facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Αυθαίρετα τα κτίρια που δεν έχουν πρόσβαση σε ΑμΕΑ

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την πρόσβαση σε κτίρια από ΑμΕΑ, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ενσωματώσει. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν, πως η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων. Αυτό βέβαια δεν λύνει το ζήτημα των χιλιάδων ιδιωτικών και κυρίως δημόσιων κτιρίων που δεν διαθέτουν προσβασιμότητα.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Οι πληροφορίες θέλουν τη νομοθετική πρωτοβουλία να λογίζει ως αυθαίρετα όσα κτίσματα δεν συμμορφωθούν, ώστε να προβλέπουν προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία.

Στο θέμα της προσβασιμότητας υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, έτσι ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά να προληφθούν και τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυθαίρετα τα κτίρια που δεν έχουν πρόσβαση σε ΑμΕΑ"

Λέρος: «Έσπασε» ο ένας ύποπτος για την κλοπή στη ναυτική βάση - Πώς αφαιρέθηκαν τα πυρομαχικά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της κλοπής οπλισμού και πυρομαχικών από τη ναυτική βάση στη Λέρο. Την Πέμπτη, έπειτα από συνεχιζόμενη ανάκριση, μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού που είχε μέχρι πρότινος την ευθύνη για τη φύλαξη της αποθήκης πυρομαχικών στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) ομολόγησε ότι τον Οκτώβριο του 2018 έδωσε το κλειδί της αποθήκης στον υπαξιωματικό που ήταν ο προηγούμενος διαχειριστής της αποθήκης πυρομαχικών.

Ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως ο υπαξιωματικός που «έσπασε» και μίλησε για την απώλεια πυρομαχικών ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του 2018, ο προκάτοχός του διαχειριστής της αποθήκης ζήτησε τα κλειδιά για τον θάλαμο όπου φυλασσόταν ο φόρτος μάχης για τους βατραχανθρώπους των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών. Ο νέος διαχειριστής της αποθήκης είχε αναλάβει καθήκοντα στις 3 Σεπτεμβρίου του 2018, περίπου ένα μήνα πριν το αίτημα του συναδέλφου του να του δώσει τα κλειδιά. 

Πώς μετέφεραν τα πυρομαχικά εκτός της φυλασσόμενης αποθήκης 

Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, ο υπαξιωματικός έδωσε τα κλειδιά στον προκάτοχό του αφού -όπως είπε- πείστηκε ότι ο προηγούμενος (τον Οκτώβριο του 2018) διαχειριστής της αποθήκης πυρομαχικών ήθελε να μπει στο χώρο με δύο βατραχανθρώπους για να αφήσουν δικά τους υλικά. Στο ερώτημα των διενεργούντων την προανάκριση γιατί έδωσε τα κλειδιά της αποθήκης σε πρόσωπα μη εξουσιοδοτημένα, ο υπαξιωματικός που ομολόγησε ότι έδωσε τα κλειδιά, απάντησε ότι λειτούργησε βάσει εμπιστοσύνης με τον συνάδελφό του. 

Στην ομολογία του, ο προηγούμενος διαχειριστής της αποθήκης υποστήριξε ότι ο υπαξιωματικός που απέσπασε τα κλειδιά μαζί με τους δύο βατραχανθρώπους των ΟΥΚ μπήκαν στον ελεγχόμενο χώρο της αποθήκης σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις το 2018. Όπως ισχυρίζεται ο υπαξιωματικός που «έσπασε» και παραδέχθηκε ότι ενεχείρισε τα κλειδιά της αποθήκης σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, οι δύο ΟΥΚάδες με τον συνεργό τους έμπαιναν στην αποθήκη με μαύρες σακούλες και έβγαιναν κρατώντας τις ίδιες μαύρες προφανώς γεμάτες με τα δύο αντιαρματικά, τις δύο νάρκες κατά προσωπικού, τις οπλοβομβίδες, τις χειροβομβίδες, τς σφαίρες και το βραδύκαυστο φιτίλι που αφαιρέθηκαν από την φυλασσόμενη αποθήκη.

«Καταστράφηκα, αγαπάω την Ελλάδα»

Μετά την ομολογία του, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ο υπαξιωματικός που παραδέχθηκε τη βαριά αμέλειά του να δώσει τα κλειδιά αποθήκης πυρομαχικών σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα μονολογούσε: «Καταστράφηκα, θα καταστραφώ, εγώ αγαπάω την Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί στους διενεργούντες την προανάκριση η στάση του υπαξιωματικού που κατηγορείται από τον συνάδελφό του ότι ζήτησε και πάρει τα κλειδιά της αποθήκης. Ο υπαξιωματικός Ι.Κ. που σήμερα υπηρετεί σε μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Βόρεια Ελλάδα και μεταφέρθηκε στο Λακκί της Λέρου για τις έρευνες, φαίνεται «καλά διαβασμένος» -κατά την έκφραση προσώπου που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης- και αρνείται επίμονα την εμπλοκή του στην υπόθεση της κλοπής των πυρομαχικών αλλά και τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Οι ανακριτές συνεχίζουν την έρευνα επιδιώκοντας ακόμη μια κατάθεση που να τεκμηριώνει την ομολογία του πρώην διαχειριστή της αποθήκης πυρομαχικών, ενώ προσπαθούν να αποσπάσουν την ομολογία του στρατιωτικού που κατηγορείται ότι ζήτησε και έλαβε τα κλειδιά. 

Την ίδια ώρα, είναι άγνωστο τι έχει συμβεί με τον κλεμμένο οπλισμό και τα πυρομαχικά που προορίζονταν για τους βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αναζητούνται οι δύο ΟΥΚάδες. Οι βατραχάνθρωποι που κατονομάστηκαν ως τα πρόσωπα που μετέφεραν το κλεμμένο στρατιωτικό υλικό έξω από τη βάση κατά πληροφορίες δεν ανήκουν πλέον στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού. 

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στις 19:30 το απόγευμα της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου υπογραμμίζεται ότι η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας.


ekp


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέρος: «Έσπασε» ο ένας ύποπτος για την κλοπή στη ναυτική βάση - Πώς αφαιρέθηκαν τα πυρομαχικά"

ΣΔΟΕ: Πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας λαθραίων ποτών στη Ρόδο

Το Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, προέβη σε ελέγχους στο νησί της Ρόδου, προκαλώντας σοβαρότατο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας λαθραίων ποτών και παραποιημένων απομιμητικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα, η Υπηρεσία διενήργησε πλήθος ελέγχων σε τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, με σκοπό την διαπίστωση τήρησης & ορθής εφαρμογής των διατάξεων των νόμων περί εργατικής νομοθεσίας, καθώς επίσης και περί προστασίας της διανοητικής ιδιοκτησίας, με ιδιαίτερα αξιοσημείωτα αποτελέσματα όσον αφορά την παραβατικότητα των ελεγχόμενων επιχειρήσεων.Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 26 έως 30 Αυγούστου 2019, κλιμάκια ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, διενήργησαν τους κάτωθι ελέγχους: Α) Την 26 & 27/08/2019 διενεργήθηκαν έλεγχοι για τη διαπίστωση εφαρμογής των διατάξεων του Ν.2960/01 (Τελωνειακός Κώδικας) σε δύο ποτοποιίες της Ρόδου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων αλκοολούχων ποτών και συγκεκριμένα στην πρώτη εξ’ αυτών 2.430 Λίτρων Ούζου και 3.200 Λίτρων Λικέρ, και στην δεύτερη 5.790 Λίτρων Ούζου και 110 Λίτρων Αιθυλικής Αλκοόλης. Σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων των ελεγχόμενων εταιριών σχηματίζονται δικογραφίες.Από τις ως άνω κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία.

Η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από τους διαφυγόντες δασμούς και λοιπούς φόρους των ανωτέρων κατασχεμένων ποσοτήτων αλκοολούχων ποτών, υπερβαίνουν το ποσό των 66.000,00 ευρώ, ενώ τα πρόστιμα, που θα επιβληθούν για τις εν λόγω παραβάσεις υπολογίζονται στο ποσό των 200.000,00 ευρώ.Β) Την 28/08/2019 κλιμάκιο υπαλλήλων της υπηρεσίας μας διενήργησε έλεγχο σε υποκατάστημα επιχείρησης, που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ενδυμάτων και εντόπισε 500 τεμάχια ενδύματα, που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιριών του εξωτερικού.

Τα εν λόγω εμπορεύματα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν άμεσα. Την ίδια ημέρα σε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της Ρόδου, με αντικείμενο εργασιών εμπόριο ενδυμάτων & τουριστικών ειδών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα ένδυσης και υπόδησης συνολικής ποσότητας 1.710 τεμαχίων, τα οποία έφεραν επίσης πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού (απομιμητικά), ενώ ο έλεγχος προέβη με τη συνδρομή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ρόδου στην άμεση καταστροφή τους.Γ) Την 29/08/2019 σε έλεγχο εταιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, εντοπίστηκαν 532 τεμάχια τσάντες παράνομης απομίμησης που έφεραν σήματα γνωστών οίκων, οι οποίες κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν άμεσα.


Την ίδια ημέρα, κλιμάκιο ελεγκτών μετέβη σε εγκαταστάσεις ατομικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον χονδρικό εμπόριο τουριστικών ειδών, όπου με τη συνδρομή Εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, εισήλθε στο χώρο και σε ειδική κρύπτη που είχε κατασκευαστεί από τον ιδιοκτήτη, εντοπίστηκαν προϊόντα παράνομης απομίμησης – παραποιημένα, όπως γυαλιά ηλίου, ρολόγια, τσάντες, ζώνες, ακουστικά ήχου κλπ., τα οποία έφεραν σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού, συνολικής ποσότητας 18.518 τεμαχίων. Επιπλέον στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετρητά χρήματα, καθώς και ένα Ι.Χ. επιβατικό όχημα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, εντός του οποίου εντοπίστηκαν προϊόντα παράνομης απομίμησης. Τα απομιμητικά εμπορεύματα καταστράφηκαν με τη συνδρομή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ρόδου.

Η ζημιά των δικαιούχων των σημάτων εταιριών, των ως άνω κατασχεθεισών ποσοτήτων απομιμητικών προϊόντων, προσδιορίζεται τουλάχιστον στο ύψος των 4.000.000,00 ευρώ.Δ) Τέλος, σε στοχευμένους ελέγχους επιχειρήσεων του νησιού που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο και κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχειακές μονάδες, εντοπίστηκε έντονη τάση παραβατικότητας στους τομείς της αδήλωτης-ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας καθώς επίσης και στην παραβίαση των διατάξεων του νόμου 2121/93 περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Πιο συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν 35 έλεγχοι σε επιχειρήσεις, που αφορούσαν την καταστρατήγηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, εκ των οποίων σε 18 από αυτές καταλογίστηκαν 57 παραβάσεις ανασφάλιστης ή υποδηλωμένης εργασίας προσωπικού ενώ τα πρόστιμα που αντιστοιχούσαν ήταν 103.500 €. Επίσης διαπιστώθηκε ιδιαίτερα αυξημένη παραβατικότητα στον τομέα της παραβίασης του νόμου περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, αφού σε 8 επιχειρήσεις που ελέχθησαν, οι 6 εξ’ αυτών ήταν μη νόμιμες.

Καταλογίστηκαν 46 παραβάσεις, ενώ τα πρόστιμα που αντιστοιχούσαν ήταν 46.000 €.Επίσης κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι η παρουσία του κλιμακίου του ΣΔΟΕ στο νησί σημαδεύτηκε από ένα ιδιαίτερο περιστατικό. Πιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια των ελέγχων, έγιναν αντιληπτά από τους ελεγκτές δύο νεαρά άτομα που παρακολουθούσαν και φωτογράφιζαν τους ίδιους και τις κινήσεις τους, προκειμένου να ενημερώνουν τους καταστηματάρχες της περιοχής. Ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και χάρη στην έγκαιρη επέμβασή της συνελήφθησαν τα δύο άτομα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση των διατάξεων του Ν. 2472/97 και των διατάξεων των αρθρ. 333 και 361 του Π.Κ. και οδηγήθηκαν στον Ανακριτή, ως ορίζεται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.Επισημαίνεται ότι για τη διενέργεια των ανωτέρω ελέγχων του Σ.Δ.Ο.Ε., σημαντική υπήρξε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, της Τελωνειακής Υπηρεσίας Ρόδου, καθώς και της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ρόδου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: Πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας λαθραίων ποτών στη Ρόδο"

Ρουβίκωνας: Τρικάκια στην οικία του πρέσβη της Βραζιλίας

Τρικάκια έξω από το κτήριο, όπου στεγάζεται η οικία του πρέσβη της Βραζιλίας, πέταξαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα, προτού τραπούν σε φυγή, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις.

Σύμφωνα με ανάρτηση του «Ρουβίκωνα» σε ιστότοπο αντιεξουσιαστών, η «παρέμβαση» συνιστά απάντηση στην περιβαλλοντική καταστροφή που λαμβάνει χώρα στον Αμαζόνιο.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας: Τρικάκια στην οικία του πρέσβη της Βραζιλίας"

Ιός του Δυτικού Νείλου: Πέντε ακόμη νεκροί και 18 νέα κρούσματα

Συνεχίζει την έντονη κυκλοφορία του και τον Σεπτέμβριο ο ιός του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω των μολυσμένων κουνουπιών.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 18 νέα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου καθώς και πέντε θάνατοι ατόμων που εμφάνισαν επιπλοκές από τη λοίμωξη.

Συνολικά, από το τέλος του περασμένου Ιουνίου οπότε και δηλώθηκε το πρώτο κρούσμα έχουν διαγνωστεί συνολικά 176 κρούσματα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 20 ήταν θανατηφόρα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, σήμερα παραμένουν νοσηλευόμενοι με επιπλοκές λόγω της λοίμωξης 17 άνθρωποι. Από αυτούς οι επτά σε σοβαρή κατάσταση, έχουν εισαχθεί για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στον χάρτη με τις περιοχές που βρίσκονται στον μολυσματικό κλοιό του ιού του Δυτικού Νείλου προστέθηκε την τελευταία εβδομάδα ακόμη μία, η Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης. Συνολικά, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε οικισμούς 17 Περιφερειακές Ενότητες (Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης).

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ θεωρούν πιθανή και αναμενόμενη τη διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα στις παραπάνω περιοχές όπου κυκλοφορεί ο ιός αλλά και πιθανή την εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Με δεδομένο το στοιχείο μελέτης του ΕΟΔΥ, ότι για κάθε σοβαρό κρούσμα προσβολής του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και εμφάνισης σοβαρής λοίμωξης υπάρχουν 140 περιστατικά μόλυνσης στην κοινότητα, εκτιμάται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει μολύνει περίπου 15.000 ανθρώπους στη χώρα μας.

Λιγότερο έντονη είναι η παρουσία και η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε χώρες γειτονικές αυτής, καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα στις εξής χώρες: Ουγγαρία, Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκία. Από τα 256 κρούσματα που είχαν δηλωθεί μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) στις προαναφερθείσες χώρες, τα 156 είχαν δηλωθεί στην Ελλάδα. Η χώρα μας έχει και την αρνητική πρωτιά στους θανάτους καθώς από τους 20 θανάτους που είχαν δηλωθεί μέχρι και την περασμένη Πέμπτη, οι 14 είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ επισημαίνουν πως τα μέτρα για την ατομική προστασία από τα κουνούπια είναι το βασικό «όπλο» που μπορούν να ενεργοποιούν οι πολίτες. Με δεδομένο ότι για τον ιό του Δυτικού Νείλου δεν υπάρχει εμβόλιο αλλα ούτε και συγκεκριμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός, η πρόληψη της μόλυνσης παραμένει κομβικής σημασίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός του Δυτικού Νείλου: Πέντε ακόμη νεκροί και 18 νέα κρούσματα"

Πάρκο Τρίτση: Από το ΥΠΕΝ στην περιφέρεια Αττικής περνάει η διαχείρισή του

Στην Περιφέρεια Αττικής μεταφέρεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος η διαχείριση του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», με τροπολογία, που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Κ. Χατζηδάκη, μετά τη συνάντησή του σήμερα για το θέμα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον δήμαρχο Ιλίου Ν. Ζενέτο και τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού Στ. Τσίρμπα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γγ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώσης και ο γγ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Στα τέλη Αυγούστου, όταν επισκέφθηκα το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και είδα την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, είπα ότι θα βρεθεί μέσα στο Σεπτέμβριο μία καθαρή λύση για αυτό το θέμα. Και σήμερα ανακοινώνουμε ακριβώς αυτή την καθαρή λύση.

Το Πάρκο Τρίτση παύει να είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Με ορατή και διακριτή συμμετοχή των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Η δουλειά των υπουργείων δεν είναι να είναι διαχειριστές πάρκων. Τα υπουργεία έχουν επιτελικό ρόλο. Δεν αποκτούν ειδικό βάρος οι υπουργοί όταν φορτώνονται αρμοδιότητες και ειδικά τέτοιου είδους αρμοδιότητες. Ειδικό βάρος οι υπουργοί και τα υπουργεία αποκτούν όταν επιτελούν τον επιτελικό τους ρόλο.

Είναι κατεύθυνση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσουμε έμφαση ιδιαίτερη στο περιβάλλον, αλλά για να έχουμε αποτελέσματα, πρέπει να υιοθετήσουμε και μια νέα φιλοσοφία. Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι ακολουθώντας προσωπικά τον δρόμο που ακολούθησαν προκάτοχες κυβερνήσεις με τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα, θα καταλήξω προσωπικά σε διαφορετικά αποτελέσματα.

Πρέπει να υιοθετήσουμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Η συμμετοχή της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση των πάρκων είναι κομβικής σημασίας και έχει σίγουρα προστιθέμενη αξία».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της χρηματοδότησης, ο υπουργός διευκρίνισε πως «ό,τι έχει το υπουργείο, μεταφέρεται στην Περιφέρεια και σίγουρα θα στηριχθεί η Περιφέρεια ως προς τις ανάγκες διαχείρισης του πάρκου».

Στη δική του δήλωση ο κ. Πατούλης, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Για το συγκεκριμένο ζήτημα θεωρούμε ότι μέσα από την συμπόρευση και τη συνδιαχείριση της Περιφέρειας Αττικής με τους όμορους δήμους, του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων, το πάρκο θα αναβαθμιστεί, θα ενισχυθεί ο μητροπολιτικός του χαρακτήρας και συγχρόνως θα επιτελέσει και τον ρόλο του, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική περιφέρεια υγείας, ευζωίας και να είμαστε σε θέση να δίνουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να επωφελούνται των κοινόχρηστων χώρων, σε ένα υγιές και λειτουργικό περιβάλλον.

Θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρεμβάσεις προκειμένου το Πάρκο να γίνει λειτουργικός χώρος αναψυχής, αλλά και κέντρο ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών μας, μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα.

Είναι σαφές ότι οι κάτοικοι των δύο δήμων, οι οποίοι θα βρίσκονται κοντά, θα έχουν τον πρώτο λόγο στο επίπεδο της αξιοποίησης αυτών των δυνατοτήτων. Είμαι σίγουρος ότι μέσα από τη δική μας προσπάθεια και την συμπόρευση μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού θα κάνουμε τα πάντα, όπως ακριβώς γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρκο Τρίτση: Από το ΥΠΕΝ στην περιφέρεια Αττικής περνάει η διαχείρισή του"

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε συμπλήρωμα διατροφής

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN ανακοίνωσε ο ΕΟΦ. Το προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των βελγικών αρχών περιέχει την μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία sildenafil (σιλδεναφίλη) η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης περιέχει και το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Epimedium. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας αναφέρει ο ΕΟΦ και καλεί την εταιρία που διακινεί το προϊόν να το αποσύρει άμεσα από την αγορά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ απαγόρευσε συμπλήρωμα διατροφής"

16χρονος Ε/κ κατέβασε τουρκική σημαία στην κατεχόμενη Λύση (βίντεο)

Αναστάτωση προκλήθηκε στα κατεχόμενα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της πρώτης λειτουργίας στην Παναγία της Λύσης, 45 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ένας 16χρονος, που φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με τους συγχωριανούς του, κατέβασε τουρκική σημαία από το Δημοτικό Σχολείο της κωμόπολης, κατά πως δείχνει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Όπως μεταδίδεται, ο νεαρός μπήκε στην αυλή του δημοτικού σχολείου (που σήμερα ονομάζεται «Δημοτικό Σχολείο Φαζίλ Κουτσιούκ»), το οποίο βρίσκεται στα 150 μέτρα από την Εκκλησία της Παναγίας Λύσης.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πριν κατεβάσει την τουρκική σημαία από την αυλή, πήρε και μια φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς από αίθουσα του δημοτικού σχολείου Λύσης.



Υπενθυμίζεται ότι οι Λυσιώτες μετέβησαν την Κυριακή στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας. Ο δήμαρχος Ανδρέας Καουρής δήλωσε ότι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, «που συνέβη με έναν 16χρονο» η αγάπη των Λυσιωτών για τη γενέθλια γη.

philenews
Διαβάστε Περισσότερα » "16χρονος Ε/κ κατέβασε τουρκική σημαία στην κατεχόμενη Λύση (βίντεο)"

Υπόθεση Novartis: Ο «Ρασπούτιν» ήταν πανταχού παρών στην Εισαγγελία Διαφθοράς, λέει ο Αγγελής

«Ο “Ρασπούτιν” ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς», ανέφερε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, κατά την σημερινή κατάθεσή του ως μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis, στο συνάδελφό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή. 

Ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε ποιος είναι ο περιβόητος «Ρασπούτιν» και παρέπεμψε σε πρόσωπα που τον γνώριζαν, όπως είναι ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η τέως γενική επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ο Ιωάννης Αγγελής ότι ο «Ρασπούτιν» πλέον της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας, είχε παρέμβει και σε άλλες υποθέσεις που χειριζόταν η Εισαγγελία Διαφθορά, ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Ο Ιωάννης Αγγελής κατέθεσε σήμερα επί 4,5 περίπου ώρες στην υπόθεση της Novartis, Ευάγγελο Ζαχαρή. 

«Όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται» 

Ο κ. Ζαχαρής διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου του Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακόμη, ο κ. Ζαχαρής ερευνά από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι ο Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιωάννης Αγγελής δεν κατονόμασε ποιο πρώην κυβερνητικό στέλεχος βρίσκεται πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», ενώ επανέλαβε αυτό που ήδη είχε αναφέρει προ μηνών στις εμπιστευτικές αναφορές του προς την τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ότι «πως όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται», προσθέτοντας με νόημα ότι «ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Τι ανέφερε ο Ιωάννης Αγγελής

Σχετικά με το ρόλο του λεγόμενου «Ρασπούτιν» σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιωάννης Αγγελής ανέφερε ότι η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που είχε αναφέρει σε συνάντηση ποιος είναι ο «Ρασπούτιν».

Ακόμη, ανέφερε ότι το όνομα του «Ρασπούτιν» το ξέρουν πολύ καλά η Ξένη Δημητρίου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Μαρία Παπασπύρου και η Ελένη Τουλουπάκη.

Φέρεται μάλιστα στην κατάθεση του να επισήμανε ότι σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τους τρεις (Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου) συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Ελένη Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».

Ο Ιωάννης Αγγελής είχε δύο συναντήσεις με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Η μία συνάντηση έγινε παρουσία της Μαρίας Παπασπύρου και η δεύτερη με τη Ξένη Δημητρίου. Κατά τις συναντήσεις αυτές ο αναφέρθηκε το πραγματικό όνομα του «Ρασπούτιν» και η επιρροή που ασκούσε στην Ελένη Τουλουπάκη. Μάλιστα ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου φέρεται να είπε ότι «θα τα ανέφερε όλα παραπάνω…», αφήνοντας να νοηθεί τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος δε στις σχέσεις του και με τους λοιπούς ( Δημητρίου κ.λπ.) φέρεται να είπε: «Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».

«Κουμάντο έκανε ο Ρασπούτιν»

Ακόμη, ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να κατέθεσε ότι «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα τον ίδιο».

Συγκεκριμένα ο Ιωάννης Αγγελής επισήμανε ότι κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο «Ρασπούτιν».

Παράλληλα, ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να προσκόμισε στοιχεία και έγγραφα προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του. Ενδεικτικά, κατέθεσε έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου ότι δέχεται απειλές από την Ελένη Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα.

Επιπλέον ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄ εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ραίκου και του ίδιου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Τέλος, ο Ιωάννης Αγγελής επιβεβαίωσε ενώπιων του Ευάγγελος Ζαχαρή όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και επανέλαβε, ότι υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Νοvartis.

Πάντως, μετά την σημερινή κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή, ανοίγει νέος κύκλος μαρτύρων οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν στον Ευάγγελο Ζαχαρή.

Τι είχε αναφέρει ο Αγγελής στις αναφορές του στην Ξένη Δημητρίου 

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Αγγελής με δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, τις οποίες είχε αποκαλύψει το «Πρώτο ΘΕΜΑ», κατέγραφε τις πολιτικές παρεμβάσεις που είχαν γίνει στην διερεύνηση της υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ κατέγραφε με κάθε λεπτομέρεια την όλη έκταση του δήθεν σκανδάλου που στήθηκε προκειμένου να πλήξει μέλη της τότε αντιπολίτευσης. Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής άφηνε σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis.

Ακόμη, απέδιδε τον κυρίαρχο ρόλο των κινήσεων του παρασκηνίου και σκιαγραφούσε το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο περιβόητος «Ρασπούτιν», που κατά τους ισχυρισμούς του ήταν πολιτικό πρόσωπο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από τον Ρασπούτιν και ανέφερε ότι το όνομά του το είχε αναφέρει η κυρία Δημητρίου.

Ακόμη, ο κ. Αγγελής στις αναφορές του έχει κάνει αρνητικό λόγο για την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής επόπτευε επί τρεις περίπου μήνες την Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση αυτή, διαφωνώντας κάθετα με τον τρόπο που διεξάγονταν η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία.

Ο κ. Αγγελής, μεταξύ των άλλων, στην Ελένη Τουλουπάκη καταλογίζει δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη άσκησης ποινικής δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track», σημειώνοντας ενδεικτικά ότι προέβη σε «δημιουργία απόλυτων ακυροτήτων» με στην λήψη ενόρκων καταθέσεων, ως μη έδει, αφού στη συνέχεια η ίδια θα επικύρωνε ως επόπτης τις δικές της δικονομικές ενέργειες «ως υφισταμένη του εαυτού της»» και για «προειλημμένη απόφασή» για άσκηση ποινική δίωξης τύπου ««όπως- όπως – τύπου fast track», χωρίς την προηγούμενη τήρηση του άρθρου 239 ΚΠΔ». 

Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής άφηνε σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis και σκιαγραφούσε το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο περιβόητος «Ρασπούτιν».

Ακόμη, ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι υπήρχε «σχετική βιασύνη» να ασκηθεί «κάποια ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς», να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις) και «τα υπόλοιπα θα έβρισκε ο ανακριτής».

Τουλουπάκη: Παντελώς ψευδή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας 

Παντελώς ψευδή χαρακτηρίζει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της Novartis, μετά τη σημερινή κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελή στον συνάδελφό του Ελευθέριο Ζάχαρη. Παράλληλα που διενεργεί τη σχετική έρευνα.

Παράλληλα, η Ελένη Τουλουπάκη μέμφεται τον Ιωάννη Αγγελή για παράβαση της μυστικότητα της ποινικής έρευνας, ενώ αρνείται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Ειδικότερα, η Ελένη Τουλουπάκη σε σημερινή δήλωσή της αναφέρει:

«Σεβόμενη τη μυστικότητα της τρέχουσας έρευνας, που προφανώς κάποιον καταγγέλλων δεν σέβεται, δεν έχω κανένα σχόλιο επί των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ότι έχω να πω θα το καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Το μόνο που έχω να σχολιάσω σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται.

Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την ερευνά μας, απτόητοι στην υπηρεσία της αλήθειας. Ας συνεχίσει και ο καταγγέλλων το δικό του...».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Ο «Ρασπούτιν» ήταν πανταχού παρών στην Εισαγγελία Διαφθοράς, λέει ο Αγγελής"

Μπαράζ προσαγωγών και 135 συλλήψεις από την αστυνομία

Σε ελέγχους για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, που πραγματοποίησε χθες η Διεύθυνση Αμεσης Δράσης στην Αττική, συνέλαβε 135 άτομα που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά ελέγχθηκαν 3.604 άτομα και 2.271 οχήματα. Έγιναν 920 προσαγωγές, ενώ οι 135 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, για διάφορα αδικήματα. Ειδικότερα, 12 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 13 για κλοπές, 9 για παράβαση του νόμου περί όπλων, 12 με καταδικαστικές αποφάσεις, 69 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και 20 για λοιπά αδικήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, βρέθηκαν 9 κλεμμένα οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 74 τροχονομικές παραβάσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ σημειώνεται ότι ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ προσαγωγών και 135 συλλήψεις από την αστυνομία"

Νέα «βόμβα» Τσαβούσογλου: Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο

Τη βούληση της Άγκυρας να ανοίξει τη σφραγισμένη Αμμόχωστο επιβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στο CNN Turk, o Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε προετοιμασίες. Ναι θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο. Στην ανατολική Μεσόγειο κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις ούτε μπορεί να μας εμποδίσει. Εμείς θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική πλευρά απειλεί με το άνοιγμα της Αμοχώστου, καθώς ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει ότι «ήρθε πλέον η ώρα να κάνουμε ένα απτό βήμα για τα Βαρώσια, ανακοινώνοντας την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για την σύσταση μια ομάδας ειδικών, η οποία θα μπει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και θα προβεί σε «επιστημονική καταγραφή» των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και μη.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ και σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, μετά το 1974, όταν και ξεκίνησαν οι συνομιλίες, η Αμμόχωστος είχε κηρυχθεί «πόλη προς επιστροφή» και έπρεπε να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους καθώς επίσης και να αποκατασταθούν τα δικαιώματα των νόμιμων ιδιοκτητών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα «βόμβα» Τσαβούσογλου: Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο"

Λέρος: Πρώην ΟΥΚάδες και αποθηκάριος πίσω από την κλοπή των όπλων

Ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης με την κλοπή βαρέως οπλισμού από αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο βρίσκονται οι αρχές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τα άτομα που έκαναν την κλοπή. Πρόκειται για έναν αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί.

Τα τρία άτομα έχουν ήδη μεταβεί στην αποθήκη του ΠΝ στη Λέρο για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, που θα πραγματοποιηθεί το αργότερο την Παρασκευή.

Φέρεται να υπάρχει και διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από την στιγμή της κλοπής των όπλων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέρος: Πρώην ΟΥΚάδες και αποθηκάριος πίσω από την κλοπή των όπλων "

Καιρός για το Σαββατοκύριακο: 9 μποφόρ στο Αιγαίο - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Ο καιρός αλλάζει και το φθινοπωρινό σκηνικό αρχίζει δειλά δειλά να κάνει την εμφάνισή του. Σήμερα Πέμπτη βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τη Μακεδονία θα κάνουν την εμφάνισή τους, με τη θερμοκρασία να παραμένει σταθερή. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες προβλέπονται και για την Παρασκευή. Τι καιρό θα έχουμε ωστόσο, το Σαββατοκύριακο; 

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για το Σαββατοκύριακο αναμένονται ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο, με τη θερμοκρασία να κρατά υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

Η αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-09-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη με ασθενείς
τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο
Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

savvato_kairos_life1
savvato_kairos_life


ΚΥΡΙΑΚΗ 15-09-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειανατολικά και τη
βόρεια Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα
ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kiriaki_ellada_lif1
kiriaki_ellada_life

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-09-2019
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
και στα ανατολικά βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις
πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 17-09-2019
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-09-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα
βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις
πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια
πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα
ανατολικά.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός για το Σαββατοκύριακο: 9 μποφόρ στο Αιγαίο - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία"

Καραβόμυλος: Μαύρες σημαίες, ομάδες περιφρούρησης και κλείσιμο της εθνικής οδού για να μπλοκάρουν τη δημιουργία hot spot – video

Δεν κάνουν πίσω οι κάτοικοι του Καραβόμυλου και της Ανατολικής Φθιώτιδας στο θέμα της δημιουργίας hot spot μέσα στο χωριό τους και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο καυσίμων «Γεώργιος Παπαποστόλου».
Σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (11/9) στην πλατεία Καραβομύλου, πήραν μέρος εκατοντάδες κάτοικοι, ανάμεσά τους και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.
Οι κάτοικοι δε δέχονται όπως λένε τις ειλημμένες αποφάσεις, ενώ δεν πιστεύουν τις υποσχέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σχετικά με τη διαλογή και τον αριθμό των προσφύγων.
Γενικότερα αξιολογούν ως πρόχειρη λύση τα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου που δε λαμβάνει υπόψιν την τοπική κοινωνία και τις παρενέργειες που θα φέρει στην ανάπτυξη του τόπου.


Δυναμικές κινητοποιήσεις

Όπως ειπώθηκε στη συγκεκριμένη συνέλευση, οι κάτοικοι φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε κλείσιμο της εθνικής οδού αλλά και του λιμανιού της Στυλίδας, ενώ ο δρόμος και το στρατόπεδο θα παραμείνει αποκλεισμένος με βάρδιες προκειμένου να μην προχωρήσουν τα σχέδια Χρυσοχοΐδη.




Γενικότερα συμφώνησαν σε μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις αναγκάζοντας το υπουργείο να αλλάξει τα σχέδια που έκανε ερήμην των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας.
Μαύρες σημαίες θα τοποθετηθούν επίσης στα μπαλκόνια των σπιτιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας και διάθεση για αγώνα.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καραβόμυλος: Μαύρες σημαίες, ομάδες περιφρούρησης και κλείσιμο της εθνικής οδού για να μπλοκάρουν τη δημιουργία hot spot – video"

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Ροτβάιλερ σκότωσε βρέφος

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ροτβάιλερ σκότωσε ένα μωρό, μόλις δύο μηνών στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Το κοριτσάκι μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης η ίδια του η μητέρα, το πρωί της Πέμπτης, στις 9:45.
Το παιδί έφερε τραύματα από δάγκωμα σκύλου και δυστυχώς στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό! Η επίθεση έγινε στο σπίτι του στην οδό Κυκλάδων.

Η οικογένεια του βρέφους, που έχει άλλα τρία παιδιά, έμενε τον τελευταίο χρόνο στο διαμέρισμα. Σύμφωνα με τους γείτονες ο σκύλος ήταν πάντα στο μπαλκόνι. Δεν τον έβγαζαν συχνά έξω και όταν το έκαναν, οι γείτονες λένε πως δεν τον είχαν δει ποτέ μαζί με τα παιδιά. 
Όταν έγινε το περιστατικό, στο σπίτι ήταν η μητέρα με το δυο μηνών κοριτσάκι. Μετά τις 8 το πρωί γείτονας είδε τη μάνα να βγαίνει με το μωρό αγκαλιά από το σπίτι. Το έβαλε στο αυτοκίνητο και έφυγε για το νοσοκομείο. 

Δείτε σε φωτογραφία τον σκύλο που επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα το βρέφος



Η 35χρονη μητέρα είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ τής παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς ψυχολόγους της ΕΛΑΣ που έσπευσαν στο σημείο.
Στο μεταξύ, ο πατέρας, η μητέρα και η γιαγιά του βρέφους έχουν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κι έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο σκύλος, κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες, επιτέθηκε στο κοριτσάκι κι άρχισε να το δαγκώνει στο πρόσωπο, προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι λέει γείτονας της οικογένειας για τη δολοφονική επίθεση του σκύλου στο βρέφος...



Δείτε βίντεο από το μπαλκόνι στο οποίο βρισκόταν ο σκύλος της οικογένειας




glykanera
glykanera1
glykanera2

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Ροτβάιλερ σκότωσε βρέφος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news