facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

«Ασφυξία» στη Μόρια: Έσπασε το φράγμα των 10.000 προσφύγων

Δραματικές ώρες ζουν οι πρόσφυγες στη Μόρια. Ο πληθυσμός του στρατοπέδου ξεπέρασε τις 10.000, την ώρα που η χωρητικότητά του φτάνει μόλις τις 3.000. Οι συνθήκες που επικρατούν, σε καμιά περίπτωση δεν τιμούν τον «ευρωπαϊκό πολιτισμό», όπως γράφει το cnn.gr.

Αναλυτικά, τα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχους Συνόρων, Μετανάστευση και Ασύλου για τις βασικές δομές διαμονής έχουν ως εξής:

Μυτιλήνη: 10.313 διαμένοντες με χωρητικότητα 3.000.

Χίος: 3.266 διαμένοντες με χωρητικότητα 1.014.

Σάμος: 4.852 διαμένοντες με χωρητικότητα 644.

Λέρος: 1.368 με χωρητικότητα 860.

Κως: 2.561 διαμένοντες με χωρητικότητα 816.

Αν προσθέσουμε το σύνολο των δομών σε όλα τα νησιά φτάνουμε στον αριθμό των 25.988 αιτούντων ασύλου, όταν η συνολική χωρητικότητα των δομών φτάνει τα 8.688 άτομα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ασφυξία» στη Μόρια: Έσπασε το φράγμα των 10.000 προσφύγων"

ΔΕΗ: Κλείσιμο τριών λιγνιτικών μονάδων τον Ιούνιο σχεδιάζει η κυβέρνηση

Προχωρά το σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο εξυγίανσης της ΔΕΗ. Στο κλείσιμο τριών λιγνιτικών μονάδων τον Ιούνιο του 2020 προσανατολίζεται το υπουργείο μετά τον υπολογισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της λειτουργίας τους αλλά και του οικονομικού κόστους που προκύπτει από τον φόρο άνθρακα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει απόσυρση των μονάδων Αμύνταιο 1, Αμύνταιο 2 και Πτολεμαΐδα 3.

Η συνολική ισχύς τους ανέρχεται σε 800 μεγαβάτ όμως εκλύουν στην ατμόσφαιρα από 1.600 έως 1.900 τόνους ανά μεγαβατώρα.

Καθότι οι μονάδες είναι ρυπογόνες η ΔΕΗ πληρώνει 27 ευρώ ανά τόνο, τίμημα που ενδέχεται να αυξηθεί στα 30 ή 31 ευρώ, επιβαρύνοντας το ούτως ή άλλως τεράστιο λειτουργικό κόστος της επιχείρησης την στιγμή που καταβάλλονται προσπάθειες για εξυγίανσή της.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως υπάρχει υπερεπάρκεια ισχύος αυτή την στιγμή κι ότι η απόσυρση των μονάδων θα αντισταθμιστεί με την αξιοποίηση άλλων πηγών, όπως φυσικό αέριο ή ανανεώσιμες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Κλείσιμο τριών λιγνιτικών μονάδων τον Ιούνιο σχεδιάζει η κυβέρνηση"

Παυλόπουλος για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο συμπεριφέρεται ως κλεπταποδόχος

Ηχηρό μήνυμα για την άμεση επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης έστειλε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στα εγκαίνια της 24ης Αrt Athina, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος τάχθηκε υπέρ της άμεσης επιστροφής των Γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο -όπως σημείωσε- έχει ανεγερθεί γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό, τονίζοντας ότι η εμμονή του Βρετανικού Μουσείου να αρνείται την επιστροφή τους προσβάλλει και τον πολιτισμό της Βρετανίας, ενώ υπογράμμισε ότι η συμπεριφορά αυτή άρχισε να προκαλεί την παγκόσμια κατακραυγή.

«Η ως άνω εμμονή του Βρετανικού Μουσείου ισοδυναμεί με στήριξη της πολιτισμικής τυμβωρυχίας και της κλοπής του Έλγιν. Και, σίγουρα, δεν τιμά τον λαό της Μεγάλης Βρετανίας, με την ιστορία που του αναλογεί, το να συμπεριφέρεται η κορωνίδα του πολιτισμού του, το Βρετανικό Μουσείο, ως κοινός κλεπταποδόχος και υπεξαιρέτης μοναδικών αγαθών της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η πρωτοβουλία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, την Αθήνα, αφορά τον παγκόσμιο πολιτισμό. Όπως εξήγησε «πρόκειται για κραυγή αγωνίας, που συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση αυτού του πολιτισμού, αν αναλογισθούμε ότι ο Παρθενώνας – για να θυμηθούμε την ιστορική ομιλία του Αντρέ Μαλρώ, κατά την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης, στις 28 Μαΐου 1959 – σηματοδοτεί την αφετηρία του Παγκόσμιου Πολιτισμού».

Αναφερόμενος στην 24η Art Athina o κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για έναν εικαστικό θεσμό, τον παλαιότερο αυτού του είδους στην Ελλάδα, του οποίου το αδιαμφισβήτητο κύρος, του επιτρέπει να κατέχει περίοπτη θέση στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό εικαστικό χώρο.

Στα λαμπερά εγκαίνια της φετινής Αrt Athina απεύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος των αιθουσών Τέχνης Γιάννα Γραμματοπούλου, καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν φιλότεχνοι, συλλέκτες και καλλιτέχνες. Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο συμπεριφέρεται ως κλεπταποδόχος"

Πειραιάς: Πάνω από μισός τόνος κοκαΐνης στα κοντέινερ με τις μπανάνες

Περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνη βρήκαν οι ελληνικές αρχές στα κοντέινερς με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά.

Η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, του ΣΔΟΕ, του Λιμενικού και των Τελωνείων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι έρευνες, εκτός από το μεγάλο λιμάνι έχουν επεκταθεί σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Τελωνεία, ΣΔΟΕ και Λιμενικό έχουν δεσμεύσει περισσότερα από 100 κοντέινερς με μπανάνες που έφθασαν στον Πειραιά από το Εκουαδόρ, ενώ έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 500 κιλά καθαρής κοκαΐνης.

Η υπόθεση μπήκε στην τελική της φάση τα τελευταία 24ωρα, αν και όλα ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου, όταν οι ελληνικές αρχές είχαν πληροφορίες για ένα μεγάλο φορτίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις 2 Αυγούστου, πραγματοποίησαν επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, όπου με τη βοήθεια μονάδας x-ray του τελωνείου Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σε κοντέινερ με μπανάνες κοκαΐνη συνολικού βάρους 51 κιλών. Λίγες μέρες μετά, στις 13 Αυγούστου, βρέθηκαν σε άλλο κοντέινερ άλλα 24 κιλά κοκαΐνης.

Το μπλόκο στο μεγάλο λιμάνι

Σε ο,τι έχει να κάνει με το λιμάνι του Πειραιά, είχαν βάλει στο στόχαστρο εκατό κοντέινερ και περίμεναν να γίνει ελεγχόμενη μεταφορά για να συγκεντρώσουν στοιχεία και να βάλουν στο χέρι τους βαρόνους καθώς σκοπός είναι να βρουν ποιοι είναι οι παραλήπτες και τα μεγάλα αφεντικά.

Η υπόθεση έχει βάθος, καθώς όλα δείχνουν ότι οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες, όμως οι αρχές χειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές και να ξεκαθαριστεί πως τα λατινοαμερικάνικά καρτέλ έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Πάνω από μισός τόνος κοκαΐνης στα κοντέινερ με τις μπανάνες"

Βαρουφάκης: Χρέος μου να ηχογραφώ το Eurogroup, ελπίζω να το έκανε και ο Σταϊκούρας

«Προεκλογικά είχαμε προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα ερχόταν να εγκαθιδρύσει πάνω στα θεμέλια του τέταρτου μνημονίου του κ. Τσίπρα την πιο παρασιτική ολιγαρχία», δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 84η ΔΕΘ.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε την ελληνική κυβέρνηση «υποδειγματικό κρατούμενο του ευρωπαϊκού κατεστημένου της δουλοπαροικίας της τρόικας”, εκτιμώντας πως “η προσπάθεια επίτευξης ανταγωνιστικότητας γίνεται στη βάση ενός φτωχού κράτους το οποίο είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο στις μεγάλες πολυεθνικές και στους επιχειρηματίες ολιγάρχες, με μαζική μετανάστευση των παιδιών μας και με χαμήλωμα του πήχη των προσδοκιών αυτών που παραμένουν.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι οι όποιες θετικές κινήσεις της κυβέρνησης που στήριξε και το ΜέΡΑ25 «φαντάζουν εξαιρέσεις σε έναν πολύ σκληρό κακό κανόνα».

Σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τόνισε οι στόχοι της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ακόμη και αν γίνονταν σήμερα αποδεκτοί από τους θεσμούς αυτό δε θα ήταν αρκετό, εξαιτίας της υφεσιακής δυναμικής, που όπως εκτίμησε θα επεκταθεί και «όταν η Γερμανία παθαίνει κρυολόγημα, καταλαβαίνουμε τι έρχεται σε εμάς».

«Όταν αυτοί που υποτίθεται ότι κυβερνούν την Ευρώπη δεν μπορούν να συντονιστούν καν στη δημοσιονομική πολιτική, που ο ίδιος Μάριο Ντράγκι απαίτησε χθες να υπάρξει, είναι δεδομένο ότι μας περιμένουν ζοφερές μέρες”, προέβλεψε και πρόσθεσε: “Ενώ δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη την κρίση, ενώ είμαστε ακόμη εγκλωβισμένοι στο χειρότερο μνημόνιο της μνημονιακής Ελλάδας, το 4ο που είναι το πιο ύπουλο γιατί έχει μία οργουελιανή γλώσσα, καθώς έχει χαρακτηριστεί έξοδος από τα μνημόνια είναι το πιο σκληρό από όλα, εν μέσω της συνεχιζόμενης δεκαετούς σχεδόν κρίσης μας έρχεται ένα νέο υφεσιακό οστικό κύμα”.

Αναφορικά με την ανάληψη της αντιπροεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Μαργαρίτη Σχοινά και του χαρτοφυλακίου «Προστασία του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής” ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για “παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης», σημειώνοντας πως “η ανταμοιβή του κ. Μητσοτάκη για το γεγονός ότι επέλεξε το φερέφωνο της τρόικας τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά είναι ύβρις απέναντι στον ευρωπαϊκό πολιτισμό”, καθώς, όπως διευκρίνισε, «πρόκειται για όνειδος η μετανάστευση, που περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο, να χαρακτηρίζεται μέσα από αυτό τον τρόπο απειλή για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής”. Παρατήρησε μάλιστα πως αντιδράσεις για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου υπήρξαν και από την πλευρά των φιλελεύθερων δυνάμεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. “Οι Ευρωπαίοι πολίτες δε χρειάζονται προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, η ΕΕ χρειάζεται μια ανθρώπινη μεταναστευτική πολιτική και όχι την αναγωγή των μεταναστών σε εχθρούς του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», επισήμανε.

«Χρέος μου να ηχογραφώ το Eurogroup, ελπίζω να το έκανε και ο κ. Σταϊκούρας»

Αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την ελπίδα “ο κ. Σταικούρας να ηχογράφησε τη συνεδρίαση γιατί αλλιώς πώς θα μπορέσει να απαντήσει στον πρωθυπουργό του τι ακριβώς είπε εκ μέρους της κυβέρνησης”. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν ήταν δική του πρωτοβουλία ή οδηγία, το να ηχογραφεί τις συνεδριάσεις του Eurogroup, καθώς και αν διαψεύδει διαλόγους που αναφέρονται στο βιβλίο “Τελευταία Μπλόφα”, το οποίο, όπως και το δικό του, καταγράφει τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου του 2015, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Όλοι πρέπει να καταγράφουν, όσο το Eurogroup δεν καταγράφει τα πρακτικά έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν και να ελέγχουν όλους εμάς. Έκανα το καθήκον μου κι έκανα κάτι νόμιμο, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Άρειου Πάγου ο δημόσιος λειτουργός έχει υποχρέωση να καταγράφει συζητήσεις σε φόρα που συμμετέχει με την ιδιότητά του ως δημόσιος λειτουργός [...] Δε μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να καταγράψω. Όταν βγήκα από το πρώτο eurogroup ζήτησα από τη γραμματεία να μας δώσουν τα πρακτικά. Δέκα ώρες συνεδρίαση ήταν, πώς θα απαντούσα στις ερωτήσεις των βουλευτών, του υπουργικού συμβουλίου για το τι ειπώθηκε μέσα, όταν δεν κρατούνταν πρακτικά. Τότε προφανώς άρχισα να καταγράφω [...] όποιος υπουργός Οικονομικών δεν καταγράφει, εν τη απουσία πρακτικών, τις συνομιλίες ουσιαστικά παραβιάζει το καθήκον του. Όλοι το κάνουν και ελπίζω να μην το ξέχασε σήμερα και ο κ. Σταικούρας».

Αναφερόμενος στο βιβλίο του «Ενήλικοι στο δωμάτιο» τόνισε πως δεν υπήρξε ποτέ καμία διάψευση για κανέναν διάλογο «γιατί εγώ ήμουν εκεί» και για το βιβλίο των κ.κ. Βαρβιτσιώτη- Δενδρινού απάντησε:

«Χαίρομαι πάρα πολύ που εκδόθηκε το βιβλίο των δύο κυριών, γιατί ήταν πολύ σημαντικό η τρόικα -τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού- να έχει μία ευκαιρία να εκφραστεί, να καταθέσει την άποψή της . Εξαιρετικές κυρίες, αυτό έκαναν, δεν ήταν παρούσες στις συνομιλίες , κατέγραψαν τι τους είπε ο κ. Ντάισελμπολουμ, ο κ. Βίζερ κι είναι πολύ χρήσιμο αυτό στον δημόσιο διάλογο, πώς είδαν τα πράγματα και τι ειπώθηκε».

«Επί της ουσίας”, συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης “επιβεβαιώνει αυτά που έλεγα”. “Θυμάστε ότι με κατηγορούσαν ότι είχα plan b και ότι σχεδιάζα εγώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και έκλεισα τις τράπεζες; Αν διαβάσετε το βιβλίο θα δείτε ότι είχαν εκείνοι πρώτα plan b, δεύτερον ότι εκείνοι έκλεισαν τις τράπεζες γιατί το σχεδίαζαν από την αρχή. Τώρα για το τι ειπώθηκε στο σπίτι μου από τον κ. Βίζερ και από εμένα υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες...».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: Χρέος μου να ηχογραφώ το Eurogroup, ελπίζω να το έκανε και ο Σταϊκούρας"

Νέα τουρκική πρόκληση με Navtex από το Καστελόριζο έως την Κρήτη

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, εκδίδοντας νέα Navtex, με την οποία δεσμεύει την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής θαλάσσια περιοχή για έρευνες σεισμολογικού και υδατογραφικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, με τη Navtex ή Άγκυρα δεσμεύει από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου έως την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου την θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Καστελόριζο και τη Ρόδο και φθάνει πολύ κοντά στην ανατολική Κρήτη. Ειδικότερα, οι υδρογραφικές υπηρεσίες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα ο σταθμός της Αττάλειας, εξέδωσε ναυτική αναγγελία για σεισμολογικές έρευνες.

Πρόκειται για το παλαιότερα από τα υδρογραφικά πλοία της Τουρκίας, το BİLİM-2, το οποίο συνοδεία πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας θα βρίσκονται στο Αιγαίο, νότια του Καστελόριζου, για τρεις μέρες. Κλιμακώνοντας τις προκλήσεις της η Τουρκία, κάνει λόγο και για «εντοπισμό γεωτρητικών στόχων», υπονοώντας πως μελλοντικά ενδέχεται να κάνει έρευνες στην περιοχή.



news
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα τουρκική πρόκληση με Navtex από το Καστελόριζο έως την Κρήτη"

Κρήτη: Δεν φεύγουν τα πλοία από το λιμάνι του Ηρακλείου

Δεμένα στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης θα μείνουν τα πλοία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, τα προγραμματισμένα για απόψε δρομολόγια των πλοίων, δεν θα εκτελεστούν αφού στις 10 το βράδυ και σύμφωνα με το δελτίο καιρού, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Τα πλοία, σύμφωνα με το ekriti.gr, θα παραμείνουν δεμένα μέχρι νεωτέρας, όταν δηλαδή το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Δεν φεύγουν τα πλοία από το λιμάνι του Ηρακλείου"

Τρίκαλα: Νεκρά ψάρια ξεβράζει ο Πηνειός

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στον Πηνειό ποταμό, προκαλώντας ερωτηματικά για την περιβαλλοντική κατάσταση στην περιοχή

Οι εικόνες του TV10.gr είναι από το ύψος της γέφυρας Μεγάλων Καλυβίων.


Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει αν το γεγονός αποτελεί προϊόν ρύπανσης του ποταμού.

Πάντως, οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβιών δηλώνουν προβληματισμένοι και μιλούν για οικονομικό έγκλημα.

 

TV10
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίκαλα: Νεκρά ψάρια ξεβράζει ο Πηνειός"

Καραβόμυλος: «Υπουργέ πάρε πίσω την απόφαση για το hot spot» - ΒΙΝΤΕΟ

Έκλεισαν την εθνική με μαύρες σημαίες και είπαν για μια ακόμη φορά «όχι» για το hot spot στον Καραβόμυλο.
Αποφασισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας για το θέμα του hot spot στο στρατόπεδο που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της περιοχής.
Το μεσημέρι της Παρασκευής κατέβηκαν με μαύρες σημαίες στο δρόμο και έκλεισαν συμβολικά την παλαιά εθνική οδό στον κόμβο του λιμανιού της Στυλίδας.
Δείτε τι είπαν στο βίντεο που ακολουθεί:
Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή κινητοποίηση στη Στυλίδα....
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Καραβόμυλος: «Υπουργέ πάρε πίσω την απόφαση για το hot spot» - ΒΙΝΤΕΟ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news