facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια)
• Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
• Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019"

Πυροσβεστική: 76 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Από Ω/19:00/14-09-2019 έως Ω/19:00/15-09-2019, εκδηλώθηκαν 76 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν: 705 πυροσβέστες, 221 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού, 17 υδροφόρες και έξι (6) μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας την 14-09-2019 συνολικά επιχειρούν 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Λιθακιά Ζακύνθου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 111 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της περιφέρειας και του ΟΤΑ. Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης θα ενισχυθούν περαιτέρω τις επόμενες ώρες.
Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
• Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112
Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο  Twitter.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 76 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο"

Ζάκυνθος: Νύχτα – «εφιάλτης» στο νησί – Κάηκαν σπίτια από την μεγάλη φωτιά – video

Ασταμάτητη είναι η μάχη των πυροσβεστών με την μεγάλη φωτιά, και όλη η «Ζάκυνθος» βρίσκεται το πόδι, αφού οι φλόγες «φωτίζουν» το νησί.

Η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη σε Κερί και Αγαλά ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καεί 2 οικίες. Η επιχείρηση κατάσβεσης γίνεται πλέον μόνο από ξηράς , με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί σημαντικά, ενώ τα μέσα από αέρος , έχουν αποχωρήσει.

Στο σημείο επιχειρούν 171 πυροσβέστες, 52 οχήματα, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ και 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

Να σημειωθεί ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, ενώ στο νησί λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα έφτασε με ελικόπτερο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς

Από τον Δήμο Ζακύνθου ανακοινώνεται ότι μετά από απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου, για αύριο 16 Σεπτεμβρίου 2019 ,το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Κερίου θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης δεν θα εκτελεστούν με τα μέσα μεταφοράς οι μετακινήσεις των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,για τα χωριά Κερί και Αγαλά.



Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:

Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή Κερί, στην διασταύρωση Λιθακιάς της Επ. Ζακύνθου -Κερίου.

Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή του Αργαλά, στην διασταύρωση της Ε.Ο Ζακύνθου Κοιλωμένου.

Απαγόρευση κίνησης οχημάτων προς την λίμνη Κερίου.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους προς τις παραπάνω περιοχές για να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων άμεσου ανάγκης.



zantepress24, imerazante
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Νύχτα – «εφιάλτης» στο νησί – Κάηκαν σπίτια από την μεγάλη φωτιά – video"

Κως: Μετανάστες υπό την επήρεια αλκοόλ επιτέθηκαν σε αστυνομικούς!

Αναστάτωση επικράτησε γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του Πυλίου στην Κω, όπου υπάρχει υπερπληθυσμός παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Η κατάσταση ήταν για αρκετή ώρα τεταμένη, με τους 150 παράνομους μετανάστες (οι περισσότεροι από το Καμερούν και την Σομαλία), εξαγριωμένους για τις συνθήκες διαβίωσής τους, να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών που έχουν την ευθύνη φύλαξής τους, ενώ έκαναν και κατάληψη του οδοστρώματος έξω από τις εγκαταστάσεις. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με δύο οχήματα της ΟΠΚΕ, έφτασαν στο σημείο, αλλά εμποδίστηκαν από τους εξαγριωμένους μετανάστες.

Σύμφωνα με το kosnews.24.gr, οι παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, πέταξαν πέτρες στα οχήματα, τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές. Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν με χρήση χημικών για την εξομάλυνση της κατάστασης, ενώ πέντε άτομα από το Καμερούν συνελήφθησαν.

Από τη συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετανάστες για τις πρώτες βοήθειες, καθώς και αστυνομικοί. Μάλιστα, δύο από τους αλλοδαπούς που μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, δημιούργησαν επεισόδιο στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και παρενέβη η αστυνομία, οδηγώντας τους στο αστυνομικό τμήμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Μετανάστες υπό την επήρεια αλκοόλ επιτέθηκαν σε αστυνομικούς!"

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στο Λουτράκι

Σκληρή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λουτράκι.
Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ την προσπάθεια συνδράμουν μηχανήματα του στρατού, εθελοντές και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λουτρακίου, Γιώργο Γκιώνη «οι πρώτες πληροφορίες για την αιτία της φωτιάς, είναι για βραχυκύκλωμα από κολώνα της ΔΕΗ».
Την ίδια ώρα, η ατμόσφαιρα σε όλη την Κορινθία είναι αποπνικτική, ενώ μεγάλη ανησυχία δημιουργήθηκε και σε κατοίκους της Αργολίδας, καθώς στάχτη και έντονη μυρωδιά καμένου έχει φθάση στην περιοχή. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάποιοι μάλιστα πίστεψαν, ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στην περιοχή τους και καλούσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λουτράκι

Εν ω μεταξύ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή κυκλοφορίας τέθηκαν σε ισχύ στο Λουτράκι από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου λόγω της πυρκαγιάς σε δασική περιοχή του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων.
Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία:
1. Περιφερειακή Οδός Λουτρακίου, από τον Άγιο Φανούριο έως τον Άγιο Γεώργιο.
2. Στην οδό του Γηροκομείου, από το ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Λουτρακίου έως τον Προφήτη Ηλία.
3. Στην οδό που οδηγεί στον Όσιο Πατάπιο, από το ύψος του Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου Περαχώρας.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στο Λουτράκι"

Ζάκυνθος: Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο Κερί λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που επί πέντε ώρες μαίνεται στην περιοχή του Αγαλά και του Κερίου αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας στο Κερί.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο Κερί λόγω της πυρκαγιάς"

Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας S400

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας ρωσικών πυραύλων S400 και πρόσθεσε ότι το σύστημα θα ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο του 2020.

powered by Rubicon Project
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον βρίσκονται σε αντιπαράθεση με αφορμή την αγορά από την Τουρκία του συστήματος των S-400 με τις ΗΠΑ να υποστηρίζουν ότι το ρωσικό σύστημα θα ήταν ασύμβατο με αυτά του NATO και ότι συνιστά κίνδυνο για τα υπερηχητικά και χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 της Lockheed Martin.

Η πρώτη συστοιχία πυραύλων παραδόθηκε στην Άγκυρα τον Ιούλιο παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για πιθανή επιβολή κυρώσεων εξαιτίας της αγοράς. Οι ΗΠΑ απέβαλαν επίσης την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35, αλλά μέχρι στιγμής η Άγκυρα έχει αγνοήσει τις προειδοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας S-400.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, οι προσπάθειες να τοποθετηθεί το σύστημα και να εκπαιδευτεί το προσωπικό που θα το χειρίζεται συνεχίζονται.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσολγου, σε συνέντευξή του στο CNN Turk ξεκαθάρισε ότι οι S-400 θα ενεργοποιηθούν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του την Παρασκευή είπε στο Reuters ότι θα συζητήσει την αγορά αμερικανικών πυραύλων Patriot με τον πρόεδρο Τραμπ αυτόν τον μήνα τονίζοντας ότι ο προσωπικός δεσμός του με τον αμερικανό ομόλογό του μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση με αφορμή τους S-400.

Παρότι η Ουάσινγκτον δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα, ο πρόεδρος Τραμπ έχει επιδείξει συμπάθεια προς την Τουρκία, δεν έχει όμως αποκλείσει πλήρως τις κυρώσεις.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας S400"

Κτηματολόγιο: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα ως €1.500

Αντιμέτωποι με πρόστιμα που φτάνουν ακόμη και τα 1.500 ευρώ ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης στο Κτηματολόγιο, θα βρεθούν οι ασυνεπείς ιδιοκτήτες ακινήτων μετά την εκπνοή των προθεσμιών των τελευταίων παρατάσεων.

Ήδη την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος παρατάσεις διάρκειας 15 ημερών έως και δύο μηνών για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές των οποίων οι προθεσμίες έληγαν αυτές τις ημέρες.

Ωστόσο, διαμηνύεται σε όλους τους τόνους ότι αυτές θα είναι οι τελευταίες παρατάσεις που θα δοθούν στις περιοχές, στις οποίες έχουν εξαντληθεί οι προβλεπόμενες παρατάσεις των 3+3 μηνών.

Ως εκ τούτου, αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν εμπρόθεσμα και χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση την ακίνητη περιουσία τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος της Κυριακής», το υπουργείο έχει έτοιμη δέσμη μέτρων για την επιτάχυνση της διαδικασίας κτηματογράφησης καθώς ο μέσος όρος υποβολής δηλώσεων σε όλη τη χώρα δεν ξεπερνά το 27%, ποσοστά τα οποία ωστόσο δεν πρόκειται να ανακοινωθούν επισήμως πριν από την συνάντηση με τους Θεσμούς που έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι το υπουργείο δεν έχει πρόθεση να αιφνιδιάσει τους ιδιοκτήτες, καθώς πριν από την επιβολή προστίμων θα έχουν προηγηθεί παρατάσεις, πληροφόρηση και ενημερωτική καμπάνια. Όμως, είναι εξίσου κατηγορηματικός και ως προς το ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις συνεχείς παρατάσεις ώστε το Κτηματολόγιο να ολοκληρωθεί το 2021, αφού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, με τη χώρα να κινδυνεύει με επιστροφή ευρωπαϊκών πόρων ύψους 84 εκατ. ευρώ.

Έτσι μετά τη λήξη των παρατάσεων σειρά θα έχουν τα πρόστιμα, τα οποία σύμφωνα με πηγές του Κτηματολογίου που επικαλείται η εφημερίδα, μπορούν να φτάσουν και τα 1.500 ευρώ, καθώς με βάση το θεσμικό πλαίσιο, ύστερα από εισήγηση της διοίκησης του φορέα και σχετική υπουργική απόφαση, δίνεται σχετική δυνατότητα. «Το πρόστιμο κατά τα οριζόμενα δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο των 50 ευρώ και μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ, ανάλογα με το είδος και την αξία των ακινήτων» αναφέρεται.

Στόχος είναι, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο Έθνος, τα πρόστιμα να μην είναι υψηλά και να μην έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά να κινούνται στη λογική της επιτάχυνσης της διαδικασίας. Αν και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, η φιλοσοφία που θα ακολουθηθεί είναι η σύνδεση των προστίμων με τον βαθμό ασυνέπειας των ιδιοκτητών.

«Δεν θα ήταν λογικό να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο όσοι έχουν καθυστερήσει την υποβολή δήλωσης για έναν μήνα λόγω αντικειμενικών δυσκολιών όπως η μη ύπαρξη συμβολαίων και εκείνοι που μπορεί να έχουν αδιαφορήσει για χρόνια» σημειώνουν οι αρμόδιες πηγές.

Μέχρι σήμερα, για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις προβλέπονται πρόστιμα έως 250 ευρώ τα οποία πάντως δεν επιβάλλονται , δεδομένου ότι είχε εκτιμηθεί πως κάτι τέτοιο θα ναρκοθετούσε ακόμη περισσότερο την ήδη χαμηλή προσέλευση των ιδιοκτητών για την υποβολή των αιτήσεων, ορισμένοι εκ των οποίων δυσκολεύονταν στα μνημονιακά χρόνια να πληρώσουν ακόμα και το τέλος κτηματογράφησης των 35 ευρώ για τις αστικές περιοχές.

Η απροθυμία των ιδιοκτητών να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους, η οποία «χτύπησε κόκκινο» τους καλοκαιρινούς μήνες, αναμένεται να επιφέρει και σειρά άλλων μέτρων, με το υπουργείο να εξετάζει ήδη τη σύνδεση του αριθμού του Κτηματολογίου για κάθε ακίνητο με διοικητικές πράξεις, όπως πχ. την έκδοση οικοδομικών αδειών, ώστε για αδήλωτα γεωτεμάχια να μην μπορεί να εκδοθεί άδεια οικοδόμησης.

Το ποινολόγιο

Τα προβλεπόμενα πρόστιμα που αναγράφονται και στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου είναι:

-Δικαίωμα εντός αστικής περιοχής

-Για αδόμητο γεωτεμάχιο κάτω των 400 τ.μ. – Πρόστιμο 70 ευρώ

-Για αδόμητο γεωτεμάχιο άνω των 400 τ.μ. – Πρόστιμο 120 ευρώ

-Για γεωτεμάχιο με κτίσμα μέχρι 200 τ.μ. – Πρόστιμο 150 ευρώ

-Για γεωτεμάχιο με κτίσμα άνω των 200 τ.μ. – Πρόστιμο 250 ευρώ

-Για διηρημένη ιδιοκτησία μέχρι 200 τ.μ. – Πρόστιμο 100 ευρώ

-Για διηρημένης ιδιοκτησίας άνω των 200 τ.μ. – Πρόστιμο 250 ευρώ

-Για βοηθητικό χώρο (αυτοτελούς ιδιοκτησίας) – Πρόστιμο 50 ευρώ

-Δικαίωμα σε αγροτική περιοχή

-Για αδόμητο γεωτεμάχιο κάτω των 4.000 τ.μ. – Πρόστιμο 70 ευρώ

-Για αδόμητο γεωτεμάχιο άνω των 4.000 τ.μ. – Πρόστιμο 100 ευρώ

-Για γεωτεμάχιο άνω των 4.000 τ.μ. με κτίσμα – Πρόστιμο 200 ευρώ

-Για κάθε άλλο δικαίωμα (π.χ. δουλεία κλπ ) – Πρόστιμο 70 ευρώ

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα ως €1.500"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news