facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Τσαβούσογλου: Στηρίζουμε το «άνοιγμα» της Αμμοχώστου

Δεν είναι σωστό να μείνει κλειστή η πόλη των Βαρωσίων, πρέπει να ανοίξει, δήλωσε στο CNNTurk ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει νόημα να περιμένουμε να λυθεί το Κυπριακό για να λυθεί και το θέμα των Βαρωσίων».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι στηρίζουν την πρωτοβουλία του ψευδοκράτους για άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου.

Για την ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά είναι εποικοδομητική και ότι η ελληνοκυπριακή έχει κακομαθημένη συμπεριφορά λόγω του ότι είναι μέλος της ΕΕ και είναι η μόνη αναγνωρισμένη και έχει τη στήριξη κάποιων χωρών. Υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στην ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο, είπε, η Άγκυρα περιμένει να δει αν το επόμενο διάστημα η ελληνοκυπριακή πλευρά θα κάνει βήμα ή όχι για διαμοιρασμό του φυσικού αερίου.

«Πρέπει να δουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή», υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Στη συνέντευξή του σε ειδική εκπομπή του τουρκικού καναλιού που έδωσε προ ημερών στον δημοσιογράφο Τζουνέιτ Οζντεμίρ και μεταδόθηκε σήμερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι πήγε στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων. «Εδώ και χρόνια είναι κλειστά. Στις διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα συζητείτο εάν θα δοθούν τα Βαρώσια στην ελληνοκυπριακή πλευρά ή όχι. Δηλαδή ήταν πάντοτε στην ημερήσια διάταξη ως μέρος των διαπραγματεύσεων», ανέφερε, λέγοντας ότι εντός της κλειστής πόλης των Βαρωσίων περιουσίες έχουν τα ευαγή ιδρύματα, τα νομικά πρόσωπα και πραγματικά πρόσωπα.

Είπε ότι «πλέον η ‘τδβκ’ ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι περιουσίες, εμείς αυτό το στηρίζουμε». Πρόσθεσε ότι πήγε μαζί με τον «υπέξ» Κουντρέτ Οζερσάι και ενημερώθηκαν. «Πραγματικά η κλειστή πόλη των Βαρωσίων είναι ένα ωραίο μέρος. Δεν είναι σωστό να μείνει κλειστή, πρέπει να ανοίξει. Οι διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα δεν μας οδήγησαν σε αποτέλεσμα και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα μας οδηγήσουν σε αποτέλεσμα ούτε στο μέλλον, επομένως πιστεύουμε ότι δεν έχει νόημα να περιμένουμε να λυθεί το Κυπριακό για να λυθεί και το θέμα των Βαρωσίων. Και στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία της ‘τδβκ’. Τώρα κάνουν μια εργασία καταγραφής. Ποιοι έχουν περιουσίες και τί υπάρχει, μας ενημέρωσαν κι εμάς», ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν η Τουρκία έμεινε μόνη της στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε «όχι, η Τουρκία δεν είναι μόνη της, ακόμη και μόνη της να μείνει η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τη δίκαιη υπόθεσή της». «Τα βήματα που κάνουμε είναι βήματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι στην ανατολική Μεσόγειο είναι όλοι και αυξάνεται το ενδιαφέρον των παραγόντων της περιοχής.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι το πρώτο στοιχείο είναι οι δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας εντός της υφαλοκρηπίδας της, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή το τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ» διεξάγει γεώτρηση στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και αυτό το ζήτημα δεν το συζητούν με κανένα.

Το δεύτερο στοιχείο είναι τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αναφέροντας ότι «παρόλες τις προειδοποιήσεις μας μέχρι σήμερα στην ελληνοκυπριακή πλευρά, την ΕΕ, την Ελλάδα και την άλλη εγγυήτρια δύναμη τη Βρετανία, δεν θέτουν υπό εγγύηση τα δικαιώματα του ‘Τουρκοκυπριακού λαού’ και ξεκινήσαμε τις εργασίες γεώτρησής μας στις περιοχές που η ‘τβδκ’ αδειοδότησε την Τουρκία και σε εκείνη την περιοχή το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ συνεχίζει τις δραστηριότητές του».

«Η Γαλλία δεν έχει δικαίωμα λόγου εκεί», ισχυρίστηκε, αναφέροντας ότι μπορεί ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν να κάνει δηλώσεις που και που αλλά παίρνει την απάντησή του από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο είπε ότι η Βρετανία αναφέρεται στις δηλώσεις της σε «αμφισβητούμενες περιοχές» και οι ΗΠΑ κάνουν πιο ισορροπημένες δηλώσεις σε σχέση με τη Γαλλία. «Ωστόσο αυτά δεν γίνονται με δηλώσεις. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα. Ένας μηχανισμός είτε της ΕΕ είτε των Ηνωμένων Εθνών ή με μια κοινή εταιρεία να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και να τελειώσει αυτή η κρίση με αυτό τον τρόπο. Αυτή είναι η δική μας έγνοια», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι «η τουρκική πλευρά είναι εποικοδομητική, αλλά η ελληνοκυπριακή με την κακομαθημένη συμπεριφορά της λόγω του ότι είναι μέλος της ΕΕ και είναι η μόνη αναγνωρισμένη και έχει τη στήριξη κάποιων χωρών θέλει να συνεχίσει».

«Ωστόσο είδαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν το είδαν σε σημαντικό βαθμό. «Κατ’ εμένα το είδαν σε σημαντικό βαθμό αλλά θα το δούμε στο επόμενο διάστημα αν θα κάνουν βήμα σε αυτό το θέμα ή όχι. Πρέπει να κάνουν βήμα για τον διαμοιρασμό. Πρέπει να δουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή», απάντησε.

Ερωτηθείς για την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων με την παρουσία εκεί και των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ελλάδας και του Ισραήλ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «αυτά είναι πολιτικοί ελιγμοί. Οποιαδήποτε συμφωνία στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία δεν ισχύει. Αυτό είναι καθαρό. Δεύτερον, αυτούς τους πολιτικούς ελιγμούς εμείς τους βλέπουμε. Ο μόνος εφικτός τρόπος να μεταφερθούν αυτοί οι υδρογονάνθρακες στη διεθνή αγορά είναι μέσω της Τουρκίας».

ΚΥΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Στηρίζουμε το «άνοιγμα» της Αμμοχώστου"

Σύσκεψη δημάρχου -βουλευτών: Όχι άλλοι πρόσφυγες στο Κουτσόχερο

Σύσκεψη με θέμα το προσφυγικό πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας, μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και με τη συμμετοχή βουλευτών του νομού, μετά τις φήμες και τα δημοσιεύματα περί πιθανής μετακίνησης νέων προσφύγων προς την Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο του Δήμου Λαρισαίων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές κκ Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Άννα Βαγενά, Ευαγγελία. Λιακούλη και Γιώργος Λαμπρούλης. Επίσης η βουλευτής κ. Στέλλα Μπίζιου, η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί, απέστειλε σχετική επιστολή στον κ. Καλογιάννη, ενώ και ο κ. Βασίλης. Κόκκαλης, ο οποίος βρίσκονταν εκτός Λάρισας, επικοινώνησε με τον δήμαρχο. Τέλος, ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, κοινοποίησε στον δήμαρχο σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Λαρισαίων προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες βουλευτές για την κατάσταση στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο. Η ενημέρωση αφορούσε στον αριθμό των προσφύγων, τη σύνθεσή τους και τα προβλήματα που παρατηρούνται στην λειτουργία της δομής, με το δήμαρχο να τονίζει πως τον τελευταίο χρόνο τα προβλήματα στο camp του Κουτσοχέρου αυξάνονται και οι αντοχές της τοπικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί.

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να καταλήγουν στα εξής:

-Εκφράστηκε η κοινή θέση να μην υπάρξει επέκταση της Δομής Φιλοξενίας στο Κουτσόχερο και να μην αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται σ΄ αυτή.

-Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, τονίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρξουν νέες δομές σε περιοχές της επικράτειας που μέχρι σήμερα δεν έχουν αναλάβει ευθύνες στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

-Να επανεξεταστούν θεσμικά τα ζητήματα της καλής λειτουργίας του camp, η οποία έχει διαταραχθεί.

-Να επιδιωχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση βουλευτών και δημάρχου Λαρισαίων με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη προκειμένου να υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Η επιστολή της Σ.Μπίζιου

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορώ να παραστώ στην σημερινή σύσκεψη που έχετε συγκαλέσει, με τη συμμετοχή των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού, για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, ενός ζητήματος κυρίαρχου πλέον σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη.
Δια της παρούσης όμως επιτρέψτε μου να τοποθετηθώ, δηλώνοντας εκ των προτέρων πως το μεταναστευτικό και οι επιπτώσεις του στην πόλη της Λάρισας είναι ένα θέμα που βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων, σε ότι αφορά την παρακολούθηση του, εκ μέρους μου.
Για το μείζον αυτό θέμα θεωρώ πως υπάρχουν κάποιες θέσεις στις οποίες μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι μας, ως βάση συζήτησης:
Το μεταναστευτικό, ως πρόβλημα, ξεπερνάει τα όρια της πόλης, του νομού, αλλά και της χώρας μας και εντάσσεται σε μια πανευρωπαϊκή στρατηγική, που θα πρέπει επιτέλους να το ιεραρχήσει και να το κατατάξει στα επείγοντα θέματα, για την εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων.
1) H Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί ένα τεράστιο hot spot φιλοξενίας και εγκατάστασης των προσφύγων, σηκώνοντας μόνη της ένα πανευρωπαϊκό βάρος.
2) Δεν μπορούμε ως χώρα να θεωρούμε a priori όλους τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά, ως άτομα που μπορούν να παραμείνουν στη χώρα μας, για όσο χρονικό διάστημα θέλουν, απολαμβάνοντας τα προνόμια της σχετικής νομοθεσίας. Οφείλουμε να προχωρήσουμε άμεσα στον διαχωρισμό εκείνο που προβλέπει η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
3) Δεν μπορεί να συνεχιστεί σε καμία περίπτωση το αίσχος της Μόριας και άλλων κέντρων υποδοχής τα οποία συχνά μετατρέπονται σε αποθήκες ψυχών και κολαστήρια, ειδικά για τα ασυνόδευτα ανήλικα, ένα κεφάλαιο του μεταναστευτικού το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά.
4) Οφείλουμε όλοι μας να λάβουμε ως δεδομένο πως δεν γίνεται να φορτώνονται τη λύση ενός προβλήματος μόνο τα ελληνικά νησιά. Αυτό είναι ανέφικτο και αδιανόητο.
5) Δεν γίνεται να προχωρήσει ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός για την εξεύρεση μιας λύσης χωρίς την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας. Το μείζον αυτό ζήτημα, οφείλει να εξεταστεί τόσο από την πλευρά των προσφύγων, όσο και από την πλευρά των τοπικών κοινωνιών οι οποίες δέχονται στην καθημερινότητα τους ανθρώπους χωρίς καμία πολιτιστική αναφορά με τα ήθη και τα έθιμα των κοινωνιών αυτών, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό, ανυπέρβλητα προβλήματα στην καθημερινότητα τους.
6) Η Λάρισα έδειξε από την πρώτη στιγμή το κοινωνικό της πρόσωπο, φιλοξενώντας έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων. Οφείλουμε να εξετάσουμε όμως πλέον σοβαρά, αν και κατά πόσο μπορούμε να υπερβούμε τον συγκεκριμένο αριθμό, χωρίς αυτό να δημιουργεί πρόβλημα στους ίδιους τους πρόσφυγες αλλά και στην τοπική κοινωνία.
7) Τέλος το θέμα του μεταναστευτικού δεν προσφέρεται για κανενός είδους πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων ή δημοτικής αρχής.
Κύριε Δήμαρχε,
Η ενημέρωση του κυβερνητικού υπουργού αρμόδιου για το μεταναστευτικό κ. Γιώργου Κουμουτσάκου στην από 12/9/2019 δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, βάζει τέλος σε κάθε σενάριο που κάνει λόγο για μεταφορά επιπλέον αριθμού μεταναστών στο νομό της Λάρισας.
Χαιρετίζω την απόφαση της κυβέρνησης καθώς αυτή κινείται στο δρόμο της λογικής.
Θα βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης όσον αφορά προβλήματα που χρειάζονται άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

Τι δήλωσε η Ρένα Καραλαριώτου

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη του δημάρχου Λαρισαίων με τους βουλευτές του νομού για το μεταναστευτικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ο κ. Καλογιάννης στην ομιλία του την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο ΔΩΛ, καθώς και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο γραφείο του, τόνισε την ανάγκη συστράτευσης όλων στα μεγάλα θέματα που αφορούν την πόλη, κάτι που επικρότησα και δημόσια. Δυστυχώς σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων ξέχασε τα όσα είχε υποστηρίξει καθώς οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου δεν κλήθηκαν στη συγκεκριμένη συνάντηση . Η παρουσία μας θα διευκόλυνε σημαντικά και τη συζήτηση του θέματος την Πέμπτη στο δημοτικό συμβούλιο . Λυπούμεθα…

Δήλωση Γιώργου Λαμπρούλη- βουλευτήΚΚΕ

Με αφορμή την συναντήσει -ενημέρωση του Δημάρχου Λαρισαίων σε βουλευτές του νομού ,για το ενδεχόμενο εγκατάστασης επιπλέον αριθμού προσφύγων στο ΄΄Κουτσόχερο΄΄,ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρουλης τόνισε.
Το συγκεκριμένο θέμα όπως και η λειτουργία της δομής στο ΄Κουτσοχερο΄΄ αποτελούν μέρος του συνολικότερου προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Η αντιμετώπιση του προϋποθέτει συνδυασμό παρεμβάσεων ,ενεργειών. Πρώτον, την καταπολέμηση των αιτιών, που προκαλούν τις προσφυγικές ροές ,που είναι οι πολεμικές συγκρούσεις στα πλαίσια των οξύτατων ανταγωνισμών στην περιοχή της Μ. Ανατολής και όχι μόνο. Δεύτερον, εναντίωση στις πολιτικές αποφάσεις Ε.Ε. και ελληνικής κυβέρνησης στα πλαίσια της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. Τρίτον, τη δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων με ευθύνη του κράτους (και όχι των ΜΚΟ) ,ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και κάλυψης όλων των αναγκών τους και παράλληλα τη γρήγορη έκδοση των απαραίτητων εγγράφων ώστε να προωθηθούν στις χώρες προορισμού τους.

thessaliatv
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύσκεψη δημάρχου -βουλευτών: Όχι άλλοι πρόσφυγες στο Κουτσόχερο"

Στις 20 έφτασαν οι προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια, τέσσερις οι συλλήψεις

Συνολικά τέσσερις συλλήψεις και 20 προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία για τα επεισόδια το απόγευμα στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια των οποίων ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, εμπρηστικούς μηχανισμούς, πέτρες και άλλα αντικείμενα, εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη.

Οι συλληφθέντες είναι Έλληνες, ηλικίας 24, 23, 21 και 18 ετών και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 20 έφτασαν οι προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια, τέσσερις οι συλλήψεις"

Κανονικά τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, μετά από μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στις 8.00 το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» θα αναχωρήσει για Ψαρά, Οινούσσες, Χίο Μυτιλήνη.

Στις 9.00 το βράδυ το «Mykonos Palace» και «Κρήτη 2» θα αναχωρήσουν για το Ηράκλειο.

Στις 10.00 το βράδυ επίσης θα αναχωρήσουν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Blue Galaxy» για Χανιά και το «Βlue Star Patmos» για Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο και Ρόδο. Επίσης το «Νήσος Χίος» για Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Κατάπολα. Τέλος, το «Πρέβελης» την ίδια ώρα θα αναχωρήσει για Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηρακλειά, Σητεία, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο και το «Blue Star 2» για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο.

Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες καλό είναι να επικοινωνούνμε τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά"

Ρίο – Αντίρριο: Πάνω από 61.000.000 διελεύσεις μέσα σε 15 χρόνια – Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα!

Πάνω από 61 εκατομμύρια διελεύσεις και διαρκής έλεγχος περισσότερων από 5.700 δομικών στοιχείων, είναι μερικά από τα αριθμητικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον απολογισμό της 15ετούς λειτουργίας της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, τον οποίο πραγματοποίησαν σήμερα οι υπεύθυνοι της εταιρείας, «Γέφυρα ΑΕ»...

Από σήμερα εξάλλου, οι δύο χώροι στάθμευσης στις δύο πλευρές των διοδίων της γέφυρας είναι εξοπλισμένοι με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα του στόλου της «Γέφυρας ΑΕ».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου που δόθηκε σήμερα στη «Στέγη Πολίτη και Πελάτη» της γέφυρας στο Αντίρριο, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη συντήρηση και την ασφάλεια του έργου, όπως επίσης και στοιχεία για τις διελεύσεις των οχημάτων. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μιλώντας για το έργο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Γέφυρα ΑΕ», Παναγιώτης Παπανικόλας, τόνισε ότι «η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου κατέχει εννέα διεθνή βραβεία για τη μελέτη και την κατασκευή της και είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει φυσικά φαινόμενα, όπως είναι σεισμοί, τεκτονικές μετακινήσεις, και ισχυροί άνεμοι που υπερβαίνουν σε μεγέθη τα αντίστοιχα της περιοχής».

Σχετικά με την συντήρηση της γέφυρας, είπε ότι «περισσότερα από 5.700 δομικά στοιχεία ελέγχονται και επιθεωρούνται συνεχώς από το εξειδικευμένο προσωπικό της τεχνικής διεύθυνσης, αλλά και από εναερίτες, δύτες, καθώς και ειδικά μηχανήματα».

Όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας, επεσήμανε ότι «ως συνέχεια μιας παράδοσης που δημιουργήθηκε στα χρόνια της κατασκευής, κανένα σημαντικό ατύχημα δεν συνέβη στη διάρκεια των 15 χρόνων ζωής της γέφυρας, χάρη στην επισταμένη συστηματική προσπάθεια της εταιρείας».

Επίσης, ο Παναγιώτης Παπανικόλας υπογράμμισε ότι «η γέφυρα αποτελεί ένα σύγχρονο τεχνικό μνημείο για τη χώρα μας, λαμβάνοντας υπόψη την καινοτομία και τα πρωτοπόρα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της, αλλά και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται 15 χρόνια τώρα για τη συνεχή συντήρησή της».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής της «Γέφυρας ΑΕ», Άρης Σταθόπουλος-Βλάμης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «μία εξαιρετικά καινοτόμος κατασκευή, όπως η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, χρειάζεται καινοτομίες και στη συντήρησή της, για αυτό τηρούμε μια σειρά από αυστηρούς ελέγχους, σε καθημερινή βάση, με στόχο να διασφαλίζουμε την ανταπόκρισή της στο στοίχημα της μακροζωίας και της ασφάλειάς της».

Σχετικά με τα κυκλοφοριακά στοιχεία, ανακοινώθηκε ότι στα 15 χρόνια λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 61 εκατομμύρια διελεύσεις, με τα ΙΧ να κατέχουν την πρώτη θέση, σε ποσοστό 84%.

Σύμφωνα με την «Γέφυρα ΑΕ», «τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μία σταδιακά ανοδική πορεία, που οφείλεται στην προσαρμοστικότητα της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας και στα εκπτωτικά προϊόντα που προσφέρει, όπως επίσης και στο γεγονός ότι πλέον η γέφυρα έχει συνδεθεί με τους αυτοκινητόδρομους Κορίνθου-Πατρών και Αντιρρίου- Ιωαννίνων».

Ακόμη, αναφέρθηκε ότι «το επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών έχει παραμείνει υψηλό από την πρώτη μέρα λειτουργίας της με περισσότερες από ένα εκατομμύριο απαντημένες τηλεφωνικές κλήσεις πελατών και καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που συμβαδίζουν με τη σημερινή εποχή».

Επίσης, όπως ειπώθηκε, «από το 2004 μέχρι σήμερα η “Γέφυρα ΑΕ” υποδέχθηκε 182.000 επισκέπτες στη “Στέγη Πολίτη και Πελάτη”, ενώ έχει λάβει και βραβείο “Καινοτομίας στην Εμπειρία του Πελάτη”, στο πλαίσιο των εθνικών βραβείων του Εθνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών».

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας αναφέρθηκε «στα 10 πεδία αυτοδέσμευσης της Γέφυρα ΑΕ, λέγοντας ότι «η παραχωρησιούχος τα θεωρεί “συμβόλαιο” για περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες έναντι του “πολίτη-πελάτη”».

Όσον αφορά τις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος και την αποφυγή εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και οι στόχοι για περαιτέρω μείωση κατανάλωσης ρεύματος κατά 11%, αποφυγή εκπομπής περίπου 42.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η προϊσταμένη ποιότητας, υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος, Ελένη Κονδύλη, «εργαζόμαστε με ένα συστηματικό τρόπο που βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο, ενώ στους άμεσους στόχους μας είναι και το άνοιγμα στην ηλεκτροκίνηση των οχημάτων».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας και αειφόρου ανάπτυξης, Γιάννης Φρέρης, προσέθεσε: «Η φροντίδα μας για την προώθηση της οικολογικής (μετριοπαθούς) οδήγησης ξεκινά από το 2009. Σε αυτή την κατεύθυνση, προσπαθούμε μέσα από καμπάνιες ενημέρωσης να εκπαιδεύουμε τους πολίτες-πελάτες μας. Δέσμευσή μας είναι στα επόμενα χρόνια και μέσα από περισσότερες δράσεις, να την ενστερνιστούν περισσότεροι πολίτες».

Στο μεταξύ, από σήμερα οι δύο χώροι στάθμευσης στις δύο πλευρές των διοδίων της γέφυρας έχουν εξοπλιστεί με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα του στόλου της «Γέφυρας ΑΕ».

Επίσης, ο Γιάννης Φρέρης παρουσίασε τα στάδια ανάπτυξης της εταιρικής υπευθυνότητας της «Γέφυρα ΑΕ», ενώ αναφέρθηκε και στον «διαρκή διάλογο, μέσα από πλατφόρμες συνέργειας, με τους πολίτες της περιοχής και τις συλλογικότητές τους, στο περιβαλλοντικό, το κοινωνικό, το πολιτιστικό, αλλά και το αναπτυξιακό πεδίο, με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής».

Τέλος, παρουσιάστηκε το νέο γαλανόλευκο λογότυπο της «Γέφυρα ΑΕ», ως επιστέγασμα, όπως ειπώθηκε, «της δεκαπενταετούς διαδρομής της εθνικής μας γέφυρας».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρίο – Αντίρριο: Πάνω από 61.000.000 διελεύσεις μέσα σε 15 χρόνια – Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα!"

Πυροσβεστική: 68 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Από Ω/19:00/13-09-2019 έως Ω/19:00/14-09-2019, εκδηλώθηκαν 68 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν: 846 πυροσβέστες, 287 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν 17 υδροφόρες και έξι (6) μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας βρίσκεται σε εξέλιξη και συνολικά επιχειρούν 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ, 2 PZL, 6 Ε/Π και 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις (4) υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια)
• Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
• Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)
Για τις ανωτέρω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. καθώς και το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.
Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
• Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112
Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο  Twitter.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 68 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο"

Πυρκαγιά Λουτράκι: Εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους μοναστήρι και γηροκομείο

Για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Λουτρακίου-Περαχώρας, εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.

Η φωτιά κατευθύνεται προς την βόρεια πλευρά του νεκροταφείου, ενώ σημειώνεται ότι ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες μς 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή της Καβησού, στις Φέρες Έβρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 10 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων.

Σημειώνεται πως και για την Κυριακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιά Λουτράκι: Εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους μοναστήρι και γηροκομείο"

Καιρός: Ηλιοφάνεια αλλά και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται την Κυριακή

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βορειοανατολικά και ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο αναμένονται την Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο και στη θάλασσα Κυθήρων πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια και ενισχυμένοι βοριάδες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι ένα έως δύο βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Ηλιοφάνεια αλλά και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται την Κυριακή"

Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς – 16 προσαγωγές

Επίθεση με μολότοφ και πέτρες από ομάδα 30 ατόμων δέχτηκαν οι αστυνομικές ομάδες, που βρίσκονται στην οδό Σπύρου Τρικούπη, στα Εξάρχεια, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε στις 15:30, έξω από τις παλιές, εκκενωμένες, καταλήψεις.

H Αστυνομία προσπαθεί να μονιμοποιήσει την παρουσία της, εν μέρει ώστε να αποτραπεί τυχόν ανακατάληψη των κτηρίων.

Η ομάδα των αγνώστων επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και ακολούθησε σύντομο κυνηγητό, κατά τη διάρκεια των οποίων προσήχθησαν 16 άτομα.

Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες και για μετατροπή τριών προσαγωγών σε συλλήψεις.

Η ένταση είχε μικρή διάρκεια και αυτήν την στιγμή επικρατεί ησυχία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς – 16 προσαγωγές"

Έρχεται μπόνους σε επίδομα θέρμανσης και αγροτικό πετρέλαιο

Αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τη νέα χειμερινή περίοδο και επαναφορά του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο εξετάζει η κυβέρνηση. Στόχοι είναι ο περαιτέρω εξορθολογισμός του καθεστώτος επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης και η μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών μελετώνται ήδη αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Στόχοι των αλλαγών που εξετάζονται είναι:

* Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία -λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο στις περιοχές αυτές – αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους πολύ πιο νωρίς από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.

* Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, ει δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.

Δικαιούχοι
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:

1 Αγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.

2 Εγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

3 Μονογονεϊκές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Κόφτες…
Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι κατέχουν αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, σκάφη άνω των 5 μέτρων και αεροσκάφη. Επίσης αποκλείονται από το επίδομα όσοι δηλώνουν «φιλοξενούμενοι» και όσοι διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο (2) ή ποσοστά συνιδιοκτησίας επί Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο (2) αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία.

Τα ποσά
Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 0,16 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, που αγοράζεται την περίοδο χορήγησης του καυσίμου, η οποία αρχίζει από τις 15/10 και λήγει στις 30/4 του εκάστοτε επόμενου έτους. Το ύψος του συνολικού ποσού του επιδόματος διαμορφώνεται για κάθε δικαιούχο ανάλογα με την Κλιματική Γεωγραφική Ζώνη στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Σε κάθε μία από τις Ζώνες αυτές ισχύει διαφορετικό ανώτατο όριο επιδοτούμενων λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο κύριας κατοικίας.

Ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα κύριας κατοικίας σε κάθε άγαμο δικαιούχο και για τα πρώτα 100 τ.μ. σε κάθε έγγαμο ή συνάψαντα σύμφωνο συμβίωση ή μονογονεϊκή οικογένεια.

Αγροτικό πετρέλαιο
Η κυβέρνηση εξετάζει εξάλλου το ενδεχόμενο να επαναφέρει το καθεστώς του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης που διατίθεται για χρήση στους αγρότες. Το καθεστώς αυτό καταργήθηκε με το Μνημόνιο ΙΙΙ που επέβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2018. Συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε σταδιακή -σε δύο δόσεις- αύξηση στο συντελεστή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου κίνησης από τα 0,066 στα 0,33 ευρώ το λίτρο. Στη συνέχεια, την 1η-1-2017 αύξησε περαιτέρω τον ΕΦΚτου πετρελαίου στα 0,41 ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό σχεδόν επταπλασίασε τον ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου, εκτινάσσοντας στα ύψη το κόστος της αγροτικής παραγωγής.

Εφόσον η τωρινή κυβέρνηση επαναφέρει σε ισχύ το καθεστώς του μειωμένου ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο, θα εφαρμοστεί και πάλι το σύστημα της εκ των υστέρων επιστροφής της διαφοράς μεταξύ του κανονικού και του μειωμένου ΕΦΚ στους δικαιούχους αγρότες με κριτήρια τα είδη και τις εκτάσεις των καλλιεργειών.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται μπόνους σε επίδομα θέρμανσης και αγροτικό πετρέλαιο"

Xάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές: Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες, Ρέθυμνο, Χανιά, Κύθηρα, Λακωνία, Αργολίδα & Κορινθία


Διαβάστε Περισσότερα » "Xάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή"

Γεωργιάδης: Εκδόθηκαν οι απαιτούμενες ΚΥΑ για την επένδυση στο Ελληνικό

Σε σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης συγχαίρει τους συνεργάτες του που συνέβαλαν να ολοκληρωθεί η έκδοση όλων των απαιτούμενων ΚΥΑ και γνωστοποίησε και τη συνάντησή του με τον κ. Αθανασίου.

Σημειώνεται ότι χθες εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, η τέταρτη και τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που αφορά στην πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του υπουργού, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες, αναφέρει: «Στην πρώτη φωτό, ο χώρος και οι βασικοί συνεργάτες μου που πετύχαμε το αρχικά ακατόρθωτο, την έκδοση όλων των εκκρεμών ΚΥΑ, στην δεύτερη οι υφυπουργοί Νίκος Παπαθανάσης και Δημήτρης Οικονόμου και στην τρίτη και στην τρίτη ο Διευθύνων της Lamda κ. Αθανασίου μόλις ενημερώθηκε επισήμως ότι τελειώσαμε».


Στο μεταξύ την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υπουργός και για την έκδοση εγκυκλίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που αφορά στους ειδικούς αντικαταχρηστικούς κανόνες για τους μετασχηματισμούς επιχειρήσεων και τη μεταφορά ζημιών.

Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης: «Μία από τις πλέον ευχάριστες ειδήσεις ήταν και η έκδοση εγκυκλίου από την ΑΑΔΕ και τον κ. Πιτσιλή. Χάρη σε αυτή, και τον ευχαριστώ, πολλές επενδύσεις στην Χώρα μας θα ξεμπλοκάρουν καθώς αποκτούν Ασφάλεια Δικαίου».

Τέλος με χθεσινοβραδινή ανάρτησή του ο υπουργός γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο πανηγύρι του Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, κατασχέθηκαν εκατοντάδες αντικείμενα απομιμήσεων, επιβλήθηκαν πρόστιμα, ενώ υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα όπως γνωστοποίησε «κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 750 τεμάχια απομιμητικά μπλουζάκια, 307 ζευγάρια παπούτσια Nike, 54 ζευγάρια παπούτσια Adidas, 48 ζευγάρια παπούτσια Fila, 18 τσάντες, 123 παιχνίδια Επιβλήθηκαν πρόστιμα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται»

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Εκδόθηκαν οι απαιτούμενες ΚΥΑ για την επένδυση στο Ελληνικό"

Συνελήφθη ο βασικός προμηθευτής λαθραίων τσιγάρων έξω από την ΑΣΟΕΕ

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από σήμερα το πρωί, ο βασικός προμηθευτής των κυκλωμάτων που διακινούσε λαθραία τσιγάρα και καπνικά προϊόντα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας

Πρόκειται για έναν 37χρονο ελληνικής υπηκοότητας, ομογενή από το Καζακστάν,ο οποίος εντοπίστηκε μετά από μεθοδικές έρευνες και παρακολουθήσεις της Ομάδας Παραεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, που διερευνούσε την υπόθεση μετά τις τελευταίες επιχειρήσεις και συλλήψεις λαθρεμπόρων τσιγάρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Οι αστυνομικοί, αφού εντόπισαν τον προμηθευτή, τον παρακολούθησαν διακριτικά, μέχρι που έφτασαν σε μια αποθήκη που διατηρούσε στα Καμίνια του Πειραιά, όπου συγκέντρωνε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και από εκεί τα μετέφερε με αυτοκίνητο και τα διοχέτευε σε αλλοδαπούς που τα διέθεταν στη συνέχεια προς πώληση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση στην αποθήκη, όπου συνελήφθη ο 37χρονος, ενώ μέσα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τα 16.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 2.000 πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τη μεταφορά τους.

Από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει ότι ο 37χρονος δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στην προμήθεια και εμπορία λαθραίων τσιγάρων και για το λόγο αυτό η ερευνητική διαδικασία συνεχίζεται, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του και οι διασυνδέσεις του με άλλα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο βασικός προμηθευτής λαθραίων τσιγάρων έξω από την ΑΣΟΕΕ"

Επιμένει με απειλές ο Ερντογάν για τους πρόσφυγες: Ανοίγουμε τις πύλες, αν δεν μας στηρίξετε!

Η Τουρκία θα αναγκαστεί να αφήσει τους πρόσφυγες από την Συρία που βρίσκονται στο έδαφός της να φύγουν προς την Ευρώπη, αν η Δύση δεν προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στην χώρα και υποστήριξη στο σχέδιό της για δημιουργία ασφαλούς ζώνης εγκατάστασης των προσφύγων, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας τις απειλές του προς την Ευρώπη.

«Αν δεν μπορέσετε να αποδεχθείτε αυτό το σχέδιο, τότε θα ανοίξουμε τις πύλες. Θα τους αφήσουμε να πάνε όπου θέλουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο Reuters.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε», απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα συνεταιρισμού για το θέμα της ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο με τις χώρες της Δύσης, ενώ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα και το δίκαιο και ότι απειλεί τη διεθνή ειρήνη.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι «υπάρχουν τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία. Και φαίνεται και η ΕΕ ως φιλοξενούμενη εγγυήτρια».

«Πολλοί νυν ηγέτες δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες που εγώ συμμετείχα. Ποια είναι αυτή; Η σύνοδος στο Μπούργκενστοκ. Με ποιον την κάναμε; Με τον Κόφι Ανάν. Συναντηθήκαμε με τον ίδιο στο Μπούργκενστοκ. Τότε καθίσαμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ως εγγυήτρια δύναμη κι εμείς ως εγγυήτρια δύναμη και συζητήσαμε. Ήρθε και ο Φερχόιγκεν που εκπροσωπούσε την ΕΕ. Κάναμε αυτές τις συναντήσεις. Πρώτα ήθελαν να σηκωθούν από το τραπέζι τότε ο Κόφι Ανάν τους είπε ‘εγώ έδωσα τον λόγο μου, πριν τελειώσει αυτή η δουλειά δεν μπορούμε να σηκωθούμε’», σημείωσε.

«Τότε αναγκάστηκαν να υπογράψουν. Και τί έγινε; Πήγαμε σε δημοψηφίσματα και η πλευρά βορείου Κύπρου ψήφισε ναι με 65%. Η νότια Κύπρος είπε όχι με 75%. Παρόλο που είπε όχι, η ΕΕ ενέταξε την Κύπρο αλλά δεν ενέταξαν την βόρεια Κύπρο. Κοιτάτε μέχρι που φτάνει αυτή η υπόθεση», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «από τότε μέχρι σήμερα είναι άδικη η προσέγγιση. Η προσέγγιση που δεν αναγνωρίζει δικαιώματα και δίκαιο απειλεί την ειρήνη στον κόσμο».

«Υπάρχουν περιοχές γύρω από την Κύπρο, οι οποίες έχουν καθοριστεί, όπου η Τουρκία μπορεί να κάνει έρευνες, και υπάρχουν και περιοχές όπου η νότια Κύπρος μπορεί να κάνει έρευνες. Αλλά τι λέει το διεθνές δίκαιο σε αυτό το θέμα; Όποιο προϊόν βγει εδώ, είτε ψάρια είναι είτε πετρέλαιο, αυτά διαμοιράζονται με ίσο ποσοστό στον πληθυσμό», επεσήμανε.

«Αυτοί τί κάνουν; Θέλουν να στερήσουν τη βόρεια Κύπρο από αυτά. Στο διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όποια δικαιώματα υπάρχουν θα ληφθούν με ποσοστά του πληθυσμού. Όποια είναι τα δικαιώματα της νότιας Κύπρου θα τα πάρει. Αλλά χώρες οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση προσπαθούν να έχουν δικαίωμα λόγου σε αυτές τις θάλασσες. Το πρόβλημα πηγάζει από εδώ», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα συνεταιρισμού στο θέμα της ενέργειας με τις χώρες της Δύσης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτό μπορεί να αξιολογηθεί. «Δεν βρισκόμαστε σε αντίθεση με κανέναν από αυτούς. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Μπορεί να γίνει. Εμείς έχουμε δύο γεωτρύπανα. Υπάρχει πιθανότητα να έρθει και τρίτο. Έχουμε δύο ερευνητικά πλοία. Όλα αυτά τα πλοία μας ξεκίνησαν σταδιακά τις εργασίες και συνεχίζουν», σημείωσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει με απειλές ο Ερντογάν για τους πρόσφυγες: Ανοίγουμε τις πύλες, αν δεν μας στηρίξετε!"

Τι αλλάζει στις πληρωμές με κάρτες από σήμερα

Ενισχύεται ο έλεγχος για την ταυτοποίηση του κατόχου μιας τραπεζικής κάρτας σε ηλεκτρονικές αγορές, ενώ αλλαγές έρχονται από σήμερα και στις ανέπαφες πληρωμές μέσω POS συνέπεια της εφαρμογής νέων κανονισμών σε επίπεδο ΕΕ.

Ειδικότερα όπως έχει αναφέρει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ισχύ τίθεται από σήμερα Σάββατο ο νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της κοινοτικής οδηγίας «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2), αλλάζοντας κάποια πράγματα στις πληρωμές με κάρτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, θα εφαρμόζονται και στην Ελλάδα, όπως και πανευρωπαϊκά, νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων).

Οι νέες αυτές απαιτήσεις ασφαλείας θα αφορούν τις ακόλουθες περιπτώσεις συναλλαγών:

- Ανέπαφες πληρωμές με κάρτα σε POS. Θα απαιτείται από τον κάτοχο της κάρτας η χρήση του κωδικού (ΡΙΝ) για την ολοκλήρωση ανέπαφων συναλλαγών του, όταν αυτές υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ή αριθμό. Σε κάθε περίπτωση οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει απλά να ακολουθούν τις οδηγίες που θα βλέπουν στην οθόνη του τερματικού (POS).

- Μεμονωμένες πληρωμές σε περιβάλλον «ηλεκτρονικού εμπορίου» (e-commerce). Θα απαιτείται από τον εκδότη της κάρτας (π.χ. τράπεζα, ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, κ.λπ), η ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου της και της συναλλαγής του.

Για να επιτευχθεί η ισχυρή ταυτοποίηση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά παράγοντες ασφαλείας όπως ενδεικτικά δακτυλικό αποτύπωμα, κωδικοί e-banking, PIN κάρτας, Password, μοναδικός κωδικός μιας χρήσης με μήνυμα SMS (SMS OTP), push notification στο κινητό τηλέφωνο, κ.λπ.

Όπως έχει επισημανθεί οι τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχουν ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για να ανταποκριθούν έγκαιρα στις παραπάνω νέες υποχρεωτικές ρυθμίσεις.

Οι πελάτες-καταναλωτές των τραπεζών έχουν λάβει ή θα λάβουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα λεπτομερή ενημέρωση και περαιτέρω πληροφορίες από τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη οι συναλλασσόμενοι δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες καθώς έχει υπάρξει καλή προετοιμασία και η μετάβαση αναμένεται να είναι ομαλή.

Τι θα πρέπει να όμως να γνωρίζουν οι συναλλασσόμενοι; Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά με ενημερωτικό του υλικό έχει δώσει χρήσιμες απαντήσεις σε επίκαιρες ερωτήσεις:

1.Τι σημαίνει ισχυρή ταυτοποίηση πελατών;

Ο ισχυρός έλεγχος ταυτότητας πελατών είναι μια διαδικασία ελέγχου που πιστοποιεί τον κάτοχο της κάρτας και βασίζεται στη χρήση τουλάχιστον δύο στοιχείων από τις 3 παρακάτω κατηγορίες. Κάτι που ο χρήστης: Γνωρίζει μόνο εκείνος π.χ. κωδικός πρόσβασης ή PIN. Έχει στην κατοχή του συσκευή δημιουργίας κώδικα επαλήθευσης ταυτότητας, που είναι π.χ. η χρήση δακτυλικού αποτυπώματος. Δεν αρκεί δηλαδή, πλέον, μόνο η εισαγωγή των στοιχείων της κάρτας (αριθμός κάρτας, ημερομηνία λήξης, τριψήφιος κωδικός ασφαλείας).

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει στις πληρωμές με κάρτες από σήμερα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news