facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Για το βέτο της ΕΕ σε Σκόπια και Τίρανα φταίει η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ πως ευθύνεται για το βέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έναρξη των προενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Χωρίς να αναφέρεται στο βέτο που έθεσε η Γαλλική Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική αδράνεια που ακολούθησε τους τελευταίους μήνες, ενώ υποστηρίζει πως η Δανία και η Ολλανδία είχαν πιο ενεργό ρόλο από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στην κοινή δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, και της αν. τομεάρχη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Αναγνωστοπούλου, σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία και την παρεμπόδιση της έναρξής τους, σημειώνεται:

«Η ΕΕ εγκλωβισμένη στις αντιφάσεις της και στη σύγκρουση συμφερόντων των κρατών-μελών της, δεν κατέληξε στη Σύνοδο Κορυφής, σε απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας παθητικά τη γερμανική θέση διασύνδεσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας, ούτε προχώρησε επί τρεις μήνες σε οποιαδήποτε διπλωματική πίεση προς την Αλβανία για την επίλυση των ανοικτών ζητημάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ούτε βέβαια αξιοποίησε τη Συμφωνία των Πρεσπών για την προώθηση του ρόλου της Ελλάδας τόσο εντός της ΕΕ όσο και στα Βαλκάνια, ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης. Το αποτέλεσμα ήταν η Δανία (!) και η Ολλανδία να έχουν πιο ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, από την Ελλάδα.

Η πολιτική που είχε η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 7 Ιουλίου του 2019, της επέτρεπε να αναδείξει το ρόλο της χώρας, αλλά και να προωθεί την έναρξη ενταξιακών διαδικασιών της Βορείου Μακεδονίας ως κρίσιμο βήμα σταθερότητας και ειρήνης στα Βαλκάνια. Παράλληλα, της επέτρεπε να πιέζει προκειμένου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, να τίθεται ως προϋπόθεση η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να επανέρχεται στην παρωχημένη και ατελέσφορη για τη χώρα μας και την περιοχή, πολιτική της αδράνειας και του παθητικού παρατηρητή των αποφάσεων που άλλοι λαμβάνουν για τη γειτονιά μας».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Για το βέτο της ΕΕ σε Σκόπια και Τίρανα φταίει η κυβέρνηση Μητσοτάκη!"

Πρόεδρος Τσεχίας: Η Τουρκία έχει διαπράξει έγκλημα πολέμου στη Συρία, δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ

Η στρατιωτική εισβολή της Άγκυρας στη βόρεια Συρία είναι ένα έγκλημα πολέμου και ως εκ τούτο η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Νομίζω ότι η Τουρκία έχει διαπράξει έγκλημα πολέμου και ως εκ τούτου, τουλάχιστον δεν μπορεί να γίνει δεκτή στην ΕΕ» σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass αναφέροντας τη δήλωση του Μίλος Ζέμαν.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα των Κούρδων στον αγώνα κατά του ISIS:

«Οι κουρδικές μονάδες ήταν η πιο αποτελεσματική δύναμη στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής ομάδας του ISIS. Τους χρειαζόμασταν όταν αποφασίσαμε να πολεμήσουμε την τρομοκρατία. Οι Κούρδοι έχουν προδοθεί από την Αμερική, την Ευρώπη», δήλωσε ο Ζέμαν.

Η Άγκυρα κατά τη γνώμη του, συμμετείχε στη χρηματοδότηση του ISIS και νοσήλευε τους τρομοκράτες τζιχαντιστές. «Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει ότι οι Κούρδοι είναι τρομοκράτες. Διαφωνώ θεμελιωδώς σε αυτό.

Η Τουρκία de facto χρηματοδοτούσε το ISIS αγοράζοντας πετρέλαιο από αυτό. Οι λεγόμενες τουρκικές πολιτοφυλακές αγωνίζονται στην πλευρά των Τούρκων. Αυτό δεν είναι παρά ένας κλάδος του ISIS. Οι τρομοκράτες είναι εκείνοι που επιτίθενται στους Κούρδους και διαπράττουν βίαιες δολοφονίες», τόνισε ο Τσέχος πρόεδρος.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος Τσεχίας: Η Τουρκία έχει διαπράξει έγκλημα πολέμου στη Συρία, δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ"

Ψήφος αποδήμων: Τα τέσσερα σημεία της πρότασης της κυβέρνησης

Μια πρόταση τεσσάρων σημείων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα πρέπει να απαντήσουν πάνω στα τέσσερα σημεία της κυβερνητικής πρότασης στη νέα συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, που συνεδριάζει τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Όπως προκύπτει από την επιστολή, γίνεται δεκτό το αίτημα του ΚΚΕ να οριστούν ως προϋποθέσεις για συμμετοχή στις εκλογές, η ύπαρξη ελληνικού ΑΦΜ και η απουσία από την Ελλάδα να μην υπερβαίνει τα 30 έτη.

Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας αυξάνεται από 12 σε 15, ενώ ως εκλογικά κέντρα προτείνονται οι πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ με επιστολική ψήφο θα ψηφίζουν όσοι κατοικούν σε μεγάλη απόσταση από αυτούς τους χώρους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Θεοδωρικάκος στην επιστολή του αναφέρει:

«1. Η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είναι ισότιμη με αυτή των Ελλήνων πολιτών που ψηφίζουν στη χώρα μας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Οι κάτοικοι του Εξωτερικού που έχουν το εκλογικό δικαίωμα, ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος που επιθυμούν και η ψήφος τους μετρά στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.

2. Συγκροτούνται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι από τους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Σε αυτούς εντάσσονται όσοι έχουν φύγει από την Ελλάδα ως 30 χρόνια και έχουν οικονομική σχέση με τη χώρα (ελληνικό ΑΦΜ ή συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με Έλληνα φορολογούμενο).

3. Η ψηφοφορία διεξάγεται στις πρεσβείας και στα προξενεία καθώς και σε χώρους που θα συμφωνηθούν. Πολίτες που κατοικούν σε μεγάλη απόσταση απ’ αυτούς τους χώρους, μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, εφ’ όσον το επιθυμούν.

4. Αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας σε 15, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να μετέχουν ως υποψήφιοι, πρόσωπα που προέρχονται από την ομογένεια, εφόσον τα κόμματα το επιθυμούν.»

Ικανοποίηση για τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για την «στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το θέμα, όπως φάνηκε από την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Καλοδεχούμενη η πιρουέτα. Θα είναι ένα σπουδαίο μήνυμα για την πατρίδα μας αν η πρόταση νόμου ψηφιστεί κι από τους 300 της Βουλής. Μένουμε σε αυτό. Τα υπόλοιπα τα ξέρουν οι πολίτες και τα κρίνουν» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ απαντώντας στην θέση που διατύπωσε η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων.

Η ΝΔ σημειώνει πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι η άρνησή του να δεχθεί την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού τον οδηγεί σε πολιτική απομόνωση, κάνει τη συνήθη στροφή 180 μοιρών και δείχνει διατεθειμένος να συζητήσει ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση σε ένα μείζον θέμα.

Την ίδια στιγμή συνεχίζει να ψεύδεται. Λέει ότι είναι το πρώτο κόμμα που έχει καταθέσει αναλυτική πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, όταν επί 4 χρόνια όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα, αλλά αγνόησε προκλητικά και τις τέσσερις προτάσεις που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή, τελευταία εκ των οποίων τον Φεβρουάριο του 2019. Ας είναι».-

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφος αποδήμων: Τα τέσσερα σημεία της πρότασης της κυβέρνησης"

Συμπλοκή με τραυματίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά

Επεισόδιο με δύο τραυματίες σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα thessnews.gr, αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 19:15 στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, μετά από συμπλοκή αλλοδαπών.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν τη συμπλοκή.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμπλοκή με τραυματίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά"

Σκόπια: Ο Ζάεφ δεν παραιτείται ‘για τίποτα στον κόσμο’

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μετά τα δημοσιεύματα των εντόπιων ΜΜΕ ότι παραιτείται, η σερβική ειδησεογραφική πύλη b92 επικαλούμενη πηγές από το περιβάλλον του Ζάεφ λέει χαρακτηριστικά:

«Ο Ζάεφ δεν παραιτείται για τίποτα στον κόσμο», παρά τις πολλές επικρίσεις που ακούστηκαν στα μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Ζάεφ είχε δηλώσεις πριν από μερικές ημέρες ότι σε ενδεχόμενη αποτυχία έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, θα παραιτηθεί, φαίνεται ότι αυτό αλλάζει, και δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα πολιτικό παιχνίδι.

Το σερβικό πρακτορείο Τανγιούγκ σε ερώτηση που έκανε προς μέλος της κυβέρνησης στα Σκόπια, εάν ο Ζάεφ προτίθεται, πραγματικά, να παραιτηθεί, αναφέρει ότι «οι πληροφορίες δεν είναι σωστές και ότι ο Ζάεφ δεν παραιτείται».

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Ο Ζάεφ δεν παραιτείται ‘για τίποτα στον κόσμο’"

Πεδίο μάχης η Βαρκελώνη: Η ισπανική πολιτοφυλακή απέναντι σε 500.000 διαδηλωτές

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας γνωστοποίησε την Παρασκευή, ότι έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ισπανικής πολιτοφυλακής στα περίχωρα της Βαρκελώνης, έπειτα από πέντε ημέρες κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, που πολλές φορές σηματοδοτήθηκαν από βίαιες ταραχές, για τη φυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα είπε σε δημοσιογράφους ότι σχεδιάζει να στείλει ενισχύσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη Βαρκελώνη, προκειμένου να βοηθήσουν στη διατήρηση της τάξης στην πόλη και να επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις που ήδη επιχειρούν εκεί να ξεκουραστούν.
Συμπλοκές
Διαδηλωτές, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο της Βαρκελώνης σήμερα, την πέμπτη ημέρα των κινητοποιήσεων κατά της φυλάκισης των αυτονομιστών ηγετών.
Ένα πλήθος διαδηλωτών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και μετέφερε κάδους απορριμμάτων στη μέση της κεντρικής λεωφόρου όπου τους έβαλε φωτιά.


Αστυνομικά βαν επιχείρησαν μάταια να απωθήσουν τους διαδηλωτές.
Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 525.000 άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα, Παρασκευή, τους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης από την ισπανική δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης το 2017.
Το χρονικό
Στη Βαρκελώνη, η διάσημη βασιλική Σαγκράδα Φαμίλια παρέμεινε κλειστή, ενώ η όπερα Λισέου ακύρωσε τις παραστάσεις για σήμερα Παρασκευή. Πολλά καταστήματα δεν λειτούργησαν και σύμφωνα με τις αρχές 57 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο, την ώρα που η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλούς δρόμους.Φαμίλια παρέμεινε κλειστή, ενώ η όπερα Λισέου ακύρωσε τις παραστάσεις για σήμερα Παρασκευή. Πολλά καταστήματα δεν λειτούργησαν και σύμφωνα με τις αρχές 57 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο, την ώρα που η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλούς δρόμους.


Η αυτοκινητοβιομηχανία Seat έκλεισε για σήμερα το εργοστάσιό της στο Μαρτορέλ, κοντά στη Βαρκελώνη, όπου εργάζονται 6.500 άνθρωποι.
Η αναταραχή στην Καταλονία οδήγησε επίσης στην αναβολή από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου του αγώνα της 26ης Οκτωβρίου μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της Βαρκελώνης, από τη Δευτέρα και την έναρξη των κινητοποιήσεων, έχουν πυρποληθεί 700 κάδοι απορριμμάτων με τις ζημιές στην πόλη να υπολογίζονται σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τους διαδηλωτές, Ισπανός δικαστής διέταξε σήμερα το κλείσιμο των ιστοσελίδων που συνδέονται με την οργάνωση υπέρ της ανεξαρτησίας Democratic Tsunami, που καθοδηγεί τους υπέρμαχους της ανεξαρτησίας στα σημεία των διαδηλώσεων.
real
Διαβάστε Περισσότερα » "Πεδίο μάχης η Βαρκελώνη: Η ισπανική πολιτοφυλακή απέναντι σε 500.000 διαδηλωτές"

Στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Τετράωρη στάση εργασίας (12:00-16:00) θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ την ερχόμενη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Η απόφαση λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ώστε να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση.

Τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά.
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου"

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ζωμού λαχανικών σε σκόνη

Στην ανάκληση ζωμού λαχανικών σε σκόνη από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, για τη διακίνηση ζωμού λαχανικών σε σκόνη, το οποίο ενδέχεται να περιέχει ξένο σώμα (θραύσματα γυαλιού). Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Klare Suppe» με εμπορική ονομασία «Rapunzel», γερμανικής προέλευσης, σε γυάλινο βάζο των 250 γρ., με αριθμό γραμμοκώδικα ΕΑΝ 4006040271017 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 18.09.2020.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος να μην το καταναλώσουν.



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ανάκληση ζωμού λαχανικών σε σκόνη"

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού αύριο! Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Απότομη αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο 19 Οκτωβρίου. Ο καιρός από καλοκαιρινός θα γίνει... φθινοπωρινός.

Πιο συγκεκριμένα, αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες στο Αιγαίο και στην Κρήτη, καθώς επίσης κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά της χώρας, αναμένονται το Σάββατο.

Επιπλέον προβλέπεται ότι θα βρέξει σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα:
  • στην Ανατολική Πελοπόννησο,
  • στη Στερεά,
  • στη Θεσσαλία και
  • πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και
  • στα δυτικά της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα της Κρήτης και του Νοτίου Αιγαίου θα είναι αυξημένες.
Η θερμοκρασία:
  • στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς,
  • στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 26, στη Θεσσαλία,
  • στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο από 15 έως 28,
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 26,
  • στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 25,
  • στα Δωδεκάνησα από 17 έως 26,
  • στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 26,
  • στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 24 και
  • στην Κρήτη από 18 έως 29.
Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν πιθανώς βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Αλλαγή σκηνικού αύριο! Έρχονται βροχές και καταιγίδες"

Johnson & Johnson: Εντοπίστηκαν ίχνη αμιάντου σε γνωστή βρεφική πούδρα

Στην προληπτική ανάκληση παρτίδας της δημοφιλούς ανά τον κόσμο βρεφικής πούδρας Baby Powder, προχωρά η Johnson & Johnson, λόγω των χαμηλών επιπέδων μόλυνσης από αμίαντο που παρουσίασε, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Η ανάκληση, η οποία περιορίζεται σε μία συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος, η οποία παρασκευάστηκε και διακινήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο έτος, αποτελεί τη συνέχεια σε σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας.

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα μόλυνσης ήταν ελάχιστα, ενώ σε αυτό το πρώιμο στάδιο της έρευνάς της δεν ήταν δυνατή η επιβεβαίωση για τα αίτια πρόκλησης της μόλυνσης.

Η Johnson & Johnson τόνισε πως «ξεκίνησε αμέσως μια αυστηρή και ενδελεχή διερεύνηση του θέματος και συνεργάζεται με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να καθορίσει την ακεραιότητα του δοκιμασμένου δείγματος και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των δοκιμών».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Johnson & Johnson έχει βρεθεί αντιμέτωπη στο παρελθόν με κατηγορίες για τον εντοπισμό αμιάντου στην πούδρα ταλκ που χρησιμοποιεί. Μάλιστα, περσινό θέμα του Reuters, ανέφερε πως η εταιρεία γνώριζε εδώ και δεκαετίες για την παρουσία αμιάντου στις παιδικές πούδρες, χωρίς, όμως, να αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες.

Επιπλέον, έχουν ασκηθεί αρκετές αγωγές εναντίον της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες που ισχυρίζονται ότι ο αμίαντος στη σκόνη ταλκ προκαλεί καρκίνο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Johnson & Johnson: Εντοπίστηκαν ίχνη αμιάντου σε γνωστή βρεφική πούδρα"

Στροφή ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων

Να αποφύγει την πολιτική απομόνωση σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στρέφεται στην πρόταση του ΚΚΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπαναχωρεί στην θέση που έχει εκφράσει σχετικά με την μη προσμέτρηση των ψήφων στο συνολικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι το κόμμα πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων Ελλήνων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, που θα σέβεται τη δημοκρατική αρχή, τη συνταγματική νομιμότητα και τη διεθνή εμπειρία.

Μόνη προϋπόθεση που θέτει η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι «να αξιοποιηθεί η τρέχουσα διαδικασία της αναθεώρησης του άρθρου 54 του Συντάγματος, ώστε η όποια νομοθετική παρέμβαση σε αυτή τη κατεύθυνση να μην κινδυνεύει να εκπέσει ως αντισυνταγματική».

Η ανακοίνωση της πολιτικής γραμματείας αναφέρει ακόμη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το πρώτο και μέχρι στιγμής το μοναδικό κόμμα, που έχει καταθέσει πλήρη, αναλυτική πρόταση νόμου και σχετική πρόταση στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, έτσι ώστε να κατοχυρωθεί πλήρως το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Η πρόταση αυτή σέβεται τη δημοκρατική αρχή και λαμβάνει υπόψη πλήρως την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία. Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο δύο διαφορετικές αντιλήψεις: η πρώτη, της ΝΔ, στην οποία προσχώρησε και το ΚΙΝΑΛ ανατρέποντας την πάγια θέση του, δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη την ευρωπαϊκή πρακτική χωρών με μεγάλη διασπορά, όπως η Ελλάδα, ώστε να αποφεύγεται η αλλοίωση του εκλογικού σώματος. Η δεύτερη αντίληψη, αναγνωρίζει το δικαίωμα της ψήφου των αποδήμων, ρυθμίζοντάς το όμως στο πλαίσιο συστήματος αντιπροσώπευσης με δύο τρόπους: είτε με ξεχωριστές εκλογές, όπου οι ίδιοι οι απόδημοι εκλέγουν τους εκπροσώπους τους σε αυτοτελείς εκλογικές περιφέρειες (πρόταση ΣΥΡΙΖΑ) είτε θέτοντας προϋποθέσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος (προτάσεις ΚΚΕ και ΜέΡΑ25)».

Κλείνοντας, εκφράζει την ελπίδα ότι «τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ, στο βαθμό που αληθινά επιθυμούν τη συναίνεση και την ψήφιση νόμου με 300 βουλευτές, θα μετακινηθούν από τη θέση τους που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλοίωσης του εκλογικού σώματος. Γιατί στις δημοκρατίες το εκλογικό σώμα είναι αυτό που έχει το δικαίωμα να αλλάζει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση το εκλογικό σώμα».

liberal
Διαβάστε Περισσότερα » "Στροφή ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων"

Εκεχειρία... στα χαρτιά: Τουλάχιστον 14 νεκροί άμαχοι στη βόρεια Συρία

Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη βόρεια Συρία από τις αεροπορικές επιδρομές της Άγκυρας και τους βομβαρδισμούς του πυροβολικού των μαχητών συμμάχων των Τούρκων, που συνεχίζουν την επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι αεροπορικές επιδρομές και οι ρίψεις οβίδων σκότωσαν σήμερα 14 άμαχους στο χωριό Μπαμπ αλ Χάιρ και σε άλλα χωριά στα περίχωρα», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αιχμή του δόρατος των οποίων είναι οι Κούρδοι, κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βομβαρδίζει περιοχές αμάχων, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει.

«Παρά τη συμφωνία για να σταματήσουν οι μάχες, τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις και επιθέσεις πυροβολικού συνεχίζονται εναντίον των θέσεων μαχητών και οικισμών αμάχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF, Μούσταφα Μπάλι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκεχειρία... στα χαρτιά: Τουλάχιστον 14 νεκροί άμαχοι στη βόρεια Συρία"

Εξελίξεις με την ψήφο των αποδήμων! «Ναι» της κυβέρνησης στην πρόταση του ΚΚΕ!

Το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στα κόμματα την τελική πρόταση για την ψήφο των αποδήμων και ζωτικά σημεία της πρότασης του ΚΚΕ γίνονται αποδεκτά.

Πρόκειται για τα 4 σημεία για τα οποία είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση διά του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής την Τετάρτη, και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα.

Εξαρχής το newsit.gr ανέφερε πως το ΚΚΕ θα είχε ρόλο «ρυθμιστή» κι αυτό επιβεβαιώνεται, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα τέσσερα σημεία γίνονται δεκτές οι προϋποθέσεις που έθεσε το ΚΚΕ για την 30ετία και το ελληνικό ΑΦΜ.

Και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις, δηλαδή να ισχύσουν για όλους και όχι από εδώ και πέρα.

Επίσης, στο θέμα της επιστολικής ψήφου το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μόνο κατ’ εξαίρεση επιστολική ψήφο (σ.σ. σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν πρεσβείες, προξενεία κλπ), ενώ αδιαπραγμάτευτο παραμένει το ζήτημα της προσμέτρησης της ψήφου των αποδήμων στο τελικό αποτέλεσμα, σημείο με το οποίο διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει στην επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος

«1. Η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είναι ισότιμη με αυτή των Ελλήνων πολιτών που ψηφίζουν στη χώρα μας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Οι κάτοικοι του Εξωτερικού που έχουν το εκλογικό δικαίωμα, ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος που επιθυμούν και η ψήφος τους μετρά στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.

2. Συγκροτούνται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι από τους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Σε αυτούς εντάσσονται όσοι έχουν φύγει από την Ελλάδα ως 30 χρόνια και έχουν οικονομική σχέση με τη χώρα (ελληνικό ΑΦΜ ή συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με Έλληνα φορολογούμενο).

3. Η ψηφοφορία διεξάγεται στις πρεσβείας και στα προξενεία καθώς και σε χώρους που θα συμφωνηθούν. Πολίτες που κατοικούν σε μεγάλη απόσταση απ’ αυτούς τους χώρους, μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, εφ’ όσον το επιθυμούν.

4. Αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας σε 15, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να μετέχουν ως υποψήφιοι, πρόσωπα που προέρχονται από την ομογένεια, εφόσον τα κόμματα το επιθυμούν».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξελίξεις με την ψήφο των αποδήμων! «Ναι» της κυβέρνησης στην πρόταση του ΚΚΕ!"

«Μπαρούτι» η Σάμος: Μετανάστες πιάνονται στα χέρια - Λουκέτο στο δημαρχείο

Μαίνονται οι ταραχές στη Σάμο, με το hot spot του νησιού να θυμίζει νέο κολαστήριο, μετά τη Μόρια της Λέσβου, και τους πρόσφυγες και μετανάστες να κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους εξαιτίας του καθεστώτος ασφυξίας στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί. Οι κάτοικοι αντιδρούν, από την πλευρά τους, ζητώντας να μπει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο αποσυμφόρησης. 
73409199_10221030782306321_9196815309170802688_n
73504743_10221030783466350_5589251713509883904_n
74238227_10221030782666330_8488605120802586624_n
74238363_10221030783026339_7822864690043682816_n
Λουκέτο μπήκε από το πρωί στο δημαρχείο της Σάμου ως διαμαρτυρία για τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών, με τις διαμαρτυρίες των νησιωτών να είναι έντονες.

IMG_6158


 
«Είμαστε άνθρωποι»

Πρόσφυγες και μετανάστες πλημμύρισαν, νωρίτερα, τους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου. Χτυπώντας κάδους σκουπιδιών και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Ζητούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νησί: «Είμαστε άνθρωποι. Θέλουμε μια σκηνή. Όλες οι σκηνές έχουν καεί. Δεν έχουμε ένα μέρος να κοιμηθούμε», λένε.

 

Μετανάστες πιάνονται στα χέρια λίγα μέτρα δίπλα από την είσοδο του κέντρου υποδοχής.

 
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν το πλήθος των συγκεντρωμένων μεταναστών να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης. 

 
Το απόγευμα της Πέμπτη, υπενθυμίζεται ότι, πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε αυτό εκκένωσαν τις δομές όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Για «εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης», κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Κλειστές παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου με εξαίρεση τους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και την Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων, ενώ αύριο το μεσημέρι η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπαρούτι» η Σάμος: Μετανάστες πιάνονται στα χέρια - Λουκέτο στο δημαρχείο"

Από τις 4 Οκτωβρίου η ισχύς των αποφάσεων του ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου

Δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα πλήρη κείμενα των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ για το ασφαλιστικό νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

Οι αποφάσεις δημοσιεύθηκαν την 4η Οκτωβρίου 2019 σε δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου και ειδικότερα, τον ΕΦΚΑ, τις συντάξεις, τα μπλοκάκια, κ.λπ.

Η ισχύς των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, δεν έχουν αναδρομική εφαρμογή, καθώς η ισχύς τους αρχίζει από την ημέρα δημοσίευσής τους (4 Οκτωβρίου 2019).

Παράλληλα, η Ολομέλεια έκρινε κατά πλειοψηφία συνταγματικό τον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα ΕΦΚΑ και την υπαγωγή σε αυτόν του συνόλου των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Για τον ΕΦΚΑ στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρουν ότι είναι σύμφωνος με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας, η δημιουργία ενός φορέα για όλους με το σκεπτικό ότι αντιμετωπίζουν τους ίδιους ασφαλιστικούς κινδύνους ( γήρας, ασθένειες, θάνατος).

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Από τις 4 Οκτωβρίου η ισχύς των αποφάσεων του ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου"

Καμία ενημέρωση δεν έχει ο Δ. Αχαρνών για το άνοιγμα της Γ’ πτέρυγας της Αμυγδαλέζας

Καμία ενημέρωση για τη φιλοξενία μεταναστών στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας δεν έχουν η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και ο Δήμος Αχαρνών, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατία», στο οποίο σημειώνεται ότι κάτι τέτοιο θα ήταν η σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι στην περιοχή, που αποτελεί «γκέτο» εγκληματικότητας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός τονίζει ότι ο Δήμος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και δεν χωράει περαιτέρω υποβάθμιση. Είμαι πεπεισμένος ότι η κεντρική εξουσία θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων των Αχαρνών και δεν θα μας αντιμετωπίσει ως την “πίσω αυλή” της Αττικής.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει άριστη και συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ευελπιστεί οι σχέσεις τους να συνεχίσουν να υφίστανται στο ίδιο κλίμα. Πάντως, ο κ. Βρεττός δεν θέλησε να σχολιάσει αν ο δήμος θα αντιδράσει σε περίπτωση που ανοίξει ξανά η Αμυγδαλέζα.

Στο ζήτημα της έντονης εγκληματικότητας που μαστίζει το Μενίδι στάθηκε από την πλευρά του και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός. «Δεν θα θέλαμε να έρθουν μετανάστες στην Αμυγδαλέζα, γιατί οι δήμοι της Ανατολικής Αττικής είναι ήδη βεβαρημένοι». Σε περίπτωση που ανοίξει πάλι η Αμυγδαλέζα, θεωρεί ότι σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά η Γ’ Πτέρυγα της Αμυγδαλέζας προκειμένου να φιλοξενήσει αλλοδαπούς που δεν έχουν προσφυγικό προφίλ εξετάζεται σοβαρά, στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής οπτικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος της χώρας.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμία ενημέρωση δεν έχει ο Δ. Αχαρνών για το άνοιγμα της Γ’ πτέρυγας της Αμυγδαλέζας"

Χαλυβουργική: Ανοιχτή επιστολή Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου στους εργαζομένους

Τη δέσμευση ότι θα προβεί άμεσα σε κάθε δυνατό και πρόσφορο μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος με την ανοιχτή επιστολή που απέστειλε σήμερα στους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής.

Ο Κ.Π. Αγγελόπουλος σημειώνει στην επιστολή του ότι η Χαλυβουργική έχει περιέρθει σε αδιέξοδο, καθώς οι άμεσες και έμμεσες συμετοχές των παιδιών του στην εταιρεία έχουν "αδρανοποιήσει" την πλειοψηφία των μετοχών της. 

Μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι "τα παιδιά μου ισχυρίζονται ενώπιον των δικαστηρίων Αθηνών και Πειραιώς ότι ελέγχουν σημαντικό τμήμα του μετοχικού κεφαλαίου ενώ προς τους εργαζομένους και προς τους τρίτους εμφανίζονται ότι έχουν ποσοστό 0,48% έκαστος με προφανή σκοπό προς τα έξω να με δείχνουν ως τον μοναδικό μέτοχο ο οποίος όμως είναι αδιάφορος ή ανίκανος και εκ των έσω να μου δημιουργούν προβλήματα προκειμένου να μη μπορώ να παίρνω αποφάσεις. Όλα αυτά στην πλάτη των εργαζομένων". 

Αναλυτικά το κείμενο της ανοιχτής επιστολής στους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής: 

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2019

Προ ημερών μαζί με τους δικηγόρους μου συνάντησα το προεδρείο του σωματείου της Χαλυβουργικής το οποίο ενημερώθηκε λεπτομερώς για όλα τα θέματα. Με τη σημερινή επιστολή θέλω να ενημερώσω όλους τους εργαζομένους της εταιρείας αλλά και όλους τους ενδιαφερομένους γι' αυτά που έχουν συμβεί από αρχές Ιουλίου 2019 μέχρι σήμερα.

1. Όλοι γνωρίζετε ότι από τότε που ανέλαβα την Χαλυβουργική, με συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, έχω διαθέσει τεράστια χρηματικά ποσά για την ανάπτυξή της. Δυστυχώς για λόγους αντικειμενικούς που αφορούν το μέλλον της χαλυβουργίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι εργασίες της Χαλυβουργικής μειώθηκαν τραγικά με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα η εταιρεία διατηρείται στη ζωή από τις κατά καιρούς τεράστιες εισφορές εμού και των εταιρειών μου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας εν γνώσει μου ότι τροφοδοτώ μία εξαιρετικά ζημιογόνα εταιρεία. Δυστυχώς οι πιστώτριες τράπεζες απέρριψαν το 2018 το σχέδιο αναδιαρθρώσεως που είχε υποβληθεί και έτσι μηδενίσθηκαν οι προοπτικές επιβιώσεως της εταιρείας.


2. Γι' αυτό το λόγο στη γενική συνέλευση της 04.07.2019 στην οποία παρευρέθηκα αυτοπροσώπως για τέσσερις ώρες αποφασίσθηκε ομόφωνα από τους παρισταμένους μετόχους, η αποχώρηση των εργαζομένων και η καταβολή των αποζημιώσεών τους και παρέμενε σε εκκρεμότητα ο τρόπος χρηματοδοτήσεως των αποζημιωτικών ποσών.


3. Δυστυχώς η διοίκηση της εταιρείας εκ των υστέρων αρνήθηκε να συμπράξει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και ισχυρίζετο ότι ουδέποτε ελήφθησαν στην γενική συνέλευση τέτοιου είδους αποφάσεις δηλαδή περί λύσεως των εργασιακών συμβάσεων. Παράλληλα τα παιδιά μου και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σκινδήλιας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με συνέπεια την δημιουργία πλήρους αταξίας στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.


4. Συγκεκριμένα, συμβαίνουν τα ακόλουθα. Μέτοχοι της Χαλυβουργικής είναι οι ακόλουθοι: (i) Solva Corporation με ποσοστό

9,97% (ii) Etablissment Afrima με ποσοστό 11,91%, (iii) Eltrol Anstalt με ποσοστό 11,91%, (iv) Parula Shipping S.A. με ποσοστό 28,06%, (ν) Akron Corporation με ποσοστό 2,18%, (vi) Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος με ποσοστό 1,51%, (vii) Παναγιώτης Κ. Αγγελόπουλος με ποσοστό 0.48%, (viii) Γεώργιος Κ. Αγγελόπουλος με ποσοστό 0,48%, (ix) Sea Island Shipping με ποσοστό 8,93%, (x) Light Blue Shipping με ποσοστό 8,32%, (xi) Sky Ocean Shipping με ποσοστό 16,22%, (xii) Saphire Corporation με ποσοστό 0,03%.

5. Τα παιδιά μου ισχυρίζονται ενώπιον των δικαστηρίων Αθηνών και Πειραιώς ότι ελέγχουν σημαντικό τμήμα του μετοχικού κεφαλαίου ενώ προς τους εργαζομένους και προς τους τρίτους εμφανίζονται ότι έχουν ποσοστό 0,48% έκαστος με προφανή σκοπό προς τα έξω να με δείχνουν ως τον μοναδικό μέτοχο ο οποίος όμως είναι αδιάφορος ή ανίκανος και εκ των έσω να μου δημιουργούν προβλήματα προκειμένου να μη μπορώ να παίρνω αποφάσεις. Όλα αυτά στην πλάτη των εργαζομένων. Ειδικότερα:

α. Η εταιρεία «Light Blue Shipping» ελέγχει ποσοστό 8,32% του μετοχικού κεφαλαίου. Oι μετοχές αυτής της εταιρείας από τον Νοέμβριο 2016 ανήκουν κατά 2/3 στα παιδιά μου και συνακόλουθα τα παιδιά μου ελέγχουν το αντίστοιχο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Χαλυβουργική Α.Ε.», ήτοι 8,32%.
β. Η εταιρεία «Sky Ocean Shipping» ελέγχει ποσοστό 16,22% του μετοχικού κεφαλαίου και η εταιρεία «Sea lsland Shipping» ελέγχει ποσοστό 8,93% του μετοχικού κεφαλαίου. Γι' αυτές τις εταιρείες τα παιδιά μου ισχυρίζονται ενώπιον δικαστηρίων ότι είναι μέτοχοι κατά 1/3 έκαστος δηλαδή ελέγχουν τις εταιρείες και συνακόλουθα ελέγχουν το αντίστοιχο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Χαλυβουργική Α.Ε.». Στις δίκες γι' αυτές τις εταιρείες ως μάρτυρας εμφανίζεται ο κ. Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Χαλυβουργική Α.Ε.» και καταθέτει ότι οι μετοχές των εταιρειών «Sky Ocean Shipping» και «Sea lsland Shipping» ανήκουν κατά 2/3 στα παιδιά μου που με αυτό τον τρόπο ελέγχουν απόλυτα αυτή την εταιρεία μέτοχο που ελέγχει το 25,15% του εταιρικού κεφαλαίου.

γ. Τα ίδια συμβαίνουν και για την εταιρεία «Saphire Corporation» που ελέγχει ποσοστό 0,03% του μετοχικού κεφαλαίου.

Συνεπώς τα παιδιά μου από το μετοχικό κεφάλαιο της Χαλυβουργικής με ισχυρισμούς τους που περιέχονται στα δικά τους δικόγραφα και έχουν κατατεθεί ενώπιον των δικαστηρίων δηλώνουν απερίφραστα ότι ελέγχουν μέσω αυτών των εταιρειών ποσοστό 33,50%.
6. Όπως ανέφερα, μέτοχοι της εταιρείας «Χαλυβουργική Α.Ε.» είναι οι εταιρείες (a) «Parula Shipping», (β) «Solva Corporation» και (γ) «Akron Corporation». Σε αυτές τις εταιρείες τα παιδιά μου δημιουργούν σοβαρά νομικά προβλήματα με αποτέλεσμα αυτές οι εταιρείες που ελέγχουν συνολικά ποσοστό 40,21% του μετοχικού κεφαλαίου να έχουν αδρανοποιηθεί.
7. Συνεπώς έχει διαμορφωθεί η ακόλουθη κατάσταση: εγώ ελέγχω απόλυτα και χωρίς εμπόδια από το μετοχικό κεφάλαιο της Χαλυβουργικής ποσοστό 25,33% και το υπόλοιπο ποσοστό είτε ελέγχεται από τα παιδιά μου είτε τα ίδια δημιουργούν σκοπίμως εμπόδια στις υπόλοιπες εταιρείες μετόχους. Με το να εμφανίζουν τα παιδιά μου τους εαυτούς τους ως μετόχους των εταιρειών της Χαλυβουργικής ουσιαστικά παρακωλύουν τις νόμιμες διαδικασίες με αποτέλεσμα να αδυνατώ να λάβω ως μέτοχος τις αναγκαίες αποφάσεις και παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Σκινδήλιας προβάλει κάθε πιθανό και απίθανο εμπόδιο και δεν συνεργάζεται μαζί μου για την επίλυση των προβλημάτων της εταιρείας.
8. Παρά τα συνεχή προβλήματα και εμπόδια που δημιουργούν τα παιδιά μου και ο κ. Σκινδήλιας εργάζομαι συνεχώς με τους συνεργάτες μου για την εξεύρεση λύσεως ώστε εσείς οι εργαζόμενοι να εισπράξετε τις δίκαιες και νόμιμες απαιτήσεις σας. Είναι βέβαιο εάν δεν υπήρχαν αυτά τα εμπόδια θα είχαν καταβληθεί σε εσάς οι νόμιμες αποζημιώσεις και τα όποια δεδουλευμένα σας.
9. Σαν πρώτο βήμα για την επίλυση των προβλημάτων σας έχω προτείνει στα παιδιά μου και στον κ. Σκινδήλια τα χρηματικά διαθέσιμα που ευρίσκονται στα ταμεία της εταιρείας μετόχου «Sea lsland Shipping» να διατεθούν αμέσως ως εισφορά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την κάλυψη των δεδουλευμένων και σημαντικού τμήματος των αποζημιώσεων των εργαζομένων, Δυστυχώς συναντώ την άρνηση των παιδιών μου και του διευθύνοντος συμβούλου οι οποίοι δεν συμπράττουν για την εκταμίευση αυτών των ποσών.

Στην προ ολίγων ημερών συνάντησή μου με το προεδρείο του σωματείου ζήτησα από τα μέλη του να μου αποστείλουν τις μισθολογικές καταστάσεις ώστε να έχω πλήρη εικόνα των υποχρεώσεων της εταιρείας. Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει τα έγγραφα που έχω ζητήσει και η μόνη πληροφόρησή μου είναι η ενημέρωση του διευθύνοντος συμβούλου για το συνολικό ποσό οφειλών προς τους εργαζομένους χωρίς εξειδίκευση και λεπτομερή αναφορά.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα λάβω άμεσα κάθε δυνατό και πρόσφορο μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων σας, με όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος και το καταστατικό της εταιρείας.
Εργαζόμενοι: Μας μεταχειρίζονται σαν πιόνια για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων  Χαλυβουργικής οι εργαζόμενοι  αφού τονίζουν ότι παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες, υπογραμμίζουν ότι το περιβάλλον του κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου τους μεταχειρίζεται σαν πιόνια για την εξυπηρέτηση δικών του σκοπών. Λένε ακόμη ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ρίχνει τις ευθύνες στη διοίκηση της Χαλυβουργικής η οποία δεν τον ενημερώνει και ως εκ τούτου αυτός δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. 
Καταλήγοντας τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να σταματήσει ο εμπαιγμός τους. 

Δείτε ολόκληρο το δελτίο Τύπου των εργαζομένων. 

eg1
eg2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλυβουργική: Ανοιχτή επιστολή Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου στους εργαζομένους"

Πυρετώδεις συσκέψεις στη Βόρεια Μακεδονία - Σκέφτεται την παραίτηση ο Ζάεφ

Πολιτικός αναβρασμός στη Βόρεια Μακεδονία, μετά το γαλλικό μπλόκο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Σύνοδο Κορυφής.

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι συγκαλεί εκτάκτως συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ΜΙΑ, είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων οι αρχηγοί της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας, της Μάλτας καθώς και με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις κυβερνητικές διαβουλεύσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα sdk, ο Ζόραν Ζάεφ εξετάζει και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας είχε πει τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Οκτώβριο, ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν γίνονται διερευνητικές επαφές προκειμένου να συγκληθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

«Το λιγότερο που μας οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να είναι ξεκάθαρη απέναντί μας. Εάν δεν υπάρχει πια συναίνεση σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον των δυτικών Βαλκανίων, εάν η υπόσχεση της Θεσσαλονίκης το 2003 δεν ισχύει, οι πολίτες μας αξίζουν να το γνωρίζουν», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Την απογοήτευσή του για την αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να υλοποιήσουν την δέσμευσή τους για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εξέφρασε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Γιοχάνες Χαν.

«Δεν πρόκειται για μια λαμπρή στιγμή της ΕΕ. Όταν αρνείσαι να να αναγνωρίσεις την αποδεδειγμένη πρόοδο θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις, μεταξύ των οποίων είναι ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης των Δυτικών Βαλκανίων που θα έχει άμεσες επιπτώσεις για την ΕΕ», σχολίασε ο Χαν.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρετώδεις συσκέψεις στη Βόρεια Μακεδονία - Σκέφτεται την παραίτηση ο Ζάεφ "

Γερμανία: Νέο «όχι» για πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Αρνητική είναι η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης στη ρηματική διακοίνωση που είχε κοινοποιήσει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την καταβολή από την Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων.

Με τη ρηματική διακοίνωσή της, η οποία επιδόθηκε στις 4 Ιουνίου 2019, η ελληνική κυβέρνηση καλούσε την γερμανική σε διαπραγματεύσεις, για την έμπρακτη ικανοποίηση των συγκεκριμένων αξιώσεων.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το Βερολίνο δεν επιθυμεί να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για τις ζημίες που προκάλεσε η Γερμανία στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε σήμερα διπλωματική διακοίνωση στον πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο, Θεόδωρο Δασκαρόλη, με την οποία απορρίπτει επισήμως το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η νομική άποψη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό παραμένει αμετάβλητη: το θέμα των επανορθώσεων έχει οριστικά ρυθμιστεί. Ως προς αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτε», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο dpa. Το γερμανικό τηλεγράφημα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το ζήτημα έχει νομικά και πολιτικά διευθετηθεί με την Συνθήκη «2+4», σχετικά με τις συνέπειες σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής ενοποίησης του 1990.

Ωστόσο, σημειώνει το dpa, στη συνθήκη μεταξύ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας και των τεσσάρων πρώην δυνάμεων κατοχής, ΗΠΑ, Σοβιετικής Ένωσης, Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας, οι επανορθώσεις δεν αναφέρονται ρητά, ενώ πολλά κράτη, στα οποία επιτέθηκε και τα οποία κατέλαβε η ναζιστική Γερμανία, όπως η Ελλάδα και η Πολωνία, δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της Συνθήκης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Νέο «όχι» για πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα"

Μπογιές και τρικάκια στο πολιτικό γραφείο Κικίλια ο Ρουβίκωνας

Τρικάκια με συνθήματα για τη δημόσια Υγεία πέταξαν νωρίτερα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην οδό Κριεζώτου στο κέντρο της Αθήνας, αντιεξουσιαστές-μέλη του Ρουβίκωνα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Όπως έγινε γνωστό, πέταξαν και μπογιές στην πόρτα του γραφείου.

Στη συνέχεια, έσπευσαν να εξαφανιστούν. Ωστόσο, ένας από αυτούς προσήχθη.



«Προς τους ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ρουβίκωνες που εισεβαλαν με βία στο πολιτικό μου γραφείο και εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν τους εργαζόμενους: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ. Στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον 1 από τους 4, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας.

Με τη σειρά του, σε δήλωσή του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε: «Οι γνωστοί τραμπούκοι εισέβαλαν σήμερα στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ας το καταλάβουν καλά. Η Κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Κι ας αντιληφθούν επίσης ότι τα πράγματα άλλαξαν. Η βία δεν γίνεται ανεκτή και η ανομία θα παταχθεί».

Σε κείμενό του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναφέρεται και στον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ, που δίνει μάχη ζωής, την ώρα που το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο δεν εγκρίνει τη νοσηλεία του στο εξωτερικό.

Όπως σημειώνει, «κανείς δε θα περίμενε από κάποια κυβέρνηση, πόσο μάλλον μία δεξιά που εκπροσωπεί την "ελίτ" της κοινωνίας, να σώσει ζωές απλών ανθρώπων στηρίζοντας με νύχια και με δόντια τις δομές υγείας που παραπαίουν. Αντ’ αυτού, δυστυχώς, είναι αυτονόητη η απάνθρωπη στάση του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κλείνει μάτια και αυτιά μπροστά στα πιο ουσιαστικά προβλήματα του τομέα της υγείας, όπως μικρά παιδιά που η ζωή τους απειλείται άμεσα, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και τη μη παροχή πρόσβασης στην υγεία σε μετανάστες και πρόσφυγες. Παράλληλα, πλασάρει μια πολιτική ατζέντα που θέλει τη βίαιη κρατικοποίηση του συλλογικού-αλληλέγγυου θεσμού του ΚΕΘΕΑ, θέτοντας τον ευάλωτο σε πολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπογιές και τρικάκια στο πολιτικό γραφείο Κικίλια ο Ρουβίκωνας"

Η Τουρκία τα πήρε όλα από τις ΗΠΑ: Οι Κούρδοι ξανάγιναν «τρομοκράτες» και παραδίδουν όπλα, οχυρώσεις & έδαφος!

Η συμφωνία εκεχειρίας των δεκατριών σημείων που συμφωνήθηκε μεταξύ ΗΠΑ -Τουρκίας για να σταματήσει η τουρκική εισβολή στην Συρία στην ουσία εκπληρώνει όλους τους στόχους της Τουρκίας και αποτελεί ολοκληρωτική ήττα των Κούρδων αλλά και των Αμερικανών ενώ ακυρώνει τουλάχιστον για πολλά χρόνια την πιθανότητα ίδρυσης κουρδικού κράτους στην Συρία που να αποτελεί κάποια απειλή για την Άγκυρα.

Η ουσία της συμφωνίας είναι ότι οι ΗΠΑ χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» τους μέχρι πρότινος συμμάχους των Κούρδων SDF και τους αναγκάζει εντός της «ζώνης ασφαλείας» των 30 χλμ από τα τουρκικά σύνορα, να παραδώσουν οπλισμό, οχυρώσεις και το ίδιο το έδαφος, το οποίο αφού θα επιτηρείται από τις τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις, σημαίνει πως θα ανήκει αποκλειστικά στην Άγκυρα.

«Τουρκία και ΗΠΑ συμφωνούν πως οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις πρέπει να στοχεύουν αποκλειστικά τρομοκράτες και τα κρησφύγετά τους, αλλά και καταφύγια, οχήματα, όπλα και εξοπλισμό που οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν.»

Εδώ ξεκάθαρα οι Κούρδοι χαρακτηρίζονται τρομοκράτες. Οι Αμερικανοί μάλιστα αναφέρονται και στον εξοπλισμό και τα καταφύγια των Κούρδων τα οποία οι ίδιοι έχουν προμηθεύσει σε αυτούς στα πλαίσια της άλλοτε συμμαχίας τους.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη σημασία και τη λειτουργικότητα της δημιουργίας Ασφαλούς Ζώνης με στόχο την αντιμετώπιση των ανησυχιών της Τουρκίας για την εθνική της ασφάλεια, τη συλλογή των βαρέων όπλων των YPG και τη διάλυση των οχυρωματικών έργων και των πολεμικών θέσεών τους.»


Εδώ οι Αμερικανοί κάνουν ιδιαίτερη μνεία στην δημιουργία της Ασφαλούς Ζώνης των 30 χλμ από τα σύνορα ως απαραίτητη για την εθνική ασφάλεια της Άγκυρας. Δηλαδή οι Αμερικανοί δέχονται τις τουρκικές θέσεις και ότι οι Κούρδοι πρέπει να παραδώσουν τον βαρύ οπλισμό τους.

Παράδοση του μεγάλου οπλισμού σημαίνει και οριστική παράδοση των κουρδικών δυνάμεων και φυσικά του στόχου τους να έχουν δικό τους κουρδικό κράτος.

Χωρίς βαρύ οπλισμό δεν μπορούν να συγκρουστούν με τις τουρκικές δυνάμεις αλλά ούτε και να επιβάλουν το καθεστώς ημιαυτονομίας τους στην Δαμασκό.

Τονίζεται μάλιστα στην συμφωνία ότι θα καταστραφούν και όλες οι οχυρές θέσεις οι οποίες χρειάστηκαν μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνουν.

«Η Ασφαλής Ζώνη αρχικά θα φρουρείται από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν σε όλες τις πτυχές της εφαρμογής της.»

Τι σημαίνει αυτό; De Facto απόσχιση των συριακών εδαφών και προσάρτησής τους στην Τουρκία, αφού οι μόνες οργανωμένες αρχές στα εδάφη αυτά πλέον θα είναι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίε και θα ασκούν ολοκληρωτικό έλεγχο. Οι Κούρδοι θα «συνεργάζονται» απ'έξω από την Ζώνη Ασφαλείας και φυσικά χωρίς μεγάλο μέρος του οπλισμού τους θα αποτελούν έρμαιο του Άσαντ και της Δαμασκού.

«Μόλις η Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης σταματήσει, οι ΗΠΑ συμφωνούν να μην προχωρήσουν στην περαιτέρω επιβολή κυρώσεων με βάση το Εκτελεστικό Διάταγμα της 14ης Οκτωβρίου 2019 και θα εργαστούν μαζί με το Κογκρέσο ώστε να υπογραμμιστεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις ειρηνευτικές διαδικασίας στη Συρία, σε συνέχεια της Απόφασης 2254 του ΟΗΕ. Όταν σταματήσει η Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 11, οι κυρώσεις που είναι σε ισχύ, σύμφωνα το προαναφερθέν Εκτελεστικό Διάταγμα, θα αρθούν.»

Οι κυρώσεις-χάδια θα αρθούν και οι αναμενόμενες «βαριές» κυρώσεις δεν θα έρθουν ποτέ. Η Τουρκία θα έχει εισβάλει σε ξένη χώρα, θα έχει σκοτώσει, θα έχει προσαρτήσει εδάφη που δεν της ανήκουν, χωρίς να τιμωρηθεί και με μια νομιμοποιητική συμφωνία από τις ΗΠΑ.

Αλήθεια οι ΗΠΑ τότε γιατί φωνάζουν για την Κριμαία; Στην τελική εκεί ψήφισε ο κόσμος και επέλεξε που θα πάει.

Σε 5 ημέρες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν όλες οι επιταγές της Τουρκίας. Πιο κερδοφόρα συμφωνία δεν περίμενε ούτε ο Ερντογάν να «κλείσει» στην ζωή του.

Εν ολίγοις ποιοι χάνουν; Οι Κούρδοι έχασαν. Οι Αμερικανοί έχασαν σε αξιοπιστία και θα φανεί στο μέλλον ποσο θα στοιχίσει αυτό. Γεωπολιτικά έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα στη Μέση Ανατολή και κυρίως έχει φανεί ότι έχουν αδυναμία έναντι της Τουρκίας.

Ποιοι κερδίζουν; Οι Τούρκοι πήραν ότι ήθελαν. Ο Άσαντ από το πουθενά απέκτησε πάλι σχεδόν όλο το κράτος του και οι Ρώσοι πλέον είναι το «αφεντικό» στην Μέση Ανατολή.

Απέκτησαν μόνιμη παρουσία στην Α.Μεσόγειο και προστατεύουν το μαλακό υπογάστριό τους από την πλευρά του Καυκάσου. Το δε σιιτικό-ορθόδοξο «τόξο» που έχουν δημιουργήσει από το Λίβανό μέχρι το Ιράν, όχι μόνο άντεξε αλλα βγήκε πολύ στέρεο και δείχνει να έχει εδραιωθεί ισχυρό στην «καρδιά» της Μέσης Ανατολής.

Εμφανίστηκαν οι Ρώσοι ως οι ρυθμιστές που έσωσαν την «παρτίδα» και αυτό σημαίνει ότι πολλοί στον πλανήτη θα ζητούν περισσότερο την διαμεσολάβησή τους από ότι των Αμερικανών.

Μόσχα και Άγκυρα έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία τα πήρε όλα από τις ΗΠΑ: Οι Κούρδοι ξανάγιναν «τρομοκράτες» και παραδίδουν όπλα, οχυρώσεις & έδαφος!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news