facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

EMY: Ισχυρές καταιγίδες την Τετάρτη

Βροχερός θα είναι ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας και την Τετάρτη, ενώ το θερμόμετρο θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου.
 Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα την Τρίτη σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κεραυνό, στην Ηλεία και τη Μεσσηνία. Την Τετάρτη, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές- βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βοριάδες, 3-5 μποφόρ.
Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές.
Ανεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες. Σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις και βαθμιαία από νότιες, 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που γρήγορα θα στραφούν από δυτικές 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "EMY: Ισχυρές καταιγίδες την Τετάρτη"

Αντιμέτωπος με αίτημα καθαίρεσης ο Τραμπ

Μπροστά στον κίνδυνο να ξεκινήσει έρευνα του Κογκρέσου με το αίτημα της παραπομπής του με το αίτημα της καθαίρεσης βρίσκεται πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ, παρά την απόφασή του να δώσει «χωρίς καμία περικοπή» στη δημοσιότητα τον απομαγνητοφωνημένο τηλεφωνικό διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αργά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, ανακοίνωσε ότι στηρίζει τη διενέργεια επίσημης έρευνας για παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, για την υπόθεση. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τα μέλη του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε παραδεχθεί ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι ανέφερε το όνομα του βασικού πολιτικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, τον οποίο μαζί με τον γιο του, επιχειρεί να εμπλέξει σε υπόθεση διαφθοράς στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος που έχει καταγγείλει τον Αμερικανό πρόεδρο για προσπάθεια επηρεασμού του Ζελένσκι, δήλωσε ότι επιθυμεί να καταθέσει στο Κογκρέσο.

Από τη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter δήλωσε ότι έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθεί αύριο το κείμενο της συνομιλίας του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας ότι όλοι θα δουν ότι «όλα είναι φιλικά και σύμφωνα με τους κανόνες».

Η υπόθεση ήρθε στο φως από μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Υπηρεσιών Πληροφοριών ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πίεσε τον Ουκρανό πρόεδρο να διατάξει έρευνα εις βάρος του Χάντερ Μπάιντεν και του πατέρα του, πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για υπόθεση διαφθοράς. Ο μάρτυρας δημόσιου συμφέροντος, που σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ είναι «οπαδός των Δημοκρατικών» και διακινεί fake news, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει στο Κογκρέσο.

Τι θέλουν οι Δημοκρατικοί

Η δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνδιάλεξης δεν φαίνεται πάντως ικανή να εμποδίσει την πολύ πιθανή έρευνα του Κογκρέσου εις βάρος του Αμερικανού προέδρου.

Από νωρίς τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι θα κάνει δήλωση για την υπόθεση.

Η Νάνσι Πελόσι μέχρι πρόσφατα ήταν πολύ επιφυλακτική για μια τέτοια κίνηση, ωστόσο σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, πλέον είναι έτοιμη να συμφωνήσει και να συνταχθεί με τους συναδέλφους της που εδώ και μήνες πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τους New York Times, λίγες ώρες πριν από τις ανακοινώσεις της επικεφαλής των Δημοκρατικών, τα δύο τρίτα των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος και ένας ανεξάρτητος έχουν ταχθεί υπέρ της έναρξης της έρευνας. Ειδικότερα, στο σύνολο των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι Δημοκρατικοί, υπέρ της έρευνας είναι 172 βουλευτές, 73 είναι εναντίον ή δεν έχουν αποφασίσει ακόμη και 190 δεν έχουν εκφράσει άποψη.

Όπως δήλωσε και η ίδια, «μόλις έχουμε στα χέρια μας τα στοιχεία, θα είμαστε έτοιμοι. Τώρα έχουμε στοιχεία, είμαστε έτοιμοι».

Δήλωση Μπάιντεν

Στο μεταξύ, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, έκανε μια δήλωση στην οποία αναφέρει ότι όπως εξελίσσεται η υπόθεση αυτή, το Κογκρέσο «δεν έχει άλλη επιλογή» από το να εκκινήσει το Κογκρέσο μια διαδικασία για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ με το αίτημα της καθαίρεσης.

Ασκώντας κριτική στους «αβάσιμους ισχυρισμούς» του Αμερικανού προέδρου που τον κατηγορεί για διαφθορά, ενώ τονίζει ότι ο πραγματικός κίνδυνος από τη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ αφορά την ίδια τη χώρα.

Όπως είπε, μια διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου «θα ήταν μια τραγωδία, αλλά θα την έχει προκαλέσει ο ίδιος. Ξέρουμε ποιος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιοι είμαστε εμείς».

Ψήφισμα της Γερουσίας

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, πέτυχε σήμερα να περάσει ψήφισμα με το οποίο ζητείται από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών να δώσουν στο Κογκρέσο και στις αρμόδιες επιτροπές του την καταγγελία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος που αφορά τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Αν και τη Γερουσία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, ο επικεφαλής του κόμματος, Μιτς ΜακΚόνελ, δεν εξέφρασε αντίρρηση στο αίτημα των Δημοκρατικών και το ψήφισμα πέρασε ομόφωνα.

Με πτώση έκλεισε η Γουόλ Στριτ

Εν μέσω ανησυχιών για την πιθανότατα έναρξης της διαδικασίας καθαίρεσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και εξαιτίας σκληρών δηλώσεών του για τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με πτώση.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε στις 26.807,77 μονάδες, μειωμένος κατά 142,22 μονάδες ή -0,53%. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, που έκλεισε στις 7.993,63 μονάδες, χάνοντας 118,84 μονάδες ή -1,46%.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.966,60 μονάδες, με πτώση 25,18 μονάδων ή -0,84%.

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιμέτωπος με αίτημα καθαίρεσης ο Τραμπ"

Κύκλοι της ΔΕΗ για έκθεση ορκωτού ελεγκτή: «Αίρεται η αβεβαιότητα» για την επιχείρηση

Η άρση της αβεβαιότητας ως προς την βιωσιμότητα της ΔΕΗ πιστοποιείται από τον ορκωτό ελεγκτή, καθώς, όχι μόνο αίρεται η προηγούμενη επισήμανσή του, αλλά πλέον επικυρώνεται η έκθεση της Διοίκησης, χωρίς αστερίσκους, επισημαίνουν κύκλοι της επιχείρησης σχολιάζοντας το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή που συνοδεύει τα αποτελέσματα εξαμήνου της επιχείρησης τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα.

«Η οικονομική έκθεση Α' εξαμήνου 2019 αποτυπώνει την άρση της αβεβαιότητας για την επιχείρηση, μετά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση, την οποία επικυρώνει ο ορκωτός ελεγκτής (Ernst&Young), τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη διασφάλιση της ρευστότητας της επιχείρησης περιλαμβάνουν:

·Εξασφάλιση άντλησης δανειακών κεφαλαίων μακροπρόθεσμης διάρκειας συνολικού ύψους Euro238,1 εκατ.

·Αύξηση τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας, μείωση των εκπτώσεων συνέπειας και προπληρωμής και εισαγωγή «ρήτρας CO2» στα τιμολόγια των πελατών Χαμηλής Τάσης. Από τις ως άνω αναμένεται ενίσχυση της κερδοφορίας α) κατά Euro120 εκατ. μέχρι το τέλος της χρήσης 2019, και β) κατά Euro 532 εκατ. για το 2020.

·Είσπραξη εντός του πρώτου τριμήνου 2020 από το Ελληνικό Δημόσιο της προπληρωμής της αξίας κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας των φορέων του για το έτος 2020. Η προπληρωμή αυτή είχε πραγματοποιηθεί και στα δύο προηγούμενα έτη (2018 και 2019).

·Πρόσθετα έσοδα από την αναγνώριση υποανάκτησης Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) παρελθόντων ετών ύψους Euro 200 εκατ. περίπου τα οποία μετά από σχετική γραπτή επιβεβαίωση που λήφθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας και το Υπουργείο Οικονομικών θα εγγραφούν στον Κρατικό Προϋπολογισμό και θα εκταμιευτούν όχι αργότερα από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά από την απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση η οποία θα επιφέρει την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Επιπλέον πηγές εσόδων που δεν έχουν ληφθεί υπόψη στις εκτιμήσεις της διοίκησης είναι:

1. Η τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της Μητρικής Εταιρείας.

2. Η πιθανή έκδοση διεθνούς ομολόγου, διαδικασία που είχε ξεκινήσει από το 2018, αλλά είχε ανασταλεί λόγω επιδείνωσης των οικονομικών μεγεθών και της έλλειψης ρήτρας CO2.

3. Μείωση των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων από πελάτες με τη συνεργασία συμβούλων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλοι της ΔΕΗ για έκθεση ορκωτού ελεγκτή: «Αίρεται η αβεβαιότητα» για την επιχείρηση"

«Βόμβες» Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Με απειλούσε τηλεφωνικά

Σοβαρότατες οι καταγγελίες που φέρεται να έχει κάνει στην κατάθεσή της για την υπόθεση της Novartis η Ελένη Ράικου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως είχε δεχθεί απειλές μέσω τηλεφωνήματος από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος την κάλεσε στο τηλέφωνο και τη ρώτησε «τι κάνεις με τα πολιτικά πρόσωπα της Novartis… Στείλε τη δικογραφία της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή».

«Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν παραπέμπω κανέναν χωρίς στοιχεία», φέρεται να αναφέρει, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – να της απαντά: «Στείλε εσύ το φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».

«Δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ράικου, με τον τότε υπουργό να της απαντά τότε «μείνε με τη σχολή και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου…» και να της κλείνει το τηλέφωνο.

Ανέφερε ακόμη, πως ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αυτοαποκαλούνταν «Ρασπούτιν». «Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στη θέληση του αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν ως ‘’Ρασπούτιν’’, λέγοντας χαρακτηριστικά «όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε». Γι’ αυτό τον αποκαλούσα κι εγώ έτσι κι όλοι οι συνάδελφοί δικαστικοί έτσι τον ξέρουν» αναφέρει η κ. Ράικου.

Η Ελένη Ράικου ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δύο φορές την επισκέφτηκε γνωστή δημοσιογράφος. Την πρώτη φορά τη ρωτούσε «τι στοιχεία έχεις για πολιτικούς; Γιατί τα κρύβεις; Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση;». Η κ. Ράικου της έλεγε πως δεν είχε στοιχεία και εκείνη της απαντούσε «πες μου τι γνωρίζεις για να βρούμε τα στοιχεία». Όταν έφυγε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, πήρε τηλέφωνο ο Παπαγγελόπουλος, κατέθεσε η κ. Ράικου, ο οποίος της έλεγε τα ίδια, «αφού έχεις στοιχεία, γιατί δεν προχωράς».

Οι καταθέσεις της κ. Ράικου και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα διαβιβάστηκαν στην Βουλή προκειμένου να ενσωματωθούν στην υπάρχουσα δικογραφία βάσει της οποίας η ΝΔ αναμένεται να καταθέσει πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη» αναφέρει σε δήλωσή του ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχετικά με την κατάθεση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου και τη διαβίβαση της στη Βουλή.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβες» Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Με απειλούσε τηλεφωνικά"

Κανονικά θα κινηθούν τρένα και Προαστιακός την Πέμπτη -Ανεστάλη η απεργία

Ανεστάλη η 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και αυτό σημαίνει ότι τα τρένα και ο Προαστιακός (συμπεριλαμβανομενων και των τουριστικών διαδρομών) θα κινηθούν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, με την αναστολή των κινητοποιήσεών τους «δίνουν πίστωση χρόνου» στην διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να τους κατατεθεί πρόταση που αφορά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τους ίδιους, «θέτει σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα της συγχώνευσης της ΕΕΣΣΤΥ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Όπως υποστηρίζουν οι σιδηροδρομικοί, κατά την διάρκεια επαφών της ΠΟΣ με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μετά από δέσμευση της τελευταίας για ικανοποίηση του αιτήματός τους, αποφασίστηκε η αναστολή για μια εβδομάδα των κινητοποιήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, ότι την Πέμπτη θα εκτελούνται κανονικά όλα τα δρομολόγια.

Εν τω μεταξύ, η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από τον Μάρτιο, βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά θα κινηθούν τρένα και Προαστιακός την Πέμπτη -Ανεστάλη η απεργία"

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας στην Αμφιλοχία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αμφιλοχίας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος.

Ειδικότερα, από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και για διάστημα ενός μήνα, στο 108ο χλμ. η κυκλοφορία θα διεξάγεται από μια λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, θα ισχύσει αποκατάσταση της κυκλοφορίας νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας στην Αμφιλοχία"

Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Εγώ δεν θα υπέγραφα την συμφωνία, αλλά θα την σεβαστώ

Μήνυμα στα Σκόπια να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στα ζητήματα προστασίας των εμπορικών σημάτων έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση, την πρώτη, που είχε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στον κ. Ζάεφ ότι αν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, μετά την κύρωσή της η συμφωνία αποτελεί πλέον μέρος του Διεθνούς Δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Ο κ. Ζάεφ εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Μπαράζ επαφών

Η ατζέντα των επαφών του πρωθυπουργού την Τρίτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο επίπεδο της οικονομίας και των συναντήσεων με ξένους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, στις 16.30 το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs, στην οποία, ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής της Goldman, David Solomon, θα παραστούν 30 CEO’s κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων.

Νωρίτερα, στις 12.00 τοπική ώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council.

Επίσης, ο πρωθυπουργός είχε επαφές με τον Έντι Ράμα, τον Χασίμ Θάτσι και τον Αλεξάντερ Βούτσιτς, ενώ στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων με ηγέτες μεγάλων χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον (11.30 τοπική ώρα).

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ (1:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) και αύριο θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Εγώ δεν θα υπέγραφα την συμφωνία, αλλά θα την σεβαστώ"

Ερντογάν: Για το φυσικό αέριο της Κύπρου θέλουμε μια λύση win-win

Αναφορές στο Κυπριακό περιλάμβανε η ομιλία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σύμφωνα με το sigmalive.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, κατηγόρησε την Ε/κ πλευρά γιατί δεν αποδέχεται το διαμοιρασμό της εξουσίας με τους Τουρκοκύπριους. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι στο θέμα των ενεργειακών πόρων η Άγκυρα είναι υπέρ μιας λύσης win-win. Επίσης, υποστήριξε ότι η Τουρκία παραμένει εγγυήτρια δύναμη και θα συνεχίζει να προασπίζεται τα δικαιώματα των Τ/κ στην περιοχή.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η θέση για μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατό. Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στους ενεργειακούς πόρους, υποστήριξε ότι κάποιες χώρες στην περιοχή τους μετατρέπουν σε εστία σύγκρουσης και όχι συνεργασίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Για το φυσικό αέριο της Κύπρου θέλουμε μια λύση win-win"

Έκτακτα δρομολόγια πλοίων μετά την απεργία της ΠΝΟ – Όλες οι τροποποιήσεις

Η σημερινή απεργία της ΠΝΟ δημιούργησε πολλά προβλήματα στα λιμάνια. Στις 6 το πρωί της Τετάρτης λήγουν οι κινητοποιήσεις και έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια.

Πολλές είναι οι ναυτιλιακές εταιρίες που προγραμματίζουν έκτακτα δρομολόγια πλοίων αύριο Τετάρτη προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες μετά τη λήξη της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ,

Οι επιβάτες, που πρόκειται να ταξιδέψουν αύριο, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Δείτε όλα τα δρομολόγια και τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει:


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτα δρομολόγια πλοίων μετά την απεργία της ΠΝΟ – Όλες οι τροποποιήσεις"

Παπαγγελόπουλος: Ψέματα όσα λέει η Ράικου για Ρασπούτιν

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του, επισημαίνει ότι όσα ανέφερε η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον «Ρασπούτιν» είναι ψέματα.

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι η κ. Ράικου «μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον «Ρασπούτιν» για αντιπερισπασμό» και «αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομά του».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, οι χθεσινές καταθέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και της Ελένης Ράικου, μαζί με όλα τα έγγραφα που κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, που ερευνά την υπόθεση της Novartis, πήραν το δρόμο προς τη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενταχθούν στην ήδη υπάρχουσα στο Κοινοβούλιο δικογραφία για τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία.

Η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησής της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα. Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς. Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον «Ρασπούτιν» για αντιπερισπασμό. Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομά μου. Όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ράικου για «Ρασπούτιν» είναι ψέματα. Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαγγελόπουλος: Ψέματα όσα λέει η Ράικου για Ρασπούτιν"

ΔΕΗ: Στα 274,8 εκατομμύρια οι ζημιές το πρώτο εξάμηνο του 2019

Ζημιές μετά από φόρους ύψους 274,8 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2019, έναντι 518 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2018, καταγράφει η ΔΕΗ στα οικονομικά της αποτελέσματα. Ο όμιλος κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4,3% στα 2,3 δισ. ευρώ.

Τα EBITDA του ομίλου (κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων) ανήλθαν σε 108,6 εκατ. ευρώ από 91,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 18,4%.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young δίνει παράταση ζωής στην επιχείρηση, ωστόσο επισημαίνει ότι αν η ΔΕΗ δεν εξορθολογήσει τα οικονομικά της, τότε το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο.

Ο ορκωτός λογιστής είχε προειδοποιήσει τον Απρίλιο για την «ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους».

Τα αποτελέσματα προ φόρων του α΄ εξαμήνου 2019 διαμορφώθηκαν σε ζημίες 352,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,2 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2018 μετά από τις προσαρμογές για χρέωση ΕΛΑΠΕ, πρόβλεψη αποζημιώσεων προσωπικού και απομείωση της αξίας των λιγνιτικών θυγατρικών. Ο κύκλος εργασιών, παρά τον μειωμένο όγκο πωλήσεων κατά 921 GWh (ή 4,6%) λόγω απώλειας μεριδίου αγοράς, αυξήθηκε το α’ εξάμηνο 2019 κατά €94 εκατ. ή 4,3%, λόγω:

«Αποφύγαμε την αρνητική εξέλιξη της χρεοκοπίας της ΔΕΗ» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης. Ο Κωστής Χατζηδάκης είχε εκφράσει μέσω του ΣΚΑΪ την αισιοδοξία του ότι στην έκθεση του ορκωτού ελεγκτή θα αποτυπώνεται η προσπάθεια για την ανάταξη της εταιρείας.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Στα 274,8 εκατομμύρια οι ζημιές το πρώτο εξάμηνο του 2019"

Ρέθυμνο: Τρεις συλλήψεις για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς σε περιοχές του Ρεθύμνου και στο Λασίθι, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ. Όπως τονίζεται δε σε σχετική ανακοίνωση οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 60, 67 και 77 ετών στους οποίους βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία διοικητικά πρόστιμα και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Ειδικότερα, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος διατηρούσε ζώα συντροφιάς μην έχοντας κατάλληλο κατάλυμα για την προστασία των ζώων από τις καιρικές συνθήκες. Σε δεύτερη περίπτωση σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης διαπιστώθηκε ότι ο 67χρονος διατηρούσε ζώο συντροφιάς μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας.

Τέλος, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας ο 77χρονος διατηρούσε ζώο συντροφιάς μην έχοντας, επίσης, κατάλληλο κατάλυμα για την προστασία του ζώου από καιρικές συνθήκες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Τρεις συλλήψεις για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς"

Προσφυγικό: Πάνω από 800 αφίξεις σε μόλις 48 ώρες στα νησιά του Αιγαίου

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές, τη στιγμή που η κυβέρνηση οργανώνει σχέδιο για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Συνολικά 360 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφηκαν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 4 το απόγευμα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας στη Λέσβο. Μάλιστα οι 62 από αυτούς έφτασαν σήμερα τα χαράματα στη Λήμνο και μεταφέρονται στη Λέσβο με πλοίο της γραμμής. Στο ίδιο διάστημα στη Χίο πέρασαν 109 άτομα και στη Σάμο 16. Δηλαδή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σήμερα και μέχρι τις 4 το μεσημέρι πέρασαν 485 άτομα.

Τη Δευτέρα στη Λέσβο πέρασαν 147 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 75 και στη Σάμο 116. Συνολικά δηλαδή 347 άτομα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία που προέρχονται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου σε λιγότερο από 48 ώρες πέρασαν και καταγράφηκαν στα ΚΥΤ των τριών νησιών 832 νέοι αιτούντες άσυλο.

Προβληματισμός για τη στάση του Τούρκου προέδρου

«Eκρηκτική» χαρακτήρισε την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη συνεδρίαση της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Europol για το μεταναστευτικό και τη συνεργασία της με τη Frontex και την Τουρκία.

«Η εμβάθυνση της συνεργασίας της Europol με την Frontex για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και τη στοχευμένη δράση κατά των εγκληματικών ομάδων και των τρομοκρατών, είναι επιβεβλημένη», ανέφερε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Χαρακόπουλος προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται «ειδικά για την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μια νέα έξαρση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, από τα ανατολικά της σύνορα, με ευθύνη της Τουρκίας».

Απευθυνόμενος στην εκτελεστική διευθύντρια της Europol, Κατρίν Ντε Μπολ, ο Μ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι εκατοντάδες οι νεοεισερχόμενοι καθημερινά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και από την περιοχή του Έβρου στην Θράκη», ενώ ενημέρωσε ότι το Σάββατο υπήρξε έκτακτη σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση τού προβλήματος. «Η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου είναι εκρηκτική, ενώ και στην ηπειρωτική Ελλάδα ασφυκτιούν τα hot spots, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη συμφωνία της Europol με την Τουρκία, επισημαίνοντας πως «δυστυχώς, η συγκεκριμένη συμφωνία δεν έχει σημειώσει πρόοδο, με ευθύνη της Τουρκίας, που απαιτεί την ανταλλαγή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

«Ωστόσο, στην Τουρκία δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός εγκληματικών οργανώσεων, κυρίως στον τομέα της διακίνησης μεταναστών, και το επίπεδο της υφιστάμενης συνεργασίας δεν επιτρέπει την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση και εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων που δρουν εντός και εκτός ΕΕ. Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν απειλεί ευθέως ότι θα ανοίξει τα σύνορά του για να στείλει στην Ευρώπη εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες», υπογράμμισε.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγικό: Πάνω από 800 αφίξεις σε μόλις 48 ώρες στα νησιά του Αιγαίου"

Σκευωρία Novartis: Στη Βουλή οι καταθέσεις Στουρνάρα - Ράικου

Κατανόμασαν πολιτικά πρόσωπα και ειδικά τον Παπαγγελόπουλο

Τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο, πήραν το δρόμο προς την Βουλή οι χθεσινές καταθέσεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και της τέως Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου προκειμένου να ενταχθούν, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, στην ήδη υπάρχουσα στο κοινοβούλιο δικογραφία για την Novartis.

Οι καταθέσεις των δύο χθεσινών μαρτύρων διαβιβάζονται στην Βουλή, καθώς αναφέρθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα και ειδικά στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ η Ελένη Ράικου αποκάλυψε ότι πίσω από το προσωνύμιο Ρασπούτιν που έχει κατ΄ επανάληψη αναφερθεί στο παρελθόν είναι πράγματι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος παρενέβαινε στο έργο της.

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν ποινική έρευνα για την υπόθεση της επίμαχης φαρμακοβιομηχανίας, μέσω του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα, διαβίβασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης τις δύο μαρτυρικές καταθέσεις και όσα έγγραφα και υπομνήματα κατέθεσαν χθες ο Γιάννης Στουρνάρας και η Ελένη Ράικου.

Τώρα, αναμένεται το υπουργείο Δικαιοσύνης να διαβιβάσει τις δύο αυτές καταθέσεις, κ.λπ. στην Βουλή για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Η Ελένη Ράικου κατά την χθεσινή πολύωρη κατάθεσή της ως μάρτυρας προσκόμισε έγγραφα και στοιχεία, ενώ αναφέρθηκε σε όσα έχει καταγγείλει με επιστολές, έγγραφα, κ.λπ. την επίμαχη περίοδο κατά την οποία ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και οδηγήθηκε σε παραίτηση, λόγω των παρεμβάσεων του γνωστού Ρασπούτιν.

Ακόμη, η Ελένη Ράικου η οποία προσήλθε χθες στο εισαγγελικό γραφείο, μετά την κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, απάντησε σε σωρεία ερωτήσεων του Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος επικεντρώθηκε να αποκαλυφθεί ποιο πολιτικό πρόσωπο είναι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Μετά την αρχική κατάθεσή της η Ελένη Ράικου επανήλθε στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσκομίζοντας έγγραφα και στοιχεία και συνέχισε την κατάθεσή της, η οποία και ολοκληρώθηκε.

Πάντως, η Ελένη Ράικου θεωρείται η νονά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς είναι η πρώτη η οποία του απέδωσε το προσωνύμιο Ρασπούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ράικου, τον Μάρτιο του 2017 παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παράκεντρα εξουσίας που εμποδίζουν την έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis.

Λίγους μήνες αργότερα μέσω κύκλων, φέρεται ότι μίλησε για πρώτη φορά για παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο (σ.σ: Ρασπούτιν) το οποίο «εκμεταλλευόμενοτην πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»», υποδείκνυε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Παράλληλα, στην επιστολή παραίτησης της (24.3.2017) προς την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς, ξεκαθάριζε ότι αρνείται να μετατραπεί σε ««Ιφιγένεια» στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου».

Γιάννης Στουρνάρας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Με την μήνυσή του ο Γιάννης Στουρνάρας ζητεί την ποινική δίωξη των δυο «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», μετά τις ψευδείς καταθέσεις τους, όπως τις κατονομάζει, ενώπιον της Εισαγγελίας διαφθοράς. Στις καταθέσεις αυτές οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενέπλεξαν τον κεντρικό τραπεζίτη.

Ο Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στο γραφείο του Λάμπρου Σοφουλάκη, κατέθεσε κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε) και συνοπτική περίληψη της όλης υπόθεσης, απάντησε σε ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού και αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκευωρία Novartis: Στη Βουλή οι καταθέσεις Στουρνάρα - Ράικου"

Μεσσηνία: Κεραυνός χτύπησε και σκότωσε άνδρα στο Αλιμάκι

Κεραυνός χτύπησε και σκότωσε έναν άνδρα βουλγαρικής καταγωγής που μάζευε σίδερα και παλιά αντικείμενα στο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι του Δήμου Τριφυλίας, το μεσημέρι της Τρίτης.

Στο σημείο σπεύδει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όχημα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Να σημειώσουμε πως είναι το δεύτερο περιστατικό που σημειώθηκε μέσα σε λίγες ώρες στην Πελοπόννησο, καθώς νωρίτερα ένας 35χρονος εργάτης έπεσε νεκρός από κεραυνό στα Λεχαινά.

eleftheriaonline
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσσηνία: Κεραυνός χτύπησε και σκότωσε άνδρα στο Αλιμάκι"

Λάρισα: Αθώοι δύο πρώην διοικητές και 22 γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για υπερκοστολογήσεις

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας δύο πρώην διοικητές και 22 γιατροί και καθηγητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, πρώην και νυν, που κατηγορούνταν για απιστία στην υπηρεσία.

Μεταξύ των γιατρών ήταν και ένας, που υπηρετεί σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το δικαστήριο αποφάσισε ύστερα από 17 συνεδριάσεις και 13 μήνες ακροαματική διαδικασία, ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία για τους γιατρούς από τρεις κλινικές, ενώ για τους δύο πρώην διοικητές του νοσηλευτικού ιδρύματος αποφάσισε πως είναι αθώοι λόγω αμφιβολιών. Αθωωτική ήταν και η πρόταση του Εισαγγελέα.

Η υπόθεση χρονολογούνταν από το 2008-2009 και αφορούσε υπερκοστολογήσεις νοσοκομειακών υλικών, που κατηγορούνταν ότι έκαναν οι γιατροί.

e-thessalia
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Αθώοι δύο πρώην διοικητές και 22 γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για υπερκοστολογήσεις"

DW: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Μάλτα συμφώνησαν σε μηχανισμό κατανομής μεταναστών

Ο μηχανισμός κατανομής στον οποίο συμφώνησαν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Μάλτα θεωρείται ένα πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - Ο μηχανισμός θα έχει ισχύ για ένα εξάμηνο.

Τέσσερις χώρες-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν χθες στη Μάλτα σε ένα μηχανισμό κατανομής μεταναστών που διασώζονται στην κεντρική Μεσόγειο. Οι υπ. Εσωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Μάλτας, παρουσία του Ευρωπαίου επιτρόπου για τη Μετανάστευση και της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ κατέληξαν ότι οι διασωθέντες θα αποβιβάζονται σε λιμάνια της Ιταλίας και της Μάλτας και αν παραστεί ανάγκη και σε εκείνα της Γαλλίας. Ο μηχανισμός θα έχει ισχύ για ένα εξάμηνο και κάθε συμμετέχουσα χώρα έχει την ευχέρεια να αποχωρήσει όποτε το επιθυμεί.

Μετά την αποβίβασή τους οι μετανάστες θα κατανέμονται εντός τεσσάρων εβδομάδων. Γερμανία και Γαλλία πρότειναν να δέχονται στο έδαφός τους το 25% των μεταναστών και η Ιταλία 10%. Ανοιχτό παραμένει ωστόσο το υπόλοιπο 40%. Τα τελικά ποσοστά αναμένεται να οριστούν στο επόμενο Συμβούλιο υπ. Εσωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, στο οποίο, όπως ελπίζει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, θα δηλώσουν συμμετοχή και άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Ελάχιστες χώρες-μέλη αναμένεται να συμμετάσχουν

Ο απεσταλμένος της DW στη διάσκεψη της Μάλτας Μπερντ Ρίγκερτ παρατηρεί ωστόσο σε σχόλιό του ότι «ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι στην ΕΕ εκτιμούν ότι οι χώρες που θα συμμετάσχουν στο μηχανισμό κατανομής δεν θα ξεπεράσουν τις έξι». Ο δημοσιογράφος της DW υπογραμμίζει ότι «παρά το γεγονός ότι δεν το παραδέχεται δημόσια ο συντηρητικός υπ. Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ αλλάζει στάση κάνοντας πλέον λόγο για συγκεκριμένο ποσοστό μεταναστών που θα δέχεται η Γερμανία στο έδαφός της. Το ποσοστό αυτό αφορά κατ΄ αρχήν μόνο όσους διασώζονται από ιδιωτικά πλοία οργανώσεων αρωγής, οι οποίοι το 2018 έφθασαν τους 2.200. Ούτως άλλως οι περισσότεροι μετανάστες δεν διαπλέουν πια τη Μεσόγειο, αλλά περνούν από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα ή από χώρες της Β. Αφρικής στην Ισπανία».

Οι υπ. Εσωτερικών δήλωσαν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της διάσκεψης. Ο Χορστ Ζέεχοφερ θεωρεί μάλιστα τον μηχανισμό κατανομής ένα είδος προσταδίου για μια ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου. Ο Γάλλος υπουργός Κριστόφ Καστανά κάνει λόγο για «ισορροπημένη συμφωνία», η Ιταλίδα ομόλογός του Λουτσιάνα Λαμοργκέζε για «νέο ξεκίνημα» και ο υπ. Εσωτερικών της Μάλτας για «ιστορικό βήμα». Θετικά σχολιάζουν το μηχανισμό κατανομής και οργανώσεις αρωγής, όπως η Oxfam κάνοντας λόγο για ένα «πρώτο θετικό βήμα».

Γερμανοί πολιτικοί, όπως η σοσιαλδημοκράτις πολιτικός Έυα Χέγκλ, θεωρεί τη συμφωνία «μήνυμα ανθρωπισμού και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης». Την ίδια στιγμή όμως οι Φιλελεύθεροι επικρίνουν τις αποφάσεις της Μάλτας. Η γενική γραμματέας του κόμματος Λίντα Τόιτεμπεργκ θεωρεί ότι με τη συμφωνία οι υπ. Εσωτερικών δίνουν κίνητρα σε οικονομικούς μετανάστες να τολμήσουν τον διάπλου της Μεσογείου.

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Μάλτα συμφώνησαν σε μηχανισμό κατανομής μεταναστών"

Παράνομη έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο την απόφαση για λουκέτο στη Βουλή της Βρετανίας

Παράνομη έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας την απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου της χώρας λίγες εβδομάδες πριν το Brexit.

«Η απόφαση να συμβουλεύσει την ΑΕ (τη βασίλισσα Ελισάβετ) να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής ήταν παράνομη επειδή είχε ως αποτέλεσμα να εμποδίσει τη δυνατότητα της βουλής να εκτελέσει τις συνταγματικές λειτουργίας της χωρίς επαρκή δικαιολόγηση» τόνισε η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Brenda Hale.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, με τη σύμφωνη γνώμη και των έντεκα δικαστών.

Όπως τόνισε η Hale, είναι πλέον στα χέρια της Βουλής και συγκεκριμένα του προέδρου της, όπως και στα χέρια του προέδρου της Βουλής των Λόρδων, η απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η Βουλή της Βρετανίας έκλεισε στις 10 Σεπτεμβρίου με προγραμματισμένη ημερομηνία επανέναρξης τη 14η Οκτωβρίου κι ενώ η ημερομηνία για το Brexit είναι η 31η Οκτωβρίου. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ, με προτροπή του Βρετανού πρωθυπουργού.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο έπειτα από δύο χωριστές δικαστικές αποφάσεις: μία του ανώτερου δικαστηρίου του Λονδίνου, το οποίο θεώρησε ότι δεν είχε δικαιοδοσία επί μίας πολιτικής απόφασης, η άλλη, δικαστηρίου της Σκωτίας, που έκρινε «παράνομη» την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομη έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο την απόφαση για λουκέτο στη Βουλή της Βρετανίας"

Λεχαινά: Νεκρός 35χρονος εργάτης που χτυπήθηκε από κεραυνό

Ένας εργάτης γης υπήκοος Πακιστάν έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί.

Ο άτυχος άνδρας περίπου 35 ετών -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- χτυπήθηκε από κεραυνό.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως πληροφορείται το patrisnews.com ο 35χρονος διέμενε μαζί με άλλους πέντε ομοεθνής του σε ένα πρόχειρο κατάλυμα στη Μυρσίνη των Λεχαινών, κοντά στο νέο νεκροταφείο…

Όπως μας είπαν οι ομοεθνή του, όταν άκουσε τους κεραυνούς φοβήθηκε και βγήκε έξω από το παράπηγμα και εκεί, χτυπήθηκε από τον κεραυνό…

patrisnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεχαινά: Νεκρός 35χρονος εργάτης που χτυπήθηκε από κεραυνό"

Δικαίωση της Google στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Το «δικαίωμα στη λήθη» δεν έχει παγκόσμια ισχύ

Μία νίκη στο κορυφαίο δικαστήριο της Ευρώπης πέτυχε η Google. Το ΔΕΚ αποφάσισε ότι δεν έχει παγκόσμια ισχύ η υποχρέωσή της να εφαρμόζει το «δικαίωμα στη λήθη», να ανταποκρίνεται δηλαδή στα αιτήματα χρηστών για διαγραφή ορισμένων δεδομένων από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε να εξετάσει δύο διαφορετικές υποθέσεις: Εάν η Google θα πρέπει να αποσύρει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα παγκοσμίως ή μόνο στην Ευρώπη και εάν θα πρέπει αυτομάτως να διαγράφει αποτελέσματα αναζητήσεων με ευαίσθητες πληροφορίες.

Η απόφαση δικαιώνει την Google στην αντιπαράθεσή της με την Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών της Γαλλίας (Cnil), η οποία επέβαλε το 2016 στην Google πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, προσάπτοντάς της ότι περιορίζει το «δικαίωμα στην λήθη» μόνο στις ευρωπαϊκές πλατφόρμες της μηχανής αναζήτησης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαίωση της Google στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Το «δικαίωμα στη λήθη» δεν έχει παγκόσμια ισχύ"

Απεργία: Υπό βροχή οι πορείες – Κλειστοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο

Υπό καταρρακτώδη βροχή γίνονται οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα.

Πορεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας από την ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης και από άλλα εργατικά σωματεία και φορείς, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Νωρίτερα πορεία έκανε και το ΠΑΜΕ.



Με κεντρικά συνθήματα «καταργούν τις ΣΣΕ, χειραγωγούν τα συνδικάτα, αντιδρούμε, απεργούμε», καθώς επίσης και «κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς τη Βουλή.







«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι η πρώτη που γίνεται με τη νέα κυβέρνηση κι έχει ως κύριο στόχο την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης, και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση διά του κυρίου Βρούτση πριν από καιρό ψήφισε νόμο, με τον οποίο περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων με την κατάργηση της αιτιολόγησης της απόλυσης από τον εργοδότη και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες υποβαθμίζει έναντι των επιχειρησιακών, και βεβαίως βάζει για ακόμη μία φορά χέρι στον συνδικαλιστικό νόμο, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και της κ. Αχτσιόγλου, η οποία καθιέρωσε για πρώτη φορά το 50% +1 για τη λήψη αποφάσεων από τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων».

«Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι αυτός ο νόμος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και αυτές οι αλλαγές. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην εργασία έναντι της μερικής απασχόλησης που καθιερώνεται με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και βεβαίως δεν θα επιτρέψουμε καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, όπως η κυβέρνηση λέει σε όλους τους τόνους σε σχέση με την επικουρική ασφάλιση. Αυτό σήμερα είναι, αν θέλετε, ένα πρώτο μήνυμα. Αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό τις κινητοποιήσεις, εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτά τα αντεργατικά σχέδια», κατέληξε ο κ. Μπράτης.



Παράλληλα, πορεία θα πραγματοποιήσουν Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που πρόκειται να συγκεντρωθούν στα Χαυτεία και να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Σημειώνεται, ότι αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία: Υπό βροχή οι πορείες – Κλειστοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο"

Καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα – Πλημμύρες στην Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς (φωτο)

Με ισχυρές καταιγίδες ξύπνησαν το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, καθώς στα Γιάννενα, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά και την Ηλεία, βροντές, κεραυνοί και η δυνατή βροχή θύμισε… βαρύ χειμώνα.
Δυστυχώς η νεροποντή ήταν καταστροφική για το παραλιακό χωριό Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά, που πλημμύρισε και θάφτηκε στις λάσπες, καθώς χείμαρροι κατέβαζαν φερτά υλικά και το λιμανάκι γέμισε λάσπη.
Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα είναι χαρακτηριστικές:
agia-euthumia-dyo
agia-euthumia-eksi
agia-euthumia-ena
agia-euthumia-epta
agia-euthumia-okto
agia-euthumia-tessera
agia-euthumia-tria
agia-euthumia-pente

Επίσης στην Κεφαλονιά, στις Κεραμειές, ένας κεραυνός που έπεσε στην κατοικημένη περιοχή προκάλεσε φωτιά, καθώς χτύπησε ένα φοινικόδεντρο! Όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής και φαίνεται στις εικόνες, στο σημείο βρίσκεται στάση λεωφορείου, όπου μεταξύ άλλων, κάθε πρωί περιμένουν και μαθητές πηγαίνοντας προς το σχολείο.
kefalonia-keravnos-ena
kefalonia-keravnos-pyrkagia

Ισχυρή βροχή και στην γειτονική Ιθάκη:
Στην Ηλεία η καταιγίδα έφτασε λίγο αργότερα το πρωί της Τρίτης και λόγω της σφοδρότητάς της, αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα:
Αστραπές και βροντές και στα Γιάννενα:
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα – Πλημμύρες στην Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς (φωτο)"

Ενισχύονται Λέσβος και Χίος με 100 λιμενικούς και πέντε σκάφη

Με περίπου 100 λιμενικούς θα ενισχυθούν άμεσα οι λιμενικές αρχές σε Λέσβο και Χίο ενώ και πέντε πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που βρίσκονται σε άλλα νησιά θα μεταφερθούν άμεσα στα δυο συγκεκριμένα νησιά σε συνέχεια της τελευταίας συνεδρίασης του Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) για το προσφυγικό. Παράλληλα θα υπάρξουν κοινές περιπολίες σκαφών του ΛΣ και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού ενώ στο σύστημα της επιτήρησης θα χρησιμοποιούνται και παρατηρητήρια του Στρατού.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι συνδικαλιστικές ενώσεις των λιμενικών στα νησιά που δέχονται ισχυρές πιέσεις από τις καθημερινές αφίξεις δεκάδων μεταναστών ζητούν διαρκώς ενίσχυση σε προσωπικό καθώς όπως καταγγέλλουν υπάρχουν και περιπτώσεις σκαφών με «μονό» πλήρωμα που εργάζεται πάρα πολλές ώρες νύχτα και μέρα και συχνά υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανοίγει ξανά τη σχετική συζήτηση στον Πειραιά και όχι μόνο και μάλιστα έχουν αρχίσει ξανά να ακούγονται «φωνές» για επιστροφή στην παλαιότερη οργανική δύναμη που έφτανε τα 10.250 άτομα για να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Η επαναφορά στην παλαιά οργανική δύναμη αποτελεί πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Σε επιστολή που είχε στείλει στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη η ΠΟΕΠΛΣ είχε επισημάνει ότι «η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης το 2013 για κάθετη μείωση κατά 20% της οργανικής μείωσης του Σώματος σε συνδυασμό με την έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενη αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. με τη «μεταρρύθμιση» του Λιμενικού Καλλικράτη, αποδιοργάνωσε τη δομή και λειτουργία του Σώματος μειώνοντας τις οργανικές συνθέσεις του συνόλου των Λιμενικών Αρχών, των υπηρεσιών, των μέσων και των ειδικών μονάδων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.».

Και ζητά «την άμεση επαναφορά των οργανικών θέσεων στα επίπεδα, που ορίζει ο ν. 4150/2013 καθώς και τον από μηδενικής βάσεως επανακαθορισμό της κατανομής προσωπικού Π.Δ 81/2012. Η επαναφορά της οργανικής δύναμης στις 10.250 θέσεις θα επιφέρει και τον εξορθολογισμό στη στελέχωση των αντίστοιχων υπηρεσιών με αποτέλεσμα την ποιοτικότερη αντιμετώπιση των θεμάτων της Ναυτιλίας, ενώ σε συνδυασμό με την ενίσχυση σε μέσα, εξοπλισμό και υποδομές θα συμβάλει στη δημιουργία μιας ισχυρής, δυνατής και αποτελεσματικής ακτοφυλακής, ικανής να ανταποκριθεί στο ρόλο και την αποστολή της, όπως αυτή σχετίζεται με την ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας, την έρευνα και διάσωση, την εφαρμογή της αλιευτικής νομοθεσίας, την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας, την αντιμετώπιση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού φαινομένου, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και του ενάλιου πλούτου, την άσκηση των αρμοδιοτήτων στον αιγιαλό και την παραλία, την ασφάλεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα, την πρόληψη και καταστολή τρομοκρατικών και άλλων εγκληματικών ενεργειών και την πάταξη οικονομικών εγκλημάτων.»

Σημειώνεται πως είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την κατάταξη 155 δοκίμων λιμενοφυλάκων (ανδρών – γυναικών) στο Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από 07.00 της 20/09/2019 έως 07.00 της 23/09/2019 διεσώθησαν 258 πρόσφυγες – μετανάστες σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Αλεξανδρούπολης, Λέσβου και Κω.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » " Ενισχύονται Λέσβος και Χίος με 100 λιμενικούς και πέντε σκάφη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news