facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Οργή Άγκυρας κατά Ελλάδας – Κύπρου! Μας κοροϊδεύετε!

Δεν άρεσε στην Αγκυρα το κοινό ανακοινωθέν Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου μετά τη συνάντηση των τριών υπουργών Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη που καταδίκαζε την τουρκική επιθετικότητα και εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απορρίπτει τη διακήρυξη και επιτίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο. Μάλιστα χαρακτηρίζει την Ελλάδα ανειλικρινή και τονίζει ότι «στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα μας και των Τουρκοκυπρίων».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χαμί Ακσόι:

«Αρνούμαστε τους αβάσιμους ισχυρισμούς που συμπεριλαμβάνονται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ( Κυπριακή Δημοκρατία).

Δεν έχει όφελος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, η προσπάθεια της Ελλάδος και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης να εντάξουν στις μαξιμαλιστικές και στις παράνομες πολιτικές τους και τις χώρες της Ε.Ε. αλλά και τις χώρες τις περιοχής.

Οι χώρες τις περιοχής δεν έχουν ούτε την αρμοδιότητα, ούτε την ευθύνη αλλά ούτε λόγια να πουν για τα προβλήματα του Αιγαίου ούτε στο ζήτημα της Κύπρου.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν καμία τύχη οι προσπάθειες που γίνονται με πολιτική σκοπιμότητα κι έχουν στόχο να αγνοούν την Τουρκία και τους Τουρκοκυπριους και να τους αφομοιώσουν.

Επίσης είναι μια απόδειξη της ανειλικρίνειας της Ελλάδος που από τη μια στέλνει μηνύματα συνεργασίας και από την άλλη για τη χώρα μας εκφράζει αβάσιμους ισχυρισμούς.

Καλούμε τις χώρες αυτές να έρθουν αντιμέτωπες με την πολιτική, οικονομική και γεωγραφική πραγματικότητα της περιοχής και να ασκήσουν πολιτική που να αρμόζει με την πραγματικότητα αυτή.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο. αλλά και δίκαιης και μόνιμης επίλυσης του Κυπριακού.

Στην περιοχή αυτή δεν θα επιρροή και ισχύ τα σχέδια τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους.

Στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα μας και των Τουρκοκυπρίων».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή Άγκυρας κατά Ελλάδας – Κύπρου! Μας κοροϊδεύετε!"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας

Οπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία , κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο 28/29 Σεπτεμβρίου 2019, λόγω διεξαγωγής του «33ου Γύρου Αθήνας και Αγώνα δρόμου και Περιπάτου «Race for the Cure»», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις εξής λεωφόρους και οδούς του δήμου Αθηναίων:

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου κατά τις ώρες 22.00΄ έως 06.00΄ της επομένης σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φιλελλήνων και της Λ. Β. Σοφίας.

Πού θα υπάρχει διακοπή την Κυριακή

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας κατά τις ώρες 06.00΄ έως 13.00΄ καθώς και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων κατά τις ώρες 06.00΄ έως 13.00΄, ως εξής:

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πλ. Συντάγματος.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της Φραντζή και της Λ. Αμαλίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αμαλίας.

Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού.

Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας κατά τις ώρες 07.00΄ έως 13.00΄ καθώς και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων κατά τις ώρες 06.00΄ έως 13.00΄, ως εξής:

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

Πατησίων, , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιουλιανού και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Παράδρομος Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.

Χαλκοκονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πατησίων και της Πλ. Κάνιγγος.

Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πλ. Καραϊσκάκη (Δισκοβόλος).

Βασ. Γεωργίου Β΄ και Ρηγίλλης, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Λ. Βασ. Κων/νου:

-Σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αρδητού.

-Στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σπ. Μερκούρη και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Σοφίας.

Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Βασ. Όλγας και Λ. Βουλιαγμένης και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Κωνσταντίνου.

Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πανόρμου και Λ. Αλεξάνδρας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, ρεύμα κυκλοφορίας προς Β. Σοφίας.

Λ. Αλεξάνδρας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Λουκάρεως και Λ. Β. Σοφίας και στις καθέτους αυτής έ ως την πρώτη παράλληλο, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Σοφίας.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Μεσογείων και τον Πύργο Αθηνών σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και τη Λ. Κηφισίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Θηβών, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Παπαδιαμαντοπούλου και της οδού Λεβαδείας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων.

Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιλισίων και της Λ. Μεσογείων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής των αγώνων, κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός από τους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους:

Λ. Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης.

Λ. Βασ. Κων/νου και Βασ. Γεωργίου Β΄.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας"

Η Συρία απαιτεί την αποχώρηση των αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων- προειδοποιεί με αντίμετρα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ αλ Μουαλέμ, μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το Σάββατο, προειδοποίησε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αντίμετρα εάν αρνηθούν να αποχωρήσουν οι αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις από την επικράτειά της.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περίπου 1.000 στρατιώτες στη Συρία που δραστηριοποιούνται κατά των τζιχαντιστών του Daesh. Η Τουρκία άρχισε, επίσης, στρατιωτικές επιδρομές στη βόρεια Συρία με κύριο στόχο τους Κούρδους των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG).

«Οποιεσδήποτε ξένες δυνάμεις που λειτουργούν στην επικράτειά μας, χωρίς την εξουσιοδότησή μας, είναι δυνάμεις κατοχής και πρέπει να αποσυρθούν αμέσως», δήλωσε ο αλ Μουαλέμ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, τόνισε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι «η Συρία θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο».

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Συρία απαιτεί την αποχώρηση των αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων- προειδοποιεί με αντίμετρα"

Thomas Cook: Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων

Mέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ειδικότερα:

– Μειώνεται από 100 σε 80 ο αριθμός των αναγκαίων ημερών εργασίας που πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί για την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook.

– Επεκτείνεται ο συνολικός χρόνος καταβολής του επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα σε απολυμένους των πληγεισών επιχειρήσεων.

– Καταρτίζεται άμεσα ειδικό πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας για τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, «ο ΟΑΕΔ, ως κεντρικός επιχειρησιακός βραχίονας για την καταπολέμηση της ανεργίας, ανταποκρίνεται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα απέναντι στις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την άμεση ενίσχυση και την προστασία των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook.

Τελώντας σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προβαίνει άμεσα σε ευνοϊκές ρυθμίσεις και δράσεις, με σκοπό αφενός μεν τη στήριξη των εργαζομένων που απολύονται πρόωρα από επιχειρήσεις συνεργαζόμενες με την Thomas Cook αφετέρου δε την ενίσχυση των πληγεισών επιχειρήσεων, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις. Ο νέος ΟΑΕΔ βρίσκεται κοντά στον εργαζόμενο και στις επιχειρήσεις και με βήματα γρήγορα, στοχευμένα και αποφασιστικά, διασφαλίζει το θεμελιώδες δικαίωμα στην εργασία»

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » " Thomas Cook: Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων"

Λαμία: Μεθυσμένοι ρομά σήκωσαν στο πόδι την πόλη

Ακόμη ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστές ρομά τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λαμία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η συμπλοκή μεταξύ των μεθυσμένων ρομά ξεκίνησε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου μάλιστα έσπασαν και ένα παρμπρίζ αυτοκινήτου, που ήταν παρκαρισμένο μπροστά στην Μητρόπολη.

Οι συμπλοκές και το κυνηγητό συνεχίστηκαν στην οδό Υψηλάντη. Ο οδηγός ενός αστικού σταμάτησε για να μην πατήσει ένα από τους εμπλεκόμενους που ήταν πεσμένος σχεδόν αναίσθητος μέσα στο δρόμο.

Στην οδό Υψηλάντη έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που ενημερώθηκαν από διερχόμενους αλλά και από πολίτες που πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους από το χαμό που γινόταν.

Τελικά οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποιους από τους εμπλεκόμενους στην περιοχή της "Άνοιξης" και τους πήραν στο αστυνομικό μέγαρο για τα περαιτέρω.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Μεθυσμένοι ρομά σήκωσαν στο πόδι την πόλη"

Σχεδόν οκτώ στους δέκα Τούρκους υπέρ των παράνομων γεωτρήσεων

Σε μια περίοδο που η ύφεση πλήττει την εικόνα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος βγάζει στο τραπέζι το χαρτί του εθνικισμού, με τη μια εμπρηστική δήλωση να διαχέται την άλλη σχετικά με τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Όπως αποδεικνύεται, ο Ερντογάν γνωρίζει καλά πού θα ποντάρει γαι να ενισχύσει την εικόνα του, καθώς πάνω από επτά στους δέκα Τούρκους τάσσονται υπέρ των κινήσεών του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Areda Survey, το 75,5% επιθυμεί οι έρευνες για το φυσικό αέριο της χώρας τους να συνεχιστούν.

Απεναντίας, μονάχα ένα ποσοστό της τάξεως του 21.3% υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να διευθετηθεί σε συνεννόηση με την Ελλάδα.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι συμμετάσχοντες στην δημοσκόπηση που ψηφίζουν Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP-αξιωματική αντιπολίτευση), το οποίο σε συγκεκριμένα ζητήματα κρατά ανέκαθεν μια πιο εθνικιστική στάση.

Σημειώνεται ότι το γεωτρύπανο Γιαβούζ ολοκλήρωσε τη γεώτρησή του στην Καρπασία και ετοιμάζεται για την επόμενη, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

«Το Φατίχ συνεχίζει την επιχείρησή του στο σημείο που έχουμε αποκαλέσει Μόρφου», ανέφερε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχεδόν οκτώ στους δέκα Τούρκους υπέρ των παράνομων γεωτρήσεων"

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας - Δείτε πότε και ποιες είναι

Από την 1η Οκτωβρίου αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο.

Ως εκ τούτου το μεσημέρι οι ώρες κοινής ησυχίας θα είναι από τις 15.30 έως τις 17.30 και το βράδυ από τις 22.00 έως τις 7.30 το πρωί.

Κατά τις ώρες αυτές απαγορεύονται:


  • Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Tα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Οι παραβάτες διώκονται σε βαθμό πταίσματος.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας - Δείτε πότε και ποιες είναι"

Τσαβούσογλου: Μας πήραν στα σοβαρά όταν στείλαμε τα πλοία μας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Αμετανόητα προκλητικός σε ό,τι έχει να κάνει με τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό και την Κυπριακή ΑΟΖ εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.Σε δηλώσεις στου στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε και στο Κυπριακό και δήλωσε πως «στο θέμα των υδρογονανθρακων αλλάξαμε τις ισορροπίες με τα πλοία που στείλαμε στην Κύπρο.».

«Είχαμε πει στη διεθνή κοινότητα στην Ελλάδα στους Ελληνοκύπριους και στη Μεγάλη Βρετανία πως οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να σταματήσουν τις μονομερείς ενέργειες.

Θα πρέπει να ξεκινήσουν τις έρευνες αφού εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Όμως κανένας δεν άκουσε τις συμβουλές μας. Ίσως δεν μας πήραν στα σοβαρά όμως αντιλήφθηκαν πως τα πράγματα είναι σοβαρά αφού στείλαμε τα πλοία μας».

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως η Τουρκία θα ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό σε άλλη βάση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις από το σημείο που είχαμε μείνει στο Όταν Μοντάνα. Διότι το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη αποτυχία», δήλωσε.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Μας πήραν στα σοβαρά όταν στείλαμε τα πλοία μας στην Κυπριακή ΑΟΖ"

ΣΕΤΕ: Θετικό πρώτο βήμα τα μέτρα για Thomas Cook

«Θετικό πρώτο βήμα, που δείχνει ότι συμφωνούμε για το μέγεθος και τη σοβαρότητα της κρίσης». Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των τουριστικών επιχειρήσεων από την χρεοκοπία της Thomas Cook.

«Συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες δίνοντας την πλήρη εικόνα, προτείνοντας και διεκδικώντας ρεαλιστικά μέτρα στήριξης του τουρισμού, της οικονομίας και της κοινωνίας», καταλήγει στην δήλωση του ο κ. Ρέτσος.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΕΤΕ: Θετικό πρώτο βήμα τα μέτρα για Thomas Cook"

Φάρμακο: Προς τη σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο, λένε οι εταιρείες

Προς τη σωστή κατεύθυνση, που είναι πρωτίστως η κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων ασθενών, κινείται το πρόσφατο -και πρώτο-σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας σχετικά με τη φαρμακευτική πολιτική, εκτιμά ο κ. Μάκης Παπαταξιάρχης, πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (PIF, θεσμικός φορέας που εκπροσωπεί στην Ελλάδα 28 φαρμακευτικές εταιρίες έρευνας), κάνοντας μια πρώτη ανάγνωση των επτά κρίσιμων διατάξεων που αφορούν την πολιτική φαρμάκου και οι οποίες περιέχονται στο νομοσχέδιο.
Παραθέτει, ωστόσο, ο θεσμικός εκπρόσωπος της καινοτόμου φαρμακοβιομηχανίας τρία σημεία «τα οποία θα πρέπει να επανεξεταστούν υπό διαφορετικό πρίσμα και να επαναδιατυπωθούν, προκειμένου η νέα νομοθεσία να εκπληρώνει απόλυτα το στόχο της, που πρωτίστως είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των Ελλήνων ασθενών».
«Το νομοσχέδιο κινείται γενικά προς τη σωστή κατεύθυνση, έχει μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα και εμπεριέχει σαφείς αναπτυξιακές και επενδυτικές προεκτάσεις», επισημαίνει μιλώντας στο ygeiamou.gr o κ. Παπαταξιάρχης.
Οι τρεις επισημάνσεις
Η πρώτη από τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα φάρμακα αφορά την εθελούσια μείωση τιμών φαρμακευτικών προϊόντων από τις εταιρίες. Ο νομοθέτης αναφέρει πως «οι κάτοχοι αδειών κυκλοφορίας φαρμακευτικών προϊόντων δύνανται να προσφέρουν, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, τιμές χαμηλότερες των ορισθεισών στο δελτίο τιμών» αλλά διευκρινίζει ότι «στις περιπτώσεις που κάτοχοι αδειών κυκλοφορίας φαρμάκων προσφέρουν χαμηλότερες τιμές, αυτές δεν επηρεάζουν τις τιμές των αντίστοιχων γενόσημων φαρμάκων».
Αναφορικά με την εθελούσια μείωση τιμών, ο κ. Παπαταξιάρχης επισημαίνει πως «πρέπει να γίνει πρόβλεψη συγχρονισμένης έκδοσης μαζί με 1 από τα 6 Δελτία Τιμών (ΔΤ) που δημοσιεύονται κατά τη διάρκεια κάθε έτους (1 Δελτίο Τιμών για ανατιμολόγηση, 1 διορθωτικό ανατιμολόγησης, 4 ΔΤ με νέα προϊόντα), καθώς οι οικειοθελείς μειώσεις έχουν αξία όταν συνδυάζονται με την έκδοση Θετικού Καταλόγου και την αναθεώρηση των τιμών αποζημίωσης, προκειμένου το όφελος να μεταφέρεται και στον ασθενή αλλά και στο κράτος εφόσον η τιμή που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι η τιμή παραγωγού αλλά η τιμή αποζημίωσης».
Ο κ. Μάκης Παπαταξιάρχης, πρόεδρος του Pharma Innovation Forum
Ναι στον συμψηφισμό clawback και επενδύσεων αλλά με ειλικρινείς και σαφείς όρους, λέει ο πρόεδρος του PIF. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι «το συνολικό ποσό της αυτόματης επιστροφής (clawback) της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ και της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης που καταβάλλεται από Κατόχους Άδειας Κυκλοφορίας (Κ.Α.Κ.) φαρμακευτικών προϊόντων ή φαρμακευτικές εταιρείες συμψηφίζεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 22Α και 23 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), με το ποσό που αντιστοιχεί σε: α) ποσοστό επί των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης,περιλαμβανομένων των δαπανών για κλινικές δοκιμές, και οι οποίες συνδέονται άμεσα με δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης συγκεκριμένης στόχευσης και αιτιολογίας, β) ποσοστό επί των δαπανών που αντιστοιχούν σε επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης προϊόντων, ή υπηρεσιών ή γραμμών παραγωγής».
Ο κ. Παπαταξιάρχης θεωρεί ασαφή τη διάταξη και ζητεί «να οριστεί αυστηρό πλαίσιο αναφορικά με τις δαπάνες για τα επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης προϊόντων ή υπηρεσιών ή γραμμών παραγωγής, δεδομένου ότι η περιγραφή είναι πολύ ασαφής».
Σημειώνει δε στο ygeiamou.gr ότι «το συγκεκριμένο ποσό συμψηφισμού δε μπορεί να αποτελέσει τη λύση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς αφορά μόνο ένα συγκεκριμένο ποσό (<10%)».
Τα καινοτόμα φάρμακα
Στάση αναμονής τηρεί η φαρμακοβιομηχανία ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τα κριτήρια εισαγωγής των καινοτόμων φαρμάκων στη θετική λίστα στη χώρα μας, έπειτα από την αξιολόγησή τους, όπως τα θέσπισε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας – και σε αυτή τη φάση τα διατηρεί και η τωρινή ηγεσία.
Τα νέα φάρμακα θα εισάγονται στη θετική λίστα με την προϋπόθεση ότι κυκλοφορούν σε 9 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποζημιώνονται σε 6 από αυτά εκ των οποίων τα 3 διαθέτουν σύστημα αξιολόγησης καινοτομίας Υγείας (ΗΤΑ).
«Σχετικά με τα κριτήρια και τη μεθοδολογία αξιολόγησης των φαρμακευτικών προϊόντων, η παραμονή των εξωτερικών κριτηρίων 9:6:3 ευρωπαϊκών χωρών για την αποζημίωση προϊόντων, συνεπάγεται καθυστέρηση τουλάχιστον 2 ετών στην εισαγωγή νέων φαρμάκων, συνεπώς θα πρέπει να επανεξεταστεί προς όφελος των Ελλήνων ασθενών» εκτιμά ο κ. Παπαταξιάρχης, επισημαίνοντας ότι «δεδομένου ότι υπάρχει η εσωτερική διαδικασία ελέγχου με τις Επιτροπές HTA και Διαπραγμάτευσης, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης ενός τέτοιου κριτηρίου, το οποίο λειτουργεί τελικά μόνο ως κριτήριο αποκλεισμού. Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι αντιβαίνει επί της αρχής στο νεοφιλελευθερισμό και την καινοτομία», καταλήγει.
Αναφορικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων επισημαίνεται η αναγκαιότητα της επίλυσης του θέματος των εκκρεμών αιτήσεων – γι’ αυτό ζητείται να οριστεί νομοθετικά η ολοκλήρωση των διαδικασιών των αιτήσεων που εκκρεμούν και να υπάρξει πρόβλεψη για ένα μεταβατικό στάδιο, προκειμένου να μην υπάρχουν επιπλέον καθυστερήσεις.
Τέλος, ο πρόεδρος του PIF θέτει υπόψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας πέντε ζητήματα που θεωρεί ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
Πρόκειται για τα εξής:
– Η ανεξέλεγκτη πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης σε νοσοκομειακό και εξω-νοσοκομειακό επίπεδο.
– Η παροχή των φαρμάκων στους ανασφάλιστους ασθενείς.
– Ο έλεγχος του όγκου συνταγογράφησης.
– Η ομαλή διάθεση των φαρμάκων σοβαρών παθήσεων.
– Ο ενιαίος ΦΠΑ 6% στα φάρμακα.
ygeiamou
Διαβάστε Περισσότερα » "Φάρμακο: Προς τη σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο, λένε οι εταιρείες"

Χατζηδάκης: Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για οφειλές στη ΔΕΗ

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές των καταναλωτών στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στη νέα ρύθμιση που έρχεται είπε ότι θα μειωθεί το ποσό της προκαταβολής, ενώ θα παραμείνει ίδιος ο αριθμός των δόσεων. Σήμερα αν έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρέους, χρειάζεται προκαταβολή 40% και μέχρι 12 δόσεις.

«Σε σχέση με τις προκαταβολές η απόφαση της ΔΕH είναι το 40% να περιοριστεί και να εξορθολογιστεί… Και εμείς και η ΔΕH ακούμε την κοινή γνώμη» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Επίσης, τη Δευτέρα έρχεται και η ρύθμιση για την κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης. «Θα τη φέρουμε και στη Βουλή και θα δούμε τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας… Οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ κόστισαν στη ΔΕH 600 εκατ. που κέρδισαν οι ανταγωνιστές της, τα μεγάλα συμφέροντα» σημείωσε.

«Ο Τσίπρας εγκατέλειψε το μοντέλο της μικρής ΔΕH του κ. Σαμαρά και συμφώνησε με την τρόικα να πάει από το 90% στο 50% της αγοράς χωρίς να πάρει η επιχείρηση ούτε 1 ευρώ… Αν αυτό δεν είναι πολιτικό σκάνδαλο ποιο είναι; Για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο έγιναν οι περιβόητες ΝΟΜΕ», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το θέμα των ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάσταση της ΔEH, σε επίπεδο πολιτικό πρωτίστως, όμως, παρατήρησε, «οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να γίνουν κατήγοροι».

«Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕH με τις ζημιές που έχει, παρότι έβγαλε τη μύτη της από το νερό δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο» διευκρίνισε ο υπουργός.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για οφειλές στη ΔΕΗ"

Προσλήψεις αναπληρωτών: Ανακοινώθηκαν 2.372 σε δημοτικά και νηπιαγωγεία και 3.015 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Προσλήψεις 2.372 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και Γενική Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2019-2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Πιο αναλυτικά, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) προσλαμβάνονται:

α) 594 εκπαιδευτικοί των κλάδων/ειδικοτήτων ΕΑΕ (ΠΕ71, ΠΕ70.ΕΑΕ, ΠΕ61, ΠΕ60.ΕΑΕ, ΠΕ06.ΕΑΕ, ΠΕ08.ΕΑΕ, ΠΕ11.ΕΑΕ, ΠΕ79.01.ΕΑΕ, ΠΕ86.ΕΑΕ, ΠΕ91.01.ΕΑΕ, ΤΕ16.00.ΕΑΕ) και των κλάδων ΠΕ70, ΠΕ08, ΠΕ91.01 ως προσωρινοί αναπληρωτές στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2019-2020» (ΟΠΣ 5047082).
β) 77 εκπαιδευτικοί κλάδων EAE (ΠΕ71, ΠΕ70.ΕΑΕ, ΠΕ60.ΕΑΕ) και κλάδου ΠΕ70 ως προσωρινοί αναπληρωτές στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2019-2020» (ΟΠΣ 5047057).
Στη Γενική Εκπαίδευση, προσλαμβάνονται 539 νηπιαγωγοί (εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60) ως προσωρινοί αναπληρωτές στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, 2019-2020» (ΟΠΣ 5047058).
Επιπλέον, για τα δημοτικά γενικής εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 1.129 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ70, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ79.01, ΠΕ86, ΠΕ91.01 ως προσωρινοί αναπληρωτές στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΕΝΙΑΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, 2019-2020» (ΟΠΣ 5047065).
Ακόμη, οι προσλήψεις αφορούν 26 εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία-Τάξεις Υποδοχής, σχολικό έτος 2019-2020» (ΟΠΣ 5045765).
Τέλος, προσλαμβάνονται 7 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70 ως προσωρινοί αναπληρωτές με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των Σχολικών Μονάδων της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-20.
Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.www.minedu.gov.gr .
Ακόμη το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε προσλήψεις 3.015 εκπαιδευτικών, κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης, ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2019-2020.»
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το διδακτικό έτος 2019-2020, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου:
α) 536 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ78, ΠΕ79, ΠΕ80, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΤΕ02, ΤΕ16 και ΔΕ02, στη Β/θμια ΕΑΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2019-2020» με κωδικό ΟΠΣ 5047082 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020»
β) 15 εκπαιδευτικοί, κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04, στην ΕΑΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2019-2020» με Κωδικό ΟΠΣ 5047057 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».
γ) 2014 εκπαιδευτικοί, κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90, ΠΕ91, ΤΕ01, ΤΕ02 και ΔΕ02, στη Β/θμια Γενική Εκπαίδευση, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων σχολικών μονάδων, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
δ) 447 εκπαιδευτικοί, κλάδων ΠΕ79.01 και ΤΕ16, στα Μουσικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2019-2020 με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
ε) 1 εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ79.01, στ, με χρηματοδότηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.
στ) 2 εκπαιδευτικοί Β/θμιας ΕΑΕ, κλάδου ΠΕ02, στα Κ.Ε.Σ.Υ., στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ενίσχυση υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης, 2019-2020» με Κωδικό ΟΠΣ5048220, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».
Οι προσλαμβανόμενοι των ανωτέρω περιπτώσεων α) έως ε) οφείλουν ναπαρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση των Προϊσταμένων των οικείων Διευθύνσεων σε κενές θέσεις των Σχολικών Μονάδων της περιοχής πρόσληψής τους, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020.
Οι προσλαμβανόμενοι της ανωτέρω περίπτωσης στ) οφείλουν να παρουσιαστούν εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, όπου θα τοποθετηθούν στο Κ.Ε.Σ.Υ. πρόσληψής τους, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020.
Επίσης διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, 7 αναπληρωτές κλάδων ΠΕ04, ΠΕ06, ΠΕ86, ΠΕ88 και ΠΕ89.
Δείτε τους πίνακες με τα ονόματα εδώ
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσλήψεις αναπληρωτών: Ανακοινώθηκαν 2.372 σε δημοτικά και νηπιαγωγεία και 3.015 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση"

Ηγουμενίτσα: Νταλίκες κάηκαν ολοσχερώς – Σοβαρές ζημιές στα εμπορεύματα

Κοντά στην πλώρη του πλοίου φαίνεται ότι βρισκόταν η νταλίκα – ψυγείο, απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά στο «Olympic Champion» της ΑΝΕΚ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Βενετία, με 538 επιβάτες και 74 άτομα πλήρωμα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά την αναχώρηση του πλοίου, που επέστρεψε στην Ηγουμενίτσα, όπου και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Δύο επιβάτες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα – ο ένας Κούρδος, που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών- και ένας υπέστη μικρής έκτασης έγκαυμα.

Αν και μόλις η νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης ενεργοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, κάποιες νταλίκες που βρίσκονταν στο γκαράζ κάηκαν ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν και εμπορεύματα που μετέφεραν κάποιες.

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής ήταν δύσκολη, ενώ οι πυροσβέστες που μετείχαν σε αυτή χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μετά την κατάσβεση, κλιμάκιο της πυροσβεστικής επιβιβάστηκε στο πλοίο για να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς. Παράλληλα ξεκίνησε και η έξοδος των 293 οχημάτων που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο.

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα που τραβήχτηκαν από drone πάνω από το πλοίο και δείχνουν την κινητοποίηση των αρχών και τις προσπάθειες κατάσβεσης, που έγιναν και από θαλάσσης.



Τρεις τραυματίες

Μετά την αποβίβαση των επιβατών, δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των αναθυμιάσεων από την πυρκαγιά στο Olympic Champion High Speed Ferries, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Στην Ηγουμενίτσα αναμενόταν και ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Σπύρος Βαλσάμης.

Οι δύο επιβάτες του πλοίου Champion Olympic που αντιμετώπισαν νωρίτερα προβλήματα υγείας λόγω της φωτιάς διακομίστηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά. Πρόκειται για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό ο οποίος έφερε ελαφρύ έγκαυμα στο πόδι.

Τι ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, στο λιμάνι έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, καθώς και ένα πλοιάριο του πυροσβεστικού σώματος, ενώ δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο χώρο οχημάτων (γκαράζ) του Ε/Γ – Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION” Ν. Χανίων 29, με 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα, εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία Ιταλίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ρυμουλκό σκάφος, καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το εν λόγω πλοίο επανακατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου αφού προσέδεσε, αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης των οχημάτων. Δύο (02) εκ των επιβατών (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο πλοίο έχει επιβιβαστεί κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κατάστασης. Ρύπανση δεν διαπιστώθηκε. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας θα διενεργηθεί προανάκριση», αναφέρει η ανακοίνωση.



ship3
ship2
ship1

hg4
hg6
3l__2_

«Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα», έγραψε στο Facebook o υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. 

 

Το Olympic Champion έχει ναυπηγηθεί το 2000 κι έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

Τον Αύγουστο του 2018, ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηγουμενίτσα: Νταλίκες κάηκαν ολοσχερώς – Σοβαρές ζημιές στα εμπορεύματα"

Εισαγγελία Βόλου: Οκτώ φορές μεγαλύτερη η ισχύς του «χαλιού» στο λούνα παρκ Αλμυρού!

Το γεγονός ότι η ισχύς του μοιραίου «χαλιού» του λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού, απ’ όπου εκτοξεύτηκε και έχασε τη ζωή της η 14χρονη μαθήτρια Σ.Χ. το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019, ήταν της τάξης των 123 ίππων και όχι των 15 HP, που ήταν δηλωμένο στις αρχές (οκτώ φορές μεγαλύτερη δηλαδή), προκύπτει από την πραγματογνωμοσύνη που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη.
Με βάση τα ευρήματα, η άδεια έπρεπε να είχε δοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης (Γ.Γ. Βιομηχανίας) και όχι από τον Δήμο Αλμυρού.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, για να προλάβει τυχόν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον, έστειλε χθες επιστολή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με αποδέκτη όλους τους Δήμους των τεσσάρων νομών σχετικά με την ασφαλή λειτουργία και το καθεστώς αδειοδότησης των λούνα παρκ, που περιοδεύουν σε εμποροπανηγύρεις σε διάφορες περιοχές τα καλοκαίρια.
Εκτινάχτηκε 11 μέτρα!
Με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό ανήλικης στις 30 Αυγούστου 2019, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Αλμυρού, εντός του χώρου όπου ήταν εγκατεστημένο λούνα παρκ και ενώ η ανήλικη επέβαινε σε ηλεκτροκίνητο παίγνιο με την ονομασία «χαλί», όταν κατά τη διάρκεια περιστροφών αυτού εκτινάχτηκε σε απόσταση περίπου 11 μέτρων, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της, αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει η αντισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, που ζήτησε προκαταρκτική έρευνα για το τραγικό δυστύχημα.
Σύμφωνα με την αντεισαγγελέα, διαπιστώθηκε ότι η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ , το οποίο αποτελείτο από 16 παιδειές, είχε εφοδιαστεί με άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας ψυχαγωγικής παιδειάς «Λούνα Παρκ» από τον Δήμο Αλμυρού, προσκομίζοντας βεβαίωση ιδιώτη διπλωματούχου ηλεκτρολόγου μηχανικού, ότι η συνολική ισχύς των εγκατεστημένων 16 παιδιών, είναι μικρότερη από 15 ίππους (15 HP) και επομένως ως μηχανολογική εγκατάσταση κάτω των 15 HP, δεν υποχρεούτο σε προσκόμιση άδειας του Υπουργείο Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας), κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 του Α.Ν/ 207/1967, σύμφωνα με τις οποίες απαλλάσσονται της υποχρέωσης εφοδιασμού αδείας δια αποφάσεως του Υπουργείου, οι κάτοχοι βιομηχανικών ή βιοτεχνικών επιχειρήσεων που διαθέτουν μηχανολογικές εγκαταστάσεις μέχρι και 15 HP, σε όλη την Ελληνική επικράτεια (πλην της περιοχής τέως Διοικήσεων Πρωτευούσης, όπου δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 10 HP).
Πολύ μεγαλύτερη η ισχύς
Στην επιστολή της Εισαγγελίας Βόλου αναφέρεται ότι κατόπιν διενέργειας ηλεκτρολογικής πραγματογνωμοσύνης από διορισθέντα διπλωματούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό (μέλος του ΤΕΕ), διαπιστώθηκε ότι η ισχύς και μόνον του συγκεκριμένου εγκατεστημένου ηλεκτροκίνητου περιστρεφόμενου παιγνίου («χαλί»), ανέρχεται σε 92,3 kW, ήτοι σε 92,3/0,75=123,06 HP, ενώ εκτιμάται ότι πολλά από τα υπόλοιπα παίγνια του εκ λόγω λούνα παρκ, όπως το σύστημα μεγάλης παλινδρομικής αιώρας («καράβι») ή το ηλεκτροκίνητο περιστρεφόμενο παίγνιο («ταψί»), είναι μεγαλύτερης ισχύος από 15 HP.
«Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προαναφερόμενα, το συγκεκριμένο λούνα παρκ αποτελεί μηχανολογική εγκατάσταση, υπερβαίνουσα συνολικά τους 15 HP και για το λόγο αυτό, όφειλε να έχει εφοδιαστεί με άδεια του Υπουργείου Ανάπτυξης, κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 του Α.Ν/ 207/1967.
Έλεγχοι από τους Δήμους
Με γνώμονα την πρόληψη ατυχημάτων στους χώρους εγκατάστασης λούνα παρκ, η αντεισαγγελέας ζητά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να διαβιβάσει την επιστολή σε όλους τους Δήμους των τεσσάρων νομών, στους οποίους συστήνει κάθε φορά που προτίθενται να αδειοδοτήσουν εγκαταστάσεις λούνα παρκ σε χώρους εμποροπανήγυρης, δια των Τεχνικών τους Υπηρεσιών να προβαίνουν σε ελέγχους, τόσο του συγκεκριμένου λούνα παρκ (που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται ακόμη και σήμερα σε Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας), όσο και οποιουδήποτε λούνα παρκ αιτείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας, εντός τω ορίων της περιφέρειάς τους.
«Πριν τη χορήγηση της σχετικής άδειας, να διαπιστώνεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των ιδίων Δήμων, αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας του εκάστοτε λούνα παρκ (ήτοι η καταλληλότητα των κατασκευών, η ασφάλεια και η συντήρηση των ηλεκτροκίνητων παιγνίων και η τήρηση των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας) και να μην αρκούνται στην προσκόμιση σχετικών βεβαιώσεων από ιδιώτες μηχανικούς – εντολοδόχους του αιτούντος τη χορήγηση άδειας λειτουργίας λούνα παρκ, προκειμένου – κατά την κρίση τους – να μη χορηγείται η σχετικά άδεια σε εγκαταστάσεις λούνα παρκ που δεν πληρούν στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας και να αποτρέπονται, στο μέτρο των δυνατοτήτων του εκάστοτε Δήμου, η έκθεση σε κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας και της ίδιας της ζωής των παιδιών που ψυχαγωγούνται στους χώρους αυτούς και των ενηλίκων που τα συνοδεύουν, δημοτών τους και επισκεπτών», καταλήγει η επιστολή με αποδέκτη τους Δήμους.
magnesianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελία Βόλου: Οκτώ φορές μεγαλύτερη η ισχύς του «χαλιού» στο λούνα παρκ Αλμυρού!"

Μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Επίθεση με βόμβες μολότοφ από ομάδα νεαρών, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, που φυλάει το κτίριο της πρώην κατάληψης στην οδό Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια, το οποίο έχει εκκενωθεί.

Από τις μολότοφ δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή φθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επτά προσαγωγές, αλλά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια"

Κικίλιας: Παραμένουν οι ΤΟΜΥ, ενισχύονται τα κέντρα Υγείας

Σε ενίσχυση των κέντρων Υγείας αλλά και διατήρηση των ΤΟΜΥ, προσανατολίζεται το υπουργείο υγείας. Παρότι, όπως εκτιμά ο ίδιος ο υπουργός Υγειάς Βασίλης Κικίλιας σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «τα στοιχεία τα οποία παρουσιάσαμε μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι» για τις ΤΟΜΥ, θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση τους, με στόχο να γίνουν πιο αποτελεσματικές όσον αφορά την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους πολίτες.

Αυτό προκύπτει από συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με συμβεβλημένους γιατρούς τα πράγματι υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, τα οποία θα αναδιαρθρώσουμε και ομοιογενοποιήσουμε για να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά».

Ο υπουργός Υγείας στην ίδια συνέντευξη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της ιλαράς, με αφορμή ερώτηση για την πρόσφατη νομοθέτηση του στην Γερμανία. «Προκειμένου να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», ήταν η απάντηση του, η οποία συμπληρώθηκε με νέα έκκληση υπέρ του εμβολιασμού κατά της γρίπης. «Ενώνω τη φωνή μου με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, τους φαρμακευτικούς συλλόγους, καθηγητές και όλους τους ειδικούς επιστήμονες, που μιλούν για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, των ευπαθών ομάδων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης απέναντι στην εποχική γρίπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο και για τη λειτουργία νέων υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής όπως το κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων. Είπε συγκεκριμένα: «Δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία θέλουμε να είναι σε πλήρη διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να αποτελέσουν ένα πλήρες σύστημα επείγουσας φροντίδας.

Ενισχύουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που υποστηρίζουν τα βαριά περιστατικά και σχεδιάζουμε άμεσα τη λειτουργία νέων υπηρεσιών, όπως το ολοκληρωμένο κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων».

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Παραμένουν οι ΤΟΜΥ, ενισχύονται τα κέντρα Υγείας"

Παπαγγελόπουλος: Ποιον ενημέρωσε η Ράικου και έδωσε δεύτερη κατάθεση;

Αιχμές κατά Ελένης Ράικου αφήνει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτική και την τέως εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, τονίζει:

«Η ΝΔ στήριξε τη νομικά σαθρή πρότασή της στις καταθέσεις των γνωστών για την "αξιοπιστία" τους και την εν γένει συμπεριφορά τους στον χώρο της Δικαιοσύνης και όχι μόνο κύριο Αγγελή και κυρία Ράικου. Όμως και οι δυο τους, όπως και κάθε άλλος ψευδομάρτυρας στην υπόθεση αυτή, θα πρέπει να απαντήσουν σε αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τις ίδιες τις καταθέσεις τους. Ειδικά η κυρία Ράικου ίσως χρειαστεί περισσότερο από 2,5 χρόνια, που χρειάστηκε για να τολμήσει να αναφέρει ευθέως το όνομά μου, για να διευκρινίσει τους ψευδείς και κατάπτυστους ισχυρισμούς της για τις δήθεν τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαμε για τη Novartis. Επίσης, θα πρέπει να εξηγήσει για ποιον λόγο επανήλθε να καταθέσει, ενώ είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή της. Μήπως ενημέρωσε κάποιον τι είχε καταθέσει; Μήπως αυτός δεν έμεινε ικανοποιημένος και την καθοδήγησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να συμπληρώσει τα ψέματά της; Πού πήγε στο ενδιάμεσο των καταθέσεων της και με ποιον συνεννοήθηκε; Μήπως η Novartis πλέον δεν τους αρκεί γιατί είναι ολοφάνερο ότι οι καταγγελίες σε βάρος μου εξελίσσονται σε μεγάλο φιάσκο και προετοιμάζονται για νέα σκευωρία εναντίον μου, χρησιμοποιώντας παρακρατικούς μηχανισμούς, πράκτορες, μυστικές υπηρεσίες και κάθε πρόθυμο ψευδομάρτυρα ή παρανοϊκό μυθομανή; Μήπως η κυρία Ράικου με τη συμπληρωματική της κατάθεση προετοιμάζει το έδαφος; Είναι μεγάλη ντροπή και απόλυτη κατάντια εισαγγελείς και δημοσιογράφοι να συμμετέχουν σε τέτοια βρωμερά παιχνίδια. Εμένα στοχεύουν, αλλά τελικά πλήττουν τη δικαιοσύνη και το πολιτικό μας σύστημα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαγγελόπουλος: Ποιον ενημέρωσε η Ράικου και έδωσε δεύτερη κατάθεση;"

Facebook και WhatsApp θα στέλνουν μηνύματα χρηστών τους στην αστυνομία!

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με έδρα τις Η.Π.Α., όπως το Facebook και το WhatsApp, θα υποχρεωθούν να μοιράζονται τα κρυπτογραφημένα μηνύματα των χρηστών τους με τη βρετανική αστυνομία, σύμφωνα με μια νέα συνθήκη που υπογράφεται μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος.

Η συμφωνία, η οποία πρόκειται να υπογραφεί τον επόμενο μήνα, υποχρεώνει τις εταιρείες κοινωνικών μέσων δικτύωσης να ανταλλάσσουν πληροφορίες προκειμένου να βοηθούν τις έρευνες που γίνονται κατά υπό[των για σοβαρές αξιόποινες πράξεις, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και της παιδεραστίας.

Η Βρετανή υπουργός Εσωτερικών, Priti Patel, έχει προειδοποιήσει ότι η πρακτική του Facebook να επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα από τον ένα στο άλλο θα ωφελούσε τους εγκληματίες και κάλεσε τις εταιρείες να αναπτύξουν κατάλληλα συστήματα ώστε οι υπηρεσίες πληροφοριών να έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Η.Π.Α. συμφώνησαν να μην κάνουν έρευνες η μια χώρα στους πολίτες της άλλης ως μέρος της συμφωνίας, ενώ οι Η.Π.Α. δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν πληροφορίες που λαμβάνονται από βρετανικές επιχειρήσεις στις περιπτώσεις που προβλέπεται θανατική ποινή.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Facebook και WhatsApp θα στέλνουν μηνύματα χρηστών τους στην αστυνομία!"

Η Ρωσία είναι έτοιμη για εκσυγχρονισμό του ελληνικού συστήματος S-300

Η Ρωσία έχει εκφράσει την προθυμία της να εξετάσει το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των ελληνικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 για το οποίο επανειλημμένα έχει ζητήσει από την Αθήνα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ria Novosti ο διευθυντής της στρατιωτικής υπηρεσίας τεχνικής συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Σουγκάεφ.

«Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα προσφέρει στην ελληνική πλευρά να οργανώσει τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε φθάσει στο ζήτημα αυτό, λόγω, όπως φαίνεται της γενικής ατμόσφαιρας επιβολής κυρώσεων και της πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας.
»Σε περίπτωση αλλαγής στάσης των εταίρων μας στην Αθήνα, είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στο θέμα», είπε ο Σουγκάεφ.

Υπενθύμισε ότι το S-300 πωλήθηκε στην Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό, και ότι σήμερα βρίσκεται σε ενέργεια και σε μάχιμη κατάσταση.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία είναι έτοιμη για εκσυγχρονισμό του ελληνικού συστήματος S-300"

Φωτιά σε πλοίο με 538 επιβάτες έξω από την Ηγουμενίτσα

Συναγερμός σήμανε στις αρχές το πρωί από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο «Olympic Champion» της ΑΝΕΚ, ενώ αυτό βρισκόταν κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι, στο γκαράζ του πλοίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκίνησε από μία νταλίκα. Άμεσα δόθηκε εντολή για επιστροφή του στο λιμάνι.

Οι 538 επιβάτες και τα 75 μέλη του πληρώματος έχουν αποβιβαστεί με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.



Σύμφωνα με την πυροσβεστική δυο άτομα χρειάστηκαν να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο Υγείας της περιοχής, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί υπό έλεγχο.



Στην περιοχή βρίσκονται, ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό, ένα πλοιάριο πυρόσβεσης και χερσαία μέσα πυρόσβεσης.

Το Olympic Champion έχει ναυπηγηθεί το 2000 κι έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

Τον Αύγουστο του 2018, ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά.






hg1
2l__1_
3l__2_




hg4
hg6
hg3
hg2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά σε πλοίο με 538 επιβάτες έξω από την Ηγουμενίτσα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news