facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Τζόκερ: Έφοδοι της αστυνομίας σε κινηματογράφους για έλεγχο ανηλίκων

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν από το βράδυ του Σαββάτου εφόδους σε κινηματογράφους στη διάρκεια της προβολής της ταινίας «Τζόκερ», προκειμένου να απομακρύνουν ανηλίκους που βρίσκονται στις αίθουσες, καθώς η καταλληλότητα της ταινίας είναι για άνω των 18. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πρώτη έφοδος της Αστυνομίας έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, ενώ οι αστυνομικές επεμβάσεις συνεχίστηκαν σήμερα το απόγευμα σε κινηματογράφο επί της οδού Πατησίων στο ύψος της Κυψέλης.

Σημειώνεται ότι η έφοδος της Αστυνομίας τόσο χθες, όσο και σήμερα, έγινε έπειτα από καταγγελίες ανθρώπων που βρίσκονταν στο κοινό και παρακολουθούσαν την ταινία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δίπλα τους κάθονταν ανήλικοι.

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι οι σημερινές καταγγελίες προήλθαν από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα, ωστόσο το υπουργείο με ανάρτηση στο Facebook, διαψεύδει τους εν λόγω ισχυρισμούς. 

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες», σημειώνεται στην ανάρτηση. 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζόκερ: Έφοδοι της αστυνομίας σε κινηματογράφους για έλεγχο ανηλίκων"

O κύβος ερρίφθη: Πρόωρες εκλογές στις 12 Απριλίου στα Σκόπια

Στις 12 Απριλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, όπως ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Η κυβέρνηση του Ζάεφ θα παραιτηθεί και τη χώρα θα οδηγήσει στις εκλογές αυτές μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Την πρωθυπουργία θα αναλάβει έως τη διεξαγωγή των εκλογών υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα προταθεί από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Στην κυβέρνηση αυτή θα συμμετάσχουν και υπουργοί από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο Ζόραν Ζάεφ ανάφερε ότι στη σύσκεψη αυτή «ομόφωνη θέση όλων των πολιτικών αρχηγών ότι η ευρωατλαντική ολοκλήρωση είναι ο στόχος μας».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "O κύβος ερρίφθη: Πρόωρες εκλογές στις 12 Απριλίου στα Σκόπια"

Βρούτσης στον ΣΚΑΪ: Αυξήσεις για 260.000 επικουρικές συντάξεις-Τι προβλέπεται

Με αποκλειστική δήλωση του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου αποκάλυψε ότι έρχονται αυξήσεις για 260.000 επικουρικές συντάξεις. 

«Σε εφαρμογή της τελευταίας απόφασης του ΣτΕ ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα προβλέπει αυξήσεις σε 260.000 επικουρικές συντάξεις, που θα επανέλθουν στα επίπεδα προ του Νόμου Κατρούγκαλου. Οι αυξήσεις θα δοθούν μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού από τις αρχές του 2020 αλλά θα έχουν και αναδρομική ισχύ από 4/10/2019, ημέρα έκδοσης της δικαστικής απόφασης», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Αυτιά:

•    Οι αυξήσεις θα αφορούν 260.000 συντάξεις που είχαν περικοπεί πάνω από το 50% με τον νόμο Κατρούγκαλο.
•    Η επιστροφή είναι έως και 120 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο
•    Η πληρωμή θα γίνει από τους πρώτους μήνες του 2020 και αναδρομικά από 4/10/2019
•    Αυτόματη καταβολή χωρίς αιτήσεις
•    Δικαιούνται χρήματα και οι κληρονόμοι
•    Κόστος άνω των 250 εκατ. ευρώ αλλά υπάρχει πρόβλεψη στην απόφαση του ΣτΕ ότι σε έκτακτες περιπτώσεις ο προϋπολογισμός μπορεί να ενισχύει τον ΕΦΚΑ. 

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης στον ΣΚΑΪ: Αυξήσεις για 260.000 επικουρικές συντάξεις-Τι προβλέπεται "

Αντιδράσεις από τη δήλωση του Αδ. Γεωρδιάδη για τη Novartis

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτικό σταθμό της Ελβετίας για τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis και το ομώνυμο σκάνδαλο.

«Εταιρείες, όπως η Novartis, μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζουν ζωές» φέρεται να ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει με νόημα, ότι «νομίζαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης τα είχε πει όλα όταν δήλωσε πως έχασε πάσα ιδέα για το FBI επειδή έχει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis».

«Ο λαλίστατος υπουργός της Ν.Δ. όμως είχε και αλλά να δώσει. Αποφάσισε να λύσει οριστικά τον γρίφο γύρω από το σκάνδαλο Novartis. Μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση παραδέχτηκε χωρίς ντροπή επί λέξει: "Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες, όπως η Novartis, δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές"» σπεύδει να προσθέσει.

Και καταλήγει: «Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis».

Η απάντηση του κ. Γεωργιάδη

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεων του.

«Κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του, σε ανάρτησή του στο Twitter.


naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις από τη δήλωση του Αδ. Γεωρδιάδη για τη Novartis"

Χρήστος Σπίρτζης: «Αν δεν υπήρχε ο Βαρουφάκης, θα έπρεπε να τον είχαμε ανακαλύψει»

«Ιστορικές στιγμές» χαρακτήρισε το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, τις οποίες όπως πρόσθεσε «χρειαζόταν να τις ζήσει η χώρα», ενώ υπεραμύνθηκε παράλληλα την επιλογή του Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Σπίρτζης αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαπραγμάτευση που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, ανάφερε πως «η χώρα είχε ζήσει ιστορικές στιγμές το 2015, χρειαζόταν να τις ζήσει αν θέλετε την άποψή μου, για να βιώσουμε ότι δεν μπορούσε να υπάρχει άλλη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κατηφόρα από αυτό που έγινε το 2014»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «χρειάστηκε η κυβέρνηση τότε να κάνει μια σκληρή διαπραγμάτευση και την έκανε, επιτυχημένη.

Ήταν επιτυχημένη γιατί ελάφρυνε πάρα πολύ τις προηγούμενες δεσμεύσεις του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου, τις προβλέψεις για ό,τι είχαν επιβάλει οι θεσμοί και η συμφωνία αυτή που έγινε επικυρώθηκε όχι από μία κυβέρνηση που δεν ρώτησε τον ελληνικό λαό με τον Σεπτέμβρη του 2015».

Ερωτηθείς, δε, αν ήταν λάθος του Αλέξη Τσίπρα η επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Όχι, νομίζω ότι ο κύριος Βαρουφάκης ιστορικά αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον είχαμε ανακαλύψει για να οδηγήσουμε σε διαπραγματευση τους θεσμούς»

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρήστος Σπίρτζης: «Αν δεν υπήρχε ο Βαρουφάκης, θα έπρεπε να τον είχαμε ανακαλύψει»"

Έρχεται η χειμερινή ώρα – Πότε γυρίζουμε… τους δείκτες του ρολογιού

Την τελευταία Κυριακή του μήνα, στις 27 Οκτωβρίου θα μας επισκεφθεί για φέτος η χειμερινή ώρα. Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου στις 4 π.μ., οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Να σημειώσουμε ότι η επόμενη αλλαγή ώρας θα είναι τον Μάρτιο του 2020. Η κατάσταση ωστόσο στο θέμα παραμένει συγκεχυμένη όσον αφορά στο μέλλον. Είναι σίγουρο ότι αλλαγή θα γίνει και τον Οκτώβριο του 2020 και πιθανότατα τον Μάρτιο του 2021.

Και αυτό διότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021 και οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να κρατήσουν τη χειμερινή ή τη θερινή ώρα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται η χειμερινή ώρα – Πότε γυρίζουμε… τους δείκτες του ρολογιού"

Σάμος: Σε δομές στην ενδοχώρα μεταφέρονται αύριο 700 αιτούντες άσυλο

Συνολικά 700 αιτούντες άσυλο αναμένονται να μεταφερθούν αύριο, Δευτέρα, από τη Σάμο στον Πειραιά και από εκεί σε δομές στην ενδοχώρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει γνωστός, αύριο θα φτάσει στο λιμάνι της Σάμου το ταχύπλοο PAROS Jet το οποίο θα παραλάβει τους αιτούντες άσυλο.

Στη Σάμο ζουν σήμερα περισσότεροι από 6.500 αιτούντες άσυλο, δηλαδή μεταφέρονται περισσότεροι από το 10% του σχετικού πληθυσμού του νησιού.

Στο μεταξύ μεταφέρθηκαν σε χώρο μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου στήθηκαν σκηνές, οι αιτούντες άσυλο που είχαν διαφύγει από τον καταυλισμό του ΚΥΤ και έμεναν σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Σε δομές στην ενδοχώρα μεταφέρονται αύριο 700 αιτούντες άσυλο"

Εντοπίστηκε αποθήκη στη Δραπετσώνα με πάνω από 30.000 «μαϊμού» ρούχα και παπούτσια

Eργαστήριο αποθήκη, με μεγάλο αριθμό απομιμητικών ειδών ένδυσης και υπόδησης, γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στη Δραπετσώνα μετά από ειδική επιχείρηση της αστυνομίας.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού και εξαρτησιογόνων ουσιών.



Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αναφορικά με χώρο στη Δραπετσώνα ο οποίος χρησιμοποιείται ως εργαστήριο απομιμητικών προϊόντων, εντοπίσθηκε ισόγεια οικία στην περιοχή, εντός της οποίας μετά από έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 30.965 τεμάχια απομιμητικών ειδών (υποδήματα, μπλούζες, ζώνες, γιλέκα, καπέλα, μαντήλια, μαγιό, βραχιόλια και σήματα)

- 2 πρέσες και 2 σίδερα χειρός, επικόλλησης σημάτων

- ποσότητα κάνναβης βάρους 702 γραμμαρίων


20102019-paremporio_gada001
20102019-paremporio_gada004
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε αποθήκη στη Δραπετσώνα με πάνω από 30.000 «μαϊμού» ρούχα και παπούτσια"

Η απάντηση των σκιτσογράφων της «Καθημερινής» στο Νίκο Χατζηνικολάου

Την αντίδραση των σκιτσογράφων της «Καθημερινής» προκάλεσε η ενόχληση του Νίκου Χατζηνικολάου σε σκίτσο τους.
Την ενόχληση του Νίκου Χατζηνικολάου προκάλεσε σκίτσο της εφημερίδας «Καθημερινής» στο οποίο εμφανίζεται ο γνωστός δημοσιογράφος να γλύφει το χέρι του πρωθυπουργού.
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Χατζηνικολάου αντέδρασε με ένα… αινιγματικό tweet αλλά και μέσα από σχόλιά του στη ραδιοφωνική συχνότητα του Real «φωτογραφίζοντας» τον διευθυντή της Καθημερινής κ. Αλέξη Παπαχελά.
Οι σκιτσογράφοι της εφημερίδας, Ηλίας Μακρής, Ανδρέας Πετρουλάκης και Δημήτρης Χαντζόπουλος, παίρνουν θέση για την αντιπαράθεση που προκάλεσε το σκίτσο σχολιάζοντας αρχικά: «Υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι οι εφημερίδες είναι λόχοι. ΄Οτι πρόκειται για ανθρωπομάζες που χειραγωγούνται από μία διοίκηση για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της και φαντασιώνονται συνωμοσίες πίσω από κάθε δημοσιογραφικό κείμενο ή σκίτσο. Δεν γνωρίζουμε από ποιές προσωπικές παραστάσεις προέρχεται αυτή τους η αντίληψη αλλά ας ψάξουν αλλού να βρούνε δημοσιογραφικούς στρατούς».
«Η Καθημερινή είναι ένα σύνολο ελεύθερων ανθρώπων, με ανεξαρτησία γνώμης και έκφρασης και οι μόνοι υπεύθυνοι για τα κείμενα και τα σκίτσα που δημοσιεύει είναι οι υπόγράφοντες. Ειδικότερα οι τρείς γελοιογράφοι της Καθημερινής είμαστε όλοι πάνω από τριάντα χρόνια επαγγελματίες δημιουργοί και θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει οποιοσδήποτε που πιστεύει ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να υπακούμε σε εντολές ή κατευθύνσεις που μας δίνει η διεύθυνση της εφημερίδας. Νομίζουμε ότι η δουλειά μας αυτές τις δεκαετίες είναι απόδειξη της ανεξαρτησίας της γνώμης μας και της ελευθερίας που εχουμε μέσα στην εφημερίδα να εκφραζόμαστε, και θεωρούμε μεγάλη επαγγελματική προσβολή να μας θεωρεί κάποιος όργανα ή εντολοδόχους», σημειώνουν οι τρεις σκιτσογράφοι.
«Γνωρίζουμε ότι δεν αντέχουν όλοι τη σάτιρα. Έχουμε και κατά το παρελθόν δεχτεί επιθέσεις από ανθρώπους και κόμματα που ενοχλήθηκαν από σκίτσα μας, αλλά αυτό είναι συνθήκη της δουλειάς. Αυτό που συμβαίνει για πρώτη φορά και αποτελεί οδυνηρή έκπληξη, είναι να μην απευθύνονται σε μας ως αυτόνομες δημοσιογραφικές προσωπικότητες, αλλά στην διεύθυνση της εφημερίδας, ωσαν να ήμασταν εκτελεστικά της όργανα. Δεν είναι μόνο εκτός πραγματικότητας, είναι και εξοργιστικό», καταλήγουν.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση των σκιτσογράφων της «Καθημερινής» στο Νίκο Χατζηνικολάου"

Ερντογάν: Όπως έμαθαν στην Κύπρο τι εστί Τουρκία, θα το μάθουν και τώρα

Την Κύπρο θυμήθηκε και πάλι ο Ερντογάν απαριθμώντας τις εισβολείς του τουρκικού στρατού. Σε μια πολεμοχαρή ομιλία στην Καισάρεια έδειξε πως συνεχίζει να έχει το δάκτυλο στην σκανδάλη.

«Οπως στο παρελθόν έμαθαν τι εστί τουρκικό έθνος στην Κύπρο, στη επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας και στο Άφριν, έτσι θα το μάθουν και τώρα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Μόλις λήξουν οι 120 ώρες θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, θα συντρίψουμε τα κεφάλια των τρομοκρατών και θα συνεχίσουμε. Για άλλη μια φορά λέμε: ή ελευθερία ή θάνατος. Είδαμε ότι οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρούνται, τα σύνορά μας απειλούνται, δεν δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για επιστροφή των Σύριων προσφύγων στα σπίτια τους, σηκώσαμε και πάλι τα μανίκια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν συνέχισε σε επιθετικό τόνο: «Ρωτάω, ποιος αχρείος θα μας περιορίσει; Αυτοί οι υποκριτές, αυτοί οι διπρόσωποι, αυτοί οι θαυμαστές των τρομοκρατών θα περιορίσουν εμάς; Εκπλήσσομαι για τα μυαλά τους. Φαίνεται ότι το τουρκικό έθνος, αυτό το έθνος δεν το έχουν μάθει. Αλλά θα το μάθουν. Ή θα το μάθουν με το καλό ή θα το μάθουν παίρνοντας το μάθημά τους. Ό,τι χρειάζεται το κάνουμε, Αν χρειάζονται διαπραγματεύσεις, συνομιλίες , τις κάνουμε. Αν χρειαστεί στρατιωτική επιχείρηση, να χτυπήσει, και αυτό το κάνουμε».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Την Τρίτη πρώτα ο Αλλάχ θα είμαι στην Ρωσία, στο Σότσι. Κι εκεί θα τα συζητήσουμε όλα αυτά με τον κ. Πούτιν. Και αφού συναντηθούμε και με αυτούς -πρώτα ο Αλλάχ- θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο το δρόμο μας. Αδελφοί μου, είναι φανερό ότι ένα μέρος της επιχείρησής μας βρίσκεται υπό το καθεστώς (Άσαντ), το οποίο προστατεύει η Ρωσία. Γι’ αυτό θα συζητήσουμε με τον κ. Πούτιν την Τρίτη αυτό το θέμα. Γιατί πρέπει να βρούμε μια διέξοδο. Το ίδιο ισχύει και για εκεί. Και πάλι αν γίνει, έγινε. Αν δεν γίνει θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια».

Και ο… Ακάρ στο “κόλπο”

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με τον οποίο τα τουρκικά στρατεύματα στη βόρεια Συρία είναι έτοιμα να συνεχίσουν την επίθεσή τους αν η συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν εφαρμοστεί πλήρως.

«Σταματήσαμε την επιχείρηση για πέντε ημέρες. Σε αυτό το διάστημα, οι τρομοκράτες θα αποσυρθούν από τη ζώνη ασφαλείας, θα συγκεντρώσουμε τα όπλα τους και θα καταστρέψουμε τη θέση τους. Αν αυτό δεν συμβεί, θα συνεχίσουμε την επιχείρηση», είπε ο Ακάρ. «Οι ετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί. Όταν δοθεί η εντολή, οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι να πάνε οπουδήποτε», δήλωσε στη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην ίδια πόλη.

Η Άγκυρα ζητά από τις ΗΠΑ να βοηθήσουν για να φύγουν από τη ΒΑ Συρία οι Κούδροι

Η Τουρκία κάλεσε την Ουάσινγκτον να ασκήσει την “επιρροή” της στις κουρδικές δυνάμεις ώστε να αποσυρθούν “χωρίς επεισόδια” από τη βορειοανατολική Συρία, όπως προβλέπεται στη συμφωνία με την οποία σταμάτησαν οι τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή, ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

“Εμείς τηρούμε αυτήν τη συμφωνία. Προβλέπει την αποχώρηση (των Κούρδων) μέσα σε διάστημα πέντε ημερών και ζητήσαμε από τους Αμερικανούς συναδέλφους μας να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους και τις διασυνδέσεις τους ώστε να διασφαλιστεί ότι (οι Κούρδοι μαχητές) θα φύγουν χωρίς επεισόδια”, είπε ο Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκτός από την αποχώρηση των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η κουρδική πολιτοφυλακή) η συμφωνία Τουρκίας-ΗΠΑ προβλέπει επίσης την εφαρμογή μιας “ζώνης ασφαλείας” πλάτους 32 χιλιομέτρων εντός του συριακού εδάφους. Το μήκος της ωστόσο δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να φτάσει εντέλει τα 450 χιλιόμετρα.

Οι Κούρδοι της Συρίας κατηγορούν την Τουρκία ότι παραβιάζει τη συμφωνία, συνεχίζοντας τους βομβαρδισμούς, όμως ο Καλίν επέρριψε την ευθύνη για “όλα τα επεισόδια” στις YPG. “Οι στρατιωτικοί μας είναι σε επαφή με τους (Αμερικανούς) ομολόγους τους για να διασφαλίσουν ότι οι YPG θα αποχωρήσουν χωρίς μάχες”, κατέληξε.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Όπως έμαθαν στην Κύπρο τι εστί Τουρκία, θα το μάθουν και τώρα"

Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη - 7 προσαγωγές

Περίπου 20 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν στις 02:30 τα ξημερώματα, με βόμβες μολότοφ, σε διμοιρία αστυνομικών που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου με Δημητρίου Γούναρη, στη Θεσσαλονίκη.

Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς. Η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη - 7 προσαγωγές"

Ξεχείλισε η αγανάκτηση των κατοίκων στη Νέα Κίο για τους Ρομά - Διαμαρτυρία με αποκλεισμό γέφυρας (βίντεο)

Κάτοικοι της Νέας Κίου στην Αργολίδα έκλεισαν συμβολικά την γέφυρα της Πάνιτσας στην είσοδο του χωριού από το Ναύπλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα των Ρομά που ζουν και δρουν στην περιοχή.

Οι κάτοικοι που εχουν φτάσει στο αμήν από τα συνεχιζόμενα κρούσματα κλοπών και βίας που διαδραματίζονται σε καθημερινή βάση στο χωρίο, εκλεισαν την γέφυρα μετά από ομόφωνη απόφαση συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στην πλατεία του χωριού.


Ξεχείλισε η αγανάκτηση των κατοίκων στη Νέα Κίο για τους Ρομά - Διαμαρτυρία με αποκλεισμό γέφυρας (βίντεο)
Οι Κιώτες διαμαρτύρονται και για την ελλειπή αστυνόμευσης που έχει το χωριό με αποτέλεσμα οι Ρομά να δρουν ανεξέλεγκτα και όπως λένε να μην υπάρχει σπίτι και επιχείρηση στην περιοχή που να μην έχει λεηλατηθεί τουλάχιστον μια φορά
Η αγανάκτηση των κατοίκων ξεχείλισε με πρόσφατο περιαστικό κλοπής που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες από νερό Ρομά που επιτέθηκε σε ηλικιωμένη στο κέντρο του χωριού την χτύπησε και της έκλεψε τα χρυσαφικά, ενώ συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα και διαπιστώθηκε πως ο δράστης είχε διαπράξει πλήθος αδικημάτων.
Οι κάτοικοι της Νέας Κίου παρέμειναν στην γέφυρα από τις 10 το πρωί και για μια ώρα πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία για να ευαισθητοποιήσουν την πολιτεία να δώσει λύση στο νούμερο ένα πρόβλημα της περιοχής.

argolikeseidhseis
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεχείλισε η αγανάκτηση των κατοίκων στη Νέα Κίο για τους Ρομά - Διαμαρτυρία με αποκλεισμό γέφυρας (βίντεο)"

Επιβεβαιώνει τον Στουρνάρα ο βιογράφος του Ολάντ για τις δραχμές!

Φωτιές άναψε η αναφορά του Γιάννη Στουρνάρα ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία μετά το όχι στο δημοψήφισμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να διαψεύσει το γεγονός, αλλά ο Φαμπρίς Λομ, ένας από τους δύο βιογράφους του Φρανσουά Ολάντ επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το θέμα, άλλωστε, είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν από τρία χρόνια μέσα από το βιβλίο «Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να πει κάτι τέτοιο» που αναφέρεται στον Φρανσουά Ολάντ και ένας από τους δύο συγγραφείς είναι ο Φαμπρίς Λομ.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Le Monde επιβεβαιώνει στην εφημερίδα τα ΝΕΑ το πώς περιγράφει ο Ολάντ το περιστατικό και δηλώνει ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δεν είναι «ούτε ψεύτης ούτε τρελός για να βγάλει ένα τέτοιο περιστατικό από τη φαντασία του». Συγκεκριμένα ο Λομ τονίζει ότι ο Ολάντ «ήθελε να μας διηγηθεί αυτή την ιστορία για να καταλάβουμε πόσο κρίσιμα ήταν τα πράγματα εκείνο το διάστημα σχετικά με την Ελλάδα. Τα γεγονότα λοιπόν με βάση τον πρώην Γάλλο πρόεδρο και σύμφωνα με τα όσα περιγράφει ο Λομ στα Νέα εξελίσσονται ως εξής

«Την επομένη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015 ο Βλαντιμίρ Πούτιν παίρνει τηλέφωνο τον Φρανσουά Ολάντ και του λέει ότι δέχτηκε ένα επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές για να τυπώσει δραχμές διότι η Ελλάδα δεν έχει την εγκατάσταση για να τυπώσει επειγόντως νέο νόμισμα». Ο συγγραφέας προσθέτει ότι κατά την αφήγηση του «δεν έδωσε λεπτομέρειες ο πρώην Γάλλος πρόεδρος για το ποιος ακριβώς υπέβαλε το αίτημα στον Πούτιν αλλά άφηνε να εννοηθεί ότι το έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας».

Ποια ήταν η αντίδραση του Γάλλου προέδρου; «Δεν το περίμενε» δηλώνει ο Λομ «ξαφνιασμένος και αμήχανος ο Ολάντ ξέρει ότι ο Πούτιν είναι πολύ έξυπνος και δεν λέει τίποτα χωρίς λόγο. Δεν σκέφτεται καν ότι ο Πούτιν μπορεί να λέει ψέματα διότι είναι εύκολο κάποιος να επιβεβαιώσει αν το θέλει. Οπότε σίγουρα δεν είναι ψέμα. Από την άλλη ο Οάντ βλέπει δύο σενάρια: ή ο Πούτιν θέλει να περάσει το μήνυμα ότι ”προσέξτε οι Έλληνες είναι έτοιμοι να φύγουν από το ευρώ” ή να πει ”καλά αν βγουν από το ευρώ οι Έλληνες δεν φταίει η Ρωσία”. Ο ίδιος ο Ολάντ δεν είχε την απάντηση αλλά στεναχωρήθηκε».

«Δεν ήθελε να εμπλακεί ο Ολάντ στο ελληνικό νόμισμα»

Βέβαια το βιβλίο περιγράφει μία ουδέτερη αντίδραση του πρώην προέδρου. «Δεν θέλει να εμπλακεί διότι θεωρεί ότι αν οι Έλληνες θεωρούν άμεσα να τυπώσουν νόμισμα είναι δικαίωμά τους και είναι φυσιολογικό να ζητάει βοήθεια από άλλη χώρα, αν δεν έχει το μηχανισμό να το κάνει. Αλλά στεναχωριέται διότι κάθε μέρα, από τις αρχές Ιουλίου ασχολείται με το ελληνικό ζήτημα. Και μετά από αυτό το τηλεφώνημα θα διπλασιάσει τις προσπάθειές του για να βοηθήσει ώστε να γίνει ο σωτήρας της Ελλάδας. Πράγματι η κατάσταση εσωτερικά είναι δύσκολη για τον Ολάντ και θέλει να αποδείξει ότι στις Ευρωπαϊκές υποθέσεις μπορεί να συμβάλει δυναμικά. Και ειδικά στο ελληνικό ζήτημα».

Λίγο πριν βγει το βιβλίο στη Γαλλία τον Οκτώβριο του 2016, οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν αυτό το περιστατικό. «Αλλά ο Πούτιν δεν απάντησε ποτέ ,το ίδιο και ο Τσίπρας!» λέει ο Φαμπρίς Λομ και προσθέτει: «Ωστόσο κανένας από τους δύο δεν το διέψευσε εδώ και τρία χρόνια που βγήκε το βιβλίο».

Οσον αφορά το γιατί πήρε τηλέφωνο ο Πούτιν τον Ολάντ και συγκεκριμένα για το αν το έκανε για να πείσει τους Ευρωπαίους να βρουν μία καλύτερη λύση για την Ελλάδα όλων εκτιμά ότι δεν μπορεί να απαντήσει κανείς παρά μόνο ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι ένα από τα μυστικά του 2015. Ο Τσίπρας ξέρει γιατί οι ελληνικές αρχές πήραν τον Πούτιν και εκείνος μπορεί μόνο να απαντήσει σχετικά με αυτό το ζήτημα».

Τα Νέα
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβεβαιώνει τον Στουρνάρα ο βιογράφος του Ολάντ για τις δραχμές!"

Μπαράζ κινητοποιήσεων αποφάσισε για την ερχόμενη εβδομάδα η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ερχόμενη εβδομάδα, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι πανελλαδικό συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή, ενώ για την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε:

- Τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Την ημέρα αυτή τα γκαράζ των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.

- Την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

- Την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

- Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ κινητοποιήσεων αποφάσισε για την ερχόμενη εβδομάδα η ΠΟΕ-ΟΤΑ"

Φόροι: Νέο τοπίο από το 2020-Έρχονται ελαφρύνσεις 1,2 δισ. ευρώ

Νέο τοπίο δημιουργείται από το 2020 στη φορολογία με ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, οικογένειες με παιδιά, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεις. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν το σύνολο των φορολογούμενων και θα σηματοδοτούν τη μετάβαση σε μια εποχή σταδιακής αποκλιμάκωσης των φορολογικών βαρών.

Το "πράσινο" φως από τους Θεσμούς για τον νέο προϋπολογισμό ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή θετικών μέτρων, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που απεστάλη στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα, αλλά και στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως τις 21 Νοεμβρίου, ενσωματώνονται ελαφρύνσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ, οι οποίες εκτιμάται ότι θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στην οικονομία και θα συμβάλουν στην επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται στην τελική βάση της επεξεργασίας, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει:

Δείτε πίνακες με τη μείωση του φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους ΕΔΩ

- Νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα από 1.1.2020: Ο εισαγωγικός συντελεστής μειώνεται από 22% σε 9% για το τμήμα του εισοδήματος έως 10.000 ευρώ και δημιουργείται νέα προοδευτική φορολογική κλίμακα. Εξετάζεται η μείωση κατά μια ποσοστιαία μονάδα των φορολογικών συντελεστών που εφαρμόζονται πάνω από τις 20.000 ευρώ. Μισθωτοί και συνταξιούχοι από τον πρώτο μήνα του 2020 θα διαπιστώσουν μικρή αύξηση στις καθαρές αποδοχές τους, λόγω της μειωμένης παρακράτησης φόρου. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η φορολογική ελάφρυνση που φθάνει τα 1.300 ευρώ θα φανεί στην εκκαθάριση των δηλώσεων των εισοδημάτων του 2020.

- Αφορολόγητο: Διατήρηση του αφορολογήτου ορίου στα 8.636 ευρώ και με προσαύξηση του συγκεκριμένου ορίου για κάθε παιδί και μέχρι τέσσερα παιδιά.

- Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Ηλεκτρονικές αποδείξεις για το 30% του εισοδήματος από όλους τους φορολογούμενους θα «απαιτεί» η Εφορία από το 2020. Αυτό σημαίνει ότι στο κυνήγι των ηλεκτρικών αποδείξεων θα μπουν το επόμενο έτος και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Στη περίπτωση που υπάρχει διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ορίου δαπανών με πλαστικό χρήμα και δηλωθέντος θα επιβάλλεται φόρος. Οι αποφάσεις για το ύψος του φορολογικού συντελεστή, για τις e-αποδείξεις που θα λείπουν, δεν έχουν «κλειδώσει», αλλά με βάση τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από το 20%.

- Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% για το 2019.

- Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%.

- Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου που έχει βεβαιωθεί για το 2019 στις επιχειρήσεις.

- Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για 3 χρόνια.

- Αναστολή του φόρου υπεραξίας επί του κέρδους αγοραπωλησίας ακινήτων για 3 χρόνια και επανεξέταση του κατά τον 4ο χρόνο.

Μείωση φόρου για τις δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι για την ενεργειακή λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των ακινήτων. Εξετάζεται το 40% της δαπάνης να εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογούμενων.

- Σταδιακή εφαρμογή και καθιέρωση ηλεκτρονικών βιβλίων στις επιχειρήσεις.

- Μετάταξη του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% από 24% που είναι σήμερα για τα είδη πρώτης ανάγκης που απευθύνονται στην βρεφική ηλικία.

- Μετάταξη του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% από 24% για τα κράνη μοτοσικλετιστών και τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων.


Διαβάστε Περισσότερα » "Φόροι: Νέο τοπίο από το 2020-Έρχονται ελαφρύνσεις 1,2 δισ. ευρώ"

Άμεσα 3.500 προσλήψεις στον χώρο τις Υγείας προανήγγειλε ο Βασ. Κικίλιας

Στον άμεσο προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας είναι 3.500 προσλήψεις, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας. «Έχουμε στον άμεσο προγραμματισμό μας 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού, 1.500 θέσεις γιατρών, ενώ ήδη επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τις προσλήψεις 700 αγροτικών γιατρών», επεσήμανε ο υπουργός.

Επίσης, σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι γενικά να συντομεύσουν οι διαδικασίες. «Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα που δυσχεραίνουν χρονικά τη διαδικασία των προσλήψεων και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, να τις επισπεύσουμε», ανέφερε.

Όσον αφορά το θέμα του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1, τονίζει ότι αυτό δεν είναι οικονομικό, αλλά επιστημονικό. «Προφανώς και το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αφού το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει για τη θεραπεία του παιδιού 1 εκατ. ευρώ. Επίσης, για άλλες περιπτώσεις, όπου κρίθηκε επιστημονικά αναγκαίο, δόθηκαν μέχρι και 5 εκατ. ευρώ. Κανείς μας στο υπουργείο Υγείας και κανένας γιατρός του ΑΥΣ δεν θα έβαζε ποτέ τα χρήματα απέναντι στη ζωή ενός παιδιού», τόνισε ο υπουργός.

Τέλος, κατέληξε: «Σεβόμαστε όλοι απόλυτα την αγωνία της οικογένειας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε κάνει και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε επιστημονικό επίπεδο, για να βοηθηθεί ο μικρός Παναγιώτης».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Άμεσα 3.500 προσλήψεις στον χώρο τις Υγείας προανήγγειλε ο Βασ. Κικίλιας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news