facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Βουλή: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο από την Βουλή καθώς επι της αρχής ψήφισαν θετικά 165 βουλευτές έναντι 122 που καταψήφισαν.

Υπέρ του νομοσχεδίου τοποθετήθηκαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης.

Να σημειωθεί πως από την διαδικασία έλλειπαν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάνης Βαρουφάκης (ΜεΡΑ25), Κώστας Σκανδαλίδης (ΚΙΝΑΛ), Ανδρέας Κατσανιώτης (ΝΔ), Αντώνης Σαμαράς (ΝΔ), Διονύσης Χατζηδάκης (ΝΔ) και Απόστολος Πάνας (ΚΙΝΑΛ) οι οποίοι έστειλαν επιστολές πρόθεσης ψήφου που δεν προσμετρούνται.

Αναφορικά με την ψηφοφορία των άρθρων:

Το άρθρο 1 που προβλέπει ότι ολα τα ΣΔΙΤ ανεξαρτήτως μεγέθους θα θεωρούνται Στρατηγικές Επενδύσεις έλαβε 165 ΝΑΙ και 122 ΟΧΙ

Αρ 3 που προβλέπει την επιδότηση κλάδων, όπως οι ταχυδρομικές υπηρεσίες, η παράδοση τροφίμων (delivery) και η παραγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών έλαβε 165 ΝΑΙ και 122 ΟΧΙ

Το αρ. 5 για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη πήρε 184 Ναι και 103 Οχι

Το άρ 7 για τους δασικούς χάρτες Ναι 184 και ΟΧΙ 103

Άρθρο 11 για τις εγκαταστάσεις μέσης όχλησης στην Αττική ΝΑΙ 165 όχι 103 παρών 19

Άρθρο 15 για την αξιολόγηση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΝΑΙ 156 όχι 131

Τα άρθρα 53 εως 74 που αφορούν τα εργασιακά έλαβαν 165 ΝΑθ και 122 ΟΧΙ

Το Αρ 157 για τις ονομαστικές μετοχών ιδιοκτητών ΜΜΕ πήρε 165 ΝΑΙ 103 ΟΧΙ και παρών 19

Άρθρο 161 για τα καζίνο ΝΑΙ 165 όχι 122

Αρ. 178 για την ανάθεση σε ιδιώτες αξιολόγηση επενδυτικών φακέλων Ναι 155 ΟΧΙ 132

Αρ 184 για ΟΤΑ ΝΑΙ 155 όχι 132

Αρ 205 για τους Οικοδομικούς Κανονισμούς ΝΑΙ 165 όχι 121 παρ 1

ΑΡ 210 για τα έργα αστικής ανάπλασης ΝΑΙ 165 ΟΧΙ 122

Τέλος η τροπολογία για τις στρατηγικές επενδύσεις έλαβε 156 Ναι 113 όχι και 18 παρών.  Τι προηγήθηκε:

Τσίπρας: Οι ρυθμίσεις του είναι περιτύλιγμα δώρων

Να αποδομήσει συνολικά το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης θέλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Βουλή, λέγοντας υποστηρίζοντας ότι διαπνέεται από μια φιλοσοφία ακραία νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή και αντεργατική που στο τέλος της ημέρας θα αποδειχθεί και αντιαναπτυξιακή".

Κρίνοντας την διαδικασία της κατάθεσης του νομοσχεδίου ανέφερε: "Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά είναι τόσο ακραίο αυτό που επιχειρείτε σήμερα, σε ένα νομοσχέδιο που ξεκίνησε με 85 άρθρα, κατατέθηκε με 213 και μέσα σε λίγες ώρες έφτασε με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, φωτογραφικές οι περισσότερες τα 234 άρθρα. Που δε ξέρει κανείς από που να αρχίσει και που να τελειώσει. Σήμερα πρέπει να έχετε σπάσει κάθε ρεκόρ ευτελισμού της νομοθετικής διαδικασίας στο ελληνικό κοινοβούλιο".

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μία σειρά "εξυπηρετήσεις" που κάνει η κυβέρνηση σε φίλους της μέσω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου έναντι ανταλλαγμάτων: "Έρχεστε και θεωρείτε ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και η κατ' οίκον παράδοση τροφίμων (delivery), είναι τόσο βασικές για την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας ώστε να συμπεριληφθούν σε έναν αναπτυξιακό νόμο. Και ψάχνει κανείς να βρει το γιατί. Μέχρι που συνειδητοποιεί ότι το πρακτορείο διανομής 'Αργος (που ποιος το έχει; μαντέψτε!) έχει ενταχθεί στη λίστα της ΕΕΤΤ για την ανάπτυξη ταχυδρομικών υπηρεσιών. Μα εσείς εδώ δεν νομοθετείτε για το ντελίβερι. Εσείς κάνετε οι ίδιοι ντελίβερι, στο μεγάλο αφεντικό ! Εντάσσετε στους προς επιδότηση κλάδους τις ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές - και για τη συνδρομητική τηλεόραση. Και πότε έγινε αυτή η προσθήκη; Όταν φάνηκε ότι «κλείνει» η συμφωνία τραπεζών - AlterEgo για την εξαγορά της Forthnet/Nova από τον όμιλο Μαρινάκη. Δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο…".

Ως δεύτερο παράδειγμα εξυπηρέτησης συμφερόντων ανέφερε: "Βάζετε τις εξορύξεις στον αναπτυξιακό νόμο...Γιατί το κράτος να επιδοτεί τις εξορύξεις; Προφανώς για να ευνοήσετε την επέκταση της εταιρείας που δραστηριοποιείται στο Χρυσό στη Χαλκιδική, να πάει και στη Θράκη παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας".

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις εξυπηρετήσεις "στους φίλους σας στα ΜΜΕ" και εξήγησε: "Καταργείτε την υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών των ιδιοκτητών ΜΜΕ. Να μη ξέρουμε ποιος είναι ποιος. Και ποιος βάζει λεφτά και που τα βρίσκει. Και ήρθατε έμαθα σήμερα από την εφημερίδα Καθημερινή, να τροποποιήσατε υπουργική απόφαση για την κρατική ενίσχυση των έντυπων ΜΜΕ, που προέβλεπε ότι οι δικαιούχοι θα έπρεπε να μην έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και αυτή τη λογική προϋπόθεση την καταργείτε".

Αναφέρθηκε στο "σκάνδαλο με τα Κινέζικα POS για την απόδοση χρυσής Visa, που προκάλεσε τη παρέμβαση εισαγγελέα για πιθανό ξέπλυμα χρήματος, με τι αντίτιμο το διευθετείτε σήμερα ; Νομοθετώντας με αναδρομική ισχύ δύο χρόνων, ακριβώς για να το περιλαμβάνει; Δε ντρέπεστε λίγο να φέρνετε τέτοια διάταξη στη Βουλή;

Αντεργατικό νομοσχέδιο μέσα στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι μέσα στο νομοσχέδιο υπάρχει κρυμένο ένα άλλο νομοσχέδιο "σκληρό, αντεργατικό, ταξικό και κυνικό θα έλεγα νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Ένα νομοσχέδιο - νοσταλγός του ΔΝΤ....Εδώ έχουμε την πλήρη άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων για τα οποία αγωνίστηκε -σε δύσκολες συνθήκες- και νομοθέτησε με σθένος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό το νομοσχέδιο, στέλνετε και τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη στον… εργασιακό παράδεισο του δεύτερου Μνημονίου. Και να λεγε κανείς ότι όλα αυτά γίνονται στο όνομα της ανάπτυξης…Ανοησίες. Όμως η διαστροφή ότι μπορείτε, μειώνοντας τους μισθούς, να φέρετε ανάπτυξη, είναι βαθιά ριζωμένη μέσα σας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τρία αρνητικά ρεκόρ: ρεκόρ απολύσεων τον Ιούλιο, Ρεκόρ μερικής απασχόλησης τον Αύγουστο, ρεκόρ μείωσης νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οικειοποιείται επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και οι συντάξεις χηρείας. Επικαλέστηκε την Τράπεζα της Ελλάδας για τις μειώσεις μισθών που φέρνει το νομοσχέδιο: «'Αμεση επίδραση του νομοσχεδίου είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και η μείωση της κάλυψης των εργαζομένων από τις συλλογικές συμβάσεις". Δικός σας φίλος δεν είναι κύριοι της ΝΔ ο κ. Στουρνάρας; Αυτός τα λέει στην έκθεσή του. Να τον χαίρεστε".

Έκλεισε την ομιλία του με προειδοποίηση για την αντιπολιτευτική του τακτική: "Οι 100 μέρες τελείωσαν. Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Από εμάς τελείωσαν και οι ευγένειες και οι καθωσπρεπισμοί. Από τους πολίτες τελείωσε και η ασυλία. Και δεσμεύομαι : Απέναντι στη νέα εργασιακή λαίλαπα, απέναντι στο νέο αστυνομικό κράτος, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος".

Επίθεση στον Αδωνι Γεωργιάδη

Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύεων για το σκάνδαλο Novartis.

Απευθυνόμενος προς τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον- άρον... Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;».

Η υπόθεση Novartis

Επίθεση στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση του προστατευόμενου μάρτυρα της Novartis ενώ απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση είπε για την σύσταση της Προανακριτικής: "Πήγατε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι και αντί στο τέλος να αποδειχθεί η σκευωρία θα αποδειχθεί η συνωμοσία σας για να κουκουλώσετε το σκάνδαλο". Για τον κ. Στουρνάρα είπε: "σήμερα μαθαίνουμε ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς που διερευνούν το σκάνδαλο της Novartis, αποκαλύπτουν σε αναφορά τους ότι ο κ. Μανιαδάκης, τότε προστατευόμενος μάρτυρας που εσείς λοιδορούσατε και μετέπειτα κατηγορούμενος που τώρα τον αγκαλιάσατε, απειλήθηκε από τον κ. Στουρνάρα. Σας το διαβάζω επί λέξει: «όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες».

Μένοντας στην υπόθεση της Novartis είπε: "Αποκαλύπτουν και άλλα οι εισαγγελείς: Ότι ο κ. Μανιαδάκης δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο τηλέφωνό του. Και σας ρωτώ κύριοι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έχετε το θράσος και συνεχίζετε να μιλάτε για σκευωρία. Τρία απλά ερωτήματα: Πρώτον, είναι αλήθεια ότι εκβίαζαν και απειλούσαν τον τότε προστατευόμενο μάρτυρα για να αλλάξει την κατάθεσή του; Διότι όπως είδαμε, τελικά την κατάθεσή του την άλλαξε ως δήθεν πιεζόμενος από τους εισαγγελείς. Ποιος τελικά πίεσε τον κ. Μανιαδάκη; Δεύτερον, αντιλαμβάνεστε ότι με τον τρόπο αυτό ασκείται βία και απειλές στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται το σκάνδαλο Novartis; Για πόσο ακόμα θα ανέχεστε τέτοιες μαφιόζικες μεθόδους κατά εισαγγελικών λειτουργών; Και τρίτο και σημαντικότερο ερώτημα: Ποιοι είναι οι άλλοι δύο πολιτικοί που μαζί με τον κ. Στουρνάρα σχεδίαζαν να «τσακίσουν μάρτυρες και εισαγγελείς διαφθοράς» που ερευνούν τη Novartis; Και αυτή η υπόθεση διερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη.

Σκληρή κριτική από τον Κουτσούμπα

«Η προσπάθεια να δημιουργήσετε ευνοϊκές συνθήκες για το κεφάλαιο εις βάρος των εργαζομένων δεν κρύβεται. Όποια σελίδα και να κοιτάξει κανείς του αναπτυξιακού νομοσχεδίου θα το διαπιστώσει. Αποκαλύπτεται το μέγεθος της υποκρισίας που διακρίνει κάθε στυλοβάτη του καπιταλιστικού συστήματος» ανέφερε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας λαμβάνοντας τον λόγο στην Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Ο γγ του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις προωθούμενες διατάξεις επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για «Διατάξεις - περιβαλλοντικές βόμβες» και πρόσθεσε «Συνεχίζοντας την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης θρυμματίζετε κάθε μηχανισμό περιβαλλοντικού ελέγχου. Κάνετε δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο. Διατάξεις που ευνοούν τις επενδύσεις και ενισχυθούν κρατική χρηματοδότηση προς μεγάλους ομίλους.

Λέτε ότι φύγαμε από τα μέτρα λιτότητας. Μήπως ανεβάζετε τις συντάξεις και δεν το καταλάβαμε; Όχι. Η δική σας λογική εξόδου είναι ότι οι επενδύσεις καθορίζονται από την ελληνική κυβέρνηση και όχι από την επιτροπεία»

Η παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά

«Οι ασύδοτοι επιχειρηματίες θα είναι οι μόνοι κερδισμένοι από τις διατάξεις της ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ είναι απολύτως αντίθετο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα φθηνής εργασίας. Επιδίωξη πρέπει να είναι η φροντίδα των εργαζομένων και κυρίως των άνεργων» επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην παρέμβασή της για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση συνεχίζει τις ωμές παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση με αφαίρεση αρμοδιοτήτων και πόρων. Επιτρέπει η κυβέρνηση αναιτιολόγητα ακόμα και σε μειοψηφίες των δημοτικών συμβουλίων να εκχωρούν εξουσίες σε ιδιώτες. Δεν λαμβάνονται πρόνοιες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιχειρήσατε στην κυβέρνηση να στήσετε το δικό σας «Λευκό Οίκο» και αποτύχατε. Σκέψου να μην ήσασταν έτοιμοι. Φέρατε 36 διορθώσεις στο περίφημο επιτελικό κράτος. Επίσης 50 άρθρα ήρθαν την τελευταία στιγμή για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και σκοπιμοτήτων και την αύξηση της γραφειοκρατίας.

Λέμε όχι επί της αρχής σε αυτό το νομοσχέδιο γιατί αποπνέει μια βαθιά συντηρητική λογική και δεν δημιουργεί δυναμική για ανάπτυξη. Αντίθετα υιοθετεί λογικές υπέρ των λίγων και των ισχυρών και εις βάρος των εργαζόμενων και της πλειοψηφίας του λαού.

Ειδικότερα οι διατάξεις για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και των εργαζόμενων καταθέσαμε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Το νομοσχέδιο είναι κατώτερο των περιστάσεων. 
Όμως είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη του τόπου για ανάπτυξη και είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε κάθε άρθρο που είναι σε θετική κατεύθυνση».

Να σημειωθεί ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ έχουν καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επι της αρχής αλλά και επι συγκεκριμένων άρθρων.

Απάντηση Χατζηδάκη σε Τσίπρα

Ως «θρασύ και αλαζόνα με εισαγγελικό ύφος» χαρακτήρισε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος για το πρωτογενές πλεόνασμα και τα περίφημα μαξιλαράκια. Νομίζω ότι πιο πολύ από το πρωτογενές πλεόνασμα της οικονομίας, σας χαρακτηρίζει το πρωτογενές πλεόνασμα θράσους και αλαζονείας . Αυτό κατάλαβα από την ομιλία του κ. Τσίπρα. Δεν είχε ίχνος αυτοκριτικής. Είχε εισαγγελικό ύφος που προσβάλλει την νοημοσύνη των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι όλα τα έκανε καλά και του χρωστά ο λαός. Δεν σας χρωστά ο λαός. Εσείς χρωστάτε ένα συγγνώμη για τα ψέματα που είπατε και την πανθομολογούμενη αποτυχία σας. Αν πείτε την συγγνώμη ίσως σας συγχωρέσει ο λαός αλλιώς θα μείνετε για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση».

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης επέστρεψε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τους υπαινιγμούς περι σχέσεων της ΝΔ με συγκεκριμένους επιχειρηματίες λέγοντας «Εσείς που λέτε ότι δεν κάνατε χάρες σε επιχειρηματίες δεν είστε που δώσατε κανάλι στον κ. Μαρινάκη. Δώσατε κανάλι και το ανακοινώσατε περιχαρείς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά ο κ. Μαρινάκης μπαινόβγαινε στο Μαξίμου κάθε τρεις και λίγο. Τώρα τα θυμηθήκατε για τον κ. Μαρινάκη;»

«Ο κ. Τσίπρας θεώρησε μείζον αμάρτημα ότι η ΝΔ είναι φιλική προς την επιχειρηματικότητα. Μην κουράζεστε. Είμαστε φιλικοί προς την επιχειρηματικότητα γιατί αυτή φέρνει ανάπτυξη. Εσείς θεωρούσατε ότι μπορεί να υπάρξουν επενδύσεις χωρίς επενδυτές και εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις. Εμείς με την ψήφο του λαού κάναμε στροφή από αυτή τη λογική» είπε.

Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να εγκαταλείψει την ρητορική της ευαισθησίας προς την μεσαία τάξη υπενθυμίζοντας τους 29 νέους φόρους που επέβαλλε στους φορολογούμενους.

«Ο κ. Τσιπρας ήρθε να μας κουνήσει το δάχτυλο και να μας πει ότι όλα ήταν καλά επι των δικών του ημερών. Ξέχασε κάτι. Ότι ενώ πήγαν όλα καλά χάσατε τις εκλογές. Αυτό θυμίζει αυτό που λένε: η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε. Λίγη κριτική δεν βλάπτει. Κοιτάξτε τα λάθη σας και πρέπει να έχετε στοιχειώδη πολιτική υπευθυνότητα» τόνισε.

Αναφορικά με τις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις ΝΔ με ΜΜΕ είπε: «ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ως αδικημένος ότι δεν τον έπαιζε κανείς. Πως δικαιολογείται όμως να ανοίγουν νέες εφημερίδες που υποστήριζαν στα περίπτερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και με τις ιστοσελίδες. Νομίζετε ότι θα καθόμαστε να σιωπούμε; Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανένα αλλά οι αριθμοί είναι συγκεκριμένοι». Τέλος για τα εργασιακά υπογράμμισε «Στα εργασιακά ο κ. Τσίπρας παρουσίασε έναν Αρμαγγεδδώνα, είπε ότι θα μειωθούν οι αποδοχές στα ξενοδοχεία. Δεν θα μειωθούν και οι καλύτεροι μάρτυρες θα είναι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία που θα κρίνουν και εσάς και εμένα. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος στην διαστρέβλωση. Μιλάτε συνέχεια για τους εργαζόμενους. Ποιον ψήφισαν όμως οι εργαζόμενοι; Εσάς ή εμάς; Ολες οι μετρήσεις έδειξαν ότι περισσότεροι εργαζόμενοι ψήφισαν την δική μας παράταξη γιατί κατάλαβαν ότι η πουτίγκα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πικρή. Γιατί κατάλαβαν ότι για να πάει μπροστά η χώρα πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη»

Απάντηση Γεωργιάδη σε Τσίπρα: «Πέρασε η εποχή που κουνούσε το δάχτυλο με μαγκιά στην ελληνική κοινωνία»

Είναι πολύ λογικό, μετά από αυτή την παράσταση, να φεύγει ο κ. Τσίπρας. Γιατί είναι προφανές ότι έχει μάθει, όπως κάνει στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς να δηλώνει τι θέλει να πουν οι από κάτω και αν κάνουν κανένα λάθος και ψηφίσουν ανάποδα, να τους βάζει να αλλάζουν την ψήφο τους, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τρεις εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κ. Στουρνάρα. Το είπε ως τεκμήριο σοβαρής κατηγορίας. Ακούστε λοιπόν κύριοι τα ονόματα των τριών εισαγγελέων, είναι ο Γιάννης Αγγελής, Ελένη Ράϊκου και η κ. Τσατάνη. Τρεις εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κ. Παπαγγελόπουλο για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο του. Δεν κατάλαβα γιατί οι τρεις εισαγγελείς στη μια περίπτωση είναι μεγάλο τεκμήριο, ενώ οι τρεις εισαγγελείς στην άλλη περίπτωση δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί είναι οι εισαγγελείς που μας βολεύουν. Γιατί όλα τα κρίνετε όπως σας βολεύουν», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κ. Τσίπρας ανέφερε διάφορα άρθρα του αναπτυξιακού νόμου και διάφορες δράσεις που εντάσσονται σε αυτόν και τις ταίριαξε με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Εν προκειμένω με τον κ. Μαρινάκη. Και μας είπε ότι δουλεύουμε για το μεγάλο αφεντικό. Διαβάζω επιλέξιμες δραστηριότητες του Ν. 4399/2016, το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν εμείς κάναμε τα χατίρια του μεγάλου αφεντικού Μαρινάκη, δεν μου λέτε, με την επιλέξιμη δαπάνη 'παραγωγή on line περιεχομένου για ενήλικες', ποιος είναι το αφεντικό σας; Αυτός που κάνει τις on line ταινίες για ενήλικες; Αυτός είναι το αφεντικό σας; Όταν εντάξατε τους ντεκορατέρ και τις μοντελίστ, μπορείτε να πείτε ποια είναι η αναπτυξιακή διάσταση και τους εντάξατε στις δαπάνες του αναπτυξιακού νόμου και τώρα σας έπιασε ο πόνος για τις εξορύξεις!», είπε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και προειδοποίησε ότι ξεκινήσει τέτοια συζήτηση θα βγει πολύ χαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και γι΄αυτό πρότεινε «να σταματήσει αυτό το τροπάρι.».

Αναφερόμενος στη χθεσινή του δήλωση που πυροδότησε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα μπορεί να κατηγορεί εμάς με εικασίες και υποθέσεις, αλλά δεν θα μπορούμε να τον κατηγορούμε εμείς με εικασίες και υποθέσεις. Που το είδατε αυτό γραμμένο; Λοιπόν, για να ξέρει ο ελληνικός λαός. Νόμος περισσότερο ύποπτος για διαφθορά στα φάρμακα από τον τελευταίο νόμο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ψηφιστεί. Είναι ο πρώτος νόμος στην ιστορία του ελληνικού κράτους, που επέτρεψε αυξήσεις τιμών στα φάρμακα και που φυσικά βοήθησε τη NOVARTIS να διασώσει τις τιμές της, όπως και τις άλλες πολυεθνικές, δια των αυξήσεων στον υπόλοιπο πλανήτη. Άρα μαθήματα σε εμάς που ρίξαμε τη δαπάνη, δεν δεχόμαστε. Εμείς παραδώσαμε μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη 189 εκατομμύρια και επί ΣΥΡΙΖΑ η μηναία φαρμακευτική δαπάνη έτρεχε επί 4,5 χρόνια με 260 και 270 εκατομμύρια. Κάντε τον υπολογισμό. Και έχουν και τα μούτρα να μιλάνε! Πέρασε η εποχή που κουνούσε το δάχτυλο με μαγκιά στην ελληνική κοινωνία».

Αναφορικά με την τροπολογία για την Golden Visa, o Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο νόμος για την Golden Visa είναι νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που ψηφίστηκε στο τέλος του 2014, και δεν εφαρμόστηκε από εκείνη την κυβέρνηση γιατί δεν πρόλαβε, αλλά εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα. Η διάταξη έρχεται προς ψήφιση για να αποτρέψει δικαστικές διαμάχες με ανθρώπους που έχουν την Golden Visa σε περίπτωση ανάκλησης, γιατί αυτό θα έφερνε καταστροφή της οικονομίας και ζημία στο brand της χώρας. Ο υπουργός επικαλέστηκε γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία δεν στοιχειοθετείται παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας. «Διορθώνουμε άλλη μια παταγώδη αποτυχία σας και τα ακούμε από πάνω», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Για να τελειώνουμε: Το νομοσχέδιο δεν κάνει καμία εξυπηρέτηση σε κανέναν χορηγό».

Την απουσία του πρωθυπουργού σχολίασε αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το είχε προεξοφλήσει ο κ. Τσίπρας ότι δεν είχαμε τίποτα σοβαρό να ακούσουμε από τον κ. Γεωργιάδη. Από ό,τι φαίνεται όμως, δεν το είχε προεξοφλήσει μόνο ο κ. Τσίπρας. Το είχε προεξοφλήσει και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επί δύο μέρες τον αγνόησε επιδεικτικά και σήμερα αρνήθηκε να έρθει και να παρουσιαστεί στη Βουλή, επειδή ντρέπεται, όχι μόνο για τα ρουσφέτια. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ντρέπεται για το χθεσινό σώου του κ. Γεωργιάδη. Δεν πήγε σε ένα, δεν πήγε σε δύο, δεν πήγε σε τρία κανάλια. Πήγε σε πέντε κανάλια και σήμερα συνέχισε αυτόν τον μαραθώνιο εμφανίσεων του και προφανώς έχει προκαλέσει ενοχλήσεις» σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος.

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία Μητσοτάκη

Στην απουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την συζήτηση στην Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο αναφέρονται πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι δεν είχε το θάρρος να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το κατ' ευφημισμό αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που έταζε 4 χρόνια ανάπτυξη με τη σέσουλα. Επιβεβαίωσε δηλαδή, ότι άφησε τον κ. Γεωργιάδη, που νοιώθει οικεία, να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αφού τελικά το μόνο που είχε το νομοσχέδιο ήταν μία συρραφή από ρουσφέτια σε χορηγούς της ΝΔ και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατ' εντολή του ΣΕΒ. Αλλά επιβεβαίωσε και ότι δεν τόλμησε να έρθει στη Βουλή για να μην τοποθετηθεί για τις αθλιότητες του υπουργού του».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο"

Γ. Βρούτσης: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταρρίπτουν τα ψέματα του Τσίπρα για την ανεργία

Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ παρουσίασε στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του για τον αναπτυξιακό νόμου, περί αρνητικών ρεκόρ στην ανεργία.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι το τρίμηνο της διακυβέρνησης της ΝΔ διαλύθηκε η αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα:

Στο μέτωπο της ανεργίας, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι τον Ιούλιο αυτή έφτασε στο 16,9%, ενώ τον Ιούλιο του 2018 ήταν 19,1%, με μείωση της ανεργίας 2,2%.

Τον Ιούλιο του 2019 οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 59.599, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, αύξηση 1,5%.

Τον Ιούλιο του 2019 οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 109.577 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, μείωση 12,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Γιάννης Βρούτσης, τον Σεπτέμβριο του 2019 υπήρξε αύξηση της πλήρους απασχόλησης κατά 0,85% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018.

«Δεν είναι δυνατό να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις. Περίμενα ο κ. Τσίπρας να πει κάτι για τη βαριά κληρονομιά που μας άφησε. Δεν είπε τίποτα» είπε ο υπουργός Εργασίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Βρούτσης: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταρρίπτουν τα ψέματα του Τσίπρα για την ανεργία"

Ναύπλιο: «Δεν μπορούμε εμείς το Πάσχα να ψήνουμε αρνιά και οι μετανάστες σκύλους»!

Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων, μετά από πρόταση της παράταξης Αναγνωσταρά για συζήτηση του θέματος, έπειτα και από τις φήμες που φέρουν το ΚΕΜΧ να εξετάζεται για τη φιλοξενία μεταναστών.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσηςΠαναγιώτης Αναγνωσταράς πρότεινε να υπάρξει μια αλλαγή στο ψήφισμα για το στρατόπεδο, ρωτώντας μεταξύ άλλων το εξής: «Επειδή το Ναύπλιο είναι ιδιαίτερη πόλη θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθούν ξενοδόχοι να φιλοξενήσουν μετανάστες. Μας ενδιαφέρει το στρατόπεδο. Είμαστε διατεθειμένοι να φιλοξενήσουμε μετανάστες σε αυτή την πόλη ή όχι;»
Αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού, ο οποίος διευκρίνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ότι τοποθετείται ως πρόεδρος εργατικού κέντρου και όχι ως δημοτικός σύμβουλος. «Κοιτάμε μόνο το στρατόπεδο. Αν βρεθούν κάποιοι ξενοδόχοι κερδοσκόποι να φιλοξενήσουν μετανάστες, εμάς δεν μας νοιάζει; Τί σημαίνει τουριστικά για οικονομία πόλης; Τί σημαίνει αν εγώ το Πάσχα σουβλίζω αρνί και ο άλλος το σκύλο;...», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη διαφορετική κουλτούρα που υπάρχει μεταξύ χριαστιανών και μουσουλμάνων.
Φοβικές αντιδράσεις από το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων για το μεταναστευτικό 
Για φοβικές αντιδράσεις ως προς το μεταναστευτικό έκανε λόγο ο Κώστας Γκόνης, σημειώνοντας: «Αντί να ζητήσουμε να λυθεί το πρόβλημα των προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο, λυπάμαι που σαν συμβούλιο έχουμε φοβικές απόψεις»
Ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπρόπουλοςεπισήμανε μεταξύ άλλων πως «Το προηγούμενο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου έχει καταπατηθεί γιατί η χρήση φαίνεται ότι δίνεται στην Περιφέρεια και όχι στο δήμο».
Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Επιμένουμε στο προηγούμενο ψήφισμα. Αν θέλετε να προσθέσουμε στο προηγούμενο ψήφισμα για πρόσφυγες- μετανάστες...».
Η πρόταση Αναγνωσταρά τελικά έγινε δεκτή και έτσι η διαφορά με το ψήφισμα της 13ης Φεβρουαρίου 2018 είναι εκεί που λέει «για άλλες "χρήσεις" δεν αφήνουμε περιθώρια», να προστεθεί «πρόσφυγες - μετανάστες».
Φοβικές αντιδράσεις από το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων για το μεταναστευτικό
Το αρχικό ψήφισμα για το στρατόπεδο είχε ως εξής:
«Η λειτουργία του ΚΕΜΧ Ναυπλίου μέχρι σήμερα αποτελεί γεγονός ιστορικής αξίας με επιρροή στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Η  τοπική   κοινωνία του  Ναυπλίου  έχει  αποδεχθεί , ενσωματώσει  και  βοηθήσει   στη εύρυθμη  λειτουργία  του  στρατοπέδου  . Οι ανάγκες  της άμυνας της χώρας  και  η  οργάνωση    του στρατού   οδηγούν σε αποφάσεις του αρμόδιου  Υπουργείου   σύμφωνα με τις οποίες   οι  νεοσύλλεκτοι   δε θα παρουσιάζονται  στα μέχρι   τώρα Κέντρα  Εκπαίδευσης του  στρατού    ξηράς  (  11 στρατόπεδα)   αλλά σε στρατόπεδα Υποδοχής οπλιτών σε νησιά  και  παραμεθόριες περιοχές.   Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο το Κ.Ε.ΜΧ Ναυπλίου αλλά 11 στρατόπεδα. 
Το  ΚΕΜΧ θα συνεχίσει  για κάποιο    διάστημα να δέχεται  για  εκπαίδευση άλλες ειδικότητες.
Σε περίπτωση που το υπουργείο αποφασίσει το κλείσιμο του Κ.Ε.Μ.Χ ζητούμε την άμεση δρομολόγηση της παραχώρησης του στρατοπέδου και του πεδίου βολής στο Δήμο και στην τοπική κοινωνία.
Οι πιθανές χρήσεις είναι Διοικητικό πάρκο (Δήμος - περιφέρεια κ.α.), στέγαση υπηρεσιών (πυροσβεστική, ΔΕΗ κ.α.), εκπαίδευση, αθλητισμός, χώροι πρασίνου και αναψυχής κ.α.
Σε περίπτωση που η λειτουργία του στρατοπέδου υποβαθμιστεί στο επίπεδο που αυτή τη στιγμή λέγεται ότι θα υποβαθμιστεί, η παραχώρηση στο  Δήμο είναι ΜΟΝΌΔΡΟΜΟΣ.
Για άλλες “χρήσεις” δεν αφήνουμε περιθώρια.
Απαιτούμε και μένουμε αμετακίνητοι  σε αυτό που  διεκδικούμε . Το  Ναύπλιο  δικαιούται  ειδικής μεταχείρισης , ως μοναδικός και  ξεχωριστός τόπος και αυτό αποδεικνύεται  καθημερινά.
Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες».

anagnostis
Διαβάστε Περισσότερα » "Ναύπλιο: «Δεν μπορούμε εμείς το Πάσχα να ψήνουμε αρνιά και οι μετανάστες σκύλους»!"

Επιστολή της ΕΓΕ Αχαρνών προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Επιστολή «διαμαρτυρίας» στην οποία εκφράζουν την ανησυχία και τον προβληματισμός τους για το υψηλό επίπεδο εγκληματικότητας και παραβατικότητας στις Αχαρνές απέστειλαν τα μέλη του παραρτήματος Αχαρνών της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

«Είματε στη δυσάρεστη θέση να σας αναφέρουμε ότι ζώντας σε μια πόλη με το υψηλότερο επίπεδο εγκληματικότητας και παραβατικότητας, σε πανελλαδικό επίπεδο, διαπιστώνουμε ότι επεκτείνονται από τα γνωστά «γκέτα» (ΑΥΛΙΖΑ, ΑΓ. ΣΩΤΗΡΑ, ΚΑΠΟΤΑ κ.ά) και σ’ άλλες περιοχές του Δήμου και να κυριαρχεί η ατιμωρησία, ο φόβος και η ανασφάλεια, με συνέπειες οδυνηρές για τους κατοίκους της.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της πόλης μας και οι προτάσεις που υποβάλλονται από τους φορείς της πόλης μας φαίνεται να έχουν πέσει στο κενό αφού η πολιτεία κωφεύει και μέχρι σήμερα προσφέροντας μόνο υποσχέσεις και βλέπουμε να λαμβάνονται περιστασιακά μέτρα, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Η πληρότητα σε προσωπικό και μέσα της Αστυνομίας και της Ασφάλειας Αχαρνών, η αύξηση της αστυνόμευσης της περιοχής και η εγκατάστασή τους στο εγκαταλελειμένο σχολικό κτίριο της Αυλίζας, πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν ουσιαστικά στην καταστολή της παραβατικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών που συνεχίζεται απροκάλυπτα.

Κύριε Υπουργέ,

Άλλο ένα ζήτημα που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, είναι οι πληροφορίες – φήμες για εγκατάσταση προσφύγων /μεταναστών στην πόλη μας, τη στιγμή που οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας είναι ανεπαρκείς, έως ανύπαρκτες, και τα σχολεία μας υπερπλήρη, με σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.

Σας γνωρίζουμε ότι η ανάθεση σε Σας του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη εξέθρεψε την ελπίδα, ιδιαίτερα στις γυναίκες του Δήμου μας που εκπροσωπούμε, ότι με τη δικές σας καθ΄αρμοδιότητα παρεμβάσεις μπορούν να δοθούν λύσεις στα παραπάνω προβλήματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας , που ταλανίζουν τη πόλη μας.

Γι αυτό ζητάμε να επιληφθείτε προσωπικά και να μας δεχτήτε προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά τα θέματα αυτά που μας απασχολούν ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

του Παραρτήματος Αχαρνών της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας



Λίτσα Αλεξάνδρου-Πανά Αναστασία Παμουκτσόγλου

Τηλ. 6945608949 τηλ 6932301641

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή της ΕΓΕ Αχαρνών προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη"

Ο Μανιαδάκης διαψεύδει την Τουλουπάκη για Στουρνάρα: Εκείνη την περίοδο ήμουν στο Εξωτερικό!

Στην κατηγορηματική διάψευση της αναφοράς της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο βοηθών της, που παραδόθηκε στη Βουλή, προχώρησε ο Νίκος Μανιαδάκης.

Μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Μανιαδάκης προχώρησε στη διάψευση των ισχυρισμών των εισαγγελέων Διαφθοράς ότι το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2018 συναντήθηκε μαζί τους και τους κατέθεσε ότι δέχτηκε απειλές από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε πως τη συγκεκριμένη περίοδο δεν συναντήθηκε με τους εισαγγελείς, καθώς βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η μία και μοναδική συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα, το διάστημα που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, με τον διοικητή της ΤτΕ, είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2018. Όπως είπε, σε αυτήν αρνήθηκε κάθετα ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας και ουδέποτε απειλήθηκε ή μετέφερε απειλές στους εισαγγελείς.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μανιαδάκης διαψεύδει την Τουλουπάκη για Στουρνάρα: Εκείνη την περίοδο ήμουν στο Εξωτερικό!"

Δημοσκόπηση: Έξι στους δέκα λένε ότι η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση

Υπέρ μιας συμφωνίας των κομμάτων, ώστε να μπορούν να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες στις εθνικές εκλογές είναι οι πολίτες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενέργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ, η οποία παράλληλα καταγράφει μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.





Ειδικότερα, σε ερώτηση σχετικά με μια συμφωνία των κομμάτων υπέρ της ψήφου των Ελλήνων της διασποράς, το 73% των ερωτηθέντων τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της διακομματικής συναίνεσης -η οποία, άλλωστε, φαίνεται να επιτεύχθηκε κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής την περασμένη Τρίτη. 




Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό που φτάνει το 45%, ενώ ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει το 26%, υποχωρώντας κατά μία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση.




Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 13,5 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 38,5%, έναντι 25% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Στην ερώτηση εάν πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση τα πράγματα στη χώρα, οι ερωτηθέντες στην έρευνα της Pulse, που διενεργήθηκε το διάστημα 22-23 Οκτωβρίου 2019, απαντούν προς τη σωστή σε ποσοστό 61% (20% απαντά «σίγουρα σε σωστή» και 41% «μάλλον σε σωστή»).

Στις πρώτες 100 ημέρες κυβέρνησης Μητσοτάκη, δε, οι πολίτες αξιολογούν ως θετικότερη τη φορολογική πολιτική με 30% και ακολουθεί η ασφάλεια με 10%.


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-1
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-2
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-3
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-4
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-5
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-6
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-7
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-8
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-9
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-10
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Έξι στους δέκα λένε ότι η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση"

Διήμερη κατάληψη σε Πολυτεχνείο Κρήτης και Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Διήμερη κατάληψη σήμερα και αύριο, αποφάσισε η γενική συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), αντιδρώντας στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και στην πιθανή εξίσωση των πτυχίων τους με εκείνα των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Οι φοιτητές που σήμερα έκλεισαν την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου στα Χανιά, ζητούν, επίσης, πλήρη κάλυψη του κόστους σίτισης, στέγασης και μεταφοράς τους με τα αστικά ΚΤΕΛ.

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και του Μεσογειακού Πανεπιστημίου, έχουν προγραμματίσει, επίσης, για μεθαύριο Σάββατο πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης στις 12 το μεσημέρι, ενώ σε νέα γενική συνέλευση στις 30 Οκτωβρίου θα αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Διήμερη κατάληψη σε Πολυτεχνείο Κρήτης και Μεσογειακό Πανεπιστήμιο"

Τι αναφέρει η ΓΑΔΑ για τα επεισόδια στη Βασ. Σοφίας

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης – πορείας φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον φραγμό επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, παραπλεύρως του κτιρίου του κοινοβουλίου», τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα επεισόδια, ενώ επισημαίνει πως «οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν».

Από τις επιθέσεις, όπως αναφέρει ακόμη η ΓΑΔΑ, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Επιπλέον προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.

Επίσης, σημειώνει ότι ιδιώτης διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και διερευνώνται οι συνθήκες του τραυματισμού του.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αναφέρει η ΓΑΔΑ για τα επεισόδια στη Βασ. Σοφίας"

Συνταγματική Αναθεώρηση: Σύγκλιση για αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από πρόωρες εκλογές

Με τη σχεδόν απόλυτη σύγκλιση των κομμάτων στην ανάγκη αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής, αλλά με διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον τρόπο άρσης του αδιεξόδου σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί κοινοβουλευτική συναινετική λύση, ολοκληρώθηκε και η 8η θεματική ενότητα στην Επιτροπή Αναθεώρησης της Βουλής.

powered by Rubicon Project
Η ΝΔ απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του άρθρου 32 παρ. 4 του Συντάγματος και τη πρόβλεψη για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό σε περίπτωση που προβούν άκαρπες οι κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, χαρακτηρίζοντας την ατελέσφορη.

Παράλληλα, η κυβερνητική πλειοψηφία κατέθεσε νέα πρόταση, με την οποία διαφώνησε η αξιωματική αντιπολίτευση, που προβλέπει ότι για την εκλογή τού Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνονται τέσσερις διαδοχικές ψηφοφορίες από τη Βουλή, η πρώτη και η δεύτερη θα απαιτεί την έγκριση 200 βουλευτών, η τρίτη την υπερψήφιση της από 180 βουλευτές, η τέταρτη από 151, και σε περίπτωση που αποβούν άκαρπες, να εκλέγεται από σχετική πλειοψηφία.

«Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με απλή πλειοψηφία θεωρώ ότι είναι η πλέον βιώσιμη και συμβατή με το συνταγματικό μας πλαίσιο», υπογράμμισε ο παριστάμενος υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Όπως είπε, «το μοντέλο να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με απλή πλειοψηφία της Βουλής έχει πλήρη αντιστοίχιση και με τις αρμοδιότητες που του παρέχει το Σύνταγμα και με την πολιτική δυναμική και εμβέλεια της πλειοψηφίας».

«Το βασικό όμως δεδομένο είναι ότι δεν θα διακόπτεται η νομιμοποιητική εξουσία μιας κυβέρνησης να συνεχίσει το έργο της με την εντολή που έλαβε από το λαό», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι απορρίπτει τη δική του πρόταση, που είναι όπως είπε «η ύστατη λύση» -αφού η Βουλή κατά κανόνα θα αναδεικνύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η εξαίρεση θα είναι η άμεση εκλογή του από το λαό-, γιατί θέλει να καλύψει την πολιτική της απόφαση να εκλέγεται από 151 βουλευτές της πλειοψηφίας.

«Η απλή πλειοψηφία των 151 σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι το τελικό καταφύγιο της ΝΔ», υπογράμμισε από τη πλευρά του ο ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και συμπλήρωσε: «Η κυβερνητική πλειοψηφία πρέπει να κρατήσει και το μυστικό της πρότασης της. Δεν θα έπρεπε να εκτίθεται, γιατί με τη συμπεριφορά που υπέδειξε υπονομεύει όντως το πρόσωπο και το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για την άσκηση των καθηκόντων του αλλά και το κύρος του θεσμού. Μην φτάνουμε σε τέτοιες ευκολίες. Δεν είναι αποτέλεσμα αυτή η λύση μιας βασανιστικής προσέγγισης. Πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους όλα τα κόμματα και να μπορέσουμε να βρούμε μια ευρύτερη συναινετική λύση».

Προβληματισμό πάντως για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από 151 βουλευτές, εξέφρασαν και βουλευτές της ΝΔ.

Ο Μανούσος Βολουδάκης τόνισε ότι το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από 151 βουλευτών, πρέπει να είναι το έσχατο όριο και να εξεταστεί στο πλαίσιο της γενικής λειτουργίας του πολιτεύματος.

Στον ίδιο προβληματισμό κινήθηκε και ο Θανάσης Πλεύρης που τόνισε: «Κανένα κόμμα στη πραγματικότητα δεν θα επιθυμούσε με σχετική πλειοψηφία, ακόμα και με 151, να εκλέγεται ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είμαστε σε μια ζυγαριά που από τη μια δεν θέλουμε πρόωρες εκλογές -που είναι και το μείζον- αλλά και από την άλλη δεν θα θέλαμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι απλό κομματικό στέλεχος».

Από την πλευρά του, ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τζαβαρας επισήμανε ότι μόνο αν δεν επιτευχθεί μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία τότε καταλήγει να υιοθετεί την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή με πλειοψηφία.

«Η πρόταση, μας δίνει τη δυνατότητα σε περίπτωση αποτυχίας, να μην χρησιμοποιούμε το Σύνταγμα ως εργαλείο για πολιτικές και κομματικές στρατηγικές. Η πρόταση της ΝΔ, είναι δύσκολη μεν άσκηση, αλλά οδηγεί στο να φτάσουμε σε μία ρεαλιστική λύση που μας αποδεσμεύει και απαλλάσσει από το παρελθόν και τις δυνατότητες να χρησιμοποιείται για πρόωρη διάλυση της Βουλής. Αυτό απειλεί και τη Βουλή και τη δημοκρατία», τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

«Από τη μεταπολίτευση και μετά από τις 9 εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόνο οι 3 έγιναν συναινετικά», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν κατέστη δυνατός ο κανόνας της συναίνεσης, για αυτό πρέπει να οδηγηθούμε σε πιο ρεαλιστικές λύσεις που θα σέβονται την αρχή της πλειοψηφίας αλλά και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ρυθμιστικές εξουσίες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι όμηρος της αποτυχίας των κομμάτων να αναδείξουν, από την εκάστοτε Βουλή, πρόσωπο».

«Η ΝΔ σεβόμενη το θεσμό προτείνει τη βέλτιστη λύση. Όλες οι άλλες προτάσεις παρότι έγινε προσπάθεια να αναδείξουν υπερκομματικό χαρακτήρα φτάνουν σε λύσεις άτοπες. Σε περίπτωση που οι τρεις διαδοχικές κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, 200, 200 και 180 ψήφων αποβούν άκαρπες και δεν αναδείξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας δημιουργείται μέγα αδιέξοδο. Η σχετική πλειοψηφία των βουλευτών είναι η μόνη λύση» κατέληξε ο κ. Τζαβάρας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταγματική Αναθεώρηση: Σύγκλιση για αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από πρόωρες εκλογές"

Χρυσοχοΐδης: Προχωράμε σε 480 προσλήψεις για τις δομές εξέτασης ασύλου

Το πρόγραμμα στελέχωσης της κρατικής δομής που θα εξετάζει ταχύτατα τις αιτήσεις ασύλου παρουσίασε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η Υπηρεσία Ασύλου της Αθήνας που δέχεται και τις περισσότερες αιτήσεις θα στεγαστεί στο κτίριο «Κεράνης» ενώ θα πραγματοποιηθούν 480 νέες προσλήψεις για τις δομές σε όλη την χώρα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι προϋπόθεση για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του σχεδίου νόμου είναι η ορθή ανταπόκριση της διοίκησης. «Η διοίκηση σήμερα δεν μπορεί να ανταποκριθεί» παραδέχθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης για να προσθέσει «για αυτό κάνω μία σειρά από κινήσεις. Όπως σας είπα, οργανώνεται πια όλη η Υπηρεσία Ασύλου στο «Κεράνης» για την Αθήνα, η οποία έχει και τις μαζικότερες τις περισσότερες αιτήσεις. Στη Θεσσαλονίκη αναζητούμε κτίριο για να φύγουν από κάτι άθλια παραπήγματα στη λαχαναγορά. Στα νησιά μεταφέρουμε κόσμο, 35 άτομα καινούργιες προσλήψεις στη Λέσβο, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Στο «Κεράνης» λοιπόν θα πάνε περίπου 300 άτομα, 200 σε λίγες μέρες και άλλα 100 τις επόμενες μέρες μέχρι 1η Δεκεμβρίου. 480 άτομα προσλαμβάνονται στην Υπηρεσία Ασύλου της χώρας. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να κάνουμε πραγματικά πράξη αυτό το νομοσχέδιο, διαφορετικά πράγματι, δεν θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσοχοΐδης: Προχωράμε σε 480 προσλήψεις για τις δομές εξέτασης ασύλου"

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τραυματισμό μέλος του από κρότου-λάμψης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, με δήλωσή του καταγγέλλει ότι μέλος της νεολαίας του κόμματος «τραυματίστηκε αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε αιμόφυρτη κατάσταση, κατά τη διάρκεια της πορείας των φοιτητών έναντι των μνημονιακών εκτρωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση στον χώρο της παιδείας» και προσθέτει:

«Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και στον "επιχειρησιακό" της υπουργό για την επιστροφή στην θλιβερή και αιματηρή κανονικότητα».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τραυματισμό μέλος του από κρότου-λάμψης"

Ειρωνεία Ερντογάν για το προσφυγικό: Στην Ελλάδα φτάνουν 100 άνθρωποι κι εμείς έχουμε 4.000.000!

Σε νέες δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας, επισήμανε πως στόχος της χώρας του στη βόρεια Συρία είναι οι τρομοκράτες και προέτρεψε τον υπόλοιπο κόσμο να κατανοήσει πως η οργανώση PKK/YPG είναι το ίδιο επικίνδυνη με το Ισλαμικό Κράτος.

«Για τη δημοκρατία, τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσκαλώ ολόκληρο τον κόσμο να δει και να πάρει θέση. Η YPG/PKK είναι το ίδιο επικίνδυνη, σαν τρομοκρατική οργάνωση, με το Ισλαμικό Κράτος» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος επανέλαβε πως η χώρα του δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους «Κούρδους αδερφούς της», αλλά με τους τρομοκράτες.

Ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για μια επίθεση αν η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν αποσυρθεί από τα σύνορα με την Τουρκία, όπως έχει συμφωνηθεί με τη Ρωσία. Επέκρινε επίσης τους διεθνείς ηγέτες που συναντώνται με διοικητές των YPG, λέγοντας ότι οι κινήσεις αυτές εμποδίζουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ανέφερε επίσης πως η ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία θα βοηθήσει δύο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε σε αυτό το σημείο να στρέψει ξανά τα πυρά του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως... «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί από την υποκρισία της. Προσπαθούν να μας διδάξουν ανθρωπισμό, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο 50 εκατομμυρίων ανθρώπων στον Β' Παγκόσμιιο Πόλεμο».

«Όταν λέω ότι θα ανοίξουμε τις πύλες (στους μετανάστες), είναι το λάβετε θέσεις! Όταν έρθει η ώρα, οι πύλες αυτές θα ανοίξουν. Όταν 100, 200 ή 300 άνθρωποι φθάνουν στην Ελλάδα από τη θάλασσα, μας παίρνουν τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες. Αλλά εδώ υπάρχουν τέσσερα εκατομμύρια» έσπευσε να προσθέσει ο Ερντογάν, στη διάρκεια της ομιλίας του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ειρωνεία Ερντογάν για το προσφυγικό: Στην Ελλάδα φτάνουν 100 άνθρωποι κι εμείς έχουμε 4.000.000!"

Μητσοτάκης-Τραπεζίτες: «Παράθυρο» για αλλαγές στις χρεώσεις

Ανακοινώσεις για αναθεώρηση της πολιτικής χρεώσεων που ξεκίνησαν πριν λίγες εβδομάδες οι τράπεζες αναμένεται να γίνουν την Παρασκευή από τα πιστωτικά ιδρύματα. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους τραπεζίτες σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής οι τράπεζες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της επαναξιολόγησης που θα κάνουν στις χρεώσεις. Μάλιστα αναμένεται να προχωρήσουν σε μειώσεις ή ακόμη και κατάργηση κάποιων εξ αυτών.

Σημειώνεται ότι επιλέγεται η αυριανή μέρα για να υπάρξει το περιθώριο το επόμενο τριήμερο (μεσολαβεί η αργία της 28ης Οκτωβρίου) να γίνουν οι αναπροσαρμογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χρεώσεις ειδικά που γίνονται στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών και δημιουργούν πρόβλημα σε κατοίκους απομονωμένων περιχών βρέθηκαν στο επίκεντρο. Σημειώνεται ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30 και συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Χατζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Bασίλης Ψάλτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Εurobank, Φωκίων Καραβίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, και η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Aπό την κυβέρνηση στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Aδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου, Aκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινήσεις των τραπεζών να αυξήσουν χρεώσεις σε μια εποχή που καταβάλλεται προσπάθεια για ψηφιοποίηση των συναλλαγών έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Π.χ. χρεώσεις για αναλήψεις από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, η εκτύπωση των τελευταίων κινήσεων, ακόμη και αν ο πελάτης χρησιμοποιεί το ΑΤΜ της τράπεζας θεωρήθηκαν άδικες όπως και οι νέες τραπεζικές προμήθειες για χρήση καρτών όπως:

Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς /μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από ‪31/10/2019

Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από ‪31/10/2019

Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από ‪31/10/2019

Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από ‪31/10/2019

Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από ‪30/10/2019

Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από ‪31/12/2019

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης-Τραπεζίτες: «Παράθυρο» για αλλαγές στις χρεώσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news