facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον πλημμυρισμένο Περιφερειακό (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε λίγο νωρίτερα την Θεσσαλονίκη.

Δύο οχήματα εγκλωβίστηκαν στην Εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ευόσμου.

Ο οδηγός του ενός οχήματος κατάφερε να βγει από το όχημά του, ενώ η γυναίκα οδηγός του έτερου οχήματος απεγκλωβίστηκε με την βοήθεια πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης που έσπευσε στο σημείο.

Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής, όμως το ύψος του νερού είχε μειωθεί και δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε άντληση.

oxima1.jpg

Δείτε βίντεο του thestival.gr:



thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον πλημμυρισμένο Περιφερειακό (ΦΩΤΟ & VIDEO)"

Χαράτσι 20 ευρώ ανα εργαζόμενο για τις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ

Όπως κάθε χρόνο οι εργοδότες καλούνται να προχωρήσουν στην πληρωμή του «χαρατσίου» για την εργοδοτική εισφορά ποσού 20 ευρώ ανά εργαζόμενο ετησίως για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.) και το πρόγραμμα που προκηρύσσει ο ΟΑΕΔ, στον ΕΦΚΑ

Το ποσό των 20 ευρώ ετησίως θα καταβάλει κάθε εργοδότης για κάθε εργαζόμενο σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Το ποσό θα παρακρατείται από τον ΕΦΚΑ από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους και θα ενημερώνεται ο εργοδότης κατά την υποβολή της ΑΠΔ.

Ειδικότερα στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) έχει συσταθεί «Ειδικός Λογαριασμός ΠαιδικώνΚατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)», με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια, με σκοπό τηνοργάνωση και υλοποίηση κατασκηνωτικών προγραμμάτων φιλοξενίας παιδιώνχαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων, σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ύστερα από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Ε.Ε., καθορίζεται για κάθε έτος, ο αριθμός των δικαιούχων που εντάσσονται στα προγράμματα φιλοξενίας των παιδιών τους σε θερινές κατασκηνώσεις, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής τους.

Μεταξύ των άλλων πόρων του λογαριασμού, ορίστηκε η ετήσια εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καταβλητέα από τους εργοδότες οι οποίοι καταβάλουν και εισφορές υπέρ του οργανισμού Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.).

Η εν λόγω εισφορά συνιστά ξεχωριστό λογαριασμό προς διαχωρισμό των λοιπών εισπρακτέων εισφορών υπέρ του Ο.Ε.Ε. από τον ΕΦΚΑ (τ. Ι.Κ.Α. -Ε.Τ.Α.Μ.), ο οποίος τελευταίος υποχρεούται να αποδίδει άμεσα την εν λόγω καταβαλλόμενη εργοδοτική εισφορά στον Ε.Λ.Π.Κ., προκειμένου να εξασφαλίζεται η υλοποίηση των κατασκηνωτικών προγραμμάτων εκάστου έτους.

Η υποχρέωση καταβολής της ετήσιας εργοδοτικής εισφοράς των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, εισπράττεται από τον ΕΦΚΑ, ταυτόχρονα και παράλληλα με τις τακτικές εισφορές υπέρ του Ο.Ε.Ε., μηνός Αυγούστου και έχει εφαρμογή και στις περιπτώσεις των νέων κατηγοριών ασφαλισμένων, που σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 38 και 40 του Ν.4387/2016, από 01/01/2017, εντάχθηκαν ως μισθωτοί στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω, στους υπόχρεους εργοδότες γνωστοποιείται με μήνυμα κατά την υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.), στο αποδεικτικό παραλαβής ότι: «η εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καταβλητέα από τους εργοδότες

Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Κ.Π.), θα καταβληθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου 8/2019».

Διευκρινίζεται ότι, για τους υπόχρεους εργοδότες δεν απορρέει υποχρέωση υποβολής Α.Π.Δ. για την εν λόγω εισφορά, καθώς η απεικόνιση θα υλοποιηθεί σε Κεντρικό Επίπεδο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ο.Π.Σ./ΕΦΚΑ, χωρίς καμία ενέργεια από την πλευρά των εργοδοτών και σύμφωνα με τα στοιχεία υποβολής Α.Π.Δ., μισθολογικής περιόδου 8/2019.

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαράτσι 20 ευρώ ανα εργαζόμενο για τις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ"

Η ΓΣΕΕ καλεί τα συνδικάτα σε κοινή απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη

Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ «που συντάσσονται με τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων, να οργανώσουν συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019» απευθύνει η Συνομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε: «Όπως είναι γνωστό, η προσωρινή διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), που προέκυψε μετά τις βίαιες, τραμπούκικες και παράνομες ενέργειες, του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ, δηλαδή του ΠΑΜΕ, να διαλύσει το συνέδριο της Συνομοσπονδίας, δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση. Έχει, όμως, την πολιτικο-συνδικαλιστική δυνατότητα και υποχρέωση να απευθυνθεί στα μέλη της, δηλαδή στις Ομοσπονδίες και στα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας και να συστήσει αγωνιστικότητα-ενότητα-σύνεση και δημοκρατική λειτουργία».

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία αναφέρει: «Λέμε, λοιπόν, καθαρά. Τα δεδομένα άλλαξαν. Κορόιδευαν αυτοί που πίεζαν τις οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση χωρίς σχέδιο και προετοιμασία, γιατί "το Ν/Σ θα ψηφιστεί, μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη!!". Το νομοσχέδιο χωρίς επίκληση επείγουσας ή κατεπείγουσας διαδικασίας θα εισαχθεί στη Βουλή την άλλη εβδομάδα και θα ψηφιστεί στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτώβρη. Άρα και οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί- και οι οποίες δοκιμάζουν τις σχέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που αποδέχονται τις δημοκρατικές λειτουργίες -πρέπει να αλλάξουν» σημειώνει η ΓΣΕΕ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ που συντάσσονται με τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων, να οργανώσουν συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019. (Αυτή τη Γενική Απεργία θα προκήρυσσε η ΓΣΕΕ, αν είχε τη νομική δυνατότητα)» υποστηρίζει η ΓΣΕΕ.

«Να εργαστούμε, μέχρι τότε, για την επιτυχία της κινητοποίησης, ώστε να είναι ηχηρή η αντίθεση των εργαζομένων στις επιχειρούμενες εργασιακές ανατροπές και στις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις» υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΓΣΕΕ καλεί τα συνδικάτα σε κοινή απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη"

Σεισμός κοντά στην Ζάκυνθο!

Ένας ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 21:33 το βράδυ της Πέμπτης, 19.09.2019, ανοιχτά της Ζακύνθου.
Η πρώτη εκτίμηση που έδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, έκανε λόγο για δόνηση της τάξης των 4,2 Ρίχτερ. Μετά την αναθεώρηση, γινόταν λόγος για 4,5 Ρίχτερ, ενώ πλέον το Γεωδυναμικό μιλά για 4,4 Ρίχτερ.
Το «χτύπημα» του Εγκέλαδου σημειώθηκε 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, και είχε εστιακό βάθος 11,3 χιλιόμετρα.
Πρόκειται για αρκετά μεγάλο βάθος, που σημαίνει πως ενδεχομένως οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να μην τον κατάλαβαν… όσο άλλους σεισμούς.
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τυχόν τραυματισμοί ή ζημιές.
Δείτε πού «χτύπησε» ο σεισμός
σεισμός
Με πληροφορίες από: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός κοντά στην Ζάκυνθο!"

Δημοσκόπηση Pulse: Κύμα αισιοδοξίας με τη νέα κυβέρνηση

Προβάδισμα 13,5 μονάδων δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Στην πρώτη μέτρηση της εταιρείας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 26%.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜεΡΑ25 με 4% και η Ελληνική Λύση είναι στο 3%. 

Σε ότι αφορά την υπόθεση Novartis, to 48% θεωρεί (σίγουρα ναι 28% και μάλλον ναι 20%) ότι υπήρξε διάθεση στοχοποίησης πολιτικών προσώπων, το 21% θεωρεί ότι δεν γνωρίζει και το 31% θεωρεί ότι σίγουρα ή μάλλον δεν υπήρξε.

Το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται σε θετική κατεύθυνση ενώ στα αξιοσημείωτα ευρήματα είναι ότι το 39% των πολιτών θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν λίγο ή πολύ καλύτερα απ' ότι περίμεναν. 





novart







dim05





Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση εδώ

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Κύμα αισιοδοξίας με τη νέα κυβέρνηση"

Χαλασμός Κυρίου στη Φαρκαδόνα. Το… έστρωσε το χαλάζι (video)

Απίστευτη καταιγίδα έπληξε το βράδυ της Πέμπτης την περιοχή της Φαρκαδόνας. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr εκδηλώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση στο χωριό της Φανερωμένης και στις γύρω εκτάσεις, ενώ έπεσε απίστευτης ένταση βροχή στο κέντρο της Φαρκαδόνας και στα υπόλοιπα χωριά.

Στη Φανερωμένη οι κάτοικοι μιλούν για πρωτόγνωρες καταστάσεις, με το χαλάζι να έχει σκεπάσεις δρόμους και καλλιέργειες. Εκτιμάται ότι η καταστροφή είναι ολοκληρωτική καθώς το χαλάζι χτύπησε και σκέπασε και τα χωράφια. Ήδη έκαναν μια πρώην αυτοψία ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φανερωμένης, Άρης Κωστόπουλος.







trikalavoice
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλασμός Κυρίου στη Φαρκαδόνα. Το… έστρωσε το χαλάζι (video)"

Νέο μη επανδρωμένο επιθετικό αεροσκάφος κατασκεύασε η Τουρκία

Στην κατασκευή ενός μη επανδρωμένου επιθετικού αεροσκάφους (UAV) ονόματι Αkinci προχώρησε η Τουρκία και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις εντός του Οκτωβρίου.

Κατά την παρουσίασή του, κατά τη διάρκεια της έκθεσης αεροαδιαστημικής τεχνολογίας Teknofest, ο πρόεδρος της εταιρείας Bayraktar, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη ανακοίνωσε πως το επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι έτοιμο.

Ο ίδιος υποστήριξε πως «δεν θα είναι ένα αεροσκάφος για την καταπολέμηση των τρομοκρατών αλλά για να χτυπά στόχους στρατηγικής σημασίας. Όλα τα συστήματα του είναι εγχώρια. Πύραυλοι αέρος-άερος, αέρος-εδάφους, ραντάρ εντοπισμού στόχων. Με την λειτουργία τους θα ελαφρύνουμε το βάρος του έργου των μαχητικών διότι το Μπαϊρακτάρ θα μπορεί να προσεγγίζει πιο επικίνδυνες περιοχές. Από απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων θα μπορεί να εντοπίζει τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων και θα έχει τη δυνατότητα να τα στοχεύει για να "τυφλώνει" τα αντιαεροπορικά συστήματα».

Οι κατασκευαστές του μη επανδρωμένου επιθετικού αεροσκάφους υποστηρίζουν πως μετά τις δοκιμές που θα γίνουν το Μπαϊρακτάρ θα μπορεί να ενταχθεί στο οπλοστάσιο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στα τέλη 2020.

ΙΒΝΑ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο μη επανδρωμένο επιθετικό αεροσκάφος κατασκεύασε η Τουρκία"

Στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου 214 αλλοδαποί από τα υπό κατάληψη κτίρια της Αχαρνών

Σε δομές φιλοξενίας στην Κόρινθο μεταφέρθηκαν 214 αλλοδαποί από τους 269 που ήταν στα δύο κτίρια της Αχαρνών τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη

Από τους 269 αλλοδαπούς συνολικά που βρέθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στα δύο κτίρια στην οδό Αχαρνών, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη, οι 214 μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου. Αργότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Οι αλλοδαποί που βρέθηκαν στα δύο κτίρια προέκυψε ότι είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Από τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς, ένας Σύρος συνελήφθη γιατί, όπως προέκυψε, εκκρεμούσε σε βάρος του από τις 26 Ιουλίου 2019 ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό.


Παράλληλα, μια πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους, το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων.



Επίσης, 48 αλλοδαποί κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, ενώ ένας κρατείται για περαιτέρω έλεγχο.


3523343253
z1
z3
z4
z6
z14
Φωτογραφίες: korinthostv

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου 214 αλλοδαποί από τα υπό κατάληψη κτίρια της Αχαρνών"

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τρίτη

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 18/9/2019 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (12.00-15.00) σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως τονίζεται: «Αντιδρούμε έντονα σε όλες τις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τρίτη"

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Το «φθηνό νερό» σηκώνει… πολιτικό τσουνάμι! (vid)

Μια φράση προκαλεί... πόλεμο στο πολιτικό σκηνικό! Την είπε ο "γαλάζιος" βουλευτής, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος χαρακτήρισε "απαράδεκτα φθηνό" το νερό. Έσπευσε να τον... αδειάσει η κυβέρνηση - Πολεμική ανακοίνωση εξέδωσε ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε το βίντεο με την επίμαχη τοποθέτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Δύο από τα… τέσσερα στοιχεία της φύσης, εντοπίζονται εδώ και λίγες ώρες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας: Η φωτιά και το νερό! Αφορμή βέβαια η τοποθέτηση που έκανε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου για το «απαράδεκτα φθηνό νερό«, που… άναψε φωτιές με τις πρώτες αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο να είναι πια γεγονός.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, συμμετείχε σε Υποεπιτροπή της Βουλής για τους υδάτινους πόρους και ξεκινώντας την τοποθέτησή του, τόνισε πως το νερό είναι «δυστυχώς απαράδεκτα φθηνό».

Συνέδεσε αυτή την τοποθέτηση με το ζήτημα της αλόγιστης σπατάλης του νερού, υποννοώντας ουσιαστικά πως αν ήταν… ακριβότερο, η σπατάλη θα μειωνόταν.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση.

Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».

Δείτε την επίμαχη φράση που είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου



Τον «αδειάζει» η κυβέρνηση!

Κύκλοι της κυβέρνησης, βλέποντας πως οι αντιδράσεις… φουσκώνουν, έσπευσαν να σχολιάσουν το κατά πόσο υπάρχει θέμα αύξησης των τιμολογίων του νερού.

Η τοποθέτηση… σαφής: Ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένα τέτοιο θέμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, έσπευσε να στηλιτεύσει την θέση αυτή που εξέφρασε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και να συνδέσει το ζήτημα με τις τελευταίες εξελίξεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αναλυτικά η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε όσα είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το «απαράδεκτα φθηνό νερό», προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις.

Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό. Παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάμπης Παπαδημητρίου: Το «φθηνό νερό» σηκώνει… πολιτικό τσουνάμι! (vid)"

Άγκυρα: Προειδοποιούμε πως δεν θα επιτρέψουμε έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση από την Τουρκία, η οποία μέσω του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, επιτίθεται στη Λευκωσία κατηγορώντας την για καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.
Η Άγκυρα μάλιστα προειδοποιεί την Κυπριακή Δημοκρατία για την παραχώρηση προς έρευνες του οικοπέδου 7, τονίζοντας πως μέρος του οικοπέδου αυτού ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Άκσοϊ, αναφέρει:
«Τα δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου έχει παραχωρήσει το οικόπεδο 7 στην Γαλλική ΤΟΤΑL και Ιταλική ΕΝΙ εντός της δήθεν Κυπριακή ΑΟΖ και αγνοεί τα δικαιώματα τω Τουρκοκυπρίων. Αυτό δείχνει πως η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της νότιας Κύπρου δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητα μας παρά τις προειδοποιήσεις μας.
Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες πολλές φορές μέρος του δήθεν οικοπέδου 7 ανήκει στην χώρα μας και το έχουμε καταγράψει και στα πλαίσια του ΟΗΕ.
Η χώρα μας δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο να γίνουν έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης μας από ξένες χώρες, εταιρείες και πλοία και θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της και θα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα» και καταλήγει:
«Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά τις εταιρείες τις οποίες βασίζονται στα παράνομα οικόπεδα των ελληνοκυπρίων, πως δεν θα μπορούν να διεξαχθούν έρευνες σε περιοχές εντός της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγκυρα: Προειδοποιούμε πως δεν θα επιτρέψουμε έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας"

Έρχονται βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, αναμένονται την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα έως και τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν τις Σποράδες, καθώς και περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας. Μετά το μεσημέρι θα επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τις νυκτερινές ώρες προς Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο και ενδεχομένως σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27, στην Ήπειρο από 15 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανώς τοπικά στα Δωδεκάνησα θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και δυτικά και πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 20 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, με βελτίωση τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται βροχές και καταιγίδες και στην Αττική"

Διεθνής ανησυχία για καρκινογόνο ουσία σε δημοφιλή φάρμακα για το στομάχι

Διεθνή ανησυχία έχει προκαλέσει η ταυτόχρονη απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και του αντίστοιχου Αμερικανικού (FDA) να επανεξεταστούν οι γραμμές παραγωγής των φαρμάκων που περιέχουν ρανιτιδίνη (ranitidine), αφού σχετικοί έλεγχοι έδειξαν ότι ορισμένα από αυτά τα φαρμακευτικά σκευάσματα περιείχαν μια πρόσμιξη που ονομάζεται N-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA) και η οποία ταξινομείται ως πιθανή καρκινογόνος ουσία στον άνθρωπο, βάσει μελετών σε ζώα.

Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές έχουν συσχετίσει την πρόσμιξη NDMA στα επίμαχα σκευάσματα με την ινδική εταιρεία παραγωγής φαρμάκων Saraca Laboratories. Ωστόσο, η γερμανική αρμόδια επιτροπή BfArM λέει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις γραμμές παραγωγής της ινδικής εταιρείας.

Η ρανιτιδίνη αποτελεί τη δραστική ουσία ενός εκ των παλαιότερων και «δημοφιλέστερων» σκευασμάτων για τη μείωση της παραγωγής του γαστρικού οξέος σε ασθενείς με καταστάσεις, όπως αίσθημα καύσου στο στομάχι και έλκη στομάχου. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1977 με την εμπορική ονομασία Zantac και την άδεια κυκλοφορίας να έχει τότε κατοχυρωθεί στην βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline. Μετά τη λήξη της πατέντας, η ρανιτιδίνη συνέχισε να παράγεται ως γενόσημο φάρμακο από πολλές φαρμακευτικές εταιρείες και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα εμπορικότερα σκευάσματα για το πεπτικό σύστημα που χορηγείται, είτε με είτε χωρίς ιατρική συνταγή.

Η απόφαση των ΕΜΑ και FDA να ελέγξουν τις γραμμές παραγωγής των φαρμάκων που περιέχουν ρανιτιδίνη προκάλεσε ανησυχία στο κοινό, ενώ αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες προέβησαν στην λήψη μέτρων.

Η Sandoz, θυγατρική της Novartis, ανακοίνωσε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου ότι σταματά τη διάθεση των σκευασμάτων της που περιέχουν ρανιτιδίνη, διευκρινίζοντας ότι προβαίνει σε «προληπτική διακοπή διανομής». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν ανακαλεί τα προϊόντα της από τα σημεία πώλησης και πως τα υπάρχοντα φάρμακα στα ράφια των φαρμακείων μπορούν να συνεχίσουν να πωλούνται κανονικά.

«Ο εσωτερικός έλεγχος συνεχίζεται προς συλλογή περισσοτέρων στοιχείων», ανάφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Novartis στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Εν τω μεταξύ η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε επίσης χθες ότι «δεν σχεδιάζουμε προς το παρόν διακοπή διάθεσης ή παραγωγής του Zantac ή άλλων προϊόντων ρανιτιδίνης εκτός του Καναδά» προσθέτοντας ότι «διεξάγουμε την δική μας έρευνα για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να πληρούμε τις αυστηρότερες προϋποθέσεις ασφάλειας και ποιότητας παραγωγής».

Ανακλήσεις σκευασμάτων στην Ευρώπη

Πάντως, Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία είναι μεταξύ των πρώτων ευρωπαϊκών χωρών που ξεκινούν διαδικασίες ανάκλησης σκευασμάτων ρανιτιδίνης. Συγκεκριμένα, η Γερμανία είναι η μόνη χώρα προς το παρόν που έχει ανακαλέσει όλα τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που περιέχουν ρανιτιδίνη, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο είναι «προληπτικό» και πως τα σκευάσματα αυτά δεν ενέχουν άμεσο κίνδυνο για τους καταναλωτές. Επίσης, στη Γερμανία έχουν ανακληθεί προληπτικά και κάποια φάρμακα ρανιτιδίνης που χορηγούνται κατόπιν ιατρική συνταγής και διανέμονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες: Mylan, Ratiopharm, AbZ-Pharma και Betapharm Arzneimittel.

Στην Αυστρία ανακλήσεις σκευασμάτων έχουν γίνει με πρωτοβουλίες των φαρμακευτικών εταιρειών, ενώ η SwissMedic επιβλέπει τις ανακλήσεις που διενεργούν Sandoz και Mepha Pharma στην Ελβετία. Μάλιστα, η SwissMedic έχει ανακοινώσει ότι προληπτικά έχει διακόψει την διανομή στην χώρα «όλων των σκευασμάτων ρανιτιδίνης».

Κι ενώ οι αρμόδιες γερμανικές, ελβετικές και αυστριακές αρχές ενήργησαν άμεσα, άλλες χώρες περιλαμβανομένης και της Ελλάδας τηρούν στάση αναμονής βάσει και της σχετικής ανακοίνωσης του ΕΜΑ.

Για παράδειγμα, η Ολλανδία δια του αρμοδίου οργάνου της, MEB, δηλώνει ότι επειδή προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν έχουν επηρεαστεί προϊόντα που πωλούνται στην χώρα «και μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση στην Ολλανδία, είναι πολύ νωρίς να δοθούν σχετικές συμβουλές σε ασθενείς και καταναλωτικό κοινό».

Η Νορβηγία επίσης ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα αλλά δεν συμβουλεύει προς το παρόν τους ασθενείς να διακόψουν τη λήψη ρανιτιδίνης, μέχρι να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για τις τυχόν επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από την πρόσμιξη NDMA στα φάρμακα ρανιτιδίνης.

Τέλος, η Ισπανία έχει εκδώσει οδηγία σύμφωνα με την οποία επαγγελματίες υγείας και καταναλωτές δεν χρειάζεται να διακόψουν την χρήση ρανιτιδίνης. «Ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός», αναφέρει το αρμόδιο όργανο AEMPS.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνής ανησυχία για καρκινογόνο ουσία σε δημοφιλή φάρμακα για το στομάχι"

Γεωργιάδης: Νομοθετική ρύθμιση προστασίας οφειλετών από τις εισπρακτικές – δικηγορικές εταιρίες

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε μιλώντας στην Βουλή νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να προστατευτούν οι οφειλέτες από δικηγορικές εταιρίες, οι οποίες αναλαμβάνουν ρόλο εισπρακτικής. Θα μπουν όροι και κανόνες στη λειτουργία τους.

Ο νόμος όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έρθει στη Βουλή και θα δοθεί ένα τέλος στο τοπίο που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. «Η χώρα έχει κανόνες και αυτοί θα εφαρμόζονται από όλους», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

«Το θέμα είναι σημαντικό», υποστήριξε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και επισήμανε ότι υπάρχει γκρίζα ζώνη, διότι ο Ν. 3758/2009 που αφορά τις εισπρακτικές εταιρείες δεν έχει πεδίο εφαρμογής στα δικηγορικά γραφεία και τις δικηγορικές εταιρείες που εμπλέκονται στις προσπάθειες είσπραξης οφειλών και μετατρέπονται ουσιαστικά σε εισπρακτικές εταιρείες

Ενημέρωσε μάλιστα τη Βουλή ότι πρόσφατα επιβλήθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε ελληνική τράπεζα, για υπόθεση ακατάσχετου λογαριασμού. Επισήμανε ακόμη ότι πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία για καταχρηστικό όρο σε συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης.

«Εσείς είστε με τους μικρούς στα κανάλια, αλλά στα πρόστιμα ήσασταν με τους μεγάλους. Εμείς ήμασταν με όλους και τους μεγάλους και τους μικρούς, και λέμε σε όλους το ίδιο: Η χώρα έχει κανόνες, οι νόμοι θα εφαρμόζονται είτε αφορά στους μικρούς είτε αφορά στους μεγάλους» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με τη σειρά του ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμάσει σχέδιο νόμου, που είχε κατατεθεί ενάμισι μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόκαμε».

Η απάντηση του Αδωνι Γεωργιάδη ήταν άμεση: «Εάν υποτεθεί ότι η κυβέρνηση, για να ολοκληρώσει τον κοινωνικό διάλογο που ήθελε, για κάτι τόσο σοβαρό, χρειάστηκε 4,5 χρόνια και σε 4,5 χρόνια δεν προκάματε, όπως είπατε, φαντάζομαι να μας δώσετε εμάς, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα εξάμηνο. Οι κυβερνήσεις έχουν έναν χρόνο θητείας. Κρίνονται γι΄αυτά που κάνανε και όχι γι΄αυτά που δεν προκάνανε. Αυτά που δεν προκάνανε, να τα προλαβαίνανε, είναι η απάντηση».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Νομοθετική ρύθμιση προστασίας οφειλετών από τις εισπρακτικές – δικηγορικές εταιρίες"

Υπόθεση Novartis: Και ο Ανδρέας Λοβέρδος κατονόμασε τον «Ρασπούτιν»

Ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ότι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση της Novartis προσήλθε σήμερα και κατέθεσε και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος για την εν λόγω υπόθεση, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει συνάντηση με τον Ευάγγελο Ζαχαρή, προκειμένου να ενημερώσει τον εισαγγελικό λειτουργό για το περιεχόμενο των 7 μηνυτήριων αναφορών που έχει καταθέσει κατά των προστατευομένων μαρτύρων κ.λπ. για την υπόθεση της Novartis, οι οποίες βρίσκονται αδρανείς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μετά την προσκόμιση των σχετικών αντιγράφων των 7 μηνύσεων, όπως και άλλων εγγράφων στον Ευάγγελο Ζαχαρή, ο τελευταίος ζήτησε να καταθέσει και πάλι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Τόσο στις μηνυτήριες αναφορές, όσο και στην σημερινή κατάθεσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος κατονόμασε το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και στον ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισε στην υπόθεση της Novartis.

Όπως είναι γνωστό ο Ανδρέας Λοβέρδος, την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Τι αναφέρει στη μήνυσή του ο Λοβέρδος

Στην τελευταία αυτή μήνυση ο Ανδρέας Λοβέρδος αφιερώνει ξεχωριστό κεφάλαιο που επιγράφεται «Ο δόλος των εγκαλουμένων και ο ρόλος υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα».

Σε αυτό το κεφάλαιο, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«… Από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν - προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδώνυμο Ρασπούτιν -του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ράικου, δια των κύκλων της, ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας κι τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν».

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα η νέα μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται να διαβιβαστεί στην Βουλή.

Επίσης, οι δύο αντεισαγγελείς θα διαβιβάζουν στην Βουλή όποια κατάθεση μάρτυρα -που θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα- κρίνουν αναγκαία, εφόσον αναφέρεται σε πολιτικό πρόσωπο.

Ποιες είναι οι επόμενες κλητεύσεις μαρτύρων

Παράλληλα, οι δύο αντεισαγγελείς συνεχίζουν το έργο τους για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουν τις επόμενες κλητεύσεις μαρτύρων, με προτεραιότητα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος θα καταθέσει ως μάρτυρας την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί και την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Στον κατάλογο των προσώπων που θα καλέσουν είναι ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η τέως Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, κ.λπ.

Τέλος, οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα καλέσουν να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα και όσα πρόσωπα αναφερθούν από άλλους μάρτυρες και κριθεί από τους εισαγγελικούς λειτουργούς αναγκαία η κλήτευσή τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Και ο Ανδρέας Λοβέρδος κατονόμασε τον «Ρασπούτιν»"

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ: Σε μια ώρα εξαντλήθηκαν οι πόροι για την Πελοπόννησο

Σε διάστημα μιας ώρας περίπου εξαντλήθηκαν οι πόροι του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος για τις Περιφέρειες. Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων άνοιξε σήμερα στις 10 το πρωί και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Οι πόροι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαντλήθηκαν σε διάστημα μιας ώρας περίπου. Υποβλήθηκαν 886 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 11,9 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 1836 αιτήσεις.

Για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων μέχρι τις 14.30 είχαν καταχωρηθεί 594 αιτήσεις (και είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής για 232 εξ' αυτών). Δεσμεύθηκαν πόροι περίπου 3 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ περίπου.

Για τις υπόλοιπες περιφέρειες, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων διαμορφώνονται ως εξής:

- Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο

- Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική

- Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο

- Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας. Το YΠΕΝ επαναλαμβάνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι για το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ». Στο πλαίσιο αυτό, τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (τομεακού ΕΠΑνΕκ και τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα).

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ: Σε μια ώρα εξαντλήθηκαν οι πόροι για την Πελοπόννησο"

Πέντε προσαγωγές για υποθέσεις ναρκωτικών έξω από σχολεία σε Καισαριανή και Παγκράτι

Σε πέντε προσαγωγές Ελλήνων προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που πραγματοποίησε ειδική επιχείρηση στις περιοχές της Καισαριανής και του Παγκρατίου. Στόχος η πρόληψη και η αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών κοντά σε σχολεία.

Κατά την ειδική επιχείρηση διενεργήθηκε έλεγχος σε συνολικά 38 άτομα. Από αυτά 26 ήταν Ελληνες και 12 αλλοδαποί.


ΦΩΤΟ_ΣΧΟΛΕΙΑ_3
Ανάλογες κινήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέντε προσαγωγές για υποθέσεις ναρκωτικών έξω από σχολεία σε Καισαριανή και Παγκράτι"

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Καταδίκασε Τουρκία και Ιράν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, την Τουρκία αλλά και τη Μιανμάρ καταγγέλλει, με απόφασή του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τη δίωξη των δημοκρατικά εκλεγμένων αξιωματούχων και το Ιράν να σταματήσει να καταπιέζει τις γυναίκες και να απελευθερώσει τους κρατουμένους που έχουν διπλή υπηκοότητα, ιρανική και ευρωπαϊκή. Επίσης, ζητείται από την Μιανμάρ να τερματίσει τις παραβιάσεις κατά του πληθυσμού των Ροχίνγια.

«Ευρω – χαστούκι» στην Τουρκία

Εν μέσω της επιδεινούμενης κατάστασης στην εφαρμογή του κράτους δικαίου στην Τουρκία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την πρόσφατη απόφαση των τουρκικών Αρχών να απομακρύνουν τους δημοκρατικά εκλεγμένους δημάρχους από τις πόλεις του Ντιγιαρμπακίρ, του Βαν και του Μαρντίν, οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέσεις με την τρομοκρατία.

Καταγγέλλουν, ακόμη, την αυθαίρετη τοποθέτηση στη θέση αυτών μη εκλεγμένων εκπροσώπων έμπιστων στην κεντρική κυβέρνηση.

Η απόφαση καλεί τις τουρκικές Αρχές να επανατοποθετήσουν όλους τους δημάρχους και άλλους αξιωματούχους που εξελέγησαν στις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου και καταδικάζει τις απειλές για απόλυση και άλλων, ειδικά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Καταπίεση δικαιωμάτων στο Ιράν»

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τις ιρανικές Αρχές να απελευθερώσουν όλες τις αυθαίρετα κρατούμενες γυναίκες που διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικής χρήσης του χιτζάμπ, καθώς και άλλους που κρατούνται για την άσκηση του δικαιώματός τους για ελευθερία της έκφρασης, του συνεταιρίζεσθαι και του συνέρχεσθαι.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν, επίσης, όλοι οι διπλής υπηκοότητας Ιρανοί και Ευρωπαίοι, περιλαμβανομένων των Ναζανίν Ζαγκαρί – Ράτκλιφ, Αχμαντρέζα Ντζαλαλί και Μαμράν Γκαντερί, να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να ξαναδικαστούν, συμφωνα με τα διεθνή στάνταρτ.

Για αυτόν τον σκοπό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τις ιρανικές Αρχές να συνεργαστούν με τις ευρωπαϊκές πρεσβείες στην Τεχεράνη.

Μιανμάρ

Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο παρελθόν και το παρόν, οι οποίες σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ισοδυναμούν με γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα οποία διέπραξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Μιανμάρ εναντίον της μειονότητας των Ροχίνγια.

Καλούν την κυβέρνηση, την ηγέτη Αούνγκ Σαν Σούου Κίι και τις Δυνάμεις Ασφαλείας, να σταματήσουν αμέσως τις παραβιάσεις.

Η απόφαση ζητάει, επίσης, από την κυβέρνηση και τον λαό του γειτονικού Μπανγκλαντές να παράσχει καταφύγιο και ασφάλεια στους πρόσφυγες Ρονχίγια και να μην τους υποχρεώσουν να επιστρέψουν στη Μιανμάρ, όπου η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Καλωσορίστηκε, τέλος, από το ΕΚ η απόφαση του Επικεφαλής Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ανοίξει προκαταρκτική έρευνα για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον των Ρονχίγια και τα οποία υπόκεινται στη δικαιοδοσία του.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Καταδίκασε Τουρκία και Ιράν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων"

Κτηματολόγιο: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις – Έρχονται πρόστιμα

Τάξη στο Κτηματολόγιο επιδιώκει το υπουργείο Περιβάλλοντος, που καταρτίζει ειδικό πλάνο για τον σκοπό αυτό. 

Η ηγεσία του υπουργείου σκέφτεται να περιορίσει σημαντικά τις παρατάσεις όσον αφορά στην υποβολή δηλώσεων. Ωστόσο, για να απομακρύνει τον κίνδυνο που διατρέχουν οι περιουσίες πολλών πολιτών, αποφασίστηκε να δοθεί σιωπηρή παράταση δύο ή και τριών εβδομάδων στις περιοχές που η προθεσμία εκπνέει στο τέλος Σεπτεμβρίου και για τις οποίες ήδη είχαν λάβει παράταση. 

Ανάμεσα στις περιοχές αυτές συγκαταλέγονται οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας. 

Παρόμοια πολιτική ενδεχομένως θα δρομολογηθεί και για περιοχές όπου οι τελικές προθεσμίες είναι κοντά στην εκπνοή τους. 

Ετοιμάζονται για καταλογισμό προστίμων

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία καταλογισμού προστίμων για τη μη δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο, κάτι που δεν είχε συμβεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αν και προβλέπεται από τη νομοθεσία. 

Ερώτημα αποτελεί τι θα συμβεί με τα περίπου 15.000 «ορφανά» ακίνητα και το Κτηματολόγιο, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και για τα οποία οι προθεσμίες υποβολής δήλωσης στο Κτηματολόγιο έληγε το 2017 και το 2018.

Πολλά από αυτά τα ακίνητα έχουν χαρακτηριστεί ως «ανεντόπιστα». Συχνό είναι το φαινόμενο να προέρχονται από κληρονομιές, όπου ο αποδέκτης της κληρονομίας δεν γνωρίζει την τοποθεσία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΕΝ ετοιμάζει προτάσεις που θα υποβάλει στη Βουλή προκειμένου να αλλάξουν οι σχετικές ρυθμίσεις και να μη «χαθούν» χιλιάδες περιουσίες.

Οι 35 δήμοι και περιοχές οι οποίες εξακολουθούν να εξαιρούνται από την τελευταία παράταση του Κτηματολογίου -καθώς έληξαν πριν από τις 30.11.2018, είναι οι εξής:



ktimatologio_perioxes

ktimatologio_perioxes1


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις – Έρχονται πρόστιμα"

Τρεις συλλήψεις για παράνομη παροχή συνδρομητικής τηλεόρασης

Δύο Έλληνες, ένας 27χρονος στην Αθήνα και ένας 31χρονος στη Θεσσαλονίκη, φέρονται να είναι οι δημιουργοί πλατφόρμας παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και μέλη διεθνούς κυκλώματος που διέπραττε απάτες στον συγκεκριμένο τομέα.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε ύστερα από ευρωπαϊκή επιχείρηση, υπό τον συντονισμό της Eurojust, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Βορείου Ελλάδος. Σύμφωνα με την αστυνομία, η οικονομική ζημία από τη δράση του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται στο ποσό των 6.500.000 ευρώ περίπου.

Για την υπόθεση συνελήφθη στην Ελλάδα ο 31χρονος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του 27χρονου, για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έρευνα των ιταλικών Αρχών κατά την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος που δρούσε με σκοπό την παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, με την καταβολή χρηματικού τιμήματος μικρότερου από τη νόμιμη συνδρομή. Το εγκληματικό δίκτυο λειτουργούσε σε Ιταλία, Ελβετία, Μάλτα, Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Βουλγαρία, από το 2015.

Για την παράνομη αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος χρησιμοποιούνταν πλατφόρμα λογισμικού που προσφέρεται από εταιρεία. με έδρα τη Βουλγαρία, με νόμιμους εκπροσώπους τους δύο Έλληνες. Σημειώνεται ότι λόγω της διευρυμένης δράσης του κυκλώματος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κοινής επιχείρησης των Αρχών των εμπλεκόμενων χωρών, με τον συντονισμό της Eurojust.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν χθες το πρωί έρευνα στην οικία του 27χρονου, στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε η πρόσβασή του σε διαχειριστικό περιβάλλον 8 εξυπηρετητών (servers), ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 συσκευές IPTV, 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων, εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, εσωτερικό μέσο αποθήκευσης, συσκευή κινητής τηλεφωνίας, 2 κάρτες SIM, 4 τραπεζικές κάρτες, συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών κρυπτονομισμάτων, καταμετρητής χαρτονομισμάτων και έγγραφα που αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, συναλλαγές και λοιπές χειρόγραφες σημειώσεις.

Παράλληλα, σε έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος στην οικία του 31χρονου, στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 24 συσκευές IPTV, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 6 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων, 3 εξωτερικά μέσα αποθήκευσης, εσωτερικό μέσο αποθήκευσης, συσκευή κινητής τηλεφωνίας, 2 κάρτες SIM, 6 τραπεζικές κάρτες, διαδικτυακή συσκευή αποθήκευσης (NetworkAttachedStorage - NAS), συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών κρυπτονομισμάτων, σφραγίδα με λογότυπο εταιρείας, βιβλιάριο καταθέσεων, 114.550 ευρώ και έγγραφα που αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς και συναλλαγές και λοιπές χειρόγραφες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι κατά την ευρωπαϊκή επιχείρηση, περισσότεροι από 200 διακομιστές (servers) τέθηκαν εκτός λειτουργίας και περισσότεροι από 145 λογαριασμοί PayPal των εμπλεκόμενων δεσμεύτηκαν, ενώ διακόπηκε το σήμα για θεατές παράνομων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ευρώπη, οι οποίοι επωφελούνταν από αυτή την παροχή, πληρώνοντας συνδρομές πολύ χαμηλότερες από τις τιμές της αγοράς.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος αντίστοιχα, για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 27χρονου θα υποβληθεί στην αρμόδια ανακριτική Αρχή, ενώ ο 31χρονος συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις συλλήψεις για παράνομη παροχή συνδρομητικής τηλεόρασης"

Παπαγγελόπουλος: Στήνουν εκδικητική πολιτική δίωξη

Για πρωτοφανή απόπειρα άσκησης πολιτικής - εκδικητικής δίωξης σε βάρος του και για πλήρη ανυπαρξία στοιχείων τόσο για τον ίδιο όσο και για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στην καταγγελλόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση της Novartis, κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, τον οποίο μάρτυρες που έχουν καταθέσει στην έρευνα που διενεργεί ο Άρειος Πάγος αποκαλούν «Ρασπούτιν», αναφέρει μάλιστα στη δήλωσή του ότι «θα πάμε μέχρι το τέλος» χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον έχει καταθέσει ότι το πρόσωπο με το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής: 

«Μετά από μία σύντομη ανάγνωση των κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας ανεπιφύλακτα δηλώνω:

Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης. Η ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου στη δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα μετατρέπουν την αθλιότητα σε γελοιότητα. Με παρανοϊκά μυθεύματα και παράνομες πράξεις προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψουν βαρύτατες ευθύνες που αφορούν όχι μόνο το σκάνδαλο της NOVARTIS αλλά και τη διερεύνησή του.

Θα είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι καταφέρουν να συντάξουν κατηγορητήριο σε βάρος μου με τα αστεία παρανοϊκά μυθεύματα της δικογραφίας.

Όμως τα ψέματα τελείωσαν. Όποια διαδικασία και αν μεθοδεύσουν σε βάρος μου η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Και στη Δικαιοσύνη και στον ελληνικό λαό. Έφθασε η ώρα να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί συνωμότες και σκευωροί που ταλαιπωρούν για πολλά χρόνια και πληγώνουν βάναυσα το κόμμα τους και τη Δικαιοσύνη. Για πρώτη φορά, ελπίζω και τελευταία, είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω με τον κύριο Σαμαρά. Θα πάμε μέχρι το τέλος».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαγγελόπουλος: Στήνουν εκδικητική πολιτική δίωξη"

«Πράσινο φως» από Κομισιόν στο σχέδιο προστασία της πρώτης κατοικίας

Το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα για τη στήριξη νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή στεγαστικών δανείων και κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια κατοικία τους, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη βάση των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, το πρόγραμμα, το οποίο έχει ετήσιο προϋπολογισμό ύψους περίπου 132 εκατ. ευρώ, θέτει αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας όσον αφορά την αξία της πρώτης κατοικίας και του εισοδήματος του δανειολήπτη, ώστε να διασφαλίζεται ότι απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν ανάγκη.

Ειδικότερα, η Επιτροπή επισημαίνει ότι οι επιλέξιμοι δανειολήπτες θα λάβουν επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 20% έως 50% της μηνιαίας πληρωμής του δανείου, ανάλογα με το εισόδημά τους, υπό την προϋπόθεση ότι: (i) Τα δάνειά τους είναι εξασφαλισμένα έναντι της κύριας κατοικίας τους, και (ii) Συνεχίζουν να πληρώνουν το υπόλοιπο μέρος της μηνιαίας πληρωμής τους. Εάν ο δανειολήπτης σταματήσει να εξυπηρετεί το δάνειό του, προβλέπεται ότι η τράπεζα θα μπορεί να ξεκινήσει τον πλειστηριασμό του ακινήτου. Όπως εξηγείται, όλες οι τράπεζες θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν τα δάνεια των επιλέξιμων δανειοληπτών σύμφωνα με τις ίδιες απαιτήσεις που ορίζει το κράτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, όσον αφορά τα άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, το μέτρο δεν συνεπάγεται κρατική ενίσχυση. Όσον αφορά τις τράπεζες που χορήγησαν τα δάνεια, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το καθεστώς θα προσφέρει ένα έμμεσο πλεονέκτημα διότι αυξάνει το ποσό αποπληρωμής που οι τράπεζες είναι πιθανό να λάβουν από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ταυτόχρονα, η αξιολόγηση της Επιτροπής έδειξε ότι αυτή η έμμεση ενίσχυση δεν θα δημιουργούσε αδικαιολόγητες στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, επειδή η ενίσχυση περιορίζεται στα αναγκαία για την επίτευξη του στόχου της να εξασφαλίσει ότι οι δανειολήπτες δεν θα χάσουν το σπίτι στο οποίο ζουν. Επιπλέον, δεδομένου ότι όλες οι τράπεζες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ αυτών.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς είναι καλά στοχοθετημένο και περιορισμένο σε χρόνο και πεδίο εφαρμογής, όπως απαιτείται από τους κανόνες της ΕΕ. Τέλος, το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του υψηλού φόρτου των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» από Κομισιόν στο σχέδιο προστασία της πρώτης κατοικίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news