facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

H Eldorado Gold έλαβε τις άδειες για τις Σκουριές και την Ολυμπιάδα

Στην έκδοση των αδειών για την εξασφάλιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για την επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές, καθώς και για το μεταλλείο στην Ολυμπιάδα, προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο καναδικός όμιλος.

Στις Σκουριές, οι άδειες επιτρέπουν την εγκατάσταση του μηχανολογικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού, το οποίο θα αποπερατωθεί, ενώ θα τοποθετηθούν επιπρόσθετες εγκαταστάσεις. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στην Eldorado να συνεχίσει τις κατασκευαστικές εργασίες που ανέστειλε το 2017, συμπεριλαμβανομένου της αποπεράτωσης του κτίσματος εντός του οποίου θα βρίσκεται προστατευμένος ο εξοπλισμός. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για τις εργασίες που αποσκοπούν στην προστασία του εξοπλισμού της εταιρείας τοποθετούνται σε 5 εκατ. δολάρια.

Στην Ολυμπιάδα, η άδεια επιτρέπει την εγκατάσταση ενός αναβαθμισμένου υποσταθμού ρεύματος, όπως και την κατασκευής των απαιτούμενων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, που αποτελούν τμήμα των ετήσιων, προγραμματισμένων εργασιών της Eldorado.

Η Eldorado σημειώνει ότι συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση για να πετύχει τις αναγκαίες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την πλήρη επανεκκίνηση των εργασιών στις Σκουριές. Αυτές περιλαμβάνουν ένα σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο και εγγυήσεις που παρέχουν την κατάλληλη προστασία για τον άμεσο ξένο επενδυτή και την επίλυση των διαφωνιών καθώς και τη ρυθμιστική έγκριση για τις επόμενες άδεις και τεχνικές μελέτες.

Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι το υπουργείο και η εταιρεία συνεργάζονται σε ένα αμοιβαία αποδεκτό σχέδιο για την κατασκευή ασφαλών, μοντέρνων και διεθνώς ανταγωνιστικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, περιλαμβανόμενης της έγκρισης για την εφαρμογή της μεθόδου της απόθεσης ξηρών τελμάτων (dry stack tailings) στις Σκουριές. Αυτή η βέλτιστη διαθέσιμη τεχνολογία θα μειώσει το περιβαλλοντικό αντίκτυπο κατά περίπου 40% και θα μειώσει την κατανάλωση νερού στο έργο.

Ο George Burns, πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την παραλαβή των πολυαναμενόμενων αδειών που θα μας επιτρέψουν να προστατέψουμε την επένδυση μας. Μας ενθαρρύνει ιδιαίτερα η συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα με την ελληνική κυβέρνηση και προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Πιστεύουμε ότι το έργο στις Σκουριές προσφέρει σημαντική αξία στους επενδυτές μας παρέχοντας οφέλη για τις τοπικές κοινότητες και την ελληνική οικονομία, ενώ συμμορφώνεται με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "H Eldorado Gold έλαβε τις άδειες για τις Σκουριές και την Ολυμπιάδα"

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Τετάρτη

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για αύριο Τετάρτη για την Αττική, την Αν.Μακεδονία και Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο και την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αύριο Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές: Αττική, Αν. Στερεά, Σκύρο, Σποράδες, Αν.Μακεδονία και Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Κάρπαθο, Λασίθι, Κύθηρα, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία.


Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Τετάρτη"

Πυροσβεστική: 50 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Από Ω/19:00/02-09-2019 έως Ω/19:00/03-09-2019, εκδηλώθηκαν 50 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν 321 πυροσβέστες, 124 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία (3) PZL. Συνδρομή παρείχαν τέσσερις (4) υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και ο Ελληνικός Στρατός με δύο (2) υδροφόρες.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
   • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
   • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter
   • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112
Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο  Twitter .
Σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 50 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο"

«ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ»: Συστήνεται εταιρεία για την ανάπλαση του Ματιού

Το ξεκίνημα της ανάπλασης για την πολύπαθη περιοχή του Ματιού σηματοδοτεί το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, με την επωνυμία «ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ», η οποία θα έχει ως σκοπό να προχωρήσει στην ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την περιοχή, και σε αυτή θα έχουν αυξημένη συμμετοχή εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, αλλά και θεσμικών φορέων, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αναλυτικότερα:

Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας θα τοποθετηθεί εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, προερχόμενος από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η εταιρεία θα διοικείται από 14μελές Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, και από πέντε μέλη με κοινωνική και πολιτιστική δράση ή με γνώσεις συναφείς με τους σκοπούς της εταιρείας, τα οποία θα υποδεικνύονται από τα Σωματεία της πληγείσας περιοχής που ανέπτυξαν κοινωφελή δράση μετά την πυρκαγιά της 23.7.2018.

Η Εταιρεία θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. Για λόγους ταχύτητας, αποτελεσματικότητας και ευελιξίας, θα επιτρέπεται να αναθέτει μελέτες ή έργα για λογαριασμό και προς όφελος του Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνος και των κατοίκων των Δήμων αυτών, χωρίς να δικαιούται για το λόγο αυτό οποιοδήποτε αντάλλαγμα ή αποζημίωση.

Κύριος πόρος της Εταιρείας θα είναι ο Ειδικός Λογαριασμός για την αρωγή των πυροπλήκτων ενώ θα εποπτεύεται από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Παράλληλα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στο Μάτι. Συγκεκριμένα, προβλέπει:

Την κατάρτιση μητρώου εγκαυματιών από τις δασικές πυρκαγιές και πλήρης υγειονομική κάλυψή τους από τον ΕΟΠΥΥ

Την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι 31-7-2020

Την παράταση της προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων στεγαστικής συνδρομής μέχρι 10-8-2020.

Την αποκατάσταση του χώρου και της νόμιμης περίφραξης, από τον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018

Την άμεση ανάθεση (έως 30-10-2019) και ολοκλήρωση (έως 30-6-2020) των απαιτούμενων συμβάσεων για τις προβλεπόμενες δράσεις, οι δαπάνες των οποίων βαρύνουν τον Ειδικό Λογαριασμό.

Τέλος, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και την κύρωση της ΠΝΠ που είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιούλιο προκειμένου να επισπευσθεί η απομάκρυνση των καμένων δέντρων και άλλων υλικών που είχαν συγκεντρωθεί σε οικόπεδο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι πέρυσι τον Ιούλιο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ»: Συστήνεται εταιρεία για την ανάπλαση του Ματιού"

Ένταση στο Αιγαίο: Ελληνικά πολεμικά απέναντι από τουρκικά στο Καστελλόριζο

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας παρατηρείται στο Αιγαίο, με τη χώρα μας να αντιδρά δυναμικά πλέον στις τουρκικές προκλήσεις.

Βλέποντας το καθεστώς Ερντογάν να εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της προκλητικής ρητορικής και των προκλήσεων με στόχο την υφαρπαγή μέρους της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Αθήνα για πρώτη φορά αντιδρά με ηχηρό τρόπο δεσμεύοντας την ίδια περιοχή με την Άγκυρα, ίδια μέρα και ώρα.

Η στρατιωτική παρουσία και των δύο δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση, ωστόσο, το γεγονός ότι η Αθήνα αντιδρά πλέον δυναμικά απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας αποτελεί θετική εξέλιξη και αναμφισβήτητα στέλνει μήνυμα στον «σουλτάνο» ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ως «πειρατής» στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται την στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αρκείται πλέον να διακηρύσσει το νέο δόγμα της Τουρκίας της «Γαλάζιας Πατρίδας» που βάφει τουρκικό το μισό Αιγαίο και όλη την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να το επιδεικνύει στους χάρτες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Τουρκία χθες το απόγευμα δέσμευσε και πάλι μεγάλη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και νότια του νησιού για πραγματοποίηση άσκησης επίσης την Τετάρτη, ενώ 4-5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί νέα ναυτική άσκηση βορειοδυτικά της Πάφου κοντά στο σημείο της παράνομης γεώτρησης του Fatih.

Στις 5 Σεπτεμβρίου υπάρχει μια ακόμη προγραμματισμένη τουρκική άσκηση νότια της Κύπρου (NAVTEX 930/19) εκεί που πραγματοποιεί παράνομες έρευνες το σεισμογραφικό BARBAROS.

Η τουρκική NAVTEX

TURNHOS N/W: 0943/19

MEDITERRANEAN SEA

NAVAL TRAINING, ON 04 SEP 19 FROM 1000Z TO 1500Z IN AREA BOUNDED BY;

33 47.18 N – 028 47.17 E

33 55.02 N – 028 54.63 E

33 48.78 N – 029 04.05 E

33 40.94 N – 028 56.59 E

CAUTION ADVISED.


H Ελληνική NAVTEX

IRAKLEIO RADIO NAVWARN 468/19

SOUTH EAST KRITIKO SEA.

IERAPETRA SEA.

FIRING EXERCISE.

FROM 041000 UTC TO 041500 UTC SEP 19

IN AREA BOUNDED BY:

33-47,18N 028-47,17E

33-55,02N 028-54,63E

33-48,78N 029-04,05E

33-40,94N 028-56,59E

CAUTION ADVISED.

CANCEL THIS MSG 041600 UTC SEP 19

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στο Αιγαίο: Ελληνικά πολεμικά απέναντι από τουρκικά στο Καστελλόριζο"

Σέρρες: Κακός χαμός σε γαμήλια δεξίωση – Επίθεση από 50 άτομα σε εφοριακούς που μπήκαν για έλεγχο – video

Στο στόχαστρο εργαζομένων σε κέντρο όπου γινόταν δεξίωση γάμου βρέθηκαν δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ, που πήγαν για έλεγχο στις Σέρρες.

Οι δύο εφοριακοί έκαναν, σύμφωνα με τον Γραμματέα Συλλόγου Εφοριακών στοχευμένο έλεγχο. Είχαν πάει δηλαδή στο συγκεκριμένο κέντρο με εντολή από την κεντρική διοίκηση στην Αθήνα.

Όταν όμως οι ελεγκτές μπήκαν στο χώρο, απομονώθηκαν στην κουζίνα, όπου τους επιτέθηκαν περίπου 40 με 50 άτομα.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1, ο Δ.Σαϊτανούδης, ο ιδιοκτήτης του κέντρου είπε από τα μικρόφωνα ότι γίνεται έλεγχος από την εφορία και επικράτησε αναστάτωση.

Κατόπιν του ελέγχου επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ και το μαγαζί θα παραμείνει κλειστό για έναν μήνα.

«Ζητάμε όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά και από την κοινωνία να μας προστατέψει», σημείωσε ο Δ.Σαϊτανούδης, τονίζοντας ότι οι Εφοριακοί εφαρμόζουν τους νόμους.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Κακός χαμός σε γαμήλια δεξίωση – Επίθεση από 50 άτομα σε εφοριακούς που μπήκαν για έλεγχο – video"

ΔΕΗ: Ζημιώθηκε κατά 683 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία των λιγνιτικών της μονάδων

Ζημιές ύψους 683 εκατομμυρίων ευρώ είχε η ΔΕΗ την τελευταία τριετία από τη λειτουργία των λιγνιτικών της μονάδων, σύμφωνα με έκθεση του περιβαλλοντικού think tank «Green Tank» που παρουσιάστηκε σήμερα, ενώ αν δεν προχωρήσει η «απόσυρση» λιγνιτικών μονάδων (την οποία πάντως έχει αναγγείλει η κυβέρνηση και η νέα διοίκηση της ΔΕΗ) τότε τα επόμενα 3,5 χρόνια η λιγνιτική βιομηχανία θα συσσωρεύσει ζημιές της τάξης του 1,3 δισ. ευρώ.

Παρουσιάζοντας την έκθεση, ο κ. Νίκος Μάντζαρης, αναλυτής πολιτικής για την ενέργεια και το κλίμα ανέφερε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου, με χρηματοδότηση από την ΕΕ, μελέτη για τη μετάβαση στις μεταλιγνιτική εποχή των περιοχών που βασίζουν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δραστηριότητας στο λιγνίτη. Η μελέτη διεξάγεται στην Πτολεμαΐδα και την περιοχή της Σηλεσίας στην Πολωνία. Μια από τις εναλλακτικές που εξετάζονται όπως ανέφερε ο κ. Μάντζαρης είναι η αποθήκευση ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ σε μορφή θερμικής ενέργειας και η μετατροπή της εκ νέου σε ηλεκτρισμό με χρήση των γεννητριών των λιγνιτικών μονάδων όταν υπάρχει αυξημένη ζήτηση.

Το μοντέλο αυτό, ανέφερε ο ίδιος, θα μπορούσε να εξεταστεί και για την υπό κατασκευή μονάδα «Πτολεμαΐδα 5» την οποία χαρακτήρισε ως «ένα λάθος που κοστίζει 1,5 δισ. ευρώ» καθώς όπως υποστήριξε η μονάδα δεν θα είναι κερδοφόρα και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των ζημιών.

Το «Green Tank» προτείνει την απόσυρση 9 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και συγκεκριμένα:

-Των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών Καρδιάς και Αμυνταίου (συνολικά 6 μονάδες) η οποία θα μειώσει τις ζημιές κατά 600 εκατ. ευρώ τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη η απόσυρση Καρδιάς και Αμυνταίου επιβάλλεται και από το γεγονός ότι έχουν υπερβεί το χρονικό όριο των 17.500 ωρών λειτουργίας που προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία. Η Κομισιόν έχει απευθύνει προειδοποιητική επιστολή προς τη χώρα μας για το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέτεινε τη λειτουργία του Αμυνταίου και δύο μονάδων της Καρδιάς στις 32.000 ώρες. Η απώλεια της παραγόμενης ενέργειας μπορεί να καλυφθεί από τις λοιπές λιγνιτικές μονάδες.

-Των μονάδων 1 και 2 του Αγ. Δημητρίου και 4 Μεγαλόπολης εφόσον καλυφθεί το κενό στην παραγωγή ρεύματος.

Στην περίπτωση αυτή οι ζημιές μειώνονται κατά 66%. Ο κ. Μάντζαρης σημείωσε ότι η ζημιά της ΔΕΗ από το λιγνίτη (683 εκατ.) είναι συγκρίσιμη με τη ζημιά που υπέστη από τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής (600 εκατ.) ενώ προσέθεσε ότι:

-Το πρόσθετο κόστος για τη δημόσια υγεία από τις αυξημένες (πάνω από τα κοινοτικά όρια) εκπομπές διοξειδίου του θείου, οξειδίων του αζώτου και μικροσωματιδίων υπολογίζεται με συγκεκριμένες μεθόδους στα 583 εκατ. ευρώ το χρόνο.

-Ο τομέας της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ό,τι οι μεταφορές, η βιομηχανία και τα απορρίμματα μαζί.

-Η λιγνιτική βιομηχανία συσσωρεύει ζημιές κάθε μήνα από το Δεκέμβριο του 2017 ενώ το 2019 οι ζημιές αυξάνονται θεαματικά. Το κόστος του διοξειδίου του άνθρακα έχει υπερτετραπλασιαστεί από 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις αρχές του 2016 σε περισσότερα από 40 ευρώ στα μέσα του 2019. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αποτυχία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας που επιχειρήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, την επιδείνωση των οικονομικών της ΔΕΗ και την αλλαγή κυβέρνησης και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί σε χρονοδιάγραμμα απόσυρσης όλων των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2030 το αργότερο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Ζημιώθηκε κατά 683 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία των λιγνιτικών της μονάδων"

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στον Πειραιά, ζήτησε ο Μώραλης

Την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, μετά τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει η συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων, ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη,ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε συνάντηση που είχε μαζί και στο πλαίσιο επαφών του με τους νέους υπουργούς.

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά την οποία έθεσα στον κύριο υπουργό τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει στην πόλη μας η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων η οποία αγγίζει το 50%, καθώς και η συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων στον Πειραιά», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μώραλης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στη συνάντηση συζητήθηκε η αντιμετώπιση του παραεμπορίου και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου αυτό το διαχρονικό φαινόμενο να εξαλειφθεί, αλλά και το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Ο κ. Μώραλης είπε ότι ο Πειραιάς είναι το μεγάλο λιμάνι της χώρας μας, χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης και είναι ανάγκη να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη. και τόνισε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης του έθεσε άμεσα τα επόμενα βήματα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στον Πειραιά, ζήτησε ο Μώραλης"

«Καμπανάκι» για τα αναψυκτικά: Κίνδυνος πρόωρου θανάτου

Η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών, τόσο αυτών που περιέχουν ζάχαρη, όσο και εκείνων με τεχνητά γλυκαντικά, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα που έγινε σε δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νιλ Μέρφι της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) στη Λιόν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine», μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 452.000 άνδρες και γυναίκες σε βάθος 16 ετών κατά μέσο όρο, στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν 41.693 θάνατοι.

Οι ερευνητές συσχέτισαν την πιθανότητα θανάτου με την κατανάλωση αναψυκτικών, με βάση σχετικά ερωτηματολόγια ή συνεντεύξεις. Διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν δύο, ή περισσότερα ποτήρια αναψυκτικών τη μέρα, είχαν κατά 17% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση όσους έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι το μήνα.

Η μελέτη επίσης, βρήκε ειδικότερα υψηλότερο κίνδυνο θανάτου, τόσο από καρδιαγγειακές παθήσεις, όσο και από παθήσεις του πεπτικού συστήματος, μεταξύ όσων πίνουν πολλά αναψυκτικά. Αντίθετα, δεν διαπιστώθηκε καμία συσχέτιση ανάμεσα στην αυξημένη κατανάλωση αναψυκτικών και στους θανάτους από καρκίνο.

Παρά τους περιορισμούς της έρευνας, κυρίως ότι επρόκειτο για μελέτη παρατήρησης που διαπιστώνει μόνο συσχετίσεις και αδυνατεί να εξάγει βέβαια συμπεράσματα για τα αίτια, οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες δημόσιας υγείας για περιορισμό της κατανάλωσης αναψυκτικών.

Από ελληνικής πλευράς στην έρευνα συμμετείχαν οι Αντωνία Τριχοπούλου, Γεωργία Μαρτιμιανάκη, ‘Αννα Καρακατσάνη και Κώστας Τσιλίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» για τα αναψυκτικά: Κίνδυνος πρόωρου θανάτου"

Πάρος: Απαράδεκτη συμπεριφορά γιατρού προς ηλικιωμένο ασθενή στο Περιφερειακό Ιατρείο Νάουσας…

Ένα αδιανόητης αναλγησίας περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου στο Περιφερειακό Ιατρείο της Νάουσας.

Ηλικιωμένος ασθενής, αφού προηγουμένως είχε τηλεφωνήσει στο Κέντρο Υγείας και του είχαν πει ότι η γιατρός θα είναι εκεί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, μετέβη στο Περιφερειακό Ιατρείο για την συνταγογράφηση των φαρμάκων του.

Εκεί τον ενημέρωσαν ότι λόγω προβλήματος στον υπολογιστή η γιατρός μετέβη στο γραφείο της Κοινότητας προκειμένου να εκτελέσει εκεί τις συνταγογραφήσεις. Ο ηλικιωμένος ασθενής έφθασε στο γραφείο της Κοινότητας στις 11:50, και προς έκπληξή του είδε τη γιατρό να ετοιμάζεται να φύγει μαζεύοντας τα πράγματά της από το γραφείο.

Όταν ο ασθενής της υπενθύμισε ότι είχε μεταβεί εκεί μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο για τη συνταγογράφηση που όπως τον ενημέρωσε η γιατρός μετά από ερώτησή του ήταν μέχρι τις 12, εκείνη του είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τη συνταγογράφηση και ότι θα πρέπει να έρθει ξανά την επόμενη μέρα.

Όταν ο ηλικιωμένος διαμαρτυρήθηκε ευγενικά λέγοντάς της ότι μένει μακριά και θα πρέπει να πάρει ταξί πληρώνοντας κόμιστρο για να ξαναμεταβεί στη Νάουσα, η γιατρός του απάντησε κυνικά «να πάρετε ταξί»! Σημειώνεται ότι την ώρα που η γιατρός έφυγε από το γραφείο της Κοινότητας μη εκτελώντας τα καθήκοντάς της, δεν είχε κληθεί να συνδράμει σε κάποιο επείγον περιστατικό.

Μάλιστα, όπως η ίδια είπε για να δικαιολογήσει την αποχώρησή της στον ηλικιωμένο, είχε να δει ασθενή στο Περιφερειακό Ιατρείο, δικαιολογία η οποία δεν αφορούσε κάποιο επείγον περιστατικό.

Είναι πράγματι, τουλάχιστον θλιβερή μια τέτοια συμπεριφορά που δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με το ιατρικό λειτούργημα. Συμπεριφορά αναλγησίας και κακοτροπίας που αποκτά τον πλέον επαίσχυντο χαρακτήρα όταν ο ιατρικός λειτουργός έχει μπροστά του ηλικιωμένους ανθρώπους…

parianostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρος: Απαράδεκτη συμπεριφορά γιατρού προς ηλικιωμένο ασθενή στο Περιφερειακό Ιατρείο Νάουσας…"

Ογκολογικά φάρμακα και στις ιδιωτικές κλινικές από την Πέμπτη

Ξεκινά την προσεχή Πέμπτη η υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για τη διευκόλυνση των χρονίως πασχόντων ασθενών με τη χορήγηση νοσοκομειακών ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) των ασφαλισμένων απ' ευθείας προς τις ιδιωτικές κλινικές.

Πρόκειται για το πρώτο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού, που υλοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών.

Σύμφωνα με αυτό, οι ιδιωτικές κλινικές θα συλλέγουν τις συνταγές των ασφαλισμένων και θα λαμβάνουν τα νοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακα κατά προτεραιότητα, ώστε οι ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για να παραλάβουν τα φάρμακά τους.

Επισημαίνεται ότι για την παραλαβή των ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές δεν θα υπάρχει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Το επόμενο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού αφορά την αύξηση των σημείων διανομής των εν λόγω ΦΥΚ πανελλαδικά, ενώ θα ακολουθήσει και η δωρεάν διανομή ΦΥΚ κατ' οίκον από τον ΕΟΠΥΥ για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών.

Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σε εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, και ώρα 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη, με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των ιδιωτικών κλινικών και του ΕΟΠΥΥ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ογκολογικά φάρμακα και στις ιδιωτικές κλινικές από την Πέμπτη"

Αθήνα: Σπείρα αλλοδαπών θα έριχνε στην αγορά χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα!

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν στην Αθήνα έναν 29χρονο αλλοδαπό για απάτη. Επιπλέον, αναζητούνται δύο αλλοδαποί συνεργοί του.

Ειδικότερα, οι δράστες που αναζητούνται, τον περασμένο Μάιο, εμφανίστηκαν σε Έλληνα ως εύποροι υποψήφιοι αγοραστές, προκειμένου να αγοράσουν επιχείρηση που διέθετε προς πώληση.

Αθήνα: Πώς ξετυλίχθηκε η απάτη

Σε συνάντηση που είχαν, συμφωνήθηκε η αγορά της και όταν ο ιδιοκτήτης ζήτησε προκαταβολή, αυτοί τον διαβεβαίωσαν ότι διαθέτουν πολύ μεγαλύτερο ποσό, σε χαρτονομίσματα τα οποία έπρεπε πρώτα να αποχρωματιστούν, προκειμένου να γίνουν γνήσια.

Ακολούθως, προς απόδειξη των ισχυρισμών τους, οι δράστες του έκαναν επίδειξη του τρόπου αποχρωματισμού – μετατροπής φύλλων χαρτιού σε «γνήσια» χαρτονομίσματα, πείθοντάς τον.

Στη συνέχεια τους παρέδωσε χρηματικό ποσό, για να αγοράσουν το ειδικό υγρό, αφού προηγουμένως του είχαν αποσπάσει και άλλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να πληρώσουν φόρους για να φέρουν τα χρήματα από το Κονγκό.

Λίγες μέρες αργότερα, οι δράστες ζήτησαν εκ νέου χρήματα και το θύμα αντιλαμβανόμενο την απάτη σε βάρος του, προσήλθε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων για να το καταγγείλει. Έτσι, κανονίστηκε ραντεβού, στο οποίο εμφανίστηκε ο 29χρονος και όταν το θύμα παρέδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αυτός συνελήφθη.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του, συνεχίζονται.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθήνα: Σπείρα αλλοδαπών θα έριχνε στην αγορά χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα!"

Αναδρομικό χαράτσι στους αγοραστές εισαγόμενων μεταχειρισμένων-Τι να προσέξετε

Πολλά πρόστιμα έχουν επιβάλει και μάλιστα αναδρομικά οι Τελωνειακές Αρχές σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν εισαχθεί στο παρελθόν από επιτήδειους εμπόρους και μπορεί να έχουν πουληθεί αρκετές φορές έκτοτε. Ωστόσο επειδή το πρόστιμο επιβάλλεται στο εισαγόμενο όχημα οι Τελωνειακές Αρχές το επιβάλλουν στον τελευταίο ιδιοκτήτη του οχήματος και όχι σε εκείνον που φαίνεται ότι το έχει εισάγει.
Κατόπιν ο τελευταίος ιδιοκτήτης του οχήματος στο οποίο έχει επιβληθεί το πρόστιμο μεταβαίνει στις Τελωνειακές Αρχές όπου και αποδεικνύει ότι δεν έχει εισάγει εκείνος το αυτοκίνητο και τότε οι Αρχές στρέφονται εναντίον του ατόμου που το έχει εισάγει. Όμως μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση και βρεθεί ο υπαίτιος της κομπίνας ο κάτοχος του οχήματος απαγορεύεται να το πουλήσει ή να το εξάγει! Αν πάλι δεν βρεθεί εκείνος που έχει εισάγει το όχημα τότε το Τελωνείο ζητά από τον τελευταίο ιδιοκτήτη την καταβολή του προστίμου για να αποδεσμευτεί το αυτοκίνητο. Όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι ανησύχησαν ένα καταναλωτή ο οποίος είχε αγοράσει ένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο από μια εμπορία μεταχειρισμένων από τον Άγιο Στέφανο αλλά αντί να ηρεμήσει μάλλον έχασε τον… ύπνο του!
Ειδικότερα όπως αναφέρει στο Newsauto.gr καταναλωτής ο οποίος αγόρασε εισαγόμενο μεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο:
«Θέλοντας να αλλάξω το αυτοκίνητο και να αγοράσω ένα diesel επισκέφθηκα μια εμπορία μεταχειρισμένων στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου όπου μας υποδέχθηκε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης,  δείχνοντας μας κάποια αυτοκίνητα προς πώληση και δέχονταν να πάρει ως ανταλλαγή το παλιό μας αυτοκίνητο. Εφόσον έκλεισε η δουλειά πήγαμε μετά από μέρες να παραλάβουμε το αυτοκίνητο που επιλέξαμε και διαπίστωσα ότι κάποιες “ατέλειες” που υπήρχαν στο αυτοκίνητο και είχαμε συμφωνήσει να διορθώσει απλά δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα.
Επίσης διαπιστώσαμε ότι είχαν γίνει απλά «πασαλείμματα» στο αυτοκίνητο ώστε να δείχνει όμορφο και ελκυστικό. Αφού οι ενστάσεις μας έγιναν δεκτές φύγαμε και αφού διορθώθηκαν τα θεματάκια που είχαμε εντοπίσει τελικά παραλάβαμε το αυτοκίνητο και όλα ήταν μια χαρά. Κάποια στιγμή ακούστηκε έντονα στην αγορά ότι κάποια εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα πλήρωναν κάποιο φόρο ή αναδρομικό πρόστιμο το οποίο θα τον πλήρωναν οι νέοι ιδιοκτήτες και όχι οι εισαγωγείς των οχημάτων. Αμέσως επισκέφθηκα και πάλι την εμπορία που είχα αγοράσει το αυτοκίνητο όπου και ζήτησα να συνομιλήσω με τον ιδιοκτήτη αλλά επειδή δεν υπήρχε τώρα πώληση εκείνος ήταν εξαφανισμένος. Κάποια στιγμή τον βρήκαμε τον ιδιοκτήτη της εμπορίας των μεταχειρισμένων και του εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και πως θα θέλαμε να του επιστρέψουμε το αυτοκίνητο που είχαμε αγοράσει από εκείνον πίσω και να πάρουμε κάποιο που έχει εκδοθεί η 1η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα και όχι στον εξωτερικό.
Η απάντησή του πραγματικά ήταν σοκαριστική καθώς μας αποκρίθηκε ότι «Δεν αγοράζω αυτοκίνητα εισαγωγής!». Ναι σωστά διαβάσατε ο έμπορος που είχαμε αγοράσει το εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και μας έταζε λαγούς με πετραχήλια τώρα μας ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται να δεχθεί ως ανταλλαγή το αυτοκίνητο που εκείνος έχει εισάγει και μας έχει πουλήσει! Τα συμπεράσματα δικά σας αλλά καλό θα ήταν επιτέλους η δικαιοσύνη ή οι Αρχές να δημοσιοποιούν τα ονόματα των επιτήδειων εμπόρων ώστε να μπει μια τάξη στο χάος που επικρατεί στην αγορά με αποτέλεσμα οι απατεώνες να είναι περισσότεροι από τους τίμιους επιχειρηματίες στο εμπόριο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.»
newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομικό χαράτσι στους αγοραστές εισαγόμενων μεταχειρισμένων-Τι να προσέξετε"

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής Θάνου και υπολοίπων από το ΣτΕ

Δεν έγινε δεκτό από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα αναστολής της απόφασης με την οποία κηρύχθηκαν έκπτωτοι από τα αξιώματά τους η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου και τρία ακόμη πρώην στελέχη της.

Το Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου του τρίτου θερινού τμήματος διακοπών, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτριο Εμμανουηλίδη, απέρριψε σήμερα τις αιτήσεις αναστολών της πρώην πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου όσο και της πρώην αντιπρόεδρου της ανεξάρτητης αρχής Άννας Νάκου, αλλά και των μελών Νικολάου Ζευγώλη και Ιωάννη Παύλοβιτς.

Αυτό είναι το δεύτερο «όχι» του Συμβουλίου της Επικρατείας για το επίμαχο ζήτημα καθώς στις 22 Αυγούστου 2019, ο προεδρεύων του θερινού τμήματος του ΣτΕ, αντιπρόεδρος Μιχάλης Πικραμένος, είχε απορρίψει την αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η απομάκρυνση τους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σήμερα το ΣτΕ (υπ΄ αριθμ. 230/2019, κ.λπ.) απέρριψε τον ισχυρισμό των προσφευγόντων ότι συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την χορήγηση της αναστολής.
Επίσης, απορρίφθηκε ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν διοικητικές εκκρεμότητες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού που επιζητούν λύση, καθώς δεν προσδιορίστηκε ποιές είναι αυτές οι εκκρεμότητες αλλά και αυτές που επικαλούνται είναι στο πλαίσιο των συνήθων καταστάσεων που δεν συνιστούν εξαιρετικό λόγο χορήγησης της αναστολής των προσβαλλόμενων πράξεων. Εξάλλου, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας έχουν ήδη διοριστεί νέα μέλη στην εν λόγω Επιτροπή τα οποία οφείλουν να αντιμετωπίσουν τις εκκρεμότητες.
Παράλληλα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου υπογραμμίζει ότι οι λόγοι ακυρώσεως που προβάλλουν οι προσφεύγοντες δεν παρίστανται ως προδήλως βάσιμοι, διότι αφορούν διατάξεις του εθνικού δικαίου και του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δεν έχουν τύχει επεξεργασίας από τη νομολογία. Παράλληλα, έκρινε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 8ης Απριλίου 2014 την οποία επικαλούνται οι προσφεύγοντες, έχει εκδοθεί επί ερμηνείας και εφαρμογής διαφορετικής οδηγίας, η οποία αφορά σε διαφορετικό ζήτημα (προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα).

Η συζήτηση της αίτησης έγινε την περασμένη Παρασκευή και τα υπομνήματα των δυο πλευρών υποβλήθηκαν χθες το βράδυ. Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να «παγώσει» η έκπτωσή τους από τα συγκεκριμένα αξιώματα υποστηρίζοντας ότι η θέσπιση του επίμαχου ασυμβιβάστου με το νόμο 4623/2019, παραβιάζει σειρά διατάξεων της κοινοτικής και ελληνικής νομοθεσίας. Παράλληλα, κάνουν λόγο για φωτογραφική κυβερνητική ρύθμιση με στόχο την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Δεκεμβρίου 2019, έχει προσδιοριστεί η συζήτηση των κυρίων αιτήσεων ακυρώσεως των τεσσάρων, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής Θάνου και υπολοίπων από το ΣτΕ"

Τουρκία: «Θα σε καταστρέψουμε» απειλεί τον Ιμάμογλου ο υπουργός Εσωτερικών του Ερντογάν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας απείλησε σήμερα «να καταστρέψει» τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης επειδή υποστηρίζει τους τρεις κούρδους δημάρχους που αντικαταστάθηκαν από κρατικούς αξιωματούχους λιγότερο από πέντε μήνες μετά την εκλογή τους επειδή κατηγορήθηκαν ότι έχουν σχέσεις με την τρομοκρατία.

Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία αντικατέστησε τους δημάρχους του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ, Βαν και Μαρντίν με κρατικούς αξιωματούχους και έθεσε υπό κράτηση περισσότερους από 400 ανθρώπους ως ύποπτους για σχέσεις με μαχητές, κάτι που επικρίθηκε δριμύτατα από την αντιπολίτευση.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου -ο οποίος «κόστισε» στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν τη μεγαλύτερη ήττα στην πολιτική σταδιοδρομία του, όταν κέρδισε το κυβερνών κόμμα AKP στις τοπικές εκλογές του Ιουνίου- έχει επικρίνει την κίνηση αυτή ως παράνομη και μη δημοκρατική και έχει ζητήσει να αρθεί.

Το σαββατοκύριακο ο Ιμάμογλου -ανήκει στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και υποστηρίχθηκε από το HDP στις εκλογές του Ιουνίου- επισκέφθηκε την κουρδική πόλη Ντιγιάρμπακιρ και συναντήθηκε με δύο από τους καθαιρεθέντες δημάρχους.

Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του κατηγορούν το HDP για σχέσεις με τη μαχητική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που έχει χαρακτηρισθεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το HDP αρνείται πως έχει τέτοιες σχέσεις.

Μιλώντας σήμερα στη βορειοανατολική επαρχία της Προύσας, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως οι απολύσεις των τριών δημάρχων, που είχαν εκλεγεί στα τέλη Μαρτίου, είναι σύμφωνες με τον νόμο.

«Αδαή. Μάθε τη θέση σου και τα όριά σου», είπε ο Σοϊλού απευθυνόμενος στον Ιμάμογλου. «Αυτή η χώρα χειρίζεται αυτή την τρομοκρατική οργάνωση εδώ και 40 χρόνια... Αν ανακατεύεσαι σε πράγματα που δεν είναι δουλειά σου, θα σε καταστρέψουμε».

Ο υπουργός προσέθεσε: «Αυτό είναι πολύ σαφές... Ενώ υπάρχουν άνθρωποι που υπέφεραν επί χρόνια από την τρομοκρατία, μια τέτοια υποστήριξη ανδρών που θρηνούν σε κηδείες τρομοκρατών θα πληγώσει τις καρδιές μας και αυτές του λαού μας».

Τα σχόλια αυτά γίνονται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Ιμάμογλου ότι ο δήμος της Κωνσταντινούπολης ακύρωσε τη μεταβίβαση άνω των 350 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (61 εκατ. δολάρια) σε μερικά ιδρύματα που υποστηρίζουν το AKP, σε μια από τις πρώτες κινήσεις του εναντίον του Ερντογάν από τότε που εξελέγη.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει προηγουμένως πως η κυβέρνησή του θα αντικαταστήσει επίσης δημάρχους σε άλλες περιοχές της χώρας, αν διαπιστωθεί ότι συνδέονται με μαχητές. Όμως ο Ιμάμογλου απέρριψε τα σχόλια αυτά ως άνευ νοήματος και θλιβερά.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: «Θα σε καταστρέψουμε» απειλεί τον Ιμάμογλου ο υπουργός Εσωτερικών του Ερντογάν"

Αίγιο: Θετικό το αλκοτέστ του 28χρονου οδηγού που σκότωσε και εγκατέλειψε γιαγιά και εγγονό!

Θετικό, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν το δείγμα του αλκοτεστ για τον 28χρονο οδηγό του αυτοκινήτου που σκότωσε και εγκατέλειψε την γιαγιά και το ενός έτους εγγονάκι της στις Καμάρες Αιγίου, αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του.

Ο 28χρονος μετά το τραγικό συμβάν τράπηκε σε φυγή, ωστόσο εντοπίστηκε λίγο αργότερα σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον τόπο του συμβάντος. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, πάντως, δεν εγκατέλειψε τα θύματα του, αλλά έφυγε από τον τόπο της τραγωδίας με σκοπό να αυτοκτονήσει.

Ακόμη, οι δικηγόροι του, που έχουν καλέσει τους συγγενείς των θυμάτων σε συζητήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό, αναφέρουν ότι ο 28χρονος νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.

Όπως έκαναν οι ίδιοι γνωστό, το Πολεμικό Ναυτικό, στέλεχος του οποίου είναι ο 28χρονος, διέκοψε την θητεία του για διάστημα 6 μηνών.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγιο: Θετικό το αλκοτέστ του 28χρονου οδηγού που σκότωσε και εγκατέλειψε γιαγιά και εγγονό!"

Θεοδωρικάκος: Καμία απόλυση στο Δημόσιο!

«Απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο προφανώς δεν έρχονται και είναι πολύ λυπηρό που ακόμα και τώρα, έχουν περάσει δύο μήνες από τις εκλογές, και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει να δει τα πράγματα με λογική και αντικειμενικότητα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στον Real Fm για το θέμα με τον αριθμό των συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ακόμα ότι ο αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τους περιφερειάρχες της χώρας για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης. Για το θέμα των απορριμμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «πρωταρχική θέση σε ολόκληρη τη χώρα έχει η αποτελεσματική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος», ενώ ειδικά για την Αττική έκανε λόγο για «ωρολογιακή βόμβα».

«Είμαστε αποφασισμένοι, είναι θέμα υγείας, πολιτισμού και οικονομίας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με ένα ολοκληρωτικό σχέδιο. Είναι μια βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, δεν θα κάνουμε πίσω και είναι μια απαίτηση της κοινωνίας και θα κριθούμε για τα αποτελέσματά μας αυτή την τετραετία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: Καμία απόλυση στο Δημόσιο!"

Στυλίδα: Νέο hot spot για τους πρόσφυγες - «Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα» λέει η δήμαρχος

Εικόνες που προδίδουν ασφυξία εκπέμπονται από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Τις τελευταίες ημέρες ανησυχία πυροδότησε η κατάσταση στη Μόρια, όπου διέμεναν πάνω από 10.000 πρόσγυγες και μετανάστες σκηνικό, που θύμιζε την τραγική κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε το 2015. Εξαιτίας του καθεστώτος ντροπής, με απόφαση ΚΥΣΕΑ ορίστηκε η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα. Οι αντιδράσεις, όμως, είναι εμφανείς.

Προβληματισμός επικρατεί στην Ανατολική Φθιώτιδα για την απόφαση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) να φτιάξει νέο hot spot σε στρατόπεδο του Καραβόμυλου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το νεο hot spot θα γίνει στο μεγάλο στρατόπεδο «Παπαποστόλου» που βρίσκεται πάνω στον δρόμο, μεταξύ Στυλίδας και Καραβόμυλου.

«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο», δηλώνει η δήμαρχος Βιργινία Στεργίου συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος του ΔΟΜ είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τις υποδομές μεχρι το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και αμέσως να ξεκινήσει η εγκατάσταση των προσφύγων, που αρχικά θα φιλοξενήσει από 500 έως 800 πρόσφυγες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στυλίδα: Νέο hot spot για τους πρόσφυγες - «Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα» λέει η δήμαρχος"

Στον Ασπρόπυργο, σε παλιά βάση του ΝΑΤΟ, θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού

Στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα σε κλειστή παλιά βάση του ΝΑΤΟ θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με την έκθεση ειδικής επιτροπής που είχε συσταθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκρίνοντας τη συγκεκριμένη τοποθεσία ως την καταλληλότερη.

Η Επιτροπή επέλεξε τον Ασπρόπυργο καθώς η Αυλώνα που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες, καθώς υπάρχουν εγκαταστάσεις από το στρατόπεδο και τις φυλακές ανηλίκων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, είναι σε μεγάλη απόσταση από την Αθήνα, τα δικαστήρια τα νοσοκομεία και τη ΓΑΔΑ, αναφέρει ο «athina 984».

Η έκταση που επελέγη είναι 93 στρέμματα ενώ εξετάζεται ο τρόπος χρηματοδότησης του «νέου Κορυδαλλού», καθώς και τα συστήματα ασφαλείας που θα τοποθετηθούν, με την πρόβλεψη να είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της ασφάλειας.



15minutes
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Ασπρόπυργο, σε παλιά βάση του ΝΑΤΟ, θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού"

«Μας πολεμά ο δήμαρχος Ιλίου» λέει ο Φορέας Διαχείρισης πάρκου Τρίτση και ρίχνει… αλλού τις ευθύνες για την κατάσταση στη λίμνη

Προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι εικόνες με τα νεκρά ψάρια και τα λύματα στην κύρια λίμνη του πάρκου Τρίτση και, κυρίως, η χλιαρή αντίδρασή του απέναντι στις κατηγορίες για ολιγωρίες και παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, κατέβαλλε ο Φορέας Διαχείρισης του πάρκου.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός «της απώλειας ενός μικρού μέρους του συνολικού πληθυσμού των ψαριών», κατηγόρησε το δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο ότι διεξάγει σφοδρό πόλεμο κατά του Φορέα αλλά και τα μέσα ενημέρωσης που, όπως είπε, έσπευσαν να αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις, υπεραμύνθηκε όλων των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση προς κάθε άλλη κατεύθυνση.

Ιδιαίτερη εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι κατηγορεί το Δήμο Ιλίου πως δεν ασκεί την υπηρεσία της καθαριότητας στο πάρκο, παρά το γεγονός ότι χρηματοδοτείται. Ωστόσο, στο άρθρο 56 του Ν.4414/2016 προβλέπεται ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στο Πάρκο Τρίτση είναι ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης. Για το λόγο αυτό, εισπράττει απευθείας από τη ΔΕΗ τα ανταποδοτικά τέλη από ακίνητα που βρίσκονται εντός του χώρου ευθύνης του και είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Παρά ταύτα, εξακολουθούσε ο Δήμος να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, μέχρι τη στιγμή που ο Φορέας κάλεσε την αστυνομία και οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, απλώς επειδή έκαναν συντήρηση σε μια αντλία γεώτρησης. Τότε το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου πήρε απόφαση να μη ξαναμπεί στο Πάρκο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης:





doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μας πολεμά ο δήμαρχος Ιλίου» λέει ο Φορέας Διαχείρισης πάρκου Τρίτση και ρίχνει… αλλού τις ευθύνες για την κατάσταση στη λίμνη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news