facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Αποκαλυπτικό: Ξεκίνησε η «κατεδάφιση» στο Yπερταμείο, στο ΤΑΙΠΕΔ και σε άλλα μορφώματα της κρίσης

Εισηγήσεις για μια νέα αρχιτεκτονική στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας που να συνάδει με το κεντρικό στόχο της Νέας Ελλάδας που επαγγέλλεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός δέχεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η λογική αυτή λέει πως θεσμοί και φορείς όπως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αλλά και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) αποτελούν παρωχημένα σχήματα περιορισμένης ή και μηδενικής αποτελεσματικότητας που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες που ανέκυψαν με πιεστικό τρόπο.

Αν και η τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί σε ορισμένες διευθύνσεις του και ειδικά στο ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι αμελητέα το συνολικό αυτό οικοδόμημα εμφανίζεται όχι ως μοχλός εξυγίανσης των κρατικών επιχειρήσεων και ακινήτων αλλά ως ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα με χαρακτηριστικά παροιμιώδους δυσκινησίας ή και απραγίας και συχνά αδιαφάνειας.

Υπό την εποπτεία της κυβέρνησης

Οι όποιες αποφάσεις πάντως δεν αναμένεται να ληφθούν άμεσα και κάποιες από τις νέες ιδιωτικοποιήσεις θα τρέξουν νομοτελειακά από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά ήδη εξετάζεται η θεσμοθέτηση μιας νέας ενιαίας οντότητας η οποία υπό την εποπτεία της κυβέρνησης θα εφαρμόσει ταχύτερα πολιτικές επαύξησης της αξίας των συμμετοχών και των ακινήτων του δημόσιου όπως και των δικαιωμάτων παραχώρησης υποδομών κλπ προς όφελος της εθνικής οικονομίας, των φορολογουμένων αλλά και των δανειστών.

Και εδώ είναι η λεπτομέρεια στην οποία κρύβεται ο «διάβολος» αυτής της νέας προσέγγισης: η ΕΕΣΥΠ γνωστή και ως Υπερταμείο αποτελεί την εγγύηση που έλαβαν οι δανειστές για τα πακέτα διάσωσης μετά από την περιβόητη πλέον διαπραγμάτευση του μοιραίου καλοκαιρού του 2015.

Έτσι το 50% των εσόδων της, όπως και το σύνολο των εσόδων του ΤΑΙΠΕΔ βάση προηγούμενου μνημονίου, αποτελούν εξασφαλίσεις για την αποπληρωμή του δημόσιου εξωτερικού χρέους.

Ο ESM για παράδειγμα περιλαμβάνει στα ενημερωτικά των ομολογιακών εκδόσεων στις οποίες προέβη για την χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος την ΕΕΣΥΠ ως στοιχείο εξασφάλισής τους.

Όμως με δεδομένο το ανύπαρκτο, αν όχι χείριστο ιστορικό της ΕΕΣΥΠ στην εξυγίανση επιχειρήσεων όπως εκ του αποτελέσματος συνάγεται, με κορωνίδες τις καταστάσεις στις οποίες έχουν περιέλθει τα ΕΛΤΑ και η ΔΕΗ αλλά και την πλήρη απραξία στον ΟΣΕ και αλλού, οι πιστωτές της χώρας είναι πιθανόν να προσφέρουν ευήκοα ώτα σε εναλλακτικές που θα δώσουν αποτελέσματα.

Η όλη συζήτηση, εφόσον βέβαια οι σχετικές εισηγήσεις γίνουν δεκτές από τον πρωθυπουργό, πιθανόν να ανοίξει προς τα τέλη του έτους και να συνδυαστούν με την συνολική επαναπροσέγγιση των σχέσεων Ελλάδας-πιστωτών που θα περιλάβει και τους μειωμένους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι δυσκολίες είναι πολλές ειδικά καθώς η περίφημη διαπραγμάτευση του 2015 έχει δώσει βέτο στους πιστωτές στην ΕΕΣΥΠ το οποίο δύσκολα θα απεμπολήσουν.

Και αν το κάνουν πιθανόν να ζητήσουν άλλα ανταλλάγματα και σίγουρα να διατηρήσουν τις εξασφαλίσεις τους.

Τι θα γίνει με το ΤΧΣ

Το θέμα είναι κρίσιμο και για το τραπεζικό σύστημα καθώς το ΤΧΣ (που κατέστη θυγατρική της ΕΕΣΥΠ αλλά η εποπτεία του παρέμεινε στους ευρωπαϊκούς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς) είναι ο μεγαλύτερος βασικός μέτοχος πολλών εκ των συστημικών τραπεζών.

«Η νέα αρχιτεκτονική για την αξιοποίηση της περιουσίας της νέας Ελλάδας δεν μπορεί δυστυχώς να ξεκινήσει από μια λευκή κόλα χαρτί διότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε λογω της κρίσης είτε και εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών και επιλογών συνέδεσαν τον δημόσιο πλούτο με το χρέος χωρίς όμως να προνοήσουν για την αποτελεσματικότητα των κατασκευασμάτων τους», αναφέρουν άνθρωποι που συμμετέχουν στις σχετικές συζητήσεις.

Πάντως η δημόσια κουβέντα για το θέμα αυτό ανοίγει όπως φαίνεται τόσο από δηλώσεις του πρωθυπουργού προεκλογικά όσο και υπουργών του τώρα.

Ο ίδιος σε συνέντευξη του πριν τις εκλογές, είχε επισημάνει πως «η καταστροφή που συνέβη στη ΔΕΗ δεν έχει προηγούμενο», παρά το ότι «έγιναν συγκεκριμένες εισηγήσεις για την εξυγίανσή της στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αλλά καμία δεν υιοθετήθηκε».

Προσέθεσε μάλιστα, ότι «θα αναζητηθούν ευθύνες τόσο από τη διοίκηση όσο και από τη διοίκηση του υπερταμείου που αποτελεί πλέον τον βασικό μέτοχο της εταιρείας».

«Εννοείται πως η Ν.Δ. θα διασώσει τη ΔΕΗ, αλλά δεν μπορεί να μην ελεγχθούν όσοι κατέστρεψαν οικονομικά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας, ζημιώνοντας με πρωτοφανή τρόπο την περιουσία του Έλληνα φορολογουμένου», έχει πει.

Ο Κωστής Χατζηδάκης

Χθες Πέμπτη, στην ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σε ειδική ενημερωτική συνεδρίαση για την εξυγίανση της ΔΕΗ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «το θέμα της ΔΕΗ ανοίγει σήμερα.

Θα υπάρξουν και άλλες συζητήσεις και επεισόδια στη Βουλή και αν χρειαστεί και στη Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ως η ΕΕΣΥΠ ως βασικός μέτοχος της ΔΕΗ υπερψήφισε την ανανέωση της θητείας της προηγούμενης διοίκησης της κοινωφελούς επιχείρησης στην σχετική τακτική γενική συνέλευση παρά τα προβλήματα που είχαν ήδη εκδηλωθεί και τις εισηγήσεις για άμεση λήψη μέτρων που δεχόταν. Είναι σαφές οτι το πρόβλημα της κ. Αικατερινάρη είναι τεράστιο.

Τα παραπάνω δεν είναι παρά μόνον κάποια επεισόδια από τα πολυετή θρίλερ στην ΔΕΗ και σε πολλές άλλες προβληματικές όπως τα ΕΛΤΑ και οι αστικές συγκοινωνίες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαλυπτικό: Ξεκίνησε η «κατεδάφιση» στο Yπερταμείο, στο ΤΑΙΠΕΔ και σε άλλα μορφώματα της κρίσης"

Αίγιο: «Πριν δύο μήνες χτύπησε ένα παιδάκι με ένα ποδήλατο & ένα μηχανάκι» - Νέες καταγγελίες για τον 28χρονο

Το τροχαίο στο Αίγιο εξακολουθεί να συγκλονίζει τη χώρα. Η 67χρονη και ο μόλις ενός έτους εγγονός της μπορεί να κηδεύτηκαν σε κλίμα οδύνης αλλά το χωριό εξακολουθεί να είναι σοκαρισμένο από αυτό που συνέβη. Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον 28χρονο δόκιμο του Πολεμικού Ναυτικού, που φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλα δύο τροχαία!

Ο αδελφός του παππού του μικρού Γιάννη που βρήκε τραγικό θάνατο στο τροχαίο προχώρησε σήμερα μιλώντας στον Alpha σε νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για το παρελθόν του 28χρονου, ζητώντας να διερευνηθούν δύο τροχαία. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πριν δύο μήνες χτύπησε ένα παιδάκι με ένα ποδήλατο από Νέο Ερινέο προς Λόγγο. Και πέρυσι χτύπησε ένα μηχανάκι και του έσπασε τα δύο πόδια του ανθρώπου και έτρεχαν στα νοσοκομεία».



Τις προηγούμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας είδαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το 2016 ο 28χρονος είχε καταδιωχθεί από αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο από αυτούς. Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη απόφαση έχει τελεσιδικήσει με αθωωτική απόφαση για τον πελάτη του.

Ο συγγενής των θυμάτων ήταν κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού που έχει δηλώσει ότι θα επιθυμούσε η πλευρά του δόκιμου του Πολεμικού Ναυτικού. «Όχι με τίποτα. Δύο μέτρα πεζοδρόμιο έχω αφήσει εγώ έξω από το σπίτι μου. Εγώ από το δικό μου το κτήμα. Και ανέβηκε πάνω. Σε μια στροφή στα 100 μέτρα να κάνει προσπέραση σε τρία προπορευόμενα αυτοκίνητα; Όχι. Και 50 εκατομμύρια να δώσει. ΟΧΙ».

Υπερβολική ταχύτητα η αιτία

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εμπειρογνώμονα που όρισε η τροχαία, η υπερβολική ταχύτητα ήταν η αιτία για το φρικτό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε γιαγιά και εγγονό. Ο 28χρονος φαίνεται ότι έτρεχε με πάνω από 100 χιλιόμετρα σε κατοικημένη περιοχή όπου η μέγιστη ταχύτητα είναι τα 50!

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγιο: «Πριν δύο μήνες χτύπησε ένα παιδάκι με ένα ποδήλατο & ένα μηχανάκι» - Νέες καταγγελίες για τον 28χρονο"

Μ. Βαρβιτσιώτης-Συμφωνία Πρεσπών: Συμφωνία με ελαττώματα, που δεσμεύει τη χώρα μας

Τις επιστολές που αντάλλαξε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Ζάεφ Μπουγιάρ Οσμάνι, παραθέτει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Γι’ αυτούς που φαντάζονται κινήσεις μυστικής διπλωματίας, παραθέτω τις επιστολές» σημειώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης, που τονίζει πως «η θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει πως είναι μια συμφωνία με ελαττώματα που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεσμεύει τη χώρα μας».


Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η εφαρμογή της Συμφωνίας συνεπάγεται την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γειτονική χώρα (αλλαγή συμβόλων, ονοματοδοσία, αγάλματα κλπ) κι επισημαίνει: «Εμείς ελέγχουμε την ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα πιέζουμε για την άμβλυνση των όρων της, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Βαρβιτσιώτης-Συμφωνία Πρεσπών: Συμφωνία με ελαττώματα, που δεσμεύει τη χώρα μας"

Γιώργος Πατούλης: Ορκίστηκε περιφερειάρχης Αττικής - Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Μαρίνας Πατούλη (φωτό)

Oρκίστηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, η περιφερειακή αρχή της περιφέρειας Αττικής, στο Ζάππειο.

Από νωρίς το απόγευμα κατέφθασαν στον καθορισμένο χώρο, εκπρόσωποι του πολιτικού κι επιχειρηματικού κόσμου, τιμώντας με την παρουσία τους τον νέο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. 

Ο νέος περιφερειάρχης κατέφθασε στο Ζάππειο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρίνα Σταυράκη - Πατούλη και τον γιο του Αλέξανδρο, και πολλοί από τους παρευρισκόμενους έσπευσαν να ανταλλάξουν μια χειραψία μαζί του και να του ευχηθούν «καλή θητεία». 

Πατούλης: Στόχος μας η προσέλκυση επενδύσεων 

«Θα δουλέψουμε ενωμένοι, με προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών» δήλωσε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητά του να καταστήσει την Αττική ως μία από τις ισχυρότερες Περιφέρειες της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στην επιλογή να τελεστεί η ορκωμοσία στο Ζάππειο, ο Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για ένα χώρο με ισχυρό συμβολισμό, επικαλούμενος την υπογραφή πριν από 40 χρόνια από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, της συμφωνίας ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ και έτσι η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. 

«Αποτελεί συνειδητή πολιτική μας επιλογή να πραγματοποιηθεί η τελετή σ΄ένα χώρο που είναι απόλυτα ταυτισμένος με την ευρωπαϊκή ιδέα» τόνισε και πρόσθεσε πως αναδεικνύει την αποφασιστικότητα της νέας διοίκησης να δώσει έμφαση στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας, με στόχο να πρωταγωνιστήσει στην οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε πως στόχος είναι η ισότιμη αντιμετώπιση και των 66 Δήμων της Αττικής ,χωρίς κομματικούς ή άλλους διαχωρισμούς , με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα διαμήνυσε πως θα εργαστεί συστηματικά μαζί με τους συνεργάτες του για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν, με σεβασμό στο έργο που προηγήθηκε και πως δεν θα διστάσει να «συγκρουστεί» με ξεπερασμένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής διεμήνυσε πως προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι σε συνεργασία με το κράτος, είναι η Αττική να γίνει ελκυστικός προορισμός για νέους επενδυτές, αλλά και περισσότερους τουρίστες, όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της .

Παρών ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, o ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

4884374
4884429
4884460
4884559
4884406
4884370
4884432
4884431
4884430_3
4884429_2
4884341
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Πατούλης: Ορκίστηκε περιφερειάρχης Αττικής - Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Μαρίνας Πατούλη (φωτό)"

«Εδεσε» στην Αττάλεια το τουρκικό ερευνητικό «Ορούτς Ρέις» - Ετοιμάζεται για έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Μπήκε πριν λίγο στον κόλπο της Αττάλειας το «Ορούτς Ρέις» συνοδευόμενο από μία τουρκική φρεγάτα και μία πυραυλάκατο, ενώ μέχρι λίγα μίλια πριν την είσοδό του, ο τουρκικός στολίσκος ήταν τρεις φρεγάτες και δύο πυραυλάκατοι! Οι υπόλοιπες δύο φρεγάτες και η μία πυραυλάκατος περιπολούν στην περιοχή εκτός του λιμένα της Αττάλειας.

Οι ελληνικές φρεγάτες δεν το ακολούθησαν ανατολικά της Ρόδου.

Την Τετάρτη, το τουρκικό σκάφος επέλεξε μια πορεία πιο κεντρικά στο Αιγαίο, και συγκεκριμένα δυτικά της Ικαρίας και της Πάτμου, με τελικό προορισμό να δηλώνει το λιμάνι της Αττάλειας, στη νότια Τουρκία και βορειοδυτικά της Κύπρου, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως βάση για έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Τρίτη και Τετάρτη η Τουρκία, σε μια επίδειξη προκλητικότητας, προχώρησε σε μπαράζ παραβιάσεων του εναέριου χώρου, προφανώς για να «δοκιμάσει», κατά την πάγια τακτική της, τα αντανακλαστικά της Αθήνας, αλλά και να δώσει έμφαση, εν είδει «συνοδείας», στην κάθοδο του «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, στις 13.31 δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά και τη νήσο Οινούσσες στα 26.500 πόδια, ενώ λίγη ώρα αργότερα, στις 15.14, καθώς το «Ρέις» συνέχιζε την πορεία του, δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν νέα υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 22.000 πόδια και στη συνέχεια ο «νούμερο ένα» του σχηματισμού πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Χίου στα 20.000 πόδια.

Ενα 24ωρο πριν, είχαν σημειωθεί 55 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και ο αριθμός ρεκόρ των 19 εικονικών αερομαχιών, που σηματοδοτεί την πρόθεση της τουρκικής πλευράς να δηλώνει παρούσα στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές πως η Αγκυρα προχωρά προς την κορύφωση του δράματος, ενώ στην Αθήνα έχουν έτοιμη την «απάντηση» στις τουρκικές έρευνες επί της υφαλοκρηπίδας: «Δεν συνέβη τίποτα - Δεν κάνει έρευνες», όπως και στην περίπτωση της τουρκικής γεώτρησης δυτικά της Πάφου επί της κυπριακής ΑΟΖ που ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε για «απόπειρα γεώτρησης».

Ο ΡΤ.Ερντογάν έστειλε ξανά μήνυμα κατά Ελλάδας-Κύπρου όσο αφορά την ανατολική Μεσόγειο δηλώνοντας έτοιμος και αποφασισμένος να χαλάσει "τις παγίδες που στήνουν κάποιοι κατά της Τουρκίας".

Πιο αναλυτικά, Στα κατεχόμενα και τους Τουρκοκυπρίους απευθύνει το φετινό μήνυμά του για την εθνική επέτειο της ανεξαρτησίας της Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητά του να χαλάσει τις παγίδες που στήνονται κατά της χώρας του από τη Συρία και το Ιράκ μέχρι την ανατ. Μεσόγειο.

«Στα βόρεια της Συρίας, στο Ιράκ και στην ανατ. Μεσόγειο είμαστε αποφασισμένοι να χαλάσουμε όλες τις παγίδες που στήνονται κατά της χώρας μας. Δεν πρόκειται επ’ ουδενί να επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων.

Το έθνος μας όπως και χθες έτσι και σήμερα είναι έτοιμο να δείξει την ίδια αυταπάρνηση και το ίδιο θάρρος για την ανεξαρτησία και το μέλλον της ιερής πατρίδας του», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «η Μεγάλη Νίκη της Τουρκικής Δημοκρατίας καταδεικνύει ότι παρότι κάποιοι προσπάθησαν να τη διαγράψουν από την ιστορία, το Τουρκικό Έθνος αναγεννήθηκε».

Ο Τούρκος πρόεδρος εύχεται «χρόνια πολλά» πρώτα στα Κατεχόμενα, στη συνέχεια στους 81 νομούς της χώρας του και τέλος σε όλους τους ομογενείς που ζουν στις 4 γωνιές του πλανήτη.

Το μήνυμά του καταλήγει και πάλι με χαιρετισμούς «προς όλους τους αδελφούς μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος.







pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εδεσε» στην Αττάλεια το τουρκικό ερευνητικό «Ορούτς Ρέις» - Ετοιμάζεται για έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας"

Σκόπια: Με τη σημαία του Ήλιου της Βεργίνας χορεύει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο Ράντοβιτς, συναντήθηκε με μέλη του κόμματός του στην πόλη αυτή, που τον χαιρέτισαν με ένα μαχαίρι και ένα πιστόλι, σύμβολα του κόμματος.

Συγκεκριμένα ο Μίτσοσκι, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, επισκέφθηκε το Ράντοβιτς και τη Ραντοβίσκα Οραόβιτσα, πριν από δύο ημέρες,  όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κατέκρινε στην ομιλία του τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την θεώρησε  υπεύθυνη για τα σκάνδαλα διαφθοράς στη χώρα.

Κατά την παραμονή του, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στοInstagram, χόρεψε έχοντας στο χέρι τη σημαία του αλυτρωτισμού, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ η όλη εκδήλωση ήταν στολισμένη με την ίδια σημαία.



echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Με τη σημαία του Ήλιου της Βεργίνας χορεύει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης"

Ένταση και χημικά πριν από την ορκωμοσία Πατούλη στο Ζάππειο

Ένταση επικράτησε στο Ζάππειο, πριν από την ορκωμοσία του Γιώργου Πατούλη στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν στον χώρο της ορκωμοσίας και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τουλάχιστον 200 αστυνομικούς που χρησιμοποίησαν χημικά για να τους διαλύσουν.

Οι συγκεντρωμένοι ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της συλλογικότητας «Δυτικό Μέτωπο», το οποίο ζητά να τελειώσουν οι υποσχέσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.





patoulis1
patoulis2
patoulis3
patoulis4
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση και χημικά πριν από την ορκωμοσία Πατούλη στο Ζάππειο"

ΔΕΔΔΗΕ: Παραιτήθηκαν 5 μέλη του ΔΣ

Την παραίτηση τους κατέθεσαν 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Πιο αναλυτικά την αποχώρηση από την εταιρεία κατέθεσαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.-κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΗ Α.Ε.- κ. Ν. Χατζηαργυρίου και τα μέλη κ. Γ. Αγγελόπουλος και κ. Λ. Σπανού. Οι προ αναφερθέντες συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την αντικατάστασή τους με τις νόμιμες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση τους είχε ζητηθεί από την Κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για την πτώση του ελικοπτέρου στην Πόρο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΔΔΗΕ: Παραιτήθηκαν 5 μέλη του ΔΣ"

«Ξήλωσε» τον Μπαλάσκα η ΠΟΑΣΥ για τα «σκουπίδια» στα Εξάρχεια

Εκπτωτο από τα αξιώματα του αντιπροέδρου και του ειδικού γραμματέα κήρυξε η ΠΟΑΣΥ τον Σταύρο Μπαλάσκα, στον απόηχο των δηλώσεών του σχετικά με τις πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε κατειλημμένα κτίρια στα Εξάρχεια.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΑΣΥ παραπέμπει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο, ως ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της Ομοσπονδίας, θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του περαιτέρω πειθαρχικής ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλάσκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είχε αναφέρει, σχολιάζοντας την αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερις καταλήψεις στα Εξάρχεια, ότι «εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά-σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».

Απαράδεκτες οι δηλώσεις Μπαλάσκα, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξήλωσε» τον Μπαλάσκα η ΠΟΑΣΥ για τα «σκουπίδια» στα Εξάρχεια"

Πυροσβεστική: 649 πυροσβέστες αντιμετώπισαν 44 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Από Ω/19:00/28-08-2019 έως Ω/19:00/29-08-2019, εκδηλώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 649 πυροσβέστες, 239 οχήματα, 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ καθώς και η Δασική Υπηρεσία.  
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112
Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο  Twitter.
Σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 649 πυροσβέστες αντιμετώπισαν 44 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο"

Χωρίς εφαρμογές της Google το νέο κορυφαίο κινητό της Huawei!

Σε ανακοίνωση που προκάλεσε σοκ στον κόσμο των επικοινωνιών προχώρησε η Google, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος του προβλήματος που προκαλεί στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας η απαγόρευση που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ σε εξαγωγές σε κινεζικές εταιρείες.

Έτσι, το νέο τηλέφωνο-ναυαρχίδα της Huawei, το Note 30 ανακοινώθηκε ότι θα παρουσιαστεί στο Μόναχο στις 18 Σεπτεμβρίου, χωρίς να περιλαμβάνει εφαρμογές της Google ή το Google Play, το ψηφιακό κατάστημα εφαρμογών της εταιρείας.

Κι αυτό, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έχει παρατείνει για 90 ημέρες την άδεια συνεργασίας και εξαγωγών αμερικανικών εταιρειών στον κινεζικό γίγαντα της επικοινωνίας και πληροφορικής.

Επίσης, ερώτημα παραμένει αν το Mate 30 θα «τρέχει» με Android, το λειτουργικό σύστημα της Google, ή αν η Huawei θα προχωρήσει σε αντικατάστασή του με το δικό της λειτουργικό, το Harmony OS, που, σύμφωνα με την εταιρεία είναι 60% ταχύτερο από το Android.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς εφαρμογές της Google το νέο κορυφαίο κινητό της Huawei!"

Εκρηκτική η κατάσταση στη Λέσβο: 500 νέες αφίξεις μεταναστών στο νησί

Ανησυχία πυροδοτεί η όλο και αυξανόμενη προσέλευση προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, με την κατάσταση στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο να είναι, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των εργαζομένων, ασφυκτική. Απόβαση πραγματοποίησαν περίπου 500 μετανάστες με 13 βάρκες, στην περιοχή της Σκάλας Συκαμινιάς της Λέσβου.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που έρχεται μαζικά στη Λέσβο από τις ακτές της Τουρκίας, μετά τις μεταναστευτικές ροές που είχαν ξεσπάσει κατά τα έτη 2015 – 2016.

Όλοι θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Μόριας το οποίο στην κυριολεξία ασφυκτιά, αφού εκεί βρίσκονται περίπου 10.000 μετανάστες.

Ο αριθμός των φιλοξενούμενων ξεπερνά, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες των εργαζομένων, τις 10.000, σε ένα ΚΥΤ που είναι δυναμικότητας μόλις 3.000 ατόμων.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί, τη στιγμή που εκτός από το πρόβλημα του υπερπληθυσμού έχουν να αντιμετωπίσουν την υπολειτουργία του ιατρικού κλιμακίου, με αποτέλεσμα περίπου 6.000 μετανάστες να μην έχουν καταγραφεί ιατρικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκρηκτική η κατάσταση στη Λέσβο: 500 νέες αφίξεις μεταναστών στο νησί"

Θεσσαλονίκη: Ποδοσφαιρικό τέρμα αποκολλήθηκε κι έπεσε πάνω σε 9χρονο

Στιγμές αγωνίας έζησε ένα 9χρονο αγόρι, όταν έπεσαν πάνω του τα γκολπόστ σε ποδοσφαιρική αλάνα στην περιοχή της Περαίας, ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, την ώρα που το αγοράκι έπαιζε στο γηπεδάκι. Όπως έγινε γνωστό, υπό συνθήκες που ερευνώνται, το τέρμα αποκολλήθηκε κι έπεσε πάνω στον 9χρονο, με συνέπεια να χτυπήσει την πλάτη του.

Το παιδί μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου, μετά την εξέτασή του από γιατρούς, αποχώρησε.

Για το συμβάν διεξάγεται προανάκριση από το ΑΤ Θερμαϊκού, ενώ ενημερώθηκε κι ο αρμόδιος εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, που έδωσε εντολή να του υποβληθεί η δικογραφία μόλις αυτή ολοκληρωθεί.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ποδοσφαιρικό τέρμα αποκολλήθηκε κι έπεσε πάνω σε 9χρονο"

Παρέμβαση Kικίλια για πεταμένους ιατρικούς φακέλους στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Τα χαρτόκουτα με τους ιατρικούς φακέλους, που αποτελούν μόνιμο σκηνικό στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, όπως στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας που αποκάλυψε η ΠΟΕΔΗΝ ή στον Ευαγγελισμό, αλλά και ευθεία παράβαση του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, έχουν ήδη απασχολήσει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με αφορμή τις εικόνες από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας που δημοσίευσε σήμερα και το protothema.gr, πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν πως ενδεικτικό της προτεραιότητας που δίδεται σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα είναι πως ενσωματώθηκε ήδη η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, η οποία δεν είχε υιοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, παρότι ισχύει στην Ε.Ε από τον Μάιο του 2018.

Επιπλέον, και προκειμένου να αξιολογηθεί η ετοιμότητα των νοσοκομείων της χώρας στις απαιτήσεις της εφαρμογής του νέου νομικού πλαισίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης έχουν προβεί στοχευμένα σε τρεις ενέργειες:

-Έχουν ήδη ζητήσει ενημέρωση από τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) βάσει συγκεκριμένου ερωτηματολογίου. Η ενημέρωση αυτή επικεντρώνεται στον βαθμό συμμόρφωσης των νοσοκομείων ευθύνης τους στις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.

-Αξιολογούνται οι ενέργειες που έχουν ακολουθηθεί ως προς το σκέλος της συμμόρφωσης. Ο βαθμός συμμόρφωσης αξιολογείται βάσει των σχετιζόμενων με τις απαιτήσεις του νέου Κανονισμού, πολιτικών και διαδικασιών που τυχόν έχουν ήδη εφαρμοστεί.

-Εκπονείται πλάνο διορθωτικών ενεργειών όπου και αν αυτές απαιτούνται και παρακολούθηση εφαρμογής αυτών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Kικίλια για πεταμένους ιατρικούς φακέλους στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας"

Σταθμός Λαρίσης: Αλλοδαποί έκλεισαν τις γραμμές επειδή τους έπιασαν χωρίς εισιτήριο

Δεκάδες αλλοδαποί πολιορκούν εδώ και λίγη ώρα τον Σταθμό Λαρίσης διακόπτοντας την κυκλοφορία δρομολογίων του προαστιακού.

Πολλοί από τους αλλοδαπούς έχουν κλείσει τις γραμμές του τρένου και εμποδίσουν τους πολίτες να επιβιβαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα ελεγκτές είχαν αναγκάσει τους 50 αλλοδαπούς να κατέβουν από τον συρμό που είχαν επιβιβαστεί επειδή δεν διέθεταν εισιτήρια.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ενώ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια από τον Σταθμό Λαρίσης από 3.30 περίπου το μεσημέρι.

Αυτόπτης μάρτυρας τόνισε πως «ακινητοποιημένος στον Σταθμό Λαρίσης παραμένει ο συρμός του Προαστιακού που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Χαλκίδα καθώς εμποδίζεται η αναχώρησή του από περίπου 50 αλλοδαπούς. Η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 14:50».

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθμός Λαρίσης: Αλλοδαποί έκλεισαν τις γραμμές επειδή τους έπιασαν χωρίς εισιτήριο"

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην γερμανική πρεσβεία: Πέταξαν τρικάκια

Μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» προσέγγισαν γύρω στις 16:30 τη γερμανική πρεσβεία στην οδό Λουκιανού με 10 μηχανές, πετώντας τρικάκια και φέιγ βολάν.

Στη συνέχεια, αποχώρησαν.

Δεν έχει αναφερθεί κάποια προσαγωγή ή σύλληψη, μέχρι στιγμής.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της αναρχικής συλλογικότητας:

Γνωριμία με τα αφεντικά.

Το Ελληνικό κράτος που κάποτε ονειρεύτηκε να γίνει η Αμερική των Βαλκανίων δαγκώνοντας τους γειτονικούς λαούς, έχει πια προσαρμοστεί στην ιστορική ιμπεριαλιστική του πραγματικότητα. Αυτή μιας μικρομεσαίας γεωπολιτικής οντότητας που κάθεται σε ένα ακριβό οικόπεδο και που η καλύτερη ελπίδα της είναι να ελιχθεί αποτελεσματικά –αν και σε στενά περιθώρια – υπηρετώντας κακότροπους αφέντες.

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει αύριο στο Βερολίνο να συναντηθεί, να δώσει τα διαπιστευτήριά του σε έναν από αυτούς τους κακότροπους αφέντες. Το Γερμανικό κράτος, που με τη σειρά του κάποτε ονειρεύτηκε να γίνει υπερδύναμη δαγκώνοντας τους Ευρωπαϊκούς λαούς, παραμένει για το Ελληνικό , μέσω της Ε.Ε. και των μνημονίων, μια κυρίαρχη δύναμη. Μια δύναμη που έχει την δική του σφιχτή λαβή στο Ελληνικό κράτος και που το δικό του κεφάλαιο έχει μερτικό στην απομύζηση πλούτου από την κοινωνική βάση και τους πόρους αυτού του οικοπέδου. Σε μια περίοδο που η Ελλάδα γίνεται ενεργειακό Ελντοράντο σε παραδοσιακές και εναλλακτικές βιομηχανίες ενέργειας, ή που ο τουρισμός είναι ακόμα στα χέρια της ντόπιας εθνικής αστικής τάξης. Για τους εκμεταλλευόμενους δεν έχει σημασία η εθνικότητα του καπιταλιστή. Το μόνο που έχει σημασία είναι τα εργατικά δικαιώματα. Η υποτίμηση της εργατικής δύναμης που επέβαλαν τα μνημόνια σημαίνει μεγαλύτερη πίτα για τα αφεντικά. Ο εργάτης του τουρισμού για παράδειγμα το ίδιο θα πληρώνεται την σαιζόν, ίδια η περιβαλλοντική επιβάρυνση αν Γερμανικές ή Ελληνικές εταιρείες φυτεύουν χύμα ανεμογεννήτριες στα βουνά. Η πάλη ενάντια στα αφεντικά, η αντιπαράθεση της βάσης με την εξουσία περιλαμβάνει κάθε εθνικότητας αφεντικά, κάθε εθνική ή υπερεθνική εξουσία. Η Μέρκελ , ο πολιτικός εκπρόσωπος του Γερμανικού κράτους και του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων θα γνωρίσει από κοντά τον νέο πολιτικό εκπρόσωπο του Ελληνικού κράτους και κεφαλαίου καθήμενη σε μια καρέκλα τόσο ψηλότερη από του Μητσοτάκη, όσο η ιμπεριαλιστική υπεροχή της Γερμανίας σε σχέση με την Ελληνική. Απλά και μετρήσιμα.

Μπορούμε να ρισκάρουμε την υπόθεση ότι ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός θα διατηρήσει την παράδοση του Τσίπρα στους ικανότατους ελιγμούς που από το 2015 έως σήμερα ωφέλησαν το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο όσο και το Γερμανικό. Μία παράδοση άλλωστε σωστών εκδουλεύσεων και ελιγμών που υπάρχει, με λίγες εξαιρέσεις, από το ξεκίνημα του Ελληνικού κράτους πριν 200 χρόνια. Ισως να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα ο Μητσοτάκης σε αυτό το επίπεδο αντιπαραβάλλοντας στο ατού της «μετανοημένης αριστεράς που ανταμείβεται» του Σύριζα, το ατού της εμπειρίας αιώνα ελληνικής δεξιάς στα διεθνή νταραβέρια της χώρας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτή η πολιτική επιτυχία την πλήρωσε όπως πάντα η βάση. Ο βασικός μισθός μένει εκεί που ήταν, το κράτος-κλεπταποδόχος θα ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία που έχει απομείνει δημόσια, οι νόμοι για εργασία τις Κυριακές γενικεύονται, το ασφαλιστικό περιμένει ακόμα μία «μεταρρύθμιση», απολύσεις διευκολύνονται…

Η συνάντηση λοιπόν «γνωριμίας» Μέρκελ-Μητσοτάκη, σε μια εποχή που η σοσιαλδημοκρατία άφησε στρωμένο κρεβάτι στον φιλελευθερισμό, ανοίγει την νέα μεταμνημονιακή περίοδο. Η προηγούμενη επίθεση, τα μνημόνια, ήταν νικηφόρα. Προσαρμοστήκαμε στην κανονικότητά τους. Τώρα έρχεται η επόμενη επίθεση. Μην υπάρχει αμφιβολία, όλα όσα «γλίτωσαν» στα μνημόνια μπαίνουν όλα ξανά στο τραπέζι. Για την ακρίβεια δεν βγήκαν ποτέ. Τραβάνε το σκοινί όσο ο κόσμος της εργασίας δίνει μπόσικα. Και πρέπει να αναρωτηθούμε αν στην μνημονιακή περίοδο με τις σκληρές κοινωνικές μάχες που δόθηκαν, κατάφεραν να πάρουν τόσα πολλά, τι θα πετύχουν σήμερα σε καιρούς κοινωνικής ειρήνης;

Μητσοτάκης και Μέρκελ ας κάνουν ότι θέλουν. Το βέβαιο είναι πως ότι βγει από αυτή την συνάντηση έχει τόσο ενδιαφέρον όσο και κάθε άλλη απόφαση μηχανισμών εξουσίας. Είναι μια ντιρεκτίβα από πάνω προς τα κάτω κι ένας λογαριασμός που όλοι και όλες θα πληρώσουμε.

Ας ετοιμαστούμε πολιτικά, οργανωτικά και από άποψη ηθικού, ώστε όχι μόνο να σηκώσουμε κεφάλι αλλά να το κάνουμε και χωρίς αυταπάτες και τα λάθη της περιόδου των αντιμνημονιακών αγώνων.

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ

ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ– ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην γερμανική πρεσβεία: Πέταξαν τρικάκια"

Πυροσβεστική: Άλλες πέντε συλλήψεις για πυρκαγιές

Τρεις άνδρες (οι Α.Κ., Χ.Κ. και Α.Β.) συνελήφθησαν σήμερα, από ανακριτικούς υπαλλήλους της διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως οι υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, χθες και ώρα 19:55, στην Τοπική Κοινότητα Δεματίου, του δήμου Ανατολικού Ζαγορίου Ιωαννίνων. Ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια εισαγγελέας.
Επίσης, την Τρίτη, από ανακριτικούς υπαλλήλους της διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν δύο άνδρες (Σ.Κ. και Β.Κ.), ως οι υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε απορρίμματα και παλαιά ελαστικά, την περασμένη Δευτέρα και ώρα 21:17, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Με την ευκαιρία, η πυροσβεστική υπενθυμίζει ότι κατά την αντιπυρική περίοδο:
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις - ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά και πως η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: Άλλες πέντε συλλήψεις για πυρκαγιές"

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα - Ξανά στη Βουλή για Λοβέρδο

Στο αρχείο θέτει η εισαγγελία Διαφθοράς τη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, κατά το μέρος που αφορά στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα. Αντίθετα, η Εισαγγελία Διαφθοράς, διαβιβάζει εκ νέου τη δικογραφία στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως» για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από την πολύμηνη προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η εισαγγελία Διαφθοράς, υπό την επικεφαλής της κυρία Ελένη Τουλουπάκη, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει την διάπραξη αξιόποινης πράξης. Ως εκ τούτου, η αρχειοθέτηση της υπόθεσης, κατά το μέρος που αφορά στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, ήταν μονόδρομος για τις εισαγγελικές αρχές.

Ωστόσο, η εισαγγελία Διαφθοράς διαβιβάζει στη Βουλή τη δικογραφία για τον κ. Λοβέρδο, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα γίνει άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε για δωροδοκία. Επίσης, από την εισαγγελία Διαφθοράς αποστέλλεται στη Βουλή και πολυσέλιδο πόρισμα, στο οποίο οι εισαγγελείς, κατά πληροφορίες, αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Υγείας είχε κληθεί από τους εισαγγελείς Διαφθοράς να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος, τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της έρευνάς για την υπόθεση της Novartis.

Η κλήτευσή του έγινε με αφορμή τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας, μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου τεσσάρα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Λοβέρδος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά όσα του καταλογίζονται και μιλάει για σκευωρία. Μάλιστα, ο ίδιος ζητήσει α την άρση της ασυλίας του, προκειμένου το σκέλος που τον αφορά να φθάσει στην τακτική δικαιοσύνη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η έρευνα της εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας παραμένει ανοιχτή για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που αρχικώς είχαν εμπλακεί στην υπόθεση η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο.

Στουρνάρας:  Έκλεισε και τυπικά, με καθυστέρηση είκοσι μηνών, μια ιταμή διαδικασία σπίλωσης και απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση, μετά την οριστική απαλλαγή του από την υπόθεση Novartis: «Σήμερα έκλεισε και τυπικά, με καθυστέρηση είκοσι μηνών, μια ιταμή διαδικασία σπίλωσης και απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων, που ήταν νεκρόληκτη εξ υπαρχής. Απομένει τώρα στους αρμόδιους θεσμούς (Βουλή των Ελλήνων, Δικαιοσύνη) να αποκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους της άθλιας αυτής σκευωρίας, αλλά και τους συνεργούς τους».
Λοβέρδος: Έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε μα αφορμή την τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση Novartis:«Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι, προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας «Νοβάρτις».

Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν. Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει.

Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα - Ξανά στη Βουλή για Λοβέρδο"

Χατζηδάκης: «Στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι είστε κατηγορούμενοι. Θα τα πούμε στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη»

Μόνο η αρχή για τη συζήτηση για τη ΔΕΗ είναι η σημερινή συζήτηση, είπε ο υπουργός Ενέργειας κ. Χαζτηδάκης σήμερα από τη Βουλή, λέγοντας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ότι για το θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι και θα τα πούμε ξανά και στη Βουλή και στα Δικαιοσύνη.

Λίγο πριν είχε αναφερθεί στην εξαγορά της EDS στα Σκόπια από τη ΔΕΗ , για την οποία ζήτησε εξηγήσεις, αλλά και στο θέμα του ΑΔΜΗΕ από την πώληση του οποίου σημείωσε η ΔΕΗ μπορούσε να έχει εισπράξει υψηλότερο τίμημα.

Απαντώντας σε κάθε σχόλιο της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Ενέργειας κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να σιωπήσει, αλλά αντίθετα θέλει να συζητήσει και να φέρει στην επιφάνεια όλα τα θέματα της ΔΕΗ αναλαμβάνοντας την ευθύνη να εισηγηθεί και τις λύσεις.

Ξεκαθάρισε την πρόθεση της κυβέρνησης, να καταργήσει τα ΝΟΜΕ με νόμο στη Βουλή, και να προχωρήσει σε λύσεις λαμβάνοντας τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται και απάντησε σε όσα είπαν και ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Φάμελλος.

Όπως είπε, «παρουσίασε ο κ. Φάμελλος ένα έγγραφο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε δεχθεί να υπάρχει μα πρόβλεψη για τα ΝΟΜΕ, όμως αυτό παραγνωρίζει μια πολύ απλή αλήθεια, ότι ήταν ένα κείμενο πολιτικής και όχι νόμος του κράτους. Ήταν δέσμευση να εξεταστεί και όχι υποχρέωση. Θα ήταν αδύνατο να εφαρμοστούν ταυτόχρονα και η μικρή ΔΕΗ και τα ΝΟΜΕ. Είχαμε πολιτική τη μικρή ΔΕΗ και όχι τα ΝΟΜΕ. Από τα χαρτιά πέρασε στην πράξη όταν ήρθε η δική σας κυβέρνηση. Εμείς θα τα καταργήσουμε με νόμο στη Βουλή, γιατί η ΔΕΗ πουλάει κάτω του κόστους της και θα ωφελούνται μόνο οι ανταγωνιστές της».

Όπως είπε και ο κ. Παναγιωτάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ έλεγε ότι οι ποσότητες που διατίθεντο στα ΝΟΜΕ υπερέβαιναν τις ποσότητες της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής, σημείωσε ο υπουργός.

Σχολιάζοντας αυτό που είπε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος είχε πει ότι η ΔΕΗ εισέπραξε 2,3 δισ. ο υπουργός σημείωσε ότι τα ΝΟΜΕ είναι μια δημοπρασία, από την οποία η εταιρεία έχασε 600 εκατ. ευρώ με όφελος των ανταγωνιστών της.

Μιλώντας για τον ΑΔΜΗΕ σημείωσε ότι τόσο ο κ. Φωτόπουλος της ΔΕΗ όσο και ο κ. Παναγιωτάκης έχουν αναφερθεί στο πόσα έχασε η ΔΕΗ από την πώληση του ΑΔΜΗΕ, αφού η εταιρεία δεν πληρώθηκε για το 50% της πώλησης του ΑΔΜΗΕ. «Η ΔΕΗ θα μπορούσε να είχε βάλει στα ταμεία της παραπάνω από τα διπλάσια από τον ΑΔΜΗΕ αν δεν γινόταν η ιδιωτικοποίηση με τον τρόπο που το έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Εξαγορά της EDS

To τίμημα της εξαγοράς της EDS ήταν 4,8 εκατ. ευρώ όταν τον προηγούμενο χρόνο η εταιρεία είχε ζημιές 5 εκατ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, ζητώντας εξηγήσεις για αυτό το ζήτημα. «Στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι είστε κατηγορούμενοι. Θα έχει και άλλες συζητήσεις και στη Βουλή και στα δικαστήρια για τα θέματα αυτά», είπε.

Δεν υπάρχει καμία απειλή, τόνισε, αν έχετε στοιχεία και επιχειρήματα, δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε, και αν υπάρχει κάτι μεμπτό η παρέμβαση της δικαιοσύνης είναι αυτονόητη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: «Στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι είστε κατηγορούμενοι. Θα τα πούμε στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη»"

Νεαροί συνελήφθησαν επειδή παρακολουθούσαν κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στη Ρόδο

Για «παρακολούθηση κλιμακίου του ΣΔΟΕ», που διενεργούσε ελέγχους σε καταστήματα της Ρόδου, κατηγορούνται δύο νεαροί, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σήμερα το πρωί.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δύο νεαροί, ηλικίας 18 και 19 χρονών, χθες, από μεσημβρινές έως βραδινές ώρες, παρακολουθούσαν και κατέγραφαν στελέχη κλιμακίου ΣΔΟΕ, που διενεργούσαν ελέγχους στη Ρόδο, ενημερώνοντας τρίτα πρόσωπα που διατηρούν επιχειρήσεις στο νησί.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεαροί συνελήφθησαν επειδή παρακολουθούσαν κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στη Ρόδο"

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα διπλώματα οδήγησης – Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Υπέρ της αρχής ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για τα διπλώματα οδήγησης και ρυθμίσεις θεμάτων άλλων υπουργείων. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση διαμαρτυρόμενο για τη διαδικασία συζήτησης, ενώ η ΜεΡΑ25 αρνήθηκε να ψηφίσει.

Από το νομοσχέδιο, αποσύρθηκε το επίμαχο άρθρο που αφορούσε μεταφορά αρμοδιοτήτων για ορισμένα θέματα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε είτε να υπάρχει η υπογραφή και του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης είτε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει τις νέες ρυθμίσεις αύριο στην Ολομέλεια ενσωματωμένες σε τροπολογία.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα διπλώματα οδήγησης – Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ"

Μητσοτάκης: Θέλω να αλλάξω το αφήγημα για την Ελλάδα στη Γερμανία

Την αλλαγή του κλίματος στις ελληνογερμανικές σχέσεις σηματοδοτεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, όπως φάνηκε και στις κοινές τους δηλώσεις. Την πρόοδο στις σχέσεις των δύο καιρών παραδέχθηκε και η Άνγκελα Μέρκελ, που καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη με τη νέα του ιδιότητα. ««Το κλίμα έχει βελτιωθεί και η ώθηση που έχει δοθεί στην Ελλάδα είναι σημαντική», σημείωσε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ετέθη η οικονομία, οι επενδύσεις, το προσφυγικό και η Τουρκία. Οι δύο αρχηγοί προανήγγειλαν πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση των πράσινων επενδύσεων. 

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα οικονομικά θέματα όπου όπως είπε η κυρία Μέρκελ «έχουμε δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα, πράγμα που θα εκμεταλλευτούν και οι δύο λαοί». Οι δύο ηγέτες προανήγγειλαν συνέδριο για τις επενδύσεις, με αιχμή την πράσινη οικονομία, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι θα υπάρξει αλλαγή του πλαισίου για την διευκόλυνση των επενδυτών. 

Έκπληξη ήταν και το κλείσιμο των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη στα γερμανικά, προκαλώντας χαμόγελο ικανοποίησης στην κυρία Μέρκελ. 




Μέρκελ: Συμφωνούμε ότι το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ΕΕ 

Η γερμανίδα καγκελάριος έδωσε έμφαση στο μεταναστευτικό και στην κοινή δήλωση ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό και εξέφρασε ικανοποίηση που η νέα ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τη συμφωνία. Πάντως, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφών στην Τουρκία. 

«Συζητήσαμε τη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε σε Ελλάδα και Τουρκία και συμφωνώ με τον κύριο Μητσοτάκη ότι το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά είμαστε μακριά σε υλοποίηση για βιώσιμη λύση», κατέληξε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι η αύξηση των ροών αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης» και ως εκ τούτου, αναμένει ότι «θα εργαστούμε μαζί, ώστε οι κανόνες χορήγησης ασύλου να είναι ενιαίοι σε όλη την Ευρώπη». 

Αποφασισμένος για αλλαγές ο Μητσοτάκης

«Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας θα είναι πιο εύκολες στην υλοποίησή τους. Χαίρομαι που έχουμε κοινές απόψεις και αντιλήψεις και σε επίπεδο ΕΕ και διεθνώς», ανέφερε. 

Για ειλικρινή και παραγωγική ανταλλαγή απόψεων για την οικονομία και την κατάσταση στην Ευρώπη έκανε λόγο ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει μεταρρυθμίσεις πιο βαθιές απ' ότι  είχαν συμφωνηθεί. «Αυτές οι αλλαγές θα γίνουν από εμάς και θέλουμε τη Γερμανία σύμμαχο», τόνισε. 


mi11
mi12
Μητσοτάκης: «Είναι σημαντικό για μένα να αλλάξω το αφήγημα» 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά με αυτοπεποίθηση. «Είναι σημαντικό για μένα να αλλάξω το αφήγημα. Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται ως προβληματική χώρα», ανέφερε. Σε αυτό το πλαίσιο, προανήγγειλε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για την πράσινη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή που θα παρουσιαστεί στις αρχές του επόμενου χρόνου, ενώ τόνισε ότι οι επενδύσεις είναι συμφέρουσες για Ελλάδα και Γερμανία, ενώ υπάρχει οδικός άξονας οικονομικήςς συνεργασίας. 

Για την Τουρκία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπήρξε κοινή στάση ότι οι ενέργειες της Άγκυρας είναι παράνομες. 

«Έρχομαι στο Βερολίνο 50 ημέρες μετά τις εκλογές», ανέφερε, λέγοντας ότι η χώρα μας έστειλε πολιτικά μηνύματα, τόσο για την οικονομία, όσο και για την πάταξη των λαϊκιστών. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε στο συνέδριο που προανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης. Όπως είπε, θα είναι ένα ανοικτό συνέδριο για να παρουσιαστούν οι ευκαιρίες στη χώρα μας.  Μάλιστα, σημείωσε ότι πολλές γερμανικές επιχειρήσεις επενδύουν στη χώρα μας. 

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι στόχος είναι να υπάρξει ενδιαφέρον για την πράσινη οικονομία, αλλά και να υπάρξει το αντίστοιχο πλαίσιο.
f03



f05





Μητσοτάκης: Υψηλά τα πλεονάσματα αλλά προέχει να κερδίσουμε πολιτική αξιοπιστία

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πλεονάσματα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί υψηλά τα συμφωνηθέντα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ωστόσο έθεσε ως προϋπόθεση την ανάκτηση της πολιτικής αξιοπιστίας. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι στόχοι για το 2019 και το 2020 θα τηρηθούν, ενώ το θέμα αφορά τους θεσμούς και θα συζητηθούν με τους θεσμούς. 

«Πρώτα θα κερδίσουμε πολιτική αξιοπιστία ως μεταρρυθμιστική κυβέρνηση και μετά θα συζητήσουμε για τα πρωτογενή πλεονάσματα» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

f04




f02

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Θέλω να αλλάξω το αφήγημα για την Ελλάδα στη Γερμανία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news