facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Στο λιμάνι της Ελευσίνας την Τετάρτη 389 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη

Στο λιμάνι της Ελευσίνας, αναμένεται να καταπλεύσει αύριο το πρωί το αρματαγωγό πλοίο «ΙΚΑΡΙΑ» μεταφέροντας 389 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο λιμάνι της Ελευσίνας την Τετάρτη 389 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη"

Αποχώρησαν ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση από τη συνεδρίαση της προανακριτικής

To MέΡΑ25 αποχώρησε από την συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δεν θα μετέχει ούτε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα συσταθεί για να ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis, όπως προανήγγειλε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάννης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ότι με την σύσταση τέτοιων επιτροπών στις οποίες «βουλευτές δικάζουν βουλευτές», το κοινοβούλιο μετατρέπεται σε ένα άθλιο υποκατάστατο της εισαγγελικής αρχής, κάτι που αποτελεί θεσμική εκτροπή.
«Δεν θα συμμετέχουμε στην διαδικασία, θα αποχωρήσουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε καμία τέτοια επιτροπή. Δεν μας έστειλε εδώ ο ελληνικός λαός για να προσποιούμαστε ότι είμαστε ανακριτές, εισαγγελείς και αξιολογητές ποινικών ευθυνών της αντίπαλης πολιτικής παράταξης. Αυτή η κοκορομαχία που είδαμε σήμερα δεν συνάδει με εικόνα Κοινοβουλίου που θέλουμε να βλέπουν τα παιδιά και οι Έλληνες πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και κάλεσε «να ξανασκεφτούμε το νομικό πλαίσιο και την προσωπική μας συμπεριφορά στο Κοινοβούλιο», προτείνοντας οι επιτροπές που συστήνονται στην Βουλή, να επικεντρώνονται μόνον στην απόδοση πολιτικών ευθυνών.
«Το νομικό πλαίσιο με αναγκάζει να θυμηθώ τον Μοντεσκιέ ο οποίος είπε ότι όταν το νομοθετικό και το δικαστικό Σώμα γίνονται ένα, παύει να υπάρχει ελευθερία» είπε. Διερωτήθηκε σε ποιο άλλο Κοινοβούλιο οι βουλευτές προσποιούνται τον δικαστή, και ανέφερε ότι όταν η Γερουσία στις ΗΠΑ ξεκινά την διαδικασία ελέγχου του προέδρου των ΗΠΑ, αυτό αφορά στο κατά πόσο πολιτικά το Κογκρέσο κρίνει αν ο κ. Τραμπ έχει την νομιμοποίηση να είναι πρόεδρος και δεν παίζει τον ρόλο του εισαγγελέα.
Εξεταστικές επιτροπές πρέπει να γίνονται και να εξετάζονται πολιτικές ευθύνες, διευκρίνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρότεινε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για το πως η παρασιτική ολιγαρχία φόρτωσε με εκατοντάδες δισεκατομμύρια τον ελληνικό λαό και το τι συνέβη μετά, στην μνημονιακή Ελλάδα από το 2010 μέχρι και σήμερα».
Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 διαπίστωσε «τεράστια αναντιστοιχία του κόσμου με το Κοινοβούλιο» και εκτίμησε ότι όταν το λαϊκό αίσθημα δεν εκφράζεται από το σύνολο της ολομέλειας, έχουμε τεράστιο ζήτημα νομιμοποίησης του Κοινοβουλίου - ηθικής και πολιτικής - στα μάτια του λαού. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει για τα σκάνδαλα, για τις σκευωρίες, για την Siemens και τη Novartis, όχι ποιος και τι, αλλά για την διαπλοκή που νιώθει στο πετσί του, τα παιδιά του είναι στο εξωτερικό ή ετοιμάζονται να φύγουν λόγω μιας γενικευμένης παρασιτικής ολιγαρχίας στην οποία συμμετείχαν μεγαλοεπιχειρηματίες και λειτουργοί του κράτους […] Είναι εξευτελισμός του ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού, ότι αυτά τα μαθαίνουμε όταν σκάει μια έρευνα του FBI στις Ηνωμένες Πολιτείες για την Siemens και τη Novartis» είπε ο Γ. Βαρουφάκης και επισήμανε ότι εδώ το πολιτικό σύστημα χρίζει τους πάντες ένοχους, με αποτέλεσμα την αναντιστοιχία του λαϊκού αισθήματος και αυτού που εμφανίζεται στην Βουλή, και που τελικά οδηγεί στην πλήρη ατιμωρησία.
Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε να δημιουργηθεί ένα Σώμα δίωξης πολιτειακού και μεγαλοεπιχειρηματικού εγκλήματος, «ένα δικό μας FBI», το οποίο θα είναι ανεξάρτητη Αρχή υπό την επιτήρηση του Κοινοβουλίου και το οποίο θα έχει τα μέσα να κάνει αυτό που κάνει το FBI.

Βελόπουλος: «Αν δεν βάλει η ΝΔ τον Τσίπρα στο κάδρο, είναι υπαίτια συγκάλυψης»

Αποχώρησε από την συνεδρίαση της ολομέλειας για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και η Ελληνική Λύση, η οποία ωστόσο θα μετέχει στην επιτροπή, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο κ. Βελόπουλος, κατηγόρησε την ΝΔ για δειλία, αφού όπως είπε, δεν ζητεί αναζήτηση ευθυνών και από τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, παρά γίνεται συνένοχος μιας συγκάλυψης, «όπως συνέβη με το Σκοπιανό και το Μάτι».
«Αν δεν βάλει η ΝΔ τον Τσίπρα στο κάδρο, είναι υπαίτια συγκάλυψης. Κι αν είναι περήφανη γι' αυτή, δεν είναι ο κόσμος. Βρήκαν τον Ρασπούτιν και έκρυψαν τον Τσάρο, που είναι ο Τσίπρας κατά τα λεγόμενά τους, ο ραδιούργος και ο σκευωρός. Εμείς δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια συγκάλυψης ενόχων συνεχών εγκλημάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρούμε», είπε ο κ. Βελόπουλος.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχώρησαν ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση από τη συνεδρίαση της προανακριτικής"

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ο ΟΗΕ!

Κι όμως! Ο ΟΗΕ είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας! Ο προϋπολογισμός λειτουργίας του ΟΗΕ βρίσκεται στο κόκκινο από τα τέλη Σεπτεμβρίου για 230 εκατομμύρια δολάρια και υπάρχει κίνδυνος τα «τελευταία ταμειακά αποθέματά του να έχουν εξαντληθεί ως το τέλος του μήνα», υπογραμμίζει σε επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες.

Για να μπορεί ο ΟΗΕ να εγγυηθεί την καταβολή των μισθών ως το τέλος του έτους, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, διευκρινίζει στην επιστολή του αυτή προς το προσωπικό (περίπου 37.000 άνθρωποι εργάζονται για την γραμματεία του ΟΗΕ), αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για να περιοριστούν οι δαπάνες στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, ο Γκουτέρες επικαλέστηκε κυρίως την πιθανότητα αναβολής διασκέψεων και συνόδων και την αναθεώρηση προς τα κάτω των υπηρεσιών που πρόκειται να παρασχεθούν.

Οδηγίες δόθηκαν επίσης για να περιοριστούν τα επίσημα ταξίδια στα πλέον απαραίτητα, να αναβληθεί η αγορά αγαθών και υπηρεσιών και να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας.

«Μέχρι σήμερα, τα κράτη μέλη έχουν καταβάλει μόνον το 70% του συνολικού ποσού που χρειάζεται για τις δραστηριότητες που έχουν εγγραφεί στον τακτικό προϋπολογισμό του 2019», σημειώνει ο γενικός γραμματέας όσον αφορά αυτά τα προβλήματα ρευστότητας. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι «έγραψε στα κράτη μέλη στις 4 Οκτωβρίου για να τους εξηγήσει ότι οι δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται μέσω του τακτικού προϋπολογισμού βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο».

Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ο Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε την άνοιξη από τα κράτη μέλη να αυξήσουν τα κεφάλαια κίνησης για να δοθεί ένα μικρό περιθώριο και να μην αντιμετωπίσει ο οργανισμός πρόβλημα ρευστότητας. Ωστόσο αυτά αρνήθηκαν.

Ο προϋπολογισμός λειτουργίας του ΟΗΕ για την περίοδο 2018-2019, ξέχωρα από τις πιστώσεις για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, προσεγγίζει τα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ΗΠΑ καταβάλλουν το 22%.

«Σε τελευταία ανάλυση, τα κράτη μέλη ευθύνονται για την οικονομική υγεία του οργανισμού», υπενθυμίζει ο Γκουτέρες στην επιστολή του αυτή, αναφερόμενος εμμέσως στις χώρες που δεν καταβάλλουν την συνδρομή τους ή έχουν καθυστερήσει την καταβολή της, δημιουργώντας προβλήματα στα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΗΕ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να εξασφαλιστούν στοιχεία για τους κακοπληρωτές.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ο ΟΗΕ!"

Παπαγγελόπουλος το 2016: Ικανός, έντιμος και αδάμαστος δικαστής ο Γιάννης Αγγελής!

Να αποδομήσει τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή επιχείρησε για ακόμη μια φορά σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο κ. Παπαγγελόπουλος αμφισβήτησε την αξιοπιστία των καταγγελιών του Ιωάννη Αγγελή όπως έκανε και για τις καταγγελίες της κας Ράικου.

Αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι μόλις πριν από τρία χρόνια, στη συζήτηση που είχε γίνει στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη (29/03/2016) χαρακτήριζε τον Εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή ικανό, έντιμο και αδάμαστο δικαστή! Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:

Καταγραφη11


Ωστόσο σήμερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε τα ακριβώς αντίθετα για τον Ιωάννη Αγγελή τον οποίο χαρακτήρισε ευθέως ως σκευωρό, φαντασιόπληκτο και κορόιδο!

Συγκεκριμένα είπε:

«Ας δούμε ποιος είναι ο κ. Αγγελης. Όλος ο Άρειος Πάγος, δικηγόροι, εισαγγελείς και πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τις γνώσεις του, το χαρακτήρα του και κυρίως τη συμπεριφορά του. Οι συνειρμοί και η φαντασία Αγγελή τον οδηγούν στο Ρασπούτιν χωρίς κανένα άλλο στοιχείο. Τι είχε γίνει στη Βιέννη και φοβόταν ο κ. Αγγελής και προσπαθούσε να εξασφαλίσει προστασία από τον κ. Καλογήρου αυτός ο αδέκαστος εισαγγελέας που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του και παρέμβαση από υπουργό. Όλα αυτά που λέει ο κ. Αγγελής για απομάκρυνση δική μου και της κ. Τουλουπάκη αν ισχύουν που εγώ δεν τα πιστεύω τότε η κ. Παπασπύρου και η κ. Δημητρίου τον έπιασαν κορόιδο γιατί και η κ. Τουλουπάκη έμεινε και εγώ υπουργός έμεινα. Αν ισχύουν όλα αυτά σκευωρός είναι ο κ. Αγγελής που συμμετέχει σε τέτοιες μαζώξεις».


Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου το 2016 στη Βουλή:

Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε, αλλά προκαταβολικά το λέω επειδή ο χρόνος είναι πάρα πολύ λίγος, για όσα έχω να πω, μια μικρή ανοχή και από εσάς και από το σώμα, γιατί με αφορά και προσωπικά το θέμα.

Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι βουλευτές

Αν ζητούσα βοήθεια και συμβουλές για τη διαδικασία της σημερινής συζήτησης και στη συνέχεια κατηγορούσα αυτόν που με βοήθησε και με συμβούλευσε ότι παρενέβη στην κρίση μου και στα καθήκοντά μου πώς θα με κρίνατε και πώς θα με χαρακτηρίζατε;

Όπως είπα και πριν ο χρόνος μου είναι πολύ λίγος για όσα έχω να πω. Όμως περιμένω την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, όπου εκεί θα έχω πολύ περισσότερο χρόνο να πω πολύ περισσότερα.

Θα χαρίσω ένα δύο λεπτά για να κάνω μερικές επισημάνσεις γι αυτά που άκουσα σήμερα στη Βουλή.

Και ξεκινάω από τον κύριο Βενιζέλο. Ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και μίλησε για την κα. Τσατάνη. Τι να εικάσω; Ότι είναι προσωπικό του θέμα η κα Τσατάνη.

Ο κος Μητσοτάκης είπε πολύ ορθά, και συμφωνώ απόλυτα μαζί του, ότι ο πατέρας του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο πατέρα; της έννοιας της διαπλοκής, και ότι τελικά αυτή τον έριξε. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά δε μας είπε με ποιον τρόπο τον έριξε η διαπλοκή..

Και κάτι για τον κο. Θεοδωράκη, τον οποίο πρέπει να ευχαριστήσω γιατί ανέφερε κάποιες υποθέσεις που δήθεν έβαλα εγώ στο αρχείο. Ο κύριος Θεοδωράκης δεν έχει ενημερωθεί σωστά. Πολλά χρόνια τώρα που είμαι συνταξιούχος δεν έχω το βήμα να πω δυο πράγματα για αυτές τις υποθέσεις. Γιατί το συζητούσα με τους δικαστικούς συντάκτες, το ήξεραν αλλά τα μέσα της διαπλοκής που από τότε με πολεμούσαν δεν το έπαιζαν.

Ας δούμε λοιπόν τις υποθέσεις που έβαλα στο αρχείο χωρίς να υπενθυμίσω αυτές που έκανα σαν εισαγγελέας ή που παρήγγειλα σαν προϊστάμενος.

Και η Siemens και τα εξοπλιστικά δικές μου παραγγελίες είναι κύριοι. Και δεν το λέω για να περιαυτολογήσω αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι άλλο. Είπε ο κος Θεοδωράκης λοιπόν ότι έβαλα στο αρχείο μια υπόθεση με δασάρχες. Τον έχουν πληροφορήσει λάθος. Αυτή την υπόθεση την είχε κάνει άλλος εισαγγελέας και δεν μπήκε αρχείο. Και αυτός ο εισαγγελέας που δε θέλω να αναφέρω το όνομά του δεν ήταν φίλος μου. Ήταν φίλος του κου. Μαρκή, τον οποίο επικαλέστηκε ο κος Θεοδωράκης και από ότι ξέρω τον συμβουλεύει.

Επίσης αναφέρθηκε στις υποκλοπές και στο θάνατο Τσαλικίδη. Αρκεί μια τεράστια προσπάθεια παραπληροφόρησης καιρός λοιπόν να τα ακούσετε σήμερα κύριοι βουλευτές αλλά να τα ακούσει και ο ελληνικός λαός. Ποιες υποκλοπές έβαλα αρχείο? Εγώ έκανα την προκαταρκτική εξέταση και ασκήθηκε ποινική δίωξη κόντρα σε οτιδήποτε μπορούσε να σημαίνει αυτό το πράγμα. Και η δικογραφία πήγε στην ανάκριση. Και η ανάκριση συνεχιζόταν μέχρι προχθές και τώρα εκκρεμεί η απόφαση δικαστικού συμβουλίου. Τι ψέμα και τι σκευωρία είναι αυτή, και στο κάτω κάτω τι είχα να κρύψω εγώ για τις υποκλοπές. Ποιος ήταν θύμα των υποκλοπών τότε? Ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Με εμφανίζουν σαν εκλεκτό του. Άρα είχα κάποιο λόγο εγώ να καλύψω τις υποκλοπές. Αλλά επαναλαμβάνω, δεν καλύφθηκαν οι υποκλοπές κύριοι. Ασκήθηκε δίωξη, και διενεργείται ανάκριση μέχρι πρότινος και τώρα εκκρεμεί έκδοση βουλεύματος.

Για το θάνατο Τσαλικίδη. Άλλο ένα τεράστιο ψέμα, και απορώ με το θράσος μερικών. Την έρευνα αυτή δεν την έκανα εγώ. Την έκανε άλλος εισαγγελέας, και δεν αναφέρω και αυτού το όνομα, αλλά και αυτός φίλος του κυρίου Μαρκή είναι. Και δεν το αναφέρω το όνομά του γι αυτό, μολονότι θα έπρεπε να έχει την ευθιξία και να έχει βγει και να έχει πει ότι αυτός έκανε την έρευνα, και να μην αφήνει 6 χρόνια να πετιέται λάσπη εναντίον μου.

ένα από τα θέματα της δικαιοσύνης που το αναγάγουν σε μείζον ζήτημα είναι οι βουτιές που δήθεν έκανε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας να μιλήσουμε για βουτιές στην επετηρίδα. Μόνο που οι βουτιές εκείνων είναι μακροβούτια. Και με στοιχεία, γιατί την ξέρω τη Δικαιοσύνη, την ξέρω 30 χρόνια. Αν οι δικές μας ήταν βουτιές, εκείνων ήταν μακροβούτια. Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα για το οποίο με καταγγέλλει η κα Τσατάνη.

Το τελευταίο διάστημα μια λυσσαλέα επίθεση έχει εξαπολυθεί εναντίον μου. Μια επίθεση, που δεν έχει στόχο να πλήξει εμένα και την κυβέρνηση, αλλά κυρίως, όπως το λέω, να συγκαλύψει τεράστιες ευθύνες άλλων που υποκινούν και εκτελούν το μαφιόζικο συμβόλαιο. Μια επίθεση γεμάτη υποκρισία και ψεύτικα ή ανακριβή στοιχεία με μεθόδους παρακράτους ή μαφίας αλλά δυστυχώς για τους εκτελεστές και τους υποκινητές της είναι εντελώς ερασιτεχνική πρόχειρη και βλακώδης. Η ανικανότητα της Διαπλοκής να στήσει μια αξιοπρεπή σκευωρία με κάνει να αναρωτιέμαι πως κατάφερε να εδραιωθεί στη χώρα μας τόσα χρόνια. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον έχουν μειωθεί τα αντανακλαστικά της και οι ικανότητες της, γιατί βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος της. Στο παρελθόν έστηνε σκευωρίες ανήθικες μεν, αλλά με αυτές επετύγχανε το σκοπό της. Στη δευτερολογία μου άμα προλάβω, θα σας αναφέρω δύο τρεις ανήθικες αλλά αποτελεσματικές σκευωρίες. Αν δεν προλάβω θα τις πω στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Κυρίες και κύριοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους Δικαστές, Εισαγγελείς, Δικηγόροι και όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση ή εμπλοκή τα τελευταία χρόνια με την Ελληνική Δικαιοσύνη γελάνε με τον ισχυρισμό ότι επιχειρεί η σημερινή Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης. Γελάνε όλοι γιατί ξέρουν τι συνέβαινε στο παρελθόν και τι συμβαίνει τώρα. Μάλιστα στην τριετία πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 έχει δοθεί και όνομα. 

Οι παρεμβάσεις, οι πιέσεις και οι απειλές στο χώρο της Δικαιοσύνης ήταν ο κανόνας. Συνεχίστηκαν δε αυτά και μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μην ξεχνάμε τις μεταβάσεις Εισαγγελέων στο εξωτερικό. Τα πολύτιμα στοιχεία που συνέλλεξαν για έρευνες που η προηγούμενη κυβέρνηση όχι μόνο δεν ήθελε, αλλά παρεμπόδιζε.

Η τοποθέτησή μου ως υφυπουργού αρχικά και αναπληρωτή υπουργού στη συνέχεια, μου έδωσε την ευκαιρία να προσφέρω την πείρα και τη γνώση μου...

(- Αθανασίου: Πως το παρεμπόδιζε?

- Πρόεδρος: Κύριε Αθανασίου δεν γίνεται έτσι. Δεν εκφραζόμαστε έτσι κύριε Υπουργέ)

Είναι η τελευταία φορά που θα σας απαντήσω. Να μάθετε να με ακούτε. Δε θα μου υποδείξετε τι θα πω. Ο αυταρχισμός είναι σε όλο του το μεγαλείο κύριε Αθανασίου. Θέλετε να μας υποδεικνύετε τι θα πούμε? Κύριε Αθανασίου σας παρακαλώ πολύ.

(Πρόεδρος: Κύριε Αθανασίου κι εγώ σας παρακαλώ)

Η τοποθέτησή μου λοιπόν ως υφυπουργού αρχικά και αναπληρωτή υπουργού στη συνέχεια, μου έδωσε την ευκαιρία να προσφέρω την πείρα και τη γνώση μου στον τομέα της Δικαιοσύνης, ώστε οι λειτουργοί της να νοιώσουν αξιοπρεπείς και να λειτουργήσουν χωρίς πιέσεις και παρεμβάσεις. Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που θα έχω περισσότερο χρόνο πρέπει να μιλήσουμε για τις πιέσεις και τις απειλές που δέχθηκαν οι Εισαγγελείς. Να μιλήσουμε για πειθαρχικά που δήθεν έγιναν κατά λάθος για να καμφθεί το φρόνημά των εισαγγελέων, των ανυπότακτων στην προηγούμενη κυβέρνηση , και να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους.

Θα πρέπει να μιλήσουμε επίσης όχι μόνο για την ανυπόστατη νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη καταγγελία της κυρίας Τσατάνη, όπως θα αποδείξω μετά από λίγο, αλλά και για τις καταγγελίες άλλων Εισαγγελέων και ειδικά του ικανού, έντιμου και αδάμαστου Εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή και για τον τρόπο που αυτός παρεμποδίσθηκε στο έργο του και εξουδετερώθηκε.

Αναρωτιέμαι γιατί οι καταγγελίες της κας Τσατάνη είναι πιο σοβαρές και αξιόπιστες από τις καταγγελίες του Γιάννη Αγγελή, Εισαγγελέα Εφετών επίσης, και για τις οποίες δεν γίνεται καν λόγος μολονότι σε αυτές καταγγέλλονται τέρατα και σημεία, και όχι πταίσματα σαν το δικό μου, αν είναι κι αυτό πταίσμα.

Θα πρέπει να μιλήσουμε για τις πιέσεις και απειλές κατά των επίσης έντιμων, ικανών και θαρραλέων Οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. 

Θα πρέπει να μιλήσουμε και για παραιτήσεις και άλλων Εισαγγελέων, που τις έχουμε ξεχάσει. Θα τις υπενθυμίσω εγώ, όταν έχουμε περισσότερο χρόνο. καθώς και για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών λίγες μέρες μετά την εκλογή του.

Να μιλήσουμε επίσης, όχι μόνο για τη συνάντησή μου με την κυρία Τσατάνη και για άλλες συναντήσεις, που μου ζητήθηκαν και που έγιναν και άλλες που εγώ αρνήθηκα να πραγματοποιηθούν. Να συζητήσουμε για το τι συζητήθηκε στις συναντήσεις αυτές, και αν αυτά που μου ζήτησαν αποτελούσαν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, για να φανεί σε όλο της το μεγαλείο η υποκρισία αυτών που κόπτονται δήθεν σήμερα για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Να μιλήσουμε για την επιστολή του πρώην Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του κου Τσιρώνη στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητά να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να διαβάσω αλλά βλέπω ο χρόνος με πιέζει. Αλλά θα τη διαβάσουμε εκεί αυτήν την επιστολή και θα την αναλύσουμε εκεί. Κι εκεί περιμένω εγώ, γιατί κάποιοι διατείνονται ότι με περιμένουν την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για να με στριμώξουν. Είμαι αρκετά εύσωμος ώστε να μπορώ να στριμωχτώ, από οποιονδήποτε, ας είναι και πιο εύσωμος εκείνος.

Θέλω να προλάβω τώρα.

Τέλος να κληθούν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και η κα Τσατάνη, όπως κάποιοι θέλουν, και η κα Κουτζαμάνη, και ο κος Βγενόπουλος. Αλλά να κληθούν και όλοι οι προαναφερόμενοι εισαγγελείς, και όσοι ζήτησαν να με συναντήσουν, και άλλοι εισαγγελείς που είδαν την αδικία σε βάρος μου, και σπεύδουν μόνοι τους και ανοίγουν τα στόματά τους τώρα, και τότε θα ακουστεί, θα το δούμε αυτό Στις επόμενες μέρες. Να έρθει και ο κος, Σηφουνάκης, να έρθει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο κος Παντελής, να μας εξηγήσει μερικά σκοτεινά σημεία. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μάλιστα, να γίνουν και κατά αντιπαράσταση εξετάσεις.

Στην επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας που θα έχουμε περισσότερο χρόνο, θα αναδειχθούν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, θα αποκαλυφθεί ο ρόλος πολλών και θα φωτιστούν όλες οι πτυχές, όχι μόνο αυτής της υπόθεσης,αλλά και άλλων υποθέσεων που έχουν γίνει παρεμβάσεις.

Εγώ κύριοι και κυρίες δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ισχύει όμως το ίδιο για όλους και κυρίως για τους υποκινητές και εκτελεστές της σε βάρος μου σκευωρίας.

Σήμερα η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και οι λειτουργοί της νιώθουν ασφαλείς και απελευθερωμένοι. Σε ελάχιστους όμως δεν αρέσει αυτό. Έχουν μάθει αλλιώς. Γι’ αυτό ονειρεύονται παρενθέσεις. Παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, παρένθεση δική μου στο Υπουργείο. Αυτό διακινούν σε κάποιους γα να τους κρατήσουν ακόμα με κλειστά τα στόματα. Με το ίδιο όνειρο όμως της παρένθεσης ζουν και άλλοι. Οι μεγαλόσχημοι εκπρόσωποι της Διαφθοράς και στης Διαπλοκής. Όμως, οι παρενθέσεις δυστυχώς για αυτούς αργούν να κλείσουν, και το όνειρό τους αποδεικνύεται απατηλό και όνειρο θερινής νύκτας.

Στην απελπισία τους λοιπόν αποφάσισαν να μου επιτεθούν. Άρχισαν να ψάχνουν στοιχεία σε βάρος μου και επειδή δεν βρήκαν τίποτα κατέφυγαν στο στήσιμο μιας σκευωρίας, επικοινωνιακής αλλά άτεχνης, πρόχειρης και ανεπαρκούς και εντέλει βλακώδους. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα μέσα ενημέρωσης που με στοχοποίησαν, εκτός και εάν προκληθώ στη συνέχεια. Ας απολογηθούν εκείνα όμως στην κοινή γνώμη, γιατί στην περίπτωσή μου θυσίασαν την ανεξαρτησία που τους παρέχει το Σύνταγμα και η δημοκρατία μας στο βωμό προσωπικών και διαπλεκομένων οικονομικών συμφερόντων.

Δεν θα ασχοληθώ ούτε με τον κ. Βγενόπουλο όπως δεν ασχολήθηκα και στο παρελθόν μαζί του γιατί δεν έχω κανένα προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση του. Άλλωστε όπως δήλωσε και ο ίδιος σε τηλεοπτική συνέντευξή του ζήτησε να με συναντήσει, αλλά εγώ αρνήθηκα. Το ερωτήματα είναι με ποιους Εισαγγελείς και πόσες φορές συναντήθηκε, και τέλος γιατί ασχολείται αυτός μαζί μου.

Στην επιστολή μου προς τον κύριο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, που προφανώς έχετε διαβάσει, αναφέρομαι διεξοδικά σε ότι ακριβώς συνέβη με την κυρία Τσατάνη. Έχει ενδιαφέρον να την διαβάσω και σήμερα, αλλά είπαμε ο χρόνος είναι περιορισμένος. Ενδεικτικά θα υπενθυμίσω μόνο ορισμένα σημεία της. Προηγουμένως όμως ας πούμε ποια είναι η κα Τσατάνη.

Είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η εισαγγελέας, αυτό θέλω να το προσέξετε, που στην ανάκριση για την υπόθεση Βατοπεδίου, δε δήλωσε όχι μόνο αποχή, γιατί ο σύζυγός της και η κόρη της ήταν στελέχη και υποψήφιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γιατί επιπλέον, ο σύζυγός της είχε προσωπικές διαφορές με το Γιώργο Βουλγαράκη, ο οποίος τον είχε αποπέμψει από το ΝΑΤ. Και η Κατερίνα Πελέκη, σύζυγος του Γεωργίου Βουλγαράκη ήταν κατηγορούμενη στην υπόθεση αυτή. Άλλωστε στις εκλογές του 2009 αν θυμάμαι καλά, ο σύζυγος της κας Τσατάνη δεν ήταν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας. Άλλος ένας λόγος να μην είναι αμερόληπτη, όπως δεν ήταν επίσης αμερόληπτη και για τον κο Αγγελή, όπως θα εκθέσω παρακάτω.

Ας γυρίσουμε όμως τώρα στις καταγγελίες της κας. Τσατάνη. Εδώ εξαιτίας μιας ερώτησης του κου Μητσοτάκη, αναγκάζομαι να αλλάξω λίγο τη δομή της ομιλίας μου, και να μην ξεκινήσω απ΄ αρχή όπως ξεκίνησε, αλλά να πάω στο ερώτημα που μου έθεσε, γιατί δοκίμασα να μπω στο δωμάτιο και να παρευρεθώ στη συνάντηση που είχαν Έλληνες και Κύπριοι Εισαγγελείς.

Τελευταία, εντελώς συμπτωματικά η εφημερίδα του κ. Ψυχάρη έφερε στη δημοσιότητα ένα επεισόδιο που δήθεν έλαβε χώρα μεταξύ εμού και της κας Τσατάνη. Κατά την εφημερίδα, την 20-7-2015 η κα Τσατάνη μου απαγόρευσε να παραστώ σε συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων Εισαγγελέων και Ανακριτών και στην κυριολεξία με πέταξε έξω. Αυτή είναι η χαλκευμένη αλήθεια του κ Ψυχάρη και ενδεχομένως και της κας Τσατάνη. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπήρξε πράγματι συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων Εισαγγελέων και Ανακριτών . Η κα Τσατάνη απαγόρευσε για πρώτη φορά στην ιστορία παρεμφερών συναντήσεων την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου μεταξύ των οποίων και μίας Εισαγγελέως, και όχι τη δική μου. Ο Υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος απουσίαζε εκείνη την ημέρα από το Υπουργείο, ήθελε όμως να ενημερωθεί για τα θέματα που θα συζητούντο στη συνάντηση αυτή και αφορούσαν διακρατικές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου. Για το λόγο αυτό ο Διευθυντής του πολιτικού του γραφείου μου ζήτησε τη συνδρομή για την αντιμετώπιση της εμπλοκής που προκάλεσε η άρνηση της κας Τσατάνη να συμμετάσχουν στη διμερή συνάντηση και εκπρόσωποι του Υπουργείου. Πράγματι πήγα στην αίθουσα που ήταν συγκεντρωμένοι Έλληνες και Κύπριοι και όρθιος, χωρίς να καθίσω από την πόρτα σχεδόν, πολύ ευγενικά ζήτησα να πληροφορηθώ τι συμβαίνει. Ήμουν τόσο ευγενής και καλοπροαίρετος που η κα Τσατάνη δεν μπόρεσε να διανοηθεί ότι ήμουν Υπουργός και με θεώρησε προφανώς απλό υπάλληλο που εργάζομαι ως γραμματέας στο Υπουργείο και γι’ αυτό με αποκάλεσε κ Γραμματέα. Αυτό το παραδέχτηκε και η εφημερίδα δηλαδή “ του είπα κ. Γραμματέα περάστε έξω.”, μόνο που δε μου είπε έτσι. Μολονότι δε, δεν μπόρεσε να επικαλεσθεί κάποια διάταξη νόμου, προσέξτε, που να μην επιτρέπει την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην προκείμενη συνάντηση, για να λήξει το θέμα και να μην συνεχισθούν οι προστριβές και μάλιστα ενώπιον των φιλοξενούμενων Κυπρίων παρακάλεσα το Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού να μην επιμένει και να αποχωρήσουν. Θέμα δικής μου συμμετοχής στη συνάντηση δεν υπήρξε. Επαναλαμβάνω .όμως ότι εδώ δυστυχώς για τους σκευωρούς υπάρχουν μάρτυρες. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, εισαγγελείς Έλληνες, Κύπριοι και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου. Αναρωτιέμαι όμως γιατί η κα Τσατάνη λίγο αργότερα να ζητήσει να με συναντήσει και να μου ζητήσει βοήθεια και συμβουλές αν είχε συμβεί το επεισόδιο με τον τρόπο που περιγράφει το ΒΗΜΑ του κ Ψυχάρη. Εννοώ πως ήρθε μετά από δύο μήνες και ότι εγώ την πίεσα. Όμως το επεισόδιο αυτό δημιουργεί μερικά εύλογα ερωτήματα και θα πρέπει να απαντηθούν.

Α) γιατί η κ Τσατάνη δεν ήθελε παρόντες τους εκπροσώπους του Υπουργείου στη συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων για την υπόθεση Βγενόπουλου;

Β) τι συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του Ανδρέα Βγενόπουλου;

Γ) τηρήθηκε η συμφωνία αυτή, κυρίως από την κ. Τσατάνη;

Δ) υπήρξαν πρακτικά για τη συνάντηση αυτή, και αν όχι γιατί;

Ε) μήπως η κα Τσατάνη δεν ήθελε μάρτυρες και αποδεικτικά για το τι συζητήθηκε και τι συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων, και αν ναι γιατί;

ΣΤ) Γιατί συμμετείχε στη συνάντηση αυτή η κα Τσατάνη και όχι ο αρμόδιος εισαγγελέας δικαστικών συνδρομών, ο Εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής;

Για τα ερωτήματα αυτά πρέπει να υπάρξει απάντηση. Άλλωστε για το θέμα αυτό διενεργείται πειθαρχική έρευνα .

Στο σημείο αυτό πρέπει να υπενθυμίσω ότι αφορμή της πειθαρχικής έρευνας αποτέλεσε η επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Πρόεδρο του Α.Π, και κάποιες περίεργες συμπτώσεις, που θα πρέπει και αυτές να διερευνηθούν, που αναγράφονται στην επιστολή αυτή. Η υπόμνηση αυτή γίνεται για να προφυλάξω τους σκευωρούς και από άλλα λάθη στην προσπάθειά τους να διαστρεβλώσουν άλλη μία φορά την πραγματικότητα και να μιλήσουν για διώξεις δήθεν.

Καλό θα είναι λοιπόν να περιμένουμε την ολοκλήρωση της πειθαρχικής έρευνας και όσα άλλα αποκαλυφθούν στη συνέχεια.

Νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω στο επόμενο για να πω τι ακριβώς συνέβη με την κα Τσατάνη, για να μην υπερβώ το εικοσάλεπτο.

Πρόεδρος: κε Υπουργέ παρακαλώ να συντομεύσετε μες στο χρόνο.


Τελείωσα. Τα καλά τα αφήνω για τη δευτερολογία μου.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαγγελόπουλος το 2016: Ικανός, έντιμος και αδάμαστος δικαστής ο Γιάννης Αγγελής!"

Οργή Τουρκίας προς την Ιταλία για τον… Οτσαλάν

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η ανακήρυξη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν ως επίτιμου δημότη του Μπερτσέτο, από το δημοτικό συμβούλιο της ιταλικής πόλης που βρίσκεται στην επαρχία Εμιλία Ρομάνα κοντά στην Πάρμα, στην Ιταλία.

Με ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Εξωτερικών, αναφέρεται σχετικά: «Καταδικάζουμε την τιμητική διάκριση που έγινε στο πρόσωπο του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στις 5 Οκτωβρίου 2019, από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μπερτσέτο.

Οποιαδήποτε προσπάθεια νομιμοποίησης του ηγέτη του PKK που δολοφόνησε βίαια πάνω από 40.000 ανθρώπους και βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μη αποδεκτή. Καλέσαμε τον πρέσβη της Ιταλίας στην Άγκυρα Massimo Gaiani και του εκφράσαμε την αντίδρασή μας».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή Τουρκίας προς την Ιταλία για τον… Οτσαλάν"

Μαξίμου: Διαψεύδει τα περί κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών

Στη διάψευση πληροφοριών που έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο περί δημιουργίας κλειστών δομών προχωρά η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές σημείωναν χαρακτηριστικά: «Με αφορμή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες δύο ημέρες, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστές δομές φιλοξενίας – προαναχωρησιακά κέντρα, σε διάφορα ενεργά ή μη στρατόπεδα της ενδοχώρας, οφείλουμε να διαψεύσουμε την εν λόγω είδηση, ως ανυπόστατη και πλήρως αναληθή.

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Υποδοχής εφαρμόζεται ήδη και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με αυτό».» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της κυβέρνησης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου: Διαψεύδει τα περί κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών"

«Σάρωσε» την Άνδρο η κακοκαιρία: Εγκλωβισμένα οχήματα και τόνοι λάσπης στο νησί

Εγκλωβισμένα οχήματα κάτω από γέφυρες, φερτά υλικά και τόνους λάσπης σε κατοικίες, καταστήματα και οδικά δίκτυα, είναι ορισμένα από τα κατάλοιπα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Άνδρο, που κορυφώθηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Στο επίκεντρο της καταιγίδας βρέθηκε η περιοχή από το Νειμποριό μέχρι την Βουρκωτή και τ’ Άχλα. Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, φερτά υλικά και λάσπη προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις Στενιές, στ’ Αποίκια, σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου μέχρι την Βουρκωτή, καθώς και στην οδική πρόσβαση στην Ιερά Μονή. Η καταιγίδα έπληξε και μεγάλο τμήμα αγροτικής οδοποιίας στ’ Άχλα, ενώ προκάλεσε προβλήματα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης σε κοινότητες του νησιού. 

Προληπτικά, κλειστό για την κυκλοφορία, χθες βράδυ, αποφασίστηκε να μείνει το επαρχιακό οδικό δίκτυο από Αποίκια έως Βουρκωτή και από Σταυροπέδα έως Παλαιόπολη. Το πρωί της Τρίτης το τμήμα παραδόθηκε στην κυκλοφορία. 

Από χθες, συνεργεία του Δήμου Άνδρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και εθελοντές του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (Σ.Ε.Δ.Α.) συνεχίζουν και επιχειρούν για την απομάκρυνση των φερτών υλικών, την διάνοιξη και διασύνδεση τμημάτων δρόμων με τα κεντρικά οδικά δίκτυα του νησιού. Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτριος Λοτσάρης, μαζί με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Μπακέλα και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, γι’ αυτοψία και επιτόπιους ελέγχους. 

Από χθες μέχρι σήμερα σε οικήματα και άλλους χώρους έχουν επιχειρήσει και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, καθώς και ο Σ.Ε.Δ.Α, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα και κλήσεις απάντλησης υδάτων.

Την συμπαράστασή του προς τις Αρχές και τους κατοίκους της Άνδρου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε προσωπική τηλεφωνική συνομιλία με τον δήμαρχο Άνδρου. Την στήριξή του εξέφρασε στον κ. Λοτσάρη και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Ο Δήμος Άνδρου, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Εσωτερικών, θα επιδιώξει να εξασφαλίσει μέσα και χρηματοδοτήσεις, που θα επιτρέψουν την άμεση και έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών. 

Στο μεταξύ, ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση για τα τηλέφωνα επικοινωνίας, στα οποία μπορούν να καλούν οι δημότες, προκειμένου ν’ αναφέρουν -εντός 48 ωρών- τυχόν ζημιές. Ανάλογα με την περίπτωση, θα καλούν στα 2282360243, 2282360244 (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Άνδρου), 2282360200 και 228230235 και στο 2282042199 (Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σάρωσε» την Άνδρο η κακοκαιρία: Εγκλωβισμένα οχήματα και τόνοι λάσπης στο νησί"

Προσωρινή παύση μονάδων της ΔΕΗ

Σε προσωρινό «σβήσιμο» των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ  Μεγαλόπολη 3 και 4 οδήγησε η ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας στα μέσα Σεπτεμβρίου, με την οποία ακυρώνονται οι αποφάσεις ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων των δύο εργοστασίων. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα αναμένεται να επιλυθεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, ώστε οι σταθμοί να τεθούν ξανά στη διάθεση της ΔΕΗ.

Για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η παύση λειτουργίας, εκτιμάται πως δεν ελλοχεύει ο παραμικρός κίνδυνος για την επάρκεια τροφοδοσίας της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια. Επίσης, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει σημαντική επίπτωση στις τιμές στην εγχώρια χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς δεν αναμένεται να προκληθεί σημαντική επίδραση στην Οριακή Τιμή Συστήματος.

Περιβαλλοντικοί όροι

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα ανέκυψε κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης, και πιο συγκεκριμένα από την ανανέωση των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), χωρίς τη διενέργεια νέας μελέτης περιβαλλοντικών όρων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η περίληψη της απόφασης του ΣτΕ, «η ισχύς των αρχικώς εγκριθέντων περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας έληξε την 31η.12.2010 και η ΔΕΗ υπέβαλε τον Οκτώβριο του 2010 αίτημα ανανέωσης, η δε προσβαλλόμενη ανανέωση-τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων εξεδόθη στις 8.9.2017».

«Η ισχύς της αρχικής ΑΕΠΟ είχε λήξει το αργότερο με την πάροδο δεκαετίας από την έκδοσή της (δηλ. είχε λήξει τον Σεπτέμβριο του 2016 πρβ. ΣτΕ 2722/2017), και για την ανανέωση ή τροποποίησή της, μετά την κατά τα ανωτέρω λήξη της, έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία εξαρχής περιβαλλοντικής αδειοδότησης, κατόπιν εκπόνησης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων» προσθέτει το ΣτΕ.

Για την ακύρωση των αποφάσεων ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων των δύο μονάδων είχαν προσφύγει το 2017 στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Greenpeace και Client Earth. Με τις αποφάσεις 1606/2019 και 1607/2019, που εξέδωσε το Ε’ Τμήμα στα μέσα Σεπτεμβρίου, το ΣτΕ δικαίωσε τους προσφεύγοντες. Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων επέτρεπε τη συνέχιση της λειτουργίας των δύο σταθμών, παρά το γεγονός ότι οι εκπομπές διοξειδίου του θείου και οξειδίων του αζώτου που προκαλούν υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα όρια από τη σχετική νομοθεσία της Ε.Ε. Κ.Δ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσωρινή παύση μονάδων της ΔΕΗ"

Προσφυγικό: Σχεδόν 4.000 μετανάστες μεταφέρθηκαν σε δύο μήνες στην ενδοχώρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών, ύστερα από τις εικόνες ασφυξίας στους καταυλισμούς που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Από τον Αύγουστο έως και σήμερα, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχουν μεταφερθεί από τα λιμάνια σε δομές της ενδοχώρας, φτάνει τα 3.887 άτομα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που έχει αναλάβει τις μεταφορές στις δομές της ενδοχώρας, περίπου 700 ευάλωτοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν χθες απ' τα ελληνικά νησιά στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι περισσότεροι ήταν οικογένειες με παιδιά από το Αφγανιστάν, και ήρθαν από τα νησιά της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Λέρου και της Κω.

Παράλληλα, ο ΔΟΜ σε συνεργασία με το Danish Refugee Council (DRC), την Arbeiter Samariter Bund (ASB) και τη UNICEF, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε 29 ανοιχτές δομές φιλοξενίας, όπου σήμερα διαμένουν περίπου 19.000 άτομα.

Επιπλέον, ο ΔΟΜ λειτουργεί 33 ξενοδοχεια σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου και φιλοξενούνται 4.200 αιτούντες άσυλο, με την υποστήριξη της γενικής διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο οργανισμός με τη χρηματοδότηση της ΕΕ, συμβάλλει και στην επέκταση των υπαρχουσών δομών και στη δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγικό: Σχεδόν 4.000 μετανάστες μεταφέρθηκαν σε δύο μήνες στην ενδοχώρα"

Μητσοτάκης για ομόλογο: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η ιστορικά χαμηλή απόδοση του 1,5%

«Η ιστορικά χαμηλή απόδοση του 1,5% για το δεκαετές ομόλογο της Ελλάδας αποτελεί ακόμα μια ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας και στις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την νέα έξοδο στις αγορές.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός προσέθεσε στην εν λόγω ανάρτηση: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Υπηρεσία Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους και το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιτυχημένες προσπάθειές τους».

Υπενθυμίζετε, πως η αρχική απόδοση είχε τοποθετηθεί στο 1,55%, ενώ μέσα στις δύο πρώτες ώρες οι προσφορές από τους επενδυτές είχαν ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ. Στο κλείσιμο, οι προφορές είχαν διαμορφωθεί πάνω από τα 5,4 δισ. ευρώ.

Την έκδοση «έτρεξαν» οι τράπεζες BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan, οι οποίες είχαν αναλάβει και την έκδοση του Μαρτίου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης για ομόλογο: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η ιστορικά χαμηλή απόδοση του 1,5%"

ΕΦΚΑ: Αύριο η επιστροφή 100 εκατ. ευρώ σε 86.000 ελεύθερους επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενους

Αύριο, Τετάρτη, πιστώνονται 100.695.867,69 ευρώ στους λογαριασμούς 86.187 ελεύθερων επαγγελματιών, ποσά που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2018.

Συνολικά θα επιστραφούν ή θα συμψηφιστούν με μελλοντικές οφειλές 215.193.494,99 ευρώ σε 264.631 ασφαλισμένους, ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εισφορών του έτους 2018, με βάση τα εισοδήματα του 2017 έναντι των εισοδημάτων του 2016 που αρχικά είχαν λογισθεί και καταβληθεί.

Για τους ασφαλισμένους που δε θα δουν επιστροφές στους λογαριασμούς τους, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν συμπληρώσει το i-bank τους. Σε αυτούς δίνεται η δυνατότητα, μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr -> ηλεκτρονικές υπηρεσίες-> Aτομικά Στοιχεία «Στοιχεία Επικοινωνίας», να το καταχωρήσουν.

«Τακτοποιούμε μια βασική υποχρέωσή μας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες κι αυτοαπασχολούμενους επιστρέφοντάς τους χρήματα τα οποία η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν είχε προχωρήσει στην εκκαθάρισή τους όπως ήταν υποχρεωμένη. Επιπλέον, όμως, δεν τα είχε προβλέψει στις δαπάνες του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ για το έτος 2019, με σκοπό να παρουσιάσει εικονικά πλεονάσματα» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε, «τα πλεονάσματα αυτά ήταν χαλκευμένα, αφού εκτός από τις επιστροφές αυτές δεν είχαν προϋπολογίσει ούτε τα ποσά των αυξήσεων στις συντάξεις χηρείας - τις οποίες εμείς αποδώσαμε πριν λίγες μέρες - και τα οποία εγγράψαμε και στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ για το 2019.

Για να αποφύγουμε, λοιπόν, τέτοια φαινόμενα, με διάταξη νόμου που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας που βρίσκεται στη Βουλή, θέσαμε και διασφαλίσαμε έμπρακτα την απόλυτη διαφάνεια στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, καθιστώντας υποχρεωτική την κατάρτιση ισολογισμών στον ΕΦΚΑ και την πιστή απεικόνιση της χρηματοοικονομικής κατάστασης του οργανισμού».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΚΑ: Αύριο η επιστροφή 100 εκατ. ευρώ σε 86.000 ελεύθερους επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενους"

Μεταναστευτικές ροές: 649 άνθρωποι σε 24 ώρες

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας, με 649 παράτυπους μετανάστες να περνάνε στη χώρα μας μέσω του Αιγαίου περίπου μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Στη Λέσβο τέσσερις στους δέκα μετανάστες είναι παιδιά, πολλά μικρής ηλικίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, άλλοι 377 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο, τη Δευτέρα και την Τρίτη έως τις 12 το μεσημέρι. Το ίδιο διάστημα πέρασαν 244 στη Χίο και 28 στη Σάμο.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι αφίξεις, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων ήταν 119 σε σχέση με τις 197 την προηγούμενη εβδομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Λέσβο σήμερα ζουν περίπου 15.000 αιτούντες άσυλο. Η πλειονότητά τους είναι από το Αφγανιστάν (70%) τη Συρία (12%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (4%) και τη Σομαλία (4%).

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 24% του πληθυσμού, τα παιδιά το 42%, από τα οποία, τα περισσότερα είναι μικρότερα των 12 ετών. Περίπου το 18% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή μακριά από τις οικογένειές τους και προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν. Περίπου το 33% των ανδρών είναι μεταξύ 18 και 39 ετών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικές ροές: 649 άνθρωποι σε 24 ώρες"

Έφτασε ο χειμώνας! Πυκνό χιόνι στον Όλυμπο – Το έστρωσε για τα καλά

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στον Όλυμπο, καθώς ο καιρός έχει αλλάξει ολοκληρωτικά και το χιόνι είναι γεγονός. Η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν και έτσι όχι μόνο χιόνισε, αλλά και το έστρωσε. Οσοι είναι εκεί δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν και έναν χιονάνθρωπο προκειμένου να καλωσορίσουν με αυτό τον τρόπο το χειμώνα.
Χιόνι στην περιοχή είχε πέσει ξανά πριν από λίγες ημέρες, αλλά δεν το κράτησε… Τώρα τα πράγματα άλλαξαν, αφού η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφτασε ο χειμώνας! Πυκνό χιόνι στον Όλυμπο – Το έστρωσε για τα καλά"

ΠΟΜΙΔΑ: Η κυβέρνηση «καίει» το μέτρο της έκπτωσης φόρου για ανακαινίσεις

Προς πλήρες «κάψιμο» οδηγείται το μέτρο της έκπτωσης από φόρους του 40% της δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων της χώρας, που από ό,τι προκύπτει από το Σχέδιο του Προϋπολογισμού, περιορίζεται σε απλή εφάπαξ έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα.
Η ρύθμιση αυτή όχι μόνον δεν θα αποτελέσει το παραμικρό κίνητρο για την έκδοση νόμιμων φορολογικών παραστατικών, όπως προκύπτει από τους συνημμένους πίνακες, αλλά αντίθετα θα αναγκάσει το Υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει και χρήματα σε όσους θα εξέδιδαν ούτως ή άλλως παραστατικά αγοράς οικοδομικών υλικών κ.λπ.
Αυτό σε αντίθεση με τις ρητές εξαγγελίες της κυβέρνησης, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, το σαφέστατο Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την πρόσφατη δημόσια διαβεβαίωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι η έκπτωση θα είναι από τον φόρο και θα μπορεί να αποσβεστεί σε τρία οικονομικά έτη.
Η ΠΟΜΙΔΑ τόνισε αναλυτικά τα παραπάνω σε επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, το κείμενο της οποίας επισυνάπτεται, και αναμένει την ορθή και θαρραλέα νομοθέτηση ενός μέτρου που αφορά όχι μόνον τους ιδιοκτήτες ακινήτων και την όψη των πόλεων της χώρας μας, αλλά την αγορά, την απασχόληση και ολόκληρη την κοινωνία.
Για να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα, η ΠΟΜΙΔΑ κατασκεύασε δύο αρχεία excel με αναλυτικά παραδείγματα υπολογισμού της αφαίρεσης της δαπάνης ανακαίνισης από το φορολογητέο εισόδημα σε διάφορα σενάρια από τα οποία προκύπτει το ασύμφορο της εκτέλεσης εργασιών ανακαίνισης με νόμιμα παραστατικά, και συνεπώς η πλήρης αποτυχία του μέτρου. (Μπορείτε να τα δείτε τη στήλη Συνοδευτικό Υλικό).

Η επιστολή

Εν όψει της κατάρτισης του φορολογικού νομοσχεδίου σας παρακαλούμε να ορίσετε το συντομότερο δυνατόν συνάντηση με το Προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ, για να σας ενημερώσουμε για τις απόψεις και τις προτάσεις μας σχετικά με τη βελτίωση και εκλογίκευση της φορολογίας εισοδήματος και κεφαλαίου της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, έτσι ώστε ο τομέας αυτός να ξαναγίνει παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης στη χώρα μας.
Ειδικότερα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια από τις σημαντικότερες εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης, τη φορολογική επιδότηση της ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης των υφισταμένων κτιρίων, ένα μέτρο τεράστιας σημασίας για την οικονομία και την κοινωνία μας, που προτάθηκε από την ΠΟΜΙΔΑ στο οικονομικό επιτελείο προ διετίας, με στόχο να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα κτίρια και να αλλάξει την όψη των πόλεων της χώρας μας!
Ολοι γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργασιών ανακαίνισης σήμερα διεξάγεται χωρίς την έκδοση νόμιμων παραστατικών γιατί στην εποχή της κρίσης πολλαπλασιάστηκαν οι εκατέρωθεν φορολογικές επιβαρύνσεις με αποτέλεσμα το κράτος να αξιώνει:
- Από τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες-εργοδότες, 24% για ΦΠΑ επί των υλικών και εργασιών και 90% περίπου επί του τεκμαρτού ημερομισθίου για εργοδοτικές εισφορές, χωρίς να υπολογιστεί η γραφειοκρατία και η δαπάνη έκδοσης οικοδομικών αδειών!
- Από τους τεχνίτες, υπεργολάβους, εμπόρους υλικών κ.λπ., 22-45% για φόρο εισοδήματος, έως και 10% για εισφορά αλληλεγγύης και 20,28% για ασφαλιστικές εισφορές τους προς τον ΕΦΚΑ, εξαερώνοντας κυριολεκτικά τις εισπράξεις τους!
Οι τεράστιες αυτές επιβαρύνσεις και η ανυπαρξία κάθε κινήτρου υπέρ των ιδιοκτητών για έκδοση τιμολογίων, έχουν ως σύνηθες αποτέλεσμα την έκδοση ελαχίστων ή και καθόλου φορολογικών παραστατικών για τις εργασίες ανακαινίσεων κατοικιών και κτιρίων μικρής και μεσαίας κλίμακας.
Η ανατροπή της δεδομένης αυτής πρακτικής μπορεί να επιτευχθεί μόνον με την επιδότηση του συνόλου της δαπάνης για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υφισταμένων κτιρίων, με λογιστική (μέσω TAXISNET) επιστροφή του 40% (50% ήταν το αρχικό αίτημά μας) του συνολικού κόστους, με βάση τα προσκομιζόμενα νόμιμα φορολογικά στοιχεία (τιμολόγια) παροχής υπηρεσιών και αγοράς οικοδομικών υλικών.
Η επιδότηση αυτή δεν θα καταβάλλεται προς τον φορολογούμενο αλλά θα πιστώνεται υπέρ του στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ ΜyΤaxisNet, από όπου το ποσό της επιδότησης θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για συμψηφιστικές πληρωμές των κάθε είδους φόρων και υποχρεώσεών του προς το Δημόσιο, μέσα στα επόμενα 3 έως 5 το πολύ οικονομικά έτη. Από την εφαρμογή της έκπτωσης του 40% της δαπάνης από τους φόρους του φορολογούμενου, αφενός θα κερδίσει το Δημόσιο γιατί οι φόροι και εισφορές που θα εισπράξει είναι σημαντικά περισσότεροι από την επιδότηση αυτή, ταυτόχρονα δε θα βελτιωθεί και ο δείκτης φορολογικής συμμόρφωσης, μειώνοντας τους ανείσπρακτους φόρους. Αυτό είχε προταθεί, αυτό είχε γίνει αποδεκτό και αυτό εξαγγέλθηκε!
Όμως ο αρμόδιος Υφυπουργός σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι η έκπτωση του 40% θα γίνεται από το φορολογητέο εισόδημα του ιδιοκτήτη, και όχι από τους φόρους του! Αν αυτό τελικά συμβεί:
• Οσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Η «έκπτωση» θα είναι ασήμαντη, πολύ χαμηλότερη από τον ΦΠΑ που θα πρέπει να προπληρώσουν, για να πάρουν πίσω «ψίχουλα», ένα χρόνο μετά…
• Οσοι έχουν εισοδήματα από 37.000 - 41.000 ευρώ ετησίως, απλώς θα πάρουν πίσω περίπου το ΦΠΑ που θα έχουν προκαταβάλει, ένα χρόνο αργότερα…
• Οσοι έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα θα έχουν μια ασήμαντη διαφορά πέραν του ΦΠΑ, για την οποία δεν θα αξίζει καν να πιέσουν τους επαγγελματίες για έκδοση τιμολογίων.
• Ετσι αν η έκπτωση του 40% νομοθετηθεί από το φορολογητέο, και όχι από τον φόρο, η ανακαίνιση στη χώρα μας, όπου γίνεται, θα συνεχίσει να γίνεται όπως τώρα, «με το φως του φεγγαριού»…
• Αντίθετα μάλιστα, το Δημόσιο θα αναγκαστεί να επιστρέψει κάποια εκατομμύρια ευρώ, «δώρο» σε όρους κάνουν ανακαίνιση με αγορές από μεγάλες επιχειρήσεις - αλυσίδες που εκδίδουν ούτως ή άλλως τιμολόγια, και στις εταιρίες που κάνουν ανακαίνιση στα ακίνητά τους! Ετσι το «μέτρο» θα εξελιχθεί σε πραγματικό εισπρακτικό «Βατερλώ» για τα έσοδα του ΥΠΟΙΚ, και γι’ αυτό το λόγο, η σύστασή μας είναι να μην νομοθετηθεί καν με αυτή τη μορφή…
• Τέλος, με την αδικαιολόγητη αυτή στροφή, θα «καεί» κυριολεκτικά το σημαντικότερο μέτρο που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που θα αναζωογονούσε την αγορά, θα αξιοποιούσε τα υπάρχοντα ακίνητα κ.λπ. Και αυτό θα ήταν το μόνον μέτρο που θα ελάφρυνε κάπως τη φορολογία των εισοδημάτων τους, δεδομένου ότι παραμένει αμετάβλητη η ισχύουσα φορολογική κλίμακα καταλήστευσής τους…

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΜΙΔΑ: Η κυβέρνηση «καίει» το μέτρο της έκπτωσης φόρου για ανακαινίσεις"

ΣτΕ: Έχασαν τη μάχη οι παλαιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Έχασαν τη νομική μάχη οι παλιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που αντιδρούσαν στη μετάβαση του στη νέα εποχή του Τ.Τ. Ελλάδος.

Επτά χρόνια μετά την προσφυγή που κατέθεσαν οι 2.800 παλαιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος, το Συμβούλιο της Επικρατείας δημοσίευσε την απορριπτική απόφαση του (υπ΄ αριθμ. 1248/2019).

Οι μέτοχοι ζητούσαν να ακυρωθεί η με αριθμό 2124/Β9 απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών και η απόφαση της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τον καθορισμό της διαφοράς της αξίας μεταξύ παθητικών και ενεργητικών στοιχείων τα οποία μεταβιβάσθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο νέο Τ.Τ. Ελλάδος.

Οι μέτοχοι ζητούσαν, επίσης, να ακυρωθεί το από 4.12.2012 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος με το οποίοι εκδηλώθηκε η άρνησή της να τους χορηγήσει στοιχεία όπως και τα έγγραφα: 1) περί βιωσιμότητας του Τ.Τ., 2) για τη σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος (Νέο Τ.Τ. Ελλάδος), 3) για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που ανερχόταν στα 500.000.000 ευρώ, 4) για την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Τ.Τ. και 5) τον ορισμό των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Έχασαν τη μάχη οι παλαιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου"

Αυτά τα αυτοκίνητα δεν κατάφεραν να ληστέψουν…

Από τα 7 μοντέλα που πέρασαν τη δοκιμασία της κλοπής, μόλις σε ένα οι κλέφτες δεν κατάφεραν να εκκινήσουν τον κινητήρα.

Καθημερινά χιλιάδες ιδιοκτήτες χάνουν τα αυτοκίνητά τους σε όλη την Ευρώπη με τη χώρα μας μάλιστα να έχει το υψηλότερο ποσοστό στις κλοπές αυτοκινήτων, με το πρόβλημα να λαμβάνει πλέον ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η αύξηση των κλοπών έγκειται και στο γεγονός της ευρείας χρήσης της τεχνολογίας keyless entry (δηλαδή τη χρήση των κλειδιών που επιτρέπουν την είσοδο στο όχημα αλλά και την εκκίνησης του κινητήρα χωρίς τη χρήση του παραδοσιακού κλειδιού η οποία παρουσιάζει κενά ασφαλείας τα οποία εκμεταλλεύονται οι κλέφτες.
Πως λειτουργείΟι αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να παρέχουν στους πελάτες τους περισσότερη άνεση υιοθέτησαν τα τεχνολογικά συστήματα keyless entry τα οποία μέσω αισθητήρων αντιλαμβάνονται πότε τα κλειδιά βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το όχημα και ξεκλειδώνουν τις πόρτες και κατόπιν ενεργοποιούν το σύστημα εκκίνησης του κινητήρα.
Στην πράξη, το κλειδί εκπέμπει έναν ή πολλούς κώδικες που λαμβάνει ο δέκτης που βρίσκεται στο αυτοκίνητο. Ωστόσο οι κλέφτες έχουν προμηθευτεί ειδικές συσκευές οι οποίες αντιγράφουν τον κώδικα που στέλνει το κλειδί στο αυτοκίνητο και μπορούν να το ξαναστείλουν και να κλέψουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το όχημα που έχουν βάλει στο στόχαστρο.
Τα τελευταία χρόνια αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν εισαγάγει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψουν την κλοπή των αυτοκινήτων τους. Για παράδειγμα, η Jaguar Land Rover έχει τοποθετήσει σε ορισμένα μοντέλα της μία τεχνολογία η οποία μεταδίδει το σήμα από το κλειδί μέσω μιας ευρείας γκάμας καναλιών συχνότητας, έτσι ώστε οι κλέφτες να μην μπορούν να εντοπίσουν τον κώδικα.
Οι Audi, BMW, Ford και Mercedes, για παράδειγμα, έχουν υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση, εγκαθιστώντας αισθητήρες που εμποδίζουν την αποστολή του κωδικού όταν το σύστημα δε διαγνώσει κίνηση του κλειδιού μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Η δοκιμήΠροκειμένου να διαπιστώσει πόσο ευάλωτα είναι τα συστήματα keyless entry το περιοδικό αυτοκινήτου What Car? με τη βοήθεια ειδικών πραγματοποίησε ένα test ασφαλείας σε αρκετά αυτοκίνητα.
Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά καθώς τα «σκληρά» αυτοκίνητα είχαν κλαπεί σε 60 δευτερόλεπτα τα ευάλωτα σε 10 δευτερόλεπτα ενώ ένα αυτοκίνητο της δοκιμής οι κλέφτες δεν κατάφεραν να εκκινήσουν τον κινητήρα!
Ο λόγος του πιο «ανθεκτικού» αυτοκινήτου ενάντια τους κλέφτες είναι για το Land Rover Discovery SD6 306 HSE στο οποίο οι κλέφτες κατάφεραν να εισέλθουν στην καμπίνα επιβατών αλλά δεν μπόρεσαν να εκκινήσουν τον κινητήρα του!
Τα αποτελέσματα:
Audi TT RS Roadster: Είσοδος στο αυτοκίνητο σε 5 δευτερόλεπτα. – Εκκίνηση κινητήρα σε 5 δευτερόλεπτα.: Σύνολο 10 δευτερόλεπτα.
BMW Χ3 xDrive20i M Sport: Είσοδος στο αυτοκίνητο σε 40 δευτερόλεπτα. – Εκκίνηση κινητήρα σε 20 δευτερόλεπτα.: Σύνολο 60 δευτερόλεπτα.
DS 3 Crossback Puretech 155 Ultra Prestige: Είσοδος στο αυτοκίνητο σε 5 δευτερόλεπτα. – Εκκίνηση κινητήρα σε 5 δευτερόλεπτα.: Σύνολο 10 δευτερόλεπτα.
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost ST Line X 140 PS: Είσοδος στο αυτοκίνητο σε 40 δευτερόλεπτα. – Εκκίνηση κινητήρα σε 20 δευτερόλεπτα.: Σύνολο 60 δευτερόλεπτα.
Land Rover Discovery SD6 306 HSE: Είσοδος στο αυτοκίνητο σε 20 δευτερόλεπτα. – Εκκίνηση κινητήρα αδύνατη!
Land Rover Discovery Sport TD4 180 HSE: Είσοδος στο αυτοκίνητο σε 10 δευτερόλεπτα. – Εκκίνηση κινητήρα σε 20 δευτερόλεπτα.: Σύνολο 30 δευτερόλεπτα.
Mercedes A-Class A220 AMG Line: Είσοδος στο αυτοκίνητο σε 30 δευτερόλεπτα. – Εκκίνηση κινητήρα 20 δευτερόλεπτα.: Σύνολο 50 δευτερόλεπτα.
newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά τα αυτοκίνητα δεν κατάφεραν να ληστέψουν…"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news