facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Aπεργία: Χωρίς τρένα και Προαστιακό την Πέμπτη

Πανελλαδική 24ωρη απεργία προκήρυξαν και για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με αποτέλεσμα τα τρένα και ο προαστιακός να σηκώσουν χειρόφρενο.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Oμοσπονδία Σιδηροδρομικών «η συλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει υπογραφεί από τον Μάρτιο, βρίσκεται στο Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει υπογραφεί και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση». 

Υπό τα δεδομένα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, ενώ απευθύνεται κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, στς 10.30, έξω από το κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3).



del09_-_Copy
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Aπεργία: Χωρίς τρένα και Προαστιακό την Πέμπτη"

Νέο αίτημα για άδεια από τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Νέο αίτημα για τη χορήγηση άδειας κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο πειθαρχικό συμβούλιο των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας. Πρόκειται για το πρώτο αίτημα του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη μετά τα τρία απορριπτικά βουλεύματα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.


Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε το νέο του αίτημα την περασμένη εβδομάδα. Το αίτημα θα πρέπει να εξεταστεί από το πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής στη συνεδρίαση που θα γίνει αυτή ή την ερχόμενη εβδομάδα. Σε περίπτωση που κάποιο μέλος του συμβουλίου μειοψηφήσει, τότε το ζήτημα θα απασχολήσει ξανά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέχρι τώρα έχει πάρει 6 άδειες, από τις φυλακές Κορυδαλλού και τις φυλακές Κασσαβέτειας. Η τελευταία  άδεια του είχε δοθεί τον περασμένο Ιανουάριο, με τον εκτελεστή της 1 7Ν μάλιστα να κάνει την εμφάνισή του στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο αίτημα για άδεια από τον Δημήτρη Κουφοντίνα"

ΕΜΥ: Απότομη αλλαγή του καιρού -Έκτακτο δελτίο καταιγίδων

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες. Ο καιρός θα αλλάξει απότομα από την Πέμπτη και αναμένονται βροχές, καταιγίδες και πιθανότατα χαλάζι.
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το οποίο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός και την Παρασκευή και τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή
α. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες,
στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και
κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις
περιοχές θα βελτιωθεί.
β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, από τις
προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν
πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις
βραδινές ώρες.
γ. Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες
στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα
υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση
του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες
του Σαββάτου (05-10-2019).
Η πορεία της κακοκαιρίας
«Αξιόλογη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις δυνατές βροχές και καταιγίδες, τις πιθανές χαλαζοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην κεντρική και την βόρεια Ελλάδα.Οι περιοχές που θα επηρεαστούν την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας είναι το Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι, θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα, στην κεντρική και δυτική Πελοπόννησο, στην κεντρική και δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη δυτική Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Κάποια λίγα φαινόμενα που ενδεχομένως να εκδηλωθούν στις Κυκλάδες δεν είναι άξια εκτενούς αναφοράς γιατί θα είναι εξασθενημένα.
Η Παρασκευή η πιο δύσκολη ημέρα
Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) αλλά και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Έτσι λοιπόν, πλην της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και στην ανατολική Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, στις Σποράδες, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως και τα Δωδεκάνησα προς το ξημέρωμα του Σαββάτου.
Προσοχή στις παρακάτω περιοχές:
Λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής που θα έχουν κατά τόπους τα φαινόμενα, κρίνω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις παρακάτω περιοχές εξαιτίας της ενδεχόμενης σφοδρότητας των καταιγίδων. Καλύτερα να προετοιμαστούμε για κάτι ισχυρό και ας μην έρθει έτσι όπως δείχνει παρά να μην είμαστε καθόλου ενημερωμένοι :
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ :
Ιόνιο
Ήπειρος
Δυτική Στερεά
Δυτική Πελοπόννησος
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
Θεσσαλία
Στερεά Ελλάδα (συν την Αττική)
Πελοπόννησος
Εύβοια
Σποράδες
Βορειοανατολικό Αιγαίο
Οι άνεμοι σε πρώτη φάση δεν θα προβληματίσουν
Κατά τη διάρκεια της 2ήμερης μεταβολής του καιρού δεν φαίνεται ότι θα προκληθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 και τοπικά στο Ιόνιο τα 7 μποφόρ. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των ισχυρών καταιγίδων, ίσως κατά τόπους ενισχυθούν και οι άνεμοι. Εκεί χρειάζεται προσοχή.
Το Σάββατο εξασθενούν τα φαινόμενα -Ενδεχόμενο νέων βροχοπτώσεων την από την Κυριακή
Το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας χωρίς να λείψουν όμως οι βροχές νωρίς το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο και αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά της χώρας.
Πιθανή νέα κακοκαιρία από την ερχόμενη Δευτέρα
Υπάρχει ενδεχόμενο να έρθει νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα. Αυτό όμως δεν μπορεί να αξιολογηθεί ακόμη σωστά μιας και οι μέρες είναι πολλές έως τότε. Θα σας ενημερώσω με νεότερα στοιχεία.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΥ: Απότομη αλλαγή του καιρού -Έκτακτο δελτίο καταιγίδων"

Ακάρ: Αν δεν πάρουμε τα F-35 θα φτιάξουμε το δικό μας μαχητικό

«Η ικανότητα να παράγουμε τα δικά μας όπλα, πυρομαχικά, οχήματα και εξοπλισμό που κάποτε ήταν απλά ένα όνειρο για εμάς είναι σήμερα πραγματικότητα. Πλοία MILGEM, τεθωρακισμένα άρματα ALTAY, αυτοκινούμενα πυροβόλα FIRTINA, επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ, οπλισμένα και άοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş και σύντομα η μαζική παραγωγή του μεταγωγικού ελικοπτέρου GÖKBEY, είναι ενδεικτικά της αποφασιστικοτητάς μας στην εγχώρια παραγωγή. Αυτά τα προγράμματα θα συνεχιστούν. Θα φτιάξουμε το δικό μας μαχητικό αεροπλάνο στην θέση του F-35. Αν δεν πάρουμε συστήματα Patriot θα παράξουμε το δικό μας σύστημα».
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε συνέδριο για την ασφάλεια των συνόρων που διοργάνωσαν βιομηχανίες και επιχειρηματίες της Τουρκίας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακάρ: Αν δεν πάρουμε τα F-35 θα φτιάξουμε το δικό μας μαχητικό"

Ο Γ. Kεφαλογιάννης στο ΘΕΜΑ 104,6 για κίνητρα, απόσυρση, ταξί, γυρισμένα χιλιόμετρα

Σε μία συζήτηση, που αφορούσε όλα τα θέματα του αυτοκινήτου συμμετείχε ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα μεταφορών Ιωάννης Αλ. Κεφαλογιάννης. Είναι πολύ σημαντικό συντάκτες αυτοκινήτου να κάνουν ερωτήσεις για μεταφορές και αυτοκίνητο στον Υφυπουργό και να μαθαίνουν τις απόψεις του και τα σχέδια του Υπουργείου.

Πρώτο θέμα τα «γυρισμένα χιλιόμετρα». Εδώ ο υφυπουργός δήλωσε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο και υπαρκτό. Το μέτρο, που πάρθηκε σύμφωνα με τον κο Κεφαλογιάννη είναι υπέρ του καταναλωτή για να αποφευχθεί η εξαπάτηση του. Η Ευρωπαϊκή ένωση το θεωρεί ποινικό αδίκημα και γι’αυτό (και πάνω από όλα για τον πολίτη) πρέπει να ληφθούν μέτρα. Πρώτο μέλημα είναι η γήρανση των οχημάτων, η φθορά τους, η μόλυνση του περιβάλλοντος και φυσικά η εξαπάτηση των πωλητών οι οποίοι πληρώνουν για ένα αυτοκίνητο που είναι εκτός πραγματικότητας
Το μέτρο θα επεκταθεί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα;
Στην ερώτηση αυτή ο υφυπουργός απάντησε πως η αντιμετώπιση του υπουργείου θα είναι συνολική. Ο κλάδος του έχει μεγάλη σημασία για την Ελληνική οικονομία καθώς έχει πολλά παρακλάδια και έχει σημασία για την αγορά. Τα μέτρα που πάρθηκαν δεν είναι σκληρά σύμφωνα με τον κο Κεφαλογιάννη. Απλά δόθηκε μία τρίμηνη αναβολή επειδή το υπουργείο θέλει το μέτρο να είναι λειτουργικό όχι σκληρό, όχι απόλυτο. Θα εφαρμοστεί και θα μείνει θέλουμε να το κάνουμε δίκαιο για όλους.
Όσο για τις πιέσεις που ακούγεται πως δέχθηκε το υπουργείο  (από ελεύθερους εμπόρους αυτοκινήτων δήλωσε πως το υπουργείο δεν πιέστηκε από κανένα και είναι ανοιχτό σε επίσημες προτάσεις και για συζητήσεις. Επίσης τόνισε πως δεν γίνεται προνομιακή μεταχείριση σε κανένα, κάτι που μπορεί να γινόταν παλαιότερα.
Το θέμα των Ταξί
Η κουβέντα ανάμεσα στον Υφυπουργό και τους δημοσιογράφους της εκπομπής Car Radio πέρασε στο θέμα των ταξί και την παλαιότητα του στόλου τους. Εδώ η απάντηση ήταν πως το υπουργείο εξετάζει κίνητρα, που θα βοηθήσουν στην ανανέωση των ταξί αλλά και των οχημάτων Δημόσιας Χρήσης.
Απόσυρση ή Κίνητρα;
Απάντηση στην ερώτηση που απασχολεί πολύ κόσμο για το να θα εφαρμοστεί μία νέα απόσυρση ή θα δοθούν άλλα κίνητρα απόκτησης νέου αυτοκινήτου έδωσε ο υφυπουργός μεταφορών λέγοντας όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ζήτησε μάλιστα από τους καταναλωτές μία μικρή αναμονή γιατί στο υπουργείο επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα. Στόχος τους είναι να μην κάνουν κάτι πρόχειρο αφού το μέτρο αφορά όλους. Προς το παρόν γίνονται διεργασίες μέσω του υπουργείου οικονομικών ώστε να παρθεί ένα μέτρο που θα πάει την αυτοκίνηση στην Ελλάδα σε μία νέα εποχή.
Υδατοδρόμια τι θα γίνει;
Στο τέλος της συζήτησης τέθηκε και ένα θέμα εκτός δρόμων και εντός… θάλασσας και αέρα το οποίο αφορά τις μεταφορές με υδροπλάνα. Ο κος Κεφαλογιάννης είπε πως εντός ενός μήνα θα παρουσιαστεί το νέο απλουστευμένο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των υδατοδρομίων που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη δικτύου υδροπλάνων στην Ελλάδα. Μετά την δημόσια διαβούλευση να προστεθούν τυχόν τροποποιήσεις και όσο το δυνατόν νωρίτερα να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης. Στόχος είναι το επόμενο Καλοκαίρι να λειτουργούν.

Οδική ασφάλεια
Το σημαντικό όμως ζήτημα είναι η ασφάλεια στους δρόμους κάτι το οποίο απασχολεί όχι μόνο το υπουργείο αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε πως θα επιστρέψει στο Θέμα radio 104,6 και την εκπομπή Car radio για να αναπτύξει το πλάνο της κυβέρνησης και αφιερωθεί στην Οδική ασφάλεια μία ολόκληρη εκπομπή.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γ. Kεφαλογιάννης στο ΘΕΜΑ 104,6 για κίνητρα, απόσυρση, ταξί, γυρισμένα χιλιόμετρα"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Λόγω εορτασμού του πολιούχου της πόλεως των Αθηνών και της λιτανείας της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, την Πέμπτη, από τις 6 το πρωί δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ από τις 15:00 μέχρι και το τέλος της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, στις παρακάτω οδούς, του δήμου Αθηναίων:

-Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας.
-Δημοκρίτου, στο τμήμα του μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.

-Λυκαβηττού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
-Σέκερη, σε όλο το μήκος της.
-Πλατεία Φιλικής Εταιρείας.

-Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λυκαβηττού και Κανάρη.

-Κανάρη, σε όλο το μήκος της.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν"

Δεν ακυρώνεται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους 404 δικαστικούς υπαλλήλους

«Η ακύρωση των οριστικών πινάκων δεν συνεπάγεται επ’ ουδενί εν όλω ακύρωση του διαγωνισμού» για τους 404 δικαστικούς υπαλλήλους, επισημαίνει ο δικηγόρος Ηλίας Κολλύρης, ο οποίος χειρίστηκε μέρος των αιτήσεων ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Ακόμη, επισημαίνει ότι «υπάρχει η νομική δυνατότητα απορρόφησης των προσφευγόντων υποψηφίων δικαστικών υπαλλήλων χωρίς ταυτόχρονη απόλυση των ήδη υπηρετούντων» οι οποίοι συμμετείχαν στον ίδιο διαγωνισμό, ενώ σημειώνει ότι οι επίμαχες δικαστικές αποφάσεις δεν θα οδηγηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος, διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, LL.M. Heidelberg Συνταγματικού Δικαίου και MΔΕ Νομικής Αθηνών Διοικητικού Δικαίου Ηλίας Κολλύρης σε δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Mε την ιδιότητα του πληρεξουσίου δικηγόρου που χειρίστηκε σημαντικό μέρος των υποθέσεων που αφορούσαν στην προκήρυξη για τους 404 δικαστικούς υπαλλήλους θεωρώ επιβεβλημένη τη δημοσίευση ορισμένων αναγκαίων επισημάνσεων, πέραν της αυτονόητης δήλωσης ικανοποίησης μου για την θετική έκβαση της υπόθεσης και τη δικαίωση των προσφευγόντων, σε μια υπόθεση ορόσημο, με ιδιαίτερη συμβολική σημασία για την αξιοπιστία του θεσμού του ΑΣΕΠ ως θεματοφύλακα της αξιοκρατίας.

1. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ανέκκλητη βάσει του ισχύοντος νόμου, δηλαδή δεν τίθεται ζήτημα εξέτασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στο ΣτΕ.

2. Η ακύρωση των οριστικών πινάκων δεν συνεπάγεται επ’ ουδενί εν όλω ακύρωση του διαγωνισμού.

3. Υπάρχει η νομική δυνατότητα απορρόφησης των προσφευγόντων χωρίς ταυτόχρονη απόλυση των ήδη υπηρετούντων, κάτι που εξάλλου εξυπηρετεί βέλτιστα και το δημόσιο συμφέρον λόγω ιδίως των υπαρχόντων χιλιάδων κενών.

4. Με την καθαρογραφή όλων των αποφάσεων, που καλό θα ήταν να αναμένουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, έκαστος κατά το μέρος που τον αφορά, θα ξεκαθαρίσουν με ασφάλεια τα σχετικά ζητήματα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν ακυρώνεται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους 404 δικαστικούς υπαλλήλους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news