομικά πρότυπα» κατέληξε, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο Ζάεφ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Στροφή 180 μοιρών - «Θα την εφαρμόσουμε μέχρι τέλους»"

«Πολιτική λύση» για τα αναδρομικά ζητούν οι συνταξιούχοι

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εμείς ως Δίκτυο πρώτοι είχαμε προσβάλει τις τρεις Υπουργικές Αποφάσεις του νόμου Κατρούγκαλου, που αφορούσαν τον επανυπολογισμό σε κύρια και επικουρική σύνταξη, καθώς και την περικοπή πάνω από 1.300€ κύριας και επικουρικής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.
Οπως αναφέρει το ΕΝΔΙΣΥ, «πληροφορούμε τους συνταξιούχους ότι οι αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν από το ΣΤΕ στις 4 του Οκτώβρη 2019 (σε ό,τι αφορούν τους συνταξιούχους) δεν ασχολούνται με τις περικοπές του 2012 για τους νόμους 4051/12 και 4093/12, αλλά καθαρά με τους επανυπολογισμούς των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων κ.λπ.
Τo ΕΝΔΙΣΥ καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα πολιτική λύση για την επιστροφή των αναδρομικών και επισημαίνει ότι μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποφάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο και Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, οι οποίες δικαιώνουν όσους συνταξιούχους προσφεύγουν και ζητούν την αναδρομική καταβολή των περικοπών που έγιναν με τους μνημονιακούς νόμους 4051 και 4093/2012, καθώς και την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης. Οι εν λόγω μνημονιακές περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και η περικοπή των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές, όπως είναι γνωστό, με τις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ’ αριθ. 2287-2290/2015), με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (υπ’ αριθ. 1-4/2018) και με τις υπ’ αριθ. 127/2016 και 1227/2018 αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Νέες πρόσφατες αποφάσεις δικαιώνουν συνταξιούχους και διατάσσουν την άμεση επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθεισών περικοπών, καθώς και την εφεξής και κατ’ έτος καταβολή τους. Να επισημανθεί ότι οι συνταξιούχοι συνολικά απώλεσαν 87 δισ. ευρώ από τα μνημόνια! Κανένα δεκάμηνο δεν θα αντικαταστήσει τις συγκεκριμένες περικοπές για τις οποίες μιλά η κυβέρνηση, καθώς και η προηγούμενη.
Οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων παρέχει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), σε μια προσπάθεια να δώσει μια έγκυρη ενημέρωση, μετά τη σύγχυση και την παραπληροφόρηση που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ.
Το ΕΝΔΙΣΥ, επειδή πολλά λέγονται δημιουργώντας σύγχυση στους συνταξιούχους, ξεκαθαρίζει ότι:
1. Όσοι συνταξιούχοι έχουν καταθέσει ήδη αγωγές διεκδικούν αναδρομικά ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης του δικογράφου τους. Τα αναδρομικά από τις περικοπές του 2012 (νόμοι 4051 και 4093), είναι διεκδικήσιμα έως 31/12/2018, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ του 2015, οι οποίες έκριναν τις περικοπές των συγκεκριμένων νόμων ως αντισυνταγματικές. Για τα δώρα και επιδόματα αδείας καθώς και για την Εισφορά Αλληλεγγύης, οι διεκδικήσεις είναι έως και σήμερα.
Μάλιστα το ΕΝΔΙΣΥ τονίζει ότι υπάρχουν ακόμη και οι παρακάτω τρεις λόγοι που επιτάσσουν την καταβολή των αναδρομικών:
1. Οι συνταξιούχοι Δικαστές εισέπραξαν τα αντίστοιχα αναδρομικά ποσά για τους συγκεκριμένους νόμους με απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου (Μισθοδικείο) το 2018.
2. Έχει εκτελεστεί ήδη από τον ΕΦΚΑ πρωτόδικη απόφαση των Διοικητικών Δικαστηρίων που αφορούσε διεκδικήσεις αναδρομικών (των συγκεκριμένων νόμων) η οποία αναφέρεται σε συνταξιούχους της ΔΕΗ.
3. Με νομοθετική ρύθμιση επεστράφησαν αναδρομικά σε ένστολους, καθηγητές Πανεπιστημίου και γιατρούς του ΕΣΥ», καταλήγει η ανακοίνωση.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πολιτική λύση» για τα αναδρομικά ζητούν οι συνταξιούχοι"

Νοσοκομείο Αττικόν: Δραματική εφημερία με χαλασμένα μηχανήματα - Ταλαιπωρία για δεκάδες ασθενείς

Δεκάδες ασθενείς σε ράντζα. Εκατοντάδες ασθενείς με τους συνοδούς τους που περιμένουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) να εξυπηρετηθούν. Εργαζόμενοι που ξεπερνούν για μια ακόμη φορά τους εαυτούς τους και τις αντοχές τους. Τραυματιοφορείς μετρημένοι στα δάχτυλα, τον ρόλο τους πρόθυμα αν και άτσαλα αναλαμβάνουν οι συγγενείς των ασθενών. Ιατρικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας, μια ακόμη εφημερία χωρίς ακτινολογικό και χωρίς αξονικό τομογράφο.

Αυτό είναι το σημερινό σκηνικό της εφημερίας στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα σκηνικό πανομοιότυπο με τις περισσότερες εκ των προηγούμενων εφημεριών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής.

IMG-813529860561139d35f5e19e5a35a2f6-V_2
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr αποτυπώνουν μια μελανή εικόνα για το σύστημα δημόσιας υγείας, που φαίνεται όμως πως σοκάρει, ενοχλεί, προβληματίζει ολοένα και λιγότερο, όσους βρίσκονται μέσα σε αυτήν και όσους την κοιτούν.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η σημερινή εφημερία ξεκίνησε με ακτινολογικό μηχάνημα εκτος λειτουργίας καθώς επίσης και με τον έναν από τους δυο αξονικούς τομογράφους με βλάβη. Αυτό μεταφράζεται σε "συνωστισμό" των ασθενών στα άλλα διαθέσιμα μηχανήματα και συνεπώς μεγαλύτερη αναμονή για τη διενέργεια των εξετάσεων και την έκδοση των αποτελεσμάτων, άρα και της όποιας τελικής διάγνωσης.

IMG-bef14e30c1634fb164a629a78425ca94-V_2
IMG-a4bf3793049c6ca54ad24114dd88018f-V_2
Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οι επαρκείς αριθμητικά τραυματιοφορείς για να μεταφέρουν τους ασθενείς με τα φορεία ή τα αμαξίδια μέσα στο νοσοκομείο στα διαθέσιμα μηχανήματα, επιβραδύνει ακόμη περισσότερο τη διαδικασια στα Επείγοντα.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως υπάρχουν μέχρι στιγμής 50 ράντζα στους διαδρόμους, και πως ο συνολικός αριθμός τους ως το πρωί της Πέμπτης που ολοκληρώνεται η εφημερία θα ξεπεράσει τα 100.

IMG-3792cdd8f919d1f97eb4f9da3d773280-V_2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Αττικόν: Δραματική εφημερία με χαλασμένα μηχανήματα - Ταλαιπωρία για δεκάδες ασθενείς"

Βόρειο Αιγαίο: Πάνω από 790 μετανάστες πέρασαν μέσα σε 48 ώρες!

Μεγάλες ροές από μετανάστες και πρόσφυγες, παρατηρήθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Χθες και σήμερα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στα νησιά πέρασαν 795 μετανάστες!

Συγκεκριμένα στη Λέσβο πέρασαν χθες 150 και σήμερα 80 μετανάστες. Στη Χίο χθες 155 μετανάστες και σήμερα 205. Ενώ στη Σάμο χθες πέρασαν 100 άνθρωποι και σήμερα 105.

Με βάση τα στοιχεία της 28ης Οκτωβρίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον αριθμό των αιτούντων άσυλο, στα νησιά του βορείου Αιγαίου καταγράφηκαν συνολικά 16.658 άτομα στη Λέσβο (εκ των οποίων 14.427 στη Μόρια), 4.980 στη Χίο (4682 στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ) και 6.202 στη Σάμο (5.999 στον καταυλισμό στο Βαθύ).

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρειο Αιγαίο: Πάνω από 790 μετανάστες πέρασαν μέσα σε 48 ώρες!"

Αποστάσεις Τσίπρα-Γεροβασίλη για τη «χούντα» του Ραγκούση και τη «φρουρά» του Πολάκη

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με την οποία εκφράζει τη διαφωνία του για την απόφαση της προανακριτικής για τη Novartis να εξαιρέσει τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη και ζητά παρέμβαση του προέδρου για την «αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγει στην επιστολή του να χρησιμοποιήσει τους ακραίους χαρακτηρισμούς των βουλευτών του περί «χουντο-επιτροπής» και «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» αλλά μιλά για «βάναυση στέρηση των κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων».

Περάν αυτού, η μερική αλλαγή διάθεσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και η αναζήτηση διεξόδου από το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει προκύπτει και από την γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη η οποία σε συνομιλία της με κοινοβουλευτικούς συντάκτες πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις Πολάκη και εκτίμησε ότι μια «μέση λύση» θα μπορούσε να άρει το αδιέξοδο για τη συνέχιση της λειτουργίας της προανακριτικής.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν οι δηλώσεις του κ. Πολάκη ότι θα αποχωρήσει μόνο με τη συνδρομή της φρουράς από την προανακριτική αποτελούν και επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Γεροβασίλη απάντησε ότι είναι «προσωπική του άποψη» και πως η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται θεσμικά. Στο πλαίσιο των θεσμικών ενεργειών απεστάλη η επιστολή Τσίπρα και το κόμμα περιμένει την απάντηση του κ. Τασούλα για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Επίσης, στην ερώτηση αν το αδιέξοδο αίρεται μόνο με την ακύρωση της χθεσινής απόφασης για την εξαίρεση των δύο βουλευτών απάντησε «δεν είναι μόνο αυτή η λύση. Θα μπορούσε να είναι μια ενδιάμεση» σημειώνοντας ότι μια νέα γνωμοδότηση από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του επισημαίνει ότι «Η επιτροπή συγκροτήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με την απόφαση της 19 ης Οκτωβρίου 2019, με την οποία ορίστηκαν κατά τρόπο δεσμευτικό τα μέλη της, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Πολάκης και Τζανακόπουλος, με τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπει ο Κανονισμός» και ως εκ τούτου υποστηρίζει ότι «Η απόφαση που έλαβε η επιτροπή για την "εξαίρεση" μελών της είναι ευθέως παράνομη και διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη, καθότι παραβιάζει απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής».

Παράλληλα αναφέρει ότι «Η επίκληση παλαιότερης γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, που επικαλείται την αυτονόητη ισχύ της αρχής της μεροληψίας κατά τη συγκρότηση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, είναι εμφανώς προσχηματική και σε κάθε περίπτωση παντελώς αβάσιμη, δεδομένου ότι μόνο το αποφασίζον όργανο, η Ολομέλεια της Βουλής, θα μπορούσε να εξετάσει σχετικό ζήτημα πριν λάβει την απόφασή της για συγκρότηση της επιτροπής. Η απόφαση της Ολομέλειας με την οποία συγκροτήθηκε η επιτροπή εμπεριέχει και την απόφανση της Βουλής περί της ορθής συγκρότησής της. Μετά απ’ αυτήν, η χωρίς τη συναίνεση των βουλευτών μελών της εξαίρεση, κατ’ ουσίαν έκπτωσή τους, απ’ αυτή συνιστά βάναυση στέρηση κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων των ίδιων των βουλευτών και του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποίαν ανήκουν, για τα οποία δικαιώματα (συμμετοχής σε επιτροπής και υπόδειξης των μελών τους) ούτε ο Κανονισμός της Βουλής ούτε το Σύνταγμα προβλέπουν ή επιτρέπουν οποιονδήποτε περιορισμό του είδους που η επιτροπή επέβαλε με την απόφαση "εξαίρεσης"» ενώ επισημαίνει ότι η απόφαση εξαίρεσης των δύο βουλευτών δημιουργεί «ένα ιδιαίτερα αποδιοργανωτικό και εν γένει βλαπτικό για τη λειτουργία των Επιτροπών της Βουλής νομολογιακό προηγούμενο, δυνάμει του οποίου η εκάστοτε πλειοψηφία θα μπορούσε να καταστρατηγεί τα δικαιώματα της μειοψηφίας και του προέδρου κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας».

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Σχήμα λόγου» και «νεολογισμός» τα περί «χουντοεπιτροπής»

«Σχήμα λόγου» και «νεολογισμό» χαρακτήρισε στον ΘΕΜΑ 104,6 την έκφραση «χουντοεπιτροπή» που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Ραγκούσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής Θεόφιλος Ξανθόπουλος. 


Ο κ. Ξανθόπουλος διευκρίνισε πως ο Γιάννης Ραγκούσης χρησιμοποίησε την έκφραση χουντο–επιτροπή, επιμένοντας, όπως είπε, στον τρόπο που αγνοείται προκλητικά το περιεχόμενο της απόφασης, οι απόψεις των μελών της πλειοψηφίας και κυρίως ο νόμος και ο κανονισμός της βουλής «δηλαδή επειδή έχουμε τη πλειοψηφία, αποφασίζουμε και διατάσουμε κατά το κοινώς γνωστό; Δεν υπάρχουν πλαίσια; Δεν υπάρχουν θεσμοί; Δεν υπάρχουν κανόνες;» διερωτήθηκε.

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος αποφασίσουν να παρευρεθούν και δεν βγουν από την Επιτροπή, ο κ. Ξανθόπουλος απάντησε πως: «Αυτό καταρχάς θα πρέπει να το σκεφτούν αυτοί οι οποίοι άνοιξαν την ολισθηρή οδό. Είναι ένα πολιτικό ζήτημα το οποίο με πολιτικούς τρόπους πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το λύσουμε. Η πρόθεσή μας, η πρόθεσή τους είναι να είναι -άλλωστε για να μην προκαταλαμβάνω κανέναν, να σας πω λίγο το θεσμικό κομμάτι, ότι θα πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής ο κ. Μπούγας να ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής και αυτός να απευθύνει επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, και να του πει ότι "ξέρεις; Στείλε άλλους δύο στη θέση αυτών"- αυτό το πράγμα, από 'κει και μετά θα υπάρξει μία θεσμική αντίδραση καταγεγραμμένη για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποστάσεις Τσίπρα-Γεροβασίλη για τη «χούντα» του Ραγκούση και τη «φρουρά» του Πολάκη"

Ηράκλειο:Παρ'ολίγο μοιραίο για παιδί... το σχοινί της παρέλασης!

Το λευκό σχοινί, σε μια ηλιόλουστη μέρα, δεν είναι εύκολα αντιληπτό με αποτέλεσμα 13χρονο αγόρι να κινδυνεύσει σοβαρά
Πήγαινε στο φροντιστήριο και λίγο έλειψε ... να μη γυρίσει ποτέ στο σπίτι του, ένα 13χρονο αγόρι! Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, περίπου στις 09.30 το πρωί, και πριν αρχίσει καν να μαζεύεται κόσμος για την παρέλαση, το κέντρο του Ηρακλείου είχε ήδη "προετοιμαστεί", με το λευκό σχοινί να έχει ορίσει το χώρο όπου θα βρίσκονταν οι θεατές.
Ο 13χρονος διέσχιζε με το ποδήλατό του την Λεωφ. Δημοκρατίας, στο ύψος των επισήμων, περνώντας νόμιμα τη διάβαση για να βρεθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο. "Το σκοινί, όμως, που έβαλαν οι «αρμόδιοι» είχε άσπρο χρώμα, χωρίς καμία περαιτέρω σήμανση και είχε τοποθετηθεί σε τέτοιο ύψος - εγκληματικό για τον νοήμον νου (!!) – ώστε ήταν αδύνατο για ένα παιδί που έκανε ποδήλατο να το αντιληφθεί. Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφέρω ότι το άσπρο, απλό, αυτό σκοινί δεν είναι εύκολα διακριτό μέσα σε μια ηλιόλουστη μέρα" - αναφέρει ο πατέρας του παιδιού, τονίζοντας ότι "το αποτέλεσμα ήταν το σκοινί αυτό, ή μάλλον η ανευθυνότητα των «αρμοδίων», να ρίξει το παιδί μου κάτω από το ποδήλατο και να βρεθεί το παιδί μου με σχεδόν «κομμένο λαιμό»".
Όπως σημειώνει ο πατέρας Γ.Μ., οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν παρόντες και κάλεσαν το ΕΚΑΒ, "επισήμαναν με ομοφωνία ότι ήταν εγκληματικό το ύψος στο οποίο τοποθετήθηκε αυτό το σκοινί, αλλά και το χρώμα του σκοινιού που επιλέχθηκε χωρίς καμία σήμανση".
"Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο Δήμος ή κάποια άλλη αρχή τοποθέτησε το εν λόγω σκοινί. Δεν έχει άλλωστε μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να γίνει το παιδί μου καλά. Για μένα και την οικογένειά μου, για την ψυχική οδύνη που περάσαμε και περνάμε βλέποντας το παιδί μας σε αυτή την κατάσταση, με το λαιμό του λες και βγήκε από ταινία θρίλερ - για όσους καταλαβαίνουν τί εννοώ - για όλες τις ώρες που περάσαμε στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου, περιμένοντας να μάθουμε τη διάγνωση των ιατρών, δεν ζητάω τίποτα παρά μόνο ένα συγνώμη των «αρμοδίων»... όποιοι κι αν είναι αυτοί..." - επισημαίνει ο πατέρας, καλώντας τους αρμόδιους να αφυπνιστούν και να επιδείξουν επιτέλους την απαραίτητη υπευθυνότητα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
"Δεν μίλησα ποτέ για τις αδικίες που βλέπω τόσα χρόνια να πνίγουν την ελληνική κοινωνία. Δεν μίλησα ποτέ για τις αδικίες που βλέπω στην ελληνική νομοθεσία, καθώς και στην εφαρμογή (ή ορθότερα στην μη εφαρμογή) αυτής, και οι οποίες δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, πνίγουν τους ευσυνεινήδητα νομοταγείς και ευνοούν τους λιγότερο ευσυνείδητους. Θα μιλήσω όμως σήμερα για την αδικία που παραλίγο ... κυριολεκτικά ... να πνίξει το παιδί μου..." - καταλήγει.




cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο:Παρ'ολίγο μοιραίο για παιδί... το σχοινί της παρέλασης!"

Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ: Εκαψαν κάδους στην Πατησίων

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα ώρα έξω από το Οικονομικό Παντεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ). 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ομάδα αγνώστων έβαλε φωτιά σε κάδους στην Πατησίων και μετά μπήκε μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπου και παραμένει. Η αστυνομία έχει κάνει χρήση χημικών και βρίσκεται αυτή την ώρα έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα. 

Η κυκλοφορία στην Πατησίων αρχικά διεκόπη εντελώς, γεγονός που προκάλεσε κομφούζιο στους γύρω δρόμους. Αυτή την ώρα έχει ανοίξει μόνο το ρεύμα προς Ομόνοια.

Οι νεαροί φώναζαν επίσης συνθήματα κατά της κατάργησης του ασύλου.

Στο σημείο εκτός από διμορίες των ΜΑΤ, έσπευσαν και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια:

IMG_1295
IMG_1296
IMG_1294
IMG_1291
IMG_1292
IMG_1293
IMG_5318
IMG_5316
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ: Εκαψαν κάδους στην Πατησίων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news