facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Χαλυβουργική: Πώς η διαμαρτυρία κατέληξε… σε Γενική Συνέλευση για εθελουσία

Την πρόταση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για εθελουσία και αποζημιώσεις, που πρώτο είχε αποκαλύψει το mononews.gr, συζήτησαν χθες αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Χαλυβουργικής με τον Κ. Αγγελόπουλο, μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν έξω από το σπίτι του.

Μετά το τέλος των επαφών, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι πείστηκαν πως η εθελούσια είναι η μόνη λύση και ότι πλέον το μόνο που μένει είναι να πειστεί ο κ. Σκινδήλιας ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με αυτό το θέμα.

Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Κ. Αγγελόπουλος θα ζητήσει την προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης για εθελουσία από τη διοίκηση της εταιρείας.

Ειδικότερα, η χθεσινή διαμαρτυρία των εργαζομένων στην οικία του κ. Αγγελόπουλου λειτούργησε θετικά… καθώς τους έφερε πιο κοντά.

Έξω από το σπίτι του Κ. Αγγελόπουλου στο Ψυχικό βρέθηκε το προεδρείο του Σωματείου της Χαλυβουργικής μαζί με 90 εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «ο κ. Αγγελόπουλος τους δέχθηκε και τους εξήγησε ότι πρόθεσή του είναι να τους αποζημιώσει και να πραγματοποιήσει εθελουσία αλλά αυτό το εμποδίζει η διοίκηση Βαρουφάκη-Σκινδήλια. Οι εργαζόμενοι δεν τον πίστεψαν και εκείνος τους παρότρυνε να πάνε μαζί στα γραφεία των δικηγόρων του Πανάγου-Αναγνωστόπουλου στον Πειραιά για να δουν όλες τις αποδείξεις.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Γάκης και τα υπόλοιπα 4 μέλη του προεδρείου του σωματείου πήγαν όλοι μαζί στον Πειραιά και εκεί, στο δικηγορικό γραφείο, έμειναν 2 ώρες καθώς τους παρουσίασε όλες τις επιστολές και τις αποδείξεις όσων ισχυρίζεται αλλά και αποδείξεις ότι η διοίκηση Σκινδήλια εμποδίζει την εθελουσία.

Την επιστολή του Ιουλίου που ζητά από τον κ. Σκινδήλια να προχωρήσει σε εθελουσία, την απάντηση του κ. Σκινδήλια που απαντάει λέγοντας ποια είναι τα ποσά, την επόμενη επιστολή που το αμφισβητεί.

Μάλιστα προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια λύση και να προχωρήσει η εθελούσια, οι εργαζόμενοι κάλεσαν από το δικηγορικό γραφείο τον κ. Σκινδήλια να προσέλθει στη συνάντηση για να συμφωνήσουν.

Εκείνος, ενώ αρχικά δέχθηκε, λίγο μετά ενημέρωσε ότι δεν θα πάει».

Μεταξύ των εγγράφων που επέδειξε ο κ. Αγγελόπουλος στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων ήταν και έγγραφο που έδειχνε ότι μια από τις εταιρείες που ελέγχουν τη Χαλυβουργική, ήδη διαθέτει 7 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει η εθελούσια αν αυτό αποφασιστεί.

Πλέον τα επόμενα βήματα, είναι με τη στήριξη των εργαζομένων, να πειστεί η διοίκηση να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για εθελουσία.

Οι εργαζόμενοι, κατά πληροφορίες, υποσχέθηκαν να βοηθήσουν όπως μπορούν για να βρεθεί μια λύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν τελικά συμφωνηθεί και γίνει η εθελουσία, από τη μια αποζημιώνονται και απελευθερώνονται οι εργαζόμενοι και από την άλλη τελειώνει οριστικά το σενάριο επαναλειτουργίας της εταιρείας και ανοίγει ο δρόμος για πιθανή αξιοποίησή της με διαφορετικό τρόπο και προσέλκυση επενδυτή, ώστε να ρυθμιστούν και τα κόκκινα δάνειά της.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλυβουργική: Πώς η διαμαρτυρία κατέληξε… σε Γενική Συνέλευση για εθελουσία"

Αλβανία: «Ο Μητσοτάκης ζήτησε από τον Ράμα αναγνώριση ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα»

Ο Κότσο Κοκεδήμα, επικεφαλής του κόμματος ‘Λύση’, προσκλήθηκε απόψε στην εκπομπή «Προβοκάτσια» του δημοσιογράφου Μουσταφά Νάνο.

Ο Κοκεδήμα δήλωσε ότι η Αλβανία βρίσκεται στα πρόθυρα της συρρίκνωσης και της οικονομικής καταστροφής.

«Η Αλβανία δεν είναι μια χώρα όπως όλες οι άλλες, επειδή οι πολίτες της, την εγκαταλείπουν αφού δεν βρίσκουν ελπίδα εδώ και αισθάνονται περιττοί, είναι μια δραματική πραγματικότητα», δήλωσε ο Κοκεδήμα.

Ωστόσο, μιλώντας με τον δημοσιογράφο δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα όταν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου συζήτησαν για έναν συμβιβασμό που ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

«Ο Ράμα πρότεινε στον Μητσοτάκη έναν συμβιβασμό, αλλά δεν γνωρίζουμε τον συμβιβασμό που πρότεινε, αφού τον κρατάει μυστικό. Γνωρίζουμε όμως δύο πράγματα.

Πρώτον, να αναγνωρισθεί το δικαίωμα της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα και στην Αλβανία να δηλώνουν την εθνικότητά τους.

Για το κόμμα «Λύση» αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Το ζήτημα της εθνικότητας είναι σαφές, έχουμε εργαστεί για αυτό τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Αλβανία να υπογράψουν σε δηλώσεις τους ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες.

Να πάνε στο δικαστήριο να αποδείξουν ότι είναι Έλληνες.

Οι άνθρωποι άλλαξαν θρησκεία και την εθνικότητά τους για το ψωμί, και τώρα πρέπει να τους καταγράψουμε ως Έλληνες!

Δεν θα ενδώσουμε στις πιέσεις που αποσκοπούν στην τεχνητή αύξηση της του αριθμού της εθνικότητας των ενταγμένων στην ελληνική μειονότητα από μετασχηματισμένους Αλβανούς.

Πρέπει να βλέπουμε τα συμφέροντα της Αλβανίας και όχι τον λεγόμενο εκσυγχρονισμό.

Το κόμμα «Λύση» ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταστήσει σαφές, τι συμβιβασμούς έχει προσφέρει στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τόσο στο θέμα της δήλωσης της εθνικότητας των λεγόμενων Ελλήνων της Χειμάρρας και αλλού και όσο για το ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων ήταν το δεύτερο θέμα που συζήτησαν», είπε ο Κοκεδήμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: «Ο Μητσοτάκης ζήτησε από τον Ράμα αναγνώριση ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα»"

Κρήτη: Ζήτησαν «φακελάκι» για την έκδοση οικοδομικής άδειας

Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνάται, αποκλειστικά από στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχουν έρθει στο Ρέθυμνο ειδικά για το λόγο αυτό, το πρόσφατο γεγονός της προσαγωγής δημοτικού υπαλλήλου της Πολεοδομίας, με την κατηγορία του χρηματισμού, σε βάρος υπαλλήλου και ιδιώτη.

Έπειτα από καταγγελία που έφτασε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, και στο πλαίσιο διερεύνησης αυτής, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο Ρέθυμνο δύο άτομα. Ένας υπάλληλος Υπηρεσίας δόμησης και ένας ιδιώτης, πολιτικός μηχανικός.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι συλληφθέντες ζήτησαν χρηματικό ποσό 500 ευρώ για να διευκολύνουν τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής αδείας.

Ο υπάλληλος συνελήφθη σε προκαθορισμένη συνάντηση μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού, που είχε προσημειωθεί και ακολούθησε η σύλληψη του πολιτικού μηχανικού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία επιρροής – μεσάζοντες, κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Ζήτησαν «φακελάκι» για την έκδοση οικοδομικής άδειας"

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι στη Νέα Κίο που ζητούν προστασία – Κυριακή κλείνουν δρόμο

Παρά τα καθησυχαστικά λόγια των προηγούμενων ημερών από τις αρχές, ότι θα υπάρξει περισσότερη προστασία των κατοίκων τη Νέας Κίου, οι κάτοικοι δεν πείστηκαν.
Σήμερα το βράδυ, ο μισός τουλάχιστον πληθυσμός του χωριού βγήκαν στην Κεντρική Πλατεία και διαμαρτυρήθηκαν για την ανασφάλεια που νοιώθουν, από την συνεχή παραβατικότητα των ΡΟΜΑ της περιοχής.
Την συγκέντρωση διοργάνωσαν κάτοικοι του χωριού και σε αυτήν μίλησαν απλοί κάτοικοι εξιστορώντας τα προβλήματα τους. Μέσα στις ενέργειες που αποφάσισαν είναι μια κλιμάκωση κινητοποιήσεων. Πρώτη ενέργεια το κλείσιμο δρόμων. Την προσεχή Κυριακή θα κλείσουν το δρόμο προς Ναύπλιο, στο ύψος της γέφυρας της Πάνιτσας.
Να σημειωθεί ότι στο χώρο της συγκέντρωσης δεν φάνηκε κανένας από την Περιφέρεια, τον Δήμο, την Αστυνομική Διεύθυνση ή οποιαδήποτε άλλη αρχή.
Οι φωτό είναι από την σημερινή συγκέντρωση.
argonafplia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι στη Νέα Κίο που ζητούν προστασία – Κυριακή κλείνουν δρόμο"

Το «τερμάτισε» ο Τραμπ: Το PKK είναι μεγαλύτερη «τρομοκρατική απειλή» από το Ισλαμικό Κράτος!

Παραληρηματική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στάση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία, που πλήττει τους Κούρδους και δημιουργεί νέα δεδομένα στη διεθνή πολιτική σκακιέρα. Σε νέες του δηλώσεις από το Οβάλ γραφείο, στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, τόνισε ότι δεν είναι πρόβλημα των ΗΠΑ η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

«Έφτασε η ώρα να πάμε σπίτι μας» τόνισε με νόημα ο Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από τις αντιδράσεις για το «πράσινο φως» που έδωσε στην Άγκυρα να «μπει» στη Συρία με την ανακοίνωση απόσυρσης αμερικανικών στρατευμάτων. Στην πορεία, ωστόσο, ο πλανητάρχης πάτησε το «κουμπί» των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. Οι ΗΠΑ, πάντως, δεν υποστηρίζουν έμπρακτα τους Κούρδους, αλλά η Ρωσία και ο Συριακός Στρατός που περιπολούν στην στρατηγικής σημασίας πόλη Κομπάνι.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Τραμπ το «τερμάτισε», λέγοντας ότι «το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει ένοπλο αγώνα στην Τουρκία επί αρκετές δεκαετίες, συνιστά πιθανόν μεγαλύτερη "τρομοκρατική απειλή" από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος»!

«Το PKK, το οποίο είναι κομμάτι των Κούρδων, όπως γνωρίζετε, είναι πιθανότατα χειρότερο σε όρους τρομοκρατίας και μια μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή με πολλούς τρόπους απ' όσο το ISIS» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο.

Υποστηρίζοντας την απόφασή του για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, ο Τραμπ ανέφερε πως δεν έδωσε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την έγκρισή του για μια στρατιωτική επίθεση, όπως τον κατηγορούν πολλοί που βρίσκονται και εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Δεν του έδωσα το πράσινο φως, και όταν το λέτε αυτό, είναι πολύ παραπλανητικό» είπε. «Ήταν το αντίθετο από ένα πράσινο φως, κατ' αρχήν δεν είχαμε σχεδόν κανέναν στρατιώτη εκεί, οι περισσότεροι είχαν φύγει». «Έχουμε μια κατάσταση στην οποία η Τουρκία παίρνει εδάφη στη Συρία. Η Συρία δεν είναι χαρούμενη. Ας βρούνε μια λύση» σχολίασε ακόμη.

«Δεν θα εμπλακώ σε έναν πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας» είπε. Εκτίμησε πως η Ουάσινγκτον «θα προσπαθήσει να βρει μια λύση» με την Τουρκία σχετικά με την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία, απειλώντας όμως ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα είναι «καταστροφικές», εάν οι συζητήσεις με την Άγκυρα δεν πάνε καλά.

«Είμαστε σε μια εξαιρετική θέση» υποστήριξε ο πρόεδρος στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, λίγες πριν ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αναχωρήσουν για συνομιλίες στην Άγκυρα με την τουρκική ηγεσία. «Νομίζω ότι θα έχουν μια επιτυχημένη συνάντηση» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ιταλό πρόεδρο. «Αν όχι, οι κυρώσεις, οι δασμοί και άλλα πράγματα που θα κάνουμε στην Τουρκία θα είναι καταστροφικά για την οικονομία της» συμπλήρωσε.

Ο Τραμπ προσπάθησε νωρίτερα να υποβαθμίσει την κρίση στη Συρία μετά την τουρκική εισβολή κατά των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η σύγκρουση είναι μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας και ότι είναι «καλό» η Ρωσία να βοηθήσει τη Δαμασκό.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία... απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας της χώρας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Συρία: Με ρωσικές «πλάτες» μπήκαν στο Κομπάνι οι δυνάμεις του Άσαντ

Στις περιοχές έξω από την πόλη Κομπάνι έχουν φτάσει οι ρωσικές δυνάμεις, όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι Ρώσοι διέσχισαν τον Ευφράτη ποταμό στη βόρεια Συρία, ωθώντας προς τα ανατολικά τις υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Την ίδια ώρα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος μπήκαν στην πόλη Κομπάνι, που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Χαλέπι, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το συριακό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen, ο συριακός στρατός αναπτύσσεται στην πόλη και στα περίχωρα του Κομπάνι, ενώ μπήκε και στην πόλη Ράκα, όπου επίσης αναπτύσσεται σε διάφορα σημεία. «Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν σε περιοχή έξω από το Κομπάνι, σε απόσταση περίπου τεσσάρων-πέντε χιλιομέτρων έξω από την πόλη, αφού διέσχισαν τον Ευφράτη» δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το «τερμάτισε» ο Τραμπ: Το PKK είναι μεγαλύτερη «τρομοκρατική απειλή» από το Ισλαμικό Κράτος!"

Ζόραν Ζάεφ: Μήπως η Ευρωπαϊκή Ένωση μας τιμωρεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποφασίσει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, θα σημαίνει ουσιαστικά ότι δεν σέβεται ή και τιμωρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε δήλωση προς το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

«Όλοι λένε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα των Δυτικών Βαλκανίων μέχρι στιγμής. Εάν η ΕΕ τιμωρήσει αυτή τη συμφωνία, καθυστερώντας τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, πως μπορεί να αναμένει λύση στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου ή πως θα κινηθούν οι Βόσνιοι ηγέτες να βρουν μια λύση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη», είπε ο Ζάεφ.

Ελπίζω, ωστόσο, ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα δώσουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία.

«Επισημαίνεται ότι κανένα κράτος δεν έχει αντιρρήσεις έναντι μας, αλλά το μόνο πρόβλημα είναι το αίτημα της Γαλλίας για μεταρρύθμιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, η οποία σύμφωνα με τον Ζάεφ, μπορεί να προχωρήσει παράλληλα με την διαδικασία διεύρυνσης», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Βόρεια Μακεδονία, τόνισε ο Ζάεφ, δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση παρά την ΕΕ και δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί από την ευρωπαϊκή της πορεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περαιτέρω αναβολή της έναρξης των διαπραγματεύσεων μπορεί να οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης στα Σκόπια, αλλά κάποια άλλη θα έρθει στη θέση της να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία.

«Για το σκοπό αυτόν, έχουμε αλλάξει το όνομά μας, συνάψαμε συμφωνίες με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και βελτιώσαμε τις σχέσεις με τους γείτονές μας. Πιστεύω ότι η ΕΕ θα μας παρακινήσει να συνεχίσουμε το έργο μας και να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα», είπε ο Ζάεφ στο Τανγιούγκ.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζόραν Ζάεφ: Μήπως η Ευρωπαϊκή Ένωση μας τιμωρεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών;"

Καθήλωση 29 αεροσκαφών της Swiss Air -Ακυρώσεις πτήσεων

Σε προσωρινή καθήλωση 29 αεροσκαφών προχώρησε η Swiss Air, λόγω προβλημάτων τριών αεροσκαφών Α220 στον κινητήρα. Οι ελβετικές αερογραμμές προχώρησαν στην ακύρωση περίπου 100 πτήσεων, ενώ 10.000 επιβάτες επηρεάστηκαν.

Μετά από επιθεώρηση στον κινητήρα, η εταιρία έθεσε σε λειτουργία πολλά από τα αεροσκάφη. Η Swiss ανακοίνωσε ότι μέχρι την Πέμπτη όλα τα αεροσκάφη θα είναι έτοιμα για πτήση.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθήλωση 29 αεροσκαφών της Swiss Air -Ακυρώσεις πτήσεων"

Αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοΐδη: Όσοι έκαψαν και μαχαίρωσαν στη Σάμο δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα

Αυστηρό μήνυμα στέλνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τα άτομα που συμμετείχαν στις αιματηρές συμπλοκές και στα επεισόδια στη Σάμο.

«Σάμος. Όσοι έκαψαν και όσοι μαχαίρωσαν, αντιμετωπίζουν το νόμο. Δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Όπως είναι γνωστό, η Αστυνομία προχώρησε σε 12 συλλήψεις ατόμων, ηλικίας από 15 έως 34 ετών, για τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της πόλης και στο Hot Spot στο Βαθύ.

Συνελήφθησαν επτά άτομα, που κατηγορούνται για συμπλοκή και συμμετοχή στα επεισόδια και εντός του Κ.Υ.Τ. Σάμου, ενώ δύο από αυτούς κατηγορούνται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων. Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί 15χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου και ένας ακόμη αλλοδαπός ηλικίας 19 ετών, για εμπρησμό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοΐδη: Όσοι έκαψαν και μαχαίρωσαν στη Σάμο δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα"

Τραμπ: Δεν είναι «άγγελοι» οι Κούρδοι - Ας βοηθήσει η Ρωσία τη Δαμασκό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι οι Κούρδοι, εναντίον των οποίων η Άγκυρα εξαπέλυσε επίθεση στη βόρεια Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, "δεν είναι άγγελοι".

"Οι Κούρδοι προστατεύονται πολύ καλά", δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, ενώ ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος κατηγορείται στις ΗΠΑ όπως και από τους ξένους συμμάχους του ότι "εγκατέλειψε" τους Κούρδους. "Εξάλλου, (οι Κούρδοι) δεν είναι άγγελοι", πρόσθεσε την ώρα που ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς αναμένεται να αναχωρήσει για την Τουρκία για να συναντήσει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Τραμπ προσπάθησε να υποβαθμίσει την κρίση στη Συρία μετά την τουρκική εισβολή κατά των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η σύγκρουση είναι μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας και ότι είναι "καλό" η Ρωσία να βοηθήσει τη Δαμασκό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι προτιμότερο να επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία παρά να γίνονται μάχες στην περιοχή και ότι εξαρτάται από τις χώρες εκεί να βρουν μια λύση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις για την κατάσταση στη Συρία, ενώ δήλωσε πεπεισμένος για την ασφάλεια των αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Τουρκία.

Επιπλέον, υπερασπίστηκε την αποστολή 1.500 αμερικανικών στρατευμάτων στη Σαουδική Αραβία, τονίζοντας πως «οι Σαουδάραβες πληρώνουν στο 100% για να έχουν αυτά τα στρατεύματα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραμπ: Δεν είναι «άγγελοι» οι Κούρδοι - Ας βοηθήσει η Ρωσία τη Δαμασκό"

Επιχειρήσεις: Εκπτωση 5% στις φετινές προκαταβολές φόρου

Μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 5% για τις επιχειρήσεις προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού το οποίο απέστειλε στις Βρυξέλλες το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το μέτρο το οποίο έχει ενσωματωθεί στον τρέχοντα προϋπολογισμό με συνολικό κόστος 138 εκατ. ευρώ και θα δώσει ισόποση ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις έως το τέλος του έτους καθώς θα κληθούν τελικά να εξοφλήσουν χαμηλότερο φόρο σε σχέση με τα εκκαθαριστικά που έχουν λάβει από το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα «τρέξουν» διαδικασίες επανεκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος για όλες τις επιχειρήσεις, άσκηση η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Νοέμβρη προκειμένου στην τελευταία δόση του φετινού φόρου εισοδήματος να περάσει η έκπτωση επί των προκαταβολών. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν τα ποσά της έκπτωσης θα επιστραφούν στις επιχειρήσεις που ήδη έχουν εξοφλήσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ή θα περάσουν ως «πιστωτικό» στους προσωπικούς λογαριασμούς στο taxisnet προκειμένου να συμψηφιστούν με λοιπές τρέχουσες φορολογικές οφειλές.

Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις θα κληθούν να καταβάλλουν μικρότερο φόρο , στο κομμάτι που αφορά τις προκαταβολές οι οποίες δεν επιβάλλονται σύμφωνα με λογιστές σε καμία άλλη χώρα της ευρωζώνης.

Οι προκαταβολές φόρου σταδιακά τα προηγούμενα χρόνια αυξήθηκαν στο 100% για όλα τα νομικά πρόσωπα ενώ αρχικά το 100% αφορούσε μόνο τράπεζες και Α.Ε. Σταδιακά όμως, έφτασε στο 100% για όλες τις επιχειρήσεις άσχετα από τη νομική τους μορφή.

Το μέτρο, όπως προκύπτει και από τις σχετικές αναφορές στον προϋπολογισμό έχει εφάπαξ χαρακτήρα. Δεν πρόκειται δηλαδή για μείωση του ύψους των προκαταβολών φόρου αλλά για μια εφάπαξ έκπτωση από το 100% στο 95% για τα φετινά εκκαθαριστικά τα οποία εξοφλούνται σε μηνιαίες δόσεις έως τον Σεπτέμβρη. Αρμόδιες πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, η έκπτωση επί της προκαταβολής φόρου να είναι μεγαλύτερη τελικά με το όφελος για τις επιχειρήσεις να ξεπερνά τα 138 εκατ. ευρώ ανάλογα με τις τελικές δημοσιονομικές επιδόσεις και το ύψος του (υπερ)πλεονάσματος.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχειρήσεις: Εκπτωση 5% στις φετινές προκαταβολές φόρου"

Τσαβούσογλου: Απαράδεκτες οι κυρώσεις - Η Τουρκία θα αντιδράσει

Δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια η Τουρκία μπροστά στις κυρώσεις που ανακοίνωσε σε βάρος της η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με όσα ξεκαθάρισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, στη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική βουλή την Τετάρτη, τόνισε πως η χώρα του θα αντιδράσει εναντίον των αμερικανικών κυρώσεων για τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία, προσθέτοντας ότι όλες οι απειλές και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας είναι «απαράδεκτες».

Επιπλέον, ο Τσαβούσογλου σημείωσε πως «περίμενα από το αμερικανικό Κογκρέσο να απομακρυνθεί από την καταστρεπτική του προσέγγιση» και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

Είπε, ακόμη, ότι θα μεταφέρει όλα τα παραπάνω στην αντιπροσωπεία των ΗΠΑ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, που θα επισκεφτεί την Άγκυρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Απαράδεκτες οι κυρώσεις - Η Τουρκία θα αντιδράσει"

Στάση εργασίας αύριο στους δήμους – Ποιές ώρες θα είναι κλειστό το κέντρο

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωράει την Πέμπτη (17.10.2019) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.), ενάντια σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Η στάση εργασίας στους Δήμους θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 11:00 το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη ρύθμιση «για την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων στους ιδιώτες», όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24) και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου.

powered by Rubicon Project

Να δώσουν το «παρών» στην πορεία διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου η ΑΔΕΔΥ.

Λόγω της κινητοποίησης αναμένεται να κλείσει προσωρινά το κέντρο της πρωτεύουσας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας αύριο στους δήμους – Ποιές ώρες θα είναι κλειστό το κέντρο"

Μετεγγραφές φοιτητών: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Μόλις άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας για τους φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν μετεγγραφή.

Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, κατά το διάστημα αυτό μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας, για τις εξής περιπτώσεις:

-Μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους

-Αδέρφια προπτυχιακοί φοιτητές

-Φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή, για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετεγγραφές φοιτητών: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα"

Χαστούκι του Ερντογάν στους Αμερικανούς: Δεν θα δεχτώ να δω τον Πενς και τον Πομπέο

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως δεν θα έχει συνομιλίες με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο που αναμένονται στην Άγκυρα για να ζητήσουν να σταματήσει η τουρκική επίθεση στη Συρία.

«Δεν θα τους συναντήσω», δήλωσε ο Ερντογάν στο Sky News έπειτα από μια συνεδρίαση στο κοινοβούλιο με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. «Θα συναντήσουν τους ομολόγους τους. Εγώ δεν θα μιλήσω παρά στον Τραμπ, αν έρθει», πρόσθεσε.

Ωστόσο ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει χθες, Τρίτη, πως ο Πενς θα συναντηθεί με τον Ερντογάν αύριο, Πέμπτη, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, με στόχο να επιτύχει «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη βόρεια Συρία όπου η Άγκυρα έχει εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του, ο Ερντογάν, ο οποίος καλείται από τις δυτικές χώρες να σταματήσει την επίθεσή του στη Συρία, απέκλεισε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τις κουρδικές δυνάμεις και απαίτησε να καταθέσουν τα όπλα και να αποσυρθούν από τα τουρκικά σύνορα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαστούκι του Ερντογάν στους Αμερικανούς: Δεν θα δεχτώ να δω τον Πενς και τον Πομπέο"

«Βράζει» η Σάμος! 48ωρη προθεσμία στην κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση του νησιού

Το νησί είναι έτοιμο να αντιδράσει σύσσωμο, αν δεν ξεκινήσει εγκαίρως η αποσυμφόρηση".

«Έχουμε δώσει 48ωρη προθεσμία στην Κυβέρνηση για εκκένωση του νησιού από μετανάστες και πρόσφυγες. Πρέπει να αρχίσουμε να το βλέπουμε αυτό. Δεν ήταν ικανοποιητικές οι ανακοινώσεις που πήραμε από την πολιτική ηγεσία χθες στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Θέλουμε επίσης να τονωθεί άμεσα η αστυνομική δύναμη στην πόλη. Μέχρι στιγμής έχουμε δυνάμεις καταστολής. Θέλουμε ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες».

Αυτά τονίζει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν κατά τις νυχτερινές ώρες, όπου μετανάστες κινούνται κατά εκατοντάδες στο κέντρο του νησιού.

«Δεν είναι ικανοποιητικές οι ανακοινώσεις που πήραμε χθες»

Στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στη Σάμο, παρέστησαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ.Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής, κ.Μάνος Λογοθέτης, μετά από έκκληση του δημάρχου.

«Το γεγονός πως ήρθαν εκπρόσωποι από την Κυβέρνηση είναι για μας θετικό. Μας είπαν όμως ότι θα υπάρξει αποσυμφόρηση του νησιού ανάλογα με την πρόοδο της κατασκευής των επιμέρους κέντρων ανά την Ελλάδα, καθώς έχουν προκηρυχθεί 20.000 θέσεις για κέντρα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Δεσμεύτηκαν ότι θα κλείσει εντελώς το κέντρο μέσα στην πόλη της Σάμου και πως μέχρι τέλος του έτους θα ανοίξει το νέο κέντρο περιφερειακά του νησιού. Το μέρος όπου τώρα είναι εγκατεστημένο το ΚΥΤ και το οποίο ανήκει στον στρατό, θα περάσει στα χέρια του δήμου και θα μπορέσει να αξιοποιηθεί για σχολικές μονάδες, που τις έχουμε ανάγκη. Δεν μπορούμε όμως να περιμένουμε 2,5 μήνες μέχρι να γίνουν όλα αυτά. Ο χρόνος είναι εναντίον μας, γιατί οι ροές συνεχίζονται» τονίζει ο κ.Στάντζος.

Έρχονται κινητοποιήσεις και πρωτόγνωρες πιέσεις στην Ε.Ε.

Ο φόβος και η ανησυχία για το μέλλον, φέρνει στο προσκήνιο λύσεις έκτακτης ανάγκης από την πλευρά της δημοτικής αρχής και των κατοίκων. «Αν δεν έχουμε αποτέλεσμα σε 48 ώρες θα προβούμε σε κινητοποιήσεις και σε μη συμβατικές λύσεις, που φυσικά δεν θα στρέφονται κατά των μεταναστών, αλλά σίγουρα κατά της πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη έχει μετατρέψει τα ελληνικά νησιά σε ανοιχτές φυλακές» καταλήγει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βράζει» η Σάμος! 48ωρη προθεσμία στην κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση του νησιού"

Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας για κάθε πολίτη

Κάθε πολίτης θα έχει τον δικό του ηλεκτρονικό φάκελο υγείας ο οποίος θα περιλαμβάνει αναλυτικό ιστορικό υγείας, στοιχεία φαρμακευτικής αγωγής, εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί και αποτελέσματα αυτών, αλλά και τα εμβόλια στα οποία έχει υποβληθεί (κυρίως στην περίπτωση των παιδιών).

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η διευθύνουσα σύμβουλος της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., Νίκη Τσούμα ήδη η εφαρμογή αυτή λειτουργεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο υγείας, δηλαδή στον θεσμό του οικογενειακού γιατρού. Να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα στο πεδίο της ηλεκτρονικής υγείας το οποίο θα αποτελέσει τον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δημογραφικά και επιδημιολογικά στοιχεία, Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα διαχρονικής παρακολούθησης της πορείας υγείας του ασθενή, της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας στον πολίτη, της εξατομικευμένης ιατρικής ενώ παράλληλα καθίσταται αποτελεσματικότερη η διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. «Σε αυτόν τον ηλεκτρονικό φάκελο που έχει αρχίσει ήδη να λειτουργεί έχει πρόσβαση ο οικογενειακός γιατρός και μέσω του γιατρού έχει πρόσβαση κι ο ασθενής, καθώς του δίνει τους κωδικούς για να μπαίνει στον φάκελό του».

Το επόμενο στάδιο του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας είναι να διευρυνθεί η λειτουργία του όσον αφορά την πρόσβαση στον φάκελο ενός ασθενούς στους ανά περίπτωση θεράποντες γιατρούς είτε είναι νοσοκομειακοί, είτε είναι ιδιώτες. «Υπάρχει ο σχεδιασμός ώστε ο ασθενής να δίνει την άδεια κι όχι τους κωδικούς». Ο σχεδιασμός της περαιτέρω λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας πρόκειται να γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Υγείας σχεδιάζονται τα τεχνικά αλλά και τα θεσμικά θέματα της πρόσβασης, καθώς πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο Ηλεκτρονικός Φάκελος θα ενημερώνεται από στοιχεία της συνταγογράφησης, φαρμακευτικής αγωγής, τις διαγνώσεις και τα παραπεμπτικά εξετάσεων, αντιδράσεις που πιθανόν έχουν σημειωθεί από την λήψη φαρμάκων, ενώ όπως υπογραμμίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ η Ελπίδα Φωτιάδου υπεύθυνη του έργου από την πλευρά της ΗΔΙΚΑ «όταν διασυνδεθούμε και με τα νοσοκομεία και τα διαγνωστικά κέντρα θα ενημερώνεται κι από στοιχεία εξιτηρίου, αλλά και με αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων. Γενικά οποιαδήποτε πηγή συλλέγει στοιχεία για έναν πολίτη θα πρέπει να διαλειτουργεί με τον Φάκελο και να τον ενημερώνει. Με βάση τον ν. 4600 του 2019 ο Φάκελος θα ανοίξει σε όλους τους γιατρούς, οι οποίοι θα πρέπει να τον ενημερώνουν».

Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα διαχρονικής παρακολούθησης της πορείας υγείας του ασθενή, της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας στον πολίτη, της εξατομικευμένης ιατρικής, «ενώ παράλληλα καθίσταται αποτελεσματικότερη η διαχείριση των διαθέσιμων πόρων» συμπληρώνει η κ. Τσούμα. «Τα θετικά σημεία είναι ως προς τον πολίτης ο οποίος γνωρίζει με έναν ολοκληρωμένο τρόπο το τι έχει συμβεί ιατρικά στην ζωή του, ενώ όσον αφορά στον γιατρό οποίος θα τον περιθάλψει θα έχει μια συνολική εικόνα της ιατρικής τους κατάστασης».

Για τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) έλαβε παγκόσμια διάκριση στην τελετή απονομής των βραβείων του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών «WITSA Global ICT Excellence Awards 2019» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του World Congress on Information Technology 2019, στις 8 Οκτωβρίου 2019, στo Ερεβάν της Αρμενίας. Το έργο του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (ΗΦΥ) διακρίθηκε ως Merit Winner στην κατηγορία «Innovative ehealth Solutions», έργο το οποίο υλοποιήθηκε από την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. σε συνεργασία με την ένωση εταιρειών «Όμιλος ΟΤΕ-ΒΥΤΕ Α.Β.Ε.Ε. και τον συνεργάτη της DATAMED Α.Ε.».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας για κάθε πολίτη"

Αποκάλυψη της Bild: Η Γερμανία είναι κατά του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία

Η γερμανική κυβέρνηση δεν είδε με θετικό μάτι την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, η οποία επικαλείται εμπιστευτικού χαρακτήρα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η κυβέρνηση τάχθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο «ενεργά ΚΑΤΑ ενός εμπάργκο όπλων».

Σε εσωτερική οδηγία - εντολή του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναφέρεται, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δοθεί συγκατάθεση σε απόφαση για εμπάργκο, παρά μόνο σε μια «συλλογική επανεξέταση» των εξαγωγών όπλων.

Στο ίδιο έγγραφο διατυπώνεται επίσης «μεγάλος προβληματισμός» σε ό,τι αφορά κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη της Bild: Η Γερμανία είναι κατά του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία"

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για δεκάδες προϊόντα που διακινούνται ως συμπληρώματα διατροφής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων Actifix, Alergoxin, Alvofix, Androfix, Anemoprotect, Arthroactal, Arthrofix Regenerator, Arthroxin, Bioactal, Broncho Cleaner, Calmofix, Carcinofix, Cardioxin, Cell Cleaner, Cholesterol Cleaner, Colofix, Colon Cleaner, Cugi, Dermoactal, Diabexin, Fat Burner, Figurafix, Flevofix, Gallfix, Gastroxin, Glycofix, Happy Man, Happy Woman, Hepa Cleaner, Helicofix, Heparixin, Immunixin, Lymphafix, Manfix, Manmax, Menoprotect, Multifix, Multitonic, Nephrofix, Paki, Parasite Cleaner, pHmodulator, Podagro Protect, Podagrofix, Pulsfix, Relaxan, SlimX5, Strong kids, Triactal, Uroxin, Varixin, View protect, View fix, Womafix, Womanixin και Youth Booster.

Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται μέσω Διαδικτύου ως συμπληρώματα διατροφής, παρουσιάζονται, ωστόσο, ως φάρμακα, καθώς, κατά τη διαφήμισή τους, γίνεται αναφορά σε πλήθος θεραπευτικών ενδείξεων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ «τα προϊόντα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

Υπεύθυνη για την κυκλοφορία τους , αναφέρει ο ΕΟΦ «φέρεται η εταιρεία Biotica 1961» και υπενθυμίζει ότι επανειλημμένα έχει προχωρήσει σε έκδοση δελτίων Τύπου για πολλά από τα ανωτέρω προϊόντα (28/9/2017, 23/11/2017, 18/6/2018). Σημειώνει ότι «κατά το χρόνο έκδοσης των προηγούμενων δελτίων Τύπου, «τα προϊόντα διακινούνταν από την εταιρεία Botanica Healthy Life, με τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας όπως η Biotica. Έπειτα από σχετική διερεύνηση, διαπιστώθηκε ότι η έδρα και τα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώνουν οι δύο εταιρείες στις ιστοσελίδες τους είναι απολύτως ψευδή. Είναι ενδεικτικό ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί δεν αντιστοιχούν σε πραγματικές τηλεφωνικές συνδέσεις, καθώς παραλείπεται ένα ψηφίο».

Ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης πολλών αναφορών από καταναλωτές για προϊόντα που διακινούνται διαδικτυακά από τις παραπάνω εταιρείες, σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι το παρόν δελτίο τύπου δεν περιορίζεται στα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά ισχύει εξίσου για όλα τα μη εγκεκριμένα προϊόντα που κατά καιρούς διαθέτουν στην αγορά μέσω διαδικτύου οι ανωτέρω εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Προειδοποίηση για δεκάδες προϊόντα που διακινούνται ως συμπληρώματα διατροφής"

Μητσοτάκης στο AFP: Να υπάρξουν συνέπειες για τις χώρες που δεν δείχνουν αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό-προσφυγικό

Την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιλέγουν να μην επωμιστούν το βάρος που τους αναλογεί στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως η Ευρώπη δεν εκβιάζεται με απειλές αλλά παράλληλα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός νέου μεταναστευτικού και προσφυγικού κύματος.
Προσθέτει ότι η ΕΕ έχει υπάρξει «γενναιόδωρη» με την Τουρκία, όμως σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι οι αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε πλέον να αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Μία ημέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός σημειώνει πως θα θέσει το ζήτημα του επιμερισμού των βαρών στους υπόλοιπους αρχηγούς, προσθέτοντας πως θεωρεί απαράδεκτη την προσέγγιση ορισμένων κρατών-μελών ότι το μεταναστευτικό – προσφυγικό δεν συνιστά πρόβλημα.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στη Συρία, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει απαράδεκτη την Τουρκική εισβολή και προσθέτει: «Αποσταθεροποιεί την χώρα και προσφέρει ευκαιρία στους ηττημένους τζιχαντιστές να ανασυγκροτηθούν. Είναι ένας ακόμα παράγοντας αστάθειας που θα μπορούσε να προκαλέσει νέα πίεση από προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές».

Στη συνέντευξη του στη Σαντάλ Βαλερί, διευθύντρια του γραφείου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στα 3.000 έως 4.000 ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στην χώρα μας, αναφέροντας ότι δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τους εταίρους να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο αλληλεγγύης ώστε να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου και όσοι δεν δικαιούνται άσυλο να επιστρέφουν στην Τουρκία, δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, αποσαφηνίζοντας πως απαιτείται περισσότερη Ευρωπαϊκή βοήθεια. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται συγκεκριμένα σε τεχνολογικές υποδομές για την ταυτοποίηση πλοιαρίων πριν καν αποπλεύσουν από τα Τουρκικά παράλια και τη δυνατότητα επικοινωνίας με την Ακτοφυλακή της γειτονικής χώρας ώστε οι βάρκες να ακινητοποιούνται πριν φτάσουν στα ελληνικά ύδατα.

Με αφορμή, τέλος, τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης» μετά από μια δεκαετία κρίσης. «Είμαστε έτοιμοι, η ισχυρή ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει» τονίζει ο Πρωθυπουργός.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης στο AFP: Να υπάρξουν συνέπειες για τις χώρες που δεν δείχνουν αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό-προσφυγικό"

Τελεσίγραφο Ερντογάν στους Κούρδους: Πετάξτε τα όπλα σήμερα

Για την επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια των εργασιών του κόμματός του (ΑΚΡ), στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν έκανε ξανά λόγο για μάχη κατά της τρομοκρατίας και τόνισε πως κανείς δεν περίμενε να φτάσει τόσο μακριά ο τουρκικός στρατός.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του Ερντογάν:

«Το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα project που αναπτύσσεται, στηρίζεται οικονομικά, κατευθύνει χώρες και αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό μας σήμερα. Παρ' όλα αυτά, γνωρίζουμε καλά ποιος παίζει ρόλο σε αυτό.

Η επιλογή να γυρίσει το τουρκικό κράτος στο παρελθόν δεν υπάρχει και ποτέ δεν υπήρξε για εμάς. Κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, έχουμε σηκώσει σαν έθνος το λάβαρο του αγώνα. "Ελευθερία ή θάνατος", δεν μας ταιριάζει κάτι άλλο.

Κανείς δεν μας πήρε ένα τηλέφωνο για να μας συλλυπηθεί για τους 20 άμαχους πολίτες που έχασαν τις ζωές τους και να μας ευχηθεί για τους 170 τραυματισμένους πολίτες από τα κουρδικά πυρά. Τους γνωρίζουμε όλους καλά, είναι αναξιόπιστοι.

Δεν περίμεναν από τον τουρκικό στρατό να φτάσει τόσο μακριά. Διαπίστωσαν πως το πράγμα άλλαξε και τώρα έχουν αρχίσει να το ψάχνουν περισσότερο.

Όσο για τις σφαγές αμάχων, η Τουρκία δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ τέτοια στην ιστορία της. Αν θέλετε να δείτε τέτοιες, τότε στραφείτε στο Αφγανιστάν, στο Αρακάν, στο Άνω Καραμπάχ ή στη Βοσνιά και στα Βαλκάνια. Τα μάτια για τους σφαγιασμένους άμαχους στην Τουρκία, όμως, έχουν τυφλωθεί, τα αυτιά δεν ακούνε...

Δεν θέλαμε ποτέ να μπούμε σε μια τέτοια κατάσταση, ωστόσο γνωρίζετε πως αύριο όλοι θα βρεθείτε αντιμέτωποι με παρόμοια προβλήματα. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος δεν σε στηρίζει στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας. Θα το καταλάβετε όλοι πολύ καλά.

Συνεχίζουμε την επιχείρηση βήμα - βήμα, μέχρι σήμερα έχουμε καθαρίσει μιαμ περιοχή 220 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Δεν μπορούμε σαν χώρα, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με μια τρομοκρατική οργάνωση, δεν ψάχνουμε για μεσολαβητή. Αυτοί που έχουν προστατεύσει τους τρομοκράτες όλα ταπροηγούμενα χρόνια, ας διαπραγματευτούν μαζί τους, εμείς δεν ακολουθούμε αυτό το μονοάτι.

Όταν αναδειχθεί μια νόμιμη κυβέρνηση στη Συρία, που θα αντιπροσωπεύει όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, τότε εμείς θα εγκαταλείψουμε πλήρως τις περιοχές, τις οποίες διευθύνουμε και παρέχουμε ασφάλεια. Εμείς χτίζουμε, ποτέ δεν διώχνουμε κόσμο.

Η σημερινή μας πρόταση προς τους τρομοκράτες είναι να αφήσουν κάτω τα όπλα και τις προμήθειές τους, να καταστρέψουν όλες τις παγίδες τους και να αφήσουν τη ζώνη ασφαλείας που έχουμε σχεδιάσει.

Εξαιτίας της επιχείρησής μας στη Συρία, μας απειλούν με οικονομικές κυρώσεις. Ωστόσο, αυτές θα έχουν μικρότερες επιπτώσεις από τα αναμενόμενα. Όποιος έρθει στη χώρα μας ή μας τηλεφωνήσει για να συζητήσουμε για τη Συρία, θα είμαστε ξεκάθαροι απέναντί του, πολύ φιλικοί και πρέπει να είναι προετοιμασμένος να κάνει την κατάλληλη προσέγγιση στο θέμα. Διαφορετικά, θα έχει ξοδέψει άδικα χρόνο και ενέργεια.

Όταν οι τρομοκράτες εγκαταλείψουν τη ζώνη ασφαλείας, τότε η Πηγή Ειρήνης θα έχει τελείωσει.

Ξέρουμε πως δεν γίνεται να μην έχουμε θύματα, ωστόσο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο και την αλήθεια και να υπηρετούμε τη χώρα μας».

Τι είπε για UEFA και Halkbank

Σε ότι αφορά την έρευνα της UEFA για τον «στρατιωτικό χαιρετισμό» παικτών της εθνικής Τουρκίας, ο Ερντογάν είπε πως... «δεν βρίσκω κάτι σοβαρό εδώ. Θα μπορούσα να το καταδικάσω σαν ενέργεια, ωστόσο δεν πιστεύω πωςυπήρχε αρνητική προσέγγιση από την ομάδα».

Όσο για την υπόθεση της Halkbank, ο Ερντογάν ανέφερε: «Αποτελεί μια ένδειξη του συναισθηματικού τρόπου με τον οποίο λειτουργούν. Αυτή η υπόθεση είχε κλείσει. Τώρα, άνοιξε ξανά έπειτα από μια παράνομη και άσχημη πράξη του εισαγγελέα στη νότια Νέα Υόρκη. Θα δούμε τις αποφάσεις και θα λάβουμε τα νόμιμα μέτρα που μας αναλογούν».

Κανονικά το ταξίδι στη Ρωσία, όλα ανοικτά για τις ΗΠΑ

Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια που έχει προγραμματίσει να κάνει σε Ρωσία και ΗΠΑ, ο Ερντογάν είπε: «Δεν υπάρχει κάποια αρνητική κατάσταση σε ότι αφορά το ταξίδι μου ατη Ρωσία. Θα γίνει κανονικά, εκτός απροόπτου. Όσο για το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί μια κατάσταση που θα αξιολογηθεί, μετά τις συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες τους, οι οποίες θα έρθουν στην Τουρκία. Με προβληματίζουν όλες οι συζητήσεις που γίνονται στο Κογκρέσο και όσα λένε για εμένα, την οικογένειά μου. Μας αντιμετωπίζουν με ασέβεια και δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να πω με ακρίβεια για το ταξίδι μου εκεί».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο Ερντογάν στους Κούρδους: Πετάξτε τα όπλα σήμερα"

Συριακός στρατός και κουρδικές δυνάμεις εναντίον Σύρων ανταρτών

Σφοδρές μάχες μαίνονται σήμερα ανάμεσα στον συριακό κυβερνητικό στρατό και τις συριακές κουρδικές δυνάμεις από τη μια πλευρά και από την άλλη πλευρά τους Σύρους αντάρτες που είναι σύμμαχοι της Τουρκίας και μετέχουν στην εισβολή της στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

Για να αντιμετωπίσουν την προώθηση των τουρκικών στρατευμάτων, οι κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες εγκαταλείφθηκαν από τις ΗΠΑ, κάλεσαν τον στρατό του πρώην εχθρού τους, του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, να αναπτυχθεί σε ορισμένους τομείς του συριακού βορρά, κυρίως στις πόλεις Μάνμπιτζ και Άιν Ίσα, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την μεθόριο με την Τουρκία.

Από την έναρξη της τουρκικής επίθεσης πριν από μια εβδομάδα, ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες που πολεμούν στο πλευρό του στην επέμβαση αυτή - οι οποίοι αγωνίζονταν στο παρελθόν για την πτώση της κυβέρνησης Άσαντ - έχουν ήδη καταλάβει μια λωρίδα εδάφους στη μεθόριο σε μήκος περίπου 120 χιλιομέτρων.

Σήμερα σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται στο βορειοανατολικό τμήμα της Άιν Ίσα ανάμεσα στον συριακό κυβερνητικό στρατό και τις δυνάμεις των Κούρδων στη μία πλευρά και τους Σύρους αντάρτες που πολεμούν με την Τουρκία στην άλλη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι μάχες αυτές γίνονται κοντά στον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο M4, σε τομείς που χωρίζουν τα εδάφη, που εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους οι κουρδικές δυνάμεις, από τις ζώνες που κατέλαβαν πρόσφατα οι Σύροι αντάρτες που πολεμούν στο πλευρό των Τούρκων στρατιωτών, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), πολεμούν μαζί, σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο AFP ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Οι μάχες μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των Σύρων ανταρτών που είναι σύμμαχοι της Τουρκίας επικεντρώνονται κυρίως στη μεθόριο, στα περίχωρα της πόλης Ρας αλ Άιν, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, αποτέλεσε στόχο επιδρομών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και του πυροβολικού, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική αυτή οργάνωση.

Χθες το βράδυ επίσης δύο στρατιώτες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν στα περίχωρα της Άιν Ίσα από τα πυρά του πυροβολικού των Σύρων ανταρτών που μάχονται στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων, σύμφωνα και πάλι με το Παρατηρητήριο, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα ένας στρατιώτης του συριακού κυβερνητικού στρατού είχε σκοτωθεί από πυρά κοντά στην πόλη Μάνμπιτζ.

Την ίδια ώρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την Μάνμπιτζ και τις γειτονικές της τοποθεσίες και σημείωσε ότι η ρωσική στρατιωτική αστυνομία «διεξάγει περιπολίες στα βορειοδυτικά σύνορα της περιοχής, κατά μήκος της γραμμής επαφής» ανάμεσα στις συριακές και τις τουρκικές δυνάμεις.

Η μεγάλη σύμμαχος του Άσαντ, η Ρωσία, υπογράμμισε χθες ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν μάχες ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και αυτόν του Σύρου προέδρου.

Μάχες μεταξύ των δύο αυτών στρατών «δεν θα είναι προς το συμφέρον κανενός και δεν θα αποδεχθούμε να γίνουν», σημείωσε ο Ρώσος απεσταλμένος για την Συρία Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ. «Δεν θα επιτρέψουμε να φτάσουν εκεί τα πράγματα», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται ότι εγκατέλειψε τους Κούρδους, ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο μεταβαίνουν σήμερα στην Τουρκία για να διαπραγματευτούν μια «κατάπαυση του πυρός».

Ωστόσο ήδη από χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε κατηγορηματικά την αμερικανική πρόταση για κατάπαυση του πυρός.

ΑΜΠΕ, AFP/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Συριακός στρατός και κουρδικές δυνάμεις εναντίον Σύρων ανταρτών"

Ο ΕΦΕΤ εντείνει τους ελέγχους για «ελληνοποιήσεις» προϊόντων

Τη δράση του στην αντιμετώπιση της διάθεσης στην αγορά εισαγόμενων προϊόντων ως εγχώριας προέλευσης εντείνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο της διενέργειας τακτικών ελέγχων και με αφορμή πρόσφατα περιστατικά «ελληνοποιήσεων» σε γαλακτοκομικά προϊόντα, λάδι, μέλι, ρύζι, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα σκόπιμης παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού ως προς την προέλευση των τροφίμων, ο ΕΦΕΤ εφαρμόζει έκτακτο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων.

Ήδη έχουν εντοπιστεί υποθέσεις που διερευνώνται σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές, κατά προτεραιότητα σε γαλακτοκομικά προϊόντα, λάδι, μέλι και ρύζι, οι οποίες αφορούν είτε σε εξ ολοκλήρου παραπλανητική επισήμανση του τροφίμου είτε σε νοθεία ποιοτικών εγχώριων προϊόντων με εισαγόμενα τρόφιμα.

Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, που δεν είναι σε θέση να τεκμηριώσουν κατά 100% την προέλευση που αναγράφεται στη συσκευασία των προϊόντων τους, θα υποστούν τις προβλεπόμενες αυστηρές απόν το νόμο συνέπειες, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ο καταναλωτής δικαιούται, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, να επιλέγει τα υψηλής ποιότητας εγχώρια ελληνικά προϊόντα, χωρίς να διατηρεί αμφιβολία για την προέλευσή τους.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΦΕΤ εντείνει τους ελέγχους για «ελληνοποιήσεις» προϊόντων"

Απομακρύνθηκαν καταληψίες από πρώην στρατόπεδο στον Πειραιά

Συντονισμένη επιχείρηση του δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε χθες 15 Οκτώβρη, για την απομάκρυνση των παράνομα διαμενόντων στο πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή.

Συγκεκριμένα, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, επιχείρησαν και απομάκρυναν τους καταληψίες -για τη συμπεριφορά των οποίων υπήρχαν καταγγελίες από περιοίκους- παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Πειραιά ταξίαρχου Παναγιώτη Γεωργόπουλου, του αστυνομικού διευθυντή Πειραιά Βαγγέλη Λινάρδου και του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Καμινίων Βασίλη Κούβαρη. Αμέσως μετά την επιχείρηση, εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας, προχώρησαν στον καθαρισμό του χώρου, απομακρύνοντας απορρίμματα και άλλα υλικά με τα απορριμματοφόρα του δήμου, ενώ εργαζόμενοι του Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού προχώρησαν σε παρεμβάσεις στο στρατόπεδο. Επιπλέον και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Πειραιά εργαζόμενοι της υπηρεσίας Πρασίνου θα υλοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες για την αναβάθμιση του πρασίνου.

Στην επιχείρηση ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Αντωνία Καρακατσάνη, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού Λεωνίδας Μανωλάκος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου Τάσος Μαρκαριάν και ο πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Τάσος Πούλος.

Σημειώνεται πως μετά τον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό του πρώην στρατοπέδου ο χώρος αποδόθηκε ξανά στους κατοίκους.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Απομακρύνθηκαν καταληψίες από πρώην στρατόπεδο στον Πειραιά"

Βαρύ πρόστιμο σε 20χρονο Λαρισαίο ποδηλάτη γιατί κινούνταν αντίθετα σε μονόδρομο!

Βαρύς ήταν ο “πέλεκυς” του νόμου σε έναν 20χρονο Λαρισαίο ο οποίος με το ποδήλατό του, κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση από την κανονική, σε κεντρικότατο δρόμο της πόλης.
Το πρωτοφανές συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη επί της οδού Κύπρου, όταν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν παρατήρηση στον ποδηλάτη επειδή πήγαινε κόντρα στον μονόδρομο.
Κατά τις αρχές, η αντίδραση του οδηγού του ποδηλάτου ήταν “εριστική” με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στην επιβολή κλήσης για παραβίαση του ΚΟΚ με πρόστιμο 100 ευρώ!
Ο 20χρονος αρνήθηκε να την παραλάβει, ωστόσο θα αναγκαστεί να την πληρώσει στο ακέραιο, αφού ο νέος νόμος έχει αλλάξει το καθεστώς της πληρωμής του 50% του προστίμου, εάν αυτό συνέβαινε σε διάστημα δέκα ημερών από την επιβολή της κλήσης.
Δείτε την κλήση:
Βαρύ πρόστιμο σε 20χρονο Λαρισαίο ποδηλάτη γιατί κινούνταν αντίθετα σε μονόδρομο!

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρύ πρόστιμο σε 20χρονο Λαρισαίο ποδηλάτη γιατί κινούνταν αντίθετα σε μονόδρομο!"

Πιερία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Τι πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί…

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.) στην Πιερία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη) απόψε, από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης.

Συγκεκριμένα, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα (400 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς (410 χιλιόμετρο), στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη).

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Ευαγγελισμού (377 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς (410 χιλιόμετρο).

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιερία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Τι πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί…"

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Αναστέλλεται η αυριανή στάση σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) μετά την αναστολή των στάσεων εργασίας που αποφάσισαν σήμερα τα σωματεία εργαζομένων.

Η αναστολή των κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς έρχεται μετά τη διαβεβαίωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, προς τα σωματεία εργαζομένων των εταιρειών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ (συναντήθηκαν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου) ότι το θέμα των συλλογικών συμβάσεων για το 2019 έκλεισε σε απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση των εργαζομένων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέσα μαζικής μεταφοράς: Αναστέλλεται η αυριανή στάση σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ"

Μετά από τρεις μήνες εγκρίθηκε η πρώτη κρατική επιδότηση στεγαστικού δανείου – Πόσοι περιμένουν ακόμα

Εγκρίθηκε μόλις χθες και μετά από τρεις μήνες η πρώτη Κρατική Επιδότηση δόσης στεγαστικού δανείου σε οφειλέτη ο οποίος ρύθμισε τις οφειλές του, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της Κύριας Κατοικίας (Ν. 4605/2019).

Η κρατική αυτή επιδότηση αφορά το 40% της μηνιαίας δόσης για δάνειο ύψους περίπου 80.000 € με υποθήκη την Κύρια Κατοικία. Ο δανειολήπτης που πληρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, είχε υποβάλει τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η οποία κατέληξε σε ρύθμιση δόσεων για διάστημα 24 ετών.

Μέχρι και σήμερα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της Κύριας Κατοικίας, 140 αιτήσεις έχουν υποβληθεί και διαβιβαστεί στις τράπεζες ενώ 17 προτάσεις ρύθμισης δανείων έχουν ήδη δοθεί από τις τράπεζες προς τους δανειολήπτες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά από τρεις μήνες εγκρίθηκε η πρώτη κρατική επιδότηση στεγαστικού δανείου – Πόσοι περιμένουν ακόμα"

Πλεόνασμα 3,6% προβλέπει ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην Κομισιόν

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, το οποίο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,7% του ΑΕΠ εφέτος και 3,6% του ΑΕΠ το 2020, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου των μέτρων, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Οι προβλέψεις είναι ουσιαστικά ίδιες με εκείνες του προσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή και, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αποτίμηση των ευρωπαϊκών θεσμών συμφωνεί με αυτές. Η τελική αποτίμηση της Κομισιόν θα ανακοινωθεί στις 20 Νοεμβρίου, σημειώνει το ΑΠΕ.
Το προσχέδιο προβλέπει, επίσης, ρυθμό ανάπτυξης 2,8% το επόμενο έτος, έναντι εκτίμησης για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% εφέτος. Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών αναπροσάρμοσε ορισμένες επιμέρους προβλέψεις, σε σχέση με το κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή, για το εκτιμώμενο όφελος από τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, μείωσε τα προβλεπόμενα έσοδα από την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών (από τα 642 εκατ. ευρώ στα 557 εκατ. ευρώ), ενώ εκτιμά επιπλέον έσοδα 73 εκατ. ευρώ από τις άδειες για το διαδικτυακό στοίχημα και τα διαδικτυακά τυχερά παίγνια.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεόνασμα 3,6% προβλέπει ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην Κομισιόν"

Yπ.Μεταφορών: Έκπτωτος ο επιχειρηματίας του έργου Πάτρα – Πύργος

Η προηγούμενη κυβέρνηση προτίμησε να σπάσει το έργο σε 8 κομμάτια για να ευνοήσει έναν συγκεκριμένο εργολάβο.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύθηκε ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα τα δύο μεγάλα έργα της Δυτικής Ελλάδας με το μικρότερο κόστος. Ειδικότερα για το έργο Πάτρα-Πύργος εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές και συζητούν με την Ε.Ε. για να καταλήξουν στην καλύτερη λύση. Όσον αφορά στον σιδηρόδρομο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προσανατολίζεται στη ρεαλιστική λύση της μερικής υπογειοποίησης που είναι ιδανική για την ανάπτυξη της πόλης.

Μάλιστα μετά την συνάντηση που είχε με τους βουλευτές Αχαΐας και Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής, ανέφερε ότι: «Τα μεγάλα έργα της Δυτικής Ελλάδας, το Πάτρα-Πύργος και η σιδηροδρομική διέλευση της Πάτρας, αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Κι εμείς μιλάμε στους πολίτες με ειλικρίνεια. Δεν τάζουμε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν, δεν λέμε άλλα από αυτά που κάνουμε. Διάβασα σήμερα κάποιες δηλώσεις για αυτά τα θέματα του κ. Τσίπρα. Αλήθεια, μετακινήθηκε οδικώς στο Πάτρα-Πύργος ή μήπως χρησιμοποίησε τον υπόγειο σιδηρόδρομο που έφτιαξε στους Πατρινούς; Στην εικονική του πραγματικότητα ίσως υπάρχουν όλα αυτά, στην πραγματικότητα που ζούμε όλοι οι Έλληνες όμως όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά και η κυβέρνησή του δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προχωρήσει αυτά τα έργα. Αντιθέτως, μόνο προβλήματα τους δημιούργησε. Οι πολίτες περιμένουν να αναγνωρίσει τα λάθη του, όχι να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε το Πάτρα-Πύργος με δρομολογημένο διαγωνισμό και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Αν απλώς προχωρούσε όσα είχαμε ξεκινήσει, σήμερα το έργο θα είχε ολοκληρωθεί και οι πολίτες θα μετακινούνταν με ταχύτητα και ασφάλεια. Προτίμησε όμως να σπάσει το έργο σε 8 κομμάτια για να ευνοήσει έναν συγκεκριμένο εργολάβο. Τα ξέρει όλη η Ελλάδα αυτά. Τελικά ο αγαπημένος τους επιχειρηματίας κηρύχθηκε έκπτωτος και στα δήθεν εργοτάξια που μας παρέδωσαν, παραλάβαμε μέχρι και σκουπιδότοπο… Το έργο καρκινοβατεί και έτσι όπως τα έκαναν το διακύβευμα δεν είναι πότε θα τελειώσει και πόσο θα κοστίσει, αλλά αν θα γίνει ή όχι.

Αλλά και στον σιδηρόδρομο, ανάλογα εγκληματικά λάθη έκαναν δυστυχώς. Ανέτρεψαν τον σχεδιασμό που υπήρχε και έβαλαν ολόκληρο το έργο σε σοβαρότατο κίνδυνο. Έταξαν από το πουθενά στους πολίτες μια λύση με τεράστιο κόστος, πολλά τεχνικά προβλήματα και μη συμβατή με τον προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας, τον οποίον και θα αχρήστευε στην πράξη. Και την ίδια ώρα, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να προχωρήσουν στην πράξη έστω και αυτό που έταζαν. Δεν επεδίωξαν να βρουν χρηματοδότηση –και ούτε θα έβρισκαν ποτέ γιατί η Ε.Ε. είναι αρνητική- και ούτε καν φρόντισαν να γίνει μια στοιχειώδης μελέτη.

Λαϊκισμός, καθυστερήσεις, συμφέροντα εργολάβων και μικροκομματικά παιχνίδια με τα έργα… Αυτά είναι τα πεπραγμένα τους και οι πολίτες τα ξέρουν, γι’ αυτό σας μην μας κουνάνε το δάχτυλο! Κι ας μην εκτίθενται άλλο με δήθεν «επιχειρήματα» καφενείου με τα οποία γελάει ο κόσμος, όπως η σύγκριση του κόστους της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, μήκους 2,8 χιλιομέτρων, με την υπογειοποίηση που έταζαν πως θα κάνουν σε μήκος…σχεδόν 10 χιλιομέτρων, δηλαδή υπερτριπλάσιο!

Εμείς με υπευθυνότητα και χωρίς μεγάλα λόγια, προχωράμε και για τα δύο έργα. Στο Πάτρα-Πύργος εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές και συζητάμε με την Ε.Ε. για να καταλήξουμε στην καλύτερη λύση. Και για τον σιδηρόδρομο, προσανατολιζόμαστε στη ρεαλιστική λύση της μερικής υπογειοποίησης που είναι ιδανική για την ανάπτυξη της πόλης. Δεσμευόμαστε ότι και τα δύο έργα θα γίνουν πραγματικότητα. Και μάλιστα όσο ταχύτερα και με όσο μικρότερο κόστος γίνεται. Όχι στα λόγια, στην πράξη».

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Yπ.Μεταφορών: Έκπτωτος ο επιχειρηματίας του έργου Πάτρα – Πύργος"

Εξάρχεια: Εκκενώθηκαν δύο υπό κατάληψη κτήρια

Ολοκληρώθηκαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από νωρίς σήμερα το πρωί για την εκκένωση δύο κτηρίων, που ήταν υπό κατάληψη από το 2016, στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 57 και στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, στα Εξάρχεια.

Όπως έγινε γνωστό, στο πρώτο κτήριο βρέθηκαν 33 αλλοδαποί, και συγκεκριμένα 16 άνδρες, εννέα γυναίκες κι οκτώ ανήλικοι, ενώ στο δεύτερο ένας αλλοδαπός.

Όλοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.





naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: Εκκενώθηκαν δύο υπό κατάληψη κτήρια"

Ο Χ. Ακάρ βάζει την Κύπρο στις Τουρκικές Ηνωμένες Πολιτείες (ΧΑΡΤΕΣ)

To νέο-οθωμανικό όραμα της Τουρκίας, για δημιουργία Τουρκικών  Ηνωμένων Πολιτειών, εμφανίζεται σε ιστοσελίδα  στο Facebook, σε λογαριασμό που φέρει το όνομα του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Μάλιστα, η ιστοσελίδα παραπέμπει απευθείας στον διαδικτυακό σύνδεσμο του τουρκικού ΥΠΑΜ.
 
Μέσα από σειρά αναρτήσεων τις τελευταίες μέρες παρουσιάζονται χάρτες με τουρκόφωνες χώρες, τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί δικές της και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Κύπρος, όπως και η Θράκη και νησιά του Αιγαίου.
 
«Δεν θέλουμε να πάρουμε τα εδάφη κανενός, παίρνουμε όμως ό,τι μας ανήκει». Αυτό είναι το σύνθημα που φαίνεται να προβάλλει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.
 
 

sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Χ. Ακάρ βάζει την Κύπρο στις Τουρκικές Ηνωμένες Πολιτείες (ΧΑΡΤΕΣ)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news