facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ιταλία: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση του Κόντε

Οι Ιταλοί βουλευτές έδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

Από τους 606 βουλευτές, 343 ψήφισαν υπέρ της νέας κυβέρνησης ενώ 263 ψήφισαν κατά και τρεις απείχαν.

Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, πριν την ψηφοφορία, ο Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα της κυβέρνησής του υποσχόμενος μια «νέα εποχή μεταρρυθμίσεων» στην Ιταλία, εκτιμώντας πως πρέπει να «βελτιωθεί το σύμφωνο σταθερότητας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλλει στις χώρες μέλη όριο δημοσιονομικού ελλείμματος το 3% και του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ το 60%.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση του Κόντε"

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Μάτι

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που αφορά την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) για τη «λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 και τη σύσταση και καταστατικό λειτουργίας της εταιρείας ‘Μάτι Ξανά’».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της ΜεΡΑ25, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά την συζήτησή του στην ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη.

Νωρίτερα, προηγήθηκαν οι ακροάσεις εξωκοινοβουλευτικών φορέων, που έκαναν παρατηρήσεις και προτάσεις επί της ΠΝΠ, ενώ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, δήλωσε πρόθυμος να συναινέσει «σε οποιαδήποτε λογική πρόταση», προαναγγέλοντας την επέκταση της ρύθμισης και για τους πυρόπληκτους της Κινέτας, που υπέστη μεγάλες φυσικές καταστροφές το καλοκαίρι του 2018.

Ακόμα, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος θα καταθέσει ρυθμίσεις, που θα αφορούν την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των ειδικών και τοπικών χωρικών σχεδίων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, χαρακτήρισαν θετικό το νομοσχέδιο, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη επίσπευσης και απλοποίησης των διαδικασιών για την γρήγορη αποκατάσταση των περιοχών της Ανατολικής Αττικής.

Ο νομικός σύμβουλος της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Γιώργος Τράντας, υπογράμμισε την ανάγκη να καταστεί σαφές στη ΠΝΠ, ότι τηρούνται οι κανόνες του κοινοτικού δικαίου που αφορούν την αρχή διαφάνειας και του ανταγωνισμού, όχι μόνο για την ορθή λειτουργία του υπό σύσταση νέου Οργανισμού αλλά και όλων των προσώπων που θα εμπλακούν στο νέο φορέα.

Η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, επεσήμανε ότι δεν πρέπει μέλος του να συμμετέχει στο Δ.Σ. της εταιρίας όπως προβλέπεται στη ΠΝΠ, αλλά να υπάρξει προσυμβατικός έλεγχος.

«Αντιλαμβάνομαι τις επείγουσες διαδικασίες, όμως ενόψει των παρεκκλίσεων για τις δημόσιες συμβάσεις, χρειάζεται προσοχή ώστε να υπάρχει διαφάνεια, υγιής ανταγωνισμός και κανόνες χρηστής διαχείρισης», ανέφερε η κ. Θεοτοκάτου, σημειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο να υπάρξει πρόβλημα αντισυνταγματικότητας σχετικά με την προβλεπόμενη στην ΠΝΠ, εξαίρεση της εταιρείας από τον προσυμβατικό έλεγχο.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, υπεραμύνθηκε της ρύθμισης με την οποία το Τεχνικό Επιμελητήριο έχει την ευθύνη ανάθεσης της σύνταξης χωρικού σχεδίου για τη περιοχή, καθώς και τη δυνατότητα να κάνει απευθείας αναθέσεις έργου, τονίζοντας ότι θα τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα.

Όπως υποστήριξε ο κ. Στασινός, αν ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία, θα απαιτούνταν 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου, με το κόστος να ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ το ΤΕΕ, όπως είπε, θα το κάνει μέχρι τον Ιούλιο με 500.000 ευρώ και εθελοντική εργασία.

Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Διονύσης Γκούτας, πρότεινε την επικαιροποίηση των δασικών χαρτών με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1975.

Επιτάχυνση των διαδικασιών για να λυθούν προβλήματα που παραμένουν άλυτα, καθώς όπως είπε, «ανεξάρτητα από την πολιτική βούληση υπάρχει και το γραφειοκρατικό δημόσιο κράτος που τις δυσχεραίνει», ζήτησε η πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και κατοίκων του Νέου Βουτζά, Έμυ Κροκίδη.

Ο δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου Ευάγγελος Μπούρνος, έδωσε έμφαση στην λειτουργία της εταιρίας ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες που θα αποτρέψουν φαλκιδεύσεις, καθώς θα διαχειρίζεται μεγάλα ποσά.

Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων στο Μάτι, Αλέξανδρος Ανδρονόπουλος, ζήτησε μεταξύ άλλων να ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης των εγκαυματιών.

Τόσο ο Γρηγόρης Σταμούλης, δήμαρχος Μεγάρων όσο και ο Γιώργος Γκιώνης, δήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, ζήτησαν να συμπεριληφθούν στη ΠΝΠ για το Μάτι και οι δικές τους περιοχές, προκειμένου να αποκατασταθεί η «αδικία».

Ο Δαμασκηνός Μεντής, πρόεδρος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ανατολικής Αττικής, ζήτησε να αποζημιωθούν στο 100% όσοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές στο Μάτι και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να έχει την ευθύνη για όλες τις διαδικασίες και όχι ιδιωτικές εταιρίες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Μάτι"

Τσαβούσογλου: Μοιραστείτε το φυσικό αέριο προτού να είναι αργά

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε σήμερα στα Κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, παρουσία του Τούρκου «πρέσβη» στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπαστσερί και άλλων αξιωματούχων. Μετά την ολοκλήρωση της  έγινε σύσκεψη  στο «προεδρικό» και στη συνέχεια Τσαβούσογλου και Ακιντζί προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου.
Στις δηλώσεις του,  ο Τούρκος ΥΠΕΞ παρότρυνε την ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί την τουρκική πρόταση για συνεργασία στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων «προτού να είναι αργά», κλιμακώνοντας τη ρητορική των προκλήσεων.
«Μοιραστείτε τους φυσικούς πόρους της Κύπρου προτού είναι πολύ αργά» ήταν τη Δευτέρα το μήνυμα – απειλή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς την κυπριακή κυβέρνηση σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακίντζι.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε η πρόταση για συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων, η οποία απορρίφθηκε από την Ελληνοκυπριακή πλευρά, βρίσκεται ακόμη «στο τραπέζι».
Ο Τσάβουσογλου ισχυρίστηκε ότι «η Ελληνοκυπριακή πλευρά επιδιώκει μονομερείς πράξεις και δεν σκοπεύει να μοιραστεί τους φυσικούς πόρους του νησιού».
«Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση απέρριψε αμέσως την πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς για συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων με ημερομηνία 13 Ιουλίου, όπως έπραξε το 2011 και το 2012, αλλά η πρόταση αυτή βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι» δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ.
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να λάβει υπόψη της την πρόταση αυτή και να την αποδεχθεί «προτού είναι πολύ αργά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εάν όντως θεωρεί την τουρκοκυπριακή πλευρά ως συνιδιοκτήτη του νησιού.
Τσαβούσογλου: Η ε/κ πλευρά δεν μοιράζεται την πολιτική ισότητα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά έθεσε επί τάπητος τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην ΑΟΖ.
Σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, επανέλαβε τη γνωστή θέση ότι η ε/κ πλευρά δεν φέρει βούληση για λύση. Αυτή η κατάσταση δεν έχει αλλάξει από το 2017 μέχρι σήμερα. Η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί να μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο με την τ/κ κοινότητα. Οι εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει αλλάξει τη στάση της για το ζήτημα της πολιτικής ισότητας, ανέφερε.
Τσαβούσογλου: Πάμε σε πενταμερή για να ξεκαθαρίσει το μοντέλο λύσης
«Η τουρκική πλευρά δεν αποκλείει κανένα μοντέλο λύσης, αρκεί αυτό να κατοχυρώνει την πολιτική ισότητα και την ασφάλεια των Τ/κ». Υπογραμμίζοντας αυτό το σημείο και αναφερόμενος στη σημασία μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα, ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά διαστήματα έχει θέσει επί τάπητος διάφορα μοντέλα.
Σε συνέχεια των δηλώσεων του είπε ότι, για αυτόν τον λόγο, υπάρχει ανάγκη για μια πενταμερή διάσκεψη, με άτυπο χαρακτήρα, έτσι ώστε οι πλευρές να ξεκαθαρίσουν το τι θα συζητηθεί στη συνέχεια στο Κυπριακό. Τότε θα ξεκαθαρίσουν και οι όροι αναφοράς. Πρόσθεσε επίσης ότι, πρώτα θα ξεκαθαρίσει το μοντέλο που θα συζητηθεί, μετά θα ξεκαθαρίσουν οι όροι αναφοράς και τέλος θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα, θα πρέπει να συμφωνηθούν και οι αρχές, με βάση τις οποίες η ε/κ πλευρά θα μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο με την τ/κ κοινότητα. Η πολιτική ισότητα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Κάθε άλλου είδους εξέλιξη και επιλογή, σύμφωνα με την Άγκυρα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά χάσιμο χρόνου. Η τ/κ πλευρά δεν αποδέχεται το καθεστώς της μειονότητας και λύση που δεν θα κατοχυρώνει την πολιτική ισότητα και την ασφάλεια της.
Τσαβούσογλου: Η ε/κ πλευρά δεν μοιράζεται τον φυσικό πλούτο
Ο κ. Τσαβούσογλου επίσης αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της τουρκικής πλευράς για την συνέχιση των ξεχωριστών εργασιών στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί να μοιραστεί τον φυσικό πλούτο με την τ/κ κοινότητα.
Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η τουρκική πρόταση για το φυσικό αέριο παραμένει στο τραπέζι και η ε/κ πλευρά καλείται να εστιάσει σε αυτήν και να δείξει ότι είναι έτοιμη να μοιραστεί τον φυσικό πλούτο με την τ/κ πλευρά. Σε περίπτωση που δεν γίνει τελικά αποδεκτή αυτή η πρόταση, η τουρκική εταιρία ΤΡΑΟ θα συνεχίσει τις εργασίες της. Σε ό.τι αφορά την ε/κ πρόταση, ο κ. Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «δήθεν πρόταση», η οποία βασίζεται σε προϋποθέσεις και η οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή.
Ακιντζί: Η ε/κ πρόταση για την ΑΟΖ Δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΑΟΖ, ο Μουσταφά Ακιντζί απέρριψε την ε/κ πρόταση για το ζήτημα του φυσικού αερίου, με το σκεπτικό ότι απορρίπτει την ιδέα της συνεργασίας
Όπως δήλωσε, το ποσοστό του 30% στην ε/κ πρόταση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, καθώς η ε/κ πλευρά πρότεινε την κατανομή των κερδών με βάση τις αναλογίες στην πληθυσμιακή σύνθεση της Κύπρου.
Ο Μουσταφά Ακιντζί επέμενε στη σημασία των θέσεων και της πρότασης της τ/κ πλευράς στο ζήτημα της ΑΟΖ.
Νέα διαδικασία στο Κυπριακό
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό και το ζήτημα των ορών αναφοράς, ο κ. Ακιντζί υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής ισότητας και της αποτελεσματικής συμμετοχής των δύο πλευρών σε όλες τις αποφάσεις, σημεία που συμπεριλαμβάνονται στις προηγούμενες συγκλίσεις, στο Κοινό Ανακοινωθέν και στο Πλαίσιο Γκουτιέρες
Σχετικά με την προοπτική της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι η Τουρκία και η τ/κ πλευρά προσεγγίζουν θετικά αυτήν την ιδέα και υπενθύμισε ότι το ζήτημα των ορών αναφοράς ακόμη δεν έχει διευθετηθεί. Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε σε ένα πλαίσιο λύσης, το οποίο θα εξασφαλίζει την πολιτική ισότητα, την ασφάλεια, την αυτονομία των Τουρκοκυπρίων. 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, Καθημερινή Κύπρου, Anadolu
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Μοιραστείτε το φυσικό αέριο προτού να είναι αργά"

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας. Η σχετική αίτηση ενδιαφέροντος από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, πρέπει να έχει κατατεθεί έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 15:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η σχετική προκήρυξη προβλέπει την εκτέλεση τεσσάρων δρομολογίων την εβδομάδα και την υποχρέωση εκτέλεσης δύο ελεύθερων δρομολογίων την εβδομάδα, έναντι μισθώματος 6.141 για τα πλοία Κατηγορίας 2, και 5.686,10 ευρώ για τα πλοία Κατηγορίας 3, όπως επίσης και 4.548,88 ευρώ για τα πλοία Κατηγορίας 5, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου πλοίου είναι τα εξής:

ι) Μεταφορική ικανότητα πλοίου τουλάχιστον 200 (χειμώνα) - 250 (θέρους) επιβατών.

ιι) Να έχει επιφάνεια για φόρτωση ΙΧ οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 450 τ.μ. Στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση Φ/Γ οχημάτων τουλάχιστον 250 τ.μ..

ιιι) Ολικό μήκος άνω των 75 μέτρων.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, κηρύχθηκε έκπτωτη η πλοιοκτήτρια εταιρία του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ», στην οποία είχε ανατεθεί η εκτέλεση της επιδοτούμενης άγονης ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης και κατέπεσε η εγγυητική επιστολή της. Σημειώνεται ότι από σήμερα, η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη καλύπτεται από το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ».

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη"

Συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα

Συμπλοκή μεταξύ τουλάχιστον 50 κρατουμένων, Μαροκινής και Αλβανικής καταγωγής, σημειώθηκε στο προαύλιο των φυλακών του Αυλώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν εντός φυλακής και μεταφέρθηκε στον εξωτερικό χώρο του προαυλίου όπου και επεκτάθηκε.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha μία ομάδα περίπου 30 ατόμων κινήθηκε απειλητικά προς το αρχιφυλακείο των φυλακών.

Στις φυλακές βρίσκεται δύναμη της ΔΙΑΣ και Άμεσης Δράσης, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει τραυματιστεί κάποιος.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα"

Συνταγματική Αναθεώρηση: Αρχίζει η διαδικασία στη Βουλή

Την έναρξη της β’ φάσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης κήρυξε και επισήμως τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με την αποστολή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες σχετικής επιστολής προκειμένου να ορίσουν τους εκπροσώπους τους οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επιτροπή Αναθεώρησης.

Πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ η αρχική προθεσμία στην Επιτροπή θα είναι ένας μήνας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στα τέλη Οκτωβρίου τη σκυτάλη αναμένεται να λάβει η Ολομέλεια η οποία και θα αποφασίσει για την τελική διατύπωση των νέων διατάξεων.

Όπως έγραψε την Κυριακή η Realnews η πλειοψηφία της Ν.Δ θα επισπεύσει τη διαδικασία με τελικό στόχο την περάτωση της αναθεώρησης εντός του έτους προκειμένου η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Φεβρουάριο να διεξαχθεί με τις νέες συνταγματικές επιταγές και έτσι να εκμηδενιστεί κάθε κίνδυνος πρόωρης διάλυσης της Βουλής.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταγματική Αναθεώρηση: Αρχίζει η διαδικασία στη Βουλή"

Και η βασίλισσα Ελισάβετ μπλοκάρει το άτακτο Brexit - Απόλυτος εφιάλτης για τον Μπόρις Τζόνσον

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, με τη Βασίλισσα Ελισάβετ να δίνει την έγκρισή της στη νομοθετική ρύθμιση που μπλοκάρει το άτακτο Brexit, γεγονός που ανατρέπει τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για de facto αποχώρηση στις 31 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, εάν δεν βρεθεί συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, τότε η ημερομηνία του «διαζυγίου» παρατείνεται κατά τρεις μήνες.

Στη δίνη του Brexit βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος δέχεται τη μία απόρριψη μετά την άλλη, ενώ καλείται να αντιμετωπίσει το ανησυχητικά μεγάλο κύμα διαρροής στο κόμμα του.

Το σχέδιό του για αποχώρηση χωρίς συμφωνία από την ΕΕ δεν βρίσκει σύφωνους όχι μόνο τους Εργατικούς αλλά και πολλούς Συντηρητικούς, με την παράταξη του Μπόρις Τζόνσον να γνωρίζει «εμφύλιο».

Ακόμη και ο αδερφός του Τζο Τζόνσον παραιτήθηκε από το κόμμα των Τόρις, ενώ τα περιθώρια για τον Μπόρις Τζόνσον στενεύουν καθώς η πρόταση του «no deal» έχει απορριφθεί τόσο από τη Βουλή των Κοινοτήτων όσο και από τη Βουλή των Λόρδων.

Την παραίτησή της υπέβαλε και η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Άμπερ Ρουντ, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Η πρόταση του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου προσέκρουσε ακόμη στην απόρριψη, οπότε με αγωνία αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του επικεφαλής των Συντηρητικών ο οποίος - προ ημερών - δήλωσε πως προτιμά να πεθάνει παρά να δώσει παράταση στην ημερομηνία του Brexit.

«Πράσινο φως» στο σχέδιο του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου έδωσε, πριν από λόγες εβδομάδες, η βασίλισσα Ελισάβετ, παρά τον σάλο που προκάλεσε η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον.

Βουλευτές του κόμματος υποστηρίζουν ότι οι Τόρις δεν θα καταφέρουν να κερδίσουν σε εκλογές χωρίς μία διευρυμένη βάση ψηφοφόρων και εκπροσώπων από όλες τις πλευρές και ζητούν από την Ντάουνινγκ Στριτ να επανεξετάσει γρήγορα το ζήτημα της διαγραφής.

Μία ομάδα περίπου 100 Συντηρητικών της μετριοπαθούς ομάδας του κόμματος «Ένα Έθνος» υπέγραψαν επιστολή, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ζητώντας του να ανατρέψει την απόφασή του να διαγράψει τους 21 αντάρτες βουλευτές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Και η βασίλισσα Ελισάβετ μπλοκάρει το άτακτο Brexit - Απόλυτος εφιάλτης για τον Μπόρις Τζόνσον"

ΕΚΑΒ: Ανεύθυνες οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Για ανευθυνότητα κατηγορεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) σχετικά με το τραγικό συμβάν του θανάτου του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση ανέφερε ότι χρειάστηκαν σαράντα πέντε λεπτά για να φτάσει το ασθενοφόρο στην περιοχή Πτελεό Μαγνησίας, και αυτό γιατί το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, που απέχει 30 χλμ από το Πτελεό δεν είχε βάρδια. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, όπου η απόσταση είναι 70 χλμ.

«Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον γιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Απάντηση ΕΚΑΒ

«Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του ΚΥ Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του», υπογραμμίζει σε απάντηση του το ΕΚΑΒ.

Εξηγεί ότι το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας. Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. «Η γιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του. Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΑΒ: Ανεύθυνες οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα"

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κατά Μητσοτάκη για το Μετρό Θεσσαλονίκης

«Η εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες ή την πρόοδο του τεχνικού έργου αλλά δείχνει να υπαγορεύεται από εμμονή συγκεκριμένων κύκλων για απόσπαση ή και ‘εξαφάνιση' των αρχαιοτήτων από το Μετρό της Θεσσαλονίκης, αντίληψη αναχρονιστική και εν τέλει παρωχημένη. Ο πλούσιος επιστημονικός διάλογος που αναπτύχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια απέδειξε ότι η συνύπαρξη είναι όχι μόνο τεχνικά εφικτή αλλά και επιβεβλημένη εφόσον προβάλει ένα μοναδικό μνημειακό σύνολο που υπογραμμίζει το βυζαντινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης και το οποίο αγκάλιασαν οι Θεσσαλονικείς, οι φορείς της πόλης και η διεθνής κοινότητα», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) στην ανακοίνωσή του, με τίτλο «Μετρό Θεσσαλονίκης - 4 χρόνια πίσω», με αφορμή την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σχετικά με τις σημαντικές αρχαιότητες στον σταθμό "Βενιζέλου".

Επίσης ο ΣΕΑ «δηλώνει ότι, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να μην επιτρέψει να αποσπαστεί και να καταστραφεί το μοναδικό μνημειακό σύνολο της βυζαντινής κοσμικής Θεσσαλονίκης, το σταυροδρόμι του decumanus maximus και του cardo, μαζί με τα δημόσια Κτίρια που το περιβάλλουν».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κατά Μητσοτάκη για το Μετρό Θεσσαλονίκης"

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών από το 2020 μόνο για την πλήρη απασχόληση

Aντικίνητρο για τον περιορισμό των ευέλικτων μορφών εργασίας θα αποτελέσει η υλοποίηση της πρωθυπουργικής εξαγγελίας για μείωση των εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες (από το 20% στο 15%) καθώς θα αφοράς μόνο τους μισθωτούς με πλήρη απασχόληση (περίπου 1,5 εκ. εργαζόμενους). Οι μειώσεις που θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο του 2020 έως το 2023 δεν θα είναι ισόποσες και δε θα αφορούν την εισφορά υπέρ της κύριας σύνταξης.

Θα αφορούν τις κρατήσεις υπέρ ανεργίας (5,61%), εργατικής κατοικίας (1%), εργατικής εστίας (0,35%), υγείας (7,1%) και επικουρικής ασφάλισης (6,5%). . Έτσι επιτυγχάνεται ο στόχος που είναι η ελάφρυνση των επιχειρήσεων από το βάρος του μη μισθολογικού κόστους και η ώθηση προς την ανάπτυξη, χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο το ύψος των συντάξεων εξαιτίας του κουρέματος των εισφορών. Η ελάφρυνση στο μη μισθολογικό κόστος θα είναι 12.32% ενώ το συνολικό μεικτό κόστος της μείωσης των εισφορών υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 2.6 δισ. ευρώ.

Αρχής γενομένης από το 2020, οι εισφορές θα μειωθούν έως μια ποσοστιαία μονάδα. Δεν αποκλείεται μέρος της μείωσης να αφορά η μείωση των εισφορών για επικουρική ασφάλιση από 6,5% σε 6% που ήταν έτσι κι αλλιώς προγραμματισμένη για το 2022. Η ελάφρυνση του κόστους για τους εργοδότες και η αντίστοιχη αύξηση για τους εργαζόμενους έχει εκτιμηθεί σε 200 εκατ. ευρώ.

Για 2021 αλλά και τα επόμενα χρόνια η μείωση ενδεχομένως να φτάσει το 1,3% ετησίως ανάλογα με την πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ.

Στην συνέντευξη Τύπου στην Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση των εισφορών και στους ελεύθερους επαγγελματίες. «Το συζητάμε», όπως είπε. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

-Η επιστροφή στις παλιές κλάσεις αλλά με δικαιότερο τρόπο. Το θέμα θα ανοίξει αν η πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματική τη σύνδεση της εισφοράς με το εισόδημα.

-Η θεσμοθέτηση ενός χαμηλότερου ανώτατου ορίου εισοδήματος για το οποίο θα καταβάλλει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας εισφορές (από τις 78.000 ευρώ που ισχύει σήμερα) αλλά και η κατάργηση του συνυπολογισμού των καταβλητέων εισφορών του προηγούμενου έτους στο φορολογητέο εισόδημα.

- η κατάργηση του συνυπολογισμού των καταβλητέων εισφορών του προηγούμενου έτους στο φορολογητέο εισόδημα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μείωση ασφαλιστικών εισφορών από το 2020 μόνο για την πλήρη απασχόληση"

Hot spot στον Καραβόμυλο: Η Δήμαρχος εξέφρασε την αντίθεσή της στον υπουργό -«Θα χυθεί αίμα», λένε οι κάτοικοι

Η Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στον υπουργό για τα όσα σχεδιάστηκαν ερήμην της τοπικής κοινωνίας

Στην πρωινή σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα 9/9 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αποκλειστικό θέμα την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων στον Καραβόμυλο, συμμετείχαν οι βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς και η Δήμαρχος Στυλίδας.

O Υπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στην δημιουργία του hot spot στο στρατόπεδο του Καραβομύλου, χωρίς να συζητήσει άλλες προτάσεις που του έγιναν. Συγκεκριμένα, είπε ότι θα είναι μόνο 312 άτομα της ίδιας εθνικότητας. Επίσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν δημιουργήσουν προβλήματα θα τους πάρει ο ίδιος στο σπίτι του.


Έτοιμοι γα «πόλεμο» δηλώνουν οι κάτοικοι

«Καλύτερα να τους πάρει από τώρα στο σπίτι του. Δεν κάνουμε πίσω. Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα. Θα χυθεί αίμα...», είναι η αντίδραση των κάτοικων του Καραβόμυλου αμέσως μόλις έγινε γνωστή η θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στον υπουργό για τα όσα σχεδιάστηκαν ερήμην της τοπικής κοινωνίας και την Τρίτη θα γίνει νέο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στη Στυλίδα.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Hot spot στον Καραβόμυλο: Η Δήμαρχος εξέφρασε την αντίθεσή της στον υπουργό -«Θα χυθεί αίμα», λένε οι κάτοικοι"

Αυστραλία: Σκοπιανοί έκαψαν ελληνικές σημαίες (φωτο)

Σκοπιανοί εθνικιστές της Αυστραλίας, που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό, έκαψαν την ελληνική, βουλγαρική και αλβανική σημαία καθώς και τα ομοιώματα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και της υπουργού Άμυνας Ραντμίλα Σέκερινσκα, έξω από το Προξενείο των Σκοπίων στην Μελβούρνη.

Ομάδα 50 Σκοπιανών εθνικιστών, κρατώντας στα χέρια τους ψευδεπίγραφες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο που στεγάζει το Προξενείο των Σκοπίων, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ζάεφ, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και καίγοντας στη συνέχεια σημαίες και ομοιώματα.

mkd-435191

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστραλία: Σκοπιανοί έκαψαν ελληνικές σημαίες (φωτο)"

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο, τι ζητά η οικογένεια

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 11/9/19 στις 15:30 Στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του αγαπημένου τραγουδοποιού με μήνυμά της στο Facebook.
Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί». Σημειώνεται πως το «Μαζί για το Παιδί» εξέφρασε νωρίτερα τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος πέθανε από ανακοπή.

Επίσης, ενημέρωσε για την ακύρωση της συναυλίας Πορτοκάλογλου - Μαχαιρίτσα, που θα πραγματοποιούνταν αύριο Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, καθώς καιγια τον τρόπο εξαγύρωσης ή δωρεάς των εισιτηρίων στην Ένωση.

Σοβαρή καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ

Στο μεταξύ, μια σοβαρή καταγγελία έκανε η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της σήμερα, μετά τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα .

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έκανε διακοπές στο εξοχικό σπίτι του στην περιοχή Πτελεός Μαγνησίας. Πριν από λίγες ημέρες είχε δώσει συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο ανοιχτό θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης».
Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Παραμένουν ακάλυπτα από Ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας Νομού Μαγνησίας παρά τα πολλά τραγικά περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Και χθες βράδυ δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αλμυρού Βόλου.

Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεό Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί. Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος καθώς στο Κέντρο Υγείας, το οποίο απέχει 30 χλμ από το Πτελεό.

Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης.

Υπάρχουν 3 Ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες.

Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο, τι ζητά η οικογένεια"

Υπόθεση Novartis: Δυο ώρες κράτησε η κατάθεση του Αβραμόπουλου

Δύο ώρες περίπου διήρκεσε η κατάθεσή του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμοπουλου στους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζάχαρη και Λαμπρό Σοφολουκη.

Όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα. Κατά την έξοδ'ο του από το δικαστικό μέγαρο ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα: «Πριν από ενάμισι χρόνο, εξαρχής κατέθεσα μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων και λοιπών για την υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, δεν αναφέρθηκα σε ονόματα... Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα».

Σημειώνεται πως μετά τον Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Δυο ώρες κράτησε η κατάθεση του Αβραμόπουλου"

Ηράκλειο: Μαζεύουν τα ηλεκτρικά πατίνια μετά τα απανωτά ατυχήματα που έφεραν διαμαρτυρίες!

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες δημοτών, την αγωνία γονέων για την ανεξέλεγκτη χρήση των οχημάτων αυτών από ανηλίκους αλλά και τα ατυχήματα που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα...

οι άνδρες της τροχαίας προχώρησαν το πρωί στην απομάκρυνση των ηλεκτροκίνητων πατινιών από το κέντρο του Ηρακλείου.

Άνδρες της Τροχαίας από νωρίς το πρωί προχώρησαν στη συλλογή τους καθώς καταλάμβαναν χώρο σε πεζοδρόμια, μέχρις ότου υπάρξει το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Μαζεύουν τα ηλεκτρικά πατίνια μετά τα απανωτά ατυχήματα που έφεραν διαμαρτυρίες!"

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Καταγγελίες ότι άργησε το ασθενοφόρο 3 ώρες

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας, σκορπίζοντας την θλίψη σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 06:45 το πρωί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη,
Τον τραγουδιστή βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του η ίδια του η κόρη.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής «Ευτυχείτε» υπάρχουν καταγγελίες πως το ΕΚΑΒ άργησε 3,5 ώρες.
«Η πρώτη κλήση για βοήθεια από το σπίτι του στο Βόλο έγινε στις 04:15 στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και το ασθενοφόρο έφθασε στις 06:45» ανέφερε ο Σωτήρης Καραμίντζας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Καταγγελίες ότι άργησε το ασθενοφόρο 3 ώρες"

ΕΦΕΤ: Ξεκινά εντατικούς ελέγχους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Η παράθεση ασφαλών τροφίμων και η προστασία της υγείας των βρεφών, των νηπίων και των μικρών παιδιών αποτελεί υποχρέωση όλων των απασχολούμενων σε βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και κέντρα προσχολικής αγωγής. Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μαζί με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ανταποκρινόμενος στο ρόλο του για την προστασία της υγείας των καταναλωτών από διατροφικούς κινδύνους, ξεκινά συστηματικούς ελέγχους στους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και στα κέντρα προσχολικής αγωγής ολόκληρης της χώρας.
Παράλληλα, ενημερώνει για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την παροχή γευμάτων στα βρέφη, τα νήπια και τα μικρά παιδιά.
Σημειώνεται ότι ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αξιολόγησε και ενέκρινε τον «Οδηγό Υγιεινής για τους Ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής», ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την παροχή γευμάτων σε βρέφη και μικρά παιδιά.
Οδηγίες για την υγιεινή προετοιμασία των τροφίμων:
– Προετοιμάζετε τα νωπά τρόφιμα και τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου σε ξεχωριστούς χώρους, με ξεχωριστές επιφάνειες κοπής και καθαρό εξοπλισμό, σκεύη και εργαλεία.
– Χρησιμοποιείτε πάντα κατάλληλα καθαρά σκεύη και αποφεύγετε να προετοιμάζετε και να μεταφέρετε τα τρόφιμα με γυμνά χέρια.
– Αποσυσκευάζετε τις πρώτες ύλες σε ειδικούς χώρους. Μην αδειάζετε συσκευασμένες πρώτες ύλες σε χαρτοσακούλες απευθείας σε δοχεία ανάμιξης.
– Μην καθυστερείτε. Ο χειρισμός των τροφίμων κατά την προετοιμασία, ιδίως των ευπαθών, πρέπει να είναι προσεκτικός και σύντομος.
– Μην αφήνετε τα τρόφιμα για μεγάλο διάστημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Η ελάχιστη ποσότητα τροφίμων που προετοιμάζεται πρέπει να σκεπάζεται, να μεταφέρεται αμέσως στο ψυγείο ή να επεξεργάζεται περαιτέρω με μαγείρεμα
– Πλένετε τα χέρια σας και τις επιφάνειες εργασίας τακτικά και ιδιαίτερα όταν αλλάζετε τρόφιμα.
– Καθαρίζετε τους δίσκους κοπής, τα σκεύη, τα εργαλεία και τους πάγκους εργασίας στα ενδιάμεσα στάδια της προετοιμασίας των διαφόρων τροφίμων.
– Αντικαθιστάτε τον εξοπλισμό και τα εργαλεία που έχουν φθαρεί ή δεν μπορούν να καθαριστούν.
– Τα εργαλεία θα πρέπει να είναι από υλικά κατάλληλα για τρόφιμα, να διατηρούνται σε καλή κατάσταση και να καθαρίζονται αποτελεσματικά. Το ξύλο αποτελεί εστία μικροβίων, ο καθαρισμός του δεν καθίσταται αποτελεσματικός και η φθορά του συνιστά φυσική επιμόλυνση.
– Καθαρίζετε ό,τι χυθεί αμέσως και απομακρύνετε τα σκουπίδια και τα υπολείμματα τροφίμων τακτικά.
Οδηγίες για το σωστό πλύσιμο των τροφίμων
– Συνιστώνται διαφορετικοί νεροχύτες για το πλύσιμο τροφίμων και λάντζας. Καλό θα ήταν να υπάρχει πρόβλεψη και για ξεχωριστό νεροχύτη για το πλύσιμο του κοτόπουλου.
– Καθαρίζετε και απολυμαίνετε σχολαστικά τον νεροχύτη μετά από κάθε διαφορετική χρήση του.
– Πλένετε σχολαστικά τα φρούτα και τα λαχανικά, χρησιμοποιώντας ξύδι και άφθονο τρεχούμενο νερό, πριν τα καθαρίσετε και τα κόψετε. Στα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι και το σπανάκι, τα εξωτερικά φύλλα απομακρύνονται πριν το πλύσιμο.
– Μην χρησιμοποιείτε τους νεροχύτες που έχουν σχεδιαστεί για το πλύσιμο των τροφίμων ή για τη λάντζα για άλλες χρήσεις.
Οδηγίες για τη σωστή απόψυξη των τροφίμων
– Οργανώνετε σωστά την εργασία σας ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την απόψυξη των υλικών που χρειάζεστε.
– Κατεψυγμένα κρέατα, κοτόπουλα και ψάρια αποψύχονται στο ψυγείο, αρκετές ώρες πριν, συνήθως από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας ή με χρήση άφθονου κρύου τρεχούμενου νερού ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ακολουθώντας τις οδηγίες στο βιβλίο χρήσης του.
– Κατεψυγμένα λαχανικά, πίτες και ζύμες διατηρούνται στην κατάψυξη και αποψύχονται / μαγειρεύονται / ψήνονται σύμφωνα με τις αναγραφόμενες στη συσκευασία οδηγίες του παρασκευαστή.
– Μην μαγειρεύετε απευθείας μεγάλα τεμάχια κρέατος τα οποία δεν έχουν αποψυχθεί πλήρως. Τροφικές δηλητηριάσεις από Salmonella προκαλούνται συχνά από κοτόπουλο το οποίο δεν έχει αποψυχθεί σωστά.
– Ποτέ μην καταψύχετε ξανά τρόφιμα τα οποία έχουν αποψυχθεί.
– Προσοχή στις επιμολύνσεις. Όταν αποψύχετε τις καταψυγμένες πρώτες ύλες στο ψυγείο, τοποθετείστε τις σε κατάλληλα δοχεία. Ξεπαγώνετε τα τρόφιμα μέσα σε περιέκτες, τους οποίους τοποθετείτε στα κάτω ράφια, ώστε τα υγρά τους να μην στάζουν και να μην μολύνουν τα άλλα τρόφιμα.
– Καθαρίζετε και απολυμαίνετε τακτικά τους χώρους, τις επιφάνειες και τα μέσα απόψυξης.
Οδηγίες για το σωστό τεμαχισμό των τροφίμων
Προσοχή στις διασταυρούμενες επιμολύνσεις. Χρησιμοποιείτε διαφορετικές επιφάνειες κοπής από τεφλόν ή άλλο ενδεδειγμένο για τρόφιμα υλικό και όχι από ξύλο, διαφορετικά εργαλεία και σκεύη για τα ωμά και για τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.
Οδηγίες για τη σωστή θερμική επεξεργασία των τροφίμων
– Μαγειρεύετε τα τρόφιμα στη σωστή θερμοκρασία. Η θερμοκρασία στο κέντρο του τροφίμου πρέπει να φθάσει στους 75 °C.
– Ελέγχετε τη θερμοκρασία με καθαρά και απολυμασμένα θερμόμετρα.
– Ανακατεύετε το φαγητό τακτικά κατά το μαγείρεμα ώστε το ψήσιμο να είναι ομοιόμορφο.
– Ελέγχετε την ασφάλεια και την ποιότητα του φαγητού πριν το σερβίρισμα.
– Σκεπάζετε τα σκεύη με καθαρά καπάκια. Πρέπει να παραμένουν σκεπασμένα όταν το φαγητό δεν ανακατεύεται.
– Χρησιμοποιείτε πάντα καθαρά σκεύη και καθαρά εργαλεία.
– Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά ελαιόλαδο, το οποίο συστήνεται να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος.
– Το τηγάνισμα αντενδείκνυται ως τρόπος θερμικής επεξεργασίας.
– Μην δοκιμάζετε το φαγητό με λερωμένα κουτάλια ή με τα δάκτυλα.
– Μαγειρεύετε τα τρόφιμα λίγο πριν το σερβίρισμα. Μετά το μαγείρεμα, το φαγητό πρέπει να καταναλωθεί άμεσα.
– Μην αφήνετε τα μαγειρεμένα τρόφιμα στην επικίνδυνη θερμοκρασιακή ζώνη (5°C < θ°C < 60°C) για περισσότερες από 4 ώρες, διαφορετικά απορρίπτονται.
Συστηματικούς ελέγχους στους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και στα κέντρα προσχολικής αγωγής ολόκληρης της χώρας ξεκινά o Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μαζί με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ανταποκρινόμενος στο ρόλο του για την προστασία της υγείας των καταναλωτών από διατροφικούς κινδύνους.
Παράλληλα, ενημερώνει για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την παροχή γευμάτων στα βρέφη, τα νήπια και τα μικρά παιδιά.
Σημειώνεται ότι ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αξιολόγησε και ενέκρινε τον «Οδηγό Υγιεινής για τους Ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής», ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την παροχή γευμάτων σε βρέφη και μικρά παιδιά.
Οδηγίες για την υγιεινή προετοιμασία των τροφίμων:
– Προετοιμάζετε τα νωπά τρόφιμα και τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου σε ξεχωριστούς χώρους, με ξεχωριστές επιφάνειες κοπής και καθαρό εξοπλισμό, σκεύη και εργαλεία.
– Χρησιμοποιείτε πάντα κατάλληλα καθαρά σκεύη και αποφεύγετε να προετοιμάζετε και να μεταφέρετε τα τρόφιμα με γυμνά χέρια.
– Αποσυσκευάζετε τις πρώτες ύλες σε ειδικούς χώρους. Μην αδειάζετε συσκευασμένες πρώτες ύλες σε χαρτοσακούλες απευθείας σε δοχεία ανάμιξης.
– Μην καθυστερείτε. Ο χειρισμός των τροφίμων κατά την προετοιμασία, ιδίως των ευπαθών, πρέπει να είναι προσεκτικός και σύντομος.
– Μην αφήνετε τα τρόφιμα για μεγάλο διάστημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Η ελάχιστη ποσότητα τροφίμων που προετοιμάζεται πρέπει να σκεπάζεται, να μεταφέρεται αμέσως στο ψυγείο ή να επεξεργάζεται περαιτέρω με μαγείρεμα
– Πλένετε τα χέρια σας και τις επιφάνειες εργασίας τακτικά και ιδιαίτερα όταν αλλάζετε τρόφιμα.
– Καθαρίζετε τους δίσκους κοπής, τα σκεύη, τα εργαλεία και τους πάγκους εργασίας στα ενδιάμεσα στάδια της προετοιμασίας των διαφόρων τροφίμων.
– Αντικαθιστάτε τον εξοπλισμό και τα εργαλεία που έχουν φθαρεί ή δεν μπορούν να καθαριστούν.
– Τα εργαλεία θα πρέπει να είναι από υλικά κατάλληλα για τρόφιμα, να διατηρούνται σε καλή κατάσταση και να καθαρίζονται αποτελεσματικά. Το ξύλο αποτελεί εστία μικροβίων, ο καθαρισμός του δεν καθίσταται αποτελεσματικός και η φθορά του συνιστά φυσική επιμόλυνση.
– Καθαρίζετε ό,τι χυθεί αμέσως και απομακρύνετε τα σκουπίδια και τα υπολείμματα τροφίμων τακτικά.
Οδηγίες για το σωστό πλύσιμο των τροφίμων
– Συνιστώνται διαφορετικοί νεροχύτες για το πλύσιμο τροφίμων και λάντζας. Καλό θα ήταν να υπάρχει πρόβλεψη και για ξεχωριστό νεροχύτη για το πλύσιμο του κοτόπουλου.
– Καθαρίζετε και απολυμαίνετε σχολαστικά τον νεροχύτη μετά από κάθε διαφορετική χρήση του.
– Πλένετε σχολαστικά τα φρούτα και τα λαχανικά, χρησιμοποιώντας ξύδι και άφθονο τρεχούμενο νερό, πριν τα καθαρίσετε και τα κόψετε. Στα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι και το σπανάκι, τα εξωτερικά φύλλα απομακρύνονται πριν το πλύσιμο.
– Μην χρησιμοποιείτε τους νεροχύτες που έχουν σχεδιαστεί για το πλύσιμο των τροφίμων ή για τη λάντζα για άλλες χρήσεις.
Οδηγίες για τη σωστή απόψυξη των τροφίμων
– Οργανώνετε σωστά την εργασία σας ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την απόψυξη των υλικών που χρειάζεστε.
– Κατεψυγμένα κρέατα, κοτόπουλα και ψάρια αποψύχονται στο ψυγείο, αρκετές ώρες πριν, συνήθως από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας ή με χρήση άφθονου κρύου τρεχούμενου νερού ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ακολουθώντας τις οδηγίες στο βιβλίο χρήσης του.
– Κατεψυγμένα λαχανικά, πίτες και ζύμες διατηρούνται στην κατάψυξη και αποψύχονται / μαγειρεύονται / ψήνονται σύμφωνα με τις αναγραφόμενες στη συσκευασία οδηγίες του παρασκευαστή.
– Μην μαγειρεύετε απευθείας μεγάλα τεμάχια κρέατος τα οποία δεν έχουν αποψυχθεί πλήρως. Τροφικές δηλητηριάσεις από Salmonella προκαλούνται συχνά από κοτόπουλο το οποίο δεν έχει αποψυχθεί σωστά.
– Ποτέ μην καταψύχετε ξανά τρόφιμα τα οποία έχουν αποψυχθεί.
– Προσοχή στις επιμολύνσεις. Όταν αποψύχετε τις καταψυγμένες πρώτες ύλες στο ψυγείο, τοποθετείστε τις σε κατάλληλα δοχεία. Ξεπαγώνετε τα τρόφιμα μέσα σε περιέκτες, τους οποίους τοποθετείτε στα κάτω ράφια, ώστε τα υγρά τους να μην στάζουν και να μην μολύνουν τα άλλα τρόφιμα.
– Καθαρίζετε και απολυμαίνετε τακτικά τους χώρους, τις επιφάνειες και τα μέσα απόψυξης.
Οδηγίες για το σωστό τεμαχισμό των τροφίμων
Προσοχή στις διασταυρούμενες επιμολύνσεις. Χρησιμοποιείτε διαφορετικές επιφάνειες κοπής από τεφλόν ή άλλο ενδεδειγμένο για τρόφιμα υλικό και όχι από ξύλο, διαφορετικά εργαλεία και σκεύη για τα ωμά και για τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.
Οδηγίες για τη σωστή θερμική επεξεργασία των τροφίμων
– Μαγειρεύετε τα τρόφιμα στη σωστή θερμοκρασία. Η θερμοκρασία στο κέντρο του τροφίμου πρέπει να φθάσει στους 75 °C.
– Ελέγχετε τη θερμοκρασία με καθαρά και απολυμασμένα θερμόμετρα.
– Ανακατεύετε το φαγητό τακτικά κατά το μαγείρεμα ώστε το ψήσιμο να είναι ομοιόμορφο.
– Ελέγχετε την ασφάλεια και την ποιότητα του φαγητού πριν το σερβίρισμα.
– Σκεπάζετε τα σκεύη με καθαρά καπάκια. Πρέπει να παραμένουν σκεπασμένα όταν το φαγητό δεν ανακατεύεται.
– Χρησιμοποιείτε πάντα καθαρά σκεύη και καθαρά εργαλεία.
– Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά ελαιόλαδο, το οποίο συστήνεται να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος.
– Το τηγάνισμα αντενδείκνυται ως τρόπος θερμικής επεξεργασίας.
– Μην δοκιμάζετε το φαγητό με λερωμένα κουτάλια ή με τα δάκτυλα.
– Μαγειρεύετε τα τρόφιμα λίγο πριν το σερβίρισμα. Μετά το μαγείρεμα, το φαγητό πρέπει να καταναλωθεί άμεσα.
– Μην αφήνετε τα μαγειρεμένα τρόφιμα στην επικίνδυνη θερμοκρασιακή ζώνη (από 5⁰C μέχρι 60⁰C) για περισσότερες από 4 ώρες, διαφορετικά απορρίπτονται.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ξεκινά εντατικούς ελέγχους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς"

Η απάντηση του βουλευτή Συρίγου στη μήνυση επειδή αποκάλεσε «Σκοπιανούς» τους γείτονες

Με μία καυστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο βουλευτής της Ν.Δ., νομικός και αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ.Άγγελος Συρίγος, σχολίασε τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του συνταξιούχος δικηγόρος από την Αίγινα, επειδή αποκαλεί «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» τη γειτονική χώρα και τους κατοίκους της.

Στη μήνυσή του, ο συνταξιούχος δικηγόρος Κωνσταντίνος Σοφιανός, επικαλείται τους νόμους και τις συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα και σύμφωνα με τον ίδιο είναι «παράνομο» να αποκαλείται η γειτονική χώρα «Σκόπια» και οι πολίτες της «Σκοπιανοί». Παραλληλα υποστηρίζει πως επιμένοντας στη χρήση των όρων αυτών, τους οποίους χαρακτηρίζει μειωτικούς, υβριστικούς και ρατσιστικούς, υπάρχει κίνδυνος διχόνοιας και συγκρούσεων μεταξύ όσων χαρακτηρίζουν τη γειτονική χώρα και τους γείτονες «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» και σε όσους «Βόρεια Μακεδονία» και «Μακεδόνες», σύμφωνα με τις Πρέσπες. Επίσης υποστηρίζει πως εάν αποκαλούνται οι γείτονες «Σκοπιανοί» υπάρχει «κίνδυνος διατάραξης των σχέσεων της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία, η οποία ως αντίποινα μπορεί να παραχωρήσει στρατιωτική βάση στην Τουρκία. 

Στην απάντησή του ο κ.Συρίγος, αναφέρεται όχι μόνο στο πως θα πρέπει ν' αποκαλούνται σύμφωνα με τις Πρέσπες, οι γείτονες αλλά και οι κάτοικοι της ελληνικής Μακεδονίας, ενώ επισημαίνει πως δεν δέχεται επιθέσεις μόνο απο “Πρεσπολάτρες” αλλά και απ' όσους αντιτίθενται της Συμφωνίας με τους γείτονες για το ονοματολογικό.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του κ.Συρίγου, με τίτλο : «Σκοπιανοί, Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες: η επιλεκτική αλαλία», έχει ως εξής:

«Σκοπιανοί, Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες: η επιλεκτική αλαλία

Οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών χρησιμοποιούν με έμφαση στον δημόσιο λόγο τους τον όρο «Βόρεια Μακεδονία». Εάν οι συνομιλητές τους δεν χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο, με διάθεση διδακτισμού και εθνικής αυταρέσκειας επισημαίνουν ότι είναι προς το συμφέρον μας να τηρούμε τα συμφωνηθέντα.

Δεν εμφανίζουν, όμως, την ίδια ζέση όταν καλούνται να χρησιμοποιήσουν τον έτερο όρο που συμφωνήθηκε και αναφέρεται στους πολίτες της γειτονικής μας χώρας. Αποφεύγουν να τους αποκαλούν Μακεδόνες.
Αποκαλυπτική αυτής της επιλεκτικής αλαλίας είναι η 23 σελίδων μήνυση που δέχθηκα και στην οποία εγκαλούμαι που εξακολουθώ να χρησιμοποιώ και τον όρο Σκοπιανοί.

Ο ίδιος ο μηνυτής μου στο κείμενό του αποκαλεί τους γείτονές μας
-κάτοικους της Βόρειας Μακεδονίας,
-λαό της Β. Μακεδονίας,
-Σλαβομακεδόνες
-και εντός εισαγωγικών «Μακεδόνες» 3 φορές και «Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας» 1 φορά.

Πώς λοιπόν πρέπει να αποκαλούμε τους γείτονές μας αλλά και τους εαυτούς μας, όσοι κατάγονται από τη Μακεδονία; Υπενθυμίζεται ότι στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει ουδεμία ρητή αναφορά του όρου Μακεδονία ως προς την Ελλάδα. Στο άρθρο 7, αναφέρεται ως η «βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους», όπου πρώτο μέρος είναι η Ελλάδα. Προκειμένου δηλαδή να μην αναφερθεί το όνομα Μακεδονία, επεκτάθηκε η Μακεδονία και καταλαμβάνει τη Θράκη και την Ήπειρο.

Για να είμαστε πολιτικώς ορθοί πρέπει εφ’ εξής να αποκαλούμε τους κατοίκους της γειτονικής μας χώρας «Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας» και τους κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας «κατοίκους της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους» ή πιο απλά Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες. Εάν τυχόν μας ξεφύγει και χρησιμοποιήσουμε τον όρο Σκόπια ή Σκοπιανοί, θα πρέπει να συνοδεύεται από την έκφραση «μετά συγχωρήσεως» ή «με το συμπάθειο διότι κατά τη γνώμη κάποιων ενέχει ρατσιστικά υπονοούμενα.

Α.Σ.
Υ.Γ. Δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι εκτός από τη μήνυση, εδώ και αρκετό καιρό δέχομαι συστηματικά επίθεση διότι εξ αρχής διαπίστωσα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μας δένει χειροπόδαρα και εφ’ όσον κυρωνόταν, τα προβλήματα από την απαλλαγή μας από αυτήν θα ήταν πολύ περισσότερα από τα όποια κέρδη μας. Κατηγορούμαι λοιπόν ότι όψιμα ανακάλυψα τα οφέλη από τη Συμφωνία ή ότι δήθεν άλλαξα απόψεις μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας. Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν την περιοδεία μου στη Βόρεια Ελλάδα, με τη λειτουργία κάποιου φροντιστηρίου σλαβικών, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Πέλλα. Θερμή παράκληση προς τους καταγγέλλοντες: Παιδιά συνεννοηθείτε μεταξύ σας. Ή είμαι εθνικιστής ή είμαι προδότης της πατρίδας. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται».



123
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση του βουλευτή Συρίγου στη μήνυση επειδή αποκάλεσε «Σκοπιανούς» τους γείτονες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news